Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-01, 23:22   #511
fruzjape
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

agassek do tej pory albo był zlobek, albo ktos ze mna. A dzisiaj pierwszy dzien z nimi sama cały, bo zlobek urlopuje. Zostawalan wcześniej z nimi oczywiscie sam na sam, ale na 3-4 godziny ciurkiem góra.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 23:35   #512
Iwonia27
Zakorzenienie

Rose a no mijałam jakas babine idaca chwiejnym krokiem.
Ginger toooo Tyyy?

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

I co niosłas w tym worku na plecach? Toz to nie chusta no chyba ze to ta na kolki haha

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Oka karmienie zaliczone. Idziemy spac.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 00:06   #513
anulus17
Zakorzenienie

Nadrobilam watek, czytam w miare regularnie ale tematy tak szybko sie zmieniaja ze nie nadazam he he
Lenke miala ubrana rozowa sukienke a mimo to tez zapytal mnie znajomy czy to chlopiec czy dziewczynka
Ja bylam negatywnie nastawiona do kp przez opowiesci kolezanek i chcialam karmic tylko w szpitalu a w domu odrazu butelka, pozniej planowalam karmic pierwszy miesiac,a teraz mysle ze okolo 4-5 miesiaca czasami podam butelke zeby bez obaw wyjsc na jakies zakupy czy fryzjera, bo ostatnio maz musial jechac ze mna spacerowac z mala 4 godziny a w miedzy czasie przynosic ja do karmienia. na szczescie mam bardzo mila fryzjerke a maz urlop
Chcialam zapytac czy uzywacie monitoru oddechu? Ja coraz czesciej o tym mysle bo boje sie ze malutka mi sie przekreci na brzuszek bo juz bez problemu przekreca sie z plecow na bok i wedruje po calym lozeczku.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 03:18   #514
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Karmienie nr 1
Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Manu, jestes odpowiedzialna za moje bankructwo. Zamowilam gryzaczek ala sophie
Ejjj Ty przeciez tez kp. Same oszczednosci, trzeba je uplynniac zeby nie zwariowac z nadmiaru

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Moj zasnal o 20 i tez nie wiem co dalej... spac czy nie. odciagnelam mleko na wszelki wypadek

A ogolnie to strasznie za nim tesknie jak.tak spi w swoim lozeczku i mam ochote go przetaszczyc obok siebie i przytulac ile sie da ; )
Kurna tez tak mam
Najpierw ja klade kolo 20 zeby cos ogarnac, ale o 22 wracam steskniona z podkulonym ogonem

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Nadrobilam watek, czytam w miare regularnie ale tematy tak szybko sie zmieniaja ze nie nadazam he he
Lenke miala ubrana rozowa sukienke a mimo to tez zapytal mnie znajomy czy to chlopiec czy dziewczynka
Ja bylam negatywnie nastawiona do kp przez opowiesci kolezanek i chcialam karmic tylko w szpitalu a w domu odrazu butelka, pozniej planowalam karmic pierwszy miesiac,a teraz mysle ze okolo 4-5 miesiaca czasami podam butelke zeby bez obaw wyjsc na jakies zakupy czy fryzjera, bo ostatnio maz musial jechac ze mna spacerowac z mala 4 godziny a w miedzy czasie przynosic ja do karmienia. na szczescie mam bardzo mila fryzjerke a maz urlop
Chcialam zapytac czy uzywacie monitoru oddechu? Ja coraz czesciej o tym mysle bo boje sie ze malutka mi sie przekreci na brzuszek bo juz bez problemu przekreca sie z plecow na bok i wedruje po calym lozeczku.
Ja uzywam monitora, daje mi to wzgledny spokoj jak klade ja spac. Chociaz i tak biegne sprawdzac kazde kwekniecie

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 05:09   #515
Monanka83
Zakorzenienie

Ohhho, takiej nocy nigdy nie było. Od ok 23.40 malutka niby spała ale takich rzucawek, krecawek, prawie wybudzanek nie było nigdy I to noooo stop, całą noc. Względnie uspakajala się po jedzonku, ale na góra 15 minut. Więc w praktyce mi się udało już paść na chwile nad ranem, a wolałabym wcale, bo miałam taki straszliwy koszmar że jeszcze się trzęsę. Wstałam już więc z malutką i się bawimy. Nina oczywiście wyspana jak nigdy ))
I tak się cudnie śmieje aż piszczy ) w dupie ze snem to jest całe moje życie
Stary 2016-08-02, 05:19   #516
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jowi20 Pokaż wiadomość
To byłam ja, dziękuję

Super, bardzo się cieszę Milan patrzy na obie strony, teraz ciągle się pilnuje i podchodzę z tej nielubianej. Gorzej ze spaniem, ile bym mu nie podłożyła to i tak obróci ten łepek Zamówiłam już poduszkę taką co ma zniwelować dalsze odkształcenia główki, za jakieś 3 dni ma przyjść.. No i idziemy jutro do dr. Poprosimy o kciuki

Nie za bardzo :/ jeszcze połowa tego co przytyłam, musiałabym chyba przestać jeść Tylko kto mi wtedy dziecko nakarmi?
Milka oreo mi nie weszła za to milkyway ameo...mmm...

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

I mrożona kawa z lodami
Ja też mam termin na jutro. Ale chyba go
przestawie, bo po szczepiebiu to chyba nie ma sensu. U mnie tez w nocy na jedna strone głowe przewraca. Jaka to poduszka? Podlinkuj.
za Was.

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Ohhho, takiej nocy nigdy nie było. Od ok 23.40 malutka niby spała ale takich rzucawek, krecawek, prawie wybudzanek nie było nigdy I to noooo stop, całą noc. Względnie uspakajala się po jedzonku, ale na góra 15 minut. Więc w praktyce mi się udało już paść na chwile nad ranem, a wolałabym wcale, bo miałam taki straszliwy koszmar że jeszcze się trzęsę. Wstałam już więc z malutką i się bawimy. Nina oczywiście wyspana jak nigdy ))
I tak się cudnie śmieje aż piszczy ) w dupie ze snem to jest całe moje życie
I jak One sie wysypiają? No jak?

---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Milka oreo mniam mniam mniam mniam

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-02 o 06:21
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 06:40   #517
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Manu, jestes odpowiedzialna za moje bankructwo. Zamowilam gryzaczek ala sophie
Złożyłam zamówienie w imieniu Tymka na prezent na chrzciny ))

Mamy 3 miesieczniakow ile jedzą mm na raz dzieciaczki? Chce odciągnąć mleczko na chrzciny i nie wiem po ile porcjowac?

U nas dzisiaj poszło woombie w ruch i pierwsza pobudka była dopiero przed 3 fajne to z wyciaganymi rączkami.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 07:08   #518
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dzień dobry, spalam dzis z dzidka i wyspalam sie jak nigdy. Zarzadzila pobudke o 6, pobawilysmy sie ile wlezie i padla teraz na drzemke. Poczekam az troche glebiej zasnie i biore sie za obcinanie jej pazurkow, bo ma juz tipsiory ze hej.
Milego dnia laseczki.
Kumpela ma dzis do mnie przyjechac i ruszymy do ikei

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Martunia jak to woombi z wyciaganymi raczkami?
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 07:24   #519
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry, spalam dzis z dzidka i wyspalam sie jak nigdy. Zarzadzila pobudke o 6, pobawilysmy sie ile wlezie i padla teraz na drzemke. Poczekam az troche glebiej zasnie i biore sie za obcinanie jej pazurkow, bo ma juz tipsiory ze hej.
Milego dnia laseczki.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

No ja kupiłam ten większy rozmiar i mój egzemplarz ma możliwość wyciągnięcia rączek na zewnątrz bo jest rozpinany po bokach. Fajna sprawa. Pół nocy miał wyciągnięte a później schowałam bo miał już zimne. U nas dzisiaj w nocy tylko 10 stopni było na dworze brrr

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2016-08-02 o 07:26
Stary 2016-08-02, 07:38   #520
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Zdazylam obciac 9 paznokci i maluta sie obudzila

Martunia, fajna opcja.
Stary 2016-08-02, 08:05   #521
konsternacja
Zakorzenienie

Dzien dobry

U nas noc bardzo dobra.

Roses- ja sie nie cackam, obcinam paznokcie jak nie spi.

Dzis lepsza pogoda, koncze odciagac mleko i wybieram sie z dziecmi do sklepu. Jedno w wozku drugie piechota. Oby mi tylko zaraz za furtka nie powiedzial "Mamusiu zmeczylem sie wez mnie na rece" bo tak sie meczy chlopak
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 08:49   #522
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Roses- ja sie nie cackam, obcinam paznokcie jak nie spi.
Tez tak robilam ale xiachnelam jej 2x opuszka tak, ze obie plakalysmy
Stary 2016-08-02, 08:52   #523
BonaDea75
Zadomowienie

Heja dziewczyny
Manu gryzak fajoski

Martunia moja Zuzia zajada 150 rano po śnie nocnym i wtedy zagryzła by jeszcze butelką gdyby miała zęby, a w ciągu dnia 120/130

Dziewczyny jak wasze włosy po ciąży? Moje w ciąży super, trzymały się skalpu jak trza, za to po połogu sypały sie garściami, koleżanka poleciła super maskę z apteki Waxx, jest genialna polecam gdyby któraś miała też taki problem.

A z nowinek - nie dostałam okresu, boję się zrobić test :/ nie dlatego żebym nie chciała mieć jeszcze dziecka, ale tego że trzy miechy minęły dopiero od cc.
Ja pierdziulę człowiek stary a szalał jak głupi w sypialni a teraz trzepanie gaciami.
Stary 2016-08-02, 09:07   #524
daggmara
Z deszczem w butach

Mi sie mlody denerwuje, gdy mu przytrzymuje lapki do obcinania i nie moze nimi swobodnie ruszac. Wole na spokojnie przez sen, choc właśnie mi sie wybudzil po jednej ręce..

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 09:10   #525
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
Heja dziewczyny
Manu gryzak fajoski

Martunia moja Zuzia zajada 150 rano po śnie nocnym i wtedy zagryzła by jeszcze butelką gdyby miała zęby, a w ciągu dnia 120/130

Dziewczyny jak wasze włosy po ciąży? Moje w ciąży super, trzymały się skalpu jak trza, za to po połogu sypały sie garściami, koleżanka poleciła super maskę z apteki Waxx, jest genialna polecam gdyby któraś miała też taki problem.

A z nowinek - nie dostałam okresu, boję się zrobić test :/ nie dlatego żebym nie chciała mieć jeszcze dziecka, ale tego że trzy miechy minęły dopiero od cc.
Ja pierdziulę człowiek stary a szalał jak głupi w sypialni a teraz trzepanie gaciami.
Dzięki! Moje włosy na razie ok
Fiu Fiu też w stresie robiłam jeden test i czeka mnie jeszcze jeden bo też @ brak od połogu i nie wiem co o tym myśleć. Ale za 2 tygodnie mam wizytę u gina to się okaże. Chociaż przed zrobię test żeby mnie nie zaskoczył żadna nowina he he

Ząbki
Synuś
+2

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 09:16   #526
Anika1986
Zadomowienie

Martunia, u nas dziś 3 miesiące, nie karmię mm, ale ostatnio w weekend jak karmilam ściągniętym to wyszło 170 ml (miałam dwie porcje 90 + 80).

Bona, właśnie wczoraj zauważyłam że tak jak przez ciążę super mi się trzymały włosy to teraz przez dwa dni uzbierało się tyle na szczotce że masakra.

Co do pazurków - obcinam jak nie śpi. Staram się jedynie wyczuc moment kiedy jest spokojniejszy i ma fazę na uśmiechy oraz "rozmawianie" bo wtedy nie macha aż tak łapkami i mi ich nie wyrywa. Kiedyś obcinalam także przy karmieniu
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 09:16   #527
fruzjape
Zadomowienie

Dzień dobry

Gdyby pfupfupfu Waszym dzieciom wyszły plesniawki to smarujcie od razu gencjana! Nystatyna, aphtin, witamina C - wszystko o kant d. potłuc. Dzien z gencjana i wszystko zniknęło! Tylko buzia cała fioletowa
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 09:28   #528
Monanka83
Zakorzenienie

Bona, mi włosy masakrycz nie lecą, spróbuję tej odżywki, dzięki, a jak dokładnie wygląda? Bo ich jest kilka z tego co wiem
Stary 2016-08-02, 09:30   #529
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Milego dnia laseczki.

Ja tam sie nie bawie w takie rzeczy. Widze, ze ma dobry humor to zaczynam obcinanie. Jak zacznie plakac, no trudno, przytrzymam mocniej i dokoncze. Chyba, ze juz przesadza to przestaje

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
Heja dziewczyny
Manu gryzak fajoski

Ja to dostaje jakies minj okresy co 1,5-2 tyg.. przynajmniej nje boli

A wlosy po ciazy mam ok. Chyba nawet lepsze, bo odstawilam farbowanie i przeszlam na naturalne szampony.

Ile razy dzienni Zuzia Ci je?

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gdyby pfupfupfu Waszym dzieciom wyszły plesniawki to smarujcie od razu gencjana! Nystatyna, aphtin, witamina C - wszystko o kant d. potłuc. Dzien z gencjana i wszystko zniknęło! Tylko buzia cała fioletowa

My dostalismy jakis zel z apteki, smarowanie przez 7 dni ale po 1 uzyciu juz nic nie bylo

Martunia, u mnie antek tez mniej wiecej 90-120ml na jedno karmienie, ale pamietam ze jak dostawal mleko z piersi w butelce to potrafil zjesc dwa razy wiecej niz mm.
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 09:40   #530
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dzięki! Moje włosy na razie ok
Fiu Fiu też w stresie robiłam jeden test i czeka mnie jeszcze jeden bo też @ brak od połogu i nie wiem co o tym myśleć. Ale za 2 tygodnie mam wizytę u gina to się okaże. Chociaż przed zrobię test żeby mnie nie zaskoczył żadna nowina he he

No a ja po połogu już miałam jeden okres więc weszłam w normalne juz cykle. Chyba że zmienily mi się długości cykli po ciąży. Wcześniej miałam co 28 dni jak w zegarku.

Ann Zuzia je w ciągu dnia co 2 godz. A w nocy wogóle nie je od 20 do 7.
Stary 2016-08-02, 09:46   #531
BonaDea75
Zadomowienie

Mona zdjęcie maski do włosów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1470127532854.jpg (58,2 KB, 11 załadowań)
Stary 2016-08-02, 09:47   #532
BonaDea75
Zadomowienie

Koleżanka mi mówiła że jest ona zalecana dla osób które są po chemioterapii żeby włosy nowe rosły i się trzymały łepetyny.
Stary 2016-08-02, 10:04   #533
Iwonia27
Zakorzenienie

Odnosnie naszej wczorajszej wyprawy w nieznane (do rodzicow).
Pisalam ze w drodze powrotnej wstapilismy do mojej tesciowej zeby jej przykro nie bylo ze u tamtych byli a u niej nie.
Akurat w ogrodku grzebala.
Bozzze zobaczyla ze maz nie sam poleciala przebrala sie w czyste ciuchy (to ok akurat a to taka dziwna baba ze pierwszego wnuka jak u siebie miala to wszystko czego dotknal bylo nakrywane sciereczkami zeby zarazki nie siadały- tak wiem zdrowo walnieta pol sprzetow bylo pozakrywanych i zabawek) ale ja nie o tym daze do tego ze jak juz mi WYRWAŁA DZIECKO Z RAMION zaczela pieprzyc mu do ucha ze przyhechal do babci na wakacje a moj maz do niej jakie wakacje my za 10 min wracamy do domu bo akurat dojedziemy i kąpiel.
Jej mina bezcenna aaaale jak to?! Haaahaha

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

W ogole to my moze juz na weekend pojedziemy w rodzinne strony bo tam tydz pozniej chrzest i trzeba bedzie byc wiecej na niejscu poza tym do tesciowej zjezdzaja dzieci z zagranicy ze swoimi rodzinami po roku wiec kobieta juz podniecona.
I ona swiecie przekonana ze jeszcze my z niuniem tan bedziemy. I CO JESZCZE.
Caly pietrowy dom wrzeszczacych ludzi. A my z moim juz uzgodnilismy ze bedziemy u moich rodzicow tam spokoj. Tez nie moge sie juz doczekac jej reakcji haaha
Wredna jestem hihihi

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Tzn moj jak zechce "swietowac" przyjazd rodzenstwa to niech tam siedzi w sumie nie dziwie sie dawno ich nie widzial. Ale ja to ich w sumie malo znam raz w roku ktos przyjedzie to nawet nie czuje potrzeby tam siedziec zeby moj Igorasek byl tam zabawką.
Jesli przesadzam prosze mnie ustawic do pionu bo cos czuje bedzie to niedlugo tematem przewodnim sprzeczek u mnie.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:09   #534
fablous
Zakorzenienie

Iwonia my byliśmy ostatnio z Alicją u teściowej na imieninach. Na początku była zaaferowana przygotowaniami, więc biegała do kuchni, nakrywała stół itp. Jak już się ogarnęła i chciała wziąć Alę ta ręce to ta spała Później jak się obudziła to ją szybko zgarnęłam na karmienie i za chwilę już był wieczór więc się zawinęliśmy. Tym sposobem teściowa nie miała Ali na rękach nawet przez chwilę
Aż z tego powodu całkiem miło mi upłynął czas u nich

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:17   #535
zabciajs
Zakorzenienie

A ja Was troche ustawie. Dziewczyny to są babcie, kochaja swoje wnuki. Jak wy bedziecie tesciowymi i wnuków wam nie dadzą do dotknięcia to co bedzie?
Nie mowie Iwonia aby jechac do domu pelnego ludzi, ale na dluzej niz 10min do samej tesciowej.A Fab Twoja z tego co wiem jest ok, to czemy sie cieszysz ze nie miala jej na rekach?

Fruzja jak poznac plesniawki?

I co myslicis o tym mrozeniu mleka tylko na dwa tyg, bo po tym czasie sie zmienia. Moze Kot cos wie?

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-02 o 10:26
Stary 2016-08-02, 10:26   #536
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość

Tzn moj jak zechce "swietowac" przyjazd rodzenstwa to niech tam siedzi w sumie nie dziwie sie dawno ich nie widzial. Ale ja to ich w sumie malo znam raz w roku ktos przyjedzie to nawet nie czuje potrzeby tam siedziec zeby moj Igorasek byl tam zabawką.
Jesli przesadzam prosze mnie ustawic do pionu bo cos czuje bedzie to niedlugo tematem przewodnim sprzeczek u mnie.
Tu akurat masz moje pełne poparcie

Do teściów też ostatnio rodzina przyjechała i wkurzało mnie jak mąż gadał, że koniecznie trzeba jechać do nich i pokazać im Alę. Co to jest piesek wystawowy żeby ją dawać do oglądania?

Ty masz o tyle lepiej że teściowa ma jeszcze inne wnuki więc swoje czułości rozdziela na kilkoro dzieci. U nas Alicja jest jedyną wnuczką więc dostaje 100% babcinego podjarania . Naprawdę chciałabym żeby siostra tżta zaszła w ciążę. Życzę jej też tego już tak pomijając teściową bo wiem, że bardzo chciałaby mieć dziecko, a już trzy dychy na karku i do tego problemy zdrowotne. Starała się i z byłym mężem i z kolejnym facetem, ale co rusz związki jej się rozpadają więc wizja ciąży znów się oddala. Teraz spotyka się od jakiegoś czasu z fajnym gościem ale zdecydowanie za wcześnie, żeby mówić o wspólnej przyszłości a tym bardziej dziecku. W każdym razie mieszka z teściową no i to jest córka a nie synowa więc podejrzewam, że na punkcie jej dziecka to by dosłownie oszalała. A my mielibyśmy trochę spokoju

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
A ja Was troche ustawie. Dziewczyny to są babcie, kochaja swoje wnuki. Jak wy bedziecie tesciowymi i wnuków wam nie dadzą do dotknięcia to co bedzie?
Nie mowie Iwonia aby jechac do domu pelnego ludzi, ale na dluzej niz 10min.A Fab Twoja z tego co wiem jest ok, to czemy sie cieszysz ze nie miala jej na rekach?

I co myslicis o tym mrozeniu mleka tylko na dwa tyg, bo po tym czasie sie zmienia. Moze Kot cos wie?
Żabcia nic nie poradzę, mój instynkt lwicy jest silniejszy niż zdrowy rozsądek

Edytowane przez fablous
Czas edycji: 2016-08-02 o 10:24
fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:33   #537
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
U nas Alicja jest jedyną wnuczką więc dostaje 100% babcinego podjarania .
Żabcia nic nie poradzę, mój instynkt lwicy jest silniejszy niż zdrowy rozsądek
Wiem, rozumiem i podzielam go w pełni. Można powiedzieć,ze sie zmuszam aby dawać ją do noszenia teściowej. Ale daje, staram się. To babcia i kocha Małą.
Milion razy wole dać mamie, gdzie nie mialysmy nigdy dobrego kontaktu. Ale po pierwsze wie jak sie dziecmi zajmowac, bo u brata byla jak druga wnuczka sie jej urodzila, a po drugie widze i obserwuje jak to robi wiec moge Malą z nią zostawic. Teściowa nic nie wie, widziala Malą 4 razy. Pierwsza wnuczka. Swoja droga bardzo mnie to dziwi. Niby mąż mówi,ze nie chce nam zawracac głowy, no ale mimo wszystko sie dziwie.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-02 o 12:50
Stary 2016-08-02, 10:39   #538
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Nie mowie Iwonia aby jechac do domu pelnego ludzi, ale na dluzej niz 10min do samej tesciowej.A Fab Twoja z tego co wiem jest ok, to czemy sie cieszysz ze nie miala jej na rekach?

A tu sie musze z Toba zgodzic. Moim zdaniem wystarczy odwiedzic babcie raz na jakis czas na kawe, na godzinke. Dac sie im nacieszyc wnukami. Szczegolnie jesli to pierwszy wnuk. I ogarniczyc te wypady calodniowe, gdzie Was trzesie bo za dlugo.

Plesniawki wygladaja jak taki bialy nalot, szron na jezyku. Czasem na calej jamie ustnej. I przynajmniej u antka to byl taki intensywny bialy.
Stary 2016-08-02, 10:42   #539
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
A tu sie musze z Toba zgodzic. Moim zdaniem wystarczy odwiedzic babcie raz na jakis czas na kawe, na godzinke. Dac sie im nacieszyc wnukami. Szczegolnie jesli to pierwszy wnuk. I ogarniczyc te wypady calodniowe, gdzie Was trzesie bo za dlugo.

Plesniawki wygladaja jak taki bialy nalot, szron na jezyku. Czasem na calej jamie ustnej. I przynajmniej u antka to byl taki intensywny bialy.
To my od dawna mamy taki jęzor myślałam, ze to od mleka...:/
Stary 2016-08-02, 10:46   #540
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
To my od dawna mamy taki jęzor myślałam, ze to od mleka...:/

A jest taki caly czas? Czy tylko po jedzeniu?
U nas Antek tez mial lekka chrypke jak plakal, jak plesniawki zniknely to chrypka tez, wiec lacze to ze soba. I nie chcial za duzo jesc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości