|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: trening brzuszka na zyczenie ;)
Dziewczyny bardzo Was proszę o podanie linka do tej wiadomości z ćwiczeniami na boczki od Ewki.mnk. Wiem,że gdzieś to się przewija, ale nie mam pojęcia gdzie..
Byłabym bardzo wdzięczna
|
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
wyszukiwarka nie gryzie
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...%F3b+na+boczki post nr 9
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, tylko nie bardzo wiedziałam co w nią wpisać i myślałam, że te ćwiczenia są w tym wątku
![]() W każdym razie bardzo dziękuję |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
3 ćwiczenia nie rozumiem
Jak dwa ruchy w górę, mam w nich czuć mięśnie brzucha? Przepraszam, że takie pierdoły, ale bardzo ciekawy trening i mam zamiar go od jutra zacząć.Czy można go ćwiczyć codziennie? |
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
to się nazywa odgrzewanie kotleta
![]() ale dobrze bo dzięki temu zobaczyłam ten wątek i zamierzam spróbować tych ćwiczonek
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Jakieś rysunki by się przydały.
Chociażby takie narysowane ołówkiem w Paincie. ![]() Ale za trening dziękuję. ![]() Choć z samego rana dzisiaj zaczełam A6W. ;]
|
|
|
#247 |
|
Przyczajenie
|
zamiast szóstki Weidera?
Witam wszystkie Wizażanki,a szczególnie te które regularnie udzielają sie na fitnesie
To mój pierwszt post chociaż przegladam to forum od dluższego czasu i dzięki niemu odkryłam szóstke Weidera.I tu pojawia sie mój problem-do końca treningu zostalo mi 2 dni i nie wiem co dalej...,jestem zadowolona z efektów i chcialabym je jak najdlużej utrzymać.Mozecie polecić mi jakieś ćwiczenia o podobnym stopniu intensywności co "szóstka'?slyszalam ze Tamilee Web ma jakieś ćwiczenia na brzuch ale za cholere nie moge ich znależć w wyszukiwarce.Bede wdzięczna za każdą odpowiedz. |
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zamiast szóstki Weidera?
Hmm..A ja mam zamiar zacząć te ćwiczenia z wątku tylko nie wiem która wersja lepsza, pierwsz cyz druga, cyz na zmiane? Bo A6W zorbiłma raz prawie całe ale następne moje proby rozpoczęcia tego były coraz krótsz ei krótsze, az do tego stopnia że na 1 dniu poprzestaje
To ejst po prostu ogromnie nudne i bez muzyki nie daje rady, a sprzęcior mi sie zepsulł i dlatego chyba nie potrafie się za to zabrac A te ćwiczenia wydają sie przyjemne (w sensie że nie nudne jak A6W)
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
czesc
wszystko fajnie tylko teraz trzeba sie wziac do pracy...mam tylko pytanko jezeli mi zalezy na umodelowaniu brzuszka ud i posladkow...a i jeszcze pozbycie sie boczkow...to ja mam te wszytskie treningi wykonywac...bo mam inny na brzuch inny na uda i posladki a jeszcze inny na boczki...to ja caly dzien spedze na cwiczeniach...ehh mozna to sobie jakos rozdzielic ...?? pozdrawiam ![]()
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis wlacze ten zestaw do mojego stalego zestawu
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie pozwolę odkopać ten wątek, nawet kiedyś się tu udzielałam, ale ja chciałam tylko powiedzieć że ten pierwszy trening Suzany jest niesamowity, takiego bólu w mięśniach to ja jeszcze nie czułam
![]() gorąco polecam .
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
czy ten trening jest na spalanie czy tylko na rzeźbę??
|
|
|
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj znalazłam ten watek i odrazu zrobiam ćwiczenia z pierwszej strony I musze przyznac że mi się podobaja. No a wiadomo na rezultaty musze poczekać
bolały mnie mięśnie przy cwiczeniach a to dobry znak
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam za takie głupie pytanie... na pewno odpowiedź jest gdzieś na forum, ale tyle jest tych tematów, żee..... co to są te aeroby? <wstydniś>
|
|
|
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
Przeczytałam cały wątek. Od jutra zamierzam zacząć
Mam okropny brzuch i straszne boczki Mam strasznie duży brzuch pod pępkiem :O Czuję sie taka beznadziejna z tym brzuchem. Patrzę w dół i nie widzę nic innego jak tylko brzuch mam nadzieję, ze to pomoże. Obym wytrwała
|
|
|
|
|
#256 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny (i nie tylko :P),jak Wy ćwiczycie?Robicie 3 obwody,czy najpierw 3 serie jednego ćwiczenia,a potem kolejne?
|
|
#258 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#259 | ||
|
♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
intrerwały : np jedziemy na rowerku 1 min max( jak najszybciej umiemy) nastepnie 1 min wolno i tak w kółku - 20 min ![]() w tym wątku jest trening na brzuch . a trening siłowy są to ćwiczenia z wykorzystaniem własnego ciala bądz hantle , cięzary , najlepiej wykonywać na całe ciało , wiecej informacji znajdziesz w wyszukiwarce . pozdrawiam |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój zestaw ćwiczeń na brzuch :):):)
Jeśli chciałoby się Wam zerknąć to bym była bardzo szczęśliwa.Nie mam za bardzo kogo się poradzić,a myślę,że to odpowiednie miejsce.Może jakiś specjalista się udzieli.Chodzi mi o brzuchol i boczki.Czy te ćwiczenia są odpowiednie czy może zwiększyć ilość powtórzeń.
P.S.I nie śmiejcie się z tego tańca brzucha Podobno na brzuch dobre ,a nawet mi to wychodzi,więc będę ćwiczyć.A i małe wyjaśnienia:Cyfra rzymska oznacza tygodnie ,będę ćwiczyć 6 dni w tygodniu. 1.)ROZGRZEWKA( aerobik-5min. , rozgrzewka właściwa {krążenie,skłony} -5min. , taniec brzucha 10min. , aerobik - 5min.) 2.)ĆWICZENIA a.)Skłony(5 ćwiczeń w jednym :lewa,środek,prawa,wygięc ie w lewo,wygięcie w prawo) I 20,21,22,23,24,25 II 26,27,28,29,30,31 III 32,33,34,35,36,37 IV 38,39,40,41,42,43 b.)Nożyce pionowe I 10,11,12,13,14,15 II 10,11,12,13,14,15 X2 III 16,17,18,19,20,21 X2 IV 19,20,21,22,23,24 X2 c.)Nożyce poziome I 10,11,12,13,14,15 II 10,11,12,13,14,15 X2 III 16,17,18,19,20,21 X2 IV 19,20,21,22,23,24 X2 d.)Brzuszki zwykłe (Z) i ukośne (U) I 20,22,24,26,28,30 II 32,34,36,38,40,42 III 44,46,48,50,52,54 IV 56,58,60,62,64,66 e.)Podnoszenie nóg I 10,11,12,13,14,15 II 10,11,12,13,14,15 X2 III 16,17,18,19,20,21 X2 IV 19,20,21,22,23,24 X2 f.)Rowerek I 2 2+1,5 2+2 II 2,5+2 3+2 3+2,5 III 3+3 3,5+3 3,5+3,5 IV 4+3,5 4+4 4,5+4 Do tego jeszcze 10-20 min.hulahop |
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mój zestaw ćwiczeń na brzuch :):):)
Kurcze szkoda ,że nikt nie odpisuje
|
|
|
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
hej myśle ze musisz miec duza motywację, żeby wykonywać tyle ćwiczeń. Ja tez mam problem z "brzuchem i boczkami", podziwiam
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
tylko uwazaj na zakwasy
jest tych cwiczen baaardzo duzo...myslisz ze dasz rade? wydaje mi sie ze robiac regularnie to bardzo szybko bedziesz miala miesnie...
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Sporo serii i powtorzen. Inaczej bym tez ustawil cwiczenia, bo wydaje mi sie, ze masz naprzemiennie dolne-gorne partie cwiczone, a powinno sie chyba cwiczyc jedna pozniej drugie (najpierw dol, pozniej gora). Jak robisz brzuszki zwykle tj. opisz jaki ruch dokladnie wykonujesz?
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
w walce z boczkami i brzuszkiem zdaję się na 6 Weidera :P
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
a taniec brzucha wymiata ^^
|
|
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
O dziękuję za zainteresowanie
1.)Wg mnie to bardzo mała ilość powtórzeń,albo źle zrozumieliście. To opiszę przykładowo pierwszy dzień: rozgrzewka,skłony 20powtórzeń,nożyce pionowe poziome 10powtórzeń,brzuszki zwykłe 20,ukośne 20,podnoszenie nóg 10,rowerek 2 minuty.Bo może zrozumieliście ,że jednego dnia cały wers,a to nie o to chodziło.Rzymskie cyfry to tygodnie,a każda liczba odpowiada powtórzeniom w danym dniu.Stopniowo zwiększa się ilość powtórzeń.Ja wiem,że dam radę. 2.)Powiem szczerze,że próbowałam tą rozgrzewkę przed innymi ćwiczeniami na brzuch i bardzo dobrze przygotowuje mięśnie do wysiłku(szczególnie partie brzucha) i wtedy z zakwasami nie było aż tak dużego problemu. 3.)Za 6 weidera dziękuję .Już próbowałam i po pierwsze strasznie mnie nudzi,po drugie kręci mi się w głowie.A tutaj mam różne ćwiczenia i nie są tak monotonne jak w 6. |
|
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo wiem że nożyce,podnoszenie nóg głownie służą dolnym partiom brzucha. |
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
na początku daj Kardio, póżniej zacznij od ćwiczeń na dolną partię brzucha i idź coraz wyżej.....
mi zawsze wuefista tłymaczył że zaczyna się od ćwiczeń dolnych partii ciała i idzie się do góry..... więc może coś w tym jest? ^^ |
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
ja też mam problem z boczkami i brzuchem... szczerze mówiąc mi pomaga na zmniejszenie brzucha np. powstrzymywanie sie od jedzenia po godz. 15 i robie tez ok 100 skrętoskłonów (które są dobre na spalenie tłuszczyku z bioder)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

Jak dwa ruchy w górę, mam w nich czuć mięśnie brzucha? Przepraszam, że takie pierdoły, ale bardzo ciekawy trening i mam zamiar go od jutra zacząć.

Mam okropny brzuch i straszne boczki 

A trening siłowy to mogą być ćwiczenia z tego wątku?