![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Ja do roku na pewno chciałabym karmić
![]() ![]() Ona nadal śpi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Konto usunięte
|
Aaa dziekuje dobrze
![]() ![]() Mam wrazenie ze Artur tez czuje sie dobrze bo nawet lubi spac tu w lozeczku a w DE to byl dramat go tam odlozyc.. oby mu tak zostalo i chcial po powrocie tez tak spac :P Polecacie jakis fajny wozek spacerowy ale na nierowne tereny? Moj nie daje rady na spacerach.totalnie sie nie nadaje do lasu i nierownych sciezek a szkoda bo las za domem ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja planuje tak 1-1.5 roku ale zobaczymy jak to wyjdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Co najmniej 6 miesięcy. Przynajmniej tyle, do kiedy są przeciwciała w mleku matki. Przeraża mnie dłuższe karmienie niż rok-półtora. Widziałam jak wyglada karmiony trzylatek. Jakoś odbiło się to na mnie delikatnie traumatycznie. Hi hi.
#184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Aga, moja gwiazda tyle nie przespala nigdy, przenigdy ![]()
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
8 godzin 40 minut
![]() I jeszcze obudził mnie nie wrzask, a cichutkie kwękanie, położona na przewijaku słodko się przeciągała i uśmiechała zamiast drzeć japę jak zwykle ![]() Przyznać się, kto podmienił mi dziecko?! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Ja chcialabym pół roku, ale zobaczymy czy po tym czasie mi się odmieni czy nie. Podoba mi się to, że tą są tylko takie nasze chwile.
Podobno do roku karmienie ma wartości. Czy któraś biega lub biegała przy pierwszym dziecku gdy kp? A na to by ustrzec sie przed przeziębieniem zastosowałam jakiś nowy dla mnie sposób - woda utleniona do ucha.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-28 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
Wiwat ŚDM.. czyli cala Czestochowa i drogi do niej sa zamkniete :/ nawet krajowa jedynka.. a ja dzisiaj do dentysty musze.. :P jakas baba w radiu mowila wlasnie ze stoi pod Jasna Gora ze swoim 4 miesiecznym dzieckiem od.. uwaga 3 w nocy... dziabnieta to malo powiedziane,szarpac malucha o takiej porze i w takie miejsce :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Moderatorka z pazurem
|
Jakby ktos chcial to mam rabat 10% na zakupy w H&M, kod 0420
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
Rose a do kiedy ważny kod? Chociaż ja powinnam się ograniczać z zakupami, bo już pusciłam sporo kasy na smyku
![]() Ja chciałabym karmić minimum do 6 miesięcy, a później to niech się dzieje, co chce....jak się uda dłużej to nie będę płakać z tego powodu ![]() Dziewczyny o co chodzi z tymi smoczkami do butelek i do ciumciania w sensie ten podział 0-3 m 3-6 m, 3m+? Czy koniecznie po 3 miesiącach trzeba zmienić? Jak moja mało ciumcia smoka (i tak się cieszę, że chociaż raz na jakiś czas łaskawiej na niego spojrzy i zechce pociumkać) i nie jest sfatygowany to mimo to wymieniać? Ja otwieram warkę 0,0% - moja zasnęła przed godziną w bujaczku ![]() ![]() Kładziecie już maleństwa na maty?
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj już lezakowal na macie ale nie ma póki co wielkiego love między nimi... Wczoraj mówię do męża wiesz ile kasy zaoszczedzilismy już na kp - on tak myśli myśli i mówi 500 zł? Ja mówię no może być a ten do mnie: i co chcesz żebym Ci dał ta kasę za produkcję mleka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Hej mamuski.
Agassek, mam nadzieje ze wam sie rocznica udala ![]() Ja juz nie karmie piersia, bo obowiazki wzywaja, mam nadzieje ze przy nastepnym bede miala mniej ograniczony czas. Biedronka, udanego wypoczynku ![]() Dzustam, u mnie cycki ani w trakcie ciazy, ani podczas kp i po skonczeniu sie nie zmienily ![]() Lambada, udanych wakacji, cieszcie sie domem! Czekoo, jak bym miala mate to moze bym polozyla :p Udanego dnia!! Zdrowia dla co niktorych tutaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jejku my w tą sobotę mamy wyjazdowe wesele - 3mjcie kciukasy za pogodę....
![]() |
#194 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale muszę zapamiętać i jak mój będzie wymyślał, że znów na coś wydaję, to mu powiem jakie ma oszczędności dzięki mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No_doubt ![]() Ja karmię Marychę i zaraz jedziemy w trójkę z moją mamą na shopping ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Córkę karmiłam ok. 10 czy 11 miesięcy, z czego ostatni miesiąc już tylko w nocy. Stopniowo w ciągu dnia wprowadzałam mleko w butelce i tak się stopniowo przestawiała. Nie chciałam, żeby dziecko latało za mną i mnie rozbierało przy ludziach, że chce piersi czy coś. I mamy z forum rówieśniczego córki, niektóre, miały problem z odstawieniem dzieci w późniejszym okresie, gdy już same nie chciały karmić i kilka karmiło i 2-latki, choć same już chciały zakończyć tą "imprezę". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Aggasek http://dziecisawazne.pl/10-nietypowy...dy-utlenionej/
Widzialam kiedys fotke jak dziecko w sklepie przyssało sie na cyca manekina hehe
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Mamy full Relax - siedzę z Tymkiem a ogrodzie, popijam kawkę i jem torta
![]() Całe wesele nie zjadłam ani kawałka ciasta bo same serniki i z bitą śmietana byly, ale na poprawinach nie wytrzymałam i wchlonelam chyba z 5 kawałków i nic Tymkowi nie wyszło na buzi!!!! Tak więc z tej radości chyba się skuszę na mega lody z bitą śmietana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
agassek owocnych i spokojnych zakupów
![]()
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj u nas pogoda do bani - pochmurno, w każdej chwili może padać, więc na spacer nie ma jak się wybrać.
Nocka była średnia - owszem mała spała dość ładnie do ok. 4 (z pobudką koło północy na jedzenie), potem u mnie w łóżku pospała do około 6, potem próbowałyśmy spać dalej, ale coś jej dokuczało i się strasznie wierciła i kopała mnie po brzuchu, więc się nie wyspałam. Lambada - ty z Częstochowy pochodzisz? Ja też, właśnie siedzę tu 3 tygodnie u rodziców. Co do karmienia - ja planuję max do roku, chociaż pewnie trochę krócej. Na pewno nie chcę już karmić w momencie powrotu do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
Witamy sie ze spacerku. Wyniosłam spiacego niuniutka i spunia sobie. A ja w cieniu na ławeczce popijam kawe. Aaaale fajnie ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Tez mam ochote karmic na 100% do konca roku a potem sie zobaczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
W temacie kp to ja bardzo proszę nie szerzyć szkodliwych mitów jakoby po pół roku/roku/X czasu mleko matki traciło na wartości! Mleko matki ZAWSZE jest dla dziecka wartościowe, ale po szczegóły kiedy i dlaczego to ja zapraszam do matai albo hafiji, bo nie czuję się dość kompetentna by opowiadać ze szczegółami
![]() Generalnie wg WHO mleko jest podstawą diety dziecka do roku, zaleca się karmienie do dwóch lat, a dalej to już jak mama i dziecko chcą. Wiadomo, że jak mama ma czuć jakikolwiek dyskomfort karmiąc większe dziecko to lepiej się odstawić ![]() My na razie mamy cel dawać moje mleko do pół roku, jak dociągniemy - to do operacji w styczniu, a jak i tyle wytrwamy to już pociągniemy ile nam sił starczy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- A wiecie, że jeśli w momencie powrotu do pracy jeszcze karmicie to przysługuje Wam godzinna przerwa na karmienie, a w praktyce przychodzicie godzinę później lub wychodzicie godzinę wcześniej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() KP: Starszaka karmilam rok i 2 miesiace. Natalke bede karmic tyle,ile sie uda bo u nas kryzys za kryzysem. Piersi po starszaku wrocily do swojego rozmiaru i zbytnio sie nie zmienily w ksztalcie Choroby; U nas jakies fatum: najpierw Mala, pozniej Jas, teraz ja chora od soboty a na atybiotyku od wtorku i juz meza zarazilam. Ma ten sam antybiotyk. Oby dzieci sie nie zarazily... Wakacje: Marza mi sie takie podroze w tym roku. Nad morze bym pojechala bo za granice strach jechac. Ale maz nie ma urlopu w wakacje. A na jesien nie mam ochoty jechac z malymi dziecmi... |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym chciala przynajmniej pol roku kpi a potem sie zobaczy, pewne jak sie to uda to pociagne i do roku ![]()
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
hmmm w kwestii karmienia - myślę że do roczku Alicji będę karmić, potem powrót do pracy, więc w tygodniu na etacie można godzinkę wcześniej się urwać, ale to pewnie czas pokaże na ile mleczko mamy będzie jeszcze Ali smakować
![]() Rozglądam się za smoczkiem lovi 3-6m ale wszędzie po rossmanach same niebieskie z ciężarówkami i rakietami hmmm dzisiaj wyparzałam już gryzaczki bo też zaczęły budzić zachwyt ![]() Jak to moje dziecko się zmienia! szok! każdego 27 dnia miesiąca robię jej zdjęcie z tym samym misiem i jak porównać to z pierwszego miesiąca i to z wczoraj to zupełnie inna osóbka. W pierwszym miesiącu misio był większy od niej, a na zdjęciu zrobionym wczoraj Alunia już jest większa od misia! ![]() Normalnie nie ogarniam tej rozmiarówki ciuszków dziecięcych - Ala z jednej firmy chodzi w bodziakach na rozm 62, podczas gdy z innej rozm 74 jest na styk ![]() Dograliśmy dzisiaj chrzciny - 18 osób - 4 września, bez alkoholu, tylko winko do obiadu, teraz pozostaje tylko tort zamówić i kreacje dla nas. Powoli pakujemy się na wyjazd i zaklinamy pogodę, żeby tylko nie lało.
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja od sierpnia przechodze calkowicie na kpi. Wypisalam starszaka ze zlobka od sierpnia. Moja Mala ostatnio bardzo slabo przybiera. Nie da rady ssac. Tego mleka troche jest ale leci tylko na dosc wysokiej mocy laktatora,az urywa sutki ale sie juz przyzwyczailam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
My też wczoraj dogralismy chrzciny na 03.09. Alkohol kupujemy sami, ale podejrzewam że to będą jakieś symboliczne małe ilości, w każdym razie w restauracji szkło nam przygotują. Ciasta i Tort jest w ofercie uwzględniony więc oprócz winka nie musimy się o nic martwić. Bardzo minie to cieszy, nie ukrywam. I na szczęście nie zbankrutujemy
![]() Dziś Nina bardzo marudna, w sumie od wczorajszego popołudnia. Ale w końcu śpi więc udało mi się nareszcie wziąć prysznic ![]() Co do spania w nocy, to mała super śpi od ok 19.30 do ok. 2 giej. Później pobudki co 2h, ale śpi bardzo lekko i niespokojnie, trochę się już to na mnie odbija, nie ukrywam ![]() No I oczywiście spacery to jest ból nie do opisania. ..dziewczyny ja na spacerze z nią (dłuższym niż 20-25 minut )byłam chyba z 2 miesiące temu ostatnio. .. no juz nie wiem co mam robić, a frustruje mnie to okropnie, bo mam potrzebę ruszyć 4 litery nie tylko ze względu na du.pe jak katafalk ale na opuszczenie choć na chwilę w ciągu dnia tych durnych 4ch ścian. Ogólnie słabo mi ostatnio ;( To i ja się wyzalilam, a co. Gruba jestem ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Aaa i cycki po kp. Przed miałam beznadziejne i nic się w tej kwestii nie zmieniło. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- (W chuście jest jeszcze większa histeria niż w wózku jakby ktoś coś chciał napomknąć; ))
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.