Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-01, 14:11   #91
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Ja też mam takie cebulki. Nie mówiąc o włosach, które rosną tam, gdzie nie powinny być. ja chodzę na cukrowanie i boli mniej niż wosk. A w domu stosuje depilator świetlny.

Dalej ci panowie robią te kuchnie. Strasznie się nudzę i w dodatku zaraz skończę książkę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
nie do konca rozumiem dlaczego siedzisz na budowie i ich pilnujesz
Stary 2016-08-01, 14:12   #92
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
nie do konca rozumiem dlaczego siedzisz na budowie i ich pilnujesz
Też nie wiem. Siostra poprosiła to się zgodziłam

Stary 2016-08-01, 14:12   #93
anolta
Zakorzenienie

Myślę, że nie jest konieczny, ale ja miałam trochę mało pokarmu, więc tak rozkrecalam laktację. No i że lubię sobie wyjść z mężem czy przyjaciółkami, przydawal się do odciagania pokarmu 😀

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 14:13   #94
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja stosowałam Utragestan i mnie nie podraznial w ogole.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 14:17   #95
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
zazdroszczę. nie potrafię tak. u nas nawet samochód ma imię i o nim mówimy pieszczotliwie, wiem wiem, masakra
😅😁

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Hello

Dziekuje za kciuki! Pierwsze koty za płoty!

Przeziernosc karkowa 0.9, kosc nosowa w normie.
Widzielismy jak sie rusza, serduszko 157/min, raczki i palce są, kosc udowa zmierzona, głowa z kazdej strony tez, wszystko dobrze i wg daty, czyli dzis 12+0.
Maluch ma 5,5cm długosci. I mimo, ze prosiłam lekarza, zeby nie mówił mi na razie jaka płeć to wygadał, ze on widzi chłopaka! No kurde! Ale wiadomo, nie na bank. A prosiłam...
Nastepna wizyta za 4 tyg, pod koniec sierpnia. Akurat przed naszym wyjazdem na wakacje.

Zrobilam tez test Pappa, i powtorzylam toxo i cytomegalie. Wyniki pod koniec tygodnia!!!

Odniosę się do poprzednich tematów:

- progesteron - brałam od dnia transferu (IVF) do zeszłego tygodnia 3x dziennie 250mg. Miałam okropne nudnosci, wzdecia, gazy, wszystko co zle od strony przewodu pokarmowego. Ciesze się, ze w koncu juz go nie musze brac.

-woda - mnie suszy jak na kacu. Od poczatku ciazy mam bidon przy lozku bo sie budze w nocy z suchością w ustach. W ciągu dnia tez pije. Wiecej na pewno niz przed ciążą.

-auto - mamy Citorena C4 Picasso. Mozemy miec duzo dzieci Polecam a automacie, marzenie!

-depilacja - bardzo sie boje tego momentu, ze nie bede nic widziec, bo jestem po prostu leniwa i mi sie nie chce chodzic na wosk. Robie sama w domu. Ale jak nic nie zobacze to chyba bede musiala isc
Ogolnie jestem po pierwszym zabiegu depilacji laserowej, ale idzie w zapomnienie bo przez ciąże bede musiala zaczynac od nowa :/ Szkoda. No ale cos za cos, nie?
Cudownie! !! 😍😍😍 a miałaś jakieś przeczucia co do płci? 😆

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 14:19   #96
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz, różnie bywa
ja pożyczałam trochę citroena, zanim rodzice kupili mi samochód po prawku i się mega psuł, ale to nie była xsara picasso.
już wolę jak mamy kupić używane na coś bardziej solidnego postawić, nawet jeśli tylko sobie wymyślam zresztą też w domu rodzinnym chcąc nie chcać rodzice zaszczepiają pewne poglądy. odkąd pamiętam rodzice mniej więcej co 5 lat zmieniali auta, zawsze kupowali używane i były to na zmiane mniej więcej vw i toyoty, nic się z nimi nigdy nie działo i mi tak zostało po prostu przyzwyczajenie, nawet jak w rozmowie słucham jak tata się o autach wypowiada to jakoś zapamiętuje i przejmuje te jego poglądy
Ja zakładam, że tak jak wszystko, tak każda marka samochodowa ma swojego bubla i na tej jednej rzeczy może lecieć opinia całej firmy.

