|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV
Fanta widzę przygotowana jesteś do porodu perfekcyjnie. Oby był szybki (w sensie czasu trwania) i szczęśliwy.
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
|
#1203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem i zadziałały te wszystkie sposoby na ułatwienie porodu Będziemy czekać na wieści
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
Słyszałam, że wino ma dobrych wpływ na endometrium, i tak się zastanawiam czy chodzi tylko o czerwone czy białe tez? Bo właśnie takie żłopię i ciekawi mnie czy jakieś pozytywy z tego płyną
znacie się na tym?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Ahoy, chyba tylko czerwone wino.
|
|
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda... następnym razem dokonam lepszego wyboru
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie mam zaplanowanej cc i chciałbym urodzić sn
termin jak w podpisie, ale na usg wychodzi tydzień młodsza więc do końca nie wiadomo
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Hej... Może trochę w niewłaściwym miejscu jestem na ta chwile, mam juz synka, o kolejne dziecko chcemy starać się od następnych wakacji... Ale kibicuje Wam wszystkim a przede wszystkim mojej kochanej Effpe.
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kto tu zawitał. Ale jesteś kochana To rozgośc sie u nas :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1212 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Rozumiem że do września wszystkie zachodzicie, zamykamy ten wątek i otwieramy taki dla ciężarnych i mamuś 😃
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-07-28 o 22:49 |
|||
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie teraz jest siostra z dziećmi więc trochę trudno i serduszkowanie. A od przyszłego miesiąca chyba przerwę zrobimy bo nie chce żeby TP mi się z obroną pokrywal. A od października lub listopada chce iść do kliniki niepłodności.
|
|
|
#1215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witam się z rana Właśnie zbieram się na badania hormonalne oby pielęgniarka znalazła żyłę bo mam z tym problem...
|
|||
|
|
|
#1216 |
|
Rozeznanie
|
Raduska lilotka gratulacje !
Ja po pierwszym zastrzyku z Gonalu, nie było tak źle. We wtorek USG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
No liczę, ze przyniosłam Wam dobre fluidy i raz dwa u kazdej będą efekty.
O, i Nemm jest ![]() Ja może i bym chciała juz, bo w sumie żadna różnica wieku nie jest idealna między dziecmi, ale mąż wyjeżdża i nie chce zostać sama w razie co. |
|
|
|
#1218 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ten czas szybko zleciał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetny plan
|
|||
|
|
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny naprawdę wierzycie w to ze czerwone wino pomaga na te sprawy? To taki sam alkohol jak każdy inny, może i z czerwonych owoców jakieś korzyści są ale z alkoholu juz raczej nie.
No ja w każdym razie teraz nie tyłam alko. Fanta szybkiego rozwiązania, czas leci na łeb na szyje. Ja mam dziewczyny dola, męża mi zwolnili z pracy...ja nie mam dalej wypłaty... A mieliśmy mieć spokojna głowę w trakcie in vitro , bo urlop wzięliśmy specjalnie na zabieg ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego go zwolnili? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-07-29 o 09:10 |
|
|
|
|
#1221 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
póki co czekam na @...---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
trzymamy kciuki będzie dobrze ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
Witaj ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- super ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
o kurcze, akurat teraz, wcześniej nic nie zapowiadało się na to żeby mieli go zwolnić? ![]()
|
||||
|
|
|
#1222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znaczy to, że trzeba codziennie butelkę obalić. Kieliszek wina do obiadu od czasu do czasu nie zaszkodzi, a pomoże też się wyluzować przy staraniu. Współczuję bardzo sytuacji z mężem. Jakie to niesprawiedliwe, że tyle chmur nad wami. Trzymajcie się. To ty masz zajść, a nie słońce nad Wami. |
|
|
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny. Tak się to wszystko nałożyło kiepsko.
Gdzieś tam takie myśli po głowie chodziły, bo szef się czepiał bardzo, wręcz mobingował męża. Generalnie jest tam kiepska atmosfera i duża rotacja. Mąż szukał pracy innej, ale wiecie tak bez ciśnienia, a tu masz z dnia na dzień niespodzianka, tak ze siedzi i szuka. Po cichu mi ulżyło bo był narażony na chemię wiec na zdrowiu tez to się odbija, jednak praca to praca. Boje się ze zostaniemy z ręka w nocniku ![]() no ale walczymy. Musi się poukładać w końcu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Do mnie wczoraj przyszła ta znienawidzona @ i już wiem na 100% ze z nastepnego cyklu nici. No tak ... Życie!! Hahahaha Ale mam plan Zrobię badania jak przylecę. I zmienię lekarza po powrocie na kogoś bardziej empatycznego. Moja obecna to totalna masakra. A pózniej już tylko czekam na 2 krechy ! Oby szybko przyszły! |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() MARTIRYBKA super ze podchodzicie do in vitro! Bardzo Wam kibicuje myślę że mnie też to czeka. Narazie "reperujemy"męża, czekamy na wyniki badań genetycznych, potem ja musze zrobić badania droznosci (boje się tego:/),noo i mąż zrobi badanie nasienia gdzieś w październiku, będzie akurat pół roku po kuracji witaminkowej... zobaczymy. Mam nadzieję że wyniki na tyle sie poprawia, żebyśmy mogli najpierw do inseminacji podejść. ..MARTIRYBKA, no i kiedy planowane in vitro macie? Współczuję z mężem ale to tak nagle go zwolnili? Jelonek dobrze napisała, to Ty masz zajść, a nie słońce dla Was! Pamiętaj ze po każdej burzy wychodzi słońce; * będzie dobrze! Witam wszystkie nowe Staraczki VELA! To jak jajniki tak Ci szaleją, to Ty poszaleć z mężem w weekend
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-07-29 o 10:15 |
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1228 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Joł mamusie i niedługo-mamusie
U nas ok, tylko znowu spinam, bo 19 dc, a na testach owu ani cień cienia. Potwierdza to brak bólu owulacyjnego. Dziewczyny, ile minimum powinna być minimalna przerwa między owulacja, a następna @? Bo cykle 30 dniowe to jak nie przyjdzie owu dzisiaj to będzie mniej niż 10 dni... Cytat:
I pięknie napisane z tym zajściem słońca. Będzie dobrze. Tzn nie wiem w jakiej branży mąż pracuje (czy trudno o pracę itp), ale wierzę, że jak się chce to się da znaleźć przyzwoitą pracę, tylko trzeba samozaparcia i trochę przychylności losu. Niemniej jednak rozumiem w 100% wkurzenie, strach i stres - niespodziewana i nieprzyjemna sytuacja, ale głową do góry. Na prawdę są gorsze problemy od pieniędzy. Cytat:
ale to przecież mniejszość.A co do wątku to ej, ja bym chciała zafasolkować w styczniu! ale wiadomo o co Ci chodziło ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w poprzednim cyklu miałam aż 14 dniowe spóźnienie owulacji, także cykl się przedłużył dokładnie o ten czas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Esor, faza lutealna powinna trwać od 10 do 16 dni. Każdy organizm kobiety jest inny. Ostatnio kiedy miałaś owulacje? Wylicz sobie jaką długość miałaś w ostatnich cyklach.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

szyjka skrócona
kazał chodzić na ktg i sprawdzać czy nie ma skurczy 

po 9 miesiacach 

ale to tak nagle go zwolnili?