|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
multitasking ninja
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Cytat:
Wegańskie jedzenie jest tak samo smaczne jak każde inne.
|
|
|
#3632 |
|
Rozeznanie
|
Jak dla mnie, skoro to aż taki problem dla wegan/wegetarian żeby zamowić gościom posiłki zawierające mięso i nie chcą/nie mogą się przemóc - niech dodadzą odpowiednią notkę na zaproszeniu. Naprawdę druk tego dodatkowego zdania nic nie kosztuje, goście będą świadomi tego że idą na takowe wesele i będą mogli z takowego wesela zrezygnować.
Edytowane przez mmagduszka Czas edycji: 2016-08-02 o 10:57 |
|
|
|
|
#3633 |
|
multitasking ninja
|
Oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby taką notkę uwzględnić.
Chociaż nie przyjście na wesele tylko dlatego, że nie ma na nim mięsa wydaje mi się co najmniej kuriozalne
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego ja jako osoba jedząca mięso mam się dostosować do tych nie jedzących i na wesele im zapewnić posiłki bezmięsne a oni mi nie??? Bo co??? Bo oni są w czymś lepsi ze swoim poglądem??? Skoro ja mogę zjeść u nich ich dania to niech oni jedzą u mnie moje. Bo nie rozumiem takiego rozróżniania. |
|
|
|
|
|
#3635 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście, Ci którzy naprawdę chcą być w tym dniu z PM na pewno przyjdą, ale też będą mieli czas na oswojenie się z takim a nie innym menu. Ja np nie robię dużego wesela a przyjęcie. Nie będzie DJ, ani zespołu - muzyka z płyty, ale raczej żadne wielkie tańce. I napisałam to na zaproszeniu, żeby dać ludziom wybór. No i niestety, osoba z najbliższej rodziny odmówila i niestety wiem, ze właśnie z tego powodu. No ale dałam wybór.---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:rolley es:
|
|
|
#3637 | |
|
multitasking ninja
|
Cytat:
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny na litość boską to nie jest wątek o tym, dlaczego należy być wegetarianinem tylko o tym, czy narzucanie gościom takowego menu jest w porządku. Nie będę tutaj dyskutować o tym, czy podałabym gościom kotlet z psa. Ja mam przyjaciół wegetarian, wegetarian w rodzinie. I na rodzinnych spotkaniach nie odchodzą od stolu tylko dlatego, że babcia podała świnkę. Szanujmy się wzajemnie - jedzący mięso wegetarian/wegan, a wegetarianie/weganie jedzących mięso.
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
A skad wiesz że nie spadnie? I to nie jest wytlumaczenie, nie bardzo wiem dlaczego mam sie dostosować do kogoś a ktoś do mnie nie. Kiepski kierunek zmian. Skoro ja zapraszając jego mam zmienić menu pod niego to i on może pode mnie. Ja jemu nie każe jeść mięsa, niech sobie je swoje ale mnie niech do tego nie zmusza tak samo jak nie chce być zmuszany do jedzenia moich potraw.
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli jest danie skladające się z kotleta i ziemniaków, to równie dobrze można zjeść same ziemniaki z surówką. Albo pieczywo, jakieś pikle, jajka etc. Ale zazwyczaj PM starają się o osobne menu dla wegetarian. Są traktowani specjalnie, nie da się ukryć. Ja mam dla 2 osób zupełnie oddzielne menu. No to jednak jest specjalne traktowanie;p
Edytowane przez mmagduszka Czas edycji: 2016-08-02 o 11:33 |
|
|
|
|
#3642 |
|
multitasking ninja
|
Spoko. Napiszę na zaproszeniu - uwaga - na weselu nie będzie barszczu. POWTARZAM NIE BĘDZIE BARSZCZU.
Żeby ludzie, którzy umrą, jak nie zjedzą barszczu mogli nie przyjść
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy jakbyś miała świnię to też byś schabowe jadła?
|
|
|
#3644 |
|
Konto usunięte
|
nie wierzę.
dla kogoś, kto jest wege podanie lub nie mięsa, to nie jest żadne widzimisię i robienie gościom na złość, tylko cała ideologia która za tym stoi, więc nie wiem dlaczego to takie dziwne, że wegetarianie nie chcą mieć wesele zgodne z ich poglądami czyli bez mięsa. serio wujek Janusz padnie z głodu jak nie zje schabowego? |
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3646 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to jest tylko kilka godzin bez mięsa. KILKA GODZIN BEZ MIĘSA, A NIE BEZ JEDZENIA W OGÓLE. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
nie wierzę, że to tłumaczę. |
||
|
|
|
|
#3647 |
|
multitasking ninja
|
No właśnie zaczynam się zastanawiać, może dla niektórych kiełbasa i schabowy jest jak lekarstwo umożliwiające przeżycie i bez niego po prostu zejdą z tego padołu, więc trzeba uprzedzić, żeby zdążyli się najeść w domu
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.s. ładna burza z piorunami
|
|
|
|
|
|
#3649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3650 | |
|
multitasking ninja
|
Cytat:
|
|
|
#3651 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
|
|
|
|
#3652 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Konto usunięte
|
No tak, ale idąc odwrotnym tokiem myślenia - weganie idąc na wesele osób jedzących mięso będą oczekiwali, że Młodzi specjalnie dla nich kilka wegańskich potraw zamówią.
Oczywiście sama bardzo chętnie poszłabym na wegańskie wesele, bo stricte wegańskich potraw nie jadam, więc chciałabym spróbować czegoś innego. Jednak znam bardzo dużo osób, które warzywa jedzą tylko jako dodatek do mięsa, ale szczególnie za nim nie przepadają więc rozumiem, że impreza na której w menu są same produkty roślinne może być dla nich niefajna, więc o takich kontrowersyjnych weselach należałoby zawsze informować wcześniej. Niech goście najedzą się przed albo nie przychodzą
Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2016-08-02 o 11:37 |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3656 |
|
Rozeznanie
|
Ja np. na wegetariańskie i wesele bym przyszla, jak i na każde inne jeśli zalezy mi na PM. I zgodzę się, że jest tyle wegetarianskich dań że nawet bym o mięsie nie pomyslala. Wegańską kuchnię znam mniej, no ale też jestem pewna że da się przyrządzić coś pysznego. Nie umrę bez mięsa, ale myślę że warto gościom o takim planie powiedzieć. Ci co będą marudzić, nie będą mogli powiedzieć że nikt ich nie informowal. A jak są skrajnie mięsożerni to nie przyjdą i tyle.
|
|
|
#3658 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym mieso to nie tylko wieprzowina. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie chodzi o zasadę. Ja mam wokól jednej osoby wege skakać a jedna osoba wege może mieć 100 innych w d... |
|||
|
|
|
|
#3660 | |
|
multitasking ninja
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;63705061]No tak, ale idąc odwrotnym tokiem myślenia - weganie idąc na wesele osób jedzących mięso będą oczekiwali, że Młodzi specjalnie dla nich kilka wegańskich potraw zamówią.
Oczywiście sama bardzo chętnie poszłabym na wegańskie wesele, bo stricte wegańskich potraw nie jadam, więc chciałabym spróbować czegoś innego. Jednak znam bardzo dużo osób, które warzywa jedzą tylko jako dodatek do mięsa, ale szczególnie za nim nie przepadają więc rozumiem, że impreza na której w menu są same produkty roślinne może być dla nich niefajna, więc o takich kontrowersyjnych weselach należałoby zawsze informować wcześniej. Niech goście najedzą się przed albo nie przychodzą [/QUOTE]Mam wrażenie, że niektórzy mają takie wyobrażenie, że na wegańskim weselu dostaje się tylko marchewkę do pochrupania i sałatę na talerzyku A wegańskie i wegetariańskie potrawy są dokładnie takie same jak każde inne, tylko nie zawierają jednego składnika. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mięsożerny znajomy narzekał na moją kuchnię, ba, wszyscy z zachwytem i zdziwieniem stwierdzają, że smakuje NORMALNIE xD Ale jak widać niektórzy nie przyjmują innego pokarmu niż mięso i umrą z głodu ![]() Cytat:
podanie gościom pysznego bezmięsnego menu to faktycznie oznacza, że ma się ich w d.
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. Edytowane przez WhySoSerious Czas edycji: 2016-08-02 o 11:41 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Oczywiście, Ci którzy naprawdę chcą być w tym dniu z PM na pewno przyjdą, ale też będą mieli czas na oswojenie się z takim a nie innym menu. Ja np nie robię dużego wesela a przyjęcie. Nie będzie DJ, ani zespołu - muzyka z płyty, ale raczej żadne wielkie tańce. I napisałam to na zaproszeniu, żeby dać ludziom wybór. No i niestety, osoba z najbliższej rodziny odmówila i niestety wiem, ze właśnie z tego powodu. No ale dałam wybór.
:rolley es: