|
|
#4711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤
Cytat:
|
|
#4712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do prasowania to wyprasowałam wszystko przed porodem i to był chyba ostatnio raz później parę razy moją mamą czy mąż prasowali, ale ja nie miałam na to ani czasu ani siły, ani chęci oczywiście przed wyjściem do ludzi lub lekarza prasowałam co potrzeba i tyle ![]() Co do ubranek to ja uwielbiałam bodziaki i spodenki, łatwo się mi ten zestaw przebierało, a pajacyki zakładałam na noc tym razem też postawię na takie zestawy ![]() Ja też byłam na USG genetycznym, wszystko jest w porządku, na krew idę w poniedziałek i wtedy z wynikami znowu do lekarza za tydzień i będzie wszystko jasne, ale jestem spokojna no i lekarz jakby miał obstawiać to obstawiłby dziewczynkę!!!! Boże byłoby tak cudownie, ale jeszcze staram się mieć do tego dystans bo wszystko może się zmienić...
|
||
|
|
|
#4713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam tp. na 17.02. wg usg zrobionego w 8tyg.ciąży
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Escorpio około pół godziny przed basenem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, musimy pomalować naszą graciarnie, która za czas jakiś stanie się pokojem dziecka.... i tak siedzę i kminię na jaki kolor. Chcialabym to pomalować jeszcze teraz latem, niezaleznie od wszystkiego, bo mamy trochę więcej czasu...
Na razie stanęło na jasnoszarych ścianach z granatowym kącikiem + białe meble z jaskrawo zielonymi akcentami. Nie mam jeszcze dokładnej wizji. Myślicie że jasnoszare ściany w pokoju dziecka będą ok? Zakładam, że wszystko w tym pokoju będzie kolorowe... bo i meble, i zabawki, i akcesoria jakieś... więc chyba dobrze by było jakby ściany były stonowane, no nie? (Białych ścian nie trawię) |
|
|
|
#4716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Śmiesznie się prowadzi ciążę na NFZ ...dobrze, że prywatnie prowadzę również bo przy podejściu państwowym do pacjenta to zejść idzie. Uwierzycie że lekarz mi 3 tyg.temu sprawdził podwozie
i pobrał cytologię a dziś w sumie całą wizytę przesiedziałam z położną a on...gazetkę czytał ? Założono mi kartę ciąży, wpisano wyniki z morfologii i zważono. Gin zapytał jak samopoczucie, wypisał skierowania na morfologię (różyczka itp.)i pierwsze skierowanie na usg... i tyle...ani badania podwozia, ani tętna czy dziecko jest- nic...Gdybym nie poszła prywatnie na usg 3tygodnie temu to w sumie do dziś pewnie bym zeszła z niepokoju czy wszystko w porządku.![]() Ja przy córce miałam szał kupowania np: miałam po 10 pajacyków, 10bodziaków z krótkim,10 z długim od rozmiaru 50 do 80 . Córka urodzona w upały większość body z długim nigdy nie założone, pajaców też że już nie wspomnę że się urodziła 61 cm długa . Teraz nie zamierzam aż tak szaleć szczególnie, że aż żal bo to wszystko nówki sztuki były ... Prasowałam jakoś do 3miesięcy wszystko łącznie ze skarpetkami a po 3 miesiącach zaczęłam prać w normalnym proszku i prasować tylko ciuszki na wyjście
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz.. jak mnie od mięsa odrzuca... ble... dziś robiłam na obiad polędwiczki w sosie kurkowym i ledwo jeden kawałek wcisnełam. Mam za to ochotę na zupę ogórkową. Mimo, że nie mam wymiotów to schudłam 2 kg.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-07-29 o 19:03 |
|
|
|
#4719 | ||
|
Zakorzenienie
|
myslicie ze na 62 zime oblecimy czy 2 rozmiary trzeba?
![]() mozna takie male cos wsadzic w 68 ? ![]() Cytat:
(a przynajmniej mialo 2 tyg temu...)Cytat:
![]() padam z placami. jutro biore L4.... ![]() i jutro genetyczne i pierwsze zakupki.. nie wiem czy jakis h&m reserved smyk czy tkmaxx (ogolnie kocham tkmaxxa tzn kochalam w UK... tu w PL troche mniej...ale moze dzieciece...)
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
sQuaara 7 tc. BTW od 6 tygodnia dziecko rośnie 1mm dziennie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-07-29 o 18:53 |
|
|
|
#4721 |
|
Zadomowienie
|
A oto masze maleństwo
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet ostatnimi czasy takie połączenie stało się wręcz topowe więć masa dziecięcych gadżetów jest w tych kolorach. Szara pościel w białe gwiazdki lub słoniki, to mój absolutny must have |
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodzinka
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ah bo Ty marcowa, bo sie zdziwilam ze no jak TAKA roznica skoro po mnie to jakies 2-3 tygodnie jeszcze na porody lutowe ![]() jaki czlowiek juz glowa taka normalniejsza 2 raczki i 2 nozki ! GREJT <3
|
|
#4725 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestem z wami. Pater chyba kojarzę Cię ze staraczek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-07-29 o 19:13 |
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie.
|
|
|
#4729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- ale super! maluch wygląda na zrelaksowanego ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
strata czasu taka wizyta, tylko załatwienie biurokracji i wypełnienie kilku pól w tabelce---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
i mamy cudny kolor. taki ciepły, szary kolor, ślicznie wyglada na ścianach. z beckersa chyba vanilla cream (albo muffin? już nie pamiętam, bo są dwie podobne nazwy)
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4732 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam ze zastanawiacie się nad woombie. Powiem wam szczerze ze to jest mój hit nad hity. Synka od samego początku ladowałam do woombie tylko na noc i nie wiem co to nieprzespana noc. Spał pięknie, zasypial sam. Do teraz sam zasypia, nie musze z nim lezec/bujać itd. Kładę go do łóżeczka wychodzę i sam zasypia bez problemu. To chyba przyzwyczajenie po woombie. Mam dwa rozmiary. Pierwszy do 6,5 kg i drugi do 9 chyba. Marcel spał w nim do ok 7 msc. Jeśli miałabym wybrać tylko jedna droższa rzecz dla dziecka to byłoby to woombie. Ciekawa jestem czy trafiło mi się takie dziecko czy rzeczywiście to zasługa otulacza. Dowiem się w lutym ☺
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidory ze śmietaną
jakie to pyszne!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale słodziak mały Och, te sukieneczki zawsze wywołują u mnie zachwyt ![]() Cytat:
oby moje tez sie z woombie polubiło
|
|||
|
|
|
#4735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam fazę na kwaśne
i sałatkę jarzynowa.. ))))) mogłabym każdego dnia... I kulki z mlekiem (nestłik kurde nie wiem jak to się pisze :O ) w zasadzie na wszystko co nie jest mięsem..!
|
#4737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj jadłam śledzie w śmietanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz. |
|
|
|
|
#4739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś pięknie
Jak tam wasze samopoczucie? Mdłości odpuszczają? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

teraz ja muszę myśleć nad imieniem dla chłopca.
później parę razy moją mamą czy mąż prasowali, ale ja nie miałam na to ani czasu ani siły, ani chęci
Chyba jedynym rozwiązaniem jest poczekanie do wizyty. Z drugiej strony, może odezwie się jakaś miła osoba z terminem na 15.02, bo teraz to już całkiem nie wiem jak to liczyć.
be cool
? Założono mi kartę ciąży, wpisano wyniki z morfologii i zważono. Gin zapytał jak samopoczucie, wypisał skierowania na morfologię (różyczka itp.)i pierwsze skierowanie na usg... i tyle...ani badania podwozia, ani tętna czy dziecko jest- nic...Gdybym nie poszła prywatnie na usg 3tygodnie temu to w sumie do dziś pewnie bym zeszła z niepokoju czy wszystko w porządku.
do 80
. Teraz nie zamierzam aż tak szaleć

ale jestem z wami. Pater chyba kojarzę Cię ze staraczek?
strata czasu taka wizyta, tylko załatwienie biurokracji i wypełnienie kilku pól w tabelce
jakie to pyszne!

a wcześniej bez problemu sprzątałam ciurkiem. Wy też takie zmęczone?
Jak tam wasze samopoczucie?