|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Rozeznanie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Elfka to niedobrze jeśli nie przechodzi :/ mozesz przed karmieniem sprobowac rozgrzac to miejsce cieplym okładem, ale z tym trzeba ostrożnie. Chyba że masz laktator, to możesz spróbować nim to ściągnąć.
Arida ojj współczucia! Wcześniej czy później w ciągu dnia odespi. ![]() Ja mialam obierac ziemniaki, przygotowałam wszystko, usiadlam i sie obudzila. To tak siedze z małą na rękach i mam nadzieję, że jeszcze zaśnie. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Cytat:
![]() Drugi raz to samo po spacerze w gorący ale wietrzny dzień. Teraz pilnuje żeby cycki miały stałą temperaturę no i ciepło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2613 |
Wtajemniczenie
|
Margosia, faktycznie mąż dużo pracuje... Ale na robienie dzieci jeszcze ma czas więc jest ok
![]() Gratuluję udanej wizyty i pepuszka ![]() Olutka, wesola Ania, dziękuję ![]() ![]() ![]() Kamila super że Młody zaczyna ładnie jeść. Czytalkam że noworodki oprozniaja brzuszek w trakcie jedzenie by zrobić sobie wlasnie miejsce na nową porcje, może twojemu było ciężko spiac się na kup.ke i jednocześnie jeść!? Margosia jestem z tobą (i tesciowa) w tym ciężkim dniu ![]() Kosia witaj ponownie, gratuluję kruszynki ![]() Arida wspaniała nockę miałas ale tym twarogiem w ucho to wygralas wszystko haha ![]() ![]() Elfka może ciepły prysznic przed dostawieniem?? Witam się i ja ![]() ![]() Dziecko me lubie mnie tylko mocno obic glowa ze az muszę chodzic, bo się leżeć nie da, a przy se.xach usypia ![]() Margosia, masz ten odkurzacz? Wyciągam gadzine i koniec. U mnie nocka bezbolesna hehe. Zobaczymy co dalej. Edytowane przez eskav8 Czas edycji: 2016-07-27 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |
Zakorzenienie
|
Eskav kciuki zacisniete u rak i nog! Dzis musi sie udac!
Dziewczyny nie wiem jak z tym ulewaniem bo moj jeszcze ;D jako tako nie ulewa ;p Ona to stwierdzils po pelnosci brzuszka i ze moze w koncu zaczac ulewac ![]() Ania moj je 2x15minut na jedno karmienie a spi nawet 4h i taki najedzony ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2615 |
Rozeznanie
|
Eskav8 a na kiedy masz termin czy jestes juz przeterminowana?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Margosia twoj synio naprawdę krotko je i dlugo spi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masakra ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2618 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Zadomowienie
|
Margos, moj nareszcie przestal tak walic kupalami na prawo i lewo. 2-3dziennie, ale takie ze po pachy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2620 |
Zakorzenienie
|
Hej a moge tez dolaczyc do ploteczek? Moj synek jest z 6lipca. Urodzony przez sn. Wazyl maly 2900 a mierzyl 52cm. Teraz ostatnio wazylismy sie i ladnie przybral bo 3430g
![]() Kosia moj bardzo ulewal i pediatra poradzila mi dawac mniejsze porcje a czesciej ale to dotyczylo mleka matki a od wczoraj podajemy mu mm wiec juz sie takiego mleka na rzadanie nie podaje tylko co 3-4godz. Moj zjada 40-50 przy jednym karmieniu mm i zasypia na 4godz a jak mleka nie chce to wypluwa. Podaje mu Bebiko i okaze sie czy bedzie mu pasowac. Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Zakorzenienie
|
Arida, twaróg w ucho!!
![]() Margosia, mój też tak je, kupy wali, śpi... I dobrze mi z tym ![]() Kosia, witaj ponownie. Gratulacje! Mówiłam, że chcę żeby Staś spał do 9-tej. No to 9:02 się rozpłakał ![]() Pogłaskałam Księciunia chwilę i płaczącego zostawiłam -musiałam zejść po podwójną kawę! Inaczej nie dałabym rady!! Na szczęście zniósł moją 3 minutową nieobecność dzielnie, tj płakał ale jak tylko przyszłam i go wzięłam na ręce, od razu się uspokoił ![]() Przebrałam, nakarmiłam, zaczął drzemać to zjadłam płatki z mlekiem, się przebudził to popił... I śpi ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 |
Zadomowienie
|
Moj śpi w najlepsze. Cyca mi rozsadza, a robotników mam w domu i nie moge sobie pomoc. Umieram z bolu, tez mam tam chyba zastój
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz wpuściłam kotę na dłużej do sypialni, gdzie jesteśmy z Mlodym. Stoi i taaak się przygląda... I wącha wszystko...
A wczoraj była moment to tak ją szumiś interesował!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Wtajemniczenie
|
Czekoladowe serce rozsiadz się
![]() ![]() Laski już się nie mogę doczekać pisania o kupach i rzygach mojego dziecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zadomowienie
|
Czekoladowe serce,jasne zapraszamy 😊gratuluje Dzidziuni
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
Ufff nareszcie moi obaj krolewicze spia. Ale teraz kwestia odlozyc Nieodkladalnego i moge isc pod prysznic w koncu.
Witam nowe mamusie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
Najpierw dopije wielki kubek kawy coby nie pasc gdzies w drodze.
Gabi zrobil sie okropny (albo to ja nie mam cierpliwosci). Nie mam do niego sily juz. Jak go usypialam a ten darl jape i plakal to myslalam ze sama sie zamkne w toalecie i bede ryczec |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Zadomowienie
|
Kurcze kattoo ale masz przekichane teraz i juz bez meza wiec podziwiam. Moze jak zebiska wyjda to bedzie lepiej
#2631 |
Zadomowienie
|
Z dwójką dzieci nie jest łatwo to fakt. Młoda teraz walczy o naszą uwagę jeszcze bardziej niz przed Jachem, uwielbia byc w centrum uwagi zawsze i wszędzie, ale jsk widze to miłość do Jasienka to jestem w stanie wszystko przetrwać. Juz Nas meczy o siostre
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Rozeznanie
|
Laski jak Wy dajecie radę tu wchodzić jeszcze???
Ja ledwo mam czas się podmyć po sikaniu ![]() ![]() Chciałabym chociaż wpisać dane na pierwszą stronę...po pobieżnym przestudiowaniu ostatnich stron wyłapałam tylko porody Kassate i Kosi. KTO JESZCZE URODZIŁ? <---- priv plisss Jestem najgorszym modem ever ![]() Chciałam już od paru dni napisać opis porodu ale NIE MA KIEDY. No po prostu ja nic nie umiem zrobić...mała je co 40-60 min, ledwo zdążę się umyć, zlać skapane mleko do butelki w lodówce, umyć muszle, na szybko coś zjeść, wrzucić jakieś pranie albo powiesić, przebrać dziecko i zaś karmienie...w międzyczasie przyjdzie moja mama albo teściowa albo siostra albo położna i dzień ucieka jak nie wiem co. TŻ niby w domu na opiece a ciągle jest poza nim bo załatwia różne sprawy...mamy nam robią obiady...dzień leci jak torpeda, mam nadzieję, że się to w końcu zmieni... Edytowane przez nutik Czas edycji: 2016-07-27 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zadomowienie
|
Nutik,to często je Wasz Skarb,albo chce być blisko cysia i się przytulac.Kubus ma rozne fazy.ale zwykle do 12 już śpi i mam chwilę to gotuję obiad,jem i idziemy do parku
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowa poszła na plac zabaw ze Starszakiem... heh... nie dość, że jest ukrop to jeszcze Starszy nie będzie miał popołudniowej drzemki... Ale cieszę się, że nie towarzyszy mi teraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że Mała będzie dla Ciebie bardziej wyrozumiała ![]() Idę smażyć kotlety i naleśniki, będzie miał Duży na kolację ![]()
![]() |
#2635 |
Rozeznanie
|
Hm, ja bym mogła napisać opis porodu, ale przy CC chyba nie ma co opisywać. Pamietam tylko tyle, że siedziałam na tym stole operacyjnym, nie umieli sie wkłuć z wenflonem, wiec kłuli mnie naraz w obie rece i do tego w kręgosłup ze znieczuleniem aż mi było niedobrze od tych wszystkich igieł, cewnika i w ogole. Chyba, że było mi niedobrze ze stresu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam jeszcze 3 dni do tp ale ze wzgledu na wage małej (tydzien temu na usg niby 4100) wypedzam ja juz od tygodnia ;p samym porodem chyba sie nie stresuje , bardziej tym ze nie zrozumiem czegos ( mieszkam w IRL) no i walcze o kazdy dzien, bo ta waga mnie z lekka przeraza;p ogolnie chcialabym byc juz po, bo jak czytam tu jak laski zachwycaja sie maluchami to mi tak smutno ze moja nie chce jeszcze wyjsc ![]() A z opisu CC padłam ![]() ![]() Margosia obiecuje, ze sie postaram rozpakowac jak najszybciej i bede w miare na biezaco zdawac relacje z irlandzkiej porodowki;D chyba, ze bedzie turbo jak u ciebie;p ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Nutik, Ty jak zawsze perfekcyjna, robisz wszystko
![]() Ja dalej w piżamie. Zmieniłam Księciuniowi 10-tą pieluchę od 23-ciej... Jedliśmy już z 7 razy. Jest tak parno, że spać się nie da... ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Margosia, kotlety i naleśniki... Eh, muszę tż-ta zmaltetować żeby mi w końcu nianię zamontował, żebym mogła spokojnie zejść na dół ale i widziec co Młody robi. Teraz zbiegam na 3 min, łapię cokolwiek do jedzenia i wbiegam... Niedługo będę Mlodego na dół zabierać, ale jeszcze nie chodzę z nim po naszych stromych schodach... |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Zadomowienie
|
Moj nie spi od 7... mi sie tez spac nie chce, bo jak zadzwonila polozna ze bedzie za pol godz to dostalam turbo doladowania. Mlody w chuste a ja ogarnelam chate i siebie i czekaaaam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perfekcyjna Pani Domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zadomowienie
|
Bez bacika nad soba pewnie bym nie ogarnela
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.