![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
A ja wzięłam na trochę kociaka do pracy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Drugi raz jej posmarowałam główkę i na razie ciemieniuchy nie widać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My też chodziłyśmy nawet w upały, ale już chyba nie będę... Jednak Marysi za mocno słońce świeciło, nic przyjemnego... Lepiej wyjść pod wieczór ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Codziennie choć na trochę wychodzimy, żeby nie kisić się cały dzień w domu, mi taka temperatura nie przeszkadza, ale dla maluszków faktycznie może być za ciepło ![]() Ze spaceru nici, bo się rozpadało ![]() I Marysia marudna była, więc usiedliśmy na dworze, żeby innym gościom nie przeszkadzać, najpierw mąż zjadł obiad, potem ja ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hebe niestety brak. Wlało mi sie dużo za dużo olejku do wanienki, zapomnialam ze ściągłam skraplacz. Ale to nic, Gabi jest teraz taka mięciutka ![]() ![]() Mialam pisać, ze fajny jednak ten smoczek i czesciej bede dawac, bo dalam po kapieli jak marudziła, a chcialam wanienke powynosic itd no i zapadla w sen i co jej wypadnie to telepie się jak opetana :/ A i tak jej wałeczek podstawilam aby tak latwo nie wylatywał. Nie moga zrobic na jskims sznurku, gumce czy opasce hehe Nie bede za duzo pisać,bo jak sie napisze to wszystko sie obraca ![]() ![]() Sposob na koopy i bączki w miare opanowany. Mam nadzieje, ze nic sie nie zmieni. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Wy chyba jakieś malutkie te ciemnieniuchy macie. U mnie mimo posmarowania i wyczesania wszystko nie schodzi. Tetrą nie chce już trzeć, bo zrobily sie jej mini ranki:/ Delikatną ma tą skore. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Ps. Juz przestala sie telepać. Chyba zapadla w glebszy sen. Tylko co ze smoczkiem? Hmm moze wyciagne.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-27 o 19:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
No u nas maleńka ciemieniucha, ale chciałam zacząć działać od razu jak coś zauważyłam, żeby się nie powiększyła
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Nas ciemieniucha ominęła ale miałam w domu próbkę olejku Ziaja i kiedyś umyłam nim główkę Aluni. Jakie miała potem mięciutkie i pachnące włoski
![]() Przez te upały Ala śpi w dzień jak zając - po 40-60min i przez to maruda się trochę zrobiła. Po południu na szczęście udało jej się przespać ciągiem 2 godziny to od razu inne dziecko. Na spacery wychodzimy dopiero koło 19, wcześniej nawet nie wychylam się z nią z domu bo obie się rozpływamy |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oby to coś dało, teraz już się pilnujemy, szkoda, że dwa tygodnie temu jak byliśmy na bioderkach i zgłaszałam Panu lekarzowi to powiedział, że samo się wyprostuje, a teraz problem.. ehh Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale na sss chyba jeszcze nie pora.
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Moderatorka z pazurem
|
O prosze. Wy spacerujecie wieczorami, a ja mam codziennie ok 19 walke z czasem. Szybka kapiel, ubieranie, karmienie i spac. Dzis zaczelismy mycie o 19.10, bo czekalysmy na tate. Wrzask zaczal sie juz w drodze z lazienki na przewijak. Kilka minut roznicy i takie jazdy...to juz tak trzeci tydzien, odkad zaczela przesypiac cale noce.
Mam dziwne wrazenie, ze mam mniej pelne piersi. Mloda niby sie najada, ale jak sciagalam laktatorem to osiagi mam prawie o polowe mniejsze. Co sie dzieje? Nie chce stracic mlenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roses cycki pewnie produkują tyle ile potrzebuje Emi, więcej nie trzeba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam w nocy często twarde piersi i jak mi się wkładka przesunie, to stanik cały mokry
![]() A Marysia od kilku dni szuka cycka co godzinę... Nie wiem czy pić jej się chce, zwiększa produkcję, czy to ten skok... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Ala w dzień domaga się częściej niż zwykle ale zwalam to na upał
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
U nas przeważnie 21 a nawet czasem 22
![]() A jeszcze wracając do mlenia to wiadomo, że dostosowuje się ono do potrzeb dziecka, w upały jest bardziej wodniste itp. Ale ostatnio wyczytałam, a nie wiedziałam wcześniej, że nocne mleko posiada właściwości pomagające dziecku zasnąć. Jakie te cycki mądre! |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cycki są mądre, to fakt ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Cycki są mądre...hmmm
Kurna, podczas ciąży nie mogłam nosic stanika, bo mnie powietrze wokół cycków bolało, koszulki uwierały, a jak zakładałam stanik to szło wyć. Ogólnie ja bardzo czesto i przed ciążą nie nosiłam stanika ![]() Jestem po trzydziestce, ale moje cycki od zawsze wyglądały jak "zrobione". W sumie nie o wielkość chodzi, ale o kształt. I ostatnio zauważyłam, jak niunia wypiła swoje mlenio, że obecny kształt to kompletna porażka. A w sumie moja laktacja nadal trwa, więc jak to będzie wyglądało po? Jestem załamana pod tym względem ![]() Zauważyłyscie różnice? Szczególnie mamy ze starszakami. Da się tak to jakoś poprawić?
#167 |
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam że nocne bardziej kaloryczne
![]() U nas sen nocny zaczyna się między 20 a 22 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Franko mnie zrobił w balona
![]() ![]() Zabcia to jest właśnie zaletą mieszkania w domu, wózkiem pojeździsz i możesz wystawić go np na podwórku. Ja mieszkanie mam spore ale co z tego jak stelaż wózka na klatce przy wyjściu bo nie mam windy. A balkon na podwórko... Hmmm ciemne i ciasne z widokiem na kontenery. Dzustam, ja mam Praktycznie zanik piersi po karmieniu starszaka, ale co biust to inna historia. Ja miałam niewielki, z B sie skurczy do A :p biustonosze przed ciążą nosiłam 60a, teraz 70c. Ciekawe co mnie czeka po skończeniu KP. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Franio też przy takich temperaturach jest dużo przy piersi, z resztą spacer to nieliczny moment kiedy się od niej odkleja. Jak już zaśnie, co stanowi pewien problem bo wózek jest beeee, to potrafi przespać z 1,5h więc ja odżywam wychodząc na pole. Teraz mam głośno przez tej śdm ale da się żyć dopóki nie spotkam pielgrzymów. Wtedy uciekam w drugą stronę :p ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Wracając do biustu to nie mogę się przyzwyczaić do takiego ładunku z przodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Dzustam, akurat wczoraj czytałam na blogu Hafija http://www.hafija.pl/2016/07/wiotcze...ki-ryzyka.html
![]() Ja mam beznadziejne cycki, niestety od lat nastoletnich, kiedy to bardzo mocno wahała mi się waga, są dość duże, ale mało jędrne i mam sporo rozstępów ![]() ![]() Marysia obudziła się, kiedy byłam pod prysznicem, mąż już spał i oczywiście jej nie słyszał ![]() ![]() My niby w domu i na parterze mieszkamy, ale ogródek taki, że w ogóle w nim nie siedzimy- przy samej drodze (dość ruchliwej), wszystko widać z ulicy i głośno, więc jak tylko mogę to uciekam do rodziców ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Agassek obsadźcie się czymś gęstym i wysokim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Aaaa kręci mnie w nosie i w gardle łaskocze!!! Aaaaa
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Zabciajs miód, czosnek i sok z cytryny biegusiem
![]() ---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ---------- Zawsze Was podczytuję jak w nocy spać nie mogę. My właśnie w Kościelisku od kilku dni, próbujemy wciąż na ile nam dzieciaki pozwolą pozwiedzać. Pożyczyliśmu od gospodarzy wózek bliźniaczy i próbujemy. Świetny do przewożenia klamotów na dłuższych wyprawach. Iga tylko w chuście albo na rękach, w wózku tylko się bawi lub przewija. Starsza raptem lubi w wózku jeździć, zachwycona, rowerek biegowy w koszu pod wózkiem jeździ. A już od roku wózka nie używała. Niestety dziś od rana starszą bolał brzuch, jak wracaliśmy z łysej polany do pensjonatu to nam zwymiotowała, do wieczora jeszcze kilka razy, teraz ma gorączkę, ale już kilka godzin nie wymiotuje, więc będzie dobrze. ---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:23 ---------- Jechaliśmy nocą, czekaliśmy na dobę hotelową - byliśmy pod pensjonatem przed 5, przekimaliśmy się po 15 minut, bo starsza nie spała już, poszliśmy tam na śniadanie a potem na Gubałówkę. Po południu w pokoju wszyscy pospaliśmy. Jechaliśmy z Trójmiasta, z jedną przerwą bo się Iga obudziła o 3 na karmienie. Pierwszy raz jechałam nq noc, ze Starszą tylko samolotem lataliśmy dalej, ho była antyfotelikowa, ale teraz lubi. ---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:28 ---------- Młodsza też placze w foteliku zazwyczaj, ale teraz w nocy trochę popłakała, ale ta ciemność chyba jej bardzo pomogła. ---------- Dopisano o 03:30 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ---------- Pies i kot też z nami są ![]() ---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:30 ---------- W Zakopanem my raczej po szlakach chodzimy, jutro może na spacer do parku pójdziemy, żeby Starsza odpoczęła a i Młodsza powoli ma dość codziennych wypraw. Raz byliśmy na Krupówkach w deszczu bo nas w Kościeliskiej zaskoczył to masakra jakaś, lody niby naturalne, polecane a chemią walą, tłumy, ściski i moje rozkminy po co ja właściwie tu przyjechałam. ---------- Dopisano o 03:39 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ---------- Młodsza była u lekarza w piątek skontrolować katar po zapaleniu płuc ciągnący się to wyszłyśmy z fenistilem i zaleceniami diety bez bmk, bo być może to od alergii na bmk. Fenistil na moje oko pomaga a może pogoda i góry pomagają. Zaczęłam podczytywać składy słodyczy, żeby nie zostać na lodzie i wiecie, że oreo jest wegańskie? ![]() ---------- Dopisano o 03:43 ---------- Poprzedni post napisano o 03:39 ---------- Co by tu jeszcze napisać. ... O rozmiarze piersi po ciąży. Ze starszą w ciąży nie urosły praktycznie nic, po nawale porobiły się za to rozstępy. Teraz w ciąży znów nie urosły, ale przed drugą ciążą były już większe. Teraz są duże, ale też i ja najwięcej ważę w swoim życiu (nie licząc ciąży). ---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:43 ---------- A Trójmiasto raczej polecam na wakacje, jednak ja wyjeżdżam do centrum jak muszę albo jak chcę do muzeum np. Starszej tłumy na krótką metę nie przeszkadzają, więc i ja staram się zęby zagryźć. Mam ochotę do Krakowa na jeden dzień skoczyć, ale boję się śdm. Może jak będziemy do domu wracać po śniadaniu to zabalujemy w Krakowie i na noc stamtąd do domu pojedziemy. ---------- Dopisano o 03:51 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ---------- A w sierpniu do warszawy chyba jedziemy a we wrześniu nad jezioro i ten wypad to chyba będzie strzał w dziesiątkę, szczególnie, że będzie wyżywienie w ośrodku. Oby ogrzewanie w domkach dało radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Tak czy siak, powalcze z laktatorem, bo chce tatuska zostawic z Emi w sobote na 2-3 godzinki. Mloda potrafi w tym czasie 2x domagac sie cycburgera ![]() Tzn Emi z tatuskiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
Idę spać, może uda mi się przekimać zanim młodsza się obudzi, bo od 2 do 330 fikała zadowolona, bo sobievo 17 poszła spać na noc, więc o tej 2 musiałam jej nos przepłukać i kropelki dać to stwierdziła po płaczu, że to świetny czas na zabawę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ---------- To tak jak u mnie ![]() ---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ---------- Biedronka, udanego wypoczynku. Zabcia, tylko nie choruj!!! ![]() Nakarmilam gadzine, odlozylam spiaca do lozeczka, ale moje madre cycki nie daly jej usypiajacego mleka, bo sie obudzila po 20min. Wzielam ja do nas do lozka i planuje tak dospac do rana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Pieprzona alergia no! Krecilam się na smarkanie I kręciłam aż obudziłam dziecko i teraz mam i alergię i dziecko
![]()
#177 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Lambada, jak wam w domku?
![]()
#179 | |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi od 23
![]() ![]() A ja po 4 godzinach snu się obudziłam i nie wiem co ze sobą począć ![]() ![]() Biedronka, z psem i kotem? Ale czadersko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Moje cycki po skończeniu kp były flaki straszne ale w ruch poszedł balsam ujędrniający i się poprawiły.. Tyle że i w pierwszej i drugiej ciąży wyszły mi paskudne rozstępy... teraz są wielkie i mam ogromną nadzieję że zmaleja jak skończymy się karmić
Do kiedy zamierzacie karmić?? Ja słyszałam że do roku jest ok. Potem wcale nie jest to dobre a tak trabia wszędzie że nawet 3 lata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.