|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Bry
U mnie kolejny dzień upału ale nadają już burze jak zwykle będzie padać jak planujemy rozpalić grilla ![]() Camilla gratuluję dziewuszki Mój maluch jakiś niezdecydowany. Ssie mnie w żołądku że ledwo wytrzymuję te 30 minut między letroxem a śniadaniem. A jak zaczynam jeść to w połowie robi mi się niedobrze
|
|
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
Ciezko nadrobic, ale postaram sie. Btw dzis 18 tc jednoczesnie zaczynajac 5 miesiac
co do ubran. Kiedys wstawialam zdjecie brzuszka, ale jakims cudem teraz znowu jest prawie plaski... Czasami jak sie najem to musze guzik rozpiac co do slonca, zawsze lubilam sie smazyc na sloncu, a teraz absolutnie.. Meczy mnie to i wole uzywac samoopalacza. Polecam Kolastyny w sprayu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Gratuluje udnaych wizyt i poznania plci. Zazdroszcze ja mam usg pod koniec sierpnie prywatnie i mam nadziwje, ze maluch bedzie wspolpracowalWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam tak że jak przebudze się jak mąż wychodzi do pracy przed 5 to potem przez godzinę nie moge zasnąć. U mnie dziś nie ma słońca ale jest straszna duchota. . Gratuluje coreczki Camilla ![]() Ja mam wizytę wizytę w pt i już nie mogę się doczekać. Dziś witam się w 16t0d. Zrobię sobie chyba dzien lenia.. książka, film.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Co z KPZ? ? Strasznie długo się nie odzywala.. czy coś przegapilam ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3305 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeju modlę się aby sobota przebiegła bezobjawowo i bez mdłości ![]() nie mam w ogóle dziś pomysłu na obiad, coś szybkiego i lekkiego, co robicie? |
|||
|
|
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Szczerze mowiac pograzylam sie w lekturach. Ciagle czytam i nawet tv nie ogladam
postaram sie byc teraz na biezaco---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ma za swoje, bo pierwszy budzik zamiast odłożyć na drzemkę, odrzucił, a ja spałam dalej (śniły mi się zakupy w Primarku ) i dopiero o 7:20 zadzwonił kolega gdzie on jest.Właśnie nie ma KPZ i wielu innych mamuś. W ogóle bardzo nas mało i tak naprawdę regularnie udziela się tylko kilka mamuś. Szkoda, bo większa ekipa, to więcej tematów, więcej też można się dowiedzieć. Cytat:
Rozumiem, że masz kupioną przed ciążą? Mieścisz się bez problemu? ![]() My idziemy na wesele mojej bardzo bliskiej kuzynki 05.08. i też Tż musi oddać garnitur do prania, chyba kupimy mu nową koszulę. Sukienkę mam - czerwoną koronkową sprzed ciąży, ale koronka się rozciąga i brzuszek się mieści. Do tego zaszaleję i założę moje ulubione (10 letnie) chabrowe buty na niskim obcasie z Aldo. ![]() Jeśli chodzi o obiad, to zależy co lubicie, ale generalnie w mojej ocenie makarony są najszybsze. Np. makaron razowy, a do tego sos z tuńczyka w oleju w puszce, pomidorków koktajlowych i świeżej bazylii. Proste szybkie i dobre! Albo zapiekanka z makaronu z wędzonym kurczakiem, warzywami (mogą być na patelnię lub dowolne świeże - byle różne np. marchewka, kukurydza, fasolka) zalana śmietaną, posypana serem. Albo (ostatnio robiłam - pyszne!) http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...e/przepis.html Ja dziś robię wg diety http://magicznedwiekreski.blogspot.com/p/blog-page.html zapiekankę ze szpinakiem i mięsem mielonym. Cytat:
|
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
Niebie mój mąż tak samo po 3 budziki, ciągle na drzemkę przestawia
Mnie to doprowadza do szału, bo pies się budzi, czeka na spacer, ja się budzę, a on śpi... A czasem wgl nie słyszy budzika, a jak ja wyłączę, obudzę go i powiem "wstawaj" to się budzimy oboj za 2h i on nic nie pamięta że go budziłam ![]() Ja dziś 15t0d Kolejną wizytę mam za 5 tygodni więc chyba pójdę za tydzień prywatnie bo nie wyczekam tyle spokojnie.Współczuję dziewczynom które zostały w Krakowie na ŚDM... My mamy z ogródka widok na błonia także nie mieliśmy wyjścia jak tylko uciekać Ale martwię się czy nas ktoś nie okradnie, okien nie wybije, itp, jednak to taki tłok... Zazdroszczę Wam obiadków, ja jestem w mieszkaniu bez kuchni, chociaż tyle że dziś lodówka przyjdzie! Więc żyję o warzywach, owocach, krakersach i kanapkach ze sklepu obok. Nie ruszam się nigdzie dale, a tak blisko mam Wisłę, PEPCO, Almę... Przeszłabym się chętnie ale w obcym mieście się boję podwójnie że zasłabnę znowu ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3309 |
|
Rozeznanie
|
Plany na dzisia.... Mają mnie jeszcze zbadać i wychodze
jak dobrze bo dzisiaj mamy 2 rocznice ślubu także pójde do domu, ogarne się i będziemy świętować
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
muffi mój mąż ma tak samo - budzik wyje, a on nic. Kiedys się tym stresowałam, teraz już nie - w końcu to on zaśpi, a nie ja. :P
Jeśli chodzi o spacery, to może wychodź sobie nad Wisłę rano i wieczorami jak już mniejszy upał? A Tż nie może Ci po pracy towarzyszyć? wild girl - gratulacje drugiej rocznicy! Macie jakieś plany? Restauracja, spacer, łóżko? ![]() My dzisiaj mamy usg genetyczne o 18:40 i bardzo się stresuję, chociaż mam też dobre przeczucia i wierzę, że moja intuicja mnie nie zawiedzie. Czy dzisiaj poznamy płeć?
|
#3311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3312 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka kochana dla córci a dla siebie dużo siły Cytat:
Cytat:
![]() Mój ostatni dzień urlopu. Byłam na pobraniu krwi z samego rana. Zaraz lecę na miasto na próbny makijaż ślubny a potem jeśli pogoda dopisze i nie będzie burzy to chcę do fotografa zajść zrobić zdjęcie do dowodu póki ładna będę :P Na wieczór wizyta u endo. Wczoraj 6 godzin w pociągu w tym upale masakra jakaś!!! Myślałam, że umrę. Jeszcze dostałam bóli, latałam siku co chwile robiłam 3 kropelki w bólach. Dziś już przeszło, więc to chyba nie zapalenie. Może to od podróży? Mam pytanie macie lubi miałyście w poprzednich ciążach te skrucze przepowiadające? Leżę wczoraj w łóżku, mama siedzi obok coś tam sobie plotkujemy i nagle skurcz. Od pępka do wzgórka łonowego. Nie bolało ale mało przyjemne było. Brzuch mi stwardniał. i Nagle górka po jednej stronie jakby się dzieć przemieścił i dupką wypnał. Po chwili przeszło. Trochę się wystraszyłam. Ale to chyba nic złego nie? Biorę magnez codziennie. Niebie trzymam kciuki!!!!
♥♥♥ Żona - 27.08.2016 r. Mama - styczeń 2017 r. Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2016-07-26 o 10:38 |
|||||
|
|
|
#3313 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące.
Ja mam do odebrania wyniki z pappy..... U mnie wzloty i upadki. Wczoraj czułam się super. Byliśmy z TŻ na spacerze, miałam apetyt... A dzisiaj tragedia....obudziłam się z dziwnym bólem w dole brzucha (macica się rozciąga czy co?) i kompletnie nie mam ochoty na jedzenie i mnie muli Dzisiaj nie gotuję. Wczoraj miałam mega ochotę na jakąś pyszną zupkę i dzisiaj mamy w planach wyjście na miasto. Odkryłam w necie dobrą restauracje z samymi zupami- codziennie świeże... |
|
|
|
#3314 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie lubię i czuję się najlepiej dzięki za podsunięcie obiadowych pomysłów na pewno skorzystam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Wróciliśmy wczoraj z wakacji było cudownie-pogoda dopisała, synek szczęśliwy ja chowałam się w cieniu, bo tak jak lubię wylegiwać się na plaży, tak w ciąży to jakiś koszmar dziś juz w pracy i wakacje zostały tylko wspomnieniem![]() Poczytałam co pisałyście, ale nie odpisuję, za dużo tego
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lidka ładna sukienka Ja zazwyczaj na wszelkie imprezy zakładałam ciemne kolory, jakoś najlepiej czuję się w czerni i dobieram ewentualnie jakieś jasne dodatki. Tak teraz zaszalałam i wystąpię w kolorze malinowym https://quiosque.pl/sukienki/malinow...-kokardka.html Obca fajnie że odpoczęłaś na wakacjach Długo jeszcze planujesz pracować?
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
dontbesoshine, chupa, Amalte, Lidka dziękuję za kciuki
chupa refluks to cofanie się treści żołądka, a zgaga to uczucie palenia, które ono powoduje. Innymi słowy zgaga jest objawem refluksu. Amalte tak to już jest: raz lepiej, raz gorzej, a upał nam pewno nam nie pomaga. Może się to pocieszy, ale ja pożegnałam 1 trymestr rzygankiem, całodziennymi mdłościami i ogólnym zamulaniem w łóżku, a kolejny dzień już był super. ![]() Lidka nie ma za co! Ja to jestem kulinarna noga, ale kilka prostych i szybkich przepisów mam przetestowanych. Sukienka super - prosta i skromna. Możesz zaszaleć z dodatkami, bo prawie każdy kolor będzie Ci pasował Ale ale! Co to za cudowny fotel w tle! obca witaj! Brakowało nam Ciebie, teraz już nie znikaj. ![]() Wróciłam z zakupów i myślałam, że padnę po drodze z tymi siatami i w tym upale. Teraz jem (całe moje życie ostatnio kręci się wokół jedzenia... ) i nawet zrobiłam sobie słabiutką kawkę.
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do dziewczyn na zwolnieniu.
Ja na L4 poszłam na początku czerwca (kilka dni jeszcze przepracowałam). No i dostałam przelew od pracodawcy za te kilka dni, ale dalej- cisza. Jest koniec lipca a tu kasy brak. To pracodawca zgłasza fakt mojego zwolnienia dl zusu- czy się mylę? Jestem zupełnie zielona w tych sprawach
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyna opcja jest zadzwonić do kadr / płac / księgowości i zapytać o to. Jest mozliwość, że jeśli firma ma mniej niż 20 pracowników, (chyba tyle, nie pamiętam dokładnie) wypłatę Twojego wynagrodzenia przejął ZUS, a oni na wypłatę mają 30 dni od daty wpłynięcia Twoich dokumentów Ja też jestem od czerwca na L4, u mnie przelewy idą do 10 dni każdego miesiąca i otrzymałam 1 wypłatę za okres chorobowy. Wypłata 10 czerwca była jeszcze za czas przepracowany.
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-07-26 o 12:24 |
|
|
|
|
#3320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nie wiem czego to wszystko takie opóźnione.... |
|
|
|
|
#3321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My w sobotę balujemy na 18-stce. Mam nadzieję, że nie będzie tak gorąco jak dziś, po padnę ![]()
|
|
#3322 |
|
Raczkowanie
|
Widzę sobota dniem imprez
Dziewczyny czy któraś z Was zmagala się z bólem kości ogniowej? O_o rozumiem pod koniec ciazy ale teraz... normalnie siedzieć nie umiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3323 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tam też za bardzo szaleć nie będę, aby bym chciała czuć się dobrze i już wesele będzie udane ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaa, my przygotowujemy dom do remontu, bo Tż i jego tata ruszają z nim od poniedziałku.
W planach: demolka i zrobienie od nowa łazienki, poprowadzenie instalacji i założenie grzejników na górze, przebudowa kotłowni, przeniesienie drzwi wejściowych na inną ścianę. Ciekawe co z tego uda im się zrobić w te 2 tygodnie.
|
#3325 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie tak gorąco, ze sie nie da wytrzymać! Jak się źle czujesz to lepiej nigdzie sama się nie zapuszczaj... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Trzymam kciuki za dzisiejsze badania, gratuluję rocznicy i łączę się w bólu z krakowiankami z okazji ŚDM ![]() Ja dziś pobudka po 7, delegacja do Katowic i jestem znów w Czewie i praca do 18. 160km za kółkiem i plecy chcą mi wysiąść... i dwóch idiotów na drodze ... mam ochotę wrzeszczeć do każdego barana na drodze "uważaj idioto jestem w ciąży i nie mogę się denerwować" ![]() Ja o jedzeniu w ogóle nie myślę... od 1 dnia 2 trymestru mam jakiś jedzeniowstręt i na dodatek non stop mnie przeczyszcza, co bym nie zjadła...
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Ja wlasnie skonczylam robic sobie pazury, zmialam tylko hybryde, bo szybko mi sie nudzi. Zaraz zabieram sie do robienia nalesnikow. Mam taka ochote na cos slodkiego, a nic w domu nie ma, wiec musze zapchac sie nalesnikami z cukrem mmm. Milego dnia!
Blog o młodej mamie ❤ mlodamaama.blogspot.com 💁💖👶 Edytowane przez dontbesoshine Czas edycji: 2016-07-26 o 15:41 |
|
|
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
furjatka mam podobny problem - wręcz ledwo do wc dobiegam gdy nagle poczuję "klimat"
Podejrzewam że to przez to ciągle chudnę - już w sumie 3 kg.Ja w sobotę zaczęłam drugi trymestr i byłam wręcz zachwycona - pierwszy dzień, w którym nie było mi niedobrze Byłam na weselu mojej przyjaciółki i udało mi się nawet nieźle potańczyć - oczywiście unikałam skocznych piosenek Myślałam że to właśnie ten magiczny zastrzyk energii, ale jakoś nie starczył na za długo bo od wczoraj wróciły zgaga, czknięcia itd.NiEBiE już współczuję remontu! My właśnie kończymy kuchnię - w tym tygodniu będzie blat umiejscowiony i wreszcie rozpocznie się normalne życie
|
|
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie brzuszek wczoraj mocno bolal wieczorem. Okazalo sie, ze to wzdecia plus ostre papryczki z pizzy i pozniejszy pomarancz
Brzuchol rosnie. Codziennie mysle o piatku i o skanie. Juz nie moge sie doczekac ^^ Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Już po USG i wszystko jest dobrze !
Bąbel nie współpracował i ani dowcipnie ani przez brzuch nie chciał się pokazać, odwrócił się dupką do góry i nie dało się ocenić kości nosowej ani płci. Pozostałe parametry są w normach. I ma już prawie 9 cm! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

co do slonca, zawsze lubilam sie smazyc na sloncu, a teraz absolutnie.. Meczy mnie to i wole uzywac samoopalacza. Polecam Kolastyny w sprayu 
ja mam usg pod koniec sierpnie prywatnie i mam nadziwje, ze maluch bedzie wspolpracowal

więc chyba pójdę za tydzień prywatnie bo nie wyczekam tyle spokojnie.

Super, że panieński udany! 
) i nawet zrobiłam sobie słabiutką kawkę.