![]() |
#1501 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Ty byś chciała skurcze? omomom ta kawa brzmi smacznie.. dobra kawa to będzie pierwsza przyjemność po porodzie (jeśli ciśnienie pozwoli ![]() Cytat:
![]() tym niskim ciśnieniem podczas porodu to mnie zadziwiasz.. ja pewnie na wejściu będę miała palpitacje.. mam podobny plan, po porodzie zmierzyć ze dwa razy i wyrzucić ciśnieniomierz przez okno.. ja biorę dopegyt od 31tc Cytat:
i chyba rozwiązałaś zagadkę dlaczego ja uwielbiam śmietanę..ja z podobych czasów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie dziś leniwy poranek myślę co by tu dziś szybkiego na obiad zrobić ![]()
![]() |
#1503 | |||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
znowuzapomnialamhasla nie martw się, jesteś już blisko, takie stany emocjonalne są normalne na tym etapie, już niedługo będziesz tulić swoje małe szczęście ![]() Gratulacje!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pogoda się nie może zdecydować czy pozwolić nam na sesję czy nie ![]() A ponieważ przyszły mi zamówione książki, to opuszczam Was póki co, żeby zająć się lekturą ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mimo info na metce tym razem postanowiłam wywirować.. bo ostatnio bez wirowania, mimo odciśnięcia wody kocyk mi lekko 'podkisł' na końcach ![]() ![]() Cytat:
![]() Współczuje złego samopoczucia.. chociaż im bliżej porodu tym każda z nas poczuje takie rozbicie psychiczne.. Mi powoli się to udziela.. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekamy oczywiście na relację, jak nabierzesz sił ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
Aneks17, mnie od samegopoczatku pachwiny rwaly i juz w 10-12 tygodniu zaczelam kustykac, bo bardziej rwala lewa pachwina
![]() ![]() ![]() Krefetka, no wlasnie ta niechec do probowania strasznie nas wkurza. No bo ma prawo nie smakowac, w domu sa nauczone braku smaku, to nie bede w nie wmuszac przyprawionych dan. Mam nadzieje, ze Gabrys bedzie jak corka mojej lkuzynki - ona jest wszystkozerna ![]() Przede mna chowali kielbase (tez taka kluska zawsze bylam ![]() ![]() Dziwny sposob pani do namowienia Cie do zjedzenia czegos, czego nie chcesz ![]() Origa, tez walczylam zawsze z wszystkimi zylkami w miesie, ale to tak jak bylam juz ciut starsza, bo ja zabralam apetyt bratu, dlatego on nie jadl i byl chudy a ja wciagalam jak odkurzacz i bylam kluskiem ![]() Polozna dzisiaj do mnie dzwonila, bo jak mialam przedwczoraj ge skurcze to dzwonilam do niej. Ma do mnie wleciec na poczatku przyszlego tygodnia. Ale ja planuje sie do tego czasy wypakowac, co moze byc w sumiw trudne, skoro dzisiaj juz czwartek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś mi się nie zacytowało wszystko. ![]() kasia_ruda Brawaza 36+0, dziewczynki się tam super u Ciebie mają. ![]() U mnie również 36+0. ![]() Georgia1976 Współczuję wymiotów. ;/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj miałam drugi zabieg akupuntury , który ma złagodzić poród. Ciekawe czy to cos pomoże... Ktoś tez sie zdecydował?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Ja w nocy jak do łazienki wstaję, to prawą nogę ciągnę za sobą jak sparaliżowaną... Te bóle w okolicy bioder to jakiś koszmar. Plus u mnie jeszcze te żylaki, ostatnio na usg gin mówił, że one też daja dolegliwości bolowe, więc mam pełen pakiet atrakcji w okolicy bożeny.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo pozytywnych opinii czytałam o tej książce, daj znać jak sie czyta ![]() Jeszcze nie chce rodzic ale mogłabym zacząć w niedziele ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja stwierdziłam ze jak wstaje w nocy do wc to chodzę jak pingwin - tak sie kolebie na prawo i lewo ![]() Współczuje bólów bioder- ja miałam jakies 3 tygodnie temu bóle bioder i dopiero tak po 1-2 godz udawało mi sie je "rozchodzic" a teraz zero bólów naszczescie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Dziś trochę chłodniej i pochmurno, deszczowo, może coś w końcu uda mi się porobić.. bo w czasie tych upałów to staram się jedynie przetrwać a i to czasem ciężko wychodzi ![]() Współczuję Wam bardzo tych wszystkich dolegliwości, i ze strachem patrzę w przyszłość czy za ten tydzień-dwa-trzy też mnie dosięgną... na razie też nie mogę spać, ale przez ból pleców. Autentycznie nie mogę znaleźć pozycji żeby nie bolało :/ mówiłyście coś o jakichś ćwiczeniach na piłce na to? byłabym wdzięczna za wskazówki. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1512 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Florence ![]() ![]() Krefetka - to może czas przekonać się co to seks? jakbyś teraz zaczeła sprawdzać to może do niedzieli byłby efekt ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Wtajemniczenie
|
ufffffff udało mi się w końcu nadrobić wszystkie strony, internet mi szwankuje i nadrabiałam Was na raty.
zona gratuluję synka ! ![]() ![]() wszystkim gratuluję kolejnych skończonych tygodni i udanych wizyt ![]() ![]() u nas bez zmian, upały trochę dają w kość i puchniemy ![]() pierniku też kupiłam tą książkę najszczęśliwsze niemowlę w okolicy, ale jeszcze się nie zabrałam za czytanie, z polecenia autorki bloga bycblizej kupiłam też książkę agnieszki stein dziecko z bliska i dziś będę zaczynać ![]() daj znać jak tam ta Historia pszczół, bo zbiera dobre recenzje. a co tam u tiji???? ktoś wie?>
#1514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytałam sie lekarza, powiedział ze teraz to raczej niewygodnie i ogólny dyskomfort... Nie zabronił co prawda ale jak sobie przypomnę ile sie muszę nasapać zeby przewrócić sie z lewego boku na prawy lub zeby odkleić 4 litery od kanapy to ochota na sex szybko przechodzi ![]() Za to powiedział ze lepiej wyjdę na spacerach bardziej komfortowe uczucie niż sex ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też się nie mogę doczekać Kasi ![]() A wczoraj po przytulankach z mężem, jak już przysypiał prawie pytam go czy on też nie może się doczekać. Coś chyba źle zrozumiał bo mówi 'jak wrócisz do formy to dopiero zobaczysz' ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to powodzenia w załatwianiu spraw papierkowych! i gratki kolejnego tygodnia! ![]() Kasia ruda Tobie też! ![]() Cytat:
Cytat:
Mam takie zalecenie ale wcześniej mierzyłam ciśnieniomierzem od rodziców a teraz mam sama musi mierzyć i musiałam im oddać, czasem tylko zmierzę jak u nich jestem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() kciuki za pogodę i sesję! co ciekawego zamówiłaś? Cytat:
![]() ja też czytam a kostki mam jak balony, już od rana... i pocę się w nocy niemiłosiernie...
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
Virginia jak jesteś na lekach to musisz koniecznie kontrolować ciśnienie codziennie. To strasznie ważne. Bo inaczej nie wylapiesz momentu, że dzieje się coś złego. Dwa razy to absolutne minimum, ja w poprzedniej ciąży mierzylam 4x dziennie. No i jak jest opuchlizna to przy nadciśnieniu też musisz to obserwować. Czy schodzi po odpoczynku itp. 130/80 to nieźle, ale jednak trochę podwyższone, ja na twoim miejscu zrezygnowałabym z kawy. No i wymyśl coś, żeby móc mierzyć regularnie. To naprawdę ważne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
kasia dzięki za podpowiedzi, opuchliznę mam na nogach, i to w upały, jak jest chłodniej to nie ma, myślałam, że to normalne?
#1519 |
Rozeznanie
|
Tak sobie myślę że w porównaniu do niektórych z was to ja czuję się rewelacyjnie... Niby narzekam na cellulit, na wstawanie do WC, ale poza tym to chyba nic mi nie dolega
![]() Nie puchne, nie bolą mnie biodra, tylko te bóle jak przed okresem się zdarzają ale nie są silne. Ciekawe co u żony ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Może być normalne, ale przy nadciśnieniu w ciąży zwraca się na to szczególną uwagę, bo jest większe ryzyko rzucawki, której objawy to właśnie ciśnienie, opuchlizna i białko w moczu. Dlatego my (ja i Piernik) latamy co tydzień z sikami do labu, mierzymy codziennie w domu ciśnienie, żeby wyłapać ewentualny wzrost. To jest cienka granica, bo 130/80 jeszcze ok, ale przy 140/90 warto pojechać na ip sprawdzić, czy nic się nie dzieje. Dlatego ta kontrola w domu jest mega ważna. Lekarz nie wymaga od Ciebie jakiejś tabelki z pomiarami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Raczkowanie
|
Ja też odkrajam
![]() ![]() Po prostu piersią G. Rapley i T. Murkett Pan Lodowego Ogrodu t.4 Grzędowicza Grzech aniołów Ch. Link
#1522 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech, ciężko masz z tymi wszystkimi atrakcjami, strasznie Cię męczą. ![]() Cytat:
Fajnie, że przyszedł deszcz, mi dalej jest okropnie gorąco, ale powoli się schładzam i wszystko wydaje się prostsze. ![]() Nie wiem jakie te ćwiczenia, a chętnie też bym coś podpatrzyła na moje plecy, w weekend będę miała dostęp do piłki. ![]() Cytat:
I jak Pan Lodowego Ogrodu? Pierwsza część była super, bardzo wciągająca, a kolejne jakby coraz gorsze. ![]() Teraz mam taki problem, że żadna książka nie chce mnie wciągnąć, długo trwa ten stan i mam pełno zaczętych i porzuconych - aż wstyd, że tak mało przeczytałam na L4 od stycznia, a taką niby jestem fanką literatury. ;P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O właśnie, nie mogę się w ogóle skupić! A teraz muszę pisać takie pismo i jeszcze bardziej użyć mózgu, mój mąż miał to zrobić, ale nie ma czasu, chce mi się płakać nad moim budyniem. :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Rozeznanie
|
Eh, właśnie sobie uświadomiłam że został dokładnie miesiąc do TP... Strach się bać
![]()
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiaruda nie, nie wymagają tabelki ale zawsze jak mierzę czy to u rodziców czy u nich przed wizytą jest OK, jak byłam w szpitalu i mierzyli 2 razy dziennie to też zawsze było w normie, dlatego się nie niepokoiłam.... U Was też taka duchota? Ja nie mam czym oddychać, wzięłam prysznic ale znów płynę.... Mam już dość tego skwaru ![]() Lecę na korki ![]()
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Zona gratulacje
![]() Ja już czekam w poczekalni u gina ![]()
#1528 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja czytam kryminały i mój budyniowy mózg odpoczywa, pełen relaks. ;D Jeśli ktoś lubi to polecam serię o Sebastianie Begmania autorstwa Michaela Hjortha, Hansa Rosenfeldta - mega wciąga. Pojawił się kolejny tom i chcę go sobie kupić na ebooka, ale czekam na kasę od zusu... ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- I jak ta Link? Bo dopiero dzisiaj ją zaczęłam. ![]()
![]() |
#1529 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Otóż chciałam zapytać, czy którejś z Was były podawane po 30 tc leki na rozwój płuc u Dziecka/Dzieci mimo, że nic się nie działo - w sensie, że ciąża przebiegała prawidłowo ? Bo mi lekarz powiedział, że jak skończę 30 tc to skieruje mnie do szpitala żeby podali mi właśnie te leki w razie, gdyby moje dzieci chciały się rodzić wcześniej. Póki co nic mi nie dolega, wszystko jest dobrze i on chce te leki podać tak asekuracyjnie. No i ja już nie wiem co robić - jedni mówią, że to dobrze, bo bliźnięta mogą się urodzić wcześniej, drudzy, że to nie potrzebne i zbędna ingerencja skoro jest wszystko prawidłowo. Możecie coś doradzić ? Co sądzicie ? Będę wdzięczna za każdą radę ![]()
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] ![]() Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] ![]() Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 ![]() Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego ![]() Edytowane przez Kruszynkaa86 Czas edycji: 2016-07-28 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Noo to się robi naprawdę poważne! ![]() ![]() Cytat:
Życzę niemęczących korków. ![]() ![]() Cytat:
O, może by jakiś kryminał dał radę u mnie. ![]() Jak będę w przyszłym tygodniu w szpitalu, to może będzie tak nudno, że w końcu ogarnę jakąś książkę w całości. Chyba kupię papierową - kindla pewnie lepiej nie brać? Chociaż bardzo on stary i mało wartościowy raczej. :P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.