|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
iwka ja widziałam Sinlac w Carfurze
ewa aż mi się łza zakręciła Oj chyba będę mieć ciężką noc, bo Krzyś często się wybudza i chce do mamy. Będzie ze mną spać. A mąż o 5 rano do Poznania na targi jedzie, całe szczęście, że jutro wraca (pewnie w nocy)
#2252 |
Zakorzenienie
|
Xantia hmmm ja mam do lidla pieszo 10 minut
![]() A powiedz mi to ty tak na samej sałącie jedziesz ![]() ![]() A swoja drogą to kurcze zastosowałabym jakaś dietę, ale nie mam pojęcia jaką - macie jakaś sprawdzoną. ![]() ![]() lea a spotkanie to chyba jest w sobotę, a nie w piatek nie ![]() I niestety nie znam żadnego sposobu na te jeansy ![]() izuniak super foty, aż ci zazdroszcze ![]() eve no aż się serce kroi jak się takie coś czyta, a co dopiero widzi. A pomyślcie ile jest takich rodzin - nawet nie mamy pojęcia:-(
#2253 |
Zakorzenienie
|
Tego chłopaka mąż poznał dziś (znajomy kolegi, więc wiemy, że mówi prawdę o swoim życiu) i nawet nie wiemy jak można im pomóc.
W czasie przerwy na śniadanie mąż kupił mu napój, to ten dziękował mu jakby nie wiadomo co dostał... Jutro mąż wypyta go o szczegóły, bo chcemy interweniować. No nie wiem, przejdziemy się po rodzinie pozbierać ciuchy, kupimy jedzenie, mąż może w pracy zorganizować zbiórkę pieniędzy, do księdza można iść, podzwonić po firmach spożywczych, czy by nie darowali czegoś. To przyszło nam do głowy. Zobaczymy co ten chłopak jutro powie. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6357733]ewa.nea, może i kropla w morzu potrzeb, ale im więcej takich kropelek, tym lepszy będzie ten nasz, bardzo często szary i smutny, świat. ![]() [/quote] Kolega męża też kupił dla nich jedzenie. 1,5 roku, 3, a trzecia chyba 5 (mąż zapomniał). Jutro będę wiedzieć dokładnie.
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2255 |
Wtajemniczenie
|
ja po karmieniu, dwie godz. snu przede mną ,więc spadam.Miłej nocki!
xantia- ale pieszo to po drodze z głodu padnę ![]()
#2256 |
Zakorzenienie
|
ewa, no coś zrobimy. A to ze względu na tą padaczkę on nie może pracować??
minisia, oszalałaś?? Na sałacie?? Absolutnie. Sałata na zakąskę ![]() ![]() ![]() EDIT: Idę spać, ponoć we śnie najlepiej się chudnie ![]()
#2257 | ||
Zakorzenienie
|
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6357733] Nasze dziecko poszło spać bez frejki, zanim zasnął, to kilka razy przewrócił się na brzuszek. ![]() ja Adriana do snu muszę wkładac w "rów" robie go z koca po lewej stronie Adriana i z poduszki po prawej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a szynka smakowita ![]() to ja nigdy nie schudne bo mnie dziecko skutecznie wybudza ![]() tyle z rana, poszłabym pospać ale Adrian stwierdził, ze musi obejrzec wszystkie zabawki, które ma w łozeczku ( oczywiscie na brzuchu). Oczy ma jak szparki ale zabawki ważniejsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Ewa nawet nie wiem co powiedziec.. a sa u was zaklady pracy chronionej?? tam chyba powinien znalezc prace nawet z renta.. swoja droga ze tez w urzedzie miejskim nikt im nie pomogl
![]() na temat utraty wagi to sie nie wypowiem bo kurcze nie zrzuce jak Kancia do usranej smierci ![]() ![]() Kancia fajny ten Adrian.. moj wlasnie froteruje podloge bo polozylam go na kocyku a on juz brzuszkiem po panelach jezdzi ulubione zabawki Adriana -pilot -telefon -aparat -komputer
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2008-01-22 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Konto usunięte
|
mniam, mniam... jaka smaczna szynka, palce lizać.
![]() ![]() Tak, minisiu, spotkanie w sobotę, jeśli gdzieś napisałam inaczej, to znaczy , że mi się pomieszało. Xantia, żebyś Ty kobieto widziała ile ja pochłaniam, wszystko co się da: słodycze, i tłuste obiadki, teściu tak gotuje- podbite sosy, zabielone zupy, itp. ![]() ![]() Za nami dość spokojna noc, ![]() Idę dziś do mojej mamy pomóc jej skomponować strój na zabawę. Do potem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
Krpoka co do wagi mi sie zatrzymała w miejscu i też nie spada ale żrę jak koń więcej niż w czasie ciąży ... ja mam bardziej problem że czuje sie zwiotczała
![]() kolejna koszmarna "zębowo nie wiadomo co" noc za nami ...
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
kropka no dorosłe zabawki sa najfajniejsze
![]() ![]() ![]() pózniej najfajniejszy jest pilot i wszelkiego rodzaju kubki ![]() a wczoraj spodobał mu sie obrus i musiałam go trzymac zeby nie sfrunął na podłoge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
A to dzisiejsze laurkowe wydanie Hani dla dziadków
![]() Co do kg to zrzuciłam dodatkowe dwa sprzed ciąży, ale juz mi wróciły odkad przestalam karmic ![]() ![]() Xantia ja sałaty nie lubie - dla mnie to smakuje jak karton ![]() ![]()
#2263 |
Zadomowienie
|
Noc była ciężka
![]() ![]() A u nas do ulubionych zabawek należą: telefon, pilot, komputer (ostatnio tak ze mną pisał, że wyrwał spację i alt, ale w acerze są na zatrzaski, więc kropka jakby co to można naprawić ![]()
Edytowane przez kasia_mw Czas edycji: 2008-01-22 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Konto usunięte
|
kasiu,
![]() minisiu, czy mi się wydaje, czy Hani troszkę włoski ściemniały? Bądź co bądź jest urocza jak zwykle. Nie poszłam do mamy, bo deszcz się rozhulał na całego, a do tego mocno wieje. Więc tylko godzinę postałam na podwórku, a teraz Maks jeszcze śpi w wózku. Tak, Kanciu, masz rację, najlepsze jest to, czego nie wolno, u nas też prym wiodą piloty, telefony, komputer- klawiatura, no i gazeta z programem tv. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
no wszystko co w zasięgu rączki to trzeba usunąc
![]() własnie posegregowałam foty wybrałam co ładniejsze i będe zamawiac na allegro odbitki ![]() ![]() ![]() najrówniej nie jest ale kurde musze sie lepiej nauczyc PSa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
lea właśnie wszyscy mówią, ze jej zjaśniały włoski
![]() ![]() kaska halooo - co to za przeklejanie naszej listy ![]()
#2268 |
Konto usunięte
|
No, Kanciu, jest super.
![]() Takich różnych komputerowych umiejętności, to tylko pozazdrościć. kaska, ujawnij się ! ![]() ![]() Aha, moje dziecko od dwóch dni dźwiga się zupełnie samo z pozycji półleżącej do siadania, i mu sie udaje! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki!
Kanciu, a po co jeszcze zapisujesz ile Adrian je ![]() ![]() Minisu, Hanula słodka ![]() ![]() Jak porównuję mojego Matiego do waszych dzieciaczków to on jakiś taki malutki w sensie rozwoju, nie wielkości) mi się wydaje... Sam nie siedzi, nie obraca się nie pełza, nie raczkuje... ![]() Czy wasze dzieci same uczą się siadać? Bo ja jak Matiego posadzę na kolanach moich to siedzi, ale jakbym chciała żeby sam siedział to on od razu na bok leci... Jak go nauczyć ![]() kaska4033, o co ci chodzi z tą listą??
#2270 |
Zakorzenienie
|
Juleczko jako pedagog powiem Ci każde dziecko ma inny rytm jedno robi to szybciej inne tamto najczęściej ich umiejętności sie wyrównują a często czasem jest tak ze po kilku latach te wolniejsze pod rożnymi względami prześcigają te "szybsze" na początku
![]() także ![]() ![]()
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
juleczka zapisuję bo on ma czasem takie napady, ze nie je i mnie to zaraz stresuje
![]() ![]() i uwazam, ze nie musisz Matiego uczyć siedziec ![]() ![]() ![]() zreszta sama wiesz, ze nie miał jak trenowac ![]() ![]() a kolaz to taki zbitek własnie z róznych fotek ![]() kaska dodała tam swojego dzidziusia jak sie nie myle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Kancia, ja tam nie widzę, żeby dodała swojego dzidziusia.
kaska4033, o co ci chodzi z tą listą?? Pierwszy post i od razu taka podpadziocha?? Nie podoba mi się to ![]() Juleczka - Ty sie w ogóle nie przejmuj. Moje dziecko raczkuje na głowie za to ![]() ![]() ![]()
#2273 |
Zakorzenienie
|
Xantia 15.06 Jagoda Julia
no chybaze mi sie cos pomyliło ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
No fakt to ja nie dojrzałam, wpisała dzidziora, ale siebie to już nie... Poza tym ani dzień dobry, ani nic. Heh.
#2275 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Strasznie się stresuję tym.... Chociaż na forum rodziców dzieci z sks pocieszają mnie, że te dzieci później faktycznie prześcigają rówieśników w różnych dziedzinach ...
A jeszcze moja durna "przyszywana" teściowa ciągle pyta: a czy już raczkuje, a czy mówi dada, papa, mama, tata, itp.... W łeb ją kiedyś za to walnę ![]() Kanciu, czyli to co wkleiłaś, tak? I co, potem to się wywołuje na jednym arkuszu, jako jedno zdjęcie, tak? Super pomysł. Xantia, a może do "podróżowania" zakładaj Ali czapkę ![]()
#2276 |
Konto usunięte
|
juleczko kochana, ty nam się tu nie zamartwiaj.
![]() A dziecka nie uczy się siedzieć, ono samo do tego dojdzie. Maks póki co dźwiga się z pozycji półleżącej, ale tak jak pisała kiedyś Kancia, takie prawidłowe siadanie ma inaczej wyglądać, z pozycji na pleckach czy na boczku... nie pamiętam. ![]() ![]() A co najlepsze, to on już chce stać! Jak leży i go za rączki podciągam, żeby usiadł, to on prostuje te nóżki, i staje... ![]() Oczywiście pozwalam mu na takie stanie tylko na kilka sekund, bo chyba jeszcze trochę za wcześnie na takie gimnastyki, co? ![]() A ja, podobnie jak kancia, też wciąż zapisuje co, ile Maks zjada, to już chyba z przyzwyczajenia, albo zboczenie jakieś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
wooooo to mi starczy do 2 roku zycia
![]() Juleczko tak, to wydrukuje na jednym papierze jako jedno zdjęcie ![]() Xantia ale Ty bojowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Xantia: jakby co to ja jestem z watku Jesiennych Mamus, Kancia moze potwierdzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6362035]
Xantia: jakby co to ja jestem z watku Jesiennych Mamus, Kancia moze potwierdzic ![]() muahaha ![]() Xantia bodyguard ![]() Anula gdzie byłas jak Cie nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6362035]Teraz to juz pewnie nie
![]() Xantia: jakby co to ja jestem z watku Jesiennych Mamus, Kancia moze potwierdzic ![]() lea29 - ale Ciebie to ja kojarzę, oczywiście!! Bez dwóch zdań. Tylko nie kojarzę żadnej Kaska4033, co to jakoś dziwnie przygodę na naszym waciku rozpoczęła. No. ![]() EDIT: Właśnie Anula, gdzie byłaś jak Cię nie było, coooo???
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.