Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki cz. XII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-27, 08:32   #2611
Kosia22
Rozeznanie

Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c

Elfka to niedobrze jeśli nie przechodzi :/ mozesz przed karmieniem sprobowac rozgrzac to miejsce cieplym okładem, ale z tym trzeba ostrożnie. Chyba że masz laktator, to możesz spróbować nim to ściągnąć.

Arida ojj współczucia! Wcześniej czy później w ciągu dnia odespi.

Ja mialam obierac ziemniaki, przygotowałam wszystko, usiadlam i sie obudzila. To tak siedze z małą na rękach i mam nadzieję, że jeszcze zaśnie. :/
Kosia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 08:32   #2612
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Kurczę chyba zrobił mi się zastój :/ dziwne, bo wczoraj młoda wisiała na cycu całe popołudnie, w nocy jadła co 2h jak zwykle, a rano obudziłam się z twardą, bolącą piersią :/ chyba, że ją jakoś ugniotłam ręką jak spałam na boku nawet kapusty w domu nie mam :/
Mi się zrobił z chłodu. Tzn spałam bez koszulki żeby wietrzyć sutki
Drugi raz to samo po spacerze w gorący ale wietrzny dzień. Teraz pilnuje żeby cycki miały stałą temperaturę no i ciepło

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-07-27, 08:41   #2613
eskav8
Wtajemniczenie

Margosia, faktycznie mąż dużo pracuje... Ale na robienie dzieci jeszcze ma czas więc jest ok
Gratuluję udanej wizyty i pepuszka

Olutka, wesola Ania, dziękuję babcia jak na ten wiek super się trzyma, wszystko robi, niestety jest uwieziona na czwartym piętrze bez windy i nie wychodzi zbyt często na dwór, a uparciuch nie chce się przeprowadzić niżej. No i czeka na piąta prawnoczke a ja jestem jej ukochana wnusia, to bym jej prezent zrobiła, ale czy się wyrobie?
Kamila super że Młody zaczyna ładnie jeść. Czytalkam że noworodki oprozniaja brzuszek w trakcie jedzenie by zrobić sobie wlasnie miejsce na nową porcje, może twojemu było ciężko spiac się na kup.ke i jednocześnie jeść!?

Margosia jestem z tobą (i tesciowa) w tym ciężkim dniu
Kosia witaj ponownie, gratuluję kruszynki
Arida wspaniała nockę miałas ale tym twarogiem w ucho to wygralas wszystko haha to Patryczek...

Elfka może ciepły prysznic przed dostawieniem??

Witam się i ja dziś mam plan urodzić urodzinowo prawnuczke więc trzymajcie mocno kciuki, żeby udało mi się to sila woli
Dziecko me lubie mnie tylko mocno obic glowa ze az muszę chodzic, bo się leżeć nie da, a przy se.xach usypia
Margosia, masz ten odkurzacz? Wyciągam gadzine i koniec.
U mnie nocka bezbolesna hehe. Zobaczymy co dalej.

Edytowane przez eskav8
Czas edycji: 2016-07-27 o 08:49
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 08:56   #2614
Margosia__
Zakorzenienie

Eskav kciuki zacisniete u rak i nog! Dzis musi sie udac!

Dziewczyny nie wiem jak z tym ulewaniem bo moj jeszcze ;D jako tako nie ulewa ;p
Ona to stwierdzils po pelnosci brzuszka i ze moze w koncu zaczac ulewac

Ania moj je 2x15minut na jedno karmienie a spi nawet 4h i taki najedzony )

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
hej laski, poprosze hektolitry kawy

Młodzy dzisiaj od 23, robił pobudki CO GODZINĘ, chyba z tego gorąca, bo u nas parówa straszna... Nie pomogła ani zabka, spowijani i szumiś. Wewnetrzny zegar kazał mu wstac i koniec.
Mialam nadzieje, ze odespi od 6-9, bo zawsze po nawet najgoszej nocy , odsypialismy sobie, ale nie dziś.
Walcząc z powiekami o 9, podniosłam małego do odbicia... i dostalam takim twarogiem w ucho... że az poprawił mi się humor i sen przeszedł jak ręką odjął
Odsypiaj na pierwszej drzemce, bo sie wykonczysz )

