|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Apka zdublowala moj wpis
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-08-02 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
No to teraz jestem 🐄
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Bo ciągle pije 1 litr mleka dziennie 🐄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- I teraz dochodzi produkcja wlasna 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zadomowienie
|
Mojej kolezance siara z sutkow poleciala w 17 tygodniu. Dziewczyna byla zszokowana bo to byla jej pierwsza ciaza a ta byla mloda, bo miała wtedy 20 lat. Uprzedzala mnie, zebym sie nie wystraszyla.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zadomowienie
|
Niesamowite są te zmiany zachodzące w naszych organizmach ☺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zadomowienie
|
Widziałam kiedyś taka produkcję
Której akcja polegała na tym że Facet naciskal kobiecie piersi I z jej piersi tryskalo mleko Nic więcej się nie działo 🙊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam też wczoraj segregację tego co dostałam z ubranek dla małego i w sumie chcę jeszcze tylko kupić jakąś cieplejszą bluzę lub sweterek, śliniaki i zestaw na wyjście ze szpitala, całą resztę już mam ![]() Teraz pora na pieluchy,smoczki,butelki i różne inne cuda ![]()
![]() |
#2859 |
Marzenia się spełniają :)
|
No to kochane moje, u mnie już nie jest wszystko tak pięknie jak po sobotniej wizycie
![]() Wczoraj byłam na echo serduszek, więc zbadali mi przy okazji dzieci tak dokładnie, no i jeden z chłopców ma za mało wód płodowych ![]() Jakby było mało to podczas mojego godzinnego usg zrobiło mi się jeszcze słabo, bo dzieciaki bardzo uciskają mi na żyłę główną. Do tej pory miałam tylko trudności w oddychaniu, a wczoraj poszło o wiele dalej. Nie wspomnę już o bólu żeber, bo cały dzień nie było dla mnie wygodnej pozycji. Albo żebra albo nie mogłam oddychać, całe szczęście dzisiaj już troszkę lepiej ![]() No to się pożaliłam ![]()
#2860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Zakorzenienie
|
Folinka, pytałaś dlaczego nie chcę łóżeczka na biegunach. Wiesz, moje dzieciaki w ogóle nie zasypiały przy takim bujaniu, a wręcz przeciwnie. Szybciej już zasnęły na naszym łóżku, a jak przekładaliśmy je do łóżeczka to zaraz wybudzało ich zakołysanie. Wprawdzie nasze łóżeczko miało szufladę i przy okazji blokadę tych biegunów, ale nie wiele to pomagało. Czasem zdarzały się sytuacje, że musieliśmy coś z mężem załatwić i teściowa pilnowała dzieci. Chciała nam pokazać, że dziecko jednak przy bujaniu zaśnie, a kończyło się na tym, że jak zaczynała bujać przed naszym wyjściem, to kończyła po a dzieci dalej nie spały. Poza tym bardzo irytowało mnie to "jeżdżenie" łóżeczka po całym dywanie. Później, jak dzieci trochę podrosły i same (po wyjęciu dwóch szczebelków) mogły wgramolić się do środka, bujania używały do zabawy przez co miałam poobijane ściany, a czasem i zerwane firanki. Także jak widzisz moje doświadczenie z biegunami nie jest najlepsze dlatego powiedziałam sobie, że nigdy więcej
![]() Pytałyście o kołderkę i poduszkę i widzę, że wszystkie jak jeden mąż mówicie kategoryczne NIE. To ja będę wyjątkiem, a to z tego względu, że mieszkam w domu prywatnym gdzie sama muszę sobie pójść napalić i nie wierzę, że będę w stanie latać w nocy i ciągle podkładać. Pokój zaś w którym zamierzamy się ulokować jest dość specyficzny z tego względu, że szybko się nagrzewa, ale i szybko wychładza, a że mąż ciągle w trasie to nie mam na czyją pomoc liczyć. Oczywiście zamierzam zaopatrzyć się w śpiworek i kocyk, ale na wszelki wypadek chcę mieć też kołderkę. Co do poduszki to choć nie używałam jej pod główkę dziecka, bo wiadomo, że nie zdrowo, to na taką podłużną najwygodniej mi było położyć malucha i wziąć do karmienia. Co do mleka, to ja musiałam przez cały okres karmienia nosić wkładki, bo tyle mi go leciało. Te mrowienie w piersiach podczas którego samoistnie wypływa mleko są naprawdę niekontrolowane. Na razie, póki co nic mi nie leci, za to brodawki tak się powiększyły jakby już się przygotowały do karmienia ![]() Niestety odkąd leżę i mnie dopadły potworne zaparcia. Ależ to męczące. Próbowałam już wszystkiego, chyba oprócz kawy. W ogóle nie mam na nią ochoty, ale jeśli to by miało pomóc to chyba spróbuję. W tamtym tygodniu już byłam spokojna, a teraz znów mam mega stresa przed jutrzejszą wizytą. Strasznie się boje co usłyszę.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 | ||||
Zadomowienie
|
Powodzenia
![]() Cytat:
![]() Co do paznokci u stóp, ja dziś malowałam i też jakieś to trudniejsze było :P Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Sama nie wiem co to było 🤔 Nie leciało to na tvp1 tylko na innym kanale O laktacji to też nie było bo oni byli nadzy 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
Witam się w ten słoneczny dzień
![]() Odnoście ciuszków dla dziewczynek, ten róż to mi już bokami wychodzi. Owszem ładny ale nie w większości rzeczy. Żólty, beżowy, biały, turkus, czerwień, mięta, niebieski! Tyle mamy pięknych kolorów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wytrzymaj! Dasz radę a potem będzie pięknie 😚 Ja tez mam pić 3 litry wody Ale nie daje rady Wypijam butelkę i 1 litr mleka dziennie Więcej nie daje rady 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Dziś rano po tej akcji je dopiero dokładnie obejrzałam SA ogromne i mają takie kuleczki wokół A kiedyś były takie małe i zgrabne 😒 Rano po tym wszystkim poczułam się taka fest mamuśka 😒 A to przecież nawet nie początek tej mniej przyjemnej strony naszego w sumie bardzo fajnego stanu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Trzymamy oczywiscie tez z Karolem kciuki za prenatalne justynki 🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- A i jeszcze odnośnie brzuszka to mam wrażenie, że mój ostatnio wolno rośnie, tak, że nie widzę różnicy. Muszę sobie częściej zdjęcia robić ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zadomowienie
|
Nie zabijcie mnie
Ale te pepki są delikatnie mówiąc dziwnie, co nie? Ja też mam studnie która robi się coraz plytsza 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zadomowienie
|
Nie no u mnie nie ma już nadzieji
Proces odwracania się pępka już zaczęty nie zatrzyma się pewnie 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
No tak, samo się nie zrobi
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2871 |
Zadomowienie
|
Muszę sobie to też zacząć powtarzać
Jak mantre Jesteś piękna Mewkaa z tym wszystkim 😆 A tak na poważnie to czuję się w miarę ok z tymi zmianami zachodzącymi we mnie Chyba dlatego że naiwnie wciąż wierzę że za rok będę jak nówka nieśmigana 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Dziewczyny czy jest tu ktoś kogo odrzuca od mięsa? No nie jem wcale oprócz KFC. Za to owoce, warzywa i mleko, sery wchodza we mnie tonami Tylko to mięso niet 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- No popatrz, dobrze wiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wogole mam stracha. Zawszs mowilam, z chce karmic piersia ale od dziecka moj jeden sutek jest yakis dziwny... prawy jest ok. A lewy jakis taki... nie wiem... on wyglada jak popekany. Nawet kiedys o tym rozmawialam z mezem i pytałam czy widzi roznice mowil ze tak i ze to nie ma znaczenia. Moja mama o tym wie, bo jak mialam nascie lat to jej to pokazalam i zapytalam i ona stwierdziła, ze to chyba nie bedzie mialo w przuszlosci wplywu na karmienie dziecka i na moje zycie... mam nadzieje, ze Lili to nie będzie przeszkadzało w przyszłości przy karmieniu. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zadomowienie
|
Monia😆
1 Siły nie było żadnej Pojawił się bezbarwny płyn na sutku, kropelka dosłownie 2 pije to mleko bo mi tak smakuje Dawka dla ciężarnych to chyba nie litr a 2 szklanki Cos mi się rzuciło w oczy gdzieś 3 wiedziałam że ciebie to zainteresuje bardziej 😀😈 4 muszę znaleźć jakis sposób na to mięso 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
Mi w 23tc też jeszcze nic nie leci
![]()
#2876 |
Rozeznanie
|
Mi też już zaczyna lecieć po kropelce, strasznie to jest dziwne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Nie żałuje, że zjadłam dwa pączki. Właśnie zobaczyłam w wyniki badań i mam za niski cukier: 67 a norma od 70 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam na 15:30, potem napisze co powiedział... Cytat:
![]() Właśnie czytałam o tym, że ciężarne powinny pić 3L. Ja szczerze piję góra 1-1,5... Cytat:
![]() Dziewczyny a jak to jest z tym wyciekiem mleka? To czuć jak wylatuje? W jakiej sytuacji zauważyłyście wyciek?
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój w sumie już się trochę wypchał, ale tylko tak od góry i tak mogło by dla mnie zostać :P Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mięsa też teraz nie lubię, ale wiem, że muszę więc staram się robić jakieś bardziej znośne jego wersje typu spaghetti czy jakieś warzywa plus mięso ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
hej plec nadal nie znana..
![]() 29 sierpnia nastepna wizyta Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- musze powiedziec ze sie rozczarowalam wczorajsza wizyta tetno dzidziusia jest dobre 140 ![]() obejrzal na fotelu i bez usg zdziwilam sie mega i wyszlam w takim szoku ze masakra czekam znowu na plec do 29.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.