|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
U nas juz druga pobudka z placzem
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3902 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
U nas cudowna noc. Tylko 2 karmienia z czego jedno wymuszone przeze mnie
![]() No Zuzanna w ciągu ostatnich 3 tygodni pognała do przodu w zastraszającym tempie ![]() ![]() Marcia zdrówka dla was. Że też latem jakieś choróbska musiały się przyplątać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Marcia, dużo zdrówka i sił 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Też myślę o macie piankowej, bo Zuzia jest coraz bardziej mobilna. A jak jej rozkładam kołdrę na podłodze, to się denerwuje, że za miękko, a jak ma sam kocyk to za twardo i się uderza w główkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3904 |
Rozeznanie
|
No Zuza zasnęła o 20.30 i pobudki o 1 i o 3 karmienie na śpiocha. Później o 6 jeszcze cyc i dociągnęła do 7....
W ogóle odkąd zaczęła się więcej ruszać, zaczęła więcej spać w dzień. Ma 3 drzemki. Rano kolo 8 śpi godzinkę lub 1,5. Później koło 13 spacer i tu śpi 2-3 h. I koło 17 do godzinki sobie pośpi... Martwi mnie tylko że na wadze nic nie przybrała. Ale mąż mi tłucze że przez ostatnie 3 tygodnie wszystko naraz nam się nałożyło. Gwałtowny skok w rozwoju, pierwszy ząbek i upały wiec co sie dziwić że apetyt raczej średni. Ale na wszelki wypadek pójdę skontrolować jej krew bo ona anemiczna od urodzenia i niby w maju wyniki już były ok, ale żelazo nadal nisko i boję się że mamy za mala dawkę i trzeba będzie zwiększyć... Teraz obraziła się na łyżeczkę i za chiny nie otworzy buzi 😒 i cala marchewka ląduje w koszu bo jak widzi łyżeczkę to szczękościsku dostaje... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-07-31 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3906 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
U nas super noc ![]() ![]() ![]() Dzis podalam Artusiowi kaszke i zjadl ladnie ![]() ![]() Poza tym od rana wszystko na nie. Bylismy na dworze, ale tylko 5 minut, bo zaczal padac deszcz. A niech to ![]()
![]() |
#3907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie nie ma, ale jestem mocno przewrażliwiona na tym punkcie... W ogóle dużo bardziej wszystkim się przejmuję niż przy Michale, panikara się ze mnie zrobiła :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
Dziecię me najmlodsze poszlo na drzemke 9.10 i wstalo 13.55 😊 zastanawiam się czy drzemka nr 2 sie odbędzie....a zazwyczaj mamy 3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3909 |
Wtajemniczenie
|
Lamia, ja mam tak samo, przy pierwszym dziecku miałam na wszystko wywalone w porównaniu z obecnym
![]() ![]() Aga, masz złote dziecko. Ja dziś nie spałam od 4- to była jedyna pobudka w nocy- Milek chodzi spać ostatnio przed 19stą, ale dopadły mnie po karmieniu dolegliwości jelitowe i za chiny nie mogłam usnąć ![]() Agaciorek i na warzywka przyjdzie czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3910 |
Raczkowanie
|
U nas znowu przespana noc. Kolo 5 obudzila sie na cyca i wstalysmy kolo 7. Wybylam dzisiaj na 7 godzin i super odpoczelam. Tatus sprawil sie na medal i sie jeszcze zdziwil, ze tak szybko wrocilam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Agaczilla co Ty robisz, ze on tyle spi? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
Złote złote 😊 ale trochę się popsuł ostatnio bo juz nie chce lezec tak jak wcześniej. Wcześniej sobie lezal np w salonie, znudzilo sie to przenosiłam do łóżeczka to do sypialni i większość czasu leżał...a teraz----tylko na rękach i w dodatku na siedząco. Inaczej płacz nie z tej ziemii...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
U nas 2 dni imprez byly masakra. Wczoraj to znajomi troszke posiedzieli. A dzis koledzy tz masakra...... Nie bede opisywac ale tak sie ponapijali.. Tz to sztywny 😱 na sCzescie zabralam sie z zosia do sypialni rodzicow i mam w d. Sprzatac tez on jutro bedzie nie przepuszcze mu 😛
Lamia moja Zosia tez sie obrazila na lyzeczke. Masakra A Nocki dalej tez masakryczne. Wiecie ja juz taka zmeczona chodze tymi pobudkami co 2h co 1h.. No nie chce juz wam truć ale moglaby zaczac spac 😬 bo to tylko sie odbija na tym ze ja jestem wiecznie wkurzona .. Ale co zrobic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3913 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z warzywek to póki co dynia jedynie smakowała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() No ale pewnie jak to z dziećmi i ludzmi ogólnie, różne są temperamenty ![]() Mój dziś rekordowo brykał ponad 5 godzin po swoim centrum dowodzenia na podłodze ![]() ![]() ![]() ![]() A potem odespał to 4ro godzinną drzemeczką, zmęczył się dziczek ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-07-31 o 22:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3915 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze to skok? Boze jakby Nina chciala zebym ja jeszcze nosila to bym zwariowala... Wystarczy, ze usypia tylko na rekach ![]() Cytat:
Marciar wysylam pozytywne fluidy. Niech Zosienka sie opamieta. Ja po 3/4 pobudkach czulam sie zmeczona, wiec naprawde Cie podziwiam. Jestes dzielna mama ![]() Cytat:
To nasz nowy rekord ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- A jak wrocilam do domu to mialam tak twardego lewego cyca, ze jakbym sie zamachnela to moglabym kogos zabic ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
Ale brzydka pogoda u mnie od rana. Leje i leje. Nie będzie dziś spacerku, bu. A kupiłam na grupie fb z miasta dwie kurteczki na zimę małemu i miałam odebrać. Nic to, pośle sie męża
![]() ![]() ![]() Miłego dnia wszysktim ![]()
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
O ja tez chce dzis dac kaszke
![]() ![]() Brokuły jej nie smakowaly. Moja ti dlugo nie polezy. Nawet nie chce sama sie bawic. Nie czolga sie za duzo wiec jeszcze dluga droga przed nami. I tak hak u Agi, chce by ja brac na siedzaco 😐 u nas tez marna pogoda a po polu dniu chyba pojedziemy do dr zeby osluchala Zosie... Juz mało kaszle ale nie podoba mi sie to. A mi juz przechodzi na szczescie Lucy 4h drzemka 😱😱😱😱😱o jesu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdrówka dla Was, aby choróbsko sobie poszło ![]() Ja swojego nigdy nie biorę na siedząco, to może dlatego się nie dopomina. no albo dlatego że sam sie posadził na siedząco ![]()
![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dobija się innych matek, że ich dzieci nie wytrzymują same na macie i w dodatku chcą się nosić na stojąco. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3920 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wreszcie dotarłam po intensywnym weekendzie ![]() Wczoraj nawet kościół pierwszy raz zaliczyliśmy we 4- taka zwykły bezokazyjny ![]() Mój cały czas chce być na rękach !!!! ![]() marcia- zdrówka dla Was obu ;* ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- O to to...dokładnie !!!
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
Nie nosze go. Jemu do pełni szczęścia potrzebne jest trzymanie na rękach. Leżenie to na macie chwile kombinacje, obroty, lapanie nóżek, suwanie sie na pleckach\dupce tak żeby jak najwięcej znaleźć się poza mata itd....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak serio, to moje dziecko nie lubi unieruchmienia, on najszczęśliwszy jak może sie rozwalić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoja od urodzenia nosze i to najczesciej w pionie no nic nie zrobie ze ona tak sie uspokaja 😎mi dzieki temu brzuch spadl juz bardzo duzo po ciazy 😛cos za cos haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3925 |
Zadomowienie
|
Mój baaardzo lubi na rękach, ale muszę z nim chodzić, bo jak siedzę albo stoję to jęczy
![]() ![]() U mnie kolejny dzień parszywej pogody, za cooo ![]()
![]() |
#3926 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
widze temat noszenia/ nie noszenia ![]() My nosimy, bo lubimy, poza tym szkoda mi go, żeby cały czas leżał, skoro mozna zwiedzać świat ![]() Na macie też lubi poleżeć albo tak na łózku, czasem dopomina sie marudzeniem, zeby go położyć i zostawic w spokoju- wtedy sie powyciąga, pograczy( takie gadanie a wrr... agr...) i zadowlolony. Do usypiania róznie, w nocy, nad ranem wystarczy nakarmić i do łózia, w ciagu dnia albo w wózku- wiadomo jak jesteśmy na dworze, albo w łózeczku sam albo na rękach- zależy od jego nastroju. Na szczęscie jeszcze wagi jego nie odczuwam ![]() Teraz śpi, ja porobiłam 3 prania, byłam w biedrze po część wyprawki szkolnej, przy okazji kupiłam sobie 2 książki, bo sprzedają po 7.99, ale słaby wybór. Dieciaki były z sąsiadką ![]() Czas zabrać sie za prasowanie. Na szczęście moje kłopoty jelitowe sie skończyły, ale Milek w przeciagu 3 godz. zrobił 2 ogromne i rzadkie kupska ![]() ![]() Marcia, musisz być bardzo zmęczona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A mi absolutnie nie żal dziecka że leży, bo w sumie nie leży hehe on nie umie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-08-01 o 13:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3929 |
Rozeznanie
|
Zuzannie się poprzestawiało wszystko. Wcześniej ciągle noszenie a teraz najszczęśliwsza jak moze sie po swojemu toczyć po podłodze
![]() ![]() Dzisiaj panna marudzi i rzuca sie na wszystko jak pitbull- druga jedynka już widoczna- daję jej góra 2 dni i będzie na wierzchu... Dzisiaj był brokuł na tapecie i nawet coś tam zjadła, mimo że apetyt dzisiaj przeciętny. Nadrobi w nocy ![]() Idę przewijać kupę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3930 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.