|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2008!!!
o wlasnie zwyklej herbaty (zawsze pilam litrami liptona) tez juz nie ruszam.
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za takie miłe przyjęcie na forum
![]() Mam na imię Anetta i 29lat. Jestem grafikiem komputerowym - to moja praca i pasja Drugiego lutego wylatuje na stałe do Paryża bo tam mieszka mój narzeczony. Dzidziuś też tam się urodzi - to będzie moje pierwsze maleństwo. Oczywiście tam również będę śledziła co dzieje się na forum![]() W piątek byłam na USG, mój mały skarb ma 3mm ![]() Jutro idę do lekarza więc się wszystkiego dokładnie dowiem, który to tydzień, kiedy dokładnie termin porodu itd. Jutro wieczorkiem napisze czego dowiedzialam sie od pana doktora. Serdecznie pozdrawiam
|
|
|
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję takiego ,,dużego" 3 mm szkraba! i życzę książkowych 9 misięcy
tutaj z nami na forum oczywiście!Buziak! |
|
|
|
#304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
Kochane dziewczynki, proszę pomóżcie
![]() jak można pomóc facetowi, który za ciebie, odczuwa twoje dolegliwości ciążowe? ![]() bo to co działa na nas, nie zawsze działa na niego ![]() Kasia |
|
|
|
#306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak więc... na obżarstwo nie mam "leku" jedynie można zamknąć na kłódkę kuchnie , ale zawsze zostaje jedzenie na mieście więc odpada - oczywiście to żart.A tak na serio to: Na zgagę - i ja i TŻ-cik pijemy ALUMAG (oboje możemy go stosować) na zaparcia - mąż pije herbatki z senesem, a ja... ostatnio zaczęłam stosować COLON C, bo naturalny i można stosować w ciąży (i naprawdę polecam, przynosi ulge )a zachcianki ... wypada nam tylko spełniać
|
|
#307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przekażę wieści i zobaczymy co z tego wyjdzie ))a wiesz moze jeszcze co moze pomóc na niebotyczne bóle glowy, migrenowe takie wylączające na pół dnia albo nawet cały dzień z normalnego funkcjonowania?? Słyszałam o plastrach MIGREN PATCH - sama natura (zioła i olejki eteryczne). Może któraś z mamus idąca na dniach do lekarza mogłaby go o to podpytać?? z góry uprzejmie dziekuję |
|
|
|
|
#308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nawet jeśli, to należało by skontaktować się z lekarzem, niż brać coś na własną rękę - tym bardziej przy takich bólach to dają leki o zwiększonych dawkach i na receptę. o te plastry zapytam TŻ (farmaceuta) - może coś podpowie
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki...
a ja dziś w domu, tak się źle czułam dziś w pracy że się wzięłam i zwolniłam. Zaczyna się chyba moja ,,prawdziwa" przygoda z ciążą ... od wczoraj mi niedobrze non stop .. błeeeno ale jakoś to będzie... Hehehe a jeszcze nie tak dawno narzekałam, że nic nie czuję.. Pozdrawiam Was cieplutko... |
|
|
|
#310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sama nic nie biorę odkąd wiem, że nie jestem sama (huuuura ) dlatego pytam o radę, że może ktoś cos podobnego przeżywał lub przezywa, (chociaż czegoś takiego nawet największemu wrogowi nie życzę)albo wie jak sobie radzić z bólem głowy, bez użycia jakichkolwiek piguł |
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Anoolqa ......................... ..........ost.@ 29.11.2007 / owu 11.12 ```````````````t.p. 02.09.2008 żabulka21 (Beata, 23 lat).........ost.@ 29.11.2007 / owu 15.12 ```````````````t.p.06.09.2008 Taurus_ek (Grażyna, 27 lat).....ost.@ 28.11.2007 / owu 15.12 ```````````````t.p.06.09.2008 <klik> martuko(Marta)................... ......ost.@ 30.11.2007 / owu ? ```````````````````````t.p.08.09.2008 jaroszania (Ania, 22 lat)...........ost.@ 05.12.2007 / owu 15.12`````````````````t.p.09.09.2008 <klik> anetka14````````````````````````` ````````````````````````` ````````````````````````` ``````````````````````t.p. 09.09.2008 misia-26......................... ............ost.@ 06.12.2007 / owu ? ```````````````````````t.p. 10.09.2008 Lija28 (Anetta, 29 lat) ````````````````````````` ````````````````````````` ````````````````````````` ```t.p. 10.09.2008 izzi (Iza, 35 lat )........................ ...ost.@ 04.12.2007 / owu ok.18.12``````````````t.p. 11.09.2008 Dorotka@ (Dorota, 25 lat).........ost.@ 30.11.2007 / owu ?`````````````````````````t.p. ??.09.2008
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
ale pieknie
![]() tylko, ze my wszystkie mamy terminy tak mniej wiecej w obrebie tygodnia wiec jak wybedziemy na porodowki to zrobi sie pusto ![]() tu tez jest wrzesien 2008 http://grono.net/forum/topic/8153577/31/0/0/0/#bottom
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
aż mi głupio się zrobiło... tylko ja nie mam jeszcze terminu porodu!!!!