Cytat:
fajne są hyundaie, tanie samochody, nie lanserskie i bezawaryjne (też pogląd mojego tatusia)
touareg akurat był kiedyś u mnie w domu (starsza wersja z 2004 r) i to naprawdę olbrzym. ja osobiście nawet bym bała się nim zaparkować. ale wygodny to fakt, jak kto inny powozi
pewnie laktator jest pomocny, ale wątpię, żeby był niezbędny. moja mama wykarmiła piersią mnie i siostrę i na pewno nie używała laktatora, choć przejściowe problemy były (zapalenie brodawek).
To z kolei o Hyndaiach ja cały czas słyszę, że są "be"
Moja mama też nas wykarmiła piersią, ale przy mnie miała hardcore, bo mnie się wcale nie chciało jeść, a jej piersi produkowały mleko jak szalone...

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Miałam farta, a adapter wygląda jak nowy, jutro go będę testować to dam Wam znać jak się sprawdza

Dla zainteresowanych: http://www.mulan.pl/uniwersalny-adap...bump-belt.html

Do tego mogę Wam polecić majtki ciążowe pod brzuch z Canpol. Nie są to najseksowniejsze figi świata, ale za to mega wygodne
Super, że Ci się udało kupić taka tanio ten adapter. Ja też będę się musiała rozejrzeć za używanym.
Z majtkami na razie nie mam problemu, po prostu zakładam większe i wyższe, co też seksownie nie wygląda

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Ja też pochłaniam wodę jak szalona. U mnie dwie butelki to minimum. Czasem kończę na 4, ale nie piję żadnych soków, kawy i herbaty.
To ja jeszcze herbatą owocową doprawiam to wszystko

Cytat:
ehh ja piłam przed ciążą 2 butelki muszynianki dziennie (3l), a teraz niestety nie mogę, bo mnie mdli od niej. trochę się napije, ale nie wchodzi za bardzo. robię sobie soki z marchewki albo pije sok z pomaranczy, kompoty już mi się znudziły jakos
Muszynianki? Ona też mi nie wchodzi, jest za bardzo gazowana i podrażnia żołądek...

Cytat:
hehe wątpię, mi do końca 1 trymestru zostało dosłownie kilka dni, a dolegliwości co prawda w kratkę, ale patrząc całościowo to się w ostatnim czasie nasiliły. ja żadnych cudów po tym 2 trymestrze nie oczekuje, na nic się nie nastawiam, ale się cieszę, że jeszcze kilka miesięcy będę mogła samodzielnie obciąć sobie paznokcie u stóp
Pewnie jeszcze ze 3 miesiące nam zostały A potem nie wiem co ja z nimi pocznę…

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

paznocie jak paznokcie ja nie wiem co z depilacją... :O
Nogi może przelecę depilatorem, ale resztą będzie musiał się zająć mąż

Cytat:
Hello

Widzielismy jak sie rusza, serduszko 157/min, raczki i palce są, kosc udowa zmierzona, głowa z kazdej strony tez, wszystko dobrze i wg daty, czyli dzis 12+0.
Maluch ma 5,5cm długosci. I mimo, ze prosiłam lekarza, zeby nie mówił mi na razie jaka płeć to wygadał, ze on widzi chłopaka! No kurde! Ale wiadomo, nie na bank. A prosiłam...
Nastepna wizyta za 4 tyg, pod koniec sierpnia. Akurat przed naszym wyjazdem na wakacje.

Zrobilam tez test Pappa, i powtorzylam toxo i cytomegalie. Wyniki pod koniec tygodnia!!!
Super, gratulacje! Ale rozumiem, że wolałabyś dziewczynkę, czy po prostu wkurzyłaś się, że lekarz już powiedział płeć?

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Jak dla kogoś wosk to tyle co splunąć to może rzeczywiście. Mnie na samą myśl o wosku pot oblewa Mam strasznie duże cebulki włosów, mutanty jakieś. Wosk dla mnie równa się krew. Zazdroszcze jak ktoś ma inaczej bo to fajna metoda.
Dobrze, że moje nogi są już zaprawione w bojach Ale resztę ogarniam golarką, bo za bardzo boli
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 14:26   #97
pater86
Zadomowienie

ewemis może paradoksalnie problem jest też w tym, że za często się podmywasz i przez to niszczy naturalną ochronę pochwy? Oczywiście nie chodzi mi o to żeby się nie myć przez tydzień hehehe
Stary 2016-08-01, 14:30   #98
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O nowy wątek
Witam
Ja biorę dopochwowo luteinę 100 x2 dziennie, nie zauważyłam jakiś szczególnych objawów, wszystko dobrze

Co do laktatora to ja w ciąży kupiłam taki cały zestaw tomme tippe i tam też był ręczny laktator, ale był straszny w obsłudze, dlatego później kupiłam avent i byłam zadowolona
Ja miałam elektryczny i był super.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 14:30   #99
mariea
Zakorzenienie

pater, luteina naprawdę potrafi mega podrażnić. sama przez to przeszłam.
Stary 2016-08-01, 14:32   #100
Escorpio
Zakorzenienie

http://www.mulan.pl/excellent-2w1-pa...i-produkt.html Jaki cudowny wózek w polskich barwach

Z ciekawości sprawdziłam jaką pojemność bagażnika mają nasze auta i się przeraziłam, bo mój ma 178l, a męża 250
Stary 2016-08-01, 14:32   #101
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak w praktyce, czy laktator jest ZAWSZE niezbędny? To moja 1 ciąża, nie wiem czy mam kupować na zapas czy dopiero jak będzie realna potrzeba?
Mi w pierwszej ciąży bardzo się przydał
Cytat:
Hello

Gratuluję udanej wizyty
Stary 2016-08-01, 14:35   #102
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Z ciekawości sprawdziłam jaką pojemność bagażnika mają nasze auta i się przeraziłam, bo mój ma 178l, a męża 250
mój ma trochę ponad 250. nawet jakbyśmy półę zdjęli to żaden normalny wózek się nie zmieści, a gdzie reszta bambetli, zakupy... masakra
Stary 2016-08-01, 14:36   #103
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Witam w nowym wątku

Widze, ze nie tyko my musimy zmienić samochód. Teraz mamy taki mały, że nawet spacerówka nie ma szans wejsc Ale z zakupem poczekamy do przyszłego roku. Zastanawiamy sie też nad mazdą 5 i nad mazdą premacy

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 14:37   #104
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
mój ma trochę ponad 250. nawet jakbyśmy półę zdjęli to żaden normalny wózek się nie zmieści, a gdzie reszta bambetli, zakupy... masakra
No właśnie… Sam wózek, to pół biedy, ale jak byśmy chcieli gdziekolwiek wyjechać, to chyba na dachu byśmy musieli wieźć walizki
Stary 2016-08-01, 14:38   #105
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Widze, ze nie tyko my musimy zmienić samochód. Teraz mamy taki mały, że nawet spacerówka nie ma szans wejsc Ale z zakupem poczekamy do przyszłego roku. Zastanawiamy sie też nad mazdą 5 i nad mazdą premacy
oo mały klubik mazdy 5
Stary 2016-08-01, 14:39   #106
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:
No właśnie… Sam wózek, to pół biedy, ale jak byśmy chcieli gdziekolwiek wyjechać, to chyba na dachu byśmy musieli wieźć walizki
Ja sie śmiałam, ze z braku laku to z przyczepką możemy jeździć

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 14:39   #107
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
taaak wtedy niech pierzchają wszystkie wiadukciki Wam z drogi
Stary 2016-08-01, 14:40   #108
ila26
Raczkowanie

Cytat:
http://www.mulan.pl/excellent-2w1-pa...i-produkt.html Jaki cudowny wózek w polskich barwach

To możliwe? Sprawdziłam właśnie na stronie autocentrum pojemność mojego małego autka (Mercedes A klasa W169, którego nie chciałabym się pozbywać, ale niestety trochę mały jest) i wyszło, że ten mikro bagażnik ma min. pojemność bagażnika 435l.

Muszę sprawdzić ile mają większe fury.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 14:41   #109
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
mój to Pasztecik
Ale śmiesznie go nazywacie Ja w ogóle mam mega ochotę na pasztet, ale pod postacią typowej poznańskiej leberki i to jeszcze od Pana, który sprzedaje naturalne wędliny w soboty na Placu Bernardyńskim

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
MartaMagda dobrze, że mi przypomniałaś o adapterze, mój gdzieś leży w piwnicy super Ci się udało
Cieszę się, że mogłam pomóc

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Dalej ci panowie robią te kuchnie. Strasznie się nudzę i w dodatku zaraz skończę książkę.

A co czytasz?
Stary 2016-08-01, 14:49   #110
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Ale śmiesznie go nazywacie Ja w ogóle mam mega ochotę na pasztet, ale pod postacią typowej poznańskiej leberki i to jeszcze od Pana, który sprzedaje naturalne wędliny w soboty na Placu Bernardyńskim

Cieszę się, że mogłam pomóc

A co czytasz?

Ooooo, mi też się marzy pasztet. Mam chęć na taki zrobiony przez mamę, ale to odświętna sprawa. Ostatnio kupiłam w puszce i to był błąd (ble).
Z jedzeniowych rzeczy robimy dzisiaj ogórki w musztardzie i już się nie mogę doczekać jedzenia.

Stary 2016-08-01, 14:53   #111
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
To możliwe? Sprawdziłam właśnie na stronie autocentrum pojemność mojego małego autka (Mercedes A klasa W169, którego nie chciałabym się pozbywać, ale niestety trochę mały jest) i wyszło, że ten mikro bagażnik ma min. pojemność bagażnika 435l.
Możliwe Ja mam typowo miejskie autko, większego nie potrzebowałam

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Ooooo, mi też się marzy pasztet. Mam chęć na taki zrobiony przez mamę, ale to odświętna sprawa. Ostatnio kupiłam w puszce i to był błąd (ble).
Z jedzeniowych rzeczy robimy dzisiaj ogórki w musztardzie i już się nie mogę doczekać jedzenia.
Ja muszę zajrzeć do zamrażalki u mamy, może uchował się jeszcze jakiś pasztecik świąteczny
Stary 2016-08-01, 14:54   #112
ila26
Raczkowanie

Cytat:

Możliwe Ja mam typowo miejskie autko, większego nie potrzebowałam

Mój też miejski mikrusek. Pocieszyłam się trochę wielkością mojego bagażnika, bo naprawdę nie chciałabym zmieniać auta na większe.

Stary 2016-08-01, 14:54   #113
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja stosowałam Utragestan i mnie nie podraznial w ogole.
Ja mam Utrogest 100 mg. Nazwa brzmi podobnie. Oby nie podrażniał, bo i tak często mam infekcje 😐

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 14:56   #114
MartaMagda
Zakorzenienie

Mój tata robi wyborny pasztet z królika, no ale to tylko wtedy jak króliki dostanie od dziadka na święta
Stary 2016-08-01, 15:03   #115
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też miejski mikrusek. Pocieszyłam się trochę wielkością mojego bagażnika, bo naprawdę nie chciałabym zmieniać auta na większe.
Twój wcale nie jest taki mikrusek
I ja też wolałabym go nie zmieniać, bo wiem, że lepiej jak w rodzinie jest więcej niż 1 auto, z czego jedno typowo miejskie a drugie rodzinne
Stary 2016-08-01, 15:04   #116
mariea
Zakorzenienie

ja rzadko jem pasztety, ale jadłam wyborny w Wielkanoc. moja teściowa z kaczki zrobiła. 2 dokładki jeszcze zaliczyłam
Stary 2016-08-01, 15:11   #117
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
no my chyba tak bedziemy juz teraz nad morze cale auto zapakowane

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Mój tata robi wyborny pasztet z królika, no ale to tylko wtedy jak króliki dostanie od dziadka na święta
ja mam taka ochote na pasztet
Stary 2016-08-01, 15:12   #118
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
ewemis może paradoksalnie problem jest też w tym, że za często się podmywasz i przez to niszczy naturalną ochronę pochwy? Oczywiście nie chodzi mi o to żeby się nie myć przez tydzień hehehe

Moją "naturalną ochronę" to w pierwszej kolejności szlag trafił, dlatego teraz jestem zmuszona podmywać na bieżąco te pozostałości luteiny ratuje się czystą wodą, ewentualnie delikatnym płynem dla niemowląt, bo iladian pregna działa na podrażnienia jak spirytus ale pocieszam się że jeszcze troszkę

My mamy mazde 6 w kombi i mam nadzieje że starczy, ba musi
poza tym moi znajomi mieścili się z niemowlakiem do micry, więc luz
Wcześniej mieliśmy renault laguna, pieszczotliwie nazywaną renem, dzięki Krainie lodu a w szczególności stwierdzeniu Olafa "jak on piłuje tego rena ".
Mazda na imię na razie nie zasłużyła
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 15:17   #119
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Cudownie! !! 😍😍😍 a miałaś jakieś przeczucia co do płci? 😆

Nie mam i nie miałam, ale nie traktuje tego definitywnie jeszcze.

Cytat:

Super, gratulacje! Ale rozumiem, że wolałabyś dziewczynkę, czy po prostu wkurzyłaś się, że lekarz już powiedział płeć?
Własnie dlatego, ze chciałam dziewczynkę, nie chcialam zeby mi lekarz mowil co on sobie mysli na tym etapie, gdzie jeszcze wszystko moze sie wydarzyc. Bo przez ten miesiac bedzie mnie to meczyc. Chciałam, zeby nam powiedział na kolejnej wizycie jak prawdopodobienstwo pomylki bedzie mniejsze. Wtedy juz mogę się zafiksować, ze synek albo córka. A tak teraz bede sie bujac, moze, moze...
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 15:19   #120
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość

My mamy mazde 6 w kombi i mam nadzieje że starczy, ba musi
poza tym moi znajomi mieścili się z niemowlakiem do micry, więc luz
Wcześniej mieliśmy renault laguna, pieszczotliwie nazywaną renem, dzięki Krainie lodu a w szczególności stwierdzeniu Olafa "jak on piłuje tego rena ".
Mazda na imię na razie nie zasłużyła
Oj uwierz, że micra przy moim maleństwie jest ogromna. Nie mówiąc już o bagażniku, który w porównaniu do mojego też jest ogromny Także, gdybym miała micrę, to na pewno bym auta nie zmieniała.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Nie mam i nie miałam, ale nie traktuje tego definitywnie jeszcze.

Własnie dlatego, ze chciałam dziewczynkę, nie chcialam zeby mi lekarz mowil co on sobie mysli na tym etapie, gdzie jeszcze wszystko moze sie wydarzyc. Bo przez ten miesiac bedzie mnie to meczyc. Chciałam, zeby nam powiedział na kolejnej wizycie jak prawdopodobienstwo pomylki bedzie mniejsze. Wtedy juz mogę się zafiksować, ze synek albo córka. A tak teraz bede sie bujac, moze, moze...
Teraz masz 50% szans na dziewczynkę ciekawe czy na moim genetycznym lekarz wypatrzy płeć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości