Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-19, 21:16   #4471
tulipanna.
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez emless Pokaż wiadomość
Ja o haasie wiem już sporo i liczę na to, że nie spotkają mnie takie przykre dolegliwości jak seplenienie, czy plucie - chociaż to podobno standard przy czymś takim na podniebieniu. Moja górna szczęka jest dość mała, więc rozumiem że haas jest koniecznością - a po 4 miesiącach już normalnie będzie góra!

Widziałam zdjęcia maski twarzowej - jeśli mam być szczera to nie wygląda to zachęcająco...

Leczyć się będę u orto na kurdwanowie - to wprawdzie drugi koniec miasta, ale widziałam efekty jej pracy i muszę powiedzieć że mnie one przekonały!

Wcześniej odwiedziłam też ortomanię, ale absolutnie nie poddałabym się leczeniu akurat tam.
U jakiej orto na Kurdwanowie?
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 21:17   #4472
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Już tydzień mam aparat, już się przyzwyczaiłam do ekspandera, chociaż czasem w mówieniu jeszcze mam problem, ale mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej. Z maską twarzową też nie jest tak źle, póki jestem na noc w domu a nie w gościach Tylko trochę mi się już broda od niej odparza:/

Też mam te haczyki na wyciagi, ciekawe kiedy mi je założy:/ Mam na 3 zębach po lewej i prawej stronie.

Dziewczyny, to normalne, że mi się zęby ruszają?? takie dziwne uczucie.. A najgorzej, że się rusza ten ząb, który jest prosty, a te co powinny się prostować to jakoś ich nie czuję.
Dzielna jesteś razem z tymi ekspanderami i maską Będzie dobrze - w końcu każda z nas się przyzwyczaja i jest ok

To że się zęby ruszają, jest jak najbardziej normalne, a to że rusza się niby ten prosty - to nie przejmuj się, odkąd mam aparat to zauważyłam że np po zmianie łuku nic nie boli czasem a potem tydzień przed wizytą mnie pobolewa i miałam też kiedyś tak, że wydawało mi się że co dzień inny ząb się rusza ale teraz nie zwracam na to uwagi, to u mnie że tak powiem "element krajobrazu" Naprawdę nie przejmuj się, Twój orto na pewno wie co robi
Stary 2008-01-19, 23:21   #4473
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
poldzia89 bój się Boga!!! Nie chcesz wiedzieć jak one działają, a już na pewno nie chcesz wiedzieć jaki to ból to jak masz zdejmować w lipcu a orto nic nie mówi, to może ominie Cię ta...niesamowita frajda noszenia tego g... najlepiej jak zapytasz orto. Ja miałam wielokrotnie przeklejane zamki-rzecz normalna, niezbyt przyjemna, ale czasem konieczna
no właśnie u mnie konieczne jest przeklejanie zamka!! na jedynce przedniej!! na ostatniej wizycie orto właśnie wspomniała o tym ale mówiła ze jeszzce zostawimy tak jak jest i teraz bede mieć w lutym wizyta jakos za tydzień, czy dwa!! (straciłam rachubę czasu )
a Mam jeszzce takie pytanko ???
czy za to przeklejanie płaci sie coś więcej ?? czy tylko za wizyte tak jak zwykle ?? prosze o odp )

Cytat:
Napisane przez axlette Pokaż wiadomość
hej!
mam mały problem (no moze nie taki mały :P ) i mam nadzieje ze któraś z was, kochane, bedzie mi umiala coś doradzić
mianowicie mam dość duży ścisk w górnej szczęce ( i to bez ósemek...) i dzięki temu na nowo pokrzywiły mi się zęby. Będąc dzieckiem nosiłam 2 ruchome aparaty, obydwa na górną szczękę, i nawet powiem że potem przez pare lat miałam proste, ale kilka lat temu znosu zaczęły sie przemieszczać :-/
Co mnie najbardziej denerwuje to zachodząca na jedynkę dwójka która wygląda koszmarnie, aż wstyd buzię otwierać...
No ale moze dość o sytuacji
Chciałabym wiedzieć, czy któraś z was może się orientuje czy byłaby możliwosc założenia w takim wypadku aparatu ruchomego? Ponieważ jestem diabetykiem z długim stażem i czytałam że może to być przeciwskazaniem dla założenia stałego aparatu no i po za tym chyba bym nie wyrobiła z tymi drucikami na zębach :-/ no i pozostaje jeszcze kwestia finansowa :-/
Czy nie orientujecie się czy dorosłym (21 lat) zakłada się aparaty ruchome?
będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki
Sądze że w twoim wielku to jednak aparat ruchomy nic nie da!! ja mam 18-lat teraz 19 i jak byłam na pierwszej wizycie u orto to oczywiście pojechałam po to żeby zakładać aparat na stałe.. i pamiętam ze orto zadała mi pytanie !! ""o jaki aparat pani chodzi bo jeśli mówimy o ruchomym to nie ma nawet sensu tego robic bo on i tak w tym wieku nic nie da!! a to jest tylko i wyłącznie niepotrzebna strata pieniędzy i mówi że radziła by mi na stałe"" a ja właśnie z takim zamiarem tam pojechalam!! otóż tak ja miałam aparat ruchomy dolny i górny!! no i jak nosiłam go to bylo dobrze!! ale i tak nie miałam prostych zębów troche tylko mi sie poprawił ich wygląd!! ale malutko... a na stałe mam od lipca i naprawde widać już różnice )... Dlatego ja bym radziła isc do dobrej orto i poradzic sie czy w twoim wypadku aparat na stałe to jest dobry pomysł czy raczej zły )

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 00:00   #4474
emeczka
Wtajemniczenie

sesja w toku, więc znowu sobie narobiłam zaległości na wizażu

no to po kolei:

ja mam haczyki na wszystkich trójkach i na pierścieniach (wszystkich ośmiu). jak przed założeniem oglądałam zdjęcia, wszystkie aparaty miały takie haczyki, więc wydaje mi się że to standard i jeszcze nie jest równoznaczne z noszeniem wyciągów w trakcie leczenia

axlette mi moja pierwsza orto (uu dawno to było, czasy podstawówki) powiedziała że ruchomy aparat nic nie pomoże, muszę nosić stały (a miałam wtedy z 11 lat!). wątpię żeby u Ciebie dało się wyprostować zęby ruchomym, bo po pierwsze jesteś na to za... duża a po drugie masz mocno stłoczone zęby (o ile dobrze doczytałam), a nie masz ósemek (swoją drogą dobrze by było sprawdzić cczy kiedykolwiek Ci wyrosną ). wbrew pozorom różnica ceny leczenia aparatem ruchomym i stałym nie jest tak duża. bo oprócz różnicy w cenie samego aparatu chyba nie ma większych różnic? musisz opłacać wizyty itd. teraz jeszcze tylko kwestia konsultacji czy Ci wolno go będzie założyć, tzn czy Ci zdrowie na to pozwoli. a co do tego czy byś "wyrobiła z druciakami na zębach"... uwierz mi, nie jest tak strasznie zdarzają się chwile zwątpienia, ale dla efektu końcowego - warto

poldzia miałam przeklejany zamek, mnie to nic nie bolało, tylko śmieszne uczucie takie w sumie nie wiem jak to opisać mniej przyjemne jest spiłowanie kleju który zostaje na zębie, ale to eż nic a nic nie boli, po prostu sama świadomość że czymś Ci spiłowuje ten klej z zęba jest stresogenna ale absolutnie nie ma się czego bać. ja nie płaciłam, no ale nie wiem jak to jest u Twojej (Twojego?) orto.

anuulaa, pewnie że normalne mi czasem tak zęby latały, że jak zaciskałam szczęki to słyszałam takie pstrykanie (hehe to się nazywa zgrzytanie zębami ).

smv no to widzę że Twoja sytuacja nie wygląda najlepiej.. wiesz, no najlepiej spytać orto co z tym chce zrobić... mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy

a co do snów o zębach... są straszne. kiedyś orto zmieniła mi łuk na grubszy. oczywiście zęby bolały jak cholera. śniło mi się wtedy że wszystkie zęby mi powypadały zresztą takich zębowych koszmarków miałam mnóstwo... no a inna rzecz, że przez długi czas po założeniu byłam bardzo monotematyczna i potrafiłam godzinami gadać i myśleć o aparacie pewnie to też miało wpływ na moje sny

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 06:37   #4475
smv
Zakorzenienie

kurde dziewczynki tosce mnie teraz zmartwily(mam po jednej strone usunieta 6 i w ta strone beda ciagniuete zeby a po drugiej str 8 wyrywałam ale orto mowila ze zeby i ta beda ciagniete na strone wyrwanej 6 czyli ku&^%$a bede miala niezle poprzestawiane. az sie zapytam, wizyte mam dopiero za 3 tyg ale teraz to mi myslec juz normlanie nie da;/ Buuu;(
Stary 2008-01-21, 07:12   #4476
papryka85
Zakorzenienie

O co chodzi??? znów głucha cisza zapadła?? ja dziś wstałam wcześniej, bo...nie mogłam już spać...jutro idę na pobranie krwi,co przyprawia mnie o mdłości-podświadomość już działa i dziś w nocy cały czas śniły mi się badania co do snów zębowych-taaaaak normalka i standard-mnie też śnią się na okrągło.Ostatnio śniło mi się,że zamki mi poodpadały i dyndały na łuku, bo pierścienie się trzymały, a wcześniej śniło mi się, że odpadł mi kawałek łuku(nie wiem jakim cudem) i górne siekacze nie dość,że się masakrycznie poustawiały jakoś bokiem, to jeszcze gigant przerwy między nimi i...nie mogłam się dodzwonić do ortodontki bo to był weekend!!!! nie dość,że człowiek fizycznie musi cierpieć, to jeszcze nawet w nocy takie sny!! dramat!! laski piszcież coś!!Albo piszecie jak szalone, albo zupełnie nic
Stary 2008-01-21, 07:15   #4477
aluchelek
Raczkowanie

ja już prawie tydzień z żelastwem na zębach. W miarę się przyzwyczaiłam, ale wciąż kroję jedzenie i codziennie bolą mnie inne zęby...

Ja też mam mieć wszystko mocno poprzestawiane: do góry po lewej stronie nie mam aż dwóch zębów i trzeba "ciągnąć" 7 do przodu.
Ale to kwestia przyszłościowa....póki co prostuję i rozciągam górę

no i po tygodniu pojawiły się szparki między zębami: nie mogłam wsunać tam nigdy nici, teraz mogę ))

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 08:58   #4478
orukasek
Przyczajenie

witam....mam od 3 tygodni staly przezroczysty aparat ortodontyczny na gornej szczece.
ciagle mam z nim jakis problem.....mozecie mi powiedziec czy to jest normalne czy to moja ortodontka jest do dOOpy.

Tydzien po zalozeniu aparatu ten drucik odczepil sie od jednego z zebow.
Wczoraj niecale 3 tygodnie po zalozeniu 2 zamki na ostatnich 2 zebach sie odkleily i wisza na tym druciku.........czy to normalne?? czy jesli tak mi sie bedzie dzialo caly czas to czy kiedys wkoncu wylecze wade??
orukasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 09:14   #4479
Dobra Wrozka
Przyczajenie

A odnosnie ortodoncji to ostatnio w sieci znalazlam oryginalna reklame:

http://pl.youtube.com/watch?v=myTktAvNM1w

Od lat 18-nastu

Ciekawe ludzie maja pomysly
Dobra Wrozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 12:52   #4480
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orukasek Pokaż wiadomość
witam....mam od 3 tygodni staly przezroczysty aparat ortodontyczny na gornej szczece.
ciagle mam z nim jakis problem.....mozecie mi powiedziec czy to jest normalne czy to moja ortodontka jest do dOOpy.

Tydzien po zalozeniu aparatu ten drucik odczepil sie od jednego z zebow.
Wczoraj niecale 3 tygodnie po zalozeniu 2 zamki na ostatnich 2 zebach sie odkleily i wisza na tym druciku.........czy to normalne?? czy jesli tak mi sie bedzie dzialo caly czas to czy kiedys wkoncu wylecze wade??
Awarie mogą się zdarzać, ale najlepiej zaraz je naprawiać. U Ciebie przyznam te "awarie" są dziwnie częste jak na 3 tygodnie noszenia wiem,że niektórzy czekają z takimi poprawkami do następnej wizyty, ale ja uważam,że nie jest to najmądrzejsze ja zawsze idę od razu jak coś zauważę, ale u mnie za 15 miesięcy noszenia odkleiła się tylko raz jedna rurka i to świeżo przyklejona, tak to chodziłam z rzeczami typu wystająca ligatura, która mnie uwierała itp. Radziłabym udać się z tym do orto niech poprawia, tylko jeszcze szczerze odpowiedz sobie na pytanie, czy sama nie spowodowałaś tych uszkodzeń np. nieostrożnie jedząc coś twardego, bo jeśli tak, to musisz bardziej uważać, tym bardziej,że te aparaty kosmetyczne łatwiej uszkodzić.Tak czy inaczej ja bym poszła do orto, bo jak nie masz zamków na zębach czy łuku w zamku,to ten aparat nie działa jak powinien no ale jak nosisz już 3 tyg, to kolejna wizyta chyba tuż tuż? Aczkolwiek ja i tak bym poszła natychmiast, nie wyobrażam sobie mówić i jeść z dyndającymi zamkami, tym bardziej, że wtedy prawdopodoieństwo uszkodzenia jest jeszcze większe.
Stary 2008-01-21, 14:16   #4481
orukasek
Przyczajenie

wlasnie rozmawialem z ortodontka......powiedzia la ze to sie zdarza w szczegolnosci na tylnych zebach gdyz tam jest najmocniejsza sila przy gryzieniu. powiedziala ze moge z tym zaczekac do nastepnej wizyty nic nie powinno sie stac.......dla mnie w sumie to lepiej bo przebywam w anglii i tu mi dzisiaj powiedzieli ze podklejenie jednego zamka to 50 funtow, czyli nie maly wydatek mimo wszystko. :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 16:00   #4482
eeewelinaaa
Raczkowanie

Cytat:
wlasnie rozmawialem z ortodontka......powiedzia la ze to sie zdarza w szczegolnosci na tylnych zebach gdyz tam jest najmocniejsza sila przy gryzieniu. powiedziala ze moge z tym zaczekac do nastepnej wizyty nic nie powinno sie stac.......dla mnie w sumie to lepiej bo przebywam w anglii i tu mi dzisiaj powiedzieli ze podklejenie jednego zamka to 50 funtow, czyli nie maly wydatek mimo wszystko. :/
... orukasekprzebywasz w anglii a wizyty masz w Polsce??? spacjalnie wracasz do kraju na wizyty??.. bardzo mnie to ciekawi bo ja tez niedlugo wyjezdzam do anglii a chialabym sobie zalozyc aparat ale wlasnie boje sie ze cos bedzie nie tak, ze cos sie nagl;e odkleji albo cos i bede musiala wracac do kraju zeby to naprawic..wiec jak to jest u Ciebie??..

warto dązyc do celu...nagroda jest słodka...
eeewelinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 16:56   #4483
smv
Zakorzenienie

oo kolejne emigrantki

kurcze gdzie baby jestescie?
sesja
Stary 2008-01-21, 17:01   #4484
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
No to w takim układzie nie masz faktycznie wyjścia-musisz czekać do wizyty, ale na Twoim miejscu bardzo bym uważała przy jedzeniu,a Twoja ortodontka powinna się bardziej starać, bo nie możesz sobie tak co chwilę przyjeżdżać, a dyndające zamki raczej przyjemne nie są(pomijając,że te zęby z których odpadły wtedy się nie przesuwają).Może to był po prostu pech, ale jak dalej będą Ci się zdarzać takie awarie, to już "normalne" nie będzie-czasem może się zdarzyć, ale nie nagminnie.Podziwiam Twoją odwagę-jak ja zakładałam aparaty, to z pełną świadomością, że w czasie leczenia na pewno wykluczam wyjazd
Stary 2008-01-21, 17:14   #4485
kasiek87
Kokon pro

ble ble ble nie cierpie metalowych ligatur sa okropne nie mowiac o tym ze udalo mi sie nie wiem jak pozbyc sie tego w sensie ze spadla ale znalazlam ja i sama zamontowalam co wbrew pozorom latwe nie bylo :d
wizyta w pt ciekawe co tym razem ;] zabki sie przesunely jest lepiej niz ostatnio haha bez kitu zal mi moich zebow glupie jakies czy co

smv komu sesja temu sesja a kogo durny profesorek doktorek oh i ah nie dopuscil to pupa czemu zawsze ja mam takie szczescie ze jakis palant musi sie na mnie uwziac ale coz zbieram wszystkie wpisy inne zaliczone i za rok moze sprobuje choc watpie czy bedzie mi sie chcialo ;/ bez sensu ogolnie

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 18:47   #4486
aluchelek
Raczkowanie

zamienię pracę codziennie po 9 godzin na każdą sesję

dzisiaj 1 raz pogryzłam banana ) wszyscy reagują na mój aparacik pozytywnie, choć każdy mówi: ty miałaś krzywe zęby??? nieeeee

PS. wkleiłabym foty, gdybym umiała dopiero RACZKUJĘ na forum i muszę się rozeznać co i jak

Stary 2008-01-21, 18:54   #4487
smv
Zakorzenienie

kasiek co za koras cie nie dopuscil i do czego?
ja w czwartek mam juz 3 poprawe z gramy i za diabła nie moge tego zaliczyc.
teraz mam tlyko jeden exam;/

aluchelek-odpowiedz zaawansowana-tam u góry po prawej mniej wiecej stronie jest taki spinacz- klik i zalaczasz) sama tez to obkumałam bo tez bylam zielona

a ja chetnie sie zamaienie na prace, mam dosc szkoly.dobrze ze od piatku 17 dni wolnego...ajjj palcem nie kiwne!
Stary 2008-01-21, 19:25   #4488
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
kasiek co za koras cie nie dopuscil i do czego?
ja w czwartek mam juz 3 poprawe z gramy i za diabła nie moge tego zaliczyc.
teraz mam tlyko jeden exam;/

aluchelek-odpowiedz zaawansowana-tam u góry po prawej mniej wiecej stronie jest taki spinacz- klik i zalaczasz) sama tez to obkumałam bo tez bylam zielona

a ja chetnie sie zamaienie na prace, mam dosc szkoly.dobrze ze od piatku 17 dni wolnego...ajjj palcem nie kiwne!

yh ten palant od wiedzy o uk mowilam ze mnie to pograzy ;/ yh no ale coz zyje sie dalej tylko co ja bede teraz robic to nie wiem ;] ja dzis grame zaliczylam uff co prawda bez sensu ocene mi wystawila ale to tez pinda jest tylko dlatego pania prof. bo dziekan to jej rodzina totalne dno nic nie potrafi wytlumaczyc uczy z bledami ;/ szkoda slow

a mnie zeby nie bola niah niah ^^ zeby nie bylo ze calkiem OT yh zla jestem jak nic a z racji ze to 1 semestr nic sie nie da zrobic yh yh przezyje dam rade ^^ przynajmniej tak sobie wmawiam :d

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-01-21, 19:42   #4489
orukasek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez eeewelinaaa Pokaż wiadomość
... orukasekprzebywasz w anglii a wizyty masz w Polsce??? spacjalnie wracasz do kraju na wizyty??.. bardzo mnie to ciekawi bo ja tez niedlugo wyjezdzam do anglii a chialabym sobie zalozyc aparat ale wlasnie boje sie ze cos bedzie nie tak, ze cos sie nagl;e odkleji albo cos i bede musiala wracac do kraju zeby to naprawic..wiec jak to jest u Ciebie??..

Jestem w Angli od 3 lat.....ale zdecydowalem sie na zalozenie aparatu w polsce bo jest duuuuuzoo taniej. tutaj to minimum 2000funtow a pojedyncza wizyta to minimum 35 za sama konsultacje, wiec nie jest tanio.......a do polski oplaca sie poleciec bo za wizyte zaplace 50 - 100zl, za bilet jak sie dobrze rozejrzysz to da rade poleciec w obie strony za 200zl moze 300, ale to nie wazne bo zawsze mozna odwiedzic znajomych i zjesc porzadne polskie zarcie :P
wiec jak kto woli, aczkolwiek po naprawie moze zdecyduje sie na wizyty comiesieczne tutaj......bo latac w te i spowrotem to tez nic ciekawego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 19:46   #4490
effciaa16
Zakorzenienie

Rozmawiałam z mamą i są małe szanse. hihihi Mama powiedziała, że pierw musze wyleczyć zęby. 29 lutego mam wizytę u stomatologa. Wydaje mi się, ze nie mam dużo zepsutych zębów no to mała szansa. No może nie taka mała.
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 20:35   #4491
smv
Zakorzenienie

kasiek no i co teraz? u mnie do kwietnia sie zbiera zaliczenia takze dasz rade
zawsze sie trafi taki 'przyglup' co uszczesliwia zycie dasz rade kobitko
u mnie nzów moja od gramatyki to pozal sie boże całe 3 lata wkuwam książki na pamięc..i nic nie umiem;/
chcoiaz tyle ze transformacji sie wreszcie nauczylam...a poza tym cwiczenia na pamiec kuj kuj kuj:P hehe

a ja juz sie mojej wizyty doczekac nie mogee.
Stary 2008-01-21, 21:03   #4492
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
kasiek no i co teraz? u mnie do kwietnia sie zbiera zaliczenia takze dasz rade
zawsze sie trafi taki 'przyglup' co uszczesliwia zycie dasz rade kobitko
u mnie nzów moja od gramatyki to pozal sie boże całe 3 lata wkuwam książki na pamięc..i nic nie umiem;/
chcoiaz tyle ze transformacji sie wreszcie nauczylam...a poza tym cwiczenia na pamiec kuj kuj kuj:P hehe

a ja juz sie mojej wizyty doczekac nie mogee.

no i teraz moge jedynie zlozyc znow podanie zeby mnie przyjeli w nast roku nie mam szans zeby zostac niestety ;( no ale cos sie wymysli glupia fil. jak bylo kolegium to nie bylo tych wszytskich zebdnych przedmiotow typu filozofia czy informatyka albo lacina ;/

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-01-22, 05:51   #4493
smv
Zakorzenienie

JA PIERDZIELE, ZARTUJESZ ZE CIE BRZYDKO POWIEM WYPIERNICZJAA!
ALE CHAMSTWO!!!!!!!!!!
powiem ci ze w kolegium tez mialam filozofie, informatyke, lacine na szczescie nie;-)

kurcze ale szkoda..no ale dasz rade! NA TYCH UNIWERKACH TO SIE NOSZA WYZEJ JAK SRAJA! O!

Nic sie nie martw, za rok bedzie lepiej
Stary 2008-01-22, 08:46   #4494
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
yh ten palant od wiedzy o uk mowilam ze mnie to pograzy ;/ yh no ale coz zyje sie dalej tylko co ja bede teraz robic to nie wiem ;] ja dzis grame zaliczylam uff co prawda bez sensu ocene mi wystawila ale to tez pinda jest tylko dlatego pania prof. bo dziekan to jej rodzina totalne dno nic nie potrafi wytlumaczyc uczy z bledami ;/ szkoda slow

a mnie zeby nie bola niah niah ^^ zeby nie bylo ze calkiem OT yh zla jestem jak nic a z racji ze to 1 semestr nic sie nie da zrobic yh yh przezyje dam rade ^^ przynajmniej tak sobie wmawiam :d
A żesz d...!!!Zawsze się tarfi jakiś dupek!! Ale popatrz na to z innej strony-na pewno nie stało się to bez powodu. Ja też zaraz po liceum chciałam studiować filologię angielską-przynajmniej tak mi się wydawało. Podeszłam do egzaminu na dzienną filologię na Akademii Pedagogicznej, uzyskałam połowę punktów i oczywiście się nie dostałam wtedy mnie to nie cieszyło, ale...gdybym się dostała-nie podjęłabym pracy, która przyniosła mi dużo doświadczeń i...zmianę postawy na bardziej pewną siebie(wcześniej byłam taką sirotą kurde) i zmianę światopoglądu na bardziej optymistyczny. Nie było by mnie stać na remont pokoju i zakup laptopa-tak bardzo pomocnego nie tylko w nauce no i przede wszystkim-NIE ZAŁOŻYŁABYM APARATÓW NA ZĘBY i dalej czułabym się źle z moimi krzywulcami. Mało tego, po prawie 4 latach od matury stwierdziłam,że anglistyka to nie byłoby to zaczynam interesować się socjologią, którą zamierzam studiować zaocznie od października a na anglistyce na AP jest taki łoś, co to za pupilków ma osoby, które były już za granicą i miały "żywy" kontakt z językiem-ja nie byłam, więc...Tak czy inaczej nie żałuję, że tak mi się wszystko ułożyło, choć wiem, że niektórzy myślą, że straciłam cztery lata, bo nie podjęłam studiów. Guzik wiedzą!!! tak więc kto wie kochana-może ty masz inne zadania na najbliższe lata, a nie użeranie się z upierdliwym profesorkiem na anglistyce!!!

smv uwielbiam Twoje teksty

co do moich ząbków-uważam,że są śliczne kocham moją panią doktor wyciągi trochę mniej doktor zaprosiła mnie na konsultacje do dr Kapery w lutym-faaaajnie, raz już byłam, ale przypadkiem powiedziałam dr, że lubię jak się lekarze konsultują, a ona akurat robi to chętnie a ja wiem,że dr Kapera powie-"dobrze, tu jest ok, tak, tak, kontynuuj", bo moja orto dobra jest ale i tak pójdę

dziś byłam na pobieraniu krwi...ble ble ble...nienawidzę tego, ale...nie zemdlałam-trzymałam fason aczkolwiek jak mi pani wbiła igiełkę, to przestałam oddychać ze strachu i krew się zatrzymała, ale pani pielęgniarka bardzo miła, więc dałyśmy radę
Stary 2008-01-22, 10:47   #4495
aluchelek
Raczkowanie

socjologia fajna sprawa ;-) kończyłam na UAM w Poznaniu baaaaardzo miło wspominam.

tylko warto od razu wiedzieć w jakim kierunku chce się iść dalej: sama socjologia jest trochę zbyt ogólna i mam takie wrażenie, że wie się wszystko i nic zarazem ;-) albo pogrążyć się w filozofii, albo zostać terapeutą, albo badać rynek i opinię publiczną....albo wszystko naraz ale generalnie to są super studia....

PS, samopoczucie trochę już lepiej co?

Stary 2008-01-22, 13:35   #4496
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość
socjologia fajna sprawa ;-) kończyłam na UAM w Poznaniu baaaaardzo miło wspominam.

tylko warto od razu wiedzieć w jakim kierunku chce się iść dalej: sama socjologia jest trochę zbyt ogólna i mam takie wrażenie, że wie się wszystko i nic zarazem ;-) albo pogrążyć się w filozofii, albo zostać terapeutą, albo badać rynek i opinię publiczną....albo wszystko naraz ale generalnie to są super studia....

PS, samopoczucie trochę już lepiej co?
O dzięki za informacje, chętnie słucham opinii osób, które studiowały bądź studiują socjologię na razie spotkałam się z samymi pozytywnymi opiniami o tych studiach, ale jeszcze ostatecznie się nie zdecydowałam. No i na pewno nie wiem jeszcze, w którą konkretnie stronę chciałabym pójść, ale mam jeszcze troszkę czasu a Ty w którym kierunku poszłaś??

co do samopoczucia-nic mi go tak nie poprawia jak...widmo igły w żyle od razu czuję się świetnie, świeża jak szczypiorek, nic mi nie jest... nie no rąsia mnie trochę boli a jak sobie przypomnę, to mi niedobrze ble ble...co do zawrotów, to dziwne, ale zależy od dnia(pewnie od pogody). Ale już ukisłam z nudów i bardzo chciałabym pójść w poniedziałek do pracy słuchawki w mp3 mi padły i jestem zła, bo to mój nieodłączny gadżet przy myciu zębów-dzięki niemu wcale się nie spieszę, mogę się doktoryzować nad każdym jednym ząbkiem jak mam dobrą playlistę a tak-nici, bo nie mogę pojechać do miasta po nowe słuchawki to myję byle szybko ciach ciach

aktualnie "wróciłam" do Red Hot Chili Peppers, po kilku tygodniach "przerwy" na Nickelback papryka85 ehhh...Anthony durniu zadzwońżesz wreszcie
a swoją drogą jak pomyślę, jak się koleś kiedyś szprycował brrrr...mnie raz ukłuli z żyłę i przeżywam jak stonka wykopki brrrrrrr...

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2008-01-22 o 14:08
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 15:37   #4497
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
JA PIERDZIELE, ZARTUJESZ ZE CIE BRZYDKO POWIEM WYPIERNICZJAA!
ALE CHAMSTWO!!!!!!!!!!
powiem ci ze w kolegium tez mialam filozofie, informatyke, lacine na szczescie nie;-)

kurcze ale szkoda..no ale dasz rade! NA TYCH UNIWERKACH TO SIE NOSZA WYZEJ JAK SRAJA! O!

Nic sie nie martw, za rok bedzie lepiej
łoo dzieki za slowo pocieszania :P no niestety facet sie doktorowal i robi co moze zeby kogos uwalic yh padlo na mnie ale coz ;/
dzis dostalam zaliczenia z czytania, dydaktyki i wymowy yh yh moze za rok bedzie lepiej a moze wysmysle cos inne

Cytat:
A żesz d...!!!Zawsze się tarfi jakiś dupek!! Ale popatrz na to z innej strony-na pewno nie stało się to bez powodu. Ja też zaraz po liceum chciałam studiować filologię angielską-przynajmniej tak mi się wydawało. Podeszłam do egzaminu na dzienną filologię na Akademii Pedagogicznej, uzyskałam połowę punktów i oczywiście się nie dostałam wtedy mnie to nie cieszyło, ale...gdybym się dostała-nie podjęłabym pracy, która przyniosła mi dużo doświadczeń i...zmianę postawy na bardziej pewną siebie(wcześniej byłam taką sirotą kurde) i zmianę światopoglądu na bardziej optymistyczny. Nie było by mnie stać na remont pokoju i zakup laptopa-tak bardzo pomocnego nie tylko w nauce no i przede wszystkim-NIE ZAŁOŻYŁABYM APARATÓW NA ZĘBY i dalej czułabym się źle z moimi krzywulcami. Mało tego, po prawie 4 latach od matury stwierdziłam,że anglistyka to nie byłoby to zaczynam interesować się socjologią, którą zamierzam studiować zaocznie od października a na anglistyce na AP jest taki łoś, co to za pupilków ma osoby, które były już za granicą i miały "żywy" kontakt z językiem-ja nie byłam, więc...Tak czy inaczej nie żałuję, że tak mi się wszystko ułożyło, choć wiem, że niektórzy myślą, że straciłam cztery lata, bo nie podjęłam studiów. Guzik wiedzą!!! tak więc kto wie kochana-może ty masz inne zadania na najbliższe lata, a nie użeranie się z upierdliwym profesorkiem na anglistyce!!!

smv uwielbiam Twoje teksty

co do moich ząbków-uważam,że są śliczne kocham moją panią doktor wyciągi trochę mniej doktor zaprosiła mnie na konsultacje do dr Kapery w lutym-faaaajnie, raz już byłam, ale przypadkiem powiedziałam dr, że lubię jak się lekarze konsultują, a ona akurat robi to chętnie a ja wiem,że dr Kapera powie-"dobrze, tu jest ok, tak, tak, kontynuuj", bo moja orto dobra jest ale i tak pójdę

dziś byłam na pobieraniu krwi...ble ble ble...nienawidzę tego, ale...nie zemdlałam-trzymałam fason aczkolwiek jak mi pani wbiła igiełkę, to przestałam oddychać ze strachu i krew się zatrzymała, ale pani pielęgniarka bardzo miła, więc dałyśmy radę
no niby tak ale ja rozwazalam bycie piercerem nie mam szans za duze koszty albo pojscie na psychologie niestety nie ma w moim miescie a nie stac mnie na poznan ;/ wiec cos bede musiala wymyslic hyh co ty ten profesorek patriota na tych co z wyjazdow wrocili patrzyl krzywo :P

Cytat:
O dzięki za informacje, chętnie słucham opinii osób, które studiowały bądź studiują socjologię na razie spotkałam się z samymi pozytywnymi opiniami o tych studiach, ale jeszcze ostatecznie się nie zdecydowałam. No i na pewno nie wiem jeszcze, w którą konkretnie stronę chciałabym pójść, ale mam jeszcze troszkę czasu a Ty w którym kierunku poszłaś??

co do samopoczucia-nic mi go tak nie poprawia jak...widmo igły w żyle od razu czuję się świetnie, świeża jak szczypiorek, nic mi nie jest... nie no rąsia mnie trochę boli a jak sobie przypomnę, to mi niedobrze ble ble...co do zawrotów, to dziwne, ale zależy od dnia(pewnie od pogody). Ale już ukisłam z nudów i bardzo chciałabym pójść w poniedziałek do pracy słuchawki w mp3 mi padły i jestem zła, bo to mój nieodłączny gadżet przy myciu zębów-dzięki niemu wcale się nie spieszę, mogę się doktoryzować nad każdym jednym ząbkiem jak mam dobrą playlistę a tak-nici, bo nie mogę pojechać do miasta po nowe słuchawki to myję byle szybko ciach ciach

aktualnie "wróciłam" do Red Hot Chili Peppers, po kilku tygodniach "przerwy" na Nickelback papryka85 ehhh...Anthony durniu zadzwońżesz wreszcie
a swoją drogą jak pomyślę, jak się koleś kiedyś szprycował brrrr...mnie raz ukłuli z żyłę i przeżywam jak stonka wykopki brrrrrrr...

hmm moja kolezanka skoncyzla socjologie super wyniki takie tam a praca taka ze szkoda gadac, ale to zalezy w duzej mierze od szczescia i zapotrzebowania w danym miescie u nas brak siedziala dziewczyna 2 czy 3 lata i latala od domu do domu robiac jakies statystyczne bzdury ;/

ale moze sie uda ja trzymam kciuki ze Ci sie uda
ja tez jak slysze ze ooo co ty bedziesz robic bo "przeciez trzeba COS studiowac" tylko ze ja nie chce isc na cos co mnie w ogole nie interesuje typu pedagogika czy jakas turystyka ;/ zobaczymy cos sie wymysli

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-01-22, 16:43   #4498
smv
Zakorzenienie

a prawda taka baby ze po jakim bysmy kierunku nie byly w tej zakichanej Polsce ciezko gdziekolwiek sie dostac
wszedzie patrza zeby w lape dostac
i co ja po anglistyce bede nauczycielem-normlanie super, praca jak marzenie;/
w koszmarach nie snilam ze nim bede a tu jednak
a studiuje anglika bo go lubie i nie widze sie w niczym innym a nauczycielem bede nie z wyboru ale przymusu
az dupa jasna no!

kasiek Ty sie kozo nie zlosc ja jestem bezposrednia czasami ale delikatna (w miare?)
aj taki dupas jeden sie uwezmie i meczy cale zycie, ale kurna bedzie co ma byc...
ja w czwartek podchodze do gramy poraz 3 i mam to szczerze daleko...jak mi nie da zaliczenia to pojde do dyrki i juz mam dosc skakania wokol Pani mgr...bo jej sie 'usrało'

sorrki ze nie na temat

a na temat zeby mnie wszystkie bola i juz mam dosc druciaka;=]

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2008-01-22 o 18:02
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 17:27   #4499
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
a prawda taka baby ze po jakim bysmy kierunku nie byly w tej zakichanej Plsce ciezko gdziekolwiek sie doatac
w koszmarach nie snilam z enim bede a tu jednak
a styudiuje anglika bo go lubie i nie widze sie w niczym innym a nauczycielem bede nie z wyboru ale przymusu
az dupa jasna no!

kasiek Ty sie kozo nie zlosc ja jestem bezposrodenia czasami ale delikatna (w miare?)
aj taki dupas jeden sie uwezmie i meczy cale zycie, ale kurna bedzie co ma byc...
ja wczwartek podhodze do gramy poraz 3 i mam to szczerze fdaleko...jak mi nie da zaliczenia to pojde do dyrki i juz mam dosc skakania wokol Pani mgr...bo jej sie 'usrało'

sorrki ze nie na temat

a na temat zeby mnie wszytskie bola i juz mam dosc druciaka;=]

ee ja sie nie zloszcze ;] ale fakt faktem niesprawiedliwosc jak byla tak jest widzac chocby po ocenach zaliczeniach ;/ jak jest mozliwe zeby zaliczali ludzie mowiacy "sołsziti" society i totalne dno kompletne buraki ale wlasnie tacy w tylek wchodza i sobie zaliczaja, a ajak czlowiek nie ma ochoty wlasnie skakac i oh i ah to dostaje po tylku szkoda gadac:P

a ja mam szparke haha miedzy jedynkami

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-01-22, 17:54   #4500
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
a prawda taka baby ze po jakim bysmy kierunku nie byly w tej zakichanej Plsce ciezko gdziekolwiek sie doatac
w koszmarach nie snilam z enim bede a tu jednak
a styudiuje anglika bo go lubie i nie widze sie w niczym innym a nauczycielem bede nie z wyboru ale przymusu
az dupa jasna no!

kasiek Ty sie kozo nie zlosc ja jestem bezposrodenia czasami ale delikatna (w miare?)
ja wczwartek podhodze do gramy poraz 3 i mam to szczerze fdaleko...jak mi nie da zaliczenia to pojde do dyrki i juz mam dosc skakania wokol Pani mgr...bo jej sie 'usrało'

sorrki ze nie na temat

a na temat zeby mnie wszytskie bola i juz mam dosc druciaka;=]

Nie no a mnie mówią, że się "efektownie" złoszczę...toż ja wymiękam przy Tobie ale serio zgadzam się z wami laski-profesorowie lubią lizusów ble ale ja nigdy nikomu do tyłka nie właziłam i nie zamierzam również

kasiek87 teraz to i mnie ręce opadły na tę Twoją szparę między jedynkami...bosh...który to już raz??? moje zęby aktualnie wyglądają tak jak na załączonych obrazkach...oczywiście łańcuszek u góry już zżółkł kurrrrrrrr*&^%$^&*( nie wiem dlaczego moja orto nie ma kolorowych,muszę zapytać no jeszcze troszkę pracy, ale wyobraźcie sobie, że tu "mieściły się" jeszcze: czwórka z prawej i piątka z lewej cudnie po prostu było-trójkę z prawej miałam wysoko i poza łukiem, siekacze "pofalowane"...los masakrosssss...na dole też wszystko "pływało", ale góra była wstrętna...a teraz ehhh...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BS0002.jpg (3,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BS0007.jpg (3,9 KB, 62 załadowań)

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości