|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Co za Szogun z Gabiego!! Szok
![]() Cytat:
Cytat:
Ja zazwyczaj odkładam Małego do jego łóżeczka a TŻ wrzuca go między Nas. Aaale dziś miałam kiepski dzień Cały dzień do 18stej byłam sama. Mały spał ładnie do 10tej. Potem po 12stej zasnął na 40min, a później może miał dwie 10min drzemki... O 19stej kąpiel była i zasnął dopiero 21:45! Jak to możliwe że On tak długo nie spał?! Nic dziś nie zrobiłam pożytecznego Oby jutrzejszy dzień był dla nas łaskawszy... |
||
|
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
O matko, jak czytam jakoe wasze dzieciaki 'niegrzeczne' to jakos latwiej mi przetrwac z moja.
Po kapieli zjadla 120ml mleka modyfikowanego, jejxabsoluty rekord i wg opakowania maksimum na jej tydzien zycia. Polozylam sie z nia do lozka myslac ze bedzie latwe lulu... 2h mordegi, darcia, wrzaskow, bo nie epadlam na to, ze po 120ml mm chce jesc..dojadla jeszcze 60 i zasnela, ale dalej spi jakos niespokojnie. Ale ze tyle chciala zjesc, dziwne. Myslalam, ze placze od gazów a nie z glodu. Szczegolnie, ze jak zjadla 120ml to nie ulala nic a nic. |
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki, teraz zaczelyscie produkować posty? My kończymy pierwszy dzień
nawet był udany, Malutka mało marudna, tylko bardzo zmeczona, nawet nie chciała się obudzić na jedzenie - zjadla na spiocha ze strzykawki. Ja padam na leb, muszę się trochę przespać, a zaczyna mnie ciągnąć szew malutka musiała być wyciagnieta ssawka bo glowka nie byle obrocona i co trochę wypchnelam, to się cofala. Plan -cycolenie o 1- zobaczymy czy wyjdzie. Lecę się trochę kimnac **
|
|
|
|
#3305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też się boję z nim spać. Mamy bardzo wysokie łóżko i miękki materac, pełno dziur... Wolę nie ryzykować. Cytat:
Współczuję Cytat:
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widac jedne dzieci zjedza sporo i domagaja sie jeszcze a drugie o polowe mniej i zaraz zasypiaja. Najwazniejsze aby przybieral na wadze. Nasz maly na sam wieczor kupe zrobil i tz mi to zostawil ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypoczywajcie nasze wyczekane królewny
|
|
|
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3309 | |
|
Zadomowienie
|
Uwaga chwalę się
- odciągnęłam dzisiaj łącznie jakieś 160 ml swojego pokarmu co jest dla mnie absolutnym rekordem Mam nadzieję że tendencja będzie wybitnie zwyżkowa Trzymajcie kciuki za dobrą dalszą produkcję ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Inka, super
![]() Oby z czasem było łatwiej, szybciej, więcej
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odciągam ostatnio ciągle tyle samo
Chyba na nic ten laktator i herbatki
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
Kamila,A ile udaje Ci się odciagnac? Niestety tak bywa,że dziecko najlepiej pobudza laktacje,koleżance udało się ściągać po 20 ml,bała się ze zanikanie pokarm,ale ostatecznie) rozchulala mleczarnie
Jupi Mały w końcu pospal od 22 do 2:45😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ---------- Dzojsticzek witaj w klubie,nasz miał też słaby dzień.do 17 może miał ze 3 drzemki po 20min.ale rosolek udało mi się ugotować. Eskav w pierwszej dobie życia noworodek długo śpi i mało je,prawie ideał.😊pozdrawiam z karmienia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz ma 3lata i przychodzi tylko jak Mu sie cos zlego przysni... wiec z tym przyzwyczajeniem to nie zawsze tak jest ![]() I jesli Dziecko potrzebuje bliskosci Mamy to nie warto meczyc siebie i Jego ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 03:36 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ---------- Mina jedno karmienie do muszli zdrugiej piersi nakapalo 30ml mleka...bosz ile tego sie marnuje ![]() I nie moge sie schybac, bo za kazdym razem sie wylewa i mam cala bluzke mokra ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
ja dziś oka nie zmruzylam i juz nie zasne, bo niedługo pora karmienia znowu. Narazie leżę i boję się zasnąć, bo wydaje mi się ze ktoś chodzi po domu...
|
#3316 |
|
Rozeznanie
|
A kto ci moze chodzić po domu?
My zaraz jemy, czekam az mala sie dobudzi porzadnie. Ja laktatorem sciagalam 50ml z obu piersi, potem z dnia na dzien 150ml, a potem tez z dnia na dzien 20ml... a pptem juz nic. :/ |
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie teoretycznie nikt
ale mam schize na jakiegoś włamywacza/morderce
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam schize ze w nocy wleci jakis owad i mi dziecko ugryzie, jakis szerszen czy co. Pomimo moskitiery w oknach.
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Margosia,witaj w klubie.ostatnio po kąpieli wyszłam nago do pokoju po pizame,jak się schylilam nad łóżkiem zaczęło z prawej piersi mocno kapac mleko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pomocy. Zerknelam na rozpiske z mleka modyfikowanego i mam takie cos:
Tabela Karmienia Wiek niemowlęcia 1. i 2. tydzień Ilości na porcję Przegotowana woda w ml* 90 Płaskie miarki** 3 Dzienna liczba karmień 6 Wiek niemowlęcia 3. i 4. tydzień Ilości na porcję Przegotowana woda w ml* 120 Płaskie miarki** 4 Dzienna liczba karmień 5 Wiek niemowlęcia 2. miesiąc Ilości na porcję Przegotowana woda w ml 150 Płaskie miarki** 5 Dzienna liczba karmień 5 Teraz mala ma 3 tygodnie i robie jej 120ml tak jak przykazali, ile zje tyle zje, niech bedzie. Potem w 4 tygodniu ma dalej jesc 120ml, a potem podali dane dla 2 miesiąca. No i kiedy my zaczynamy ten drugi miesiac? Teraz 7 sierpnia ona skończy miesiac i mam jej podawac 150 ml dla drugiego miesiąca? Czy dopiero od 7 wrzesnia jak bedzie miala skończony drugi miesiąc? Koleżanka twierdzi, że caly sierpień mam jej podawac 120ml az nie skonczy 2 miesiąca i we wrzesniu dopiero 150ml, ale cos mi sie nie wydaje. Przeciez ona teraz zjada 120ml, wątpię by przez cały miesiąc nie chciala wiecej. No i czy po 7 sierpnia jak ide do lekarza to mowie ze mala ma juz 2 miesiace czy miesiac i reszte podaje w tygodniach? Juz sie gubie. Taka poranna rozkmina, może glupia, ale spalam 4h
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Karmienie nr 2 o 3-ciej Mlodego budziłam, teraz sam zgłodniał
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Mo sie wydaje ze pierwszy miesiac masz rozposany w tygodniach a od ROZPOCZETEGO 2 podawane w miesiacach na tej rozpisce
![]() A to ile Mala bedzie zjadac zalezy tylko od niej i zobqczysz jaki ma apetyt ![]() Jak ktos mnie pyta ile Maly ma to mowoe, ze albo skonczone dwa tygodnie, albo, ze niedlugo skoczy trzy ![]() U pediatry mozesz mowic tygodniami lub dodac czy miesiac jest skonczony czy nie ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Chcialam napisac, ze moim chlppakom nalezy sie medal! Jechalismy wczoraj do dziadkow A4zablokowana-wypadek-korek (po co poinformowac ludzi zeby zjechali wczesniej?? Lepiej zeby utkneli!!) Udalo sie zjechac, droga, ktora mialam jechac zamknieta z powodu remontu. Objazd i nadrabianie kilkudziesieciu km. Jedziemy objazdem. Ciezarowka zlapala kapcia. Facet zmienial kolo-zablpkowal jeden pas. Policja puszczala wahadlowo-korek. Duzy zaczal wymiotowac. U nas to normalne bo ma chorobe lokomocyjna ale trzeba bylo sie zatrzymac i zrobic posuj, zeby to ogarnac ![]() Jak auto stanelo to Maly w placz, zbliza sie pora karmienia. Wiec znow przymusowy postuj ;p Dobrze, ze Starszy jest spokojny to siedzial na kocu i czekal, bo jakbym jeszcze jego musiala pilnowac to b sie zaplakala ;p Mielismy dojechac w ciagu drzemki chlopakow a nie pytajcie ile trwalo nim dojechalismy ![]() Ale wiem, ze sama ogarne ta moja trzudke w kazdej sytuacji ;p Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
To chyba tobie nalezy sie medal
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia jak ja ściągam laktatorem to przy drugim cycku trzymam butelkę i tam kapie ok 30 ml.
|
#3325 |
|
Rozeznanie
|
Margosia jazda a4 jest fajna... dopoki nie ma wypadku. :P brawo dla Ciebie, jednak babki potrafia poradzic sobie w kazdej sytuacji.
W nocy pospalismy narazie 6h, tzn. Ja, bo mala wiecej. Bykismy pewni, ze skoro ostro pojadla przed spaniem to pospi smialo z 4-5h, wiec z narzeczonyn usiedlismy sobie, wypilismy po malym radlerku, pogadalismy, bo w dzień nigdy nie ma czasu. Polozylismy sie po polnocy z myślą, że mała pospi jeszcze z 2h... A jak tylko sie polozylismy to ta w ryk - glodna! Wydoila 90ml i do spania. (Ale od ost karmienia minelo wtedy 3h, więc miała prawo) Stwierdziliśmy, że miłe wieczorki trzeba robić wczesniej
|
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
My sobie robimy mile weekendy,rano i po obiedzie bierzemy Kubę w auto i jezdzimy po parkach
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3327 |
|
Rozeznanie
|
A czemu tak jezdzicie a nie go w wozek? :P jak ubrac dzis dziecko na spacer? U mnie ma byc ok. 23 stopnie. Body dlugi rekaw, jakies ciensze spodnie dresowe, opaska na uszka bo powietrze chłodne moze byc od lasu i kocyk wystarczą?
|
|
|
|
#3328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U nas co 2h to baaaardzo czeste karmienie
![]() Cytat:
![]() Realnie 2 synow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2016-08-02 o 08:45 |
||||
|
|
|
#3329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia, chłopaki na medal i mają mamę na medal!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

**

Wzięliśmy ślub 26-09-2015