|
|
#301 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.
W ogóle nie wiem jak wy żyjecie w społeczeństwie skoro wolność i swoboda i żadnych rad ani opinii nie przyjmujecie. doszłyście do jakiegoś absurdu wg mnie.
Mówimy o zdaniu partnera a propos naszych pomysłów. I nie ma miejsca na to żeby się zastanowić, że może partner ma rację bo przecież pan i niewolnica. Właściwie można dojść do wniosku, że niektórzy czują się bardzo niepewnie i wiecznie zagrożeni, że do tego stopnia nie chcą żadnych ustępstw czy kompromisów.
|
|
#302 | ||
|
on tired little feet
|
Cytat:
Cytat:
Ja wtrąciłam się dopiero parę postów temu więc nie przenoś na mnie tego co pisał ktoś inny parę stron wcześniej.
|
|
|
#303 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Można nawet się na coś zgodzić, jeśli partner nie ma racji. Ale to wciąż decyzja osoby, której sprawa dotyczy. Cytat:
Tak samo, jak ja mogę nie mieć ochoty wysłuchiwać nieproszonych komentarzy na temat mojego wyglądy etc, tak samo druga osoba może sobie tego nie życzyć. I wszyscy szczęśliwi. Kompromis pojawia się tam, gdzie w ważnych sprawach opinie ludzi się rozjeżdżają i trzeba szukać rozwiązania, które będzie po środku, ale nikogo w pełni nie usatysfakcjonuje. Wy nazywacie każde uzgodnienie kompromisem, albo naprawdę wierzycie, że można tak na dłuższą metę zadowalać się połowicznymi rozwiązaniami w ważnych kwestiach. |
||
|
|
|
|
#304 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O tym mówiłem. W manipulowaniu wypowiedziami (a także w pasywnym obrażaniu rozmówców) się spełniasz jak widzę (zresztą Twoja psiapsiółka ze spamowych wątków również). Niestety nie mam ochoty kopać się z koniem by dalej dyskutować. Cytat:
Cytat:
O, widzę, że kolejna gwiazda nadinterpretacji się odezwała. No nic, w myśl zasady by nie kłócić się z pewnymi osobnikami, bo zrównają mnie do ichniego poziomu i pokonają doświadczeniem kończę dyskusję z tymi dwoma użytkowniczkami. Anno, widziałaś moją odpowiedź?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
||||
|
|
|
|
#305 | |||
|
on tired little feet
|
Cytat:
A ocena "to nie jest normalne" rani. Po drugiej stronie ekranu są ludzie, realni, żywi. Cytat:
Cytat:
Przykre że to, że ktoś widzi sens wypowiedzi jest uznawane za nadinterpretację. A zgoda z rozsądkiem za wzajemną adorację. Oj. Nie ma znaczenia że to był troll. Znaczenie ma sytuacja i zgoda na nią wyrażana tu tak powszechnie.
|
|
|
#306 |
|
Konto usunięte
|
Ja pierdzielę, tyle stron dyskutowania o tym, czy w stringach wypada czy nie wypada i już wizazanki robią hurr, on jest toksyczny, nie umiecie rozmawiać xd
nigdy, przenigdy żadna z was nie miała z jakimś facetem tak, że odruchowo się powiedziało do was "ta sukienka jest za krótka, tyłek ci będzie widać" albo wy do faceta "ta koszulka nie pasuje, weź inną"? Chyba, że to ja jakaś spaczona jestem i nawet lubię, jak mi tż zwróci uwagę, że coś jest za krótkie, za obcisłe, bo mogę nie widzieć tego tak, jak on. A tu huuur takie. Okej, teraz rozumiem dyskusję o tym jego obrazaniu, etc., ale ludzie, komizm sam w sobie: " - co to, sztringi? Chcesz to założyć? Mowy nie ma! - ale ja chcę! równo się opalić chcę! - albo zakładasz pełne gacie albo każde w inną stronę pójdzie!" i to ma być toksyczne, uciskające i kij wie jakie jeszcze? Pliz ![]() ( i tak, wiem, że to troll, ale chodzi mi o postawę niektórych z wcześniejszych postów) Edytowane przez 201701261449 Czas edycji: 2016-07-24 o 22:01 |
|
|
|
|
#307 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce mi się 3 raz powtarzać co sądzę w temacie normalny/nienormalny. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I tak, hipotetyczny facet miał prawo do takiej reakcji. A hipotetyczna autorka miała prawo z nim albo obgadać sytuację, albo rzucić.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|||||
|
|
|
|
#308 | |||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Zaiste, zabiłabym go śmiechem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A plosie pani, plosie pani, ona teś, ona teś to robiła. Cytat:
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-07-24 o 22:09 |
|||||||||
|
|
|
|
#309 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#310 | |||
|
on tired little feet
|
Cytat:
Cytat:
sytuacja druga: tak miałam, chłopak mi też kiedyś powiedział ze bardziej mi będzie pasować inna koszulka. błagam, błagam, nie każ tłumaczyć różnicy pomiędzy doradzeniem a tekstami w stylu "będzie ci widać za dużo" "ktoś się będzie gapił" "będzie mi wstyd" po raz 9832983. Cytat:
a nie jest? dla mnie jest. chłopak jest dla mnie najbliższą osobą. Nie dobieram sobie najbliższych osób spośród takich, które nie chcą się ze mną pokazać gdzieś albo wstydzą się mnie ze względu na strój. I sama w życiu nikomu bym czegoś takiego nie powiedziała.
I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it. Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet. Edytowane przez thirky Czas edycji: 2016-07-24 o 22:10 |
|||
|
|
|
|
#311 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#312 | ||
|
on tired little feet
|
Cytat:
"to jest nienormalne" nie super Cytat:
|
|
|
#313 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak zwykle przybyłaś z odsieczą. Edytowane przez 201703061049 Czas edycji: 2016-07-24 o 22:20 |
|
|
|
|
|
#314 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
noszenie stroju Hitlera porównane z noszeniem stringów. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- człowiek który zabrania czegoś drugiemu dorosłemu człowiekowi raczej nie jest materiałem na fajnego człowieka. tym bardziej jeśli chodzi o zabranianie noszenia stringów, a nie popełnienia morderstwa.
|
|
|
#315 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i powiedzieć jasno: (dopieprzam się o te stringi, bo tym się zaczęło i dobry przykład to jest): nie chcę, żebyś pokazywała nagi tyłek na plaży, nie podoba mi się to, nie wyjdę z tobą, jeśli nie założysz pełnych majtek. Dlatego, że jesteśmy parą, możemy mówić sobie wprost, mamy prawo oboje czuć się komfortowo. U mnie było podobnie: chciałam mieć tatuaż w widocznym miejscu, duży, bardzo chciałam. Ale związałam się z facetem, który średnio akceptuje te duże i było powiedziane "ja tego nie lubię, nie akceptuję dużych, nie podobają mi się, tak, będzie mi przeszkadzać, jeśli go zrobisz" ergo, nie rzuci mnie, jeśli zrobię, ale nie chce, bym go robiła i powiedział to wprost. Dla mnie analogiczna sytuacja do "nie podobają mi się stringi, nie chcę, byś je miała na plaży". I dla mnie to nie jest toksyczne. |
|
|
|
|
|
#316 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#317 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
To jest zupełnie inny komentarz. Ale nie, nie zdarzyło mi się. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dostaną chrupki w nagrodę? ![]() Cytat:
No i? |
|||||
|
|
|
|
#318 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z moich dzisiejszych badań terenowych wynika, że po tym jak ostatniej lasce - autorce tego wątku - facet zabronił wyjść na plażę w stringach, pań tak odzianych (na jednej z najpopularniejszych polskich plaż) nie stwierdza się I nie ja jedna nie mam nic do dodania. Tyle, że ja wiem kiedy skończyć te jałowe przepychanki. Niebawem na 100 % Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-07-24 o 23:53 |
|
|
|
|
|
#319 | ||
|
on tired little feet
|
Cytat:
XD nie no nie mogę próbuję zrozumieć że Tobie to odpowiada. Aczkolwiek ciężko mi idzie. Przecież to moje ciało, nie mojego partnera. Co to za partner który nie wyjdzie ze mną jak nie ubiorę się tak jak jemu się podoba? O co chodzi? Jakim prawem on może chcieć albo nie chcieć żebym ja coś pokazywała? Nie jestem jego własnością. Cytat:
|
|
|
#320 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#321 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#322 |
|
on tired little feet
|
Dla mnie od jednego do drugiego prosta droga. Nie wyobrażam sobie bycia z kimś kto mi czegoś zabrania albo coś nakazuje, bo według mnie to przemoc.
|
|
#323 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#324 |
|
Konto usunięte
|
No i super, z tym się chyba wszyscy zgodzą, problem się zaczął jak się nagle okazało, że jednak te, co na to nigdy nie pozwolą, są równiejsze niż te, którym ten układ odpowiada.
|
|
|
|
|
#325 | ||
|
on tired little feet
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
jedna osoba zabrania czegoś drugiej - nie spoko
|
|
|
#326 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla innych być może: obu osobom coś odpowiada - spoko jedna osoba zabrania drugiej czegoś, co się nie mieści w jej granicach - druga osoba uznaje, że spoko |
|
|
|
|
|
#327 |
|
on tired little feet
|
Przekazuję.
Wiadomość od pewnej tajemniczej ex-wizażanki, która usunęła konto: "Zakonna, naprawdę widzisz jakąś różnicę pomiędzy sytuacją w której partner ni z gruchy ni z pietruchy oznajmia, że TAKI strój jest dla niego nieakceptowalny, uważasz to za zupełnie normalne, a wręcz punkt wyjścia do dyskusji, celem dojścia do rozwiązania, które usatysfakcjonuje obie strony a sytuacją, w której partner ni z gruchy ni z pietruchy oznajmia, że z kotem w łóżku spał nie będzie i pchlarza trzeba oddać? Bo jedyna różnica jest w tym, że TOBIE nie odpowiadają stringi na plaży, ale NIE ODPOWIADA Ci takie np. izolowanie kota. Dla Ciebie te stringi to głupota, z której łatwo zrezygnować, dla kogoś innego kot będzie głupotą, z której łatwo zrezygnować dla dobra i szczęścia Misia. To ta sama zasada, jak partner zaczyna od szantażowania i zabraniania to jaką to ma przyszłość? Dziś zdecyduje o sposobie ubierania, jutro o oddaniu kota, pojutrze uzna, że wymarzone pójście na studia podyplomowe to durna fanaberia, której partnerka nie powinna ulegać. To ta sama zasada. W którym momencie zauważysz, że coś jest nie tak? Bo nie jest "nie tak", jeśli oboje uznają skąpe odzienie na plaży za niewłaściwe, w związku z czym on lata w podkoszulku i bermudach, a ona w jednoczęściowym stroju i pareo. Nie jest "nie tak", jak jedno zapyta drugiego co sądzi o tych ciuchach i dostanie opinię. Ale jest BARDZO NIE OK jak zaczyna rozkazywać, nakazywać i wymuszać. Poza tym p***dolenie o kompromisach jest nie na miejscu. Bohater tej historii nie zaczął rozmowy o swoim dyskomforcie, niczego nie tłumaczył, nie zaproponował "kompromisu", przedstawił żądanie, zaserwował groźbę i przeszedł do manipulacji. Tak wyobrażacie sobie kompromis? No to tkwicie w toksycznych związkach, wszystkie. Modele związku, które tak tu zachwalacie, opierające się o kompromisy, podporządkowywanie sie zakazom, serwowanym przez partnera i rezygnowanie ze spełniania swoich potrzeb w imię spokoju ducha Misia czy Misi zawsze prowadzą w objęcia toksycznego układu. Niektórym to pasuje, ale to nie są układy, które dawałyby spokój i szczęście. Doszło już do tego, że dziewczyna zachwala "lekkie" formy przemocy seksualnej i uzasadnia to swoją wizją normalnego związku, bo przecież Misio ma swoje potrzeby, więc czasem obmacuje wbrew woli, czasem gwałci, czasem zabrania się opalać - i nikt nie zwraca na to uwagi. To nie jest drobnostka tylko dlatego, że ktoś inny osobiście wolałby cudzych obnażonych tyłków nie oglądać. Przekonywanie, że coś nie jest obrzydliwe (zakazy, szantaż, manipulacje) tylko dlatego, że konsekwencje (w tym przypadku kilka czytających ten temat dziewczyn, utwierdzonych w przekonaniu, że Miś ma prawo dyktować im w co mają się ubrać i związanych z histerycznym zazdrośnikami, skutkujące dodatkowymi kilkudziesięcioma centymetrami kwadratowymi materiału na ich tyłkach w czasie plażowania) z bardzo małym prawdopodobieństwem potencjalnie zwiększą Twój komfort na plaży jest krótkowzroczne i obrzydliwe. Równie krótkowzroczne i obrzydliwe, jak wypowiedzi dziewczyn, zabierających głos w podobnych tematach dotyczących postulowanych przez Misiów eksmisji kotów i psów, oraz wyzywania i obrażania partnerek w słowach "spasłaś się, wyglądasz obrzydliwie, nie będę z tobą sypiał", gdzie tłumaczono autorkom, że Misio to tak z troski o ich zdrowie, komfort i porządek w domu i zagrodzie."
I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it. Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet. Edytowane przez thirky Czas edycji: 2016-07-24 o 23:34 |
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro adeedra usunęła konto, to niech będzie konsekwentna i nie produkuje się przez koleżanki z kółka wzajemnej adoracji.
|
|
|
|
#329 |
|
Konto usunięte
|
Głos z zaświatów, nie no - cyrk jakiego tu dawno nie było
Będę podczytywać, bo robi sie coraz zabawniej |
|
|
|
|
#330 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie wiem co mam napisać. naprawdę. Ręce mi opadły.
nie jest dla mnie ani problematyczne ani toksyczne uwzględnienie próśb partnera w zakresie nie pokazywania publicznie części ciała, które uznajemy za intymne. Dla mnie jest EOT.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.