![]() |
#1051 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
Nie mam sił nadrobic wszystkiego. Wszystko jest bleh i meh
![]() Byłam u połoznych, maluch ok, glowa na dół, ale na swiat sie nie pcha. Jest mi cięzko i fizycznie i psychicznie. Wypędzanie wiadomym sposobem wogóle nie wyszło, rozryczałam sie (głupie hormony) i to byłoby na tyle. Dzisiaj 5 lecie naszego zwiazku i TZ powiedział, ze nic dla mnie nie ma bo nie miał czasu nawet pomyśleć. ![]() Przykro mi bardzo, ze sie nawet nie postarał. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Auto za 300f to bym kupiła, żeby je w PL robić. Jak znajomy z uk mi powiedział, jakie tam macie ceny mechaników/blacharzy, to bardziej się opłaca auto zmienić niż naprawiać. No, ale zapewne szwagierka ani nie wie, ile musi w niego wsadzić i JESZCZE się sama cieszy z zakupu, ani może się nawet nie spodziewa, że w ogóle cokolwiek musi w niego wsadzić ![]() ![]() Moja babcia strasznie lamentowała, że bez sensu, że kupiliśmy używane łóżeczko, do tego nowy materac (olaboga przecież dostaliście z łóżeczkiem używany - wyleżany, uświniony tak, że szok), przecież się wyśpi na starym, że czemu w ogóle nie kupiliśmy takiego zestawu jak Martyna (kuzynka), bo przecież dała za niego 150 zł... A ja tylko jedno wielkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jej, przykro... Może jeszcze nadrobi?
![]() |
#1055 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam.
![]() U mnie drugi dzień bez nocnej zgagi. Może faktycznie ten brzuch się obniżył? Jeśli tak to pewnie dowiem się o tym w środę i może tym razem masaż będzie skuteczny ![]() Jestem po weekendowej wizycie teściowej. Prawdopodobnie to ostatni wspólny weekend. I dobrze, bo o ile wcześniejsze były całkiem ok, to ten ostatni ona wyjątkowo chyba chciała mnie wkurzyć. I nie wiem czy celowo czy poczuła się jakoś pewniej by udzielać aż tylu głupich rad i wtrąceń. Dosłownie to wszystko buczy mi w głowie. Aż napisałam wczoraj do mojej mamy, że dziękuję jej za to, że jest jaka jest i że wychowała mnie dobrze i że ją kocham. Ja nie wiem jakim cudem TŻ wyrósł na takiego faceta w takiej rodzinie. Z mojej perspektywy to jest jakaś patologia i miliony lat świetlnych między moją a jego rodziną. To co ona mówi/twierdzi jest tak głupie i nieżyciowe, że ja się nie dziwię, że jej córka ma problem ze znalezieniem właściwego faceta, jeżeli ta kobieta twierdzi np, że jeżeli żona dostanie parę razy po pysku to jej się należało. Moja mama wpoiła we mnie to, że jeżeli facet uderzył Cię raz, to zrobi to drugi raz i trzeba mieć szacunek do siebie. Więc mówię do teściowej, że jeżeli kobieta nie rzuciła się na faceta pierwsza z rękoczynami i dostała w twarz w kłótni, to jaka i o co by nie była nikt nie zasługuje na to, by być bitym. Tyczy się to mężczyzn i kobiet. A ona do mnie no a co byś zrobiła jakby TŻ dał Ci w pysk. Nic byś nie zrobiła, przecież dla dzieci trzeba. Odpowiedziałam, jej grzecznie, że poczekałabym aż pójdzie spać. Uwaliła mu tą rękę siekierą aż przy samej dupie i zabrała dzieci i walizki nawet jeśli miałabym pójść do domu samotnej matki. Oczywiście jestem głupia i takie tam. Wiem, że TŻ by mnie nie uderzył, bo on się brzydzi takich rzeczy. Ale już sam fakt, że teściowa dopuszcza taką myśl i ją usprawiedliwa jest dla mnie okropny. Ah....po tym weekendzie mogłabym napisać książkę......Tak jak zawsze staram się by to wszystko wpadło jednym uchem i drugim wypadło tak teraz to wszystko siedzi mi w głowie i czuję ogromy żal i smutek. Pewnie hormony. Chyba mieszkanie 2500 tys km od domu to była najlepsza życiowa decyzja.
![]() |
#1056 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do wózka to normalna, przeciętna cena rzeczywiście. Ja nie planuję, zobaczę co lekarze powiedzą żeby stosować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Takie przeliczenia są bezsensu. Co z tego ze w UK kupisz wózek za 2500pln jak w Polsce możesz go kupić za 2000. Ale jakoś do UK trzeba go przetransportować... Poza tym inny poziom życia i cen jest w UK i w Polsce. Te przeliczanie to zawsze jest patrzenie że w Polsce 2000 to jest np calomiesieczna wypłata a w UK np. tygodniówka. Dobry sposób to powiedzieć ze w UK jest inny strona jazdy i wózek z polski trzebaby przerabiać ![]() Dlaczego Twoją teściową boli głowa jak wydajesz swoje a nie jej pieniądze... Przecież nie ona jest sponsorem. Drażni mnie to... Moi rodzice cos na początku marudzili ze za drogi wózek kupujemy, ze moze nie warto, ze jak oni by kupowali to tańszy.. Powiedziałam ze to ja bede korzystać z wózka i wybrałam taki na jaki uważam ze nas stać, poza tym nie prosiłam ich o dorzucenie sie do zakupu wiec wszystko co mowię maja traktować jako informacje a nie przedmiot do dyskusji. Przepraszam ze tak pisze o Twojej teściowej ale wqrza mnie jak ktoś rozporządza nie swoją kasa. Myśle ze to każdego indywidualna sprawa czy wyda 100 czy 1000. Tym bardziej ze zakup nie jest składkowy... Wysłane za pomocą magii |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
Moze i nadrobi, ale szczerze, mial tyle czasu zeby cos wymyslec, to nie tak, ze nie pamietał. Jest kochany i wiem ze mu ciezko z nowa pracą, ma sporo na głowie, ale ja tez mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Rozeznanie
|
Tinkerr serio współczuję tego "pożegnania" z teściową... ale przynajmniej jest Ci pewnie mniej przykro że jednak wyjeżdża przed rozwiazaniem. Coś czuję że jakby została poczekać na wnuka to Ty byś jej krzywdę zrobiła
![]() teraz jakiś detoks Ci się należy... może jakieś spa w wannie ze świeczkami i miłą muzyką? albo długi spacer z psem (i pokemonami ![]()
#1060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem szczęśliwa bo mam to co chcę a nie coś co może mi się nie podobać a on ma z głowy ![]() Może powiedz mężowi, że z okazji 5 lecia Waszego związku wychodzicie na kolację to mu się głupio zrobi i przyjdzie z prezentem?
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie denerwuj sie.. Jeszcze cały dzień przed Wami moze jeszcze zdąży nadrobić rocznice? Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sytuacja może się nagle zmienić bez tych wszystkich sygnałów pchania się na świat, oby tak to właśnie było. ![]() Szkoda, że TŻ nic nie wymyślił. ;/ Powiedz mu, jak Ci przykro i trudno teraz, może jeszcze coś ogarnie na pocieszenie. Cytat:
![]() Podejście teściowej do tematu przemocy w rodzinie szokujące. ![]() Dobrze, że już masz spokój i na razie nie zapowiadają się podobne rozmowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zadomowienie
|
Wracając na chwile do sprawy wózka i magicznych rad...
Mój tata bardzo mnie zdziwił. Pytał sie dlaczego kupujemy wózek bo chustowanie jest praktyczniejsze i wygodniejsze niż ciąganie wózka ![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiem szczerze, że u mnie ostatnio cukry są tak piękne, że zaczęłam jeść normalnie a tam nic! Tylko na noc biorę w tej chwili. Ale po paczce pierników ostatnio i słusznym obiedzie miałam cukier idealny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dała Ci teściowa w kość :/ Ona mieszka w PL ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego o jakiś droższych rzeczach nawet nie wspominam, bo padłaby trupem.
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Raczkowanie
|
TŻ opróżnił w weekend pokój Małej
![]() Teraz tylko pomalować i wstawić meble, powiesić firany i zasłony i będzie pięknie - oby ![]() malowanie pewnie dopiero w weekend niestety no ale przynajmniej jest już jakiś postęp ![]() Ps: teraz mamy sajgon w salonie ale mam nadzieje, ze zniknie jak urządzimy pokój Małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zawsze musze wymyslac sama. Do tego wróci pewnie pozno bo dzisiaj wział pół dnia wolnego zeby mnie zawiezc do poloznych. Mielismy weekend mógł cos zaproponowac nawet wczoraj i co. i nic. Jestem powaznie zawiedziona. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli Twoja teściowa to takie połączenie księgowej z psem ogrodnika ... Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie ostatnio parę razy niedietetyczne posiłki lepiej się sprawdziły niż te dietetyczne, muszę w takim razie również spróbować Pierników. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żebyś wiedziała! Jeszcze poszłabym siedzieć:P A mama zawsze mówiła, uważaj, ruszysz gówno a pójdziesz siedzieć za człowieka ![]() Jeszcze przed nami jeden weekend i urodziny chrześniaka TŻ, ale to też historia rodem "Trudne sprawy" i nie wiem czy nie będziemy musieli prezentu wysłać pocztą ![]() Od rana myślę, czy prysznic czy kąpiel i powiem Ci, że nie chce mi sie stać:P A w wannie czuję się jak foka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zadomowienie
|
To ja cos wstawię... Pokoiku dla dziecka nie mamy, malować ścian nie będziemy ale na początek mamy juz cos ... co małemu i nam musi wystarczyć
![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ich jutro wyściskam i będę puszczać im piosenkę "cudownych rodziców mam" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie otulacze, dopiero siade do kompa i coś polukam ale chyba po południu bo taka i nas duchota i urkrop ze masakra jakaś... Moi teście to pewnie wpadną jak wrócimy ze szpitala i potem z tydzień - dwa słuch po nich zaginie. Oni rzadko odwiedzają nas. Raczej trzeba ich siłą ściągnąć ![]() Ponoć na cały wrzesień jadą do sanatorium ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Jest pięknie! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje cukry tez jakby zapomniały o wynikach ze mam cukrzyce. Co prawda bez insuliny ale ostatnio pozwoliłam sobie na pizzę - zamawianą (czyli bez jakiś specjalnych ograniczeń) a tu cukier ledwo 109. Dzięki temu pozwalam sobie na biszkopty (bo polecane na wątrobę czyli cholestaze) oraz ciastka belvita z jogurtem i dżemem. Co prawda pilnuje aby nie zjeść więcej niż 2 ale jak na mnie to i tak szaleństwo ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1079 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do prysznic vs wanna to ... wanna. zdecydowanie wanna ![]() ![]() a ja miałam tyle dzisiaj zrobic a tak mi sie nie chce! masakra ![]()
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
Tinkerr mam podobnie z Alko.
Chyba nigdy się nie upilam. Wiem kiedy przestać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.