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 08:56   #2615
Kosia22
Rozeznanie

Eskav8 a na kiedy masz termin czy jestes juz przeterminowana? stresujesz sie choc troszkę tym wszystkim?
Stary 2016-07-27, 08:57   #2616
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Eskav kciuki zacisniete u rak i nog! Dzis musi sie udac!

Dziewczyny nie wiem jak z tym ulewaniem bo moj jeszcze ;D jako tako nie ulewa ;p
Ona to stwierdzils po pelnosci brzuszka i ze moze w koncu zaczac ulewac

Ania moj je 2x15minut na jedno karmienie a spi nawet 4h i taki najedzony )

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Odsypiaj na pierwszej drzemce, bo sie wykonczysz )

Dzieki będę się starac
Margosia twoj synio naprawdę krotko je i dlugo spi brawo!!!
Stary 2016-07-27, 08:58   #2617
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Dzieki będę się starac
Margosia twoj synio naprawdę krotko je i dlugo spi brawo!!!
I jeszcze duzo sra kupa przed jedzeniem... w trakcie i dwie po

Masakra

Mały

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-27, 09:11   #2618
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
I jeszcze duzo sra kupa przed jedzeniem... w trakcie i dwie po

Masakra

Hahaha szkoda ze tego nie można wykorzystac jako paliwo np jak taka mala doopka może tyle wysrac :p
Stary 2016-07-27, 09:14   #2619
Arida_
Zadomowienie

Margos, moj nareszcie przestal tak walic kupalami na prawo i lewo. 2-3dziennie, ale takie ze po pachy

Stary 2016-07-27, 09:14   #2620
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Hej a moge tez dolaczyc do ploteczek? Moj synek jest z 6lipca. Urodzony przez sn. Wazyl maly 2900 a mierzyl 52cm. Teraz ostatnio wazylismy sie i ladnie przybral bo 3430g I od wczoraj karmie mm.

Kosia moj bardzo ulewal i pediatra poradzila mi dawac mniejsze porcje a czesciej ale to dotyczylo mleka matki a od wczoraj podajemy mu mm wiec juz sie takiego mleka na rzadanie nie podaje tylko co 3-4godz. Moj zjada 40-50 przy jednym karmieniu mm i zasypia na 4godz a jak mleka nie chce to wypluwa. Podaje mu Bebiko i okaze sie czy bedzie mu pasowac.

Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 09:18   #2621
olutka
Zakorzenienie

Arida, twaróg w ucho!!

Margosia, mój też tak je, kupy wali, śpi... I dobrze mi z tym

Kosia, witaj ponownie. Gratulacje!

Mówiłam, że chcę żeby Staś spał do 9-tej. No to 9:02 się rozpłakał a ja poczułam się jak na giga kacu, takim mordercy! Brak sił i ten ból głowy ;(
Pogłaskałam Księciunia chwilę i płaczącego zostawiłam -musiałam zejść po podwójną kawę! Inaczej nie dałabym rady!! Na szczęście zniósł moją 3 minutową nieobecność dzielnie, tj płakał ale jak tylko przyszłam i go wzięłam na ręce, od razu się uspokoił
Przebrałam, nakarmiłam, zaczął drzemać to zjadłam płatki z mlekiem, się przebudził to popił... I śpi
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 09:26   #2622
BlueSky14
Zadomowienie

Moj śpi w najlepsze. Cyca mi rozsadza, a robotników mam w domu i nie moge sobie pomoc. Umieram z bolu, tez mam tam chyba zastój

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 09:30   #2623
olutka
Zakorzenienie

Pierwszy raz wpuściłam kotę na dłużej do sypialni, gdzie jesteśmy z Mlodym. Stoi i taaak się przygląda... I wącha wszystko...
A wczoraj była moment to tak ją szumiś interesował!!
Stary 2016-07-27, 09:33   #2624
eskav8
Wtajemniczenie

Czekoladowe serce rozsiadz się i gratulacje
Laski już się nie mogę doczekać pisania o kupach i rzygach mojego dziecia
Stary 2016-07-27, 09:38   #2625
Wesola_Ania
Zadomowienie

Czekoladowe serce,jasne zapraszamy 😊gratuluje Dzidziuni

Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 09:47   #2626
kattoo
Zakorzenienie

Ufff nareszcie moi obaj krolewicze spia. Ale teraz kwestia odlozyc Nieodkladalnego i moge isc pod prysznic w koncu.

Witam nowe mamusie!
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 09:51   #2627
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Ufff nareszcie moi obaj krolewicze spia. Ale teraz kwestia odlozyc Nieodkladalnego i moge isc pod prysznic w koncu.

Witam nowe mamusie!
Kattoo trzymam kciuki za powodzenie akcji
Stary 2016-07-27, 09:56   #2628
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kattoo trzymam kciuki za powodzenie akcji
Najpierw dopije wielki kubek kawy coby nie pasc gdzies w drodze.

Gabi zrobil sie okropny (albo to ja nie mam cierpliwosci). Nie mam do niego sily juz. Jak go usypialam a ten darl jape i plakal to myslalam ze sama sie zamkne w toalecie i bede ryczec
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 10:01   #2629
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Najpierw dopije wielki kubek kawy coby nie pasc gdzies w drodze.

Gabi zrobil sie okropny (albo to ja nie mam cierpliwosci). Nie mam do niego sily juz. Jak go usypialam a ten darl jape i plakal to myslalam ze sama sie zamkne w toalecie i bede ryczec
Kurcze z dwójka takich absorbujących maluchów i temperamentem Gabiego napewno jest ciężko, ale ty jesteś mama hero**
Stary 2016-07-27, 10:02   #2630
Arida_
Zadomowienie

Kurcze kattoo ale masz przekichane teraz i juz bez meza wiec podziwiam. Moze jak zebiska wyjda to bedzie lepiej

Stary 2016-07-27, 10:33   #2631
BlueSky14
Zadomowienie

Z dwójką dzieci nie jest łatwo to fakt. Młoda teraz walczy o naszą uwagę jeszcze bardziej niz przed Jachem, uwielbia byc w centrum uwagi zawsze i wszędzie, ale jsk widze to miłość do Jasienka to jestem w stanie wszystko przetrwać. Juz Nas meczy o siostre Ciekawe czy Maz da się namówić na trzecie

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 10:39   #2632
nutik
Rozeznanie

Laski jak Wy dajecie radę tu wchodzić jeszcze???

Ja ledwo mam czas się podmyć po sikaniu

Chciałabym chociaż wpisać dane na pierwszą stronę...po pobieżnym przestudiowaniu ostatnich stron wyłapałam tylko porody Kassate i Kosi.

KTO JESZCZE URODZIŁ? <---- priv plisss

Jestem najgorszym modem ever

Chciałam już od paru dni napisać opis porodu ale NIE MA KIEDY. No po prostu ja nic nie umiem zrobić...mała je co 40-60 min, ledwo zdążę się umyć, zlać skapane mleko do butelki w lodówce, umyć muszle, na szybko coś zjeść, wrzucić jakieś pranie albo powiesić, przebrać dziecko i zaś karmienie...w międzyczasie przyjdzie moja mama albo teściowa albo siostra albo położna i dzień ucieka jak nie wiem co. TŻ niby w domu na opiece a ciągle jest poza nim bo załatwia różne sprawy...mamy nam robią obiady...dzień leci jak torpeda, mam nadzieję, że się to w końcu zmieni...

Edytowane przez nutik
Czas edycji: 2016-07-27 o 10:40
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 10:48   #2633
Wesola_Ania
Zadomowienie

Nutik,to często je Wasz Skarb,albo chce być blisko cysia i się przytulac.Kubus ma rozne fazy.ale zwykle do 12 już śpi i mam chwilę to gotuję obiad,jem i idziemy do parku

Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-27, 11:06   #2634
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Arida, twaróg w ucho!!

Margosia, mój też tak je, kupy wali, śpi... I dobrze mi z tym

Kosia, witaj ponownie. Gratulacje!

Mówiłam, że chcę żeby Staś spał do 9-tej. No to 9:02 się rozpłakał a ja poczułam się jak na giga kacu, takim mordercy! Brak sił i ten ból głowy ;(
Pogłaskałam Księciunia chwilę i płaczącego zostawiłam -musiałam zejść po podwójną kawę! Inaczej nie dałabym rady!! Na szczęście zniósł moją 3 minutową nieobecność dzielnie, tj płakał ale jak tylko przyszłam i go wzięłam na ręce, od razu się uspokoił
Przebrałam, nakarmiłam, zaczął drzemać to zjadłam płatki z mlekiem, się przebudził to popił... I śpi
Od Małego wychowany

Teściowa poszła na plac zabaw ze Starszakiem... heh... nie dość, że jest ukrop to jeszcze Starszy nie będzie miał popołudniowej drzemki... Ale cieszę się, że nie towarzyszy mi teraz
Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Moj śpi w najlepsze. Cyca mi rozsadza, a robotników mam w domu i nie moge sobie pomoc. Umieram z bolu, tez mam tam chyba zastój
Kurcze... ale jak masz zastój to musisz coś zrobić bo skończy się zapaleniem i antybiotykiem
Cytat:
Czekoladowe serce rozsiadz się i gratulacje
Laski już się nie mogę doczekać pisania o kupach i rzygach mojego dziecia
My też nie możemy się doczekać Twoja Niunia to kolejne najbardziej wyczekane dziecko na wątku po Kamili Noah (Nie wiem czy to się odmienia?!:P)
Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Z dwójką dzieci nie jest łatwo to fakt. Młoda teraz walczy o naszą uwagę jeszcze bardziej niz przed Jachem, uwielbia byc w centrum uwagi zawsze i wszędzie, ale jsk widze to miłość do Jasienka to jestem w stanie wszystko przetrwać. Juz Nas meczy o siostre Ciekawe czy Maz da się namówić na trzecie
Jak da to mżesz mi go potem na trochę wypożyczyć?
Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość

Chciałabym chociaż wpisać dane na pierwszą stronę...po pobieżnym przestudiowaniu ostatnich stron wyłapałam tylko porody Kassate i Kosi.

Chciałam już od paru dni napisać opis porodu ale NIE MA KIEDY. No po prostu ja nic nie umiem zrobić...mała je co 40-60 min, ledwo zdążę się umyć, zlać skapane mleko do butelki w lodówce, umyć muszle, na szybko coś zjeść, wrzucić jakieś pranie albo powiesić, przebrać dziecko i zaś karmienie...w międzyczasie przyjdzie moja mama albo teściowa albo siostra albo położna i dzień ucieka jak nie wiem co. TŻ niby w domu na opiece a ciągle jest poza nim bo załatwia różne sprawy...mamy nam robią obiady...dzień leci jak torpeda, mam nadzieję, że się to w końcu zmieni...
To dlatego, że my się nie podmywamy

Mam nadzieję, że Mała będzie dla Ciebie bardziej wyrozumiała

Idę smażyć kotlety i naleśniki, będzie miał Duży na kolację

Mały
Stary 2016-07-27, 11:09   #2635
Kosia22
Rozeznanie

Hm, ja bym mogła napisać opis porodu, ale przy CC chyba nie ma co opisywać. Pamietam tylko tyle, że siedziałam na tym stole operacyjnym, nie umieli sie wkłuć z wenflonem, wiec kłuli mnie naraz w obie rece i do tego w kręgosłup ze znieczuleniem aż mi było niedobrze od tych wszystkich igieł, cewnika i w ogole. Chyba, że było mi niedobrze ze stresu. Byłam też wkurzona, bo wszyscy na sali sie śmiali, żartowali, gadali o jakichś pierdołach zanim jeszcze mnie pocięli, a ja siedziałam, czułam sie jak nie ja i myślałam sobie, że mi jakoś wcale k... Nie jest do śmiechu. A jak wyciągnęli mi córkę z brzucha (serio? To juz? Po 5 min? - pomyslałam), a ona była taka brzydka fioletowo-niebiesko-sina i biała z tych mazi, a do tego zaczęła sie drzeć,a potem powiedzieli mi, że to już, że to moje i dali mi ją do pocałowania, jeszcze taką brudną... Naprawdę, gdyby nie to, ze miałam znieczulenie w nogach i otwarty brzuch to chyba zaczęłabym uciekać. Ale to był jakiś taki pierwszy szok, czułam sie totalnie nierealnie.
Stary 2016-07-27, 11:25   #2636
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kosia22 Pokaż wiadomość
Eskav8 a na kiedy masz termin czy jestes juz przeterminowana? stresujesz sie choc troszkę tym wszystkim?
sorki, nie widzialam tego posta, gdzies mi umknal
Ja mam jeszcze 3 dni do tp ale ze wzgledu na wage małej (tydzien temu na usg niby 4100) wypedzam ja juz od tygodnia ;p samym porodem chyba sie nie stresuje , bardziej tym ze nie zrozumiem czegos ( mieszkam w IRL) no i walcze o kazdy dzien, bo ta waga mnie z lekka przeraza;p ogolnie chcialabym byc juz po, bo jak czytam tu jak laski zachwycaja sie maluchami to mi tak smutno ze moja nie chce jeszcze wyjsc

A z opisu CC padłam podejscie z przymrózeniem oka

Margosia obiecuje, ze sie postaram rozpakowac jak najszybciej i bede w miare na biezaco zdawac relacje z irlandzkiej porodowki;D chyba, ze bedzie turbo jak u ciebie;p

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość

Nutik life is brutal Nie jestes najgorszym modem A twoja Mała to głodomorek;o poza tym, nie podmywaj się tak często, szkoda czasu hehehehe :p
Stary 2016-07-27, 11:48   #2637
olutka
Zakorzenienie

Nutik, Ty jak zawsze perfekcyjna, robisz wszystko

Ja dalej w piżamie. Zmieniłam Księciuniowi 10-tą pieluchę od 23-ciej... Jedliśmy już z 7 razy. Jest tak parno, że spać się nie da...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Margosia, kotlety i naleśniki... Eh, muszę tż-ta zmaltetować żeby mi w końcu nianię zamontował, żebym mogła spokojnie zejść na dół ale i widziec co Młody robi. Teraz zbiegam na 3 min, łapię cokolwiek do jedzenia i wbiegam... Niedługo będę Mlodego na dół zabierać, ale jeszcze nie chodzę z nim po naszych stromych schodach...
Stary 2016-07-27, 11:50   #2638
Arida_
Zadomowienie

Moj nie spi od 7... mi sie tez spac nie chce, bo jak zadzwonila polozna ze bedzie za pol godz to dostalam turbo doladowania. Mlody w chuste a ja ogarnelam chate i siebie i czekaaaam.

Stary 2016-07-27, 11:52   #2639
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Moj nie spi od 7... mi sie tez spac nie chce, bo jak zadzwonila polozna ze bedzie za pol godz to dostalam turbo doladowania. Mlody w chuste a ja ogarnelam chate i siebie i czekaaaam.

Perfekcyjna Pani Domu
Stary 2016-07-27, 11:58   #2640
Arida_
Zadomowienie

Bez bacika nad soba pewnie bym nie ogarnela a jednak sa sie.szkoda tylko ze mlody sie obudził podczas odkladania... co za dziecko

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości