|
|
#91 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekoladoholiczki
Cytat:
ojj tak czekolada jest bardzo okrutna...nawet jak nie chce jej zjeść to sama mnie woła ze stołu, w sklepach do mnie macha i "zaczepia" ....no normalnie zyc nie daje więc no co...poprostu musze ja jesc![]() Cytat:
![]() własnie przypomniało mi sie coś bardzo bardzo okrutnego - BLOK CZEKOLADOWY jejku mogłabym go jeść całymi kg...chyba go jutro sobie zrobie![]()
|
|
|
|
#92 | ||
|
Konto usunięte
|
Czyli 100g-normalna tabliczka czekolady, nieźle jakieś 500-600 kcal.
Brąz czekoladowy? ![]() Cytat:
Już sobie wyobraziłam czekoladę, która wyciąga swoją rączkę i wskazującym palcem dziobie Cię po ramieniu. Cytat:
Bloku jeszcze nie robiłam, choć mam gdzieś przepis. Jest tak duzo przeróżnych przepisów, że nie wiem, który jest dobry. Może podasz nam swój przepis?W końcu jest sprawdzony przez czekoladoholiczkę. |
||
|
|
|
|
#93 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() blok czekoladowy? nie mogę uwierzyć ale o tym nie słyszałam! ![]() Podajcie, proszę, przepisy ! ![]()
|
|
|
#94 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do przepisu to az wstyd sie przyznać ( w końcu miano czekoladoholiczki zobowiązuje ![]() ) ze nie znam na pamieć przepisu i nie mam własnego sprawdzonego Zazwyczaj sięgam do netu i jest to zawsze zwykły blok czyli mleko w proszku, masełko, kakao itd. Nie dodaje nic poza herbatnikami na dół ![]() Cytat:
masz tu stronke i koniecznie musisz nadrobic zaległości http://mojewypieki.blox.pl/2007/05/B...ekoladowy.html Czekolada błagająca o zjedzenie i zabranie jej z półki sklepowej to rzecz normalna ;P Tak kocham czekolade, ze dostrzegam w niej dusze
|
|
|
|
#95 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wygląda apetycznie, muszę w końcu zrobić. Tylko jak tak patrzę na skład tego bloku to jest to po prostu bomba kaloryczna. No, ale raz nie zawsze. (tak sobie tłumacz Cytat:
). Oba były raczej mało kakaowe. Kolor podobny do tego bloku ze strony, którą podałaś. Po prostu trzeba chyba dać więcej kakao,albo ja jadłam typowo kakaowe tylko o tym nie wiem. Chociaż w necie widziałam też przepisy gdzie były bardzo brązowe te bloki, więc to zależy ile czego się da. ![]() |
|||
|
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo i tak jak robie to juz duuzo więc w ilości tych składników zawsze gdzies sie zagubie Staram sie tylko zeby konsystencja była odpowiednia Mój blok zazwyczaj wychodzi mi ciemniejszy niz ten ze stronki czyli bardziej kakaowy taki lubie najbardziej.Fakt, ze kaloryczny jest ale za to to jaki pyszny no i zdrowszy niz czekoladka ze sklepu więc od czasu do czasu mozna zaszaleć Zawsze mozna zrezygnowac z obiadku dla tej pysznosci ![]() Czasem lepie z tej masy rozne formy np za pomoca foremek do ciastek albo lepiej kuleczki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43332094 #post43332094 Edytowane przez Soft Czas edycji: 2008-01-17 o 22:08 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
'Nazywam' się Amistad i jestem czekoladoholiczką [siada zawstydzona na krzesełku]... chwilowo na odwyku
![]() |
|
|
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Los każdej czekoladoholiczki jest z góry przesądzony - brak mozliwości wyjścia z tego nałogu Zresztą po co ? Ze wszystkich "używek"![]() ma najmniej skutków u-bocznych ( czytaj boczki )
|
|
|
|
#99 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale mi smaka robisz Soft, będę musiała chyba Ci w końcu ignora dać, żeby nie widzieć Twoich wypowiedzi. ![]() Cytat:
Ja też jestem na odwyku, ale gwarantuję Ci, że tutaj na odwyku niestety długo nie wyrobisz. Tzn. ja się starałam, ale mi nie wyszło, więc teraz ćwiczę swoją silną wolę i póki co jakoś daję radę, choć jest coraz ciężej, bo horyzoncie pojawiają się już inne rzeczy niż sama czekolada np. blok. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego kobiety tak kochają czekolade ??.....
"Czekolada jest lepsza od sexu.... Ponieważ nie liczy sie rozmiar i nie krzyczy jak się ją ugryzie w orzeszki " ![]() ![]() A to dla pobudzenia apetytu
|
|
|
#101 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak wyglada lub lub ech mogłabym wam jeszcze pare przykładów dac. A z kolorem to tak, teraz dąże do takiego na włosach A Blok Czekoladowy pierwsze słysze Cytat:
Mnie dzis czekolada zaczepiła w sklepie Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie jestes sama ![]() Cytat:
sorry za wyciecie emotek, ale cenzura , wiecie |
|||||
|
|
|
|
#102 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale z tymi orzeszkami to dobre. Cytat:
Dobre, i jeszcze takie smutne błagające o litość oczy. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zdjecia ![]() Cytat:
, ale szybko bym sie skapła, ze to nie czekolada, bo płaszcz mam w tym kolorze i go nie oblizałam nawet c.d. halo tu jestem, to ja czekoldka ![]() wez mnie, nie wez mnie, o nie mnie, wez nas wszytskie ![]() przytul czekoladkę dobra chyba przesadzam |
||
|
|
|
|
#104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A najgorsze jest to, ze najczesciej zaczepiają mnie te największe czekolady mają zdecydowanie największą siłę przekonywania![]() Zawsze podobał mi się kolor czekoladowy na włosach piękny. Mój niestety tez jest w kolorze czekolady ale białej ![]() Nie wiem jak wy ale jak ja długo nie jem czekolady to łapie mnie depresja i zły humor to chyba prawdziwa miłośc ![]() A Słyszałyście o pizzy z czekoladą ??
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43332094 #post43332094 Edytowane przez Soft Czas edycji: 2008-01-18 o 10:14 Powód: błąd |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
Wariatki.
A o pizzy z czekoladą nie słyszałam. Gdzie podają takie cudo?A może można kupić? Hmm, ogólnie słyszałam o pizzy na słodko, ale raczej chodzi o ananasa, truskawki, bitą śmietanę. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
nie jadłam nigdy jeszcze takiej bo jakość cięzko mi wyobrazić sobie smak pizzy na słodko
za bardzo przyzywczajona jestem do tradycyjnej, ale w końcu musze sie przełamać Podają ją oczywiście w niektórych pizzeriach lub tez mozna samemu przygotować - źródło np. internet lub książki kucharskie. Pizza z czekoladą tez jest z owocami tylko jaki sos do tej pizzy czekoladowej?? śmitankowy ?
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
odwyk
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
ojejusiu nalesniki z nutella, az mi w brzuszku zaburczalo, do tego jeszce bym sobie dodala serek homo waniliowy, co by bardziej mieciutki nalesnik byl
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tez masz czekoladowe włosy Pizza z czekolada, cos takiego ![]() a czekolada poprawia humor a czemu? Nalesniki z nutella i serkiem waniliowym
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z serkiem waniliowym albo lepiej bo serek homo jest zbyt rzadki- nalesniki z takim serkiem waniliowym twarożkowym z Biedronki...taki w duuzym opakowaniu nie pamietam jak sie nazywa ale są tez chyba innych firm ,ale napewno wiecie o jaki chodzi Jest puszysty/twarożkowy, konsystencja coś ala almette tylko gęstszy. Nalesniczki z tym serkiem polane rozgrzaną nutellą lub lepiej (bo nutella jest orzechowa) ...ciepłą, rozpuszczoną mleczna czekolada
|
|
|
|
#112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj zjadłam Snickersa i parę trufli <blaga o wybaczenie i rozgrzeszenie>
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w sobote dwa Twixy, ostatnie moje zapasy czekolady w domu
![]() a w niedziele sobie zrobiłam gorąca czekolade, wsypałam wiecej łyżeczek niz zaleca producent i wyszła bardzo czekoladowa
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kurka wodna, to już przestaje być zabawne, ja w takim tempie wkrótce nie zmieszczę się w drzwiach. |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Juuż jestem wiem że tęskniłyście
![]() ![]() Ejj no dziewczyny niedłgo ten wątek zamieni się w "czekoladoholiczki - pokonajmy czekoladę razem!" czy coś w tym stylu... nie narzekać mi tu! przecież czekolada nie jest zła! ![]() ![]() ![]() poniżej coś specjalnie dla Was ![]()
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
A odwyk, bo mnie wysypało
|
|
#120 | |
|
Konto usunięte
|
No takkk,ale ja chcę schudnąć.
![]() Cytat:
Nic z tego, dzisiaj mam dietę. A ten wątek powinien być jednak odwykowy. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Soft, jesteś naprawdę okrutna. 
ojj tak czekolada jest bardzo okrutna...nawet jak nie chce jej zjeść to sama mnie woła ze stołu, w sklepach do mnie macha i "zaczepia" ....no normalnie zyc nie daje

) ze nie znam na pamieć przepisu i nie mam własnego sprawdzonego
Tylko jak tak patrzę na skład tego bloku to jest to po prostu bomba kaloryczna.
pierwsze słysze 

za zdjecia
, ale szybko bym sie skapła, ze to nie czekolada, bo płaszcz mam w tym kolorze i go nie oblizałam nawet
halo tu jestem, to ja czekoldka
wez mnie, nie wez mnie, o nie mnie, wez nas wszytskie
przytul czekoladkę