trochę mi smutno w zwiążku z tym- z tego co podejrzewam,będzie to dokładnie połowa września, ale 100% potwierdzenie będę miała dpiero 02.02 gdy pójdę z wynikami do gina priv i poproszę drugie usg. poza tym pojutrze idę na wizytę do gina na nfz... ciekawe co on ciekawego mi powie??
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
ale moj termin to nie jest podany przez lekarza tylko taki z kalendarza ktorych pelno w necie
jest czysto orientacyjny
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
jaroszania... ja chyba wolałabym poczekać na oficjalną datę od gina. ale zrobię to specjalnie dla was
taka moja internetowa nieoficjalna data to 17.09... choć dla mnie to baaaaardzo orientacyjny termin
|
#317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wydaje mi się, że w większości podane tutaj terminy były obliczane tak nie oficjalnie i dopiero wizyta u ginia zwerifikuje je w bardziej dokładnie mój według takiego kalendarza wypada na 10.09, ale nie miałabym nic przeciwko, aby po wizycie zmienił sie na 22.09 był by to najwspanialszy prezent rocznicowy ))))u mnie ci, którzy już wiedzą, że jest moja fasolinka, wiedzą, że będzie wrześniowa a teraz trochę z innej "beczki", poszperałam sobie trochę po internecie i dowiedziałam się iż moja fasolinka mimo, że ja mam 0 RH+, a mój TŻ ma AB RH+, może mieć nawet grupę 0 RH- , super
|
|
|
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam urodziny 22.09
moj Kamil 24.09 a zobaczymy kiedy dzidziusiowi sie zachce wyjsc z brzucha
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie mamusie
![]() jak tam samopoczucie?? polecam poniższą stronkę: http://www.edziecko.pl/edziecko/0,0.html
|
#320 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny miło mi dołączyć do Waszego grona Wrześniowych mamusiek
|
|
|
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe ledwie zipię ale dzielnie się trzymam i siedzę dziś w pracy znosząc humory szefa ... jak mnie wkurzy to powiem ,,sorry ale zbiera mi się na pawika" i wyjdę do wc ![]() Jakoś musimy to dzielnie znosić z całym dobrodziejstwem inwentarza .... Dziś na obiad zjem kopytka bo nic innego mi przez gardło nie przejdzie ![]() Champs - no witamy witamy na naszym wąteczku! Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzi dzisiaj za mną cosik do zjedzenia i nie mogłam zaskoczyć co?! Przeczytałam twój post i mnie olśniło:chce mi się kopytek z cukrem ! ![]() Boże ty też masz taki zachcianki ?! ![]() Dziękuję za powitanie i również pozdrawiam |
|
|
|
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zachcianki mam a jakże tylko mój żołądek się buntuje!
|
|
|
|
|
#324 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piją goraca wode z sokiemalllle o dobrych rzeczach tu rozprawiacie, ja tez chce buraczki... chyba dzis zrobimy duże zakupy po wyjeździe... Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja mam to samo. Nie wymiotuję ale mnie tak kurczę ,,muli" nieznośnie i też mam że nie mam apetytu, głodna jestem aż mnie ssie w żołądku ale jak już coś spróbuję co teoretycznie wydaje mi się zupełnie nie do przyjęcia to jednak bym zjadła
|
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mdlosci tak naprawde to chyba rzadko kogo omijaja ja do tych szczesciar nie nalezalam, ale musze Wam powiedziec ze od kilku dni czuje smyranie maluszka po brzuchu wewnatrz, od tego czasu mdlosci jak reka odjal p.s jedzcie jablka i migdaly pomaga na mdlosci, a dwa zujcie owocowe gumy bezcukrowe, pozwala oszukac zoladek i posmak w ustach
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Byłam u lekarza, wstępny termin porodu podał mi na 15 września, dostałam też skierowanie na wszystkie badania więc jutro czeka mnie troche biegania od rana... ![]() Tak sobie czytam o tych Waszych "objawach ciążowych" i troche Wam zazdroscze... mnie nic nie dolega, czuje się lepiej niz kiedykolwiek przedtem!!! W ogóle nie czuje że jestem w ciąży!!!Żartuje sobie oczywiście a tu nic...Pozdrawiam serdecznie P.S. Mam jeszcze pytanko, orientujecie się może ile kosztują badania na toksoplazmoze??? Edytowane przez Lija28 Czas edycji: 2008-01-22 o 21:30 |
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anisia no tak masz rację... tak narzekałam że mi nic nie dolega a tu niestety ,,przyszła kryska na Matyska" Ale jestem dzielna! Jem migdały, na jabłka mam apetyt ale niestety - zgagę mam po nich Generalnie mogłabym się odżywiać samymi bułkami z dżemem lub miodem ... no może jeszcze banany wchodzą w grę
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

tutaj z nami na forum oczywiście!

- oczywiście to żart.

... od wczoraj mi niedobrze non stop .. błeee