![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
My mamy wszystkie szczepionki za darmo i szczepimy na wszystko.
Łącznie z meningo i pneumo... Tyle pokoleń było szczepionych i do mnie to przemawia. Czytałam kiedyś chyba w Polityce/Newsweeku lub czymś podobnym, że nigdzie nie ma 100% potwierdzen, że to szczepionki spowodowały jakieś choroby/upisledzenia. Podobno szczepionki mogą przyczynić się do uaktywnienia /uwidocznienia choroby/uposledzenia z którymi dziecko się już się urodzilo. Dlatego obwinia się szczepionki. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() Pewnie u każdej inaczej Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Ania, ja ze Starszakiem miałam podobnie. Też nie chciał spać . Jedyne co mogę zaproponować to stały rytm dnia. Wstawalismy o podobnej porze rano bo jak kilka razy dałam synkowi pospać dłużej to rozwalalo nam to cały dzień. Potem aktywność i drzemka 30min., Aktywność i karmienie i spacer 2-3 godz.na którym spał. I potem jeszcze jedna krótka drzemka i to wszystko. Tak nam się plan dnia ułożył bo mały nie spał za dużo ale trzymaliśmy się go juz codziennie Moim zdaniem powinnaś zrobić u siebie podobnie, żebyścue oboje wiedziały co was czeka a nie np.Ty walczysz żeby Maje uspac a Ona ma to w nosie. Może właśnie stały rytm dnia jest Jej potrzebny Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz musze obserwować. Zmykam spać. Maja jeszcze śpi. Jutro szczepienia. Trzymać kciuki ![]() Dobranoc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
Witam z pierwszego karmienia
![]() Małą chwilę zgrozy zaliczyłam. Podawałam małemu delicol i się zakrztusił w taki sposób że nie oddychał. Na szczęście matka na tyle przytomna że szybko zareagowała. Z drugim zupełnie inaczej. Pamiętam jak z pierwszym wpadałam w lekką panikę. |
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Zadomowienie
|
Ja ciągle biogaie,ale chyba zrobię jak któraś pisała,że jak mi się skończy to zmienie na inny. W ogóle widzę,że np jak późno jej podam ta biogaie to marudzi bardzo. Tzn bez probiotyku
Cytat:
Moja położna mówiła,że trzeba długo dawać te probiotyki, z pół roku co najmniej [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63641746]Bo nie chce teraz trzeciego dziecka. Kompletnie nie mamy na to warunków. No i z trojka z tak małą różnicą wieku bym się chyba zajechała.... Dziewczyny czy używacie już mat edukacyjnych? Dzieci zainteresowane? Szukam ratunku.. wyciągnęłam palak do fotelika ale olala go i znów rączki...[/QUOTE] Czasem układam Basię na macie,ale jest zainteresowana tylko wtedy gdy ruszam tymi wiszacymi zabawkami. Bardziej jej podchodzi karuzela ostatnio |
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Haneczka jak małej smakuje bebiko? Zostajecie na nim? Ja wcOraj zamówiłam ten pojemnik do mleka hipp i 6 małych już gotowych takich buteleczek 90 ml mleka, aby np wziąć do lekarza ![]()
![]() |
#996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko przewróciłam na bok, nie podziałało to buźka do dołu i klepałam po pleckach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niecierpie go! Cale rece mi sie wlasnie po nocy lepią.
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. My juz na nogach. Maja więcej gaworzy i częściej świadomie sie uśmiechala
![]() Dalej walczymy z katarem i dalej jest u nas sapka. Zobaczymy co dziś powie lekarz. Ladnie w nocy spi bo od 20.30 do 2 i potem od 2.30 do 6.30. W nocy byla straszna burza. Bylam tak zmęczona ze nie zrobiła na mnie wrażenie mimo grzmotow i błyskawic. Trzymać kciuki za szczepienia prosze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
Ania trzymamy
![]() Nas czekają w środe.
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marysia zalicza drzemkę, więc czekamy aż się obudzi i jedziemy do galerii na zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pozatym w nocy nic nie widze, mam małe lampki zaswiecone ale to mało. Fajnie, ze potrafisz to ogarnac, mnie w nocy to dobija ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawo za trzeźwość umysłu i szybką reakcję ![]() Fiazo Ty w szpitalu możesz normalnie zostać z synkiem? Cała dobę? I spać przy nim w szpitalu czy inaczej jest to zorganizowane. Cytat:
![]() Też zamówiłam pojemnik na mleko hippa i myslalam o tym malym mleczku gotowym juzr ale tylko,90ml było a Hania czasem zjada,po 120więc robie jej. W butle i teroopakowanie zabieram ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak wygląda/objawia się sapka? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co masz w planach zakupowych? Cytat:
![]() Zauważyłam, że Sab Simplex Hani bardzo smakuje ![]() Marysia dalej przechodzi wieczorne kolki? Czy sier poprawiło w tej kwestii u Was? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko boje sie, nie chce zeby ja bolało :/ Wczoraj na wieczor troche przegiełam i podałam 50ml kopru. Zawsze daje 20,max 30. Mała za chwile zrobila koope, a rano męczyła sie strasznie z bączkami, tak ze az spi na mnie bo mi jej zal było.
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę Marysi dokupić body ![]() ![]() ![]() Z kolkami się (odpukać) uspokoiło, czasem ma gorsze wieczory, ale to raczej nie kolkowe dolegliwości. No i tak jak każdemu się chwaliłam, że moje dziecko się nie drze, tylko stęka i marudzi, tak niestety ewoluowała w tej kwestii i jak jest wkurzona to się wydziera niemiłosiernie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
My juz po szczepieniach
![]() Maja w tydzień przybrala 240 gramów... zdziwilo to lekarza a mnie tym bardziej. Waży juz 4400 ![]() Bardzo ładnie się rozwija. Podnosi juz główke i dosc długo trzyma. Chętnie się podnosila ![]() Żeby katar szybko schodzil mam nosić na rękach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-08-01 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Ania a czemu lekarza to zdziwiło?Dużo czy mało czy co?
Moja Idka na ostatniej wizycie jak była sprawdzana waga to przybrała na samym cycku 300g w tydzień i uważam że to super wynik jak na kp. A na to Majki nie spanie coś lekarz mówił? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Zakorzenienie
|
Madziu sapka to takie charczenie,chrapanie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Na sapanie nic nie powiedziała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1013 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My też chowamy powoli ciuszki 56 ![]() ![]() ![]() W Smyku teraz przeceny ![]() ![]() Nie byłam jeszcze z Hania w CH wszystko przed Nami ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez musze zrobić porządek w ubrankach bo juz wyrosła ;(....szybko Nasze Szkraby rosną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania, pomachaj swojemu tz i jego mamie poprzednia i obecna waga Mai. Niech skończy dogadywanue, że córka glodna Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boje się oczywiście, jak każdego szczepienia, ale boję się również chorób, jakie mogą wywołać pneumomoki. Mój syn jest nosicielem pneumokokow- ma je w nosie i gardle. Odkąd jest zaszczepiony przestał chorować , łapie zwykle infekcje kończące się katarem. U niego szybko się kończy choroba, a jak nas zaraził to się wyleczyć nie mogliśmy. Wiec z ego względu wole zaszczepić Zuzie, bo jest jeszcze malutka, a Bartek zammiesiąc wraca do przedszkola i znów będzie nam znosił zarazki do domu ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Co do seksu po cc- u mnie nie ma problemu z suchoscia pochwy . Jest ok, tak jak bbyło przed. Wiec to też pewnie zależy od organizmu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Ania
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Aaaa pochwale się ze weszlam w jedne jeansy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
Madzia normalnie przy dziecku jestem. Mam swoje szpitalne łóżko. Pobyt darmowy bo kp, inaczej się płaci.
Już mieliśmy troche badań. Jutro echo i chyba tyle. Jak nic zlego nie będzie się działo to we środę wyjdziemy. Po tych badaniach będzie konsultacja z warszawą i decyzja o operacji. Ania brawo za wagę Mai. Moj przytył 140g w tydzień . Ty weszłaś w dżinsy a ja w spodenki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.