![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63383646]My już po chrzcinach. Hania była aniołkiem- kościoł przespala, na imprezie sie przywitała, zjadła obiad i dalej spanko. Za to starsza dała popalić
![]() Hana dostała głównie pieniaxki ktore jutro wplace na jej konto oszczędnościowe. Solenizantka ![]() ![]() Super, śliczna Hania ![]() ![]() Powiedz mi proszę w co powinnam się zaopatrzyć na chrzciny? Świeca, szatka jakaś czy co? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powtórka z rozrywki od 12 do teraz nie usnela Maja. Po żadnym karmieniu nawet po butelce
![]() To nie jest normalne ![]() Jestem zmęczona tym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-24 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Dzanet ślicznie Hania wyglądała
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- My się teraz bujamy od 19. Kupa poszła, bączki też, nie wiem co mu jeszcze zalega, że nie chce spać i płacze |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Dzanet śliczna Hania
![]() Tz usypia Maje. Ja się poddalam ![]() Jutro ide z Malutka do lekarza. Dzisiaj pare razy mi zakaszlala. Dalej ma katar i oczko ropiejace. Może to jest przyczyna braku snu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-24 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Konto usunięte
|
Nadrabiam Was na raty i nie pamiętam co której miałam napisać
![]() Honcia, dżizas ale się u Was porobiło! Współczuję stresów. Dobrze że wszystko z Marcelinką w porządku. Ciekawe co było przyczyną... Leżaczko- huśtawkę ja mam Bright Starsi póki co nie mam zastrzeżeń. Asiek ale miałaś wypad! Ja po 3 piwach pewnie bym do domu nie trafiła ![]() ![]() Madzia też na wypadzie! No normalnie szalejecie dziewczyny ![]() Co do kp to karmię, bo po prostu dziecko jest głodne, a ja mleko mam. Nie ukrywam, że często mnie wkurza to, że tyle czasu na to schodzi... Generalnie czasami mam dość tego uwiązania i tego ślęczenia z cycami na wierzchu co godzinę, a czasami rozczulam się jak patrzę jak Ignaś patrzy mi prosto w oczy wtulony we mnie ![]() A najlepsze jest to, że Ignaś je zwykle w dzień co 1- 1,5 godziny i jak zaśnie porządnie na dłużej to mi właśnie po tym czasie zaczynają cycki przeciekać ![]() MariaF ja Cię podziwiam za to kp bliźniaczek, ja bym na pewno odpuściła. Zresztą motylek też daje radę ![]() Piękne wszystkie dzieciaczki! Uśmiech Mai mnie rozbroił ![]() Ignaś też zaczyna się uśmiechać od kilku dni ale na razie tak delikatnie. Aniu przedwczoraj ja miałam taki dzień jak Ty masz chyba często... Ignaś zasnął dopiero o 17:00, a przez cały dzień spał jedynie podczas kp. Poza tym nic nie chciał leżeć tylko marudził. Współczuję Ci, że masz tak często i nie umiesz temu zaradzić. Może faktycznie spróbuj odbijać. U nas też czasami po jedzeniu nie chce leżeć, marudzi, a po odbiciu odpływa od razu. Wczoraj Ignaś za to spał caaały dzień. Miałam totalne luzy a i tak nic nie zrobiłam. Dzisiaj tak normalnie pół na pół. Od jutra porzucam krowie mleko i przetwory, może krosty zaczną znikać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj nie ulewa a odbijamy prawie zawsze bo inaczej jest płacz i prężenie Sliweczka który dokładnie model leżaczka macie bo jest tego troche Moj Ignas dzis taki jak wczoraj Twoj Spi na raty i co godzine cyc a przednim krzyk jakby ze skory go obdzierali Ja za kilka dni chce znow zacząć poć mleko i obserwować tak mi sie chce jogurtów i owsianki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kp to ja mam podobnie jek część dziewczyn. Ani mnie ziębi ani grzeje. Karmię bo mogę. Lubię mieć Malutką blisko ale faktycznie czasem wolala bym dac butlę i za 15 min miec spokój a nie karmić co godzinę. Ale, że mleko mam to daję cyca.
My nie mamy lezaczka i wlaśnie muszę się za czymś rozejrzeć. Tyle, ze je chcę coś wyższego, nie lubię jak dziecko tak blisko przy ziemi jest. Pewnie jakiś huśtawko lezaczek upoluję. Dzanet Hania przesliczna ![]() Marcelka śpi a ja slucham festynu przez okno ![]()
#429 |
Ania
|
Moja Hania musi odbic po jedzeniu..inaczej uleje na 100%...a jak odbije , to jest szansa, ze nie
![]() ![]() Współczuję Wam takich ciężkich dni.. ![]() Aniu, daj znać co powie lekarka. Moja Hania tez ma lekki katarek:/ Dziewczyny karmiące mm: myjecie te butelki w dzieciowym plynie? ![]() Jakiej wody używacie? ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63383646]My już po chrzcinach. Hania była aniołkiem- kościoł przespala, na imprezie sie przywitała, zjadła obiad i dalej spanko. Za to starsza dała popalić ![]() Hana dostała głównie pieniaxki ktore jutro wplace na jej konto oszczędnościowe. Solenizantka ![]() ![]() Jaka duża dziewczynka z Hani ![]() ![]() Cytat:
Idź oczywiście do lek pediatry bedziesz spokojniejsza Cytat:
![]() Butelki myje płynem do butelek i akcesoriów dziecięcych Frosh (w Rossmanie,jes. Na geminii teraz zamówiłam płyn firmy Dzidzius) Wosy uzywam cieplej ,kranu i potem butelki do sterylizarora. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#431 | |
Ania
|
Cytat:
![]() Strasznie drogie te płyny, poglupieli...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
|
A ja weszłam do klubu i chciałam powiedzieć, że wszystkie mamy pięknie dzieci!!
![]() ![]()
![]() |
#433 |
Rozeznanie
|
Dzanet śliczna pyzulka z Hani
![]() Moja Oliwka dzisiaj też bardzo aktywna, od 10do 17-18 nie spała dłużej niż 30min, najczęściej po jedzeniu przysypiala na 10 min, ale od 22 śpi myślę że niedługo powinna się obudzic na jedzonko ![]() We wtorek się szczepimy, kurde boje się tych szczepień, mam nadzieję że będzie bezobjawowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63387456]Świeca i szatki, moja siostra kupiła na allegro ze zdjęciem i dedykacją, za grosze. Kiecka dla malej i dla Ciebie
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dzięki ![]() Moje dziecko już drugą godzinę walczy przy zasypianiu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |||
Wtajemniczenie
|
U mnie z tym odbijaniem to różnie bywa, bo mój syn różnie odbija - raz ledwo go podnoszę i już jest bek a innym razem noszę 20min i nic więc odpuszczam. A z tym ulewaniem to nie zauważyłam prawidłowości. No może mniej ulewa jak go odbije, acz zdarza mu się i jak jest odbity i jak nie jest.
fiazo strasznie Ci współczuje tych wszystkich problemów. Nie dość że masz tyle powodów do zmartwień to jeszcze to ![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63383646]My już po chrzcinach. Hania była aniołkiem- kościoł przespala, na imprezie sie przywitała, zjadła obiad i dalej spanko. Za to starsza dała popalić ![]() Hana dostała głównie pieniaxki ktore jutro wplace na jej konto oszczędnościowe. Solenizantka ![]() ![]() Jaka śliczna Hania ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby szczepienie było bezobjawowe ![]()
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się obudziłam. Maja usnela o 23 czyli można powiedzieć ze 11 godz byla bez snu. Ciekawe o której się obudzi.
Klade ja na brzuszku tylko jak zasnie w tej pozycji na mnie bo tak to nie chce leżeć a o spaniu nożna zapomniec. Wszystkiego wypróbowalam i nic. Padła ze zmęczenia a ja razem z Nią. Sama jestem ciekawa co powie pediatra i czy się dostane do niego. Jutro/dzisiaj jade do umk złożyć wniosek o becikowe,kosinkowe i 500+. Spróbuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Meldujemy sie na pierwszym karmieniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak w ogóle witam się z karmienia nr 1;-) ps. Też podjadqcie po karmieniu? Ja zawsze po jestem strasznie głodna, ale zębów mi się nie chce myć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
U nas tez pierwsze karmienie. Obudzila sie bardzo płacząc przez sen
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Wtajemniczenie
|
Witamy się z karmienia. Jestem w szoku że moje dziecko tyle pospało
![]() Razem z wujkiem Google doszliśmy do wniosku,że te krosty na buzi Wojciecha to potówki. Bardzo prosimy o jakiś przepis na pozbycie się tego, bo nawet uszy mamy zaatakowane ![]() ---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Cytat:
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
DZANET rozumiem. Ja po prostu tak mam, ze jak wychodze, to z Gabrysia. Starszy z mężem zostaje wtedy. Bo w domu czas rozdzielam dla jednego i drugiego, szczegolnie teraz jak z dwojka w domu jestem. Sliczna Hania! Podobna do mojej Gabrysi na tym.zdjeciu.
HANECZKA ooo mam i czosnek i purelan. Czosnkiem.nacierac? MISZKA tiny love 3w1 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ---------- CHUDZIASZEK lzej ubierać chociaz nie jest tov100% przepis. Polozna i pediatra mówiły tez o przemywaniu octaniseptem. ANIA moze cos ją boli. Odbijaj. U nas niby nie ulewa, ale jak dlugo wisi przy cycku, memla, podjada lub ke bardzo gwałtownie to odbijam, bo potem jest niespokojna i się wybudza. Gabi ma katar, także cala noc czuwania. Zasypiala 3h wieczorem. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#442 |
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63367721]Hana wczoraj cały dzień na cycku a dzisiaj w nocy jadła tylko dwa razy... czuję się jak przy nawale! Właśnie ściągnęłm z jednej piersi ok 140ml mleka i jeszcze leci, ale już nie ściągam więcej. Drugą piers jej wystawiam ale poszła koopa i dziecko śpi niezainteresiwane jedzeniem.
To mam już mały zapasik mleka, ok 350ml, mogę zniknąć na parę godzin ![]() ![]() Dziś chrzest ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Zaczyn podzielac twoje pomysly.skombinowalam laktator co prawda reczny ale aventa i bardzo ladnie idzie.dzis w nocy pierwszy raz sciagalam bo mlody tylko jednej wypil a druga juz teardawa sie robila. No i bez parcia sciagnelam 70 ml wiem ze w porownaniu z wami to nie duzo ale zibaczymy dalej. Chodzi o to zebym .mogla wyjsc np do lekarza bo tak to dramat.dzis bede probowac podac z butelki w ramach testu czy to w ogole dzie. Pytanko: czy jak w ncy sciagnelam i jest w lodowce to czy np moge dolozyc do tego porcje z rana? W sensie polaczyc obie porcje i podac pozniej czy to osobny pojemnik musi juz byc?
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
A ja słyszałam że można mieszać tylko musi być w takiej samej temp.
U nas noc standard czyli częste pobudki. Muszę przyznać że pierwszy syn spał lepiej. Teraz oczywiście czas puszczania bąków także spanie mi się skończyło |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez juz pobudka. Trochę marudzenia jest. Wiec spania nie ma.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
Mi się oczy zamykają a moje dziecko nie myśli już o spaniu. Położyłam ja na sobie mam nadzieję że zaśnie jeszcze chociaż na godzinkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Wow nie sadzilam ze bede miec takie dylematy...jak sciagacie pokarm? Beniś zjada z obydwoch na jednym karmieniu.zalozmy ze zjadl i co dalej.pomiedzy karmieniami sciagac czy jal? Nie beda puste do nastepnego karmienia?a mleko podgrzane ile powino mniec stopni.pokojowa temperatura?teraz bede was meczyc...
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Też mam laktator ręczny z aventa i te 140ml ściągnęłam może w 5 min, albo nawet nie. Mialan elektryczny, fakt-wygodny, ale dłużej mi to zajmowało. Wole ręczny ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Mleko w temp pokojowej. Mam też podgrzewacz i.on sam się wylacza jak jest db temperatura. Ale zawsze sprawdzam na ręce czy nie za ciepłe. Nie mam pojęcia ile może mieć stopni. Za godzinę jedziemy do poradni laktacyjnej na konsultacje. Ciekawe co powiedzą na to wezidelko ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() U nas koncu coś działają. Za chwilę namy mieć prześwietlenie klatki pod kątem zachlystowego zapalenia płuc. Mozliwe, że zrobia tez usg brzuszka zeby sprawdzic czy Marcelina nie ma refluksu. Noc minela spokojnie. Od 24 do 6:30 dziecię spalo jak kamień i nawet jeść nie chciało. Oczywiscie co godzinę próbowalam ja przystawic więc ja jestem wyspana średnio ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.