![]() |
#451 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
![]() Kciuki za badania Marcelinki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj ja też dużo piję wody w nocy ![]() ![]() U nas noc byłaby ok, gdyby nie to, że Marysia miała długi czas zasypiania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
![]() My już po chrzcinach. Do klubowej galerii wrzuciłam zdjęcie Zuzanki ![]() Jestem zmęczona, ale szczęsliwa, bo impreza się udała i chyba wszyscy zadowoleni ![]() No i mamy to już z głowy ![]() Nadrobiłam, ale nie odpisuję, bo mamy jeszcze gości i mase sprzątania. A jeszcze dziś mąż z bratem zaczynają remont na dole u teściów- kuchnia i pokój ![]() Od jutra może już bedę na bieżąco Buziaki Mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestesmy już po zdjęciu. Czekamy na opis. Powiem Wam, ze wolala bym zeby mi odcinali po jednym palcu niż słuchać tego rozdzierającego płaczu kiedy muszę ją trzymac na silę do badania ![]()
![]() |
#457 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Kinia znowu nie śpi dziś od 7, ale pospala 8-9:30 i teraz śpi od 11
![]() a na 17 mamy lekarza. Chciałabym skonsultować to, że już 5 dni nie ma kupy, brzuszek miękki, ale dziś widziałam ze chciała zrobić, ale jej się nie udało i płakała ![]() Ja mleko podaje w temperaturze pokojowej, zazwyczaj od ściągnięcia wypija w ciągu 3-4 h. Może czasem podgrzewam jak mam czas i nie płacze, że chce jeść.
#459 |
Zakorzenienie
|
Agusia jak widzisz, że Kinia się pręży mocno jak do koopy rozbierz jak do przewijania, rozepnij pieluszke i nóżki do brzuszka przyciskaj a jak już docisniesz do brzuszka to wracaj nozkami delikatnie na zewnątrz do dołu. U Nas czasem to pomaga
![]() ![]() Honcia bardzo mi przykro, że musisz patrzeć na płacz córeczki i siła ją trzymać ![]() C Chudziaszku bawilam się rewelacyjnie! Od połowy ciąży nie wychodziłam na imprezy z moimi kolezankami wiec ta sobotnia to po prostu totalny luz ![]() ![]() Tylko w niedziele na pół dnia przyjechala mama TZ maja do Nsd 100km. Drugi raz wnuczke widzi. Tz pojechal nad staw z psem. Hania zostala z babcia. Temp na dworze 32stop a ona ubrala ja w pajacyk i na dwór ubrala grubsza bawełnianą czapeczke o zgrozo ![]() Jestem tym oburzona, wrocilam w domu zaduch a dziecko śpi w tym pajacyku pod kocykiem. Teściowa chwile przede mna pojechała do siebie. Tz dostal kazanie ode mnie bo my ja dość cienko ubieramy przy wysokich temp. Niedawno pozbylisnny się potowek a tu ciach pajacyk w upal!!! Dziewczynki czy ja przesadzam czy mam prawo się denerwować tak z lekka? Teściowa chciala pewnie dobrze, ale ludzie gdzie pajacyk i kocyk w taki upał! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#460 |
Zadomowienie
|
chusta czy nosidło tula???
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Haneczko mleczko robię z przegotowanej wody. Używam przefiltrowanej dzbankiem Brita wody kranowej. Potem ja gotuję oczywiście.
Poniżej zestaw do higieny butelek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#462 |
Konto usunięte
|
Na ten moment chusta jest lepsza dla dziecka. Nosidla tula mają wkladki dla noworodka ale i tak maluszek nie przyjmuje tak dobrej pozycji jak w chuscie. Generalnie nosidla są dla dzieci już siedzacych. My mamy tule Ale teraz używamy chusty
My po wizycie w poradni. Jednak wezidelko lepiej podciac. Załatwilam skierowanie i zabieg 4.08 o 13:00. Hania cały czas grzecznie spała ![]() Jestem glodna i zmęczona |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to przypadek, ale wczoraj wieczorem i dziś rano wypiłam szklankę herbaty z kopru włoskiego i dzisiaj od godz. 10 u Marysi kupa za kupą szła, bez krzyku i prężenia się we wszystkie strony świata
![]() ![]() Cytat:
![]() Też bym się wkurzyła na Twoim miejscu... Ale też znam to, moja mama i mój teść przy lekkim wietrze przeżywają, że mocno wieje ![]() ![]() Chusta, bo nosidło dopiero dla dziecka siedzącego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Rozeznanie
|
Witam się już na odchowalni po długiej przerwie ;-)
Zbierałam się do napisania wielokrotnie, ale jakoś tak zawsze wychodziło, że chwila wolnego została przerwana zanim skończyłam wiadomość. Nie odezwałam się już po wyjściu ze szpitala, bo pomijając wszystkie moje komplikacje w dniu wypisu, po odebraniu już mojego i Felcia wypisu, poszliśmy zdjąć jeszcze opaskę z rączki i wtedy Feluś dostał drgawek. Zabrali go od razu na obserwację a mnie odeslali z powrotem na oddzial. Po 10-15 minutach przebiegła neonatolog, że małemu sie pogorszyło i został przewieziony na intensywną terapię ( tak btw. dokładnie w miejsce gdzie było nagrywane 600 gramów szczęścia). Oczywiście nie mogłam go przez kilka godzin po tym nawet zobaczyć, by "pozwolić lekarzom działać". Byłam na skraju zalamania i wyczerpania jeszcze dodatkowo przez swoje komplikacje. Wszystko wyglądało bardzo groźnie, ale bez diagnozy nikt nie chciał nam nic powiedzieć. Mnie tego samego dnia wypisali, bo i tak nie mogłam siedzieć z synkiem. Wieczorem wylądowałam w innym szpitalu, okazało się to jednak bardzo silną reakcją na stres, a przy okazji wypisali mnie z bardzo niskim poziomem potasu i te dwie sprawy sie nalozyly. Felusia mogliśmy odwiedzać codziennie od 12-19. Całą dobę sciagalam dla niego mleka i zawozilismy mu do szpitala do banku mleka rano, potem wracaliśmy do domu i z powrotem do szpitala. To rozstanie z synkiem jest moim chyba najgorszym zyciowym doswiadczeniem i codziennie czekanie do 12 by sie dowiedziec czy wieczor, noc i poranek minęły spokojnie, tak samo to, że nie mogłam go karmić, przytulać, tylko stanie nad inkubatorem z synkiem przypietym do aparatury przez kilka godzin dziennie (na zmiane z mezem bo moglismy wchodzic tylko pojedynczo) i trzymanie go za raczke. To jest moja trauma. Po całej serii badań i konsultacji nic na szczęście nie wyszło i wypisali Felusia do domu. Czekamy jeszcze na wyniki badań w kierunku chorob metabolicznych. Na intensywnej terapii nie zaobserwowali juz drgawek tylko drzenia które moga wynikac z niedojrzalosci ukladu nerwowego, z reszta ma je do dzis. Ja po tym wszystkim totalnie zeswirowalam, jestem mega przewrazliwiona i wszystkiego sie boje i dlatego z małym jesteśmy u moich rodziców, a mąż przyjezdza na weekendy. Nie jest to dobre rozwiazanie, ale przerastalo mnie ze bede same przez 12 godzin dziennie i co jesli cos sie bedzie dzialo. Z reszta w przyszlym tygodniu wracamy juz do Krakowa, co mnie niezle stresuje. Od wyjscia mamy pewnie jak wiele z Was duze problemy brzuszkowe. Przepraszam, ale nie dałam rady nadrobić, ale od teraz postaram sie byc na biezaco. Wszystko troche nieskladnie napisane, ale wykorzystalam drzemke Felusia, ktory juz sie wybudza. |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie wiem co by było, gdybyśmy zostawili z którąś babcią Krzysia bez nas, ale taka chwila pewnie szybko nie nastąpi, na razie robimy wszystko w trójkę albo mąż sam (zakupy na przykład). |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Rozeznanie
|
Te drgawki wystapily 20 minut po szczepieniu. Lekarze mowia ze to nie ma zwiazku, a ja sama mam mieszane uczucia, bo wczesniej zadnych drgawek/drzen przez 3 pierwsze dni nie mial, a teraz ciagle wystepuja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Zadomowienie
|
Witaj! Bardzo mi przykro, że mieliście taką historię! Trzymajcie się, teraz już wszystko będzie dobrze!
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dodałam w pierwszym poście obrazek dot. skoków rozwojowych, może którejś się przyda, bo ja właśnie szukałam informacji na ten temat
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja musialam zostawić z moją mama jak w szpitalu byłam. Jednak jej wręcz zakazał ubieranie czapeczki w upały ![]() Poza TZ też z nikim poza moja mama i teraz raz teściowa Hania nie zostaje. Z teściowa będzie mogła zostać jak się kobita ogarnie i podzieli moją teorię w ubiorze dziecka ![]() Kiara bardzo przykro, że tyle przeszlas zanim Felus wrócił z Wami do domu ![]() Dużo zdrówka dla synka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Ale odbijanie to chyba nie tylko sprawa ulewania. Chodzi też o to żeby wyleciały z brzuszka bąbelki powietrza które mogą powodować bóle brzuszka,wzdecia, niechęć do jedzenia i kolki
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Może być tak, że Maja Ani łyka dużo powietrza i ma wzdęty brzuszek i stąd niechęć do jedzenia. U nas czasami tak jest i też niby chce jeść ale wypluwa sutek. Muszę wtedy przerwac Karmienie, odbijam i noszę chwilkę w pionie i wracamy do jedzenia. I to pomaga. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. Tez nie wierzylabym lekarzom że to nie reakcja poszczepienna. Bodajże kazda reakcja do 24h po szczepieniu powinna być uznana jako nop. Niewiem jaka wasZa decyzja i nie chce niczego narzucać ale postaralabyn się o odroczenie kolejnych szczepien na jakiś czas Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
My po lekarzu. Maja wazy 4 kg przybrała 0,5 przez 24 dni. Lekarka powiedziala ze w normie i ze widzi ze częściej karmię piersią. Mnie się wydaje ze trochę malo. Przy ostatnim ważeniu w ciagu tyg przybrała 240 gram ale wtedy dawalam więcej mm.
Na katar dostala krople do nosa i mamy się inhalowac. Na oczko krople z antybiotykiem. Na noc przez 2-3 dni mam podawać paracetamol żeby spokojnie spala. A na to ze tyle nie spala to nic nie powiedziała. Dzisiaj od sypia wczorajszy dzień. Od 10-12 spala i teraz usnela na mnie. Ja zlozylam wszystkie wnioski do urzędu miasta i świadczenie wraz z 500+ mam wstrzymane na czas decyzji z sadu a becikowe i gminne mam czekać na decyzje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Konto usunięte
|
Tutaj o przechowywaniu odciagnietego pokarmu, dostałam dzisiaj w poradni laktacyjnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie dostalas kropelki do oczu? Paracetamol bo podejrzewasz, że Maję coś boli czy na samą spokojnosc? Trzymam kciuki za szybkie rozwiazNie sprawy w sądzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Dzanet te podkłady kupuje. Te apeqe care tańsze są. Czasem biorę takie większe x 10 i przecinam na pół
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#476 |
Zakorzenienie
|
Tzn te 60x90 o te mi chodzi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również czekam cierpliwie na rozstrzygnięcie sprawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej z tym, że pokarm się cofa. Odbijanie to odgazowanue brzuszka. Przynajmniej ja mam takie wiesci ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ubioru mialas rację. Moja mama juz sama sobie odpowiada na prppozycję ubrania czapeczki. Ostatnio stwietdzila, ze faktycznue w upal bez sensu ![]() Cytat:
![]() Dziewcsyny mamy opis zdjęcia i najprawdopodobniej płucka są czyste ![]() Czekamy na neurologa jutro i mam nadzieję spadamy do domu ![]()
![]() |
#480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kojarzylam czkawke z odbijaniem bo u mnie to tuż po sobie następuje. Cytat:
Trzymam kciuki żebyście szybko do domku wyszły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.