|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Esor czekaj na kupę... A w dzień nie było bólu brzuszka. Ciut późno by było na reakcję bo gluten podałaś przed południem chyba ?
U nas wczoraj poszła kupa ze śluzem ale obstawiam na Ibum przeciwbólowy bo dzień wcześniej podałam. Bo jakby to była reakcja na marchewkę to by była masakra... Noc ciut lepsza. Budziła się co 2 h a nie co 1h Ale u nas to zęby jak nic, następna jedynka w drodze :|
|
|
|
|
|
#3812 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Aha głupio mi narzekać przy Marcie, ale jak na Hanie noc niedobra. Ona śpi nam od 21 do 5-6 ciągiem a dziś były pobudki co 2.5-3 h czyli nowość. Sutki mi tak pogryzla że dziś nie dam rady karmic odciagne ile odciagne a reszta mm aha i ciagle Hania się łapie paluszkiem i naciska jakby miejsce dolnej dwójki/trójki????Nie mam doświadczenia, zębów przeswitujacych kolejnych nie widzę, ale z przeczucia nie wygląda mi to na alergie, tylko albo zeby, albo skok. Za niedługo podam znowu kaszke.... Lamia współczuję ząbkowania. masakra to jest. Trzymam kciuki by szybko druga jeduneczka (dolna nie?) wyszła i dała Zuzi spokój 😔 będziecie to miały za sobą 😘 siły życzę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3813 |
|
Rozeznanie
|
Przy alergii reakcja byłaby szybciej, a skoro kupy normalne to myślę że nie ma się co martwić na zapas 😉
Pamiętam że jak Zuzie po biogai bolał brzuszek to reakcja byla do godziny maks i płacz taki jakby ja ze skóry obdzierali. Jak próbowałam dać cyca to było jeszcze gorzej- jakbym ja co najmniej kwasem poiła 😡 A idzie nam 2 jedynka dolna. Górnych nie sprawdzę nie ma szans Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-07-27 o 09:00 |
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas pierwszy sen od 21.30 do 1 wiec lepiej!!! A potem juz standardowo co godzine 😎 po wieczornej inhalacji juz nie kaszlala ale od rana wszystko jej sie odrywa i nosen idzie.. Ehh oby przeszlo szybko. Jutro i w pt bede sama jak palec. Tzn bedzie moj brat ale on siedzi tylko przed kompem. Jak o cos poprosze to po jakims czasie moze pomoze 😆hehe ale i tak sama jestem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Btw ja tez dochodzę do wniosky ze u nas chyba zeby. Tyle ze po dziaslach nie widac 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Czasem lepiej, czasem gorzej się żyje
w dzien spi 3 razy po 45-60 minut... dla mnie to byl szok, bo od urodzenia budzil sie w nocy max 3 razy, a do tego pierwsza pobudka po 1:00..wiec bylo pieknie terez to koszmar.. np.dzis obudzil sie o 5:40, a w "dobrych czasach" miesiac temu spal do 8:00 ... czekam na zmiane, codziennie mam nadzieje, ze bedzie lepiej..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3817 |
|
Mamusia Luty 2016
|
U nas od rana masakra. Pamiętasz Marta wczoraj na insta Ci pisałam że Hania rano grzeczna i mogę sobie zrobić makijaż, kawę, posprzątać kuchnie a dziś od rana marudy, nawet w toalecie siedziałam w stresie bo ona krzyki. Ja nie wiem co jej ale mi to wygląda na skok aż muszę sprawdzić ile ma tygodni i jak to w tabelce skokowej wyglada
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- 22 skończone tyg to wg tabelki zgadza się że może się zaczynać skok jakiś, no super :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ciekawe ktory tydzien ale sie lapiemy na skok. Tzn ten miesiax masakry pasuje na skok. 😎 Rodzice jesCze mnie zostawiaja z ogrodkiem tzn musze przed ich nieobecnosc zbierać ogorki i robic 😆 ale jak nie bede miala kiedy to pojde do sasiadki i powiem ze niech se zbiera je jak chce hehe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3820 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Co do 2 rozumiem zazwyczaj ja daje do bujaczka i włączam tv i ide spokojnie ale czasem się nie da i trzeba w stresie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u nas 26 tydz policzylan właśnie. Ale u nas co 2 dzieb maskra a noce masakra 😄 ej pewnie skok sie skończy i zeby sie zaczna 😎😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3822 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Daj spokój z tymi zabkami haha 😂 Cytat:
Cytat:
Ej laski mówiłam Wam? Postanowiłam i już powiedziałam tż, że jak schudne 5 kg (do 59) to idę do fryzjera i robię się na biały blond jak ma Daenerys ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
Esor i jak się czujesz? To mogą być hemoroidy, ja po 2 i 3 cc też miałam i właściwie głównym objawem była krew. W ogóle po 5 miesiącach po porodzie miałam spadek formy, ciągle byłam zmęczona i jeszcze łapałam takie doły że bałam się że wróci mi depresja. Miałam się wybrać na badanie hormonów i stale nie mam na to czasu, ale już jest coraz lepiej, więc mam nadzieję że u Ciebie to też chwilowe. A jaki masz kolor włosów?
za wszystkie forumowe zębole. U nas zęby wychodzą i wyjść nie mogą. Na szczęście Paulina znosi to dzielnie.Zonameza będzie kawał chłopa ![]() A tu moja gromadka i 50kg "zestaw" na "wycieczkę" do sklepu wolałabym to wrzucić do klubu ale nadal nie dostałam zaproszenia
|
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas od rana takie marudzenie, że już mam dosyć. Przed chwilą uśpiłam Ale na rękach i dopiero jem śniadanie
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, Zuzia zasnęła o 22, miałyśmy 2 pobudki o 1 i o 4, a potem już było jedno wielkie cycanie 😂 teraz próbuję sprzątać, ale Zuzia strasznie marudzi. A jutro lub pojutrze jedziemy na urlop 😊
Współczuję wszystkim mamom, które miały kiepskie nocki. Oby te skoki, zęby lub gorsza forma maluszków szybko minęły. Marcia, Zosia ma fantastyczną mamusię 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3827 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Też rehabilitujemy się metodą Vojty i zapewniam, że nic nam się nie zepsuło
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() My po spacerze. Miałam nie iść bo tak gorąco ale wyszłam i na placu zabaw spotkałam inną mame ale krótko pogadałyśmy bo jej starszak mało integracyjny był. U nas jeśli chodzi o zęby to cisza. Ja tam jeszcze obstawiam 2-3 miechy bez zębów. W zasadzie nic się nie dzieje (z czego ja sie bardzo cieszę). zonameza- ja cały czas pamiętam o Tobie- ale Twój Maluch dużo waży !!!
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Nursi moze u was tez jakis skok? Co za shit meczy te dzieci.
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
To ja się przylaczam do narzekajacych na nockę. Janek budził się co jakieś 50 min
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
U nas też spadek formy dzisiaj w sumie od wczoraj po południu ryk przy każdej butelce i mało je. Dzis mi ryczał po 5h niejedzenia dostał butle a on płacz i nie chce aż łzami płakał tyle że cały dzień nie spał więc może zmęczenie w końcu po 6h zjadł na początku płakał ale w końcu zjadł wszystko. Nie wiem o co chodzi. Ale pasuje na skok. Spróbuję też z innym smoczkiem bo może mu ciężko idzie a już wprawy nabrał w butli. No i nic mi nie śpi w dzień. Bawi się i jest grzeczny ale po czasie włącza się maruda :-/
|
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale spróbuj najpierw tak jak piszesz- zmień smoczek na większy przepływ... A może to zęby dalej Dominisia męczą i też tak może się zachowywać...
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
U nas też dzisiaj jęki. Zuzia z tż się powygłupia, pobawi, ale na rączkach to tylko u mamy 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
Hej! U nas druga noc z rzedu przespana od 21 do 6
Poszlam spac przed 1 a i tak obudzilam sie wypoczeta. Nie wiem czy to przez upaly Nina spi tak mocno czy moze dlatego, ze w koncu ma ochrone na szczebelki i nie wklada tam reki czy nogi. Co ja bym dala, zeby juz tak zostalo.. Zeby nie bylo tak dobrze, to kolo poludnia zalaczyl sie jej tryb wyjca i ciezko bylo cokolwiek zrobic. Jedynie widok kota ja uspokajal ale ile mozna meczyc zwierzaka Tz mnie pozytywnie zaskoczyl i wpadl w porze lunchu z zakupami. Prawdziwe wybawienie przy pustej lodowce i marudnym dzieciaku, ktorego w zyciu nie zaciagnelabym dzisiaj do sklepu A tak w ogole to przy porannym karmieniu w lozku, Nina nagle zlapala sie mnie, podniosla tulow i zaatakowala gornego cyca Moze prawy jej nie odpowiadal Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Jesli chodzi o smoczek/butelke to ja polecam Dr Brown Natural Flow. My mamy z ta szersza szyjka. Mleko szybko plynie. Czasami az za szybko, bo czesto musze Nine wycierac, ale moje dziecie to maly nerwusek i wszystko musi byc szybko. Mialam tez z Mam ale Nina sie nie przekonala do niej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas usypianie w pełni. Tzn krecenie sue id cyca na drugi bok hehe. Jutro bede saaama noc i dzien i w pt caly dzień az do usypiania. :-( oby Zosia była grzeczna 👏 A w niedziele chcemy malego grila zrobic dla znajomych i ich hurtem zaprosic.. Najwyżej tz bedzie ich obslugiwal a ja bede z Zosia w domu zobaczymy.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam nadzieję na przerwę w zębach ale kto wie może znów idą :-PWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

Ale u nas to zęby jak nic, następna jedynka w drodze :|

odciagne ile odciagne a reszta mm
w dzien spi 3 razy po 45-60 minut... dla mnie to byl szok, bo od urodzenia budzil sie w nocy max 3 razy, a do tego pierwsza pobudka po 1:00..wiec bylo pieknie 

zazwyczaj ja daje do bujaczka i włączam tv i ide spokojnie ale czasem się nie da i trzeba w stresie 
za wszystkie forumowe zębole. U nas zęby wychodzą i wyjść nie mogą. Na szczęście Paulina znosi to dzielnie.
i 50kg "zestaw" na "wycieczkę" do sklepu
Trza nie czytać internetów
Poszlam spac przed 1 a i tak obudzilam sie wypoczeta. Nie wiem czy to przez upaly Nina spi tak mocno czy moze dlatego, ze w koncu ma ochrone na szczebelki i nie wklada tam reki czy nogi. Co ja bym dala, zeby juz tak zostalo.. Zeby nie bylo tak dobrze, to kolo poludnia zalaczyl sie jej tryb wyjca i ciezko bylo cokolwiek zrobic. Jedynie widok kota ja uspokajal ale ile mozna meczyc zwierzaka
A tak w ogole to przy porannym karmieniu w lozku, Nina nagle zlapala sie mnie, podniosla tulow i zaatakowala gornego cyca
Moze prawy jej nie odpowiadal
Kupiłam Lovi, też nie chciała, dopiero jak kupiłam Mam to zaakceptowała i już piła normalnie.