Mamy styczniowe 2017 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-02, 15:11   #3691
NiEBiE
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

A to łupy mojej mamy z soboty w lumpku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 15:13   #3692
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Ja też czuję na synka od początku, a Tż twierdzi, że córeczka.
Nasz nie będzie raczej koziorożcem, bo mamy termin na koniec stycznia. No chyba, że się pospieszy i zrobi mi prezent na urodziny 15.01.
ja chciałabym przenosić do stycznia z młodym sie udało może teraz tez Tylko nie wiem czy nie będę musiała znowu mieć cesarki,a jak cesarka to będzie wcześniej pewnie termin ustalony. Ale na to już nie mam wpływu
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 15:14   #3693
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ja z pierwszej ciąży mam traumatyczne wspomnienia chamstwa ludzi. Niektórzy komentowali, że siedzę w autobusie na miejscu dla kobiet w ciąży (7 miesiąc) lub to, że stoję i samym tym faktem jestem wyrzutem dla siedzących panów w kwiecie wieku. Zaparłam się i nigdy więcej komunikacji miejskiej.
Wkurzało mnie komentowanie, czy zbrzydłam (będzie córka), czy jestem ładna (syn nie odbiera urody). Krytyka ubrań (tu przodowała moja mama) - złe są takie, które podkreślają brzuszek (nienachalnie).
Generalnie teraz szykuję się na jazdę z komentarzami - czy wpadliśmy, ile przytyłam itp.
A, i oczywiście - jako matka, mam odpieluszkowe zapalenie mózgu, po porodzie to nawet kijem nie tykać.
O matko, współczuję takich przeżyć...

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Albo tekst babci Tz 'tak sie konczy zabawa doroslych' - w sensie ze wpadka :/
Ojej i to tekst babci?

Cytat:
Stresuję się, bo jutro idę na rozmowę z moją menadżerką - oficjalnie rozmowa o planowanym powrocie do pracy i pod koniec komunikat o ciąży. Boję się, bo robiła mi przytyki w pierwszej ciąży o to, że symuluję. A chciałam to załatwiać z szefem od kadr, to mnie wysłał do niej.
Powodzenia corn! Stres nie sprzyja dziecku, więc spróbuj się zrelaksować przed!

Cytat:
U mnie dzisiaj od rana mdłości i ból głowy, a już miałam spokój. Ledwo wcisnęłam skromne śniadanie, a teraz najchętniej poszłabym znowu spać.
Ja też mam dziś nie najlepszy dzień... Od 5 rano nie spałam, a później miałam zawroty głowy... Teraz jestem tak zmęczona, że masakra choć w sumie tylko na spacerze byłam...

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Ja dziś ostatni dzień w pracy.
Super, już jutro odżyjesz

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj 16t0d Czy ktoś jeszcze nie czuje ruchów czy tylko ja? Jestem szczupła to podobno wcześnie powinnam czuć.
Też nie czuję...

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Dzisiaj witam sie w 19 tc i dzidzia tak kopie, ze juz widac przez brzuch.
Niesprawiedliwe

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63712006]Jestem po lekarzu, dziękuję za kciuki![/QUOTE] Cudownie, że wszystko ok! Piona za dziewczynkę

lusiaUk Kciuki! Daj znać co i jak!

Zaczęłam dziś 5 miesiąc!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 15:14   #3694
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

Pierwsza moja myśl-oo dziewczynka będzie
super łupy
Stary 2016-08-02, 15:16   #3695
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
ja chciałabym przenosić do stycznia z młodym sie udało może teraz tez Tylko nie wiem czy nie będę musiała znowu mieć cesarki,a jak cesarka to będzie wcześniej pewnie termin ustalony. Ale na to już nie mam wpływu
Styczeń lepszy, bo Dzidziuś będzie młodszy. ja zostałam przenoszona z grudnia na połowę stycznia.

Możliwe, że ja też będę miała cc z powodu cukrzycy. Mój Dzidziuś już jest większy o jakieś 9 dni wg wymiarów

Stary 2016-08-02, 15:19   #3696
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokaż bardziej! Ja też swoje 4 sztuki obfocę, dostałam od siostry, też z lumpka. Super nowe, nawet pachną

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
ja zostałam przenoszona z grudnia na połowę stycznia.
A ja z listopada na grudzień
Stary 2016-08-02, 15:19   #3697
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Styczeń lepszy, bo Dzidziuś będzie młodszy. ja zostałam przenoszona z grudnia na połowę stycznia.

Możliwe, że ja też będę miała cc z powodu cukrzycy. Mój Dzidziuś już jest większy o jakieś 9 dni wg wymiarów

synek miał być z 21 grudnia, urodził się 2 stycznia. a cesarka była dlatego,ze już tyle po terminie, a naturalnie nie chciał się urodzić-2 dni mi wywoływali i nic
Stary 2016-08-02, 15:25   #3698
muffi24
Zadomowienie

Ja też nie wiem jaka płeć, lekarz widział ale nie chciał powiedzieć bo to "tylko:" na 70%
W pierwszej ciąży czułam chłopca, tż dziewczynkę i był synek. Teraz też czuję chłopca, ale być może sugeruję się za bardzo zmarłym synkiem i "zastępstwo" za niego uważam za chłopca... W sobotę wizyta to już może się dowiem!

No i powiem odważnie - chciałabym chłopca Specjalnie na chłopaka się staraliśmy Wiem że zaraz się zacznie "najważniejsze żeby było zdrowe", a ja to wiem i nie musicie tego mówić matce która zostawia znicze na grobie dziecka. Ale uważam że mamy prawo mieć swoje nadzieje, oczekiwania, a nawet być potem zawiedzione płcią dziecka. Przecież je pokochamy i nie zamienimy na żadne inne! Mam np. młodszą 11 lat siostrę, mama ją urodziła ja miała już 38 lat, no i cała rodzina po dwóch córkach czekała na syna. Wiem że mój tata o tym marzył! Siostrę uwielbiają i jest absolutnie córeczką tatusia
Prawo do jakichkolwiek oczekiwań wobec płci to kolejne prawo które się ciężarnym odbiera...

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez muffi24
Czas edycji: 2016-08-02 o 15:26
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 15:31   #3699
NiEBiE
Zakorzenienie

Moja mama twierdzi, że te ubranka wcale nie są dziewczęce.

Stary 2016-08-02, 15:36   #3700
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczne! Udane łowy! Te górne trochę dziewczęce, ale bodziaki z długim rękawem są bardziej dla chłopca moim zdaniem. Wszystkie w każdym razie super!

Właśnie sobie zmierzyłam ciśnienie i wszystko jasne czemu się dziwnie czuję: 105/58...

Edytowane przez Konkardia
Czas edycji: 2016-08-02 o 15:37
Stary 2016-08-02, 16:33   #3701
Moniczi
Rozeznanie

Ach uwielbiam patrzeć na takie ubranka ja łowy zacznę dopiero zimą

Obudziłam się dzisiaj z bólem zęba, muszę iść do dentystki bo obawiam się, że na dłuższą metę nie wytrzymam :/ Proszę powiedzcie, czy to prawda, że nie mogę mieć znieczulenia? Bo nie wiem na co się nastawiać...
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 16:38   #3702
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość

Obudziłam się dzisiaj z bólem zęba, muszę iść do dentystki bo obawiam się, że na dłuższą metę nie wytrzymam :/ Proszę powiedzcie, czy to prawda, że nie mogę mieć znieczulenia? Bo nie wiem na co się nastawiać...
mozna mieć, jest specjalne dla ciężarnych tylko musisz na początku wizyty powiedzieć o ciązy
Stary 2016-08-02, 16:53   #3703
Moniczi
Rozeznanie

Dziękuję obca7! uspokoiłaś mnie

NiEBiE zjadłam dzisiaj babeczkę z kremem - ciasto i krem bez cukru, na tym kwaśne porzeczki - i poziom cukru po zjedzeniu był w normie Tzn. jest nadzieja, że można przetrwać tą dietę Na wszelki wypadek nie jadłam kolejnej - wolę nie ryzykować.
Nie jestem w stanie zrezygnować z białego pieczywa. Po prostu nie mogę przełknąć innych rodzajów :/ Dowiedziałam się, że powinnam w takim razie jeść chleb albo jako suchar, albo kilkudniowy - wtedy ma mniejszy indeks glikemiczny
Stary 2016-08-02, 16:57   #3704
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

NiEBiE zjadłam dzisiaj babeczkę z kremem - ciasto i krem bez cukru, na tym kwaśne porzeczki - i poziom cukru po zjedzeniu był w normie Tzn. jest nadzieja, że można przetrwać tą dietę Na wszelki wypadek nie jadłam kolejnej - wolę nie ryzykować.
Nie jestem w stanie zrezygnować z białego pieczywa. Po prostu nie mogę przełknąć innych rodzajów :/ Dowiedziałam się, że powinnam w takim razie jeść chleb albo jako suchar, albo kilkudniowy - wtedy ma mniejszy indeks glikemiczny
z doświadczenia mówię, bo tydzień przed tp mnie taki ból zeba złapał, że myślałam, że umre z bólu;/i też się bałam, ze bez znieczulenia będzie mi grzebała tu niespodzianka i wszystko było ok a jaka ulga
Stary 2016-08-02, 17:00   #3705
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie wiem jaka płeć, lekarz widział ale nie chciał powiedzieć bo to "tylko:" na 70%
W pierwszej ciąży czułam chłopca, tż dziewczynkę i był synek. Teraz też czuję chłopca, ale być może sugeruję się za bardzo zmarłym synkiem i "zastępstwo" za niego uważam za chłopca... W sobotę wizyta to już może się dowiem!

No i powiem odważnie - chciałabym chłopca Specjalnie na chłopaka się staraliśmy Wiem że zaraz się zacznie "najważniejsze żeby było zdrowe", a ja to wiem i nie musicie tego mówić matce która zostawia znicze na grobie dziecka. Ale uważam że mamy prawo mieć swoje nadzieje, oczekiwania, a nawet być potem zawiedzione płcią dziecka. Przecież je pokochamy i nie zamienimy na żadne inne! Mam np. młodszą 11 lat siostrę, mama ją urodziła ja miała już 38 lat, no i cała rodzina po dwóch córkach czekała na syna. Wiem że mój tata o tym marzył! Siostrę uwielbiają i jest absolutnie córeczką tatusia
Prawo do jakichkolwiek oczekiwań wobec płci to kolejne prawo które się ciężarnym odbiera...

Kochana życzę Wam żeby to był chłopiec i zgodzę z ostatnim zdaniem w Twoim poście, niestety tak jest

Cytat:

Te środkowe faktycznie trochę jakby babcia wnuczkę chciała ale zakupy bardzo udane widać

Cytat:

Z tego co się orientuję to mają jakieś znieczulenia dla ciężarnych, lepiej idź bo z bólem ciężko wytrzymać
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:09   #3706
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Gratulacje!
Czy tylko ja nie znam jeszcze płci?
I czemu waga leci Ci w dół, jesteś na diecie?
Nie, ale różnie u mnie z apetytem, nic słodkiego nie ruszam, choć zdarzają się jakieś chrupki czy cola I tak jestem mile zaskoczona, że nadal leci w dół

Dziewczyny, co do pierwszego posta, to jeśli Dontbesoshine nie ma na to czasu to w najgorszym wypadku ogarniemy listę i wszystko na drugą część wątku, wtedy założy ją ktoś inny. Oznaczenie kolorem spodziewanej płci to dobry pomysł, można też wybrane imię dopisać

Napisałam na grupie pracowników na fb takie pożegnanie, że dziękuję, że do zobaczenia za 1,5 roku itd, jasno napisałam o ciąży, bo i tak wszyscy o niej wiedzą. A tu jakiś koleś mi pisze w komentarzu, że życzy powrotu do zdrowia

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Śliczne ciuszki! Też muszę się wybrać na lumpa w tym celu
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:52   #3707
Moniczi
Rozeznanie

Lidka99 udało mi się umówić już na jutro, więc odetchnę z ulgą

Orlica mnie dzisiaj pytano czy zrobię oficjalną imprezę pożegnalną skoro odchodzę z pracy
Stary 2016-08-02, 18:55   #3708
cornflower_girl
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63703571]
Dzień faktycznie aktywny Też mam już rozstępy, ale ja mam do nich straszną tendencję, cały tyłek, uda, biodra, nawet łydki mam w rozstępach Wyglądam jak tygrysek... Brzuch do tej pory miałam gładki, ale jeden rozstęp już się pojawił, mimo stosowania balsamu.

Proszę o kciuki, zaraz idę do lekarza, pierwszy raz bez męża
Zaczynam schizować, że teraz jest czas, gdy jakieś wady czy choroby dziecka mogą się uwidaczniać
Poza tym muszę dostać L4 (z tym nie powinno być problemu) i liczę, że poznam płeć... [/QUOTE]
Łączę się w bólach. Rozmawialam z koleżanką po chemii i ona bez ściemniania powiedziała, że tylko lasery

Wydaje mi się, że skoro dotychczas wszystko było w porządku, to jest bardzo małe ryzyko wad/chorób dziecka

Cytat:
Orlica kciuki!!!!!

Ja dziś ostatni dzień w pracy. Wczoraj musiałam odrobić i 10 h w pracy, potem nauka pierwszego tańca i nie mogłam na wieczór chodzić. Teraz ledwo siedzę. Dowiedziałam się, że mi kasę będzie pracodawca przelewał a nie ZUS, co dobrze wróży z dotrzymywaniem terminów itd.
O, jak pierwszy taniec? Do czego będziecie tańczyć?
Cytat:
Orlica kciuki za wizytę
ma ktoś jeszcze w tym tygodniu??
Ja w piątek
Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
ja w piątek na 17, pierwsza wizyta na NFZ i nie wiem czego się spodziewać ciekawe czy lekarz będzie jakiś "inny", jak z usg..
Mam nadzieję, że się miło zaskoczysz
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63712006]Ruchów też chyba jeszcze nie czuję, ale mój brzuch skutecznie je wytłumia

Jestem po lekarzu, dziękuję za kciuki!
Wszystko ok, Bąbelek rośnie, ma się dobrze Lekarz wystawił L4, pochwalił za wyniki TSH i... na 80% stwierdził dziewczynkę Będzie więc Wiktoria Na 100% potwierdzi na kolejnej wizycie za 4 tygodnie. Teraz jeszcze na dniach mam iść na badanie AFP do innego laboratorium niż zwykle.
Na początku przeczuwałam chłopca, ale ostatnio nie byłam już taka pewna
Aaa, waga nadal idzie w dół, choć czuję jakbym przytyła z 10kg [/QUOTE]
Wspaniałe wieści - zwłaszcza to, że córeczka

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Dziewczyny kilka dni tu nie zagladalam i ciezko was teraz nadgonic Ja dzis wieczorem mam wizyte...nareszcie,po miesiacu czasu dowiem sie czy torbiel sie zmniejsza! Jesli nie to bedzie mnie czekac otwieranie brzucha;(Trzymajcie kciuki! Swoja droga boje sie tej wizyty okropnie...wkoncu bede miec robione prenatalne badania i tak bardzo juz bym chciala wiedziec ze wszystko jest ok ^.^ Codzienne wymioty ustaly jakis czas temu...niby tak meczyly ale przynajmniej jakos tak bardziej odczowalam ta ciaze,bo teraz to wlasciwie tylko zmeczenie daje mi wiare ze z dzidzka wszystko dobrze i ze sobie tam spokojnie rosniePo wizycie sam znac co i jak! Pozdrawiam goraco dziewczyny!
Trzymam kciuki. Daj znać, co mówią lekarze.

Cytat:
Świetne Ale powiedzialabym, że to raczej dziewczęce rzeczy (incepcja?)
Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Ja też mam dziś nie najlepszy dzień... Od 5 rano nie spałam, a później miałam zawroty głowy... Teraz jestem tak zmęczona, że masakra choć w sumie tylko na spacerze byłam...

Zaczęłam dziś 5 miesiąc!
Gratulacje
Z samopoczuciem współczuję. Też jestem wymęczona (pogoda...), a młody szaleje

Cytat:
Ja też w pierwszej ciąży bardzo liczyłam na chłopca. No i jest.
A teraz będę mieć w domu chłopiniec.
Znam kilka historii w których dziecko nie było akceptowane przez płeć - matka za bardzo nastawiała się na córkę, był syn traktowany dość oschle.

Cytat:

Możesz wziąć znieczulenie (dziecko czuje niestety Twój ból), tylko solidnie wypełnij ankietę o stanie zdrowia.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63721856]
Napisałam na grupie pracowników na fb takie pożegnanie, że dziękuję, że do zobaczenia za 1,5 roku itd, jasno napisałam o ciąży, bo i tak wszyscy o niej wiedzą. A tu jakiś koleś mi pisze w komentarzu, że życzy powrotu do zdrowia [/QUOTE]
Mam nadzieję, że nie myśli, że ciąża to choroba, albo że masz odpieluszkowe zapalenie mózgu

Ja dziś zamówiłam kilka ksiązek z rodzaju poradników dzieciowych, przeżyłam dzień z humorkami młodego.
Spotkanie w pracy przełożono z dnia na dzień. A ze znalezieniem opieki wcale nie jest tak prosto.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Orlica mnie dzisiaj pytano czy zrobię oficjalną imprezę pożegnalną skoro odchodzę z pracy
Serio? Ja bym się bardzo dziwnie poczuła...

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 19:02   #3709
Konto usunięte

Zapomniałam się pochwalić
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 19:06   #3710
Moniczi
Rozeznanie

Cornflower_girl mnie się zrobiło bardzo głupio... Bo w ogóle nie przyszło mi do głowy robić pożegnania, przecież może tam wrócę - no chyba że faktycznie nie dadzą mi kolejnej umowy, ale wtedy tym bardziej nie żegnałabym się już teraz, gdy jeszcze ją mam :p

Orlica ale super zdjęcie!!!
A i ja też mam wizytę w tym tygodniu - w czwartek Odbieram też wtedy wyniki z krwi z prenatalnych. Mam nadzieję, że wszystko będzie jak trzeba. I możliwe że wreszcie mój Tż będzie mi towarzyszył przy usg (do tej pory miał niefortunny grafik w pracy i nie mógł być).
Stary 2016-08-02, 19:18   #3711
chupacabra88
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63712006]Jestem po lekarzu, dziękuję za kciuki!
Wszystko ok, Bąbelek rośnie, ma się dobrze Lekarz wystawił L4, pochwalił za wyniki TSH i... na 80% stwierdził dziewczynkę Będzie więc Wiktoria Na 100% potwierdzi na kolejnej wizycie za 4 tygodnie. Teraz jeszcze na dniach mam iść na badanie AFP do innego laboratorium niż zwykle.
Gratulacje Kochana!! Jeeeeny córeczka suuuuper cuuuudowny dzieciaczek

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Dziewczyny kilka dni tu nie zagladalam i ciezko was teraz nadgonic Ja dzis wieczorem mam wizyte...nareszcie,po miesiacu czasu dowiem sie czy torbiel sie zmniejsza! Jesli nie to bedzie mnie czekac otwieranie brzucha;(Trzymajcie kciuki! Swoja droga boje sie tej wizyty okropnie...wkoncu bede miec robione prenatalne badania i tak bardzo juz bym chciala wiedziec ze wszystko jest ok ^.^ Codzienne wymioty ustaly jakis czas temu...niby tak meczyly ale przynajmniej jakos tak bardziej odczowalam ta ciaze,bo teraz to wlasciwie tylko zmeczenie daje mi wiare ze z dzidzka wszystko dobrze i ze sobie tam spokojnie rosniePo wizycie sam znac co i jak! Pozdrawiam goraco dziewczyny!
LusiaUk trzymam kciuki!!

Cytat:
O, jak pierwszy taniec? Do czego będziecie tańczyć?
Tańczymy do Eda Sheerana "Thinking out loud". Skracamy ją jednak do ok. 2min. Jesteśmy raczej beztalenciami, ale stwierdziliśmy, że spróbujemy układu - bardzo prosty tak naprawdę 2 na 1 z obkręcaniem i innymi dodatkami. Będziemy mieli ciężki dym żeby nam nóg nie było widać. Jakoś ogarniemy

Od jutra jestem etatową kurą domową.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 19:21   #3712
hope2016
Raczkowanie

Cytat:
Nie chodziło mi o dziś konkretnie tylko tak ogólnie Może np. wspólne zakupy dla maleństw, może mi polecisz jakiś fajny second hand

A co dziś znowu masz gorszy dzień?

Dziewczyny dzisiaj 16t0d Czy ktoś jeszcze nie czuje ruchów czy tylko ja? Jestem szczupła to podobno wcześnie powinnam czuć.

Ja dziś zaczynam 17t0d i też nie czuję ruchów jeszcze.
Płci też nie znam Ale czuję że córcia

Edytowane przez hope2016
Czas edycji: 2016-08-02 o 19:35
hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 20:24   #3713
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Będziemy mieli ciężki dym żeby nam nóg nie było widać. Jakoś ogarniemy
Rewelacja Dobrze to wymyśliliście!

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63723421]Zapomniałam się pochwalić [/QUOTE] Cudne maleństwo!

Cytat:
A i ja też mam wizytę w tym tygodniu - w czwartek Odbieram też wtedy wyniki z krwi z prenatalnych. Mam nadzieję, że wszystko będzie jak trzeba. I możliwe że wreszcie mój Tż będzie mi towarzyszył przy usg (do tej pory miał niefortunny grafik w pracy i nie mógł być).
Wszystko będzie dobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 20:40   #3714
Konto usunięte

Cytat:
Gratulacje Kochana!! Jeeeeny córeczka suuuuper cuuuudowny dzieciaczek

LusiaUk trzymam kciuki!!

Tańczymy do Eda Sheerana "Thinking out loud". Skracamy ją jednak do ok. 2min. Jesteśmy raczej beztalenciami, ale stwierdziliśmy, że spróbujemy układu - bardzo prosty tak naprawdę 2 na 1 z obkręcaniem i innymi dodatkami. Będziemy mieli ciężki dym żeby nam nóg nie było widać. Jakoś ogarniemy

Od jutra jestem etatową kurą domową.
Super pomysł z dymem! My też beztalencia, w dodatku Mąż ma duże problemy z biodrami (przed ślubem było już tak źle, że baliśmy się, że trzeba go będzie na wózku wieźć do ołtarza...), poszliśmy więc po najmniejszej linii oporu i chwilę się pokiwaliśmy do "Unchained Melody" i po ok. minucie nasza "wodzirejka" poprosiła gości o dołączenie.

Ja od wczoraj jestem kurą domową, wielkie ogarnianie domu podzieliłam sobie na 7 dni, wczoraj udało mi się zrealizować plan, dziś poległam w kuchni... Szorowałam gary, zlew, blaty, naprawiałam szafkę i padam na ryjek, krzyż mnie boli, choć nie wszystko jeszcze zrobiłam, więc na jutro mam więcej do roboty Mam za swoje, że tak to zapuściłam...
Stary 2016-08-02, 21:15   #3715
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 17t0d i też nie czuję ruchów jeszcze.
Płci też nie znam Ale czuję że córcia

Ja niby czułam ruchy, byłam pewna ze to to. I od tamtej pory cisza. nie wiem czy problem w tym, że tluszczyk tłumi czy po prostu nie mam czasu koncentrować się na tym...

Moje samopoczucie jest fatalne :-( czuję się gruba o ociezala. Źle mi się śpi i przez to mam fatalne samopoczucie. Do tego mój synek nawet woli chyba tatę chyba muszę się trochę ogarnąć
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 21:19   #3716
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem w połowie 15 i też absolutnie nic nie czuję.

dołączam sie - 15tydzien i nic. Juz bym chciala cos poczuc, bo minelo 15 dni od ostaniego usg i jakby byly ruchy to bym byla spokojniejsza, ze wszystko ok. A tak mdlosci sie praktycznie skonczyly, piersi mniej bola, wiec jakos tak mniej w ciazy sie czuje. Dobrze, ze ten brzuch rosnie, oby nie tylko od jedzenia

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63712006]Ruchów też chyba jeszcze nie czuję, ale mój brzuch skutecznie je wytłumia

Gratulacje! my tez jesli sie okaze dziewczynka chcemy Wiktorie

Cytat:

Ale fajne ja czekam z zakupami na poznanie plci. W poniedzialek mam nastepne usg i mam nadzieje, ze wreszcie sie czegos dowiem ale przeczucie tez mam na chlopca
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 21:38   #3717
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
to mnie w pierwszej ciąży teściowa uraczała tekstami, że mam wielki bebzol-ale mnie to wkurzało;/ teraz nic nie mówi na szczęście ale zobaczymy czy znowu mnie takimi tekstami uraczy jak mi brzuch wyjdzie:P
Ale może mnie to ominie, bo druga synowa jest w ciąży i żona wnuka więc może mi da spokój
Bebzol to chyba ona ma:/ wrr

Cytat:
Nie chodziło mi o dziś konkretnie tylko tak ogólnie Może np. wspólne zakupy dla maleństw, może mi polecisz jakiś fajny second hand

A co dziś znowu masz gorszy dzień?

Spokojnie 16 tc to bardzo wczesnie na ruchy

Cytat:
ja to samo i też nic którakolwiek w ogóle czuje ruchy? Ja za to np. wiem kiedy śpi a kiedy się budzi
Ja czuje ale jutro zaczynam 20 tc.
Cytat:
ja w piątek na 17, pierwsza wizyta na NFZ i nie wiem czego się spodziewać ciekawe czy lekarz będzie jakiś "inny", jak z usg..
Ja chodze na nfz i jestem zadowolona- nie narzekam

Gratuluje dziewczynki <3

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:

Amen!
Polac jej bo dobrze prawi!

Sytuacji z grobem wspolczuje ogromnie, ja odwiedzam grob od kuzyna syna - mam nadzieje ze aniolki czuwaja teraz nad naszymi maluchami

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 21:38   #3718
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie jem białego, tylko razowe, bułki grahamki i najlepszy na cukier chleb 7 ziaren z biedronki. Też czasem tęsknię za białą kajzerka z dżemem lub Nutellą.
Dziś miałam kiepski dzień przez wymioty i mdłości, ale na obiad zjadłam leczo mamy z boczkiem i miałam 105. Generalnie wyniki mam dobre- na czczo 75-88, po śniadaniu 101-118 z jednym wybrykiem 138, po obiedzie 93-112 z jednym 127, po kolacji 88-106. Dziś 7 dzień pomiarów. Generalnie trzymam dietę, choć psychicznie różnie...

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63721856]Nie, ale różnie u mnie z apetytem, nic słodkiego nie ruszam, choć zdarzają się jakieś chrupki czy cola I tak jestem mile zaskoczona, że nadal leci w dół

Dziewczyny, co do pierwszego posta, to jeśli Dontbesoshine nie ma na to czasu to w najgorszym wypadku ogarniemy listę i wszystko na drugą część wątku, wtedy założy ją ktoś inny. Oznaczenie kolorem spodziewanej płci to dobry pomysł, można też wybrane imię dopisać
[/QUOTE]

Orlica, a chciałabyś rozpocząć kolejny wątek i zająć się pierwszym postem, jeśli dontbesoshine nie będzie miała na to czasu?

Fajnie, że chudniesz, bo na pewno czujesz się lepiej. też tak mam!

Cytat:
Świetne Ale powiedzialabym, że to raczej dziewczęce rzeczy (incepcja?)

Ja też w pierwszej ciąży bardzo liczyłam na chłopca. No i jest.
A teraz będę mieć w domu chłopiniec.
Znam kilka historii w których dziecko nie było akceptowane przez płeć - matka za bardzo nastawiała się na córkę, był syn traktowany dość oschle.
Mama uparcie twierdzi, że to wcale nie są dziewczęce ciuszki. Tż twierdzi, że prawdziwy facet nie boi się różu.

Okropne to co napisałaś o braku akceptacji dziecka z powodu płci. bardzo smutne. Moja koleżanka płakała przez jakiś czas, jak się dowiedziała, że będzie drugi synek a nie córka.

Dla mnie płeć naprawdę nie ma żadnego znaczenia.
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63723421]Zapomniałam się pochwalić [/QUOTE]
Piękne małe Cudo!

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63727371]

Ja od wczoraj jestem kurą domową, wielkie ogarnianie domu podzieliłam sobie na 7 dni, wczoraj udało mi się zrealizować plan, dziś poległam w kuchni... Szorowałam gary, zlew, blaty, naprawiałam szafkę i padam na ryjek, krzyż mnie boli, choć nie wszystko jeszcze zrobiłam, więc na jutro mam więcej do roboty Mam za swoje, że tak to zapuściłam...[/QUOTE]

Jestem na zwolnieniu już 2 miesiące, czas leci jak szalony. Na pierwszy tydzień miałam plan uporządkować szafę. Nawet nie zaczęłam.

Stary 2016-08-02, 21:50   #3719
Konkardia
Wtajemniczenie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63729031]Moje samopoczucie jest fatalne :-( czuję się gruba o ociezala. Źle mi się śpi i przez to mam fatalne samopoczucie. Do tego mój synek nawet woli chyba tatę chