Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-21, 17:26   #4081
AsikS
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Ja właśnie ostatnio zaniedbałam pudry na lato mam ochotę kupić sobie GlamBronze wygląda uroczo
Hm, do średniej.. Wydaje mi się, że dobry mógłby być W6 lub W7 są to dośc ciepłe i nie za jasne ani nie za ciemne kolory (może też spodoba Ci się W5.. dlatego dodaję zdjęcie - dla porównania) zwłaszcza, że puder ten ma dopasować się do karnacji
Glam Bronze też mi się bardzo podoba.
Myślałam nad W6.
Dziękuję bardzo za fotkę porównawczą.
Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Asik, a jak bardzo średnia jest?
I co ważniejsze - masz chłodną (różową), neutralna, czy ciepłą (beżową) skórę?

Ogólnie średnie to 3, 4 i 5.
Odpowiednio do rozpisanych masz c3, c4, c5, n3, n4, n5, w3, w4, w5.
1 są bardzo jasne, 2 jasne, 6, 7 już raczej ciemne.
Mam chłodną, różową karnację.
AsikS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 17:51   #4082
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
snow, rzyrafko, agabil wszystkiego najlepsiejszego z okazji imienin
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja też życzę wszystkiego najlepszego.
Cytat:
również życzę wszystkiego naj tym paniom, które dziś mają swoje święto przede wszystkim tylko udanych zakupów kosmetycznych
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
podłączam się do życzeń

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystkiego dobrego spełnienia marzeń - głównie kosmetycznych
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Jeszcze ja przyłączam się do życzeń
Dziękuję, choć ja imieniny mam dzień przed urodzinami, w kwietniu
Co jednak nie przeszkodziło mi w sprawieniu sobie małego prezentu
Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Prawie jak prezent imieninowy, szkoda, że musiałam za niego zapłacić
Ja też sama zapłaciłam, ale dostałam tyle życzeń, że postanowiłam wcielić w życie nową tradycję na osłodę sesjowej ponurakowatości- 'pseudoimieniny' Wybrałam się do HM pooglądać inne lakiery do paznokci z nowej kolekcji i zakupiłam mocny fiolet, wrzos oraz pomarańczowy, do tego puszek do pudru za całe 1,17 po obniżce 70% a akurat mi jest potrzebny
Cytat:
Może ten nowy puder Maybelline Dream Matte... Ale że to nowość to nic o nim bliższego nie wiem poza tym że jest ładny i ma lusterko a cena też przystępna 23-28zł
Bardzo mnei ciekawi a jak już ma lusterko to super. Mam tylko nadzieję, że kolory będą inne niz w prasowanym Pure
Cytat:
Teraz obadam Studencką, nie poszłam dzisiaj, bo musiałam się wybrać w inne miejsce najpierw i już mi się nie chciało wracać, tylko pojechałam do domu.
jak będziesz kiedys w okolicahc pętli Krowodrza Górka to tam jest dość tania apteka, na pewno jets Bioderma LRP i Vichy, reszta nei wiem bo jeszcze się nie zabrałam porzadnie za pielęgnację apteczną choć już dawno powinnam z moim pryszczatym ryjkiem
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Mogę się pochwalić? Szósteczka z seksuologii - jakiś prezencik chyba mogę sobie kupić, prawda?
U nas nei ma szóstek, raz tylko się zdarzyło, że koleżanka była tak świetna, że aż profesor w indeksie obok cyfrowej 5 napisał Celujący
A ja się nasiedziałam jak głupia dziś do 4 rano nad hematologią, bo pytanie miałam gwarantowane a babka dziś nikogo o pół słówka nie zapytała Przynajmniej został pobity mój osobisty rekord, do takiej rannej godziny nigdy jeszcze nie siedziałam nad książkami
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 18:13   #4083
amber2046
Zakorzenienie

Czuje się wyleczona.
Mam uraz do kosmetycznych zakupów, za to przerzuciłam sie na książki. Wcale taniej nie wychodzi, ale zmianę oceniam na plus.

Pozdrawiam Was ciepło, jeśli będę mieć jakieś nawroty kosmetoholizmu zawitam do Was z powrotem.

A i tak pewnie będę zaglądać i podczytywać jak sie macie.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 18:52   #4084
zizou
Zakorzenienie

ja sie znow przejechalam na paniach seforiankach chcialam puder prasowany lancome [bez obaw, na prezent i to nie dla mnie ] i takiego tez szukalam. podchodzi pani, mowie czego szukam a ona wyciaga sypanca lancome i idzie z nim do kasy. ja ze halo, ale chce prasowanego a nie sypanego. a ona do mnie, ze to przeciez prasowany i nie wie, o co mi chodzi ja wygladalam mniej wiecej tak --> podziekowalam i wyszlam, kupilam w innej sephorze. rece mi juz opadaja.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 19:07   #4085
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez AsikS Pokaż wiadomość
Glam Bronze też mi się bardzo podoba.
Myślałam nad W6.

Mam chłodną, różową karnację.
Ale jak masz chłodną, to dla Ciebie jest C, a nie W...

Piszę po swoim błędzie - nie było C, wzięłam W - miało być super, ale nie było - zużyłam częściowo (z tym, że ja podkład), przykrywając odpowiednim pudrem, ale to nie był dobry pomysł...
Stary 2008-01-21, 19:14   #4086
rzyrafka
Zakorzenienie

No tak- za życzenia podziękowałam a sama ich nie złożyłam
buziaki wszystkim świętującym Agniechom

Nawet nie zauważyłam jak mi minęło 8 000 postów i 3 roczek na forum

No, to akurat mam już 3 okazje więc na każdą po lakierze
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 19:29   #4087
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
jak będziesz kiedys w okolicahc pętli Krowodrza Górka to tam jest dość tania apteka, na pewno jets Bioderma LRP i Vichy, reszta nei wiem bo jeszcze się nie zabrałam porzadnie za pielęgnację apteczną choć już dawno powinnam z moim pryszczatym ryjkiem
Raczej nie będę w tych okolicach. Nawet dokładnie nie wiem, gdzie ta pętla jest. Dużo jest porządnych aptek w naszym mieście, więc nie trzeba zbytnio zbaczać ze szlaków codziennych wędrówek, żeby kupić to, co potrzebne.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 19:54   #4088
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie będę w tych okolicach. Nawet dokładnie nie wiem, gdzie ta pętla jest. Dużo jest porządnych aptek w naszym mieście, więc nie trzeba zbytnio zbaczać ze szlaków codziennych wędrówek, żeby kupić to, co potrzebne.
dzieki za namiary kolo tej na grodzkiej dzis anwet przechodzilam, ale jakos tak uznalam, ze to nie bedzie fajna apteka rog slawkowskiej i szczepanskiej znam, lubie musze sie przejsc po aptekach po to, by miec jakies porownanie z cenami w aptekach internetowych. do plazy raz na jakis czas moge podjechac cpo zamowienie, poki co place mniej niz w stacjonarnych
Stary 2008-01-21, 20:20   #4089
AsikS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Ale jak masz chłodną, to dla Ciebie jest C, a nie W...

Piszę po swoim błędzie - nie było C, wzięłam W - miało być super, ale nie było - zużyłam częściowo (z tym, że ja podkład), przykrywając odpowiednim pudrem, ale to nie był dobry pomysł...

Tak właśnie wyczytałam na stronie L`oreala, że C jest do chłodnej karnacji.
Dziękuję Annmarie. Muszę po prostu się przejść do sklepu. Przynajmniej już wiem, czego szukać.
AsikS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 20:52   #4090
evitka21
Zakorzenienie

a ja oprócz tego ża czaję się na superbalma (ale na razie tylko czaję,bom spłukana),
to się mocno pilnuję i wmawiam sobie że mi nic nie potrzeba. Kupiłam sobie ekspres do kawy (dlatego spłukana) i się teraz podniecam dobą kawką...

Wszystkim Agniesiom WIELKIE BUZIAKI I WSZYSTKIEGO NAJPIęKNIEJSZEGO

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 07:14   #4091
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie znow przejechalam na paniach seforiankach chcialam puder prasowany lancome [bez obaw, na prezent i to nie dla mnie ] i takiego tez szukalam. podchodzi pani, mowie czego szukam a ona wyciaga sypanca lancome i idzie z nim do kasy. ja ze halo, ale chce prasowanego a nie sypanego. a ona do mnie, ze to przeciez prasowany i nie wie, o co mi chodzi ja wygladalam mniej wiecej tak --> podziekowalam i wyszlam, kupilam w innej sephorze. rece mi juz opadaja.
Ło matko No w końcu co za różnica, prasowany czy sypany

Muszę sobie kupić żel pod prysznic tylko nie wiem jaki
Wykańczam resztkę Happy time Nivei i malinowego AA, teraz bym chętnie jakiś cytrusowy kupiła(chyba znów wybiorę ukochany Palmolive Vitality ) albo jakiś egzotyczny(mango i te sprawy ).

A i jeszcze muszę dodać apropos tych tabletek z cynkiem, o których tu pisałam - włosy mi przestały wypadać Zauważyłam to przedwczoraj, bo zawsze przy myciu traciłam multum włosków a teraz wypada ich zaledwie kilka

EDIT: A jeszcze puder brązujący muszę kupić tylko nie wiem jaki, chyba ten z L`Oreala wezmę, ten dla blondynek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 07:28   #4092
zizou
Zakorzenienie

isa a ten zel? ja go wielbie
Stary 2008-01-22, 07:55   #4093
snowqueen
Zakorzenienie

zizou skąd oni wzięli tą "sephorkę" ?! Może ona myślała, że prasowany to taki wiesz, przeprasowali go, skruszył się i teraz jest taki drobniutki?

Też uwielbiam Lemon & Oil Na pewno wrócę do niego, jak zrobi się nieco cieplej.

Wczoraj użyłam Emolium i juz czuję ulgę... On jest zupełnie inny niż wszystkie balsamy, których używałam, wydaje się, że działa głębiej, o ile to możliwe W każdym razie mam bardzo pozytywne odczucia i bardzo pasuje mi to, że nie pachnie.

Pierwsze testy kremu do rąk Atoderm też jak najbardziej pozytywne - zostawia taki fajny film ochronny, jednocześnie w ogóle nietłusty, potrzeba go bardzo niewiele i koi skórę natychmiastowo.

Chyba po zużyciu zapasów przerzucę się na pielęgnację apteczną, zwłaszcza jeśli chodzi ciało, dłonie i stopy.
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 09:07   #4094
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Myślalam o nim Ale też zależy, czy mi się zapach spodoba, jak go niuchnę
Najbardziej to jednak bym chciała coś a`la Tropical zing z Senses z Avonu To był zapach: świeże cytruski + mango
Stary 2008-01-22, 09:30   #4095
snowqueen
Zakorzenienie

isa samo mango lubię w żelu Naturals Avonu
Chociaż bezkonkurencyjny jest żel o tym zapachu Aquoliny

W ogóle mało jest jakiś takich tropikalnych zapachów żeli na naszym rynku. Cytrusy to tak, ale żadne tam egzotyczne mieszanki niestety...
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 09:45   #4096
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
isa samo mango lubię w żelu Naturals Avonu
Chociaż bezkonkurencyjny jest żel o tym zapachu Aquoliny

W ogóle mało jest jakiś takich tropikalnych zapachów żeli na naszym rynku. Cytrusy to tak, ale żadne tam egzotyczne mieszanki niestety...
No właśnie Pełno zapachów cytrynowych, pomarańczowych albo już całkiem słodkich owocowych a mieszanek jak na lekarstwo Tropical Zing mi się tak podobał właśnie dlatego, że był jak koktail egzotyczny, taki słodko-kwaśny

Zastanawiam się jeszcze nad żelem YR pomarańczowym, od dawna mnie kusiło coś kupić z YR, niektóre ich zapachy w kosmetykach są fajne np. malina
Stary 2008-01-22, 10:31   #4097
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:

Muszę sobie kupić żel pod prysznic tylko nie wiem jaki
Wykańczam resztkę Happy time Nivei i malinowego AA, teraz bym chętnie jakiś cytrusowy kupiła(chyba znów wybiorę ukochany Palmolive Vitality ) albo jakiś egzotyczny(mango i te sprawy ).
Isa, zerknij też na płyny Timotei - mają właśnie takie zapachy egzotyczne, oraz na St.Ives zielony (oba bardzo lubię)
Stary 2008-01-22, 10:32   #4098
Hosenka*
Zakorzenienie

Dotarła do mnie mozaika Avonowska Nie dość że wylicytowałam za niską kwotę (17 zł), niski koszt przesyłki (4,80) to jeszcze dostałam amse próbek - miłe

Wiem, że pisałam że do końca lutego nic nie kupuję kosmetycznego ale ... Przegladałam wczoraj setny raz katalog Avonu i wpadła mi w oko czterofazowa mikrodermabrazja Anew Clinical. Jeśłi by rzeczywiście zwężała pory to byłabym skłonna się skusić na nią, bo moje pory są mega widoczne i już nie wiem co z nimi rozbić (kwasy, maseczki, toniki, żele nie pomagaja )

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 10:43   #4099
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Zgłasza się kolejna wielbicielka

Cytat:
zizou skąd oni wzięli tą "sephorkę" ?! Może ona myślała, że prasowany to taki wiesz, przeprasowali go, skruszył się i teraz jest taki drobniutki?
Skąd oni ją wzięli to mało istotne, w Sephorach duuuużo takich Mnie tam ciekawi bardziej jaką musiała mieć minę, jak zizou wyszła

Cytat:
Też uwielbiam Lemon & Oil Na pewno wrócę do niego, jak zrobi się nieco cieplej.
Ja też go raczej na ciepłe dni polecam. Ale w sumie teraz, na dodanie sobie energetycznego kopa z rana, też byłby dobry

Cytat:
Wczoraj użyłam Emolium i juz czuję ulgę... On jest zupełnie inny niż wszystkie balsamy, których używałam, wydaje się, że działa głębiej, o ile to możliwe W każdym razie mam bardzo pozytywne odczucia i bardzo pasuje mi to, że nie pachnie.
Uprasza się o nie kuszenie Już wystarczy, że Hexx zachwalała całą serię...

Cytat:
Myślalam o nim Ale też zależy, czy mi się zapach spodoba, jak go niuchnę
Z butelki może Ci się nie spodobać, bo on dopiero pod prysznicem pokazuje swoje prawdziwe oblicze Z butelki jest niezbyt zachwycający, z lekka męski nawet. Sama wzięłam go bez większego przekonania, ale od razu okazało się, że to jest TO

Cytat:
Zastanawiam się jeszcze nad żelem YR pomarańczowym, od dawna mnie kusiło coś kupić z YR, niektóre ich zapachy w kosmetykach są fajne np. malina
Pomarańcza YR też jest fajna Takie szampańskie delicje pomarańczowe normalnie

Przyszły dziś moje ostatnie kosmetyczne Allegrowe zakupy: kompet odżywek NailTek dla siostry, NailTek Quicken dla mnie i malinowy rozjaśniacz do włosków Sally Hansen. I teraz się zastanawiam czy aby na pewno to oryginały bo nieco się różnią od moich odżywek kupowanych od dystrybutora na Polskę. Niby sprzedawca miał same pozytywy, niby on ma je pewnie bezpośrednio z USA, więc mogą się różnić, ale jakaś nutka niepewności pozostaje... Mam jednak nadzieję, że martwię się na zapas i że siostrze pomogą, bo jej paznokciom naprawdę tego trzeba
A sama swoich skarbów nawet nie mam jak wypróbować, bo pazury wczoraj malowałam, a wąsika nie będę dziś wybielać, bo i wieczorem idę na fitness i jutro przed południem, więc jakby coś miało pójść nie tak <odpukać>, to lepiej mieć możliwość nie pokazywania się ludziom na oczy

A nowe zakupy, o dziwo mnie nie kuszą Może coś z mamą zamówię w YR, ale to i tak odbiorę w lutym, więc się nie liczy Zresztą największą chrapkę mam na żele pod prysznic Migdał i Werbena, no i na odżywkę nabłyszczającą Phytum Actif. Odżywki ciągle nie kupiłam, a żele niby mam, ale zimowe, z których i tak jeden (mandarynka-migdał) wykończę jeszcze w styczniu, drugi taki sam dam rodzicom , a żeby użyć trzeciego (piernika), muszę mieć coś na zmianę do niego a mam same typowo wiosenne jak dla mnie zapachy, czyli bez i zieloną herbatę. Bez dostałam od YR za free, a zielona herbata to już ponad pół roku czeka aż będę mieć na nią ochotę, a ja wciąż nie mam
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 10:49   #4100
isa666
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rady żelowe

Czyli moje najbliższe zakupy to jakiś żelik, jakiś bronzer do buźki i perfumy GG White z Ori Z tym, że perfumy to już liczę na luty, bo zanim przyjdą...
Stary 2008-01-22, 12:49   #4101
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Skąd oni ją wzięli to mało istotne, w Sephorach duuuużo takich Mnie tam ciekawi bardziej jaką musiała mieć minę, jak zizou wyszła
mniej wiecej taka
no sory, ja jej uczyc nie ebde, czym sie rozni prasowany od sypanego

bylam dzis w gc i w sephorze i w douglasie i nie kupilam NIC ha. za to kupilam sobie buty emu, przecenione na 69 zlotych [grzech bylo nie brac, zwlaszcze ze to dla mnie obuwie wszechczasow ]. i sukienke na wesele sobie kupilam, w zwiazku z czym mam juz cztery bedzie w czym wybierac
Stary 2008-01-22, 12:54   #4102
ariam4
Raczkowanie

jako bronzerek polecam laskawie spojrzeć na rimmel natural bronzer odcień 022.
ariam4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 12:56   #4103
Estella
Zakorzenienie

Ziz a gdzie emu kupiłaś? Bo mojej siostrze się podobają.
Ja dostałam dziś krem Olay Multi Radiance do mieszanej, bardzo mi sie zapach podoba
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 12:59   #4104
zizou
Zakorzenienie

Es w skelpie co sie nazywa Kwadrat - w krakowie jest na wislnej, to chyba taki pojedynczy, niesieciowy sklep. ja wzielam rozmiar 36 a poza tym byly 38, 39 i dwie 42. kolor brazowy, szkoda ze nie czarny, ale coz przezyje
Stary 2008-01-22, 13:01   #4105
emememsik
po prostu Em :)

zizou, to pewnie resztki i innych rozmiarów już nie będzie, co?
Stary 2008-01-22, 13:03   #4106
zizou
Zakorzenienie

em nie wiem te byly wystawione, ja bralam bez mierzenia bo mi sie troche spieszylo i nie pytalam o inne rozmairy sa na pewno jeszcze 38, 39 no i kajakowe 42
Stary 2008-01-22, 13:18   #4107
Estella
Zakorzenienie

Chyba sie muszę przeprowadzić do Krk
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 13:35   #4108
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
snow, rzyrafko, agabil wszystkiego najlepsiejszego z okazji imienin

dzięki.
Dziewczyny, najlepszego

Asiu, a może prasowana IsaDora?

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 13:51   #4109
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Bardzo mnei ciekawi a jak już ma lusterko to super. Mam tylko nadzieję, że kolory będą inne niz w prasowanym Pure
takie ma kolorki (zdjęcie) z tym, że tych ciemnych na pewno nie będzie u nas

Cytat:
Napisane przez AsikS Pokaż wiadomość
Tak właśnie wyczytałam na stronie L`oreala, że C jest do chłodnej karnacji.
Dziękuję Annmarie. Muszę po prostu się przejść do sklepu. Przynajmniej już wiem, czego szukać.
najlepiej choć trochę wiedzieć o produkcie, który chce się kupić
a może oglądnij sobie ten Maybelline?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 484949.JPG (9,7 KB, 26 załadowań)
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 15:19   #4110
evitka21
Zakorzenienie

snow, czy to o tym emoliumie piszecie? czy jest jakas inna seria jeszcze?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości