|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Moj Gabi spal z nami 1.5 roku i bez problemu zaczal spac w swoim lozku. Bez cyrkow.
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Ja tam śpię z Martynką
dużo lepiej i dłużej śpi kiedy się przytula do mnie I nie boję się o przyzwyczajenie - przecież ona ma dopiero miesiąc i jestem dla niej najważniejszym człowiekiem
|
#3273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() D byl nieplanowany ![]() Lozeczko wywalilam, ciuszki oddalam i wszystko inne. Od mojej siostra, kuzynki i z tz ze strony dostalismy ciuszki uzywane i troche nowych. Kolyske i chustawke pozyczylismy od tz siostry, lezaczek bujaczek i lozeczko dostalismy. Jeszcze tz siostra chce nam wyslac karuzele i niewiem co jeszcze. Wozek kupilismy sami uzywany i reszte akcesoriow tez sami. Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
My mamy dostawkę dla małego w sypialni, więc wstawanie do łóżeczka co chwilę na szczęście odpada, ale i tak biorę go w chwilach marudy do naszego łóżka tak, by był jeszcze bliżej mnie. Tylko to go uspokaja ( no i jedzenie oczywiście
) Przyzwyczajenia się nie boję, w końcu taki malec potrzebuje tyle bliskości. Do łóżeczka mam nadzieję go bezproblemowo przenieść za kilka miesięcy
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
I wlasnie tz jedzie z kolejnym kartonem ubranek po jego szwagra bratanku. Juz i tak nie mam gdzie tych ubran trzymac
![]() Z naszym brzdacem akurat nie ma problemow tam gdzie go polozy sie tam spi i lezy byle byla jego glowka wyzej podniesiona aby lepiej oddychal. Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3276 |
|
Rozeznanie
|
No to widze ze nie tylko ja ide na 'łatwiznę' z tym spaniem
ale ja lubie sie do niej przytulic i sobie spac Czekoladowe_Serce no to fajnie, ze kazdy cos wam dal ja tez chetnie kogos obdaruje, ale u mnie w rodzinie dlugo nie bedzie nowego bobasa.. chyba ze ktoras z kuzynek wpadnie, ale one maja dopiero po 16 lat Dzis zmiescilam sie w legginsy sprzed ciazy w koncu moge chodzic w normalnych rzeczach, uf Ale w majtach dalej chodzę babciowych, bo normalne gniota mnie w rane po CC :/ A z ubrankami dla malej to ja nie wiem czy mam kupowac jeszcze 56 czy juz 62. Dziewczyny, czy ktoras z Was juz uzywa rozmiaru 62? Ile maja tyg wasze dzieci? |
|
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kilka rzeczy mam ktore juz sa za duze - oczywiscie ciazowki. Typowe ciazowe legginsy mialam jedne a reszte rzeczy bralam po prostu wieksze i zeby brzuch nic nie opinalo i w udach nie uciskalo. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Moj za tydzien bedzie mial 4tygodnie i tydzien temu wazyl 3430 i nosi r 50 jeszcze. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-08-01 o 18:28 |
|
|
|
|
#3279 |
|
Rozeznanie
|
A ja akurat ciazowe legginsy kupowalam czesto, lubilam ten pas zakladany na brzuch, dobrze mi wtedy sie trzymaly i nic nie opinalo.
Rozmiar 50? Moja podobnie wazy ale ona nosi 56 i to juz wydaje mi sie, ze na styk, a pajace z rozmiaru 56 sa za krotkie, bo nie moze wyprostowac w nich nog. Wazy ok. 3,5 i mierzy jakies 55cm właśnie. |
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosia, zazdroszczę wchodzenia w spodnie sprzed ciąży! A z majtkami mam to samo ![]() My 62 używamy od urodzenia, ale Staś ważył 4360 i wg szpitala miał 57 cm a wg naszej położnej środowiskowej 62 ![]() Staś w środę kończy 2 tygodnie
|
|
|
|
|
#3281 |
|
Rozeznanie
|
Jaki kawal Stacha!!
rodzilas CC z powodu gabarytow dziecka? No to ze sie mieszcze to akurat kwestia tego, ze nie przybralam w nogach, bardziej brzuch, boczki i piersi mi bardzo urosly. Ale i tak jestem maly grubasek, choc w ciazy nie przybralam duzo, bo tylko 13kilo (tylko?). Jak na to ile jadlam pączków, slodyczy, frytek to przybralam raczej malo. :P Moje dziecko dzis spi i spi, a ja zamiast sprzatac albo spac z nia to siedzę i nadrabiam internety. Mam nadzieje, ze w nocy nie dostane za to po pupie. |
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, cesarka przez wymiary i dodatkowo ułożenie jego główki wskazywało na to, że może być problem z wstawieniem w kanał rodny. A że już byłam w szpitalu bo minęło 8 dni po terminie, zapadła decyzja o cc, zamiast wywoływania. Ja przytyłam 17... I na wadze dalej 8 z przodu widzę :/ aczkolwiek też w nogach (poza samą górą ud) czy rękach nie przybrałam na szczęście
|
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów i uwiniemy się w miarę bezproblemowo bo oboje już po 30-stce jesteśmy i nie chcemy tracić czasu ![]() Zazdroszczę leginsów sprzed ciąży Ja póki co mam jeszcze do zrzucenia jakieś 10 kg. W ogóle byłam dzisiaj na zakupach ciuchowych w galerii bo teraz mam dramat odzieżowy- ubrania ciążowe są za duże a wcześniejsze jeszcze za małe Majtki też nosze babciowe bo inne też mnie nieco cisną w bliznę.Synek nosi póki co cały czas rozm 56- nie wiem ile ma teraz długości, ale w momencie urodzenia (12 dni temu) miał 57 cm. Dzisiaj go ważyliśmy na naszej wadze kuchennej i miał 4100g. Wiadomo, że ubranka tez różnią się wielkością w zależności od producenta, ale moje 62 są jeszcze nieco za duże na niego.
|
|
|
|
|
#3284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór, dziewczynki
![]() Dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Malutka waży już 4960g. ![]() Co prawda pisałam już na Fb, ale tutaj też nie zaszkodzi ![]() Eskav, wielkie gratulacje! Jak się czujecie? Kiedy wychodzicie?Cytat:
Tutaj mi jest dobrze ![]() Zapisz
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie mieszcze we wszystkie stare ubrania nie liczac szortow 😂 a zostalo mi jeszcze troche do zrzucenia plus ujedrnienie skory bo sie telepie jak galareta 😐
Miqesi Ty jestes czerwcowa dezerterka, ale przyjelysmy jak swoja 😂 |
|
|
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas 56/62 ale mały się urodził 58 cm 😊 niektóre 56 już naciagam a niektórych już nawet nie zakładam i raz je miał na sobie bo już wtedy były na styk |
|
|
|
|
#3288 |
|
Rozeznanie
|
Caly dzien byl mily a teraz jakas wieczorna jazda :P wrzaski marudzenie itd.
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Moj pocycal i dalej spi. Tak mogloby zostac tak do 4rż. Jesc i spac 😂
|
|
|
|
#3290 |
|
Rozeznanie
|
No a potem przedszkole a po przedszkolu jak wroci do domu to daleh jesc i spac
![]() Ach przedszkole kiedy to bedzie :P |
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się boję nocy po tym wieczorze :/
T mi kończy balkon!!! Może w tym tygodniu będę mogła sobie spokojnie tam posiedzieć ;D
|
#3292 |
|
Zadomowienie
|
Inka,my też planujemy 2ga dzidzie za 2-3 lata,może spotkamy się na wizazu 😉
Kosia trochę zazdro za cichy dzień,Kuba dziś marudny i wola jeść co 1,5-2godz,gdzie ostatnio jadl co 3 mniej więcej,skok rozwojowy ??? Martwi mnie to częste jedzenie, bo i tak mam dużo mleka..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Ania co 2h to czeste jedzenie? 😄
|
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
Nie😉tylko dziś raz wytrzymał bez wrzasku 2 godz,jak byliśmy na spacerze. A tak to co półtorej,plus zasypianie na rękach i nieodkladalnosc do-lozeczkowa.a Twój jak często wola amciu?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Tak srednio co 2h. Ale czasem urzadza wieczorne maratony i co pol godziny pije
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tulenie się z maluszkiem na świeżym powietrzu to jest to ![]() Cytat:
Będziemy celowali na miesiąc urodzenia wg kalendarza chińskiego na córkę tym razem ![]() |
||
|
|
|
#3297 |
|
Raczkowanie
|
Ale fajne duże wasze dzieci. Ja marzę już o ciuszkach na 56, dużo ładnych jeszcze w ciąży jej kupiłam, ale letnie wszystko, a ona tymczasem chodzi w 50tkach, a ulubione bodziaki ze smyka na 44! Jutro położna to zważymy ją, ze 3500 gr ma już raczej.
Ja się boję z małą spać, chciałabym, ale cykam się, że bym ją przygniotła albo coś...
|
|
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas co druga noc słaba i wtedy z reguly po ostatnim nocnym karmieniu kolo 4-5 juz nie usnie w lozeczku i bierzemy go do wyra.. potrafi wtedy z Tz kimac nawet do 9!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
KAMILA - super z tym balkonem
MEZZALUNA - ja tez się boję z moim małym razem spać, zwłaszcza że on potrafi o 90 stopni się odwrocić w przeciągu kilku minut, a mąż też raczej z "rzucających" się o łóżku. U nas ostatnie chwile chyba w rozm. 56, w niektóre juz sie nie mieścimy, ale większość posiadanego przez nas rozm.62 jest za duża, a moj mały urodził się długi 56cm. Po kilku godzinach walki ze snem mały właśnie przy cycku odpadł. Zwinelam go w otulacz z myślą, że może zadziała. A gdzie tam? Obudził się po 3 minutach z takim krzykiem i nerwami jakby co najmniej w biały kaftan go związali. Niepokorne to moje dziecko
|
|
|
|
#3300 |
|
Zadomowienie
|
A u nas dziś ostatnia wizyta poloznej środowiskowej,waga 4,5kg ☺poczytalam w necie i wszystko wskazuje u nas na pierwszy skok rozwojowy,stąd te świadome uśmiechy,wiekszy apetyt i rzadsze ulewanie.
Oo,Inka my też chcemy córeczke,ja mam już imię wybrane: Małgosia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

nie zostawilas sobie rzeczy po starszaku?

) Przyzwyczajenia się nie boję, w końcu taki malec potrzebuje tyle bliskości. Do łóżeczka mam nadzieję go bezproblemowo przenieść za kilka miesięcy