![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Saga o ludziach lodu"
ktos cos wie o ekranizacji? az dziwne, ze do tej pory nie powstal jakis serial.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Biała Dama
|
Byłoby świetnie
![]() Ja sobie pożyczyłam od znajomej sagę Akuszerka. Czytałyście może? Ja nie zaczęłam jeszcze ale może być ciekawe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://ludzie-lodu-saga.blog.onet.pl...ludziach-lodu/ Ale wygląda na to, że sprawa ucichła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam o tym, ale jakby mieli zekranizować całą Sagę to by im tasiemiec wyszedł
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
przeciez odcinków moze być sporo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Biała Dama
|
To nie tak łatwo, że jeden tom = jeden odcinek, w tomie jest opisywana jedna historia, ale toczy się często na przestrzeni nawet kilkunastu lat równolegle z innymi, żeby się nie cofać w czasie lepiej chyba byłoby akcje przemieszać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Zadomowienie
|
No jak np Gra o Tron ma 10 odcinków po min. 50 minut a to tylko ok. 900 stron.To jakby nawet zrobić jeden tom=dwa odcinki to też mało
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Albo co gorzej jakby zrobili serial/filmy pokroju Wiedźmina haha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
No właśnie prędzej musiałoby powstać kilka sezonów... Bo np. Silje i Tengela to co najmniej na 10 odcinków bym dała
![]() ![]() Ale filmu, takiego 3 godzinnego nawet w 3 częściach, to sobie nie wyobrażam ![]()
![]() |
![]() |
#579 |
Raczkowanie
|
Witam
Wiele bym dała aby taki serial zobaczyć. Właśnie skończyłam Sagę o Ludziach Lodu po raz trzeci. Chyba nigdy mi się nie znudzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Konto usunięte
|
Wszystkie 47 tomów przeczytalam jako 14-latka, ale podczytywac zaczelam jako 11/12-latka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Konto usunięte
|
Zapisałam się ostatnio do kolejnej biblioteki, a tam na półce stoi dumnie cała saga. Aż mnie ręce zaświerzbiły
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Z Krainy Snów
|
Za czasów, kiedy ja chciałam wypożyczyć Sagę w bibliotece to nie było kompletów, zawsze jakieś części brakowało:/ Także korzystaj i czytaj
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Konto usunięte
|
Po kilku latach od przeczytania Sagi o Ludziach Lodu i Sagi o Czarnoksiężniku, zaczęłam czytać Sagę o Królestwie Światła. Też się szybko ją czyta. Zastanawiam się jeszcze nad cyklem Tajemnica Czarnych Rycerzy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Konto usunięte
|
[1=8dffddb6e628bfb98112858 ba516cbd40bf27d07_5e28e20 31c1d9;63190871]Po kilku latach od przeczytania Sagi o Ludziach Lodu i Sagi o Czarnoksiężniku, zaczęłam czytać Sagę o Królestwie Światła. Też się szybko ją czyta. Zastanawiam się jeszcze nad cyklem Tajemnica Czarnych Rycerzy.
![]() Tajemnicy Czarnych Rycerzy nie czytałam, może też się zabiorę, jak gdzieś znajdę ![]() A z trzech ww sag chyba jednak największym sentymentem darzę SoLL. Dziś nie było dwóch pierwszych tomów, więc muszę poczekać aż zostaną oddane. A w międzyczasie wzięłam "Raiję ze Śnieżnej Krainy" Bente Pedersen. Czytała któraś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Konto usunięte
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;63200846]Tajemnicy Czarnych Rycerzy nie czytałam, może też się zabiorę, jak gdzieś znajdę
![]() A z trzech ww sag chyba jednak największym sentymentem darzę SoLL. Dziś nie było dwóch pierwszych tomów, więc muszę poczekać aż zostaną oddane. A w międzyczasie wzięłam "Raiję ze Śnieżnej Krainy" Bente Pedersen. Czytała któraś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie czytałam, ale mam w planach przeczytać również i tę sagę. Daj znać czy warto. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Biała Dama
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;63200846]Tajemnicy Czarnych Rycerzy nie czytałam, może też się zabiorę, jak gdzieś znajdę
![]() A z trzech ww sag chyba jednak największym sentymentem darzę SoLL. Dziś nie było dwóch pierwszych tomów, więc muszę poczekać aż zostaną oddane. A w międzyczasie wzięłam "Raiję ze Śnieżnej Krainy" Bente Pedersen. Czytała któraś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Czytałam jakieś pierwsze 8 tomów. Może być, aczkolwiek po SoLL te wszystkie sagi mi się wydają takie ubogie w wątki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Z Krainy Snów
|
Mi została do przeczytania Saga o Królestwie Światła
![]() Czytała Sagę o Czarnoksiężniku, ale prócz kilku fajnych tomów to trochę ją męczyłam. Bardzo zawiła historia, musiałabym przeczytać to jeszcze z trzy razy, żeby po kojarzyć wszystkie fakty ![]() Raiję czytałam tylko pierwszą część, którą dostałam gratis do mojej kolekcji Ludzi Lodu, ale jakoś mnie nie zaciekawiła, porównując do "Zauroczenia" ![]() Ogólnie, tak jak pisze Zimowa Zawierucha, SoLL jest najbardziej wyjątkowa ![]() O Czarnych Rycerzach nie słyszałam nawet:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Konto usunięte
|
Saga o Czarnoksiężniku jest najbardziej mroczna z nich, ale mi się podobał ten klimat
![]() Jeśli chodzi o Raiję, to jestem mniej więcej w połowie pierwszego tomu i jak na razie mnie szczególnie nie wciąga. Jeszcze nie wiem, czy sięgnę po kolejne tomy, trochę mnie dodatkowo zniechęca, że jest ich aż tyle o jednej postaci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Biała Dama
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;63270116]Saga o Czarnoksiężniku jest najbardziej mroczna z nich, ale mi się podobał ten klimat
![]() Jeśli chodzi o Raiję, to jestem mniej więcej w połowie pierwszego tomu i jak na razie mnie szczególnie nie wciąga. Jeszcze nie wiem, czy sięgnę po kolejne tomy, trochę mnie dodatkowo zniechęca, że jest ich aż tyle o jednej postaci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No właśnie, w SoLL przez ten czas poznaliśmy kilka pokoleń, w dodatku Raija jako postać jest dość irytująco doskonała :P |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 |
Z Krainy Snów
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;63270116]Saga o Czarnoksiężniku jest najbardziej mroczna z nich, ale mi się podobał ten klimat
![]() Jeśli chodzi o Raiję, to jestem mniej więcej w połowie pierwszego tomu i jak na razie mnie szczególnie nie wciąga. Jeszcze nie wiem, czy sięgnę po kolejne tomy, trochę mnie dodatkowo zniechęca, że jest ich aż tyle o jednej postaci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Te mroczne momenty były super, też lubię, ale jak dla mnie było tam zbyt dużo zagmatwania historii, np. coś co odkryli w 10 tomie miało związek z jakąś małą rzeczą, która była w 2 tomie. Nie sposób było wszystkiego po kojarzyć i zapamiętać. Natomiast podobały mi się wykreowane postacie i opisy krajobrazu, czego akurat w SoLL było zdecydowanie mniej. Nie wiedziałam, że Raija jest we wszystkich tomach, to mogłoby być z jednej strony ciekawe, bo jeśli jest fajną bohaterką, to można się bardziej z nią zżyć. Z resztą w Czarnoksiężniku Tiril i Móri są także przez całą sagę, więc to nie takie straszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
ojejjjjj, aż zatęskniłam za SoLL
![]()
![]() |
#592 |
Konto usunięte
|
kocham SoLL <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Konto usunięte
|
Po pierwszym tomie postanowilam dac "Raiji" jeszcze szansę. Dam znać później, co z tego wynikło
![]() Ale już teraz mogę powiedzieć, że do SoLL jej daleko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
zastanawiam się nad zakupem SoLL, nie znam tej sagi w ogóle, kiedyś poleciła mi ją przyjaciółka, widziałam piękne wznowienie do kupienia, jednak zastanawiam się najpierw wypożyczyć czy od razu kupić? Nie miałam do tej pory styczności z sagami norweskimi i trochę się obawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Konto usunięte
|
Mi opowieści tez malo przypadły do gustu, wiec tym bym się nie sugerowała
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Z Krainy Snów
|
Witaj, zgadzam się z przedmówczyniami, lepiej wypożycz sobie pierwsze części i sprawdź czy cię zainteresuje. Ewentualnie możesz zobaczyć w antykwariacie, kiedyś kupiłam tam jedną część za 3 zł
![]() Opowiadania także i mnie nie wciągnęły, za to Saga o LL to moje miłość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
SoLL to czytałam z milion razy chyba
![]() Całą serię co najmniej 3 razy, do tego kilka tomów jeszcze doczytywałam. Lata mej młodości na tym spędziłam, jak nic! Marzyłam o tej ekranizacji, ale może to i lepiej. Dobrać aktorów byłoby bardzo trudno, a dobre efekty specjalne bez budżetu jak GoT byłoby jeszcze trudniej ![]() [1=8dffddb6e628bfb98112858 ba516cbd40bf27d07_5e28e20 31c1d9;63190871]Po kilku latach od przeczytania Sagi o Ludziach Lodu i Sagi o Czarnoksiężniku, zaczęłam czytać Sagę o Królestwie Światła. Też się szybko ją czyta. Zastanawiam się jeszcze nad cyklem Tajemnica Czarnych Rycerzy. ![]() TCR jest fajne, miło się czyta, ale zakończenie baaaardzo zawodzi. Postaci są raczej do polubienia, nie wiem dlaczego, ale Jordi kojarzył mi się z Marco ![]() Co do Raiji, to pod koniec robiło się już męczące. Po latach zgubiłam rachubę, ilu tych facetów było... Za to śmiało polecę Córy Życia pisane przez May Grethe Lerum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Konto usunięte
|
Zapomniałam o tej sadze. Kiedyś zaczęłam, pamiętam, ze mi się podobała, ale czemu nie skończyłam, to nie mam pojęcia. Może w bibliotece dalszych tomów nie było... Na pewno do niej wrócę, ale chyba zacznę znów od pierwszego tomu, bo pewnie już bym się nie połapała, o co chodzi w dalszych
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam pierwszą cześć - niby dobrze się czyta, ciekawie, ale często miałam wrażenie, że trzymam w rękach tanie romansidło... nie zauroczyła mnie ta książką, po dalsze części nie wiem czy sięgnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.