|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV
dziewczyny gdzie najlepiej kupić serwetki, pudełka plastikowe na ciasta itd? najlepiej w jednym miejscu
|
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
W sumie tylko dwie i to raczej wyszło nagle, wypadki losowe. Jedna na tyle wcześnie powiedziała że nie przyjdzie (3 dni przed weselem) że udało się jej nie liczyć a dwie nie przyszły, mąż koleżanki i żona kuzyna. Reszta dopisała.
|
|
|
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
No mam nadzieję, że poniżej 60-ciu już nie spadniemy. Do ślubu jeszcze 2 tygodnie i tylko ta liczba gości mnie stresuje. Trochę mnie podniosłaś na duchu.
|
|
#454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a gość tez człowiek, moze zapomnieć o potwierdzeniu bo juz np. powiedział ze bedzie jak zapraszaliscie i stwierdził ze nie trzeba dzwonić, albo tak jak ja ostatnio po prostu zapomniał. Wiedziałam ze ide ale nie wiedziałam ze termin dzwonienia juz minął
|
||
|
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
My juz tydzień po ślubie 😀 było cudownie. I nie warto się przejmować ze połowa gości odmówiła przyjścia. I zamiast 160 było 84. A sala może pomieścić do 200. Zostają najlepsi
Z perspektywy dnia dzisiejszego nic bym nie zmieniła. Może tylko zwolniła czas bo wszystko minęło bardzo szybko. Co do recenzji - Czarna Kawa spisała się super z makijażem - wszystko trzymało się do ostatniej chwili i był to naprawdę piękny makijaż 😀 Filip z Alterego również się spisał mimo że próbna fryzura straciła kwiatki ta w dniu ślubu trzymała się do rana DJ Piotr Węzigowski - najlepsza oprawa muzyczna spośród wszystkich wesel na których byłam. Piotrek ma super pomysły. Nie miało się ochoty schodzić z parkietu Hotel Stodółka w Cminsku - wszystko ok, w żadnym momencie nie usłyszeliśmy ze się nie da. Jedzenie super, świadek który ma doświadczenia w biesiadowaniu i obsłudze stwierdził że nie ma co robić bo wszystko jest idealnie. Szczególnie polecamy żeberka które możne zamówić jako opcja dodatkowa. Nic nie zostalo 😀 kelnerzy mega profesjonalni. Widać że mają doświadczenie a nie są tam przypadkiem z lapanki. |
|
|
|
|
#456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokladnie, bo nasz ślub to nie jest wydarzenie roku transmitowane na żywo trzez tvp Tak naprawde każdy z nas co roku ma 2 - 3 wesela Poza tym ludzie nie zyją tylko naszym ślubem cały rok, w przeciwieństwie do nas ![]() Dzięki za radę będę na pewno dzwoniła do wszystkich gości, bo przecież mamy też poprawiny i muszę wiedzieć kto na nich będzie. Do 10 sierpnia mam potwierdzenie a jak na razie z 200 osób może 5 dało mi znać .... A tak na marginesie, jakby ktoś chciał telefon do faceta który ma autokary do wynajęcia to służę pomocą. Ma mega tanio. Za dwa dni wesele i poprawiny (stok - brzeziny około 15 km w jedną stronę) bierze 400 zł (tak za dwa dni !). Obdzwoniłam pół kielc .... nie ma taniej. |
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
I ja tez poprosze 😉
|
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ile macie ciepłych dań?
|
|
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
My mieliśmy ślub o 18, więc późno i był dwudaniowy obiad i 3 dania gorące. Jednym z posiłków po północy były pierogi i barszczyk czerwony podany w bemarach, więc goście mogli sobie wziąć w dowolnym momencie i ilości. Warto przemyśleć dobrze godziny posiłków, wiadomo, że na początku wesela je się i pije więcej niż po 2 w nocy. Byliśmy teraz na weselu, gdzie jedzenie było pyszne, ale po północy ciepłe dania były podawane co godzinę, a do północy ciepłych dań było mało. My przed ślubem będąc na weselach, sprawdzaliśmy, jak znajomi zaplanowali posiłki i trochę się inspirowaliśmy
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- U nas nie przyszło 15 osób, głównie świeżo upieczeni rodzice było 136 osób dorosłych i 11 dzieci. Nie mieliśmy problemów z potwiedzaniem, większość osób pounformowała nas w terminie, do kilku osób sama dzwoniłam, po prostu zapomniały dać znać, bo dla nich było oczywiste, że będą
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
Czyli obiad, 3 ciepłe dania, i bigos razem z pierogami na wiejskim stole powinny wystarczyć?
![]() Żabko nie wiem czy na domaszowskiej nie ma jakiejś hurtowni z rzeczami papierowymi w tym z pojemnikami i serwetkami. Będę niedługo kupować to dam znać ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Żabko z tego co pamiętam to na Żniwnej jest hurtownia takich duperelow
|
|
|
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() A co myslicie o takiej fryzurze ślubnej która zrobiłam swojej loli cierpliwej klientce ;-)? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytanie tylko, czy masz takie włosy jak "ta lala" :P
|
|
|
|
#465 |
|
Rozeznanie
|
Chciała bym
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#467 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Pisalyscie kiedyś o brafitterce, która znajduje się naprzeciwko NOT-u na Sienkiewicza. Czy pamietacje jak się nazywa ten salon? |
|
|
|
|
#468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Np. Wypełniacze, klipsy z włosami, pudry, tapir itp. ;-) prawie wszystko się teraz da zrobić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
Dolce Vita? Jakoś tak...
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
dolce vita polecam z calego serca
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
My mamy 5 dań gorących, wliczając obiad. Do północy 3, a po północy 2.
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny sorki za maly off top ale : widzialyscie gdzies w kielcach zaslony zaciemniajace jednokolorowe? Znalazlam na bazarkach, ale niestety nie mA koloru ktory mnie interesuje. Gdzie wgl sa jakies sklepy z zaslonami oprocz merkury market i tego typu?
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
Żabko a wisan na obok KCK? Tam są fajne firany i zaslonki.
Dziewczyny byłam w Dolce Vita. Jestem bardzo zadowolona. Kupilam bardotke do sukni, Pani jest bardzo profesjonalna i zna się na rzeczy ![]() Dziewczyny na 200 osób ile zamówić ankiet weselnych? |
|
|
|
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam mieć 160 gości, zamówiłam 80 ankiet i wydaje mi się to dużo za dużo, także nie szalej
|
|
|
|
#476 |
|
Rozeznanie
|
Jest taki sklep na placu wolności, na tej ścianie co Credit Agricole, tylko bardziej w stronę Sienkiewicza. Ja tam kupowałam zasłony. Jest też sklep na Hipotecznej - na tej samej "ścianie", tylko po drugiej stronie sienkiewki. Ale co do tego drugiego to nie ma pewności, bo tam te sklepy się bardzo szybko zmieniają. No i ten obok KCK co Kasia napisała. Sklepy z materiałami są też na Paderewskiego - zaraz za przystankiem po stronie ronda na IXw i na Warszawskiej - prawie na przeciwko Empiku. Ale tam z kolei nie wiem, czy mają materiały zasłonowe.
|
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
Jest jeszcze hurtownia materiałów za starym stadionem korony albo to jest Szczepaniaka albo już aleja na stadion.
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam hurtownie tkanin na Stadionie.juz dwa razy kupilam tam material na zaslony i jestem bardzo zadowolona.jest tez sklep na Wojska Polskiego ( przy Krakowskiej Rogatce)no i oczywiscie w Echo Eurofirany czy jakos tak,ale ceny w obu zwalaja z nog,przynajmniej mnie.Aha i jest jeszcze sklep na Leonarda z tkaninami (moze uda sie cos wypatrzec) i na Piotrkowskiej cos bylo
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny. Potrzebuje wlasnie na juz. Udalo mi sie znalezc na allegro i nie wiem czy sie nie skusze bo jest ten kolor co chcialam. 😉
|
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
hej
Dawno mnie nie było bo proszenie gości pochłania wolny czas, ale zostało nam już niewiele Zapraszamy koło 250 osób ale myślę że odpadnie z tego koło 50-60 osób. Część gości potwierdziła przy zapraszaniu, ale mimo wszystko prosiłam o telefon w wyznaczonym w zaproszeniach terminie i jak oni nie będą dzwonić ja będę potwierdzać żeby mieć pewność.Jeśli chodzi o gorące dania u nas będzie 6 z obiadem + 2 bemary z wybranymi daniami gorącymi uzupełnianymi przez całą noc więc myślę że nikt nie będzie głodny. Zamówiłam dzisiaj biżuterię na allegro wyglądającą identycznie jak novia blanca o 100 zł taniej emviorsklep się nazywa użytkownik, jak przyjdzie pokaże zdjęcia. Zakupiłam także buty, ale nie było to łatwe bo mam małego palca po złamaniu który jeszcze niechętnie godzi się na buty z wąskimi czubkami, dodatkowo jak zwykle lewy jest nie mierzony więc nie rozbity :P ale myślę że będą wygodne bo niziutkie 8 cm
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Wszyscy bawili się super gro pozostawało dłużej niż zamierzało.