Atopowe Zapalenie Skóry - zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-20, 03:59   #91
Mariusz7
Przyczajenie

Dot.: Atopowe Zapalenie Skóry - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez k-n Pokaż wiadomość
Ale pogorszenie stanu skóry pod wpływem stresu obserwuje się nie tylko w przypadku azs Każda inna cera reaguje na stres i inne "sprawy psychiczne" - przesusza się/ przetłuszcza/ staje się wrażliwa/ reaguje wysypką itd. itp.
Panie RAMBO czy jak Poana tam zwą . Ma Pan racje, ale mowa jest o AZS-ie bo niestety w dermatopatologi ta choroba zwana też psychosomatyczną reaguje najbardziej na czynniki stresotwórcze
M7
Mariusz7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-20, 20:50   #92
Justynkaa82
Przyczajenie

Warszawiacy- czy znacie człowieka który leczy homeopatią i akupunkturą- i m.in. też atopowe? Na innym forum wyczytałam o genialnych metodach ale nie mogę skontaktować sie z człowiekiem który to napisał, i wziąć namiar na tego "lekarza".
Justynkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-20, 21:55   #93
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

no niestety ja mam atopowe zapalenie skóry :/ nic nie pomagało chodziłam do alergologa i dermatologa, różne maści, kremy, żele do kąpieli od der. nic nie pomogły, wreszcie alergolog zapisała mi maść

ELOCOM

jest ona na receptę, wystarczy raz posmarować zaczerwienione miejsca czy to na dłoniach, rękach czy nogach i pieczenie ustępuje
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 07:33   #94
Justynkaa82
Przyczajenie

Hahaha, oj koleżanko, to widze że mało jeszcze doswiadczyłaś w tej kwestii.... Elocomem, to ja sobie mogę co najwyżej buty posmarować.... na mnie nie działa
Justynkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 08:10   #95
Kaszanna
Raczkowanie

Jakoś nie potrafię powiązać swojego azs ze stanem psychicznym. Oczywiście fajnie jest znaleźć wytłumaczenie, komfort niesamowity. W Alveo absolutnie nie wierzę i bałabym się go stosować. Dla mnie jest to trochę naciągane, zdrowsze jest łykanie witamin i wmawianie sobie że działają na wszystko
Na każdego coś innego działa, moja lekarka wierzyć nie chce, że mnie pomaga balsam do ciała z Rossmana a ręce smaruję zwykłą Niveą (w sytuacji kryzysowej mam Elocom).
Ciekawą sprawą jest to, że azs złagodził się w momencie zajścia w ciążę. I tak od pięciu lat żyję sobie tylko z przesuszoną skórą i trochę gorszymi dłońmi.
Kaszanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 15:24   #96
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

Cytat:
Napisane przez Justynkaa82 Pokaż wiadomość
Hahaha, oj koleżanko, to widze że mało jeszcze doswiadczyłaś w tej kwestii.... Elocomem, to ja sobie mogę co najwyżej buty posmarować.... na mnie nie działa
kochana xD dobrze napisane "na ciebie nie działa" a na mnie owszem, nie zmuszam żebyś to kupowała tylko proponuje innym dziewczynom które mają problem ze skórą..

trochę kultury ;]
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 15:34   #97
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justynkaa82 Pokaż wiadomość
Proszę o większą kulturę wypowiedzi
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 16:40   #98
Akane
Zakorzenienie

Mogę polecić dobrą (i niedrogą) publikację o AZS, ale dotyczy ona tylko leczenia/łagodzenia jego objawów u dzieci, więc nie wiem czy będą jakieś zainteresowane... Ale jeśli tak, to żeby nie robić zamieszania na wątku osoby chętne poproszę o kontakt na priv.
Stary 2008-01-28, 19:27   #99
arancha
Raczkowanie

Atopowe zapalenie skOry -najskuteczniejsze preparaty

Mam problem z atopowym zapaleniem skóry czy ktos zna może dobre sposoby na regeneracje takiej skóry?
arancha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 22:14   #100
Mariusz7
Przyczajenie

Alveo

Szanowna Pani KASZANNO!!!!!!!!
Proszę wybaczyć ale mam poważne wątpliwości czy wie pani czym jest "ALVEO", jaki ma smak, kolor z jakich składników się składa, Kto go opracował i na jakiej podstawie ?, ile lat nad tym preparatem pracowano No i wreszcie jakie ma rekomendacje ?
NO tak przecież pani w to nie wierzy , dla pocieszenia powiem to nie jest kwestia wiary,bo jeśli się coś ma w ręku to do tego wiara nie jest potrzebna ,należy to zastosować lub nie. Natomiast Najlepszą rekomendację morze wystawić pani mój syn który w żadnym razie niema najmniejszego interesu by coś naciągać . W lutym 2004 kiedy miał 11 lat wykryto u niego gwieździaka złośliwego w lewej części płata skroniowego Czekała go poważna operacja która spowodowała by przykucie go do końca swych dni do wózka niw.Lekarze z Centrum Zdrowia Dziecka przekazali man nie optymistyczną wieść dotyczącą długości jego życia może rok najwyżej dwa w przypadku gdybyśmy zdecydowali się na bezzwłoczny zabieg, Ja w tym czasie już piłem ALVEO i znałem jego działanie a piłem je około roku, wiec zapytałem lekarza czy można by między chemioterapią podać mu ten preparat Profesor Poprosił mnie o więcej informacji , a po ich dostarczeniu zweryfikował je sprawdził i powiedział - Ziołami leczono dawniej dlaczego by nie zastosować ich teraz ?, więc się zaczęło . Podawałem ten preparat pod ścisłą kontrola lekarza onkologa nie odstawiając leków i nie rezygnując z chemii. Już po dwóch miesiącach lekarz stwierdził znaczną poprawę i odstawił chemię po następnych kilku miesiącach odstawiono lekarstwa WSZYSTKIE!!!!. Oczywiście nie chcę tu powiedzieć że Alveo dokonało cudu , ale w znacznej mirrze przyczyniło się do tego by mój syn dziś mógł cieszyć się życiem i dobrym stanem zdrowia . No i jeszcze jedno Nikt nie powiedział ze ALVEO jest na wszystko ! to nie perpetuum mobile Gdyby znała pani w jaki sposób działa ALVEO to rzecz jasna nie pisała by pani takich niedorzeczności. Międzyczasie życzę pani dobrego łykania witamin i wmawiania sobie ze jest OK.
Pozdrawiam Panią Gorąco M7
Analityk Biochemii i Fizyki Molekularnej
oto mój e-mail: mariusz-nowak7@wp.pl
Mariusz7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-29, 10:00   #101
L_V
Zakorzenienie

Mariusz7, a może ujawniłby Pan skład tego preparatu?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 12:36   #102
kesii
Raczkowanie

dlaczego azs jest psychosomatyczne? alergia jest psychosomatyczna? chyba ze azs definiujemy jakoś inaczej?
ja osobiście nie wiem czy mam azs. zawsze miałam wrażliwą skórę na czynniki zewnętrzne. I delikatną. Od kilku lat mam okresowe pogorszenia i najłatwiej stwierdzić, że to azs. Ale ja szukam wciąż. Może gdzieś indziej jest przyczyna. Szukam dobrych lekarzy, próbuję różnych metod. Skutek bywa różny.
Aktualnie jestem w trakcie stosowania protopicu. Czy ktoś z was używa? Przyznam że stosuje go 4 dni a już po 2 dniach jest taka poprawa, że nie mam nic na twarzy. Ciekawa jestem jego działania - szczególnie ubocznego? Czy stosujecie to cały czas czy tylko objawowo? Używam o,1% czy ktoś stosował słabszą wersję 0,03%?
A co do ALVEO... sama nie wiem... na pewno nie działa na wszystko... jest pełno takich specyfików... na jednych działa na drugich nie. Z tego co mi wiadomo to jest to wyciąg z ziół. Owszem wierzę w zioła ale nie w takie uniwersalne mieszanki. Ziół nie powinno się pić ot tak sobie. Nie każde ziele jest na wszystko i niestety na jedno pomaga a na drugie szkodzi. Tak jest ze wszystkim. Raczej wolałabym się poddać jakiejś kuracji ziołowej pod okiem specjalisty zielarza. Niedługo idę właśnie do takiego lekarza.
kesii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 12:46   #103
kesii
Raczkowanie

Sory za post pod postem ale nie mogłam edytowac - czemu?

info ze strony http://www.alveo-akuna.info/sklad.php

"Opis 26 ziół użytych do produkcji preparatu Alveo:
1. Aloes prawdziwy - zawiera polisacharydy, kwasy organiczne, witaminy, aminokwasy, enzymy roślinne oraz sód, potas mangan i wapń. Ich działanie powoduje podwyższenie sprawności biologicznej.
2. Chrzęścica kędzierzawa - łagodzi i goi wrzody żołądkowe i dwunastnicze, zawiera dużą zawartość protein.
3. Ciermiopląt guarany - środek ogólnie tonizujący dla układu nerwowego i mięśni, obniża stany napięcia nerwowego i mięśniowego. Reguluje również krążenie krwi i obniża poziom cholesterolu.
4. Czeremcha amerykańska - posiada zdolności do usuwania i zapobiegania tworzenia się kamieni nerkowych. Kora czeremchy posiada właściwości ściągające, rozgrzewające, napotne, poprawiające trawienie, a także uspokajające, antybakteryjne i antywirusowe. Zalecana w niestrawności na tle nerwicowym, zapaleniu żołądka i znużeniu w okresie rekonwalescencji. Wykazuje działanie odmładzające.
5. Drapacz lekarski - zawiera wiele soli mineralnych, sód, wapń, potas, magnez, witaminy grupy B oraz flawonoidy i glikozydy. Łagodzi bóle menstruacyjne, reguluje cykl miesiączkowy i pokrywający zapotrzebowanie pokarmowe kobiet w okresie menstruacji, łagodzi stres, depresję i wspomaga procesy trawienia.
6. Drzewo cynamonowe - sprzyja regulacji poziomu cukru we krwi przez podwyższenie zdolności insuliny do metabolizowania cukru, znacznie wpływa na poprawę apetytu.
7. Dzika róża - zawierająca witaminę C, prowitaminę A, witaminy E, B1, B2 i K. Owoce są pomocne w leczeniu szkorbutu, chorób zakaźnych, przeziębień, zapalenia wątroby oraz nieżytów przewodu pokarmowego.
8. Goryczka żółta - korzystne działanie na funkcje wątroby, pobudza łaknienie, wydzielanie śliny oraz soków żołądkowego, wątrobowego, trzustkowego i jelitowego. Przyczynia się również do wzmożonego wydzielania enzymów trawiennych, Poprawia apetyt i działa przeciw-drobnoustrojowo.
9. Kardamon malabarski - schorzenia górnych dróg oddechowych i dolegliwości żołądkowe oraz właściwości żółciopędne. Ponadto pobudza apetyt i reguluje funkcje układu trawiennego.
10. Koniczyna łąkowa - zawiera grupy związków biologicznie czynnych zwanych izoflawonami. Ma działanie przeciwnowotworowe, działa jako naturalny antybiotyk. Jest zalecana przy zwalczaniu Infekcji i stanów zapalnych dróg oddechowych, układu pokarmowego, wątroby i nerek.
11. Koper włoski - leczy choroby krwi, choroby skórne, środek przeciwkaszlowy. świetny w dolegliwościach trawiennych takich jak: skurcze żołądka i jelit, uczucie pełności i gazy jelitowe. Wzmacnia również funkcje układu trawiennego stymulując przemieszczanie się pokarmu w żołądku i jelitach. Obniża bóle reumatyczne i podnosi zdolność wydalania mleka macierzyńskiego.
12. Krwawnik pospolity - działa przeciwzapalnie, łagodzi bóle głowy i zwiększa krzepliwość krwi, łagodzi obrzęki w schorzeniach stawów. Stosowany jest w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, stanach zapalnych żołądka i jelit, żylakach odbytu, a także wzdęciach, nudnościach i uporczywych zaparciach.
13. Lawenda - korzystny wpływ na układ nerwowy, wykazuje pobudzające działanie w przypadkach wyczerpania oraz działanie uspokajające w sytuacjach stresowych. Stosowana w zaburzeniach samopoczucia, w stanach niepokoju, w zaburzeniach snu, podczas nerwowych podrażnień żołądka, we wzdęciach oraz nerwowych dolegliwościach jelitowych.
14. Lucerna siewna - zawiera witaminy A, B1, B6, B12, C, P, K1 i E, makroelementy - żelazo, wapń, magnez, mangan, sód, potas, fosfor i krzem oraz aminokwasy. Obniża poziom cholesterolu, podwyższa wydzielanie naturalnych steroidów i kwasów żółciowych, chroniąc przed arteriosklerozą; pobudza regresję miażdżycy.
15. Lukrecja* - korzystnie wpływa na układ hormonalny, silne właściwości detoksyfikacyine. Leczy dolegliwości żołądkowych (wrzody żołądka i dwunastnicy), wzmacnia czynności trawienne i metaboliczne, wspomaga przyswajanie składników odżywczych, działając krwiotwórczo. Ma działanie przeciwzapalne.
16. Męczennica cielista* - cześć nadziemna tej rośliny jest wykorzystywana do relaksacji, obniża poziom stresu, zwalcza uczucie strachu, pomaga na bezsenność, łagodzi dolegliwości psychiczne związane z dojrzewaniem, ciążą i menopauzą. Wspomaga leczenie astmy oskrzelowej.
17. Miłorzęb dwuklapowy* - wpływa na poprawę krążenia obwodowego i centralnego. Jest idealnym pomocnikiem przy schorzeniach alergicznych. Zwalnia zmiany degeneracyjne serca, naczyń krwionośnych, wzroku, słuchu i innych organów.
18. Morszczyn pęcherzykowaty - zawiera duże ilości jodu niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy. Wykorzystuje się go w otyłości, nadwadze, zwapnieniu tętnic, zaburzeniach trawienia, zapaleniach pęcherza moczowego jak również jako środek "czyszczący krew" i obniżający poziom cholesterolu.
19. Pieprzowiec owocowy - zawiera karotenoidy oraz witaminy C i E o właściwościach przeciwutleniających. Ponadto obniża stopień odczuwania bólu. Jest zalecany w niestrawności i w utracie apetytu. Pomaga w leczeniu reumatyzmu i zapaleń stawów. Wspomaga układ krążenia.
20. Rdest wielokwiatowy - używany jako środek tonizujący, działa wzmacniająco na czynność nerek i wątroby. Zmniejsza poziom cholesterolu. Opóźnia procesy starzenia. Zwiększa płodność i reguluje układ krążenia. U osób którym podawano rdest badania wykazały znaczące zwiększenie dysmutazy ponad-tlenkowej. Dysmutaza ponadtlenkowa jest silnym naturalnym przeciwutleniaczem i zmiataczem rodników o udowodnionej skuteczności.
21. Sadziec przerośnięty - pomocny w łagodnych zakażeniach wirusowych i bakteryjnych dzięki stymulacji białych ciałek krwi. Ostatnie badania wykazują działanie immunostymulujące. Wyciągi z sadźca pobudzają receptory smakowe, poprawiają apetyt i trawienie.
22. Skrzyp zimowy* - zawiera liczne związki mineralne, szczególnie krzem i wapń. Wspomaga leczenie reumatoidalnego zapalenia stawów i schorzeń tkanki łącznej, przy chorobach wrzodowych; przyspiesza proces gojenia ran.
23. Tymianek pospolity - ma działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze oraz rozkurczające i pobudzające wydzielanie gruczołów. Tymiankowe właściwości przeciwskurczowe i wykrztuśne wykorzystuje się w fitoterapii schorzeń układu oddechowego. Jest znakomitym naturalnym środkiem dezynfekcyjnym.
24. Wąkrota - leczy takie choroby, jak astma, choroby serca, zaburzenia wzroku, stanów wyczerpania, bezsenności i nadciśnienia. Ma zdolność stymulowania komórek mózgu, podnosi poziom koncentracji i poprawia pamięć. Pomaga w zaburzeniach snu i działa tonizująco na cały organizm.
25. Żeń-szeń koreański - stosowany jako tonikum, pomagające organizmowi odzyskać siły. Wywiera korzystny wpływ na centralny układ nerwowy, kondycję fizyczną, działanie układu sercowo-naczyniowego, działanie hormonalne, przeciwbakteryjne. Stosowany jest jako środek tonizujący dla wzmocnienia i pobudzenia przy stanach zmęczenia lub osłabienia, spadku sprawności lub koncentracji oraz w rekonwalescencji.
26. Żeń-szeń syberyjski - środek przeciwstresowy i ogólnie wzmacniający. Korzeń tej rośliny usuwa zmęczenie i wyczerpanie oraz poprawia samopoczucie, korzystnie wpływa na funkcję wątroby, metabolizm węglowodanów oraz regulacje temperatury i ciśnienia krwi, regulując i wzmacniając funkcje układu sercowo naczyniowego.

* zioła zawierające substancje mające bezpośredni wpływ na potencję

Skład chemiczny naturalnych składników Alveo.

Witaminy: A, B1, B2 (ryboflawina), B6, B12, C, P, K1, E.

Makroelementy: żelazo, wapń, magnez, cynk, mangan, sód, potas, fosfor, krzem (w tym łatwo absorbowalny krzem), polisacharydy, kwasy organiczne, enzymy roślinne, aminokwasy, proteiny, jod, jodki, przeciwutleniacze i zmiatacze wolnych rodników, związki odtruwające (detoksyfikacyjne), sole mineralne, inhibitory, beta-karoteny.

Izoflawony: genisteina, biochanina (antyoksydanty), flawonidy (zwalczają wolne rodniki), glikozydy (pobudzają bezpośrednio pracę skurczowo-rozkurczowo mięśnia sercowego).

Skład surowcowy preparatu:

woda zjonizowana ujemnie, Aloes prawdziwy, Chrzęścica kędzierzawa, Cierniopląt guarany, Czeremcha amerykańska, Drapacz lekarski, Drzewo cynamonowe, Dzika róża, Goryczka żółta, Kardamon malabarski, Koniczyna łąkowa, Koper włoski, Krwawnik pospolity, Lawenda wąskolistna, Lucerna siewna, Lukrecja, Męczennica cielista, Miłorzęb dwuklapowy, Morszczyn pęcherzykowaty, Pieprzowiec owocowy, Rdest wielokwiatowy, Sadziec przerośnięty, Skrzyp zimowy, Tymianek pospolity, Wąkrota gotukola, Żeń-szeń koreański, Żeń-szeń syberyjski, naturalny olejek miętowy, syrop klonowy, miód gryczany"
Stary 2008-01-30, 13:00   #104
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariusz7 Pokaż wiadomość
Panie RAMBO czy jak Poana tam zwą . Ma Pan racje, ale mowa jest o AZS-ie bo niestety w dermatopatologi ta choroba zwana też psychosomatyczną reaguje najbardziej na czynniki stresotwórcze
M7
Jakiś mało miły tez zwrot..
Rambo to kobieta panie Mariusz7 czy jak tam Pana zwą
Cytat:
Napisane przez kesii Pokaż wiadomość
dlaczego azs jest psychosomatyczne? alergia jest psychosomatyczna? chyba ze azs definiujemy jakoś inaczej?
ja osobiście nie wiem czy mam azs. zawsze miałam wrażliwą skórę na czynniki zewnętrzne. I delikatną. Od kilku lat mam okresowe pogorszenia i najłatwiej stwierdzić, że to azs. Ale ja szukam wciąż. Może gdzieś indziej jest przyczyna. Szukam dobrych lekarzy, próbuję różnych metod. Skutek bywa różny.
Aktualnie jestem w trakcie stosowania protopicu. Czy ktoś z was używa? Przyznam że stosuje go 4 dni a już po 2 dniach jest taka poprawa, że nie mam nic na twarzy. Ciekawa jestem jego działania - szczególnie ubocznego? Czy stosujecie to cały czas czy tylko objawowo? Używam o,1% czy ktoś stosował słabszą wersję 0,03%?
A co do ALVEO... sama nie wiem... na pewno nie działa na wszystko... jest pełno takich specyfików... na jednych działa na drugich nie. Z tego co mi wiadomo to jest to wyciąg z ziół. Owszem wierzę w zioła ale nie w takie uniwersalne mieszanki. Ziół nie powinno się pić ot tak sobie. Nie każde ziele jest na wszystko i niestety na jedno pomaga a na drugie szkodzi. Tak jest ze wszystkim. Raczej wolałabym się poddać jakiejś kuracji ziołowej pod okiem specjalisty zielarza. Niedługo idę właśnie do takiego lekarza.
Azs ma podłoże psychosomatyczne to oznacza, że jej źródło znajdujemy w psychice-czyli obniżonej odporości na stres itp oraz w somatyce (wenątrz ciała) - czyli np genetyczne uwarunkowania - dziedziczenie rodzinie
U mnie różnego rodzaju egzemy sa niestety powszechne w rodzinie
Co do protopicu toja mam właśnie tę słabszą wersję, działa dość powoli. Ostatnio lekarz przepisał mi robiony krem, dział dużo lepiej, no tylko niestety ze sterydami..
Alveo znam, bo kiedyś pił to mój tata. Nie mogę się jednak wypowiedzieć o skuteczności - wypił 2 butelki i mu się znudziło
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 13:36   #105
oddo
Przyczajenie

Witam,

jestem nowy na tym forum więc dwa słowa o mnie.
Od zawsze interesuję się kosmetyką zwłaszcza tą naturalną.
To bardzo nietypowe jak na faceta
W innych "sprawach" mam raczej męskie zainteresowania

Do na pisania posta skłoniła mnie lektura tego wątku o AZT.
Tak się składa że za kilka dni mam dostać próbki maści/maseł które jeżeli dobrze rozumiem ich działanie nadają się do stosowania na skórę z AZT.

Są to dwa produkty (będą to próbki ok. 50g) jeden jest roślinnym zamiennikiem lanoliny drugi roślinnym zamiennikiem dla wazeliny.

Poprosiłem o te mazidła chociaż nie mam pomysłu jak je wykorzystać może komuś z uczestników forum się przydadzą jeżeli jest skłonny poeksperymentować.
Oddam gratis i przesyłka na mój koszt bez obaw .

Jedyny warunek to obietnica że dostanę info jak podziałało i czy w ogóle podziałało.
Pozdrawiam
oddo
oddo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 08:27   #106
kesii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Azs ma podłoże psychosomatyczne to oznacza, że jej źródło znajdujemy w psychice-czyli obniżonej odporości na stres itp oraz w somatyce (wenątrz ciała) - czyli np genetyczne uwarunkowania - dziedziczenie rodzinie
U mnie różnego rodzaju egzemy sa niestety powszechne w rodzinie
Wiem co to psychosomatyka - moja wypowiedz poprzednia miała chcarakter polemiczny
i tu bym się nie zgodziła. mogę przytaknąc że azs nasila się pod wpływem stresu lub jesteśmy bardziej podatni ze względów genetycznych. Ale tak jest ze wszytskim. główną przyczyną azs jest alergia. Jak lekarz mówi o podłożu psychosomatycznym tzn że mu się leczyć nie chce
Stary 2008-01-31, 10:22   #107
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kesii Pokaż wiadomość
Wiem co to psychosomatyka - moja wypowiedz poprzednia miała chcarakter polemiczny
i tu bym się nie zgodziła. mogę przytaknąc że azs nasila się pod wpływem stresu lub jesteśmy bardziej podatni ze względów genetycznych. Ale tak jest ze wszytskim. główną przyczyną azs jest alergia. Jak lekarz mówi o podłożu psychosomatycznym tzn że mu się leczyć nie chce
A to przepraszam Chyba co lekarz to obyczaj, bo mój zawsze powtarza, że azs to nie alergia.
A to, że nasila się wpod wpływem stresu jest właśnie argumentem na jej "psychosomatyczność" Moim zdaniem leakrz, który o tym wspomina to nie lekarz, któremu nie chce się leczyć tylko taki, który patrzy na problem szerzej i pokazuje co jeszcze należy w życiu stosować oprócz maści jako terapii doraźnej
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 14:51   #108
arancha
Raczkowanie

oddo jak mazidełka zadziałaja to daj znać jak skutkują
pozdrwiam A.
arancha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 07:35   #109
karolcia_83
Rozeznanie

Dziewczyny, może wy mi pomożecie zdiagnozować to coś, co pojawiło się na mojej twarzy w maju ubiegłego roku. Otóż mam na niej taką delikatną wysypkę, jedne grudki są mniejsze inne większe. Widać je zwłaszcza po światło. Początkowo myśłałam,że to jakieś uczulenie. Dotąd stosowałam tylko krem Bambino i żel Loreala do oczyszczania twarzy. I fluid Manhatan. Najpierw odstawiłam krem, myślałam że przejdzie. Nic, po kolejnych, nawet AA było to samo. Później odstawiałam kolejno puder i żel. Po zastąpieniu ich innymi, nadal nic. W końcu udałam się do dermatologa. Pierwszy uznał,że to uczulenie. Dostałam Protopic i zyrtec. Wszystko się załagodziło. Jednak po odstawieniu Protopicu, znowu wróciło! Kiedy poszłam po kolejną receprę, inny lekarz stwierdził,że nic nie widzi i wszystko jest ok, kolejny,że to zmiany potrądzikowe, kolejny,że znowu to uczulenie i znowu Protopic, póżniej miałam mecortolan i ostatni lekarz zapisał mi elosone, po którym wszystko się nasiliło. Mam to tylko na policzkach. Zmieniałam proszki do prania, płyny do płukania, i wszystkie inne kosmetyki. Jednak nadal to nie znika. Co mam jeszcze robić?
karolcia_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-02, 09:18   #110
karolcia_83
Rozeznanie

Zapomniałam jeszcze dodać,że z tych plamek po lekkim naciśnięciu wydobywa się woda,co to może być. Jestem zła, bo żaden dermatolog nie potrafi mi pomóc, tzn. prawidłowo tego zdiagnozowac
Stary 2008-02-02, 12:35   #111
looska
Raczkowanie

Czy to możliwe, że ja też to mam? Parę lat temu miałam straszne problemy ze skórą na dłoni. Po wewnętrznej stronie robiły się suche, zaczerwienione plamy, często przybierały pomarańczowy kolor. Jednak nie swędziały, wystarczyło posmarować byle czym i zaraz znikało, były nawroty. A ostatnio miałam całe suche i czerwone poliki, wyglądało to strasznie, do tego doszły ręce, czerwone suche, jak u starej kobiety. Poliki smarowałam maścią nagietkową i linomagiem, ręce tak samo. Przeszło. Pierwszy raz miałam na rękach i twarzy. Myślałam, że to jakieś uczulenie. Do kogo powinnam się udać i czy iść teraz kiedy nie mam żadnych objawów?
looska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-04, 07:07   #112
oddo
Przyczajenie

Arancha nie wiem czy mazidła działają czy nie i ja tego nie sprawdzę ponieważ na moje szczęście nie mam problemów typu AZT. Chcę oddać te mazidła komuś kto może ocenić czy one dają jakiś pozytywny efekt. Pozdrawiam oddo
oddo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 11:18   #113
karolcia_83
Rozeznanie

I jak dziewczyny, potraficie mi pomóc? To chyba nie jest atopowe zapalenie skóry, a może jednak jakiś początek?
Stary 2008-02-08, 10:09   #114
JOANNA16
Zakorzenienie

AZS pomocy szukam kremu!

Witajcie
piszę ponieważ mam problemy z twarzą, mam suchą skórę i suchę plamy na buzi nie mogę dobrać sobie kremu probowałam juz kremem córeczki bambino ochronnym i do pielęgnacji ale piecze mnie po nim twarz

jedynie po zwykłym nivea jest w miarę ok ale po jakimś czasie spowrotem widać te suche miejsca

tak samo szukam podkładu ktory by był dobry do takiej cery

pomóżcie
Stary 2008-02-08, 15:21   #115
loss_lauri
Zakorzenienie

Dot.: AZS pomocy szukam kremu!

poleciłabym ci kremy Nanobase i Lipobase - ja mam suchą, alergiczną skórę i one naprawdę mi pomagają.
loss_lauri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-08, 15:26   #116
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loss_lauri Pokaż wiadomość
poleciłabym ci kremy Nanobase i Lipobase - ja mam suchą, alergiczną skórę i one naprawdę mi pomagają.
oo nareszcie ktoś odpisał

a powiedz mi proszę czy te kremy nadają się pod podkład albo puder?
Stary 2008-02-08, 15:26   #117
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
oo nareszcie ktoś odpisał

a powiedz mi proszę czy te kremy nadają się pod podkład albo puder?
i po ile są?
Stary 2008-02-08, 16:30   #118
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: AZS pomocy szukam kremu!

Asiu słyszałam, że te kremy są dobre:

Nepentes, Emolium, Krem specjalny
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14881

Nepentes, Emolium, Krem
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14880

Sama ostatnio wróciłam z wizyty z próbką pierwszego kremu, ale jeszcze nie próbowałam
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-08, 16:52   #119
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Asiu słyszałam, że te kremy są dobre:

Nepentes, Emolium, Krem specjalny
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14881

Nepentes, Emolium, Krem
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14880

Sama ostatnio wróciłam z wizyty z próbką pierwszego kremu, ale jeszcze nie próbowałam
a nie wiesz czy te kremy nadaja sie pod podkład?
Stary 2008-02-08, 17:01   #120
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: AZS pomocy szukam kremu!

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
a nie wiesz czy te kremy nadaja sie pod podkład?

Nie mam pojęcia Ale obiecuje, że sprawdze jak się ta moja próbka pod podkładem zachowuje
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości