|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Lamia kciuki za kupę, obyś to przeżyła
![]() U nas znowu z noszeniem pół na pół. Kilka razy dziennie chwilę dla uspokojenia, ale głównie jednak leży że mną w łóżku i musi być zabawiana lub na macie też potrafi trochę przelezec. Zazdroszczę Wam tych drzemek ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Sent from my LG-D722 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
Skoro temat kup
![]() ![]() ![]() Kaasi, po 3 dniach marchewki też jest oki, to tak w ramach meldunku ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3934 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj drzemek sztuk 2 😊 3 godziny i półtorej. Trzeciej już nie będzie bo niedawno wstał z drugiej wiec kolo 19 pójdzie spać na noc 😊
Wczoraj M przyjechał grubo po 22. My się za seksy zabieramy a Patryś się budzi i patrzy co robimy 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3936 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pobudek to Janek dzisiaj poszalał - od północy co godzinę! Rano oczy miałam jak zapałki więc pospaliśmy do 10 😊 Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mi się podoba jsk Janek obraca się na brzuszek i tak się cieszy jak go chwale ![]() Z tym noszeniem to jak boli go mega mocno dziąsełko to tylko to pomaga, a tsk na codzień to na szczęście nie trzeba nosić 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłyśmy u dr osluchowo oki 👏 Zosia przybrala 200 od 6.07 czyli 4 tyg czyli jak Bartuś. I mi kazala dokarmiac.. Sent from my LG-D722 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
#3938 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3940 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz O ja Cię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3944 |
Zakorzenienie
|
Nic. Jak ją moge dokarmic? Dalej ucze butli i takie moje dokarmianie. Zaczynam z kaszka jutro.. Ostatnio nawet kilka razy zlapala butle i wypila z 40 ale wiecej nie chce wiec wiesz..
![]() |
#3945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest opcja, że Zosia tak po prostu ma. W rodzinie mała mojej siostry ma tak samo ![]() Spytałam czy lekarka dała Wam jakieś badania, bo często lekarze dają jakieś jak widzą, że dziecko zaczyna wolniej przyrastać. Ja osobiście bym ją obserwowała i zważyła w przychodni za 2 tygodnie, miesiąc, żeby sprawdzić czy przyrasta. No i sprawdziła na siatkach who czy brytyjskich. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- A dopytuje, bo mnie drażni jak lekarz woła "dać mm" czy "rozszerzać dietę" (to akurat przy dziecku np. 4 miesięcznym) jak słabo przybiera, a nie zna przyczyny... Znam kilka przypadków w najbliższym otoczeniu, gdzie dziewczyny przeszły całkowicie na mm, problem nie ustąpił i lekarze dopiero wtedy zaczeli szukać przyczyny, która występowala gdzie indziej :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my LG-D722 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Ale poszukam tych siatek moze wieczorem i zobacze. Ja jakos nie przezywan. Na pewno nie dam sobie wmowic ze pokarm za slaby. Dr mibpowiedziala ze moze malo.. A wez i sie dowiedz ile go tam jest ;-) Sent from my LG-D722 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
#3949 |
Zakorzenienie
|
W sumie kojarzę, że cis kiedyś pisałaś, że słabo przybiera to może tak mieć. 2 letnia córka siostry od dłuższego czasu waży 10kg, też od urodzenia kiepsko przybierala, ale lekarze twierdzą że taka jej uroda.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba że nowe warzywo to dam koło 10 żeby obserwować. No on jadł do tej pory tak symbolicznie po 5-6 łyżeczek, bo niedobra matka zabierała ![]() Ale od wczoraj daję już więcej, już go poznałam. On zje ile mu się da, bez kitu je i je i je, zaraz potem wypija całego cyca. A za godzine woła cyca znowu ![]() Widzisz, to on mi przybrał jeszcze mniej, bo od 10 czerwca do 28 lipca tylko 230, czy 240. Nie pamiętam dokładnie :/ Może powinnam bła się posłuchac starej neonatolog żeby mu zagęszczać mleko czy co, nie wiem. Krzywdy mu nie zrobiłam na pewno. Tyle tylko że widzę, że od ok 5 miesiąca ma taki zwiekszony apetyt. Czyli odkąd stanął na czworaka. Pediatra mówi, że to może być na zęby. A ja tam nie wiem. Może po prostu na niego juz czas żeby coś jadł więcej. Grunt że mój pediatra nie ma żadnego parcia na przybieranie. bo on sie patrzy na niego co wyprawia w gabinecie i mówi: on nie ma kiedy przybierać, nie ma czasu ![]() A z Zosią to może jakąś morfologię jej chociaż trzaśnij? ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-08-01 o 19:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Juz duzo dajesz ![]() A kaszke moze jutri zrobie rano. Po cycu prZed? A co do Zosi ... Ona nie je tak czesto. Jakos wychoszi co 1.5h co 2.. I krotko. Moze i temu tak przybiera. Twoj to ruchliwy masakrycznis.. Moja niby tez ... Ja nie wien juz osiwieje z tym dzieciakiem. Znaczy moze nie tyle z nia co z tym weselem i nią. Gdybym wiedziala ze tak bedzie to bym poczekala jeszcze dio roku chyba.. No i ona mi sie na lyzeczke obrazila na butle kubek obrazila i wez. A cyc jej jakby w nocy nie starczal. To normalne ze w nocy juz po1 karmieniu mam flaki nie cycki? Sent from my LG-D722 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
#3952 |
Zakorzenienie
|
Kaszkę daję tak że jak on się wybudzi po nocy to cyc, potem wstajemy, higiena itd. On się bawi, ja śniadanie itd. Po jakiejś 1-1.5 godzinie zjada kaszkę (niedużo, tyle żeby zakryć dno w miseczce).I od razu po kaszce cyc.
A warzywo to jak słoik to zazwyczaj 1/3 słoika. A jak sama gotuję to np niecałego ziemniaka ( małe mam bo to z działki bez nawozu, niewielkie porosły). Ale on by jadł więcej, ja mu zabieram heheh Z cycami w nocy to nie pomogę, ja mam zawsze spompowane, może więcej osób niech się wypowie, bo nie wiem co jest normą. A z tym nie chceniem łyżeczki, to czytałam na grupie na fb że mamusie o tym pisały, że ich dzieci tak miewały.Trwało to np z miesiąc, często powiązane z zębami. Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-08-01 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3953 |
Zadomowienie
|
Marcia bratanica tz tez malutka i chuda ogólnie ma ponad 4 lata a nosi ciuszki 104 które nosi większość dwuletnich dzieci. Ma słaby apetyt oprócz słodyczy oczywiście które jadła by tonami. Rodzice zrobili jej podstawowe badania morfo mocz i kal pod kat np.robakow bo i to się zdarza przy zwierzętach w domu ale nic nie wykazały więc taka jej uroda mama też do drobnych chudych i niskich należy więc pewnie po niej.
Ogólnie ja bym też się nie martwila na zapas ale jednak dla świętego spokoju zrobiła bym morfo mocz i kal. Ale wiadomo każda mama zna najlepiej swoje dziecko.i wie co jest norma a co odstepstwen w zachowaniu swojego Maleństwa. Aga zazdroszczę że Patryk tyle śpi. U nas do niedawna była już unormowana iedna drzemka 2-3 h około 12-13 i później jedna godzinna i 19-20 spać. Ale potem.szly ząbki a potem chore gardelko i niestety Domiś źle śpi w dzień prawie nic a w nocy też się rzuca. Widać że już lepiej bo je całe butle bez placzu :-D a w nocy ostatnio.az się trzask 2 razy za butla chyba nadrabia za poprzednie dni. Tylko dziś mi zrobił trzy rzadkie kupy o 3 w nocy i o 13 i 17 narazie spokój są żółte ale takie jak po piersi mam nadzieję że to chwilowe przez przeziębienie i nie oznacza że nam się rozwinie teraz jeszcze jakaś infekcja :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3954 |
Zakorzenienie
|
Mocz i morfo robilam ostatnio byly ok.
Ona mi sie teraz po godzinie obudziła. Znow trochę popila i spi. Nie wiem moze ja nie tak cos z mlekiem mam. Jakby mi się zaczelo wszystko skladac... Neeeee wem. Lucy tez chce tak sprobowac z kaszka jak ty. Tykjo czesto u nas zanim ja ogarne ja, siebie, zjem to ona juz jeczy na drzemke bo w nocy sie nie wysypia. Ktora trww chwile 😖 ale przed ta drzemkka chce cyca lub nie a no jeczacej nie wcisne kaszki 😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3955 |
Raczkowanie
|
My dziś same zrobiłam małej centrum dowodzenia na podłodZe Ale chyba jej się nie spodobało bo dużo płakała aż łzami A ostatnio łezki to dawno nie leciały potem na łóżko i już się bawiła
Lucy A jaka kaszke dajesz bo ja nie wiem już co robić czytam i czytam i różne sprzczeczne rzeczy są napisane. Dajesz mleczne czy najpierw bezpieczne? Z glutenem czy te bezglutenu? Są te specjalne dla maluszków u mnie w sklepie tylko smakowe 😑 czy np kaszke manną , boszzz..jak ja nic nie wiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mlecznej to nie, bo my tylko kp. Na tej kaszce wprowadziłam mu gluten. Dostaje jej tak odrobinkę tylko, tyle aby tego glutenu posmakował ![]() ![]() ![]() Za kilka dni dam mu orkiszową spróbować. Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-08-01 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3957 |
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Aga- ile Ci Patryk śpi !!!??? Wow.. U nas pobudka o 6.30. Drzemka 1,5h ok 9.40, druga drzemka 1,5-2h ok 15 i trzecia 20-min ok. 19. Spać chodzimy o 22. Ten rytm jest praktycznie od 2 miesiąca. marcia- tak sobie pomyślałam wczoraj wieczorem, że Ty się tak starasz z tą butlą a pewnie jak na złość po weselu Ona od razu zczai a Ty niepotrzebnie teraz się denerwujesz. U nas kupon co dzień albo co dwa. Dzisiaj idę na szczepienie i mnie pewnie moja pediatra opieprzy, że jeszcze nic nie podaję Krzysiowi. Ciekawe ile przybył- chociaż po Waszych postach nie spodziewam się spektakularnego przyrostu. No i może mojego lumpa koło przychodni zaliczę ![]() A ja od wczoraj rok starsza... ![]() ![]() ![]() Życzę miłego dnia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 |
Zadomowienie
|
Badzia ro spóźnione 100 lat 🎂🎁
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3959 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Aga jestem pod wrażeniem ile Patryk śpi ;-) Badzia wszystkiego najlepszego😘 nasze maluchy są z tego samego dnia i ja też jeszcze nie rozszerzałam diety. Ja mojej próbowałam dać wodę albo mleko łyżeczką i nie chciała, wiec stwierdziłam, że nic na siłę i poczekamy chwilę. Ale może chętniej będzie jadła warzywa lub kaszki. Marcia dalej trzymam za Ciebie i Zosieńkę kciuki, jesteś wspaniałą mamą 😘 Nana bardzo dziękuję za rady co robić że skórką Zuzi. Pomógł jej płyn do kąpiel latopic i krem specjalny emolium 😉 byłam w każdej aptece w moim mieście i w żadnej nie było kremu latopic. Jednak matki intuicja nie zawiodła, że maść sterydowa jest narazie nam nie potrzebna. Wydaje mi się, że Zuzki skórę podrażniał nasz proszek do prania. Teraz wszystkie rzeczy piorę w proszku dziecięcym. W przyszłym tygodniu idziemy na szczęściepienie to zobaczymy co nasza pediatra powie. My dalej w Gdańsku wypoczywamy. Wracamy najprawdopodobniej w środę lub czwartek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3960 |
Zakorzenienie
|
Wy tu nie bądźcie pod wrażeniem bo mi się popsuje 😁 przynajmniej jedno z trójki od urodzenia śpi...bo starsze to gdzieś kolo 8 miesiąca miały po 2 drzemki o jednej porze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.