Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-27, 06:48   #2401
DoDoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Kochane masz dzieci
Jak wszystko się dobrze skończy wynagrodzisz im to jakoś 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

Ooo Dodoo to tak jak ja ☺

Moja ginka na nfz jest tak rozmowna, ze na pewno "duzo" sie dowiem. Pffffffff
Stary 2016-07-27, 07:08   #2402
mewkaa
Zadomowienie

Hihi
Moj na początku był też taki skryty
Ale jak go parę razy przywitałam uśmiechem typu banan
A on w szoku pytał czemu się śmieje
Ja bo u mnie jest wszystko cudownie i liczę że u niego też
To się przełamał 😎
Spróbuj może ta metodę na swoją. Uśmiechem ja weź 😊

Oczywiście cudem natury nie jest ale nie narzekam na niego aż tak
Nie mam aż takich jazd z NFZ jak dziewczyny tu piszą
Robi badania wszystkie, zawsze sadza na fotelu, wizytę umawiać 2 czy 3 dni przed
Jest ok
Gdybym miała problematyczna ciążę może bym się zastanawiała nad prywatnym ale tak...nie
Widzę potrzeby

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

Dodoo ty usg też robisz tylko na NFZ?
Bo teraz bo będzie tylko to w okolicach 30 tyg
Może zrób gdzieś prywatnie żebyś mogła coś kupować
Chyba że bazę już masz od kogoś to wtedy tylko uzupełnienie
I po tym usg pewnie zdazysz
Ale może lepiej zabrać się za to wcześniej? 🤔

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Plusy bycia w ciąży?
U mnie zdecydowanie poranne wstawanie
Kiedyś o 8 ledwo ledwo
Teraz po 6 jestem pełna sił witalnych 😆
Spijamy z Karolem herbatkę i bierzemy się za kończenie ciasta
Kopiec kreta pierwszy raz w życiu robimy
Wczoraj miał być niespodzianka dla tz
Ale ze mnie w☠☠☠☠il totalnie to na złość nie skończyłam i zabroniłam podjadac
Moja podłosc nie zna granic 😎
Tz w ramach wieczornych słodyczy zjadł pomidorki cherry 😈
Następnym razem ugryzie się w jezora 😉

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 07:14   #2403
DoDoo
Zakorzenienie

Mewka, ja zawsze wchodze docgabinetu z bananem bo jak widze ta ginke to smiac mi sie chce, zawsze siedzi z mina srajacego kota
Na nfz czeka mnie jeszcze polowkowe bo wczoraj bylam prywatnie i jak chce usg to ide prywatnie do innego lekarza

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Ta moja ginka to po prostu juz sie wypalila zawodowo...
Stary 2016-07-27, 08:15   #2404
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Mewka, ja zawsze wchodze docgabinetu z bananem bo jak widze ta ginke to smiac mi sie chce, zawsze siedzi z mina srajacego kota
Na nfz czeka mnie jeszcze polowkowe bo wczoraj bylam prywatnie i jak chce usg to ide prywatnie do innego lekarza

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Ta moja ginka to po prostu juz sie wypalila zawodowo...
Haha
Moj też znudzony siedzi za tym biurkiem jak ta dziabba 😀

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Jabba

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Ja pierdziu 😮
Ale to ciasto jest slodkie 😮
Nie dla mnie teraz takie klimaty 😮
A przed ciążą tabliczka pekala na raz 😎

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 08:23   #2405
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Dziękuję wam dziewczyny za pamięć, za wszystkie privy i tu i na fb Zaczęłam na niektóre odpisywać, ale napiszę i tu.
Staram się czytać was jak najczęściej, ale moja strona psychiczna jeszcze jest do d..py. Póki co sytuacja w zasadzie bez zmian. W zasadzie bo na ostatniej wizycie lekarz oznajmił mi, że do tego wszystkiego doszły mi jeszcze skurcze. Wiem, wczesne skurcze się zdarzają, ale jak moja i tak mikra po Sthundorfie szyjka zacznie się jeszcze skracać to będzie bardzo niefajnie. Nawet na następną wizytę (tj.03.08) lekarz zasugerował mi, że mogę nie zdążyć się stawić. Więc leżę, leżę i jeszcze raz leżę. Lekarz pow wprost - toaleta to już ostateczność mojego wstawania. I tak do końca ciąży. Wszystko mnie już boli - i głowa, i kark, i krzyż i nie powiem co jeszcze, ale każdy dzień to nasz mały sukces.
Są dni kiedy jestem pełna nadziei. To Monika trochę dzięki tobie - jak przeczytałam, że stan twojego łożyska się poprawił. Nawet nie wiesz jakich ta wiadomość mi skrzydeł dodała. Aż wczoraj znów zaczęłam planować pokoik dla synka, szukać koszuli do szpitala i do karmienia i ciuszków nawet z myślą o świętach. I już miałam zakupić kiedy przypomniałam sobie o mojej sytuacji i stwierdziłam, że nie, jeszcze mi nie można.
Ale mam też dni załamania kiedy nie chce z nikim rozmawiać. I to chyba wtedy najbardziej Kubuś mnie kopie jakby chciał powiedzieć Mamo, ja tu jestem! Nie poddawaj się! Walcz! Damy radę! Więc walczę, bo nie wspominając innego powiedzenia, podobno nadzieja umiera ostatnia. A ja na przekór wszystkim teoriom i lekarzom chciałabym pokazać, że nam się uda.

Pisałyście dziś o wcześniakach którym się udało. Nie macie pojęcia jak takie informacje działają na mnie podbudowująco. Tak ja wszystkie wasze dobre wiadomości.
I dziękuję wam za wszystkie słowa wsparcia. Miło jest wiedzieć, że ktoś w nas wierzy kiedy mnie samej było już z tym ciężko.
ooo to odpoczywaj, będzie dobrze. Ja w poprzedniej ciąży jak leżałam w szpitalu to było mnóstwo dziewczyn z plamieniami i skracającymi się szyjkami i z tych z którymi leżałam, a do tej pory mam z nimi kontakt to wszystkie urodziły w terminie, dwie nawet przenosiły. Śmiały się później, że drżały żeby nie za wcześnie urodzić tak bardzo, że aż się przeterminowały
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 08:26   #2406
DoDoo
Zakorzenienie

Kociulku, trzymam za was kciuki
Stary 2016-07-27, 08:33   #2407
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
I właśnie tego się trzymam. Doczytałam przed chwilą, że jedna z październikowej już wczoraj urodziła. (Tam też cię znalazłam )

Masz rację!
Choć nad wyborem chrzestnych też już myślałam

Ale naprawdę nie masz powodu. Piszecie o tym co się u was dzieje. Tak jak ja. A że jedna martwi się o drugą, to tak już mamy. A ja też nie myślałam, że o tej godzinie jeszcze spać nie będę.
A zarówno rodzice jak teściowa bardzo mi pomagają, ale najwięcej przy mnie robią dzieci. Dla nich to na prawdę szkoła życia. Mówię do męża, że przez te, daj Boże, kilka miesięcy będą potrafiły prać, sprzątać, gotować itp. To oni są ze mną od samego rana i zaczynając od podania mi leków, posiłków, przez włączanie prania, zmywarki, sprzątania, a nawet gotowania, bo dziś ugotowali sobie makaron na mleku i ziemniaki do obiadu, a na zajmowaniu się kotem kończąc. Szkoda mi ich, że zabieram im wakacje i ten czas na zabawę, ale jak moi rodzice chcieli zabrać ich na weekend do siebie, tak na drugi dzień przywieźli, bo synek martwił się jak sobie sama daję radę.
Jaka Kochana Rodzinka!

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Dziewczyny jak chodzicie do innych gin. to zostawiają Wam jakiś ślad w karcie ciąży? Czy macie po dwie karty??
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 08:36   #2408
DoDoo
Zakorzenienie

Mi nikt nic nie wpisuje do karty ciazy, a bylam u 3 innych ginow.
Stary 2016-07-27, 08:56   #2409
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
I właśnie tego się trzymam. Doczytałam przed chwilą, że jedna z październikowej już wczoraj urodziła. (Tam też cię znalazłam )

Masz rację!
Choć nad wyborem chrzestnych też już myślałam

Ale naprawdę nie masz powodu. Piszecie o tym co się u was dzieje. Tak jak ja. A że jedna martwi się o drugą, to tak już mamy. A ja też nie myślałam, że o tej godzinie jeszcze spać nie będę.
A zarówno rodzice jak teściowa bardzo mi pomagają, ale najwięcej przy mnie robią dzieci. Dla nich to na prawdę szkoła życia. Mówię do męża, że przez te, daj Boże, kilka miesięcy będą potrafiły prać, sprzątać, gotować itp. To oni są ze mną od samego rana i zaczynając od podania mi leków, posiłków, przez włączanie prania, zmywarki, sprzątania, a nawet gotowania, bo dziś ugotowali sobie makaron na mleku i ziemniaki do obiadu, a na zajmowaniu się kotem kończąc. Szkoda mi ich, że zabieram im wakacje i ten czas na zabawę, ale jak moi rodzice chcieli zabrać ich na weekend do siebie, tak na drugi dzień przywieźli, bo synek martwił się jak sobie sama daję radę.
Wow... slodko. Masz kochane i bardzo dobrze wychowane dzieci! Mama jest najwazniejsza bez dwoch zdan! Musisz byc z nich mega dumna.

Witam sie z wami. Nie spie od 6... leze i czytam gazetki dla mam, ktore wczoraj mi przywiozl meza przyjaciel z Polski.
Chyba jestem pracoholikiem ale juz tęsknię za praca. Jutro juz mam ochote wrocic. Akurat pojde w czwartek i piatek i 2 dni weekend.
Pisałam do szefowej i ma dla mnie jakies super wiesci, ktore mi oznajmi jak sie zobaczymy osobiście... chodzi mi tylko jedno... ze pozbywa sie tej nowej no ale to takie moje male nadzieje... inne pracownice bardziej zasługują na to miejsce niz ona!

Wzielam dopiero teraz Euthyrox i czekam z 15 min zeby tz obudzić, zeby zrobił mi sniadanko.

Wczoraj wieczorem siostra i mama podaly kilka ciuszkow przez mojego brata takze body, niedrapki i pajacyki na początek mam skompletowane.
Wiecie, ze tz wczoraj wieczorem dal mi wyklad, ze dla boworodka to sa spacjalne butelki(tzn. Smoczki do butelek...) maja ksztal zbluzony do sutka kobiety. Pytam sie skad on to wie, to uslyszalam, ze jego pracownice mu powiedzialy i caly czas daja mu jakies rady bo u niego 2 mlode mamusie pracują. Alez on sie wczuwa w role ojca

Milego dnia wam zycze. Ja mam dzis w koncu badanie krwii na toksoplazmoze i tsh.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Mi nikt nic nie wpisuje do karty ciazy, a bylam u 3 innych ginow.
W uk powinno sie miec.ksiazke ciazy( a jest to duzy segregator a4) zawsze przy sobie i zawsze trzeba uzupelniac jak sie idzie z najmniejsza sprawa dot. Ciazy.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 08:58   #2410
PaniMigdalek
Zadomowienie

Właśnie jestem po badaniu glukozy...Musze siedzieć na pupie do 10:40!
Jak wy reagowałyście na ten test?
Stary 2016-07-27, 09:03   #2411
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Wow... slodko. Masz kochane i bardzo dobrze wychowane dzieci! Mama jest najwazniejsza bez dwoch zdan! Musisz byc z nich mega dumna.

Witam sie z wami. Nie spie od 6... leze i czytam gazetki dla mam, ktore wczoraj mi przywiozl meza przyjaciel z Polski.
Chyba jestem pracoholikiem ale juz tęsknię za praca. Jutro juz mam ochote wrocic. Akurat pojde w czwartek i piatek i 2 dni weekend.
Pisałam do szefowej i ma dla mnie jakies super wiesci, ktore mi oznajmi jak sie zobaczymy osobiście... chodzi mi tylko jedno... ze pozbywa sie tej nowej no ale to takie moje male nadzieje... inne pracownice bardziej zasługują na to miejsce niz ona!

Wzielam dopiero teraz Euthyrox i czekam z 15 min zeby tz obudzić, zeby zrobił mi sniadanko.

Wczoraj wieczorem siostra i mama podaly kilka ciuszkow przez mojego brata takze body, niedrapki i pajacyki na początek mam skompletowane.
Wiecie, ze tz wczoraj wieczorem dal mi wyklad, ze dla boworodka to sa spacjalne butelki(tzn. Smoczki do butelek...) maja ksztal zbluzony do sutka kobiety. Pytam sie skad on to wie, to uslyszalam, ze jego pracownice mu powiedzialy i caly czas daja mu jakies rady bo u niego 2 mlode mamusie pracują. Alez on sie wczuwa w role ojca

Milego dnia wam zycze. Ja mam dzis w koncu badanie krwii na toksoplazmoze i tsh.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

W uk powinno sie miec.ksiazke ciazy( a jest to duzy segregator a4) zawsze przy sobie i zawsze trzeba uzupelniac jak sie idzie z najmniejsza sprawa dot. Ciazy.
Mi tylko wpisuje prowadzaca ginka, u innych jestem z doskoku i nawet nie chce, zeby mi bazgrali w kc. Opisy badan mam osobno. Nasza kc zmiesci sie w portfelu
Stary 2016-07-27, 09:05   #2412
motylek85
Zakorzenienie

Kociulek ja ci już pisałam na fb ale tutaj też jeszcze przypomnę, że nie wolno ci się denerwować bo to też wysiłek a w twoim stanie to tylko leżenie, nie myślenie o głupotkach.

Witajcie kochane
Sporo nam się dzieciaczków ostatnio ujawniło super! gratuluję wszystkich poznanych płci

justyna183 ja też cię nieraz podczytywałam na innych wątkach tak z czystej ciekawości co u was i dobrze, że wszystko super z dzieciaczkami Ty to masz dopiero masę przygotowań na głowie a na pewno już teraz nie jest ci łatwo z brzuszkiem a co będzie później

u nas wszystko po staremu, korzystamy z pogody dni lecą jeden za drugim bardzo podobnie ale pocieszam się, że już tylko półtora tygodnia do usg

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 09:05   #2413
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ja go jeszcze nie mialam.
Stary 2016-07-27, 09:47   #2414
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
I jak smakowało?

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Ależ się objadłam! Po śniadaniu zrobiłam sobie dwa gofry z cukrem pudrem. Pyszne były
Stary 2016-07-27, 10:03   #2415
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
I jak smakowało?

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Ależ się objadłam! Po śniadaniu zrobiłam sobie dwa gofry z cukrem pudrem. Pyszne były
Kobieto ja na sniadanie zjadlam 5 bulek z dzemorkiem
Stary 2016-07-27, 10:05   #2416
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi to nie jestem sama w obżarstwie
Stary 2016-07-27, 10:09   #2417
DoDoo
Zakorzenienie

Tzn ja chcialal tylko jedna bulke ale Lenka miala apetyt na wiecej
Stary 2016-07-27, 10:17   #2418
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ile

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Obudzil mnie dzis o 3:20 wlaczony tv (musialo swiatlo mignac), wchodze do pokoju a tam pies spi w najlepsze sluchajac disco polo az sie usmialam potem juz mi nie bylo do smiech bo nie umialam zasnac, zasnelam dopiero po 7! a 7:40 wstala moja Zuzka i bylo po spaniu. Nie musze chyba mowic jaka jestem wsciekla i zmeczona po prostu wrrr

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 10:26   #2419
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mialam wiec sie nie wypowiem..

co do gina kiedys chodzilam na nfz i szalu nie bylo ...
od hmm.. prawie 2 lat chodze prywatnie, bardzo go lubie

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 10:33   #2420
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
I jak smakowało?

Smakowało tak jakbyś zebrała ten cukier puder z gofrów, dodała poł paczki i rozpuściła to wodzie
Stary 2016-07-27, 10:39   #2421
mademoiselle_m
Zadomowienie

Juz Ci robili krzywa glukozy?
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 12:12   #2422
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi to nie jestem sama w obżarstwie
Co jak co ale swieza bula z dzemorem... Nie moge sie oprzec!
Stary 2016-07-27, 12:18   #2423
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej Kochane..
Mam dzis jakiś dzień paszteta..
Mąż wstał do pracy zawsze z nim jadlam smiadanie a dzis mi sie nie chcialo. Przyszedl sie tylko pozegnac i zasnelam dalej. O 12 listonoszsie dobijał i mnie obudzil. Troche dziwmie na mnie patrzal bo 12 a ja szlafrok wlosy w rozwalonym koku wygladam jakbym kaca miala a to zwykły leń ciążowy

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

I witam się w 21 tygodniu
Stary 2016-07-27, 12:32   #2424
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Hej Kochane..
Mam dzis jakiś dzień paszteta..
Mąż wstał do pracy zawsze z nim jadlam smiadanie a dzis mi sie nie chcialo. Przyszedl sie tylko pozegnac i zasnelam dalej. O 12 listonoszsie dobijał i mnie obudzil. Troche dziwmie na mnie patrzal bo 12 a ja szlafrok wlosy w rozwalonym koku wygladam jakbym kaca miala a to zwykły leń ciążowy

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

I witam się w 21 tygodniu
Haha jeszcze cygaro mogłaś do buzi dać i zapytać: "czego ku...wa"

To ja wczoraj tak mialam. Spałam na czuja a rano to jakbym kaca miała. Nawet na buzi czerwone placki mi wyszły i się Teściowa pytała czy coś mnie uczuliło
Stary 2016-07-27, 12:34   #2425
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam robiony w 8tc, przez pierwszą godzinę siedziałam i modliłam się, żeby tego nie zwrócić, a przez drugą modliłam się żeby to się w końcu skończyło i żebym mogła to przepić wodą i przegryźć czymś co nie zawiera ani grama cukru!
Na ostatniej wizycie dostałam zalecenie, że przed kolejną wizytą mam zrobić to badanie jeszcze raz

Poza tym gratuluję wszystkich dobrych wieści!
Kociulku- trzymaj się, wszystko będzie dobrze

Migdałku proszę o wpisanie kolejnej wizyty na pierwszej stronie na 19.08

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 12:41   #2426
monika0185
Zakorzenienie

Kuzynka Męża wczoraj urodziła synka o wadze 4,4 kg 😨 Chyba byli sami zdziwieni, że taki duży 😨 zwłaszcza rodząca.
Stary 2016-07-27, 12:45   #2427
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Kuzynka Męża wczoraj urodziła synka o wadze 4,4 kg 😨 Chyba byli sami zdziwieni, że taki duży 😨 zwłaszcza rodząca.
uuu duze dziecię

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 13:09   #2428
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo, a rodzice to tez duzi, wysocy?
Stary 2016-07-27, 13:28   #2429
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo, a rodzice to tez duzi, wysocy?
Rodzice normalnej budowy, Kuzynka wzrostu między 165-170. Mąż wyższy ale nie jakoś mega.

Moja Szwagierka była dzisiaj na usg i dostała śliczne zdjęcie profilowe w 3d Ma 26 tc i dzidziuś waży 800 g Ale te dzieci rosną w drugiej połowie ciąży
Stary 2016-07-27, 13:31   #2430
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzice normalnej budowy, Kuzynka wzrostu między 165-170. Mąż wyższy ale nie jakoś mega.

Moja Szwagierka była dzisiaj na usg i dostała śliczne zdjęcie profilowe w 3d Ma 26 tc i dzidziuś waży 800 g Ale te dzieci rosną w drugiej połowie ciąży
Ja kolejną wizyte będę mieć w 26tc, może moje dziecię też ładnie zapozuje do zdjęcia 3d

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości