![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To że się zęby ruszają, jest jak najbardziej normalne, a to że rusza się niby ten prosty - to nie przejmuj się, odkąd mam aparat to zauważyłam że np po zmianie łuku nic nie boli czasem a potem tydzień przed wizytą mnie pobolewa i miałam też kiedyś tak, że wydawało mi się że co dzień inny ząb się rusza ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4473 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a Mam jeszzce takie pytanko ??? ![]() czy za to przeklejanie płaci sie coś więcej ?? czy tylko za wizyte tak jak zwykle ?? prosze o odp ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4474 |
Wtajemniczenie
|
sesja w toku, więc znowu sobie narobiłam zaległości na wizażu
![]() no to po kolei: ja mam haczyki na wszystkich trójkach i na pierścieniach (wszystkich ośmiu). jak przed założeniem oglądałam zdjęcia, wszystkie aparaty miały takie haczyki, więc wydaje mi się że to standard i jeszcze nie jest równoznaczne z noszeniem wyciągów w trakcie leczenia ![]() axlette mi moja pierwsza orto (uu dawno to było, czasy podstawówki) powiedziała że ruchomy aparat nic nie pomoże, muszę nosić stały (a miałam wtedy z 11 lat!). wątpię żeby u Ciebie dało się wyprostować zęby ruchomym, bo po pierwsze jesteś na to za... duża ![]() ![]() ![]() ![]() poldzia miałam przeklejany zamek, mnie to nic nie bolało, tylko śmieszne uczucie takie ![]() ![]() ![]() anuulaa, pewnie że normalne ![]() ![]() smv no to widzę że Twoja sytuacja nie wygląda najlepiej.. wiesz, no najlepiej spytać orto co z tym chce zrobić... mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy ![]() a co do snów o zębach... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
kurde dziewczynki tosce mnie teraz zmartwily
![]()
#4476 |
Zakorzenienie
|
O co chodzi??? znów głucha cisza zapadła??
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4477 |
Raczkowanie
|
ja już prawie tydzień z żelastwem na zębach. W miarę się przyzwyczaiłam, ale wciąż kroję jedzenie i codziennie bolą mnie inne zęby...
Ja też mam mieć wszystko mocno poprzestawiane: do góry po lewej stronie nie mam aż dwóch zębów i trzeba "ciągnąć" 7 do przodu. Ale to kwestia przyszłościowa....póki co prostuję i rozciągam górę ![]() no i po tygodniu pojawiły się szparki między zębami: nie mogłam wsunać tam nigdy nici, teraz mogę ![]()
#4478 |
Przyczajenie
|
witam....mam od 3 tygodni staly przezroczysty aparat ortodontyczny na gornej szczece.
ciagle mam z nim jakis problem.....mozecie mi powiedziec czy to jest normalne czy to moja ortodontka jest do dOOpy. Tydzien po zalozeniu aparatu ten drucik odczepil sie od jednego z zebow. Wczoraj niecale 3 tygodnie po zalozeniu 2 zamki na ostatnich 2 zebach sie odkleily i wisza na tym druciku.........czy to normalne?? czy jesli tak mi sie bedzie dzialo caly czas to czy kiedys wkoncu wylecze wade?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Przyczajenie
|
A odnosnie ortodoncji to ostatnio w sieci znalazlam oryginalna reklame:
http://pl.youtube.com/watch?v=myTktAvNM1w Od lat 18-nastu ![]() Ciekawe ludzie maja pomysly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4481 |
Przyczajenie
|
wlasnie rozmawialem z ortodontka......powiedzia la ze to sie zdarza w szczegolnosci na tylnych zebach gdyz tam jest najmocniejsza sila przy gryzieniu. powiedziala ze moge z tym zaczekac do nastepnej wizyty nic nie powinno sie stac.......dla mnie w sumie to lepiej bo przebywam w anglii i tu mi dzisiaj powiedzieli ze podklejenie jednego zamka to 50 funtow, czyli nie maly wydatek mimo wszystko. :/
#4482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
oo kolejne emigrantki
![]() kurcze gdzie baby jestescie? sesja ![]()
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4485 |
Kokon pro
|
ble ble ble
![]() ![]() wizyta w pt ciekawe co tym razem ;] zabki sie przesunely jest lepiej niz ostatnio haha bez kitu zal mi moich zebow glupie jakies czy co ![]() smv komu sesja temu sesja a kogo durny profesorek doktorek oh i ah nie dopuscil to pupa czemu zawsze ja mam takie szczescie ze jakis palant musi sie na mnie uwziac ale coz zbieram wszystkie wpisy inne zaliczone i za rok moze sprobuje choc watpie czy bedzie mi sie chcialo ;/ bez sensu ogolnie |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Raczkowanie
|
zamienię pracę codziennie po 9 godzin na każdą sesję
![]() dzisiaj 1 raz pogryzłam banana ![]() PS. wkleiłabym foty, gdybym umiała ![]() ![]()
#4487 |
Zakorzenienie
|
kasiek co za koras cie nie dopuscil i do czego?
ja w czwartek mam juz 3 poprawe z gramy i za diabła nie moge tego zaliczyc. teraz mam tlyko jeden exam;/ aluchelek-odpowiedz zaawansowana-tam u góry po prawej mniej wiecej stronie jest taki spinacz- klik i zalaczasz ![]() ![]() a ja chetnie sie zamaienie na prace, mam dosc szkoly.dobrze ze od piatku 17 dni wolnego...ajjj palcem nie kiwne!
#4488 | |
Kokon pro
|
Cytat:
yh ten palant od wiedzy o uk mowilam ze mnie to pograzy ;/ yh no ale coz zyje sie dalej tylko co ja bede teraz robic to nie wiem ;] ja dzis grame zaliczylam uff co prawda bez sensu ocene mi wystawila ale to tez pinda jest tylko dlatego pania prof. bo dziekan to jej rodzina totalne dno nic nie potrafi wytlumaczyc uczy z bledami ;/ szkoda slow ![]() a mnie zeby nie bola ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jestem w Angli od 3 lat.....ale zdecydowalem sie na zalozenie aparatu w polsce bo jest duuuuuzoo taniej. tutaj to minimum 2000funtow a pojedyncza wizyta to minimum 35 za sama konsultacje, wiec nie jest tanio.......a do polski oplaca sie poleciec bo za wizyte zaplace 50 - 100zl, za bilet jak sie dobrze rozejrzysz to da rade poleciec w obie strony za 200zl moze 300, ale to nie wazne bo zawsze mozna odwiedzic znajomych i zjesc porzadne polskie zarcie :P wiec jak kto woli, aczkolwiek po naprawie moze zdecyduje sie na wizyty comiesieczne tutaj......bo latac w te i spowrotem to tez nic ciekawego
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z mamą i są małe szanse. hihihi Mama powiedziała, że pierw musze wyleczyć zęby. 29 lutego mam wizytę u stomatologa. Wydaje mi się, ze nie mam dużo zepsutych zębów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
kasiek no i co teraz? u mnie do kwietnia sie zbiera zaliczenia takze dasz rade
![]() zawsze sie trafi taki 'przyglup' co uszczesliwia zycie ![]() ![]() u mnie nzów moja od gramatyki to pozal sie boże całe 3 lata wkuwam książki na pamięc..i nic nie umiem;/ chcoiaz tyle ze transformacji sie wreszcie nauczylam...a poza tym cwiczenia na pamiec kuj kuj kuj:P hehe a ja juz sie mojej wizyty doczekac nie mogee.
#4492 | |
Kokon pro
|
Cytat:
no i teraz moge jedynie zlozyc znow podanie zeby mnie przyjeli w nast roku nie mam szans zeby zostac niestety ;( no ale cos sie wymysli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
JA PIERDZIELE, ZARTUJESZ ZE CIE BRZYDKO POWIEM WYPIERNICZJAA!
ALE CHAMSTWO!!!!!!!!!! powiem ci ze w kolegium tez mialam filozofie, informatyke, lacine na szczescie nie;-) kurcze ale szkoda..no ale dasz rade! NA TYCH UNIWERKACH TO SIE NOSZA WYZEJ JAK SRAJA! O! Nic sie nie martw, za rok bedzie lepiej ![]()
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() smv uwielbiam Twoje teksty ![]() co do moich ząbków-uważam,że są śliczne kocham moją panią doktor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziś byłam na pobieraniu krwi...ble ble ble...nienawidzę tego, ale...nie zemdlałam-trzymałam fason ![]() ![]()
![]() |
#4495 |
Raczkowanie
|
socjologia fajna sprawa ;-) kończyłam na UAM w Poznaniu
![]() tylko warto od razu wiedzieć w jakim kierunku chce się iść dalej: sama socjologia jest trochę zbyt ogólna i mam takie wrażenie, że wie się wszystko i nic zarazem ;-) albo pogrążyć się w filozofii, albo zostać terapeutą, albo badać rynek i opinię publiczną....albo wszystko naraz ![]() PS, samopoczucie trochę już lepiej co? ![]()
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do samopoczucia-nic mi go tak nie poprawia jak...widmo igły w żyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aktualnie "wróciłam" do Red Hot Chili Peppers, po kilku tygodniach "przerwy" na Nickelback ![]() ![]() ![]() a swoją drogą jak pomyślę, jak się koleś kiedyś szprycował brrrr...mnie raz ukłuli z żyłę i przeżywam jak stonka wykopki brrrrrrr...
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2008-01-22 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |||
Kokon pro
|
Cytat:
dzis dostalam zaliczenia z czytania, dydaktyki i wymowy yh yh moze za rok bedzie lepiej a moze wysmysle cos inne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
hmm moja kolezanka skoncyzla socjologie super wyniki takie tam a praca taka ze szkoda gadac, ale to zalezy w duzej mierze od szczescia i zapotrzebowania w danym miescie ![]() ale moze sie uda ja trzymam kciuki ze Ci sie uda ![]() ja tez jak slysze ze ooo co ty bedziesz robic bo "przeciez trzeba COS studiowac" tylko ze ja nie chce isc na cos co mnie w ogole nie interesuje typu pedagogika czy jakas turystyka ;/ zobaczymy cos sie wymysli ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
a prawda taka baby ze po jakim bysmy kierunku nie byly w tej zakichanej Polsce ciezko gdziekolwiek sie dostac
wszedzie patrza zeby w lape dostac i co ja po anglistyce bede nauczycielem-normlanie super, praca jak marzenie;/ w koszmarach nie snilam ze nim bede a tu jednak a studiuje anglika bo go lubie i nie widze sie w niczym innym a nauczycielem bede nie z wyboru ale przymusu az dupa jasna no! kasiek Ty sie kozo nie zlosc ![]() aj taki dupas jeden sie uwezmie i meczy cale zycie, ale kurna bedzie co ma byc... ja w czwartek podchodze do gramy poraz 3 i mam to szczerze daleko...jak mi nie da zaliczenia to pojde do dyrki i juz mam dosc skakania wokol Pani mgr...bo jej sie 'usrało' sorrki ze nie na temat ![]() a na temat ![]()
38/40 ![]() ![]() Edytowane przez smv Czas edycji: 2008-01-22 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Kokon pro
|
Cytat:
ee ja sie nie zloszcze ;] ale fakt faktem niesprawiedliwosc jak byla tak jest widzac chocby po ocenach zaliczeniach ;/ jak jest mozliwe zeby zaliczali ludzie mowiacy "sołsziti" society i totalne dno kompletne buraki ale wlasnie tacy w tylek wchodza i sobie zaliczaja, a ajak czlowiek nie ma ochoty wlasnie skakac i oh i ah to dostaje po tylku szkoda gadac:P a ja mam szparke haha miedzy jedynkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no a mnie mówią, że się "efektownie" złoszczę...toż ja wymiękam przy Tobie ![]() ![]() ![]() kasiek87 teraz to i mnie ręce opadły na tę Twoją szparę między jedynkami...bosh...który to już raz??? moje zęby aktualnie wyglądają tak jak na załączonych obrazkach...oczywiście łańcuszek u góry już zżółkł kurrrrrrrr*&^%$^&*( nie wiem dlaczego moja orto nie ma kolorowych,muszę zapytać ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.