Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-02, 09:59   #241
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
O masakra! To znaczy cieszę się, że w porządku, ale ten lekarz... I w ogóle U mnie były dwa monitory jeden dla mnie, drugi tak ustawiony, że lekarz i TŻ widział, a i tak czułam się ok tylko wtedy, gdy lekarz cały czas coś opowiadał... Gdyby tak milczał to bym chyba padła na zawał
o to ja na usg piersi tak byłam... 40min... i na poczatku było "jak nic nie mowie to jest dobrze"... co pani nabierała wdech to ja zamierałam masakra!!

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja też nie mogę uwierzyć 😊 Ale różne rzeczy się robi w ciąży 😂

Patiuszka ja mam 178 i ważę 70 kg. Idę się schować do szafy 😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja 180 i 70 ;D tzn teraz,,,przed ciaza mialam 67

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Ja farbuję, bo nie ma opcji, żebym przeżyła z odrostami. Na pewno farbowałam na początku ciąży i dzisiaj też farbuję. Nie pamiętam czy farbowałam w międzyczasie.
Używam L'oreal Recital Preference (blond).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mozna mozna farbowac byle bez amoniaku...
Stary 2016-08-02, 10:03   #242
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie macie axkidy? Niedługo wybieram się z małym po fotelik. Wybiorę pewnie pomiędzy axkidem a besafe. Ale nie chciałabym się przez niego kisic z przodu ☺

Ja mam kidzona 😊 bo tż firmowy samochód ma 2 osobowy i byla wersja że z przodu ciężko go przypiąć tyłem, ale do dziś nie wykorzystaliśmy tej funkcji. Najlepiej przypasowac fotelik do samochodu bo nie każdy pasuje do każdego. Z przodu wcale nie ma tak mało miejsca 😊 ja się mieszcze bez problemu z przodu. Dziecku jest wygodnie i to fotelik na dlugo. I wybrałam bez isofix, bo montaz jest podobny do naszego a z racji isofixa jest bardziej przesunięty do przodu i wtedy pasażer z przodu by już nie wsiadł.

Edytowane przez minula
Czas edycji: 2016-08-02 o 10:04
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:20   #243
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja włosy farbuję sama więc po prostu przerzuciłam się na farby bez amoniaku. A u fryzjera można normalnymi byle się ich mocno nie nawdychać.

Każda waga może pokazywać inaczej. Między tą moją a u ginekologa jest jakiś 1kg różnicy. On zapisuje pomiary ze swojej wagi, a ja kontroluje u siebie, zawsze wagę stawiam w tymsamym miejscu żeby było wiarygodnie.

Ciąglę myślę o frytkach ale nawet zrobić mrożonych nie mogę bo z córką jestem w domu ciągle. Niedawno wyszła ze szpitala (salmonella, kiepsko było) i ma jeszcze dietę lekkostrawną więc nie zrobię dla siebie bo jej byłoby by przykro.
Dzisiaj chyba leniwe pierogi zrobię, nie lubię, ale chce coś bez mięsa bo już 3 dni pod rząd był mięsny lekkostrawny obiad i tak średnio mam inny pomysł. Może Wy macie?
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:25   #244
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Laurka cierpliwości życzę! Ja mam aniołka w domu całe szczęście, albo to solidarność kobieca 😅😁

Przyda się Zazdroszczę aniołka Synuś jest cudowny ale jak sobie coś wymyśli i nie jest po jego myśli to masakra. Ma charakterek. No ale z drugiej strony, ma takie samo prawo się złościć jak ja czy mąż, Nic tylko to przetrwać. Od września idzie do przedszkola, mam nadzieję że mu się spodoba
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:27   #245
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Outlandera, to dodam, że koleżanka właśnie sprzedała to auto przez mały bagażnik. Narzekali, że w nowej osobówce, którą teraz kupili mają większy.

Pokazuje mi ze ma pojemnosc ponad 800l czyli ogromny moze jakis inny rocznik my chce z 2008

Edit: w tym naszym co chcemy 591l

Edytowane przez AgatkaSz
Czas edycji: 2016-08-02 o 10:32
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:33   #246
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Pokazuje mi ze ma pojemnosc ponad 800l czyli ogromny moze jakis inny rocznik my chce z 2008
Autocentrum mówi, że te starsze mają ponad 800 ale nowe od 2012 470-590
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:36   #247
Escorpio
Zakorzenienie

Wróciłam, dałam radę, dziękuję za kciuki Okazało się, że niepotrzebnie poszłam na czczo, bo lekarska stwierdziła, że jak przychodzę w piątek, to wtedy zrobię badania Najlepsze, że wzięłam ze sobą mocz i razem z nim wróciłam do domu A najgorsze, że w piątek przed genetycznym mam mieć obciążenie glukozą
Maleństwo ma się dobrze, ma już 5,8cm, leżało sobie na pleckach i machało rączkami

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😊
Wczoraj mialam usg genetyczne. Dzidzia ma 53mm i całe badanie przespało. Kość nosowa jest, przeziernosc ok. Co będzie nie wiadomo, bo zle się ułożyło i lekarz uznał, że zgadywać nie będzie pod koniec tygodnia mogę odebrać wyniki pappy.
Ja sama mam toyotę corolle, bagażnik ma spory, bez problemu pakowalam wózek emmaljunga, wannienke, łóżeczko turystyczne, bagaże dla calej trójki i zabawki uwielbiam swój samochód i też mam problem ze zmianą na inny, dlatego odwlekam jak mogę. Bez problemu montuje też dwa foteliki z tylu, z czego jeden to axkid, czyli zajmuje dużo miejsca. Czasami pasażer z przodu marudzi że mało miejsca na nogi, ale to raczej Ci z wyższych. Tż ma forda mondeo combi, ale nim rzadko jeździmy razem, więc nie wiem jak by było z pakowaniem.
Miłego dnia
Super, gratulacje

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Oj biedna...
Aczkolwiek ja kiedyś Usłysząlam jak poszłam kolo10 na krew że jak ja już kilka godzin na nogach a nic nie jadłam to nie est na czczo...powinnam wstać ogarnąć się i przyjechać żeby organizm jak najmniej się rozkrecił...pomijam że w moim przypadku wstać ogarnąć się dojechać i odsiedziec jako5w kolejce to już 2h
Mój się nie rozkręcił, leżalam do 8:20 Potem szybciutko się ubrałam i pomalowałam

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was ważne dla mnie bardzo pytanie, czy taka waga elektroniczna łazienkowa może ważyć źle lub być obarczona jakimś szczególnie dużym błędem?

Nie ważyłam się do tej pory w domu, tylko u gina, najpierw u gina było ponad 58, a drugim razem ponad 59 kg. Dzisiaj zważyłem się na wadze elektronicznej u kolegi i jest 56,6.... Dla mnie to bardzo mało, bo mam 180 cm wzrostu i nie wiem, czy się martwić
Oczywiście, że wagi elektroniczne obarczone są błędem 1 - 2 kg, różnicy myślę, że spokojnie może być

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość

A ja mam pytanie z innej beczki Farbujecie włosy w ciąży? Opinie są sprzeczne dlatego sama nie wiem co robić... Za tydzień idziemy na wesele a moje włosy błagają o farbę Macie może jakieś sprawdzone farby bezpieczne w ciąży?
Ja nie farbowałam nigdy, ale koleżanka farbuje na pewno. Nie wiem tylko czy robi to u fryzjera, czy sama w domu.

Cytat:

Patiuszka ja mam 178 i ważę 70 kg. Idę się schować do szafy 😁
Ja też idę

Cytat:
Ja mam kidzona 😊 bo tż firmowy samochód ma 2 osobowy i byla wersja że z przodu ciężko go przypiąć tyłem, ale do dziś nie wykorzystaliśmy tej funkcji. Najlepiej przypasowac fotelik do samochodu bo nie każdy pasuje do każdego. Z przodu wcale nie ma tak mało miejsca 😊 ja się mieszcze bez problemu z przodu. Dziecku jest wygodnie i to fotelik na dlugo. I wybrałam bez isofix, bo montaz jest podobny do naszego a z racji isofixa jest bardziej przesunięty do przodu i wtedy pasażer z przodu by już nie wsiadł.
A co to za fotelik? On jakiś ogromny jest? Większy od innych?

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Dzisiaj chyba leniwe pierogi zrobię, nie lubię, ale chce coś bez mięsa bo już 3 dni pod rząd był mięsny lekkostrawny obiad i tak średnio mam inny pomysł. Może Wy macie?
A ja się zapytam z ciekawości, co to są leniwe pierogi?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:41   #248
minula
Wtajemniczenie

Gratuluję wizyt 😊

Escorpio

Następny od 9 kg 😊 montowany tyłem do kierunku jazdy, więc zajmuję więcej miejsca, niż taki montowany przodem.

Edytowane przez minula
Czas edycji: 2016-08-02 o 10:42
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:42   #249
MartaMagda
Zakorzenienie

Wy też tak macie, że nie możecie rano dospać? Wczoraj się obudziłam o 4:00, dzisiaj o 5:45, a kładłam się o północy Jestem przez to zmęczona na maksa, ale za to Wam powiem, że adapter do pasów w samochodzie jest świetny! Jechało mi się dzisiaj do pracy mega komfortowo

Kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Zdajcie potem relacje
Stary 2016-08-02, 10:43   #250
kiciulec
Zakorzenienie

Dziewczyny serdecznie gratuluję Wam wizyt

1
Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Wróciłam, dałam radę, dziękuję za kciuki Okazało się, że niepotrzebnie poszłam na czczo, bo lekarska stwierdziła, że jak przychodzę w piątek, to wtedy zrobię badania Najlepsze, że wzięłam ze sobą mocz i razem z nim wróciłam do domu A najgorsze, że w piątek przed genetycznym mam mieć obciążenie glukozą
Maleństwo ma się dobrze, ma już 5,8cm, leżało sobie na pleckach i machało rączkami

Super, gratulacje

Mój się nie rozkręcił, leżalam do 8:20 Potem szybciutko się ubrałam i pomalowałam

Oczywiście, że wagi elektroniczne obarczone są błędem 1 - 2 kg, różnicy myślę, że spokojnie może być

Ja nie farbowałam nigdy, ale koleżanka farbuje na pewno. Nie wiem tylko czy robi to u fryzjera, czy sama w domu.

Ja też idę

A ja się zapytam z ciekawości, co to są leniwe pierogi?
Leniwe pierogi to kopytka z serem. Do ciasta mączno-zieniaczanego dodaje się biały ser. Zagniata masę i dalej tak samo jak kopytka. Można podawać z cukrem,masłemalbo bułką tarta i masłem.

A co do spania to bardzo bym chciała spać ale od wiosny ciągle remontują wszystkie bloki w okolicy, w tym ten w którym mieszkam. Ale kilka dni temu zaczęli remont bloku naprzeciwko i to dopiero jest przesada.. przed 6.30 budzą mnie młoty pneumatyczne. Rozkuwają balkony. Zaraz po 6 rano!

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-08-02 o 10:46
Stary 2016-08-02, 10:45   #251
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za info. Oczywiście będziemy dopasowywali do auta i synka.

Cytat:
Maleństwo ma się dobrze, ma już 5,8cm, leżało sobie na pleckach i machało

O jaki wielkoludek ☺

Axkidy są montowane tyłem do kierunku jazdy, dlatego zajmują więcej miejsca w aucie.

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:46   #252
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Wy też tak macie, że nie możecie rano dospać? Wczoraj się obudziłam o 4:00, dzisiaj o 5:45, a kładłam się o północy Jestem przez to zmęczona na maksa, ale za to Wam powiem, że adapter do pasów w samochodzie jest świetny! Jechało mi się dzisiaj do pracy mega komfortowo

ja spie jak dziecko
a ten adapter odciaga pasy od brzucha czy je daje nizej? pytałam wczesniej o wrazenia... nie wiem czy widzialas...
bede wdzieczna bo nie wiem czy chce czy nie (w moim aucie pasy są maxymalnie nisko, smiem watpic ze adapter sciagnie je nizej)
Stary 2016-08-02, 10:55   #253
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję wizyt 😊

Escorpio

Następny od 9 kg 😊 montowany tyłem do kierunku jazdy, więc zajmuję więcej miejsca, niż taki montowany przodem.
Aha, myślałam, że jest jakiś taki większy niż typowe foteliki, a to chodzi, o to, że tyłem montowany

Cytat:

Na szczęście teraz mam wolne od chodzenia do pracy, więc jak się obudzę o 5-6, pokręcę się godzinę na łóżku i idę dalej spać… Jakbym miała chodzić do pracy wstając tak wcześnie to bym się wykończyła, bo też po północy chodzę spać...

Cytat:
Dziewczyny serdecznie gratuluję Wam wizyt

1

Leniwe pierogi to kopytka z serem. Do ciasta mączno-zieniaczanego dodaje się biały ser. Zagniata masę i dalej tak samo jak kopytka. Można podawać z cukrem,masłemalbo bułką tarta i masłem.

A co do spania to bardzo bym chciała spać ale od wiosny ciągle remontują wszystkie bloki w okolicy, w tym ten w którym mieszkam. Ale kilka dni temu zaczęli remont bloku naprzeciwko i to dopiero jest przesada.. przed 6.30 budzą mnie młoty pneumatyczne. Rozkuwają balkony. Zaraz po 6 rano!
Myślałam, że to jakieś pierogi ruskie, tylko inaczej nazywane A kopytka zawsze robię z serem. Da się robić kopytka bez sera??

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Dzięki za info. Oczywiście będziemy dopasowywali do auta i synka.

O jaki wielkoludek 
Najlepsze, jak pani powiedziała, że moje maleństwo ma długą nogę Zaczęłam się zastanawiać po kim, bo z mężem wzrostem nie grzeszymy

Cytat:
ja spie jak dziecko
Zazdroszczę… Ja chyba zaraz się położę, bo już mi się oczy zamykają :/
Stary 2016-08-02, 10:58   #254
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, myślałam, że jest jakiś taki większy niż typowe foteliki, a to chodzi, o to, że tyłem montowany

Na szczęście teraz mam wolne od chodzenia do pracy, więc jak się obudzę o 5-6, pokręcę się godzinę na łóżku i idę dalej spać… Jakbym miała chodzić do pracy wstając tak wcześnie to bym się wykończyła, bo też po północy chodzę spać...

Myślałam, że to jakieś pierogi ruskie, tylko inaczej nazywane A kopytka zawsze robię z serem. Da się robić kopytka bez sera??

Najlepsze, jak pani powiedziała, że moje maleństwo ma długą nogę Zaczęłam się zastanawiać po kim, bo z mężem wzrostem nie grzeszymy

No kopytka normalnie to ziemniaki gotowane, jajko i mąka. Kluski śląskie to ziemniaki, jajko i mąka ziemniaczana, a leniwe pierogi to ziemniaki, jajko,mąka i ser biały. Przynajmniej u mnie w okolicy, ale co region to często inne nazwy
Stary 2016-08-02, 10:59   #255
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
No kopytka normalnie to ziemniaki gotowane, jajko i mąka. Kluski śląskie to ziemniaki, jajko i mąka ziemniaczana, a leniwe pierogi to ziemniaki, jajko,mąka i ser biały. Przynajmniej u mnie w okolicy, ale co region to często inne nazwy
Może i u mnie też tak jest, ale mama zawsze dodawała ser i były to po prostu kopytka Takie bez sera muszą być chyba twardawe
Stary 2016-08-02, 11:00   #256
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:

No jak to po kim? Listonosz Afkors 😃

Jezu zazdroszczę możliwości pójścia spać. Syn mój zamiast jak zwykle wstać przed 7, obudził się przed 6. Siedzę w pracy i umieram. Niby tylko godzina mniej a czuje się strasznie.

Stary 2016-08-02, 11:03   #257
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Może i u mnie też tak jest, ale mama zawsze dodawała ser i były to po prostu kopytka Takie bez sera muszą być chyba twardawe
Ja zawsze dodaję pół na pół mąki ziemniaczanej i zwykłej, albo samej zwykłej i mam kluski śląskie w inny kształcie Z mąką ziemniaczaną są mięciutkie i pyszne. Uwielbiam kluski śląskie
Stary 2016-08-02, 11:10   #258
axn22
Zakorzenienie

Ja leniwe na słodko robię często z samego twarogu, bardzo dobre wychodzą
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 11:11   #259
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Super. Ważne, że zobaczyłaś maluszka

Ja mam wizytę za tydzień. Już mam stres...

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 11:19   #260
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
ja spie jak dziecko
a ten adapter odciaga pasy od brzucha czy je daje nizej? pytałam wczesniej o wrazenia... nie wiem czy widzialas...
bede wdzieczna bo nie wiem czy chce czy nie (w moim aucie pasy są maxymalnie nisko, smiem watpic ze adapter sciagnie je nizej)
Zaraz wrzucę zdjęcie To może da Ci obraz

Pierogi leniwe są z mąki i sera, a kopytka z ziemniaków i to dla poznaniaków dwa osobne dania
Stary 2016-08-02, 11:20   #261
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dziewczyny z dziećmi!

Moja szwagierka chce mi oddać maxi cosi po swoim dziecku które ma 6 miesięcy i już sie w niego nie mieści!!! Czy to jest w ogóle możliwe? Myślałam ze ten pierwszy fotelik tonchociaz rok posłuży!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 11:25   #262
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziewczyny z dziećmi!

Moja szwagierka chce mi oddać maxi cosi po swoim dziecku które ma 6 miesięcy i już sie w niego nie mieści!!! Czy to jest w ogóle możliwe? Myślałam ze ten pierwszy fotelik tonchociaz rok posłuży!
Ja bezdzietna ale... Kupiliśmy okazyjnie używane właśnie maxi cosi cabrio z bazą w idealnym stanie jeździła w nim dziewczynka i jej mama mówiła, że jeździła w nim rok a sama w sobie jest wyrośnięta więc to i tak krótko

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 11:25   #263
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz wrzucę zdjęcie To może da Ci obraz

Pierogi leniwe są z mąki i sera, a kopytka z ziemniaków i to dla poznaniaków dwa osobne dania
jakbys tez wrazenia opisała...
bo besafe maja cos co sciaga pas miedzy nogi. Twoje jak rozumiem ma po dwoch bokach..i to troche odciaga pas od brzucha (w przod jakby)? czy tylko trzyma go w dole?
ah nie wiem co robic. na olx jest ten Twoj za 75zł... wolalam besafe ale no moje auto samo w sobie pas ma nisko... bede wdzieczna za porade glownie z tym czy oddciaga lekko pas od brzucha bo teraz potrzebuje zeby mi nie cisnelo na siusiu
Stary 2016-08-02, 11:29   #264
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny z dziećmi!

Zależy od modelu. Ja planuje maxi cosi cabrio fix i syn siostry jeździ w nim śmiało, a ma już 10 miesięcy. Z resztą jest też małym pączusiem.

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 11:29   #265
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Ja bezdzietna ale... Kupiliśmy okazyjnie używane właśnie maxi cosi cabrio z bazą w idealnym stanie jeździła w nim dziewczynka i jej mama mówiła, że jeździła w nim rok a sama w sobie jest wyrośnięta więc to i tak krótko

No rok ale pol roku???
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 11:32   #266
ila26
Raczkowanie

Cytat:
No rok ale pol roku???

Ale w jakim modelu? Cabrio Fix jest największy, a reszta to małe i mniejsze. Więc jeśli fotelik jest ogólnie mały, to może być tylko 6 miesięcy niestety.

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 11:33   #267
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
No rok ale pol roku???
modeli jest milkon, a dzieci tez są rozne.. jak urodzisz kolo 50cm, a ktos 59 to wiadomo ze szybciej wyrosnie to drugie dziecko
moja kuzynka kupila 2 foteliki w komplecie, do lat 4 ma wystarczyc.. ale ktory na ile to nie wiem
Stary 2016-08-02, 11:42   #268
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny z dziećmi!

Moje dziecko ma 13msc i dopiero teraz będziemy zmieniali cabrio fixa. Szczerze, to mógłby nawet dłużej w nim pojeździć bo on drobny jest. Jak dziecko większe to może rzeczywiście dużo szybciej wyrosło z pierwszego fotelika. U nas na wątku niektóre dziewczyny zmieniały foteliki większym dzieciom ok 7/8 msc jak dobrze pamiętam.

Stary 2016-08-02, 11:45   #269
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja włosy farbuję sama więc po prostu przerzuciłam się na farby bez amoniaku. A u fryzjera można normalnymi byle się ich mocno nie nawdychać.

Każda waga może pokazywać inaczej. Między tą moją a u ginekologa jest jakiś 1kg różnicy. On zapisuje pomiary ze swojej wagi, a ja kontroluje u siebie, zawsze wagę stawiam w tymsamym miejscu żeby było wiarygodnie.

Ciąglę myślę o frytkach ale nawet zrobić mrożonych nie mogę bo z córką jestem w domu ciągle. Niedawno wyszła ze szpitala (salmonella, kiepsko było) i ma jeszcze dietę lekkostrawną więc nie zrobię dla siebie bo jej byłoby by przykro.
Dziś fasolowa, wczoraj miałam pierogi z jagodami, później zrobiłam tez ruskie i zamroziłam na leniwe dni
Cytat:
Dziewczyny z dziećmi!

Bardzo możliwe
Ja mam po córce peg perego primo viaggio 0-13 http://sklep.fotelik.info/peg-perego...iaggio-sl.html i jeździła w nim od lutego do października, już za długie nóżki miała i ogólnie główka za mocno wystawała, w październiku kupiliśmy recaro 9-36 i na długo wystarczy
teraz kupie drugi taki sam peg perego, przy zakupie warto sprawdzić ilość punktów w testach ADAC
Stary 2016-08-02, 11:49   #270
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Przyda się Zazdroszczę aniołka Synuś jest cudowny ale jak sobie coś wymyśli i nie jest po jego myśli to masakra. Ma charakterek. No ale z drugiej strony, ma takie samo prawo się złościć jak ja czy mąż, Nic tylko to przetrwać. Od września idzie do przedszkola, mam nadzieję że mu się spodoba
Bardzo dobrze, ze ma własne zdanie, wiesz jaka jest teraz nagonka na grzeczne dzieci, nie daj boze miec grzeczne dziecko, bo sobie w zyciu nie poradzi 😀 i nie daj boze używać słowo grzeczny / niegrzeczny, to jak zbrodnia 😁

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości