|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤
Cytat:
|
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mrożonki tylko z dwa razy w życiu i nie były dobre może macie przepis to sama zrobię 😃?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Dziewczyny! Od 2 dni jak wstaje z kanapy kłują mnie jajniki, czasem prawy, czasem lewy, czasami oba na raz... Ból jak przy jajeczkowaniu, po kilku sekundach przechodzi... Też tak macie? Jutro idę do lekarza więc koniecznie mu to powiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jajniki tez mnie czasem bolą, wlasnie tak na zmianę, nigdy na raz. |
|
|
|
|
#4354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() 2. ja femibion tez i tez bede ![]() dzis proba spaceru...zobacze czy rozchodze te plecy...
|
|
#4355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja TSH miałam w granicach 4. Dostałam receptę na Jodid i Euthyrox. Za około 2 tygodnie mam badania krwi i zobaczę jak TSH spada. Daj znać, co doradził Ci lekarz. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-07-27 o 18:21 |
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
A takie wysokie tsh wyszło Ci dopiero w ciąży? Bo 4 to bardzo wysoki wynik w ciąży. I nie chce straszyć, ale tarczyca jest wlasnie w tych początkowych tygodniach najważniejsza dla maluszka...
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Miałyśmy się wystrzegać frazy " NIE CHCE CIE STRASZYĆ, ALE..."!!!!
|
|
|
|
#4359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam wyższe (ponad 3) już wcześniej, ale zostałam zapewniona, że jest ok. Teraz rozmawiałam z moja lekarką, która potwierdziła, że poza ciążą jest dopuszczalne, ale teraz będziemy zbijać. Od 2-och tygodni przyjmuje tabletki i zobaczymy jak to wygląda. Naczytałam się dużo, więc mam nadzieję, że teraz będzie lepiej. Ale fakt faktem podskoczyło mi trochę w ciąży. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- no zobaczymy do 4, 2 jest norma, ale dla ciężarnych to chyba w granicach 2 , chyba jeszcze większą dawkę potrzebuje , w poprzedniej ciąży brałam 137 przez całą ciążę i wyniki miałam super |
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam, tarczyca jest bardzo ważna, nie Wilno tego lekceważyć...
Cytat:
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biorę, biorę i mam nadzieje, że za 2 tygodnie będzie lepiej, bo oczywiście naczytałam się już w internecie mnóstwa rzeczy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej napisać niż siedzieć cicho. Skoro ktoś wie coś co jest ważne dla zdrowia dziecka czy matki warto. Nie jesteśmy tu po to, żeby się straszyć a wspomagać i wspierać a z doświadczenia wiem, że nie da sie sobie tylko pić z dziubków, bo zdarzają się różne sytuacje nie tylko cudowne. Ważna jest konstruktywna merytoryczna rozmowa nie tylko pitu, pitu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Właśnie wróciłam z długiego spaceru i leżę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, ale mozna to napisać w inny sposób, a nie w takiej formie.
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Zabukowalismy wakacje w Italii na początku września!! Już sie nie mogę doczekac! |
|
|
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez paniki... internet to zrodlo wystarczajacej paniki, nie dokladajmy sobie![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ja tez pospacerowalam..i wyszlo ze plecy a w zasadzie dupka bola mnie od siedzenia
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Wolę tak napisać niż naokoło. Akurat nie opierałam sie na tym co mowi internet tylko moj lekarz. I wiem ze bardzo złe na początku są dla dziecka i nadczynność i niedoczynnosc. Bo np. wapń sobie weźmie z naszych kości, a przy tarczycy jest problem. I napisałam to bo wystraszyłam ze sie isa będąc w tak zaawansowanej ciąży ma tsh=4 i tego nie leczy. To juz nie przesadzajmy
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale nie trzeba pisać na około wystarczyłoby dać znać, że tarczyca jest ważna i koniecznie trzeba to skonsultować z lekarzem, bo ten wynik jest za wysoki na ciążę i że lepiej nie czekać na wizytę tylko ja umawiać jak najszybciej.
Po co zaraz "nie chce C ie straszyć, ale"? To nie chcesz, ale właśnie to robisz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nel nie chciałam szczepić i przy porodzie wypełnia się papiery i tam masz czy wyrażasz zgodę na szczepienia i zaznaczasz "x" tak albo nie. I inne różne pytania czy chcesz aby po porodzie dziecko było od razu u ciebie itd no i ja zaznaczyłam ze nie wyrażam zgody na szczepienie. Przy wypisie dali ma kartę a tam ze szczepiona i wołam babkę od dzieci ze chyba coś pomyliły no ta główna od dzieci ze nie ze ona nie zauważyła ze zaznaczyłam , że ona tylko na te dokumenty okiem rzuciła. No myślałam że ja śnie... bezczelnie jeszcze mówiła ze i tak nie żałuję bo dla dziecka będzie lepiej jeszcze jej podziękuję i ze jak chcemy ją pozwać to ona jest ubezpieczona. Mamy wszystkie potrzebne dokumenty ale nie było kiedy się za to zabrać i tam jest mój ulubiony ginekolog :/ nie wiem do kiedy mogę takie coś zgłosić. Ale ogóle nie miałam żadnych problemów z tym ze nie szczepie tylko podpisałam później w przychodni ze nie chce i tyle. nie znam się na prawie ale wiem ze jest coś takiego ze szczepienia są obowiązkowe ale nie przymusowe i kary nie można za to dostać Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
16.01.2014r. Inga 14.10.2015r. Nel <3 02.2017r. maleństwo <3 Edytowane przez AgatkaSz Czas edycji: 2016-07-27 o 22:13 |
||
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po takich postach zawsze skacze ciśnienie. Niby nie dotyczą mnie, a jednak się przejmuje.
Ja proszę dalej, aby nas nie straszyć. Każda jest pod opieką lekarza i to najważniejsze, my możemy tylko sobie sugerować, co warto zrobić. Nie dokładamy dobie stresów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Lutówki 2017 ❤
Cytat:
Boże jak tak można? Mi sie w głowie nie mieści po co te babsztyle w ogóle zostały pielęgniarkami/położnymi/lekarzami? Gdzie empatia? Po pierwsze nie szkodzić? A godność pacjenta w jego słabych momentach to gdzie? Nóż mi sie w kieszeni otwiera za kazdym razem jak słyszę taki opowieści. Strasznie to smutne. Chciałabym zeby taki babsztyl musiał urodzić w takich samych nieludzkich warunkach jak na wielu porodówkach w pl i tak samo był potraktowany. Nie zapominajmy o zwracaniu sie w 3 ciej osobie. Jak widzę jak mnie potraktowano jak miałam punkcję przed IVF czy nawet jak zasłabłam w aptece to aż chce sie te panie wycałować. Troskliwe, miłe, grzeczne. Aż im Tz poszedł następnego dnia kupił czekoladki, ze sie tak dobrze mną zajęli. |
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet sobie myślałam ostatnio czy kiedyś mi się uda nie być w ogniu jakiejś wątkowej małej awanturki. i w końcu mi się udało
|
#4374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie
chciałabym dołączyć, trochę podczytuję i pomyślałam, że czas się przywitać. Termin mam na 31.01.2017. Jestem już mamą 5-letniego chłopca. Cieszę się, że weszłam już w II trymestr, bo ciągle było coś pod górkę. W 7tc trafiłam do szpitala z powodu krwawienia. Okazało się, że to krwiak, więc leżenie i leki. Niedawno doszła jeszcze cukrzyca ciążowa i TSH. Tarczycą martwię się najbardziej, bo wynik wyszedł aż 23. Nigdy wcześniej nie miałam badanej. Biorę leki i liczę na to, że wszystko się ułoży... Pozdrawiam
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tarczyce od którego tygodnia leczysz? Dziewczyny wstalam bo jestem głodna a tak mi sie chce spac... |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-07-28 o 05:55 |
|
|
|
|
#4379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ---------- Cytat:
![]() zresztą zaraz lecę pobrać krew na pappę, bo mi powiedzieli, że dla pewności jak chcę na wtorek na 100% to żebym dziś przyszła
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam stres nie spałam całą noc o 5 wstałam na kawę, bo nie mogłam ulezec tak mną nosi. Do wszystkiego zbiera mnie na wymioty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

na Śląsku wiem, że pyzy to takie kluchy ziemniaczane z mięsem w środku 😆

mrożonki tylko z dwa razy w życiu i nie były dobre
Kupiłam parę ciuszków i dla chłopca i dziewczynki, szkoda mi było je tam zostawić 

a tak mi sie chce spac...