|
|
#1231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Cytat:
za 36tcja tam mówię wprost co chce ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Termin mam na 22 sierpień
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Świętowałyśmy w niedziele bo wtedy po mojemu było np 36+0 a po Twojemu 36+1. De facto w niedziele zmieniała sie cyfra tygodnia. A napisałam ze 01.08 bo to poniedziałek wiec można iść na wizyty/ do szpitala itp ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#1234 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
po mojemu w niedziele też było np 36+0 i mi się wydawało,że to rozpoczęcie nowego tc i jeżeli tak jest to donoszone jesteśmy 31,07. bo jak byłam na ktg to położna mówiła,że wejście w 38t to ciąża donoszona |
||||
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
A w kwestii prezentów. Od jakiegoś czasu mąż nie ma problemów z prezentami.
Najpierw miałam bransoletkę z lilou i mógł dokupować zawieszki... Ale teraz mam Pandorę i jest mu łatwiej bo kiedyś przyniósł katalog oglądając pokazywałam co mi sie podoba i teraz w zależności od ważności okazji dostaje albo cos tańszego albo droższego. Co prawda wiele tych okazji nie było... Mam kółeczko z okazji rocznicy ślubu i mam zawieszkę "synka" ... Miała czekać do porodu ale maz nie potrafi długo ukrywać prezentów przede mną nawet jak mu nie wiercę dziury w brzuchu. Aaa o rocznicy ślubu przypomniał sobie jak zadzwoniła moja mama składać nam życzenia .O moich imieninach przypomniał sobie jakies kilka dni po bo imieniny obchodzi sie w mojej rodzinie u niego nie ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O twardnienia az takie nigdy nie pytalam,bo nie mialam nigdy :/ Czyli kesli bedzie trzymac non stop, przestanie puszczac na lezaco/siedzaco, to wycieczka, ehhhh. Ze tez miejscowy szpital to ubojnia i do niego nie pojade |
|
|
|
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja mam 1 sierpnia dostac skierowanie na CC i licze ze przed 15 sierpnia mnie zapisza w szpitalu bo Tz ma urlop miec od 6 sierpnia do prawdopodobnie 4 wrzesnia. a pomocy bede potrzebowac Jego przy pierworodnym . Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To powiem ze im wcześniej zaczniemy ten 38 tc tym spokojniej dla nas Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Dobra uciekam na drzemkę... Jeszcze tylko dodam ze wczoraj leżę grzecznie w łożku, jeszcze nie wyciszyłem telefonu, mąż już śpi a tu dźwięk- powiadomienie z tapatalka ze któraś z Was cos napisała (dokładnie Tinkerr) a mój maz przez sen "cicho dziewczyny bo sie poród zacznie" ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Z rana bałam sie zapytać czy cos mu sie śniło czy zareagował na dźwięk ![]() Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-07-26 o 10:06 |
|
|
|
|
#1239 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam mam luźne podejście do prezentów..znaczy może-praktyczne-wolę kupic sobie sama coś co mi się przyda niż coś dziwnego co wymyśli mój mąż..nie robię fochów jak nie dostane z jakieś okazji prezentu, z resztą ustalamy po prostu czy kupujemy coś sobie czy odpuszczamy przy okazji rocznic/walentynek i innych takich.. oczywiście zdarza się jakas niespodzianka ze strony męża,ale ja nie jestem typem romantyka, więc nie oczekuję jakoś szczególnie upominków.. nie prezenty świadczą o uczuciu.. wolę okazywac i widzieć zaangażowanie na codzien niż dostać od święta prezent.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1240 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wszystkiego dobrego z okazji imienin. Cytat:
|
||
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Ja wyliczylam 2.08 dla 23.08 Aczkolwiek niech Niunio do 10 posiedzi
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Florencee, mlody sie wierci normalnie a brzuch caly twardy. I boli o wiele bardziej niz zwykle to twardnienie, grrrr.
Dzieki
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Rozeznanie
|
Asicuha, mi też śniło się dziś że urodziłam
zamiast chłopca urodziłam dziewczynkę 7,9 kg i 49 cm hahaha po 2 dniach przystawiłam do piersi, bo przypomniało mi się że musi coś jeść... I płakałam że nie mam dla niej żadnej sukienki itd...
|
|
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1246 |
|
Zadomowienie
|
Nie strzelam fochów jesli nie dostanę prezentu
Zamiast prezentu wole pojechać do parku, na plaże, wole spędzić razem czas ale mój maz czuje sie niespełniony jesli czegoś co uważa ze jest piękne nie przytarga do domu ![]() Oo wiem z prezentów uwielbiam kwiaty kolorowe polne albo kwiaciarniane oby nie róże ![]() Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-07-26 o 10:41 |
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała opróżnia zbiorniczki aż miło! Jak widać potrzeba nam było tylko nieco czasu i spokoju. Warunki szpitalne nie sprzyjały (Mała ciągle na noworodkach, ja dreptająca tam, nie zawsze wstrzeliłam się w czas kiedy była głodna no i przede wszystkim było tam 1 krzesło, położne nie zawsze były chętne do pomocy przystawienia dziecka, a nawet jeśli to wszystko jakoś na siłę i nerwowo...). W szpitalu naprawdę myślałam, że nie będę karmić piersią, ale na szczęście się udało ![]() Cytat:
|
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i mam tak samo-też wolę spędzić "inaczej" czas wspólnie niż siłowac się z prezentem |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja nie poczułam ze do mnie... Tak tylko postanowiłam uzupełnić wypowiedź. Idę drzemać pa. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Jeszcze tylko napisze ze odkąd Tija odprawiła mamę to sie chyba nie odzywa.. Moze ja przeprowadzka pochłonęła albo moze praktykuje juz i nic nie pisze??? Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak mam za każdym razem, jak się budzę w nocy. Masz nospę? Weź sobie, powinna pomóc. Ja na mojego męża nie mam prawa narzekać, jeśli chodzi o prezenty, zawsze dostaję jakieś perełki. Wiem, że zawsze oszczędza już dużo wcześniej, nie zadowala się gotowcami ze sklepu, często jest to jakaś biżuteria od kogoś, kto robi ją ręcznie itp. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Piernik, czasem jednak jestem tępa pała
nie pomyslalam o tym Musze sie zorientowac gdzie na miejscu zrobie w ogole, bo nawet nie wiemKasia, nie mam nospy, juz caly zapas wyzarlam...
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie też wpadłam po "chwili".. daj znac czy coś znalazłas w okolicy |
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko mam non stop te schizy ze zacznie się coś dziać w dzień, gdzie tż jest 50 km od domu i minimum godzinę zajmie mu dojazd ![]() A do szpitala kolejna godzina...albo i 1.5 Na szczęście w nd wraca mój brat z urlopu i on w razie W może być w 10 -15 minut u mnie
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-07-26 o 11:00 |
|
|
|
|
#1257 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Pierniku mam prośbę o podanie długości śpiworka poofi, bo z tego co pamiętam to kupiłaś a w necie nie widzę długości tylko opis ze do 6mies. Ja mam już jeden śpiworek ale nie jest za duzy i kolejny chciałabym większy trochę. Wczoraj wpadłam na pomysł zakupu kocyka minky z wypełnieniem i pół dnia spędziłam przed kompem i nie wybrałam, nie mogę się zdecydować |
||
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 37+1
Nadrobiłam Was za weekend i wczoraj prawie całkiem, ale wybaczcie, że nie zacytuję, bo wpadam na chwilę - po południu pewnie będę miała więcej czasu. DobraDusza88 super, że juz lepiej z karmieniem ![]() Świniaczek może udałoby Ci się podjechac do przyszpitalnej przychodni na KTG ![]() W sob. miałam wycinane 3 pieprzyki/zmiany skórne w znieczuleniu miejscowym lignokainą - nie pamiętałam, że jej wstrzykiwanie jest aż tak nieprzyjemne - miałam wrażenie, że mi wrzątek pod skórę wlewają ![]() Z okazji ŚDM Kraków opustoszał przynajmniej jesli chodzi o samochody - w zyciu takiej pustki na głównych rondach i drogach dojazdowych do nich w godzinach standardowo uważanych za poranny szczyt nie widziałam Na 13:00 jadę na KTG, zobaczymy czy będzie podobnie A jutro wizyta u gin, ciekawa jestem co z moją szyjką, bo ostatnio lekarka mówiła, że zaczęła się skracać.Tż dziś znowu na Śląsk jedzie czyli wroci nad ranem - nie lubię bez niego spać, zamartwiam się zawsze czy bezpiecznie dojedzie itd ![]() Ja biorę magnez 3x2 tabletki dziennie, lekarka powiedziała, że po ŚDM będę odstawiac i mogę rodzić, ale nic o ciśnieniu nie wpsominała Ja jestem niskociśnieniowiec, u mnie norma to 100/55, czasem 95/60
|
|
|
|
#1260 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Wybieram się dziś na wizyte. Się zdziwi moja gin jak mnie w dwupaku zobaczy. Zastanawiam się, czy nie bedzie chciala mnie polozyc w szpitalu i myśle jak jej powiedzieć, że skoro nic sie nie dzieje to po co??? Tylko żeby uniknąć dojazdu (śdm)??? To ma sens??? A tak poza tym to zapraszam na mrożoną kawkę, sernik na zimno, koktajle owocowe i pyszne lody z czekoladą z okazji imienin
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

za 36tc

♥♥ 

.
a pomocy bede potrzebowac Jego przy pierworodnym . 

1.09.2012

A jutro wizyta u gin, ciekawa jestem co z moją szyjką, bo ostatnio lekarka mówiła, że zaczęła się skracać.