Mamy styczniowe 2017 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-26, 08:08   #3301
Candid
Zadomowienie

GG do Candid
Dot.: Mamy styczniowe 2017

Bry

U mnie kolejny dzień upału ale nadają już burze jak zwykle będzie padać jak planujemy rozpalić grilla

Camilla gratuluję dziewuszki

Mój maluch jakiś niezdecydowany. Ssie mnie w żołądku że ledwo wytrzymuję te 30 minut między letroxem a śniadaniem. A jak zaczynam jeść to w połowie robi mi się niedobrze
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 08:31   #3302
dontbesoshine
Zadomowienie

Ciezko nadrobic, ale postaram sie. Btw dzis 18 tc jednoczesnie zaczynajac 5 miesiac co do ubran. Kiedys wstawialam zdjecie brzuszka, ale jakims cudem teraz znowu jest prawie plaski... Czasami jak sie najem to musze guzik rozpiac co do slonca, zawsze lubilam sie smazyc na sloncu, a teraz absolutnie.. Meczy mnie to i wole uzywac samoopalacza. Polecam Kolastyny w sprayu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Gratuluje udnaych wizyt i poznania plci. Zazdroszcze ja mam usg pod koniec sierpnie prywatnie i mam nadziwje, ze maluch bedzie wspolpracowal

Stary 2016-07-26, 08:39   #3303
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Ciezko nadrobic, ale postaram sie. Btw dzis 18 tc jednoczesnie zaczynajac 5 miesiac co do ubran. Kiedys wstawialam zdjecie brzuszka, ale jakims cudem teraz znowu jest prawie plaski... Czasami jak sie najem to musze guzik rozpiac co do slonca, zawsze lubilam sie smazyc na sloncu, a teraz absolutnie.. Meczy mnie to i wole uzywac samoopalacza. Polecam Kolastyny w sprayu

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Gratuluje udnaych wizyt i poznania plci. Zazdroszcze ja mam usg pod koniec sierpnie prywatnie i mam nadziwje, ze maluch bedzie wspolpracowal

Czemu tak rzadko do nas zaglądasz?

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 09:02   #3304
hope2016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Mąż zaspał do pracy i jak mnie obudził, tak już nie mogę zasnąć. Bąbel jest chyba głodny, bo mnie ssie w żołądku - pora wstawać.

Dziś kolejny dzień upałów.

Jakie plany macie na dziś?

Mój mąż nie nastawil sobie budzika ale nasza psinka nie przegapi pory porannego siku i go obudzila, tzn nas ja mam tak że jak przebudze się jak mąż wychodzi do pracy przed 5 to potem przez godzinę nie moge zasnąć.
U mnie dziś nie ma słońca ale jest straszna duchota. .
Gratuluje coreczki Camilla
Ja mam wizytę wizytę w pt i już nie mogę się doczekać. Dziś witam się w 16t0d.
Zrobię sobie chyba dzien lenia.. książka, film..

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Co z KPZ? ? Strasznie długo się nie odzywala.. czy coś przegapilam ?

hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 09:16   #3305
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Fajnie, że już płeć znacie i zazdraszczam córeczki
Spodnie z hm też posiadam, chociaż brzuchola u mnie nie widać ale inne jednak sie wpijają a te są takie mięciusie póki co więcej ciążowych zakupów nie robie, chociaż z czasem jeszcze jedne takie spodnie sobie kupie tylko z maxi nogawką bo teraz mam 7/8.
A ja sobie czekam na obchód, jutro mnie zbada jeszcze lekarz i pewnie do domku widziałam sie z moją gin dzisiaj bo dyżur miala i wyniki badań określiła na "w miare" :P nie jest źle, pewnie po kroplówkach byłyby lepsze
Moje pierwsze wyniki były fatalne, crp bardzo podwyższone ale na szczęście drugie już po kroplówkach i lekach nawet ok

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesteście naprawdę kochane, tyle wsparcia
Po Waszych postach nabrałam odwagi i rozmawiałam dzisiaj z szefem, zakomunikowałam, że będę jeszcze max do długiego weekendu sierpniowego w pracy - był bardzo rozczarowany. Powiedział, że musi szybko znaleźć kogoś, bym zdążyła go przyuczyć - niestety awansowanej dziewczynie zaszkodziło wzięcie tego urlopu akurat teraz, obawiam się, że po urlopie wróci do swoich obowiązków... Pytał też, czy może nie wzięłabym wolnego sierpnia a we wrześniu znowu przyszła do pracy
Ale macie rację, muszę w końcu skupić się na rodzince No i wreszcie będę mogła na bieżąco śledzić wszystkie wpisy
Miło słyszeć o kolejnych prawidłowych wynikach badań - oby tak dalej!
I bardzo dobra decyzja, a pytanie szefa nie będę komentować, może jeszcze w styczniu miałabyś pracować?

Cytat:
Dzień dobry!
Mąż zaspał do pracy i jak mnie obudził, tak już nie mogę zasnąć. Bąbel jest chyba głodny, bo mnie ssie w żołądku - pora wstawać.

U mnie dziś plany uszykować garderobę na sobotę bo idziemy z mężem na wesele i mam do odbioru garnitur z czyszczenia i moją sukienkę jeju modlę się aby sobota przebiegła bezobjawowo i bez mdłości

nie mam w ogóle dziś pomysłu na obiad, coś szybkiego i lekkiego, co robicie?
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 09:42   #3306
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Czemu tak rzadko do nas zaglądasz?
Szczerze mowiac pograzylam sie w lekturach. Ciagle czytam i nawet tv nie ogladam postaram sie byc teraz na biezaco

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Dzień dobry!

Ja dzisiaj robie paznokcie i odpoczywam jak codziennie

Stary 2016-07-26, 10:03   #3307
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Mój mąż nie nastawil sobie budzika ale nasza psinka nie przegapi pory porannego siku i go obudzila, tzn nas ja mam tak że jak przebudze się jak mąż wychodzi do pracy przed 5 to potem przez godzinę nie moge zasnąć.
U mnie dziś nie ma słońca ale jest straszna duchota. .
Gratuluje coreczki Camilla
Ja mam wizytę wizytę w pt i już nie mogę się doczekać. Dziś witam się w 16t0d.
Zrobię sobie chyba dzien lenia.. książka, film..

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Co z KPZ? ? Strasznie długo się nie odzywala.. czy coś przegapilam ?

Mój mąż ma okropne problemy ze wstawaniem, zawsze sobie przynajmniej 2 drzemki ustawia i wstaje na ostatnią chwilę. Kiedyś doprowadzały mnie te dzwoniące budziki do szału, kazałam mu wstawać, a teraz już nie zwracam uwagi.
No i ma za swoje, bo pierwszy budzik zamiast odłożyć na drzemkę, odrzucił, a ja spałam dalej (śniły mi się zakupy w Primarku ) i dopiero o 7:20 zadzwonił kolega gdzie on jest.

Właśnie nie ma KPZ i wielu innych mamuś. W ogóle bardzo nas mało i tak naprawdę regularnie udziela się tylko kilka mamuś. Szkoda, bo większa ekipa, to więcej tematów, więcej też można się dowiedzieć.

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
U mnie dziś plany uszykować garderobę na sobotę bo idziemy z mężem na wesele i mam do odbioru garnitur z czyszczenia i moją sukienkę jeju modlę się aby sobota przebiegła bezobjawowo i bez mdłości

O, pochwal się sukienką. Rozumiem, że masz kupioną przed ciążą? Mieścisz się bez problemu?

My idziemy na wesele mojej bardzo bliskiej kuzynki 05.08. i też Tż musi oddać garnitur do prania, chyba kupimy mu nową koszulę. Sukienkę mam - czerwoną koronkową sprzed ciąży, ale koronka się rozciąga i brzuszek się mieści. Do tego zaszaleję i założę moje ulubione (10 letnie) chabrowe buty na niskim obcasie z Aldo.

Jeśli chodzi o obiad, to zależy co lubicie, ale generalnie w mojej ocenie makarony są najszybsze.
Np. makaron razowy, a do tego sos z tuńczyka w oleju w puszce, pomidorków koktajlowych i świeżej bazylii. Proste szybkie i dobre!
Albo zapiekanka z makaronu z wędzonym kurczakiem, warzywami (mogą być na patelnię lub dowolne świeże - byle różne np. marchewka, kukurydza, fasolka) zalana śmietaną, posypana serem.

Albo (ostatnio robiłam - pyszne!) http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...e/przepis.html

Ja dziś robię wg diety http://magicznedwiekreski.blogspot.com/p/blog-page.html zapiekankę ze szpinakiem i mięsem mielonym.

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Szczerze mowiac pograzylam sie w lekturach. Ciagle czytam i nawet tv nie ogladam postaram sie byc teraz na biezaco

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Ja dzisiaj robie paznokcie i odpoczywam jak codziennie

Ale szefowo wątku! Brakuje nam tutaj Ciebie! Zarówno Twoich postów jak w kwestiach technicznych - w 1 poście są ciągle mamusie, które straciły swoje ciąże. Moim zdaniem trzeba je dopisać jako mamusie aniołków.

Stary 2016-07-26, 10:13   #3308
muffi24
Zadomowienie

Niebie mój mąż tak samo po 3 budziki, ciągle na drzemkę przestawia Mnie to doprowadza do szału, bo pies się budzi, czeka na spacer, ja się budzę, a on śpi... A czasem wgl nie słyszy budzika, a jak ja wyłączę, obudzę go i powiem "wstawaj" to się budzimy oboj za 2h i on nic nie pamięta że go budziłam

Ja dziś 15t0d Kolejną wizytę mam za 5 tygodni więc chyba pójdę za tydzień prywatnie bo nie wyczekam tyle spokojnie.

Współczuję dziewczynom które zostały w Krakowie na ŚDM... My mamy z ogródka widok na błonia także nie mieliśmy wyjścia jak tylko uciekać Ale martwię się czy nas ktoś nie okradnie, okien nie wybije, itp, jednak to taki tłok...

Zazdroszczę Wam obiadków, ja jestem w mieszkaniu bez kuchni, chociaż tyle że dziś lodówka przyjdzie! Więc żyję o warzywach, owocach, krakersach i kanapkach ze sklepu obok. Nie ruszam się nigdzie dale, a tak blisko mam Wisłę, PEPCO, Almę... Przeszłabym się chętnie ale w obcym mieście się boję podwójnie że zasłabnę znowu

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 10:15   #3309
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Plany na dzisia.... Mają mnie jeszcze zbadać i wychodze jak dobrze bo dzisiaj mamy 2 rocznice ślubu także pójde do domu, ogarne się i będziemy świętować

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 10:25   #3310
NiEBiE
Zakorzenienie

muffi mój mąż ma tak samo - budzik wyje, a on nic. Kiedys się tym stresowałam, teraz już nie - w końcu to on zaśpi, a nie ja. :P

Jeśli chodzi o spacery, to może wychodź sobie nad Wisłę rano i wieczorami jak już mniejszy upał? A Tż nie może Ci po pracy towarzyszyć?

wild girl - gratulacje drugiej rocznicy! Świętujcie, bo macie co, dobrze, że dzisiaj wychodzisz. Macie jakieś plany? Restauracja, spacer, łóżko?

My dzisiaj mamy usg genetyczne o 18:40 i bardzo się stresuję, chociaż mam też dobre przeczucia i wierzę, że moja intuicja mnie nie zawiedzie. Czy dzisiaj poznamy płeć?

Stary 2016-07-26, 10:27   #3311
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
muffi mój mąż ma tak samo - budzik wyje, a on nic. Kiedys się tym stresowałam, teraz już nie - w końcu to on zaśpi, a nie ja.
Jeśli chodzi o spacery, to może wychodź sobie nad Wisłę rano i wieczorami jak już mniejszy upał? A Tż nie może Ci po pracy towarzyszyć?

wild girl - gratulacje drugiej rocznicy! Świętujcie, bo macie co, dobrze, że dzisiaj wychodzisz. Macie jakieś plany? Restauracja, spacer, łóżko?

My dzisiaj mamy usg genetyczne o 18:40 i bardzo się stresuję, chociaż mam też dobre przeczucia i wierzę, że moja intuicja mnie nie zawiedzie. Czy dzisiaj poznamy płeć?
Trzymam kciuki
Stary 2016-07-26, 10:36   #3312
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ale kumulacja...
Zerknij tutaj: http://blog.fizjoma.pl - jest sporo mądrych porad i skutecznych cwiczeń na zniwelowanie bólu.
Dziękuję, na pewno skorzystam! z plecami już lepiej - chwilowo - za to inne atrakcje wystąpiły...

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Współczuję rwy A może nie zgaga Cię męczy, ale refluks? Super, że panieński udany!
Też myślałam na początku że to taki "ciążowy" refluks. Zgaga kojarzyła mi się bardziej z takim odbijaniem ohydnym ;-)

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Kolejna melduje sie ze szpitala. Pediatryczny oddzial dla odmiany. Corka od soboty goraczkowala a dzisiaj nad ranem juz nie dawalismy rady zbic goraczki. Ani leki, ani oklady nie pomagaly. Po 4h 39stopni a lek co 6mozna podac. Lezy pod kroplowka, bo lekka biegunka i raz wymioty. Mam nadzieje z3 szybko sie jej polepszy.
Mam w przydziale twarde drewniane krzeslo, mam nadzieje ze na noc przywioza mi lozko.. Juz 2 noce nie spie bo ciagle mierzenie temp, chlodne oklady. Martwie sie strasznie
O kurcze Dużo zdrówka kochana dla córci a dla siebie dużo siły

Cytat:
Słuchajcie, przyszły spodnie ciążowe z H&M. Ale są fajne i wygodne! Kupię sobie zaraz coś jeszcze, póki wyprzedaże. Pochwalę się też brzuszkiem, który w połowie jest ciążowy, a w połowie po prostu jest brzuchem
Uuu no bardzo ładny brzuszek!

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Witam sie po wizycie ;-)
Dzieciatko zdrowe i ruchliwe ;-)
Krew jakk zzwykle oddana, dodatkowe badania robia..
Iii...mamy dziewczynkę ;-)
Bedzie Victoria
Gratulacje!!!

Cytat:

Jakie plany macie na dziś?]
Mój ostatni dzień urlopu. Byłam na pobraniu krwi z samego rana. Zaraz lecę na miasto na próbny makijaż ślubny a potem jeśli pogoda dopisze i nie będzie burzy to chcę do fotografa zajść zrobić zdjęcie do dowodu póki ładna będę :P Na wieczór wizyta u endo.

Wczoraj 6 godzin w pociągu w tym upale masakra jakaś!!! Myślałam, że umrę. Jeszcze dostałam bóli, latałam siku co chwile robiłam 3 kropelki w bólach. Dziś już przeszło, więc to chyba nie zapalenie. Może to od podróży?

Mam pytanie macie lubi miałyście w poprzednich ciążach te skrucze przepowiadające? Leżę wczoraj w łóżku, mama siedzi obok coś tam sobie plotkujemy i nagle skurcz. Od pępka do wzgórka łonowego. Nie bolało ale mało przyjemne było. Brzuch mi stwardniał. i Nagle górka po jednej stronie jakby się dzieć przemieścił i dupką wypnał. Po chwili przeszło. Trochę się wystraszyłam. Ale to chyba nic złego nie? Biorę magnez codziennie.

Niebie trzymam kciuki!!!!

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.

Edytowane przez chupacabra88
Czas edycji: 2016-07-26 o 10:38
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 10:38   #3313
Amalte
Rozeznanie

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące.
Ja mam do odebrania wyniki z pappy.....

U mnie wzloty i upadki. Wczoraj czułam się super. Byliśmy z TŻ na spacerze, miałam apetyt...
A dzisiaj tragedia....obudziłam się z dziwnym bólem w dole brzucha (macica się rozciąga czy co?) i kompletnie nie mam ochoty na jedzenie i mnie muli

Dzisiaj nie gotuję.
Wczoraj miałam mega ochotę na jakąś pyszną zupkę i dzisiaj mamy w planach wyjście na miasto. Odkryłam w necie dobrą restauracje z samymi zupami- codziennie świeże... Może dzisiaj chociaż to jakoś wejdzie....
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 10:39   #3314
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Mój mąż ma okropne problemy ze wstawaniem, zawsze sobie przynajmniej 2 drzemki ustawia i wstaje na ostatnią chwilę. Kiedyś doprowadzały mnie te dzwoniące budziki do szału, kazałam mu wstawać, a teraz już nie zwracam uwagi.
No i ma za swoje, bo pierwszy budzik zamiast odłożyć na drzemkę, odrzucił, a ja spałam dalej (śniły mi się zakupy w Primarku ) i dopiero o 7:20 zadzwonił kolega gdzie on jest.

Właśnie nie ma KPZ i wielu innych mamuś. W ogóle bardzo nas mało i tak naprawdę regularnie udziela się tylko kilka mamuś. Szkoda, bo większa ekipa, to więcej tematów, więcej też można się dowiedzieć.

O, pochwal się sukienką. Rozumiem, że masz kupioną przed ciążą? Mieścisz się bez problemu?

My idziemy na wesele mojej bardzo bliskiej kuzynki 05.08. i też Tż musi oddać garnitur do prania, chyba kupimy mu nową koszulę. Sukienkę mam - czerwoną koronkową sprzed ciąży, ale koronka się rozciąga i brzuszek się mieści. Do tego zaszaleję i założę moje ulubione (10 letnie) chabrowe buty na niskim obcasie z Aldo.

Jeśli chodzi o obiad, to zależy co lubicie, ale generalnie w mojej ocenie makarony są najszybsze.
Np. makaron razowy, a do tego sos z tuńczyka w oleju w puszce, pomidorków koktajlowych i świeżej bazylii. Proste szybkie i dobre!
Albo zapiekanka z makaronu z wędzonym kurczakiem, warzywami (mogą być na patelnię lub dowolne świeże - byle różne np. marchewka, kukurydza, fasolka) zalana śmietaną, posypana serem.

Albo (ostatnio robiłam - pyszne!) http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...e/przepis.html

Ja dziś robię wg diety http://magicznedwiekreski.blogspot.com/p/blog-page.html zapiekankę ze szpinakiem i mięsem mielonym
Sukienka z przed ciąży a musiałam ją zanieść do zwężenia takie lubię i czuję się najlepiej dzięki za podsunięcie obiadowych pomysłów na pewno skorzystam

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Niebie mój mąż tak samo po 3 budziki, ciągle na drzemkę przestawia Mnie to doprowadza do szału, bo pies się budzi, czeka na spacer, ja się budzę, a on śpi... A czasem wgl nie słyszy budzika, a jak ja wyłączę, obudzę go i powiem "wstawaj" to się budzimy oboj za 2h i on nic nie pamięta że go budziłam

Ja dziś 15t0d Kolejną wizytę mam za 5 tygodni więc chyba pójdę za tydzień prywatnie bo nie wyczekam tyle spokojnie.

Współczuję dziewczynom które zostały w Krakowie na ŚDM... My mamy z ogródka widok na błonia także nie mieliśmy wyjścia jak tylko uciekać Ale martwię się czy nas ktoś nie okradnie, okien nie wybije, itp, jednak to taki tłok...

Zazdroszczę Wam obiadków, ja jestem w mieszkaniu bez kuchni, chociaż tyle że dziś lodówka przyjdzie! Więc żyję o warzywach, owocach, krakersach i kanapkach ze sklepu obok. Nie ruszam się nigdzie dale, a tak blisko mam Wisłę, PEPCO, Almę... Przeszłabym się chętnie ale w obcym mieście się boję podwójnie że zasłabnę znowu

To faktycznie lepiej się nie wynurzaj z domu za bardzo, oby było już tylko lepiej

Cytat:
Plany na dzisia.... Mają mnie jeszcze zbadać i wychodze jak dobrze bo dzisiaj mamy 2 rocznice ślubu także pójde do domu, ogarne się i będziemy świętować
Super, udanego świętowania

Cytat:
muffi mój mąż ma tak samo - budzik wyje, a on nic. Kiedys się tym stresowałam, teraz już nie - w końcu to on zaśpi, a nie ja. :P

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 896b6080474369e28a4e12c4dd839d47.jpg (53,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2016-07-26, 11:06   #3315
obca7
Wtajemniczenie

hej
Wróciliśmy wczoraj z wakacji było cudownie-pogoda dopisała, synek szczęśliwy ja chowałam się w cieniu, bo tak jak lubię wylegiwać się na plaży, tak w ciąży to jakiś koszmar dziś juz w pracy i wakacje zostały tylko wspomnieniem

Poczytałam co pisałyście, ale nie odpisuję, za dużo tego
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 11:42   #3316
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość

My też bawimy się na weselu w tą sobotę. Ja to za dużo nie potańcuję bo boję się że jak poskaczę na parkiecie to coś się stanie z moim łożyskiem.

Lidka ładna sukienka Ja zazwyczaj na wszelkie imprezy zakładałam ciemne kolory, jakoś najlepiej czuję się w czerni i dobieram ewentualnie jakieś jasne dodatki. Tak teraz zaszalałam i wystąpię w kolorze malinowym

https://quiosque.pl/sukienki/malinow...-kokardka.html

Obca fajnie że odpoczęłaś na wakacjach Długo jeszcze planujesz pracować?
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 12:06   #3317
NiEBiE
Zakorzenienie

dontbesoshine, chupa, Amalte, Lidka dziękuję za kciuki

chupa refluks to cofanie się treści żołądka, a zgaga to uczucie palenia, które ono powoduje. Innymi słowy zgaga jest objawem refluksu.

Amalte tak to już jest: raz lepiej, raz gorzej, a upał nam pewno nam nie pomaga. Może się to pocieszy, ale ja pożegnałam 1 trymestr rzygankiem, całodziennymi mdłościami i ogólnym zamulaniem w łóżku, a kolejny dzień już był super.

Lidka
nie ma za co! Ja to jestem kulinarna noga, ale kilka prostych i szybkich przepisów mam przetestowanych.
Sukienka super - prosta i skromna. Możesz zaszaleć z dodatkami, bo prawie każdy kolor będzie Ci pasował
Ale ale! Co to za cudowny fotel w tle! Mam podobny, ale ciemny i będę mu zmieniać tapicerkę, a ta żołć (musztarda?) jest piękna! Resztę pokoju, dodatków w jakim masz kolorze? Białe i czarne?

obca witaj! Brakowało nam Ciebie, teraz już nie znikaj.

Wróciłam z zakupów i myślałam, że padnę po drodze z tymi siatami i w tym upale. Teraz jem (całe moje życie ostatnio kręci się wokół jedzenia... ) i nawet zrobiłam sobie słabiutką kawkę.

Stary 2016-07-26, 12:08   #3318
Amalte
Rozeznanie

Mam pytanie do dziewczyn na zwolnieniu.
Ja na L4 poszłam na początku czerwca (kilka dni jeszcze przepracowałam).
No i dostałam przelew od pracodawcy za te kilka dni, ale dalej- cisza.
Jest koniec lipca a tu kasy brak. To pracodawca zgłasza fakt mojego zwolnienia dl zusu- czy się mylę?
Jestem zupełnie zielona w tych sprawach
Stary 2016-07-26, 12:15   #3319
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Jest koniec lipca a tu kasy brak. To pracodawca zgłasza fakt mojego zwolnienia dl zusu- czy się mylę?
Pracodawca zgłasza, Ty będąc zatrudnioną niczym się nie przejmujesz. Kiedy zawsze otrzymywałaś przelewy? Ile osób zatrudnia Twoja firma?
Jedyna opcja jest zadzwonić do kadr / płac / księgowości i zapytać o to. Jest mozliwość, że jeśli firma ma mniej niż 20 pracowników, (chyba tyle, nie pamiętam dokładnie) wypłatę Twojego wynagrodzenia przejął ZUS, a oni na wypłatę mają 30 dni od daty wpłynięcia Twoich dokumentów
Ja też jestem od czerwca na L4, u mnie przelewy idą do 10 dni każdego miesiąca i otrzymałam 1 wypłatę za okres chorobowy. Wypłata 10 czerwca była jeszcze za czas przepracowany.

Edytowane przez NiEBiE
Czas edycji: 2016-07-26 o 12:24
Stary 2016-07-26, 12:23   #3320
Amalte
Rozeznanie

Cytat:
Pracodawca zgłasza, Ty będąc zatrudnioną niczym się nie przejmujesz. Kiedy zawsze otrzymywałaś przelewy? Jedyna opcja jest zadzwonić do kadr / płac / księgowości i zapytać o to.
Ja też jestem od czerwca na L4, u mnie przelewy idą do 10 dni każdego miesiąca i otrzymałam 1 wypłatę za okres chorobowy. Wypłata 10 czerwca była jeszcze za czas przepracowany.
Zawsze dostawałam wypłatę na koniec miesiąca....
No nie wiem czego to wszystko takie opóźnione....
Stary 2016-07-26, 12:27   #3321
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość

jak się uda to do końca września

My w sobotę balujemy na 18-stce. Mam nadzieję, że nie będzie tak gorąco jak dziś, po padnę
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 13:13   #3322
hope2016
Raczkowanie

Widzę sobota dniem imprez
Dziewczyny czy któraś z Was zmagala się z bólem kości ogniowej? O_o rozumiem pod koniec ciazy ale teraz... normalnie siedzieć nie umiem

hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 13:21   #3323
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
hej
Wróciliśmy wczoraj z wakacji było cudownie-pogoda dopisała, synek szczęśliwy ja chowałam się w cieniu, bo tak jak lubię wylegiwać się na plaży, tak w ciąży to jakiś koszmar dziś juz w pracy i wakacje zostały tylko wspomnieniem

Poczytałam co pisałyście, ale nie odpisuję, za dużo tego
Super że wakacje udane

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
My też bawimy się na weselu w tą sobotę. Ja to za dużo nie potańcuję bo boję się że jak poskaczę na parkiecie to coś się stanie z moim łożyskiem.

Lidka ładna sukienka Ja zazwyczaj na wszelkie imprezy zakładałam ciemne kolory, jakoś najlepiej czuję się w czerni i dobieram ewentualnie jakieś jasne dodatki. Tak teraz zaszalałam i wystąpię w kolorze malinowym

https://quiosque.pl/sukienki/malinow...-kokardka.html

Oo Twoja też super! Ja tam też za bardzo szaleć nie będę, aby bym chciała czuć się dobrze i już wesele będzie udane

Cytat:
dontbesoshine, chupa, Amalte, Lidka dziękuję za kciuki

chupa refluks to cofanie się treści żołądka, a zgaga to uczucie palenia, które ono powoduje. Innymi słowy zgaga jest objawem refluksu.

Amalte tak to już jest: raz lepiej, raz gorzej, a upał nam pewno nam nie pomaga. Może się to pocieszy, ale ja pożegnałam 1 trymestr rzygankiem, całodziennymi mdłościami i ogólnym zamulaniem w łóżku, a kolejny dzień już był super.

Lidka
nie ma za co! Ja to jestem kulinarna noga, ale kilka prostych i szybkich przepisów mam przetestowanych.
Sukienka super - prosta i skromna. Możesz zaszaleć z dodatkami, bo prawie każdy kolor będzie Ci pasował
Ale ale! Co to za cudowny fotel w tle! Mam podobny, ale ciemny i będę mu zmieniać tapicerkę, a ta żołć (musztarda?) jest piękna! Resztę pokoju, dodatków w jakim masz kolorze? Białe i czarne?

obca witaj! Brakowało nam Ciebie, teraz już nie znikaj.

Wróciłam z zakupów i myślałam, że padnę po drodze z tymi siatami i w tym upale. Teraz jem (całe moje życie ostatnio kręci się wokół jedzenia... ) i nawet zrobiłam sobie słabiutką kawkę.
To zdjęcie ze strony internetowej gdzie kupowałam sukienkę
Stary 2016-07-26, 13:21   #3324
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaa, my przygotowujemy dom do remontu, bo Tż i jego tata ruszają z nim od poniedziałku.
W planach: demolka i zrobienie od nowa łazienki, poprowadzenie instalacji i założenie grzejników na górze, przebudowa kotłowni, przeniesienie drzwi wejściowych na inną ścianę.
Ciekawe co z tego uda im się zrobić w te 2 tygodnie.

Stary 2016-07-26, 13:47   #3325
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość

u mnie tak gorąco, ze sie nie da wytrzymać! Jak się źle czujesz to lepiej nigdzie sama się nie zapuszczaj...

Cytat:
Obyś dzisiaj wreszcie wyszła

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Nawet jak jest mała firma to pierwsze 30 dni chorobowego zawsze płaci pracodawca. Wydaje mi się, ze powinnaś dostać normalnie wypłatę za przepracowany czas + chorobowe

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was zmagala się z bólem kości ogniowej? O_o rozumiem pod koniec ciazy ale teraz... normalnie siedzieć nie umiem

Ja mam bóle kości ogonowej, ale one były jeszcze przed ciążą. dłuższe siedzenie w jednej pozycji pogarsza ten stan :-/
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 15:10   #3326
furjatka
Zadomowienie

Hej!

Trzymam kciuki za dzisiejsze badania, gratuluję rocznicy i łączę się w bólu z krakowiankami z okazji ŚDM

Ja dziś pobudka po 7, delegacja do Katowic i jestem znów w Czewie i praca do 18. 160km za kółkiem i plecy chcą mi wysiąść... i dwóch idiotów na drodze ... mam ochotę wrzeszczeć do każdego barana na drodze "uważaj idioto jestem w ciąży i nie mogę się denerwować"

Ja o jedzeniu w ogóle nie myślę... od 1 dnia 2 trymestru mam jakiś jedzeniowstręt i na dodatek non stop mnie przeczyszcza, co bym nie zjadła...
Stary 2016-07-26, 15:40   #3327
dontbesoshine
Zadomowienie

Ja wlasnie skonczylam robic sobie pazury, zmialam tylko hybryde, bo szybko mi sie nudzi. Zaraz zabieram sie do robienia nalesnikow. Mam taka ochote na cos slodkiego, a nic w domu nie ma, wiec musze zapchac sie nalesnikami z cukrem mmm. Milego dnia!

Edytowane przez dontbesoshine
Czas edycji: 2016-07-26 o 15:41
dontbesoshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 15:52   #3328
Moniczi
Rozeznanie

furjatka mam podobny problem - wręcz ledwo do wc dobiegam gdy nagle poczuję "klimat" Podejrzewam że to przez to ciągle chudnę - już w sumie 3 kg.

Ja w sobotę zaczęłam drugi trymestr i byłam wręcz zachwycona - pierwszy dzień, w którym nie było mi niedobrze Byłam na weselu mojej przyjaciółki i udało mi się nawet nieźle potańczyć - oczywiście unikałam skocznych piosenek Myślałam że to właśnie ten magiczny zastrzyk energii, ale jakoś nie starczył na za długo bo od wczoraj wróciły zgaga, czknięcia itd.

NiEBiE już współczuję remontu! My właśnie kończymy kuchnię - w tym tygodniu będzie blat umiejscowiony i wreszcie rozpocznie się normalne życie
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 18:42   #3329
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

A mnie brzuszek wczoraj mocno bolal wieczorem. Okazalo sie, ze to wzdecia plus ostre papryczki z pizzy i pozniejszy pomarancz
Brzuchol rosnie. Codziennie mysle o piatku i o skanie. Juz nie moge sie doczekac ^^

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-26, 19:40   #3330
NiEBiE
Zakorzenienie

Już po USG i wszystko jest dobrze !

Bąbel nie współpracował i ani dowcipnie ani przez brzuch nie chciał się pokazać, odwrócił się dupką do góry i nie dało się ocenić kości nosowej ani płci. Pozostałe parametry są w normach. I ma już prawie 9 cm!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości