Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-30, 22:03   #3901
jestinna
Raczkowanie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

U nas juz druga pobudka z placzem A na ostatnich piec nocy cztery przespala cale... Mam nadzieje, ze sie nie popsuje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
jestinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 06:39   #3902
lamia12344
Rozeznanie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

U nas cudowna noc. Tylko 2 karmienia z czego jedno wymuszone przeze mnie bo mogłabym lewym cycem zabić i zaczął mnie boleć.

No Zuzanna w ciągu ostatnich 3 tygodni pognała do przodu w zastraszającym tempie nie poleży- od razu myk na brzuch i zaczyna kombinować

Marcia zdrówka dla was. Że też latem jakieś choróbska musiały się przyplątać...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 07:16   #3903
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
U nas cudowna noc. Tylko 2 karmienia z czego jedno wymuszone przeze mnie bo mogłabym lewym cycem zabić i zaczął mnie boleć.

No Zuzanna w ciągu ostatnich 3 tygodni pognała do przodu w zastraszającym tempie nie poleży- od razu myk na brzuch i zaczyna kombinować

Marcia zdrówka dla was. Że też latem jakieś choróbska musiały się przyplątać...
To chyba nasze Zuzanny się zgadały, bo u nas też fajna noc 😊 co prawda Gwiazda poszła późno spać, bo o 22, ale za to pierwsze karmienie było o 4,potem o 6 i 7, a ona dalej śpi 😊 tak to można żyć 😀 pierwsza nasza taka noc i to na wyjeździe, a ja miałam obawy jak mała zniesienie wyjazd 😊

Marcia, dużo zdrówka i sił 😘

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Też myślę o macie piankowej, bo Zuzia jest coraz bardziej mobilna. A jak jej rozkładam kołdrę na podłodze, to się denerwuje, że za miękko, a jak ma sam kocyk to za twardo i się uderza w główkę.

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 07:23   #3904
lamia12344
Rozeznanie

No Zuza zasnęła o 20.30 i pobudki o 1 i o 3 karmienie na śpiocha. Później o 6 jeszcze cyc i dociągnęła do 7....

W ogóle odkąd zaczęła się więcej ruszać, zaczęła więcej spać w dzień. Ma 3 drzemki. Rano kolo 8 śpi godzinkę lub 1,5. Później koło 13 spacer i tu śpi 2-3 h. I koło 17 do godzinki sobie pośpi...

Martwi mnie tylko że na wadze nic nie przybrała. Ale mąż mi tłucze że przez ostatnie 3 tygodnie wszystko naraz nam się nałożyło. Gwałtowny skok w rozwoju, pierwszy ząbek i upały wiec co sie dziwić że apetyt raczej średni. Ale na wszelki wypadek pójdę skontrolować jej krew bo ona anemiczna od urodzenia i niby w maju wyniki już były ok, ale żelazo nadal nisko i boję się że mamy za mala dawkę i trzeba będzie zwiększyć...

Teraz obraziła się na łyżeczkę i za chiny nie otworzy buzi 😒 i cala marchewka ląduje w koszu bo jak widzi łyżeczkę to szczękościsku dostaje...

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-07-31 o 08:01
Stary 2016-07-31, 10:36   #3905
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
No Zuza zasnęła o 20.30 i pobudki o 1 i o 3 karmienie na śpiocha. Później o 6 jeszcze cyc i dociągnęła do 7....

W ogóle odkąd zaczęła się więcej ruszać, zaczęła więcej spać w dzień. Ma 3 drzemki. Rano kolo 8 śpi godzinkę lub 1,5. Później koło 13 spacer i tu śpi 2-3 h. I koło 17 do godzinki sobie pośpi...

Martwi mnie tylko że na wadze nic nie przybrała. Ale mąż mi tłucze że przez ostatnie 3 tygodnie wszystko naraz nam się nałożyło. Gwałtowny skok w rozwoju, pierwszy ząbek i upały wiec co sie dziwić że apetyt raczej średni. Ale na wszelki wypadek pójdę skontrolować jej krew bo ona anemiczna od urodzenia i niby w maju wyniki już były ok, ale żelazo nadal nisko i boję się że mamy za mala dawkę i trzeba będzie zwiększyć...

Teraz obraziła się na łyżeczkę i za chiny nie otworzy buzi 😒 i cala marchewka ląduje w koszu bo jak widzi łyżeczkę to szczękościsku dostaje...
Kiedyś pediatra mowila mi, że dzieci mają prawo mieć przestaje w przyrodzie wagi także myślę, że nie ma co się martwić

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 11:19   #3906
Aagaciorek
Zadomowienie

Dzien dobry!

U nas super noc Maly budzil sie z piec razy na jedzenie, ale spal od 20.30 do 8, a to jak na niego super wynik Mama sie wyspala, to i ma wiecej sily do noszenia 9kg klocka

Dzis podalam Artusiowi kaszke i zjadl ladnie Nie to co marchewka i ziemniak

Poza tym od rana wszystko na nie. Bylismy na dworze, ale tylko 5 minut, bo zaczal padac deszcz. A niech to
Stary 2016-07-31, 11:20   #3907
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Kiedyś pediatra mowila mi, że dzieci mają prawo mieć przestaje w przyrodzie wagi także myślę, że nie ma co się martwić

Pewnie nie ma, ale jestem mocno przewrażliwiona na tym punkcie... W ogóle dużo bardziej wszystkim się przejmuję niż przy Michale, panikara się ze mnie zrobiła :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-31, 13:36   #3908
agaczilla21
Zakorzenienie

Dziecię me najmlodsze poszlo na drzemke 9.10 i wstalo 13.55 😊 zastanawiam się czy drzemka nr 2 sie odbędzie....a zazwyczaj mamy 3
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 20:11   #3909
Elena_22
Wtajemniczenie

Lamia, ja mam tak samo, przy pierwszym dziecku miałam na wszystko wywalone w porównaniu z obecnym ,dziwne .

Aga, masz złote dziecko.

Ja dziś nie spałam od 4- to była jedyna pobudka w nocy- Milek chodzi spać ostatnio przed 19stą, ale dopadły mnie po karmieniu dolegliwości jelitowe i za chiny nie mogłam usnąć . Za to w ciagu dnia zrobilismy sobie długa drzemkę, ale tak przyleżałam sobie rękę, ze cała zdretwiała i ledwo łaziłam.

Agaciorek i na warzywka przyjdzie czas .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 20:55   #3910
jestinna
Raczkowanie

U nas znowu przespana noc. Kolo 5 obudzila sie na cyca i wstalysmy kolo 7. Wybylam dzisiaj na 7 godzin i super odpoczelam. Tatus sprawil sie na medal i sie jeszcze zdziwil, ze tak szybko wrocilam Zdecydowanie musze wychodzic czesciej. Dostalam takiego powera, ze chodze jak kroliczek z reklamy Duracella

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Agaczilla co Ty robisz, ze on tyle spi? Zazdroszcze. U nas drzemka to maks 2 godziny, a zazwyczaj 1.

Stary 2016-07-31, 20:57   #3911
agaczilla21
Zakorzenienie

Złote złote 😊 ale trochę się popsuł ostatnio bo juz nie chce lezec tak jak wcześniej. Wcześniej sobie lezal np w salonie, znudzilo sie to przenosiłam do łóżeczka to do sypialni i większość czasu leżał...a teraz----tylko na rękach i w dodatku na siedząco. Inaczej płacz nie z tej ziemii...
Stary 2016-07-31, 21:25   #3912
marciar7
Zakorzenienie

U nas 2 dni imprez byly masakra. Wczoraj to znajomi troszke posiedzieli. A dzis koledzy tz masakra...... Nie bede opisywac ale tak sie ponapijali.. Tz to sztywny 😱 na sCzescie zabralam sie z zosia do sypialni rodzicow i mam w d. Sprzatac tez on jutro bedzie nie przepuszcze mu 😛

Lamia moja Zosia tez sie obrazila na lyzeczke. Masakra
A Nocki dalej tez masakryczne. Wiecie ja juz taka zmeczona chodze tymi pobudkami co 2h co 1h.. No nie chce juz wam truć ale moglaby zaczac spac 😬 bo to tylko sie odbija na tym ze ja jestem wiecznie wkurzona .. Ale co zrobic.

Stary 2016-07-31, 21:27   #3913
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Lamia, ja mam tak samo, przy pierwszym dziecku miałam na wszystko wywalone w porównaniu z obecnym ,dziwne .

Aga, masz złote dziecko.

Ja dziś nie spałam od 4- to była jedyna pobudka w nocy- Milek chodzi spać ostatnio przed 19stą, ale dopadły mnie po karmieniu dolegliwości jelitowe i za chiny nie mogłam usnąć . Za to w ciagu dnia zrobilismy sobie długa drzemkę, ale tak przyleżałam sobie rękę, ze cała zdretwiała i ledwo łaziłam.

Agaciorek i na warzywka przyjdzie czas .
Mam nadz, dolegliwości jelitowe minęły. Może zjadlam wieczorem coś nieświeżego?

Z warzywek to póki co dynia jedynie smakowała
Cytat:
Napisane przez jestinna Pokaż wiadomość
U nas znowu przespana noc. Kolo 5 obudzila sie na cyca i wstalysmy kolo 7. Wybylam dzisiaj na 7 godzin i super odpoczelam. Tatus sprawil sie na medal i sie jeszcze zdziwil, ze tak szybko wrocilam Zdecydowanie musze wychodzic czesciej. Dostalam takiego powera, ze chodze jak kroliczek z reklamy Duracella

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Agaczilla co Ty robisz, ze on tyle spi? Zazdroszcze. U nas drzemka to maks 2 godziny, a zazwyczaj 1.

7 h? Ja najdłużej rozstałam się z małym na 2,5 h
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Złote złote 😊 ale trochę się popsuł ostatnio bo juz nie chce lezec tak jak wcześniej. Wcześniej sobie lezal np w salonie, znudzilo sie to przenosiłam do łóżeczka to do sypialni i większość czasu leżał...a teraz----tylko na rękach i w dodatku na siedząco. Inaczej płacz nie z tej ziemii...
Teraz coraz bardziej ciekawy świata jest Artus to nigdy spokojnie nie leżał I co, nosisz Patryka? Twój też sporo waży jak moj, więc trening ramion i bickow mamy odhaczony
Stary 2016-07-31, 22:03   #3914
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, ale chyba też się rusza trochę? W sensie obraca, turla, odkrywa, knuje, kombinuje itd?

Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość

Teraz coraz bardziej ciekawy świata jest Artus to nigdy spokojnie nie leżał I co, nosisz Patryka? Twój też sporo waży jak moj, więc trening ramion i bickow mamy odhaczony
No właśnie Dzieci w tym wieku to raczej takie ciekawskie i jak mali odkrywcy U nas każdy dzień to przygoda, zapewnia sobie rozrywki. Niech by nawet ze sto razy wyrżnął o coś głową, to i tak poczołga się tam ten 101y raz
No ale pewnie jak to z dziećmi i ludzmi ogólnie, różne są temperamenty

Mój dziś rekordowo brykał ponad 5 godzin po swoim centrum dowodzenia na podłodze Ja tylko kładłam się co godzinę na cyca, spala A jak poszłam do kuchni to słyszałam dzikie okrzyki jakby wojenne Bilans dnia:siniaki na kostkach i spuchnięty łuk brwiowy

A potem odespał to 4ro godzinną drzemeczką, zmęczył się dziczek

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-07-31 o 22:04
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 22:12   #3915
jestinna
Raczkowanie

Cytat:
Złote złote ale trochę się popsuł ostatnio bo juz nie chce lezec tak jak wcześniej. Wcześniej sobie lezal np w salonie, znudzilo sie to przenosiłam do łóżeczka to do sypialni i większość czasu leżał...a teraz----tylko na rękach i w dodatku na siedząco. Inaczej płacz nie z tej ziemii...

Moze to skok? Boze jakby Nina chciala zebym ja jeszcze nosila to bym zwariowala... Wystarczy, ze usypia tylko na rekach
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
U nas 2 dni imprez byly masakra. Wczoraj to znajomi troszke posiedzieli. A dzis koledzy tz masakra...... Nie bede opisywac ale tak sie ponapijali.. Tz to sztywny na sCzescie zabralam sie z zosia do sypialni rodzicow i mam w d. Sprzatac tez on jutro bedzie nie przepuszcze mu

Lamia moja Zosia tez sie obrazila na lyzeczke. Masakra
A Nocki dalej tez masakryczne. Wiecie ja juz taka zmeczona chodze tymi pobudkami co 2h co 1h.. No nie chce juz wam truć ale moglaby zaczac spac bo to tylko sie odbija na tym ze ja jestem wiecznie wkurzona .. Ale co zrobic.

Marciar wysylam pozytywne fluidy. Niech Zosienka sie opamieta. Ja po 3/4 pobudkach czulam sie zmeczona, wiec naprawde Cie podziwiam. Jestes dzielna mama
Cytat:

To nasz nowy rekord A planuje jeszcze wyjscie nocne, ale to dopiero jak Nina bedzie przesypiac kazda noc. Jesli obudzi sie w nocy i nie dostanie szybko cyca to drze sie strasznie. Nie chce zeby tz (i sasiedzi) przez to przechodzil

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

A jak wrocilam do domu to mialam tak twardego lewego cyca, ze jakbym sie zamachnela to moglabym kogos zabicDobrze, ze Nina sie stesknila i pieknie jadla

Stary 2016-08-01, 08:11   #3916
Lucy31
Zakorzenienie

Ale brzydka pogoda u mnie od rana. Leje i leje. Nie będzie dziś spacerku, bu. A kupiłam na grupie fb z miasta dwie kurteczki na zimę małemu i miałam odebrać. Nic to, pośle sie męża A nam co pozostaje, domek cały dzień. znowu się będzie taczał cały dzień Teraz spi, zbiera siły. Zjadł trochę kaszki, zapił cycem, padł. Ale już w tej głowie tam pewnie knuje się jakiś chytry plan na dzis

Miłego dnia wszysktim
Stary 2016-08-01, 09:20   #3917
marciar7
Zakorzenienie

O ja tez chce dzis dac kaszke pol roczku skonczylismy
Brokuły jej nie smakowaly.

Moja ti dlugo nie polezy. Nawet nie chce sama sie bawic. Nie czolga sie za duzo wiec jeszcze dluga droga przed nami. I tak hak u Agi, chce by ja brac na siedzaco 😐 u nas tez marna pogoda a po polu dniu chyba pojedziemy do dr zeby osluchala Zosie... Juz mało kaszle ale nie podoba mi sie to.

A mi juz przechodzi na szczescie

Lucy 4h drzemka 😱😱😱😱😱o jesu.

Stary 2016-08-01, 09:27   #3918
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
O ja tez chce dzis dac kaszke pol roczku skonczylismy
Brokuły jej nie smakowaly.

Moja ti dlugo nie polezy. Nawet nie chce sama sie bawic. Nie czolga sie za duzo wiec jeszcze dluga droga przed nami. I tak hak u Agi, chce by ja brac na siedzaco 😐 u nas tez marna pogoda a po polu dniu chyba pojedziemy do dr zeby osluchala Zosie... Juz mało kaszle ale nie podoba mi sie to.

A mi juz przechodzi na szczescie

Lucy 4h drzemka 😱😱😱😱😱o jesu.

Ale nie wiem czy tam doczytałaś, on najpierw z 5 godzin sie taczał aż sie spocił,więc no tego On by tyle nie spał, zazwyczaj śpi po góra 2 godziny. No ale nigdy aż 5 godizn nie wytrzymał bez snu

Zdrówka dla Was, aby choróbsko sobie poszło

Ja swojego nigdy nie biorę na siedząco, to może dlatego się nie dopomina. no albo dlatego że sam sie posadził na siedząco Nie wiem, jakoś oólnie mało go noszę.
Stary 2016-08-01, 09:47   #3919
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Ale nie wiem czy tam doczytałaś, on najpierw z 5 godzin sie taczał aż sie spocił,więc no tego On by tyle nie spał, zazwyczaj śpi po góra 2 godziny. No ale nigdy aż 5 godizn nie wytrzymał bez snu

Ja swojego nigdy nie biorę na siedząco, to może dlatego się nie dopomina. no albo dlatego że sam sie posadził na siedząco Nie wiem, jakoś oólnie mało go noszę.
e tam... masz po prostu bezkonfliktowe zadowolone z życia dziecko!

Nie dobija się innych matek, że ich dzieci nie wytrzymują same na macie i w dodatku chcą się nosić na stojąco.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-01, 09:48   #3920
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć

Wreszcie dotarłam po intensywnym weekendzie
Wczoraj nawet kościół pierwszy raz zaliczyliśmy we 4- taka zwykły bezokazyjny

Mój cały czas chce być na rękach !!!! Każda pozycja ale aby mógł sobie na wszystko z góry patrzeć.

marcia- zdrówka dla Was obu ;*

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

Nie dobija się innych matek, że ich dzieci nie wytrzymują same na macie i w dodatku chcą się nosić na stojąco.
O to to...dokładnie !!!

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 09:53   #3921
agaczilla21
Zakorzenienie

Nie nosze go. Jemu do pełni szczęścia potrzebne jest trzymanie na rękach. Leżenie to na macie chwile kombinacje, obroty, lapanie nóżek, suwanie sie na pleckach\dupce tak żeby jak najwięcej znaleźć się poza mata itd....
Stary 2016-08-01, 10:06   #3922
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

Oj no Nie chciałam nie taki miałam zamiar. Ja się po prostu słucham pana chirurga, który zakazał dźwigać przy przepuklinie
A tak serio, to moje dziecko nie lubi unieruchmienia, on najszczęśliwszy jak może sie rozwalić No ale przecież wiadomo, że jak to matka, no czasem mam ochotę go podniesc ot tak, tylko że ja go wtedy zacałowuje, on sie wnerwia i o, tyle, po imprezie
Stary 2016-08-01, 11:09   #3923
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

A no teraz doczytalam :-P

Ja swoja od urodzenia nosze i to najczesciej w pionie no nic nie zrobie ze ona tak sie uspokaja 😎mi dzieki temu brzuch spadl juz bardzo duzo po ciazy 😛cos za cos haha

Stary 2016-08-01, 11:27   #3924
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy podobne dzieci mojego poloze na macie to ma raj wierci sie....wygina....teraz gryzak chlodny z lodowki dalam to bawisie nim ze 40 mon ale dobrze pogoda marna to przynajmniej nie umeczy moj teraz ma 3 poltoragodzinne dzrzemki mi to pasuje

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 11:44   #3925
Aagaciorek
Zadomowienie

Mój baaardzo lubi na rękach, ale muszę z nim chodzić, bo jak siedzę albo stoję to jęczy I tylko pion wchodzi w grę. A jak poleży 15 minut na macie to luksus, tylko że musi być wypoczęty, najlepiej zaraz po spaniu

U mnie kolejny dzień parszywej pogody, za cooo
Stary 2016-08-01, 12:29   #3926
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
widze temat noszenia/ nie noszenia .
My nosimy, bo lubimy, poza tym szkoda mi go, żeby cały czas leżał, skoro mozna zwiedzać świat , tyle, że Mnie robi problemu ze sposobu w jaki go nosimy- jak był malutki to tylko na leżąco, teraz w pionie, najczęściej brzuszkiem do nas, choć coraz częściej przodem do świata, bo do wszystkiego łapki wyciaga.
Na macie też lubi poleżeć albo tak na łózku, czasem dopomina sie marudzeniem, zeby go położyć i zostawic w spokoju- wtedy sie powyciąga, pograczy( takie gadanie a wrr... agr...) i zadowlolony.

Do usypiania róznie, w nocy, nad ranem wystarczy nakarmić i do łózia, w ciagu dnia albo w wózku- wiadomo jak jesteśmy na dworze, albo w łózeczku sam albo na rękach- zależy od jego nastroju.

Na szczęscie jeszcze wagi jego nie odczuwam .

Teraz śpi, ja porobiłam 3 prania, byłam w biedrze po część wyprawki szkolnej, przy okazji kupiłam sobie 2 książki, bo sprzedają po 7.99, ale słaby wybór.
Dieciaki były z sąsiadką .

Czas zabrać sie za prasowanie.
Na szczęście moje kłopoty jelitowe sie skończyły, ale Milek w przeciagu 3 godz. zrobił 2 ogromne i rzadkie kupska ,oby do niego nic sie nie przypałętało .

Marcia, musisz być bardzo zmęczona , dobrze, ze lepiej sie czujesz.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 13:11   #3927
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Mamy podobne dzieci mojego poloze na macie to ma raj wierci sie....wygina....teraz gryzak chlodny z lodowki dalam to bawisie nim ze 40 mon ale dobrze pogoda marna to przynajmniej nie umeczy moj teraz ma 3 poltoragodzinne dzrzemki mi to pasuje

ja dzień zaliczam do mega udanych jak jedna drzemka trwa pół h bo zwykle zaliczamy turbodoładowania na cycu, czyli je 15min i przysypia w międzyczasie a odłożona budzi się w pełni sił

Cytat:
Mój baaardzo lubi na rękach, ale muszę z nim chodzić, bo jak siedzę albo stoję to jęczy I tylko pion wchodzi w grę. A jak poleży 15 minut na macie to luksus, tylko że musi być wypoczęty, najlepiej zaraz po spaniu

U mnie kolejny dzień parszywej pogody, za cooo
ja mam zabawnie Ja mogę i pół dnia z panną przesiedzieć czy przy niej przeleżeć, ale z kimkolwiek innym musi być na rękach, pionowo i w dodatku trzeba chodzić

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
widze temat noszenia/ nie noszenia .
My nosimy, bo lubimy, poza tym szkoda mi go, żeby cały czas leżał, skoro mozna zwiedzać świat , tyle, że Mnie robi problemu ze sposobu w jaki go nosimy- jak był malutki to tylko na leżąco, teraz w pionie, najczęściej brzuszkiem do nas, choć coraz częściej przodem do świata, bo do wszystkiego łapki wyciaga.
Na macie też lubi poleżeć albo tak na łózku, czasem dopomina sie marudzeniem, zeby go położyć i zostawic w spokoju- wtedy sie powyciąga, pograczy( takie gadanie a wrr... agr...) i zadowlolony.

Do usypiania róznie, w nocy, nad ranem wystarczy nakarmić i do łózia, w ciagu dnia albo w wózku- wiadomo jak jesteśmy na dworze, albo w łózeczku sam albo na rękach- zależy od jego nastroju.

Na szczęscie jeszcze wagi jego nie odczuwam .

Teraz śpi, ja porobiłam 3 prania, byłam w biedrze po część wyprawki szkolnej, przy okazji kupiłam sobie 2 książki, bo sprzedają po 7.99, ale słaby wybór.
Dieciaki były z sąsiadką .

Czas zabrać sie za prasowanie.
Na szczęście moje kłopoty jelitowe sie skończyły, ale Milek w przeciagu 3 godz. zrobił 2 ogromne i rzadkie kupska ,oby do niego nic sie nie przypałętało .

Marcia, musisz być bardzo zmęczona , dobrze, ze lepiej sie czujesz.
a ja jestem z siebie dumna bo dziś jedno pranie nastawiłam i jedno złożyłam, tyle mia panna dała
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 13:50   #3928
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
A no teraz doczytalam :-P

Ja swoja od urodzenia nosze i to najczesciej w pionie no nic nie zrobie ze ona tak sie uspokaja 😎mi dzieki temu brzuch spadl juz bardzo duzo po ciazy 😛cos za cos haha

Na co poradzić jak ona tego wymaga, pewnych rzeczy się nie przeskoczy..
Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość

U nas też zawsze śpi 3/4 razy. Ja nie wiem co mu się wczoraj porobiło to pierwszy raz jak 5 godzin szalał, 4 godziny spał. Ja obstawiam że to jeszcze po szczepionce

A mi absolutnie nie żal dziecka że leży, bo w sumie nie leży hehe on nie umie chyba że jak teraz, bo śpi zostawię go na podłodze to się ruchowo trenuje, świat sobie podziwia na spacerach i jak wyjezdzamy w teren

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-08-01 o 13:55
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 14:20   #3929
lamia12344
Rozeznanie

Zuzannie się poprzestawiało wszystko. Wcześniej ciągle noszenie a teraz najszczęśliwsza jak moze sie po swojemu toczyć po podłodze Na rekach chwilę dobrze ale zaraz bunt bo za dużo unieruchomienia

Dzisiaj panna marudzi i rzuca sie na wszystko jak pitbull- druga jedynka już widoczna- daję jej góra 2 dni i będzie na wierzchu...

Dzisiaj był brokuł na tapecie i nawet coś tam zjadła, mimo że apetyt dzisiaj przeciętny. Nadrobi w nocy W dzień dziś gorzej ze spaniem- do tej pory 2 półgodzinne drzemki...

Idę przewijać kupę Dwa dni zbierała. Życzcie mi szczęścia
Stary 2016-08-01, 14:34   #3930
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzień zaliczam do mega udanych jak jedna drzemka trwa pół h bo zwykle zaliczamy turbodoładowania na cycu, czyli je 15min i przysypia w międzyczasie a odłożona budzi się w pełni sił

ja mam zabawnie Ja mogę i pół dnia z panną przesiedzieć czy przy niej przeleżeć, ale z kimkolwiek innym musi być na rękach, pionowo i w dodatku trzeba chodzić

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

a ja jestem z siebie dumna bo dziś jedno pranie nastawiłam i jedno złożyłam, tyle mia panna dała
Kazdy egzemplarz inny przynajmniej mamy co opowiadac
Cytat:
Na co poradzić jak ona tego wymaga, pewnych rzeczy się nie przeskoczy..

U nas też zawsze śpi 3/4 razy. Ja nie wiem co mu się wczoraj porobiło to pierwszy raz jak 5 godzin szalał, 4 godziny spał. Ja obstawiam że to jeszcze po szczepionce

A mi absolutnie nie żal dziecka że leży, bo w sumie nie leży hehe on nie umie chyba że jak teraz, bo śpi zostawię go na podłodze to się ruchowo trenuje, świat sobie podziwia na spacerach i jak wyjezdzamy w teren
Twoj lubi byc dzikiem
Cytat:
Zuzannie się poprzestawiało wszystko. Wcześniej ciągle noszenie a teraz najszczęśliwsza jak moze sie po swojemu toczyć po podłodze Na rekach chwilę dobrze ale zaraz bunt bo za dużo unieruchomienia

Dzisiaj panna marudzi i rzuca sie na wszystko jak pitbull- druga jedynka już widoczna- daję jej góra 2 dni i będzie na wierzchu...

Dzisiaj był brokuł na tapecie i nawet coś tam zjadła, mimo że apetyt dzisiaj przeciętny. Nadrobi w nocy W dzień dziś gorzej ze spaniem- do tej pory 2 półgodzinne drzemki...

Idę przewijać kupę Dwa dni zbierała. Życzcie mi szczęścia
Powodzenia

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości