![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Mona, dziękuję, że pytasz
![]() ![]() Dostałam wczoraj tylko uroczego smsa o treści "jak tu ku##a pięknie" ![]() Poszliśmy na 20 do kościoła, Marysia pęknie spała ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Coś mi się zdublowało
![]() ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-07-31 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Moze tu tez znajdziesz inspiracje https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=474308 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Sciagnelam mleko z dwóch piersi. Jak się teraz Tymek obudzi to chyba nie poje bo jak dętki się zrobiły... chce trochę na chrzciny nazbierać i zamrozic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
My w weekend byliśmy w odwiedzinach u kuzynów 2 i 7 lat. Młody się tak przebodzcowal, że po powrocie w niedzielę do domu, jak już udało się go uśpić, spał ciągiem 4 godziny o nawet potężna burza go nie ruszyła. Na szczęście obudził się w dobrym humorze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Martunia, tak, we Wrocławiu
![]() ![]() Marysia zasnęła u mnie na rękach, chrapie jak stary dziad ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
A my na wyjeździe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Karmimy się po raz pierwszy od godziny 19.30 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ---------- Wszyscy śpią a ja sufituje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
My sie tez karmimy.
Mam pytanie w kwestii "tentego". Czy juz wszystkie TO robiłyacie? dwa i pol miesiaca po porodzie, a ja nie moge sie przelamac. Maz robi podchody i kosza dostaje... Wroclaw kocham, mieszkalam kiedyś przez chwilę. Chetnie bym tam wrocila.
#430 |
Zakorzenienie
|
Bogowie, co za pobudka...kociakowi znowu się coś w nosie zebrało i jak zaczął płakać to nie wiedziałam czy już głodny czy oddychać nie może, oboje mało zawału nie dostaliśmy...teraz już chyba nie zaśniemy a rano idziemy kupić gruszkę do nosa, szkoda że od razu nie kupiliśmy na wyjazd. Pomijam, że w ogóle ciężko mi się śpi w nowym miejscu i już jestem jak zombie to jeszcze takie akcje...
---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:03 ---------- A tentego...no robimy robimy, tylko susza jak na pustyni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
aaa nie moge zasnac!
---------- Dopisano o 04:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ---------- A w ogole to u nas IDA ZEBY... dziaslo rozpulchnione, widac dwie kreseczki na dziasle, mlody sie slini na potege i gryzie wszystko co sie da. Moje cycki przezywaja kryzys. Czy to aby nie za wczesnie?
![]() |
#432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wow zabki! Ja licze ze jeszcze na nie poczekam ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() We Wrocławiu byłam kiedyś na jeden dzień, dawno temu. Jest piękny, to prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Laurose- procto glyvenol, jakby nie pomagała sama maść polecem dodać czopki. Wtedy błyskiem problem z głowy. A przypomne, ze miałam zewnetrzne których trudniej się pozbyć.
Ja ten tego jeszcze nie. Spimy z Małą, nie mamy w salonie nawet łóżeczka aby ją odłożyć więc warunków brak. ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Dziewczyny kumpela prosila mnie abym zapytała co pijecie na rozkręcenie laktacji? Tzn po czym zauwazyłyście różnice.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-01 o 06:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmi, herbatka anyzowa na laktacje
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Tenteges to my nawet z Tymkiem na lozku ha ha ale mój mąż to może zawsze i wszędzie a mi się nie chceeee... też go zbywam ile się da no ale czasami trzeba
![]() ![]() Dziewczyny bylyscie już na 2 szczepieniu??? My mamy w środę i juz mam stresa ogromnego jak to będzie tym razem. Czy też będzie taki płacz przerazliwy??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I obawiam sie, ze ja to moge plakać razem z Małą ![]() Mona, a Ty mimo braku problemów nakręcasz laktacje? Czy tylko gdu te skoki są i potrzeba więcej mleka?
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam akcję oduczania małej od szumów. Bo już mnie to drażni - w łóżku, łóżeczku , bujaczku zasypia przy szmie. Szum się kończy, koniec spania, no nie, tak być nie może. Myślę że jest już na tyle "duża" że już powinna zasypiać jak jest senna a nie muszę jej jeszcze tym szumem jak obuchem w łeb ładować. Wczoraj wieczorem pięknie zasnęła bez żadnych dźwięków, teraz w bujaczku też, więc chyba na siłę ją nimi raczyłam
![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-08-01 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam laktatora, nie mam butelek, nie odciagam i generalnie nic nie robie, tylko karmię. Nie zauważyłam też jakoby w trakcie trwania skoku miała zwiększone potrzeby jedzenia. Tylko jak są upaly to częściej popija po troszku, ale i to nie wymaga ode mnie ingerencji rozkreceniowych, organizm sam mi to wszystko reguluje widocznie. A tego ostatniego skoku 11-12 na szczęście nawet nie zauważyłam.
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-08-01 o 07:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boje sie co bedzie w tym 3 miesiacu, mam nadzieje ze mleczko nadal będzie jak teraz ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- A tak swoja drogą karmi ma 0,5% alko :/
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-01 o 07:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Zabcia, ja czytałam, że to wszystko nie ma tak na prawdę wpływu na laktację, że nie ma badań potwierdzających, że te produkty w jakikolwiek sposób zwiększają laktację...
![]() ![]() Ja piję karmi, bo lubię, piję herbatkę bocianek, zamiast innych herbat i mam femaltiker. Po niczym nie zauważyłam większej produkcji ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pije ostatnio koper wloski, ale nie na laktacje tylko jelita ![]() Czytalam też, ze mleko nawet mrożone powinno się podac w ciagu 2tygodni, bo dziecku się zmienia zapotrzebowanie i mleko też sie zmienia. Co o tym myślicie? Mona, to fajnie że nie czuć tego ze dziecko chce wiecej, a nie może dostać. Bo ja to sobie tak czarno wyobrażałam niepotrzebnie bo fajnie nam idzie, oby jak najdłuzej.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-01 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie poniedziałkowo
![]() Uwielbiam deszcz! Moje dziecko tak pięknie wtedy śpi, chyba służy jej takie świeże, rześkie powietrze. Dziś były tylko trzy pobudki 0-3-6, przy każdej zasypiała jak za noworodka bo ledwie cyca wypluła to już spała jak kamień i ani drgnęła przy przenoszeniu do łóżeczka. Rano dospała do 9, opitoliła cycburgera (Roses spodobało mi się to określenie - kradnę ![]() Fajnie, że nocka gładko przeszła bo wczoraj Ala miała dzień jęczybuły i kwęczydła. Wszystko na nie, nic tylko marudziła. My też porzuciłysmy wszystkie szumy i inne takie. Stosowałam może kilka razy w pierwszym miesiącu ale cudów nie widziałam a w sumie Alicja zasypia sama, nie potrzebuje noszenia, kołysania itp, byle tylko swojego przyjaciela ukochanego miała - smoczka Cytat:
Chyba, że to wczorajsze marudzenie było winą skoku? W czwartek nam 12tyg stuknęło |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jednak sie to u Ciebie pojawiło tzn to ze bylo za mało mleka. Ale dałyscie rade bez jakiś kryzysów? A u nas normalnie jedzenie co dwie godziny.
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Zabcia, po czym stwierdzasz u Fab za małą ilość mleka?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kryzysu żadnego nie miałyśmy, jakoś od początku idzie nam gładko to karmienie. Herbatkę laktacyjną nadal popijam ale to chyba bardziej dla przyjemności bo po prostu mi smakuje a jakoś odwykłam od czarnej herbaty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.