![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Też pije karmi dla smaku. Jest także nowy zywiec bezalkoholowy, ale widziałam go tylko w auchanie do tej pory. Obydwa są do 0,5% i wydaje mi się że to bardziej zabezpieczenie producenta. Poza tym podobna ilość alkoholu jest i w kefirze, a tam nie ma ostrzeżeń.
Po wypiciu nie zauważyłam zmian w laktacji. U nas 13 tydzień i nie zauważyłam kryzysu. Młody ma tak że po prostu przed noca lubi dłużej posiedziec przy cycu, ale w zamian wynagradza mi to dłuższym znem. Dzis np. Od 23.45 do 6.50. W dzień je częściej - przy upałach zdarza się nawet że co 1,5 - 2 godz. Przy czym je też mniej. Dopajanie woda niestety nie wchodzi w grę. Pociumka dwa lyczki i nie chce więcej a dalej dopomina się o cyca. |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Ja to zrozumiałam te skoki tak, że dziecko je czesciej, bo nie ma tyle mleka aby sie porzadnie najadło na raz. Albo po prostu wie ze musi samo nakrecic sobie więcej.
No i ze jak sie czesciej dostawia to ta produkcja się zwieksza i normuje. ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy skoku zapotrzebowanie na jedzonko też się pewnie zwiększa ale zauważyłam, że mój bufet szybko się do tego przystosowuje i produkuje tyle ile trzeba. Cycki mądre są, jak już kiedyś pisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz baczniej się obserwuję, bo zaczęłam pseudo dietę i mam na oku moje piersi żeby nie narobić bigosu, ale póki co jest ok, mała wcina jak zwykle, choć mam wrażenie że piersi mam ciut mniejsze, ale to mam nadzieję efekt trzymania linii
![]()
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może źle czytałam ![]() Tak, mądre cyce! ![]() Oczywiście, ze wiem, ze pierś to nie tylko jedzenie tylko gratis bliskość z mamusią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
Zabcia dzięki za te masc, no niestety wyskoczył
![]() Ja myślę że z tą laktacja i piwem to jest tak, że jak się je wypije, nawet to bez procentów, kobieta czuje się zrelaksowana, a co za tym idzie, produkcja rusza. Przeczytałam na mleczny wsparciu że stres i nerwy powodują zastoje mleka. Więc pewnie ze odwrotna sytuacja sprzyja produkcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Ja pilam jak oglądałam mecze na euro, wiec może poziom ekscytacji i podniecenia tak na mnie zadziałał! Hahahahaha
#459 | |
Zakorzenienie
|
Jeśli pozwólcie mianuję się wątkowym specem od nakręcania produkcji, bo o suplementach to ja ze względu na kpi muszę sporo wiedzieć
![]() Cytat:
Samo karmi czy bavaria produkcji nie zwiększa, zwiększa ją słód jęczmienny, który jest w nich zawarty. Zamiast w/w bardziej opłaca się kupić syrop ze słodu jęczmiennego, do dostania w eko sklepach. Co do tego 0,5% alko pytałam doradcy laktacyjnej, tyle samo alko się dostarczy jedząc duże jabłko, to znikoma ilość i nie ma co się o nią spinać. Ale jak ktoś ma wątpliwości to po prostu lepiej kupić ten syrop niż się zastanawiać czy to karmi nie zaszkodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Kocie ekspercie nasz
![]() Skopiowalam i przekazałam przyjaciółce ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Określiłam Cie fajterką nie z tej ziemi ![]()
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Kocie, of kors że chodzi o slod a nie o etykietę
![]()
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
Dzieki za odpowiedzi w temacie sprzątania
![]() Dziś się spokojnie wyspałam, nawet budzik nastawiłam na 8, bo od 22 z dwiema przerwami po 30-40 to już aż za dużo snu :P tatulek ma 2 tyg. urlopu to go budzę żeby nakarmił. Pozostaje mi ściąganie mleka. Zaczynamy 4 ty miesiąc życia Milenki. Wyczytałam w zaleceniach że mam już tylko wit. D podawac, wiecf znowu trzeba cos kupic bo devikap jest niezafajny w dawkowaniu Szczepienie tez mamy w środę.
#463 |
Zakorzenienie
|
Kocie, mam nadzieje ze sie nie obrazisz za to co zrobiłam
![]()
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
żabcia, no jasne, że się nie obraziłam, jak pytałaś to odpowiadam ze sprawdzonych źródeł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale powiem Wam że ostatnio to tak się wściekłam że klika godzin nie mogłam się uspokoić. Prababcia Milanka chciała bez naszej wiedzy zabrać go na na spacer na wieś.. poszła z tyłu domu i jak mi się coś dłużylo, więc wysłałam męża aby po nich poszedł a babcia już furtkę otwierala! i jeszcze się z mężem kłóciła jak na nią krzyknął że ma wracać! Ledwo nad sobą zapanowalam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A macie może jakąś stronę gdzie są fajnie skoki opisane??? Mona a ja Ci muszę powiedzieć, że Twoje posty i w ogóle podejście tak mnie pozytywnie nastraja od samego początku macierzyństwa, że muszę Ci za to podziękować że się z nami dzielisz swoimi uczuciami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#468 |
Wtajemniczenie
|
Zobaczcie jaki czadowy gryzak dla Zo kupilam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużą inspiracją jest też dla mnie nasz kot pluszowy, podziwiam za wytrwałość i determinację ![]() W ogóle wszystkie jesteście takie fajne mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Sweet ![]() Też nabyłam już gryzaki dla Alicji skoro coraz więcej z was straszy ząbkowaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ita- dziekuje za te informacje o wedzidelku i samyn zabiegu. Skonsultuje to z innym laryngologiem. Dzis moj pierwszy dzien sam na sam z dwojka dzieci. Jest polowa dnia i do tej pory dalam rade. Trudnosci byly z drzemka bo a to jedno nie chcialo spac a to drugie. Na szczescie spia. Chcialam i ja pospac z nimi ale wybila godzina sciagania mleka i sie nie udalo Ja z kolei stosuje taka diete, ze staram sie nie jesc slodyczy. Moj maz orzekl, ze jestem od nich uzalezniona. Ale tak na powaznie a nie, ze tylko tak sobie mowi. Poniewaz dzien bez zjedzenia calego ptasiego mleczka czy innych kulek czekoladowych w ilosci prawie 500g to dla mnie dzien stracony. Dzis planowalam kupic sobie 1kg ciasteczek ale olsnilo mnie,ze to nie jest najlepszy pomysl. A starszak nie chce mi dac nic slodkiego potrzymac choziaz na chwilke kiedy potrzebuje pomocy bo mowi,ze mu zjem i niestety ma racje. Musze sie leczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziękuje Fab, za zrozumienie jak mi było trudno na początku jak chyba każdej z nas ![]() Zresztą wszystkie tu jesmy super babki i mamuśki ![]() Konsternacja, ja wiele na temat uzaleznienia od czekolady moge Ci napisać. I mojego 'leczenia sie'. Wiem jak to jest byc uzaleznionym. Z tym ze ja lata. Ja dziś śpiewam i wymyślam rymowanki ![]() Hejże ho hejża ha Gabrysia Mała ma ![]() Gabrysia Pysia,moja Misia ![]() Coś w tym guście ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
żabcia nie ma mnie teraz w domu, korzystam tylko na telefonie i nawet nie zauważyłam, żeby coś mi przyszło. Ale jak będę mogła to będę odpowiadać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
O kruca bomba, dziewczyny, dziękuję, ale to jakoś tak samo, no nie wiem, ulanska fantazja, brak piątej klepki, nie wiem czy jest się czym chwalić
![]() Ja się poczułam pewniej z Niną odkąd skumalam że jednak nie tak łatwo jest zepsuć niemowlaka. To mi dodało odwagi na nieszczęście tego biednego dziecka haha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Manu, super! Ale tyyyle kasiuty ![]()
#475 |
Z deszczem w butach
|
Superpwu!
Prosze linkaaaa! Rozumiem, że to wszysyko super bezpieczne? Jakieś farby eko itp uzyte do produkcji? |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zakorzenienie
|
Manu, słodki gryzak
![]() Widziałam dużo gryzaków z drewna klonowego, ciekawa jestem jak one się sprawdzają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#478 |
Wtajemniczenie
|
Tak to dokladnie stad. Silikonowe sa
![]() Ale stary mnie @&?!"@. Opaski dla Malej z ali nie dotarly na czas ![]() Ale za to znalazlam cos takiego ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez manufakturapiekna Czas edycji: 2016-08-01 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Z deszczem w butach
|
Ja właśnie myslalam, ze to sa drewniane koraliki. Hm... no nie wiem, co mlodemu sprawić do memlania, bo bez smoczka na pewno bedzie czegos potrzebowal. Mamy Sophie i jakies zwykle gryzaczki do chlodzenia w lodowce.
Manu, co zmajstrowal? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Moderatorka z pazurem
|
Bry!
![]() U nas dzis tango milonga prawie od rana. O 7.00 dziecie wstalo usmiechniete i szczesliwe. Wystroilam w nowe ciuszki, bo moja corunia w wieku 2.5 miesiaca, zaczyna niesmialo smigac w mniejszych kreacjach z rozmiaru 62. Obie tak sie zmeczylysmy ta impreza przebierancow, ze zaraz po cycburgerze (koszystaj ile chcesz Fab), obie kimnelysmy wtulone w siebie. Ostatecznie wstalysmy o 9.30 w super humorach ![]() Niestety o 10 z minutami Malizna zaczela strasznie marudzic. Wylala sie ropka z wklucia po szczepionce (gruzlica), zaczal sie tez ryk. I wtedy właśnie rozpoczal sie turniej tanca. Naskakalam sie nad mala jak wariat. Tance wygibance odprawialam. Efekt taki, ze kilka razy zalapala 3-5 minutowe fazy zabawy i smiechu. Zaliczyla 3 drzemki. Najdluzsza trwala 15min. Padam na facjate. O 17 zdecydowalam, ze chusta to jedyne sluszne rozwiazanie. Zamotalam, pospacerowalam po domu i zasnela. Spi do tej pory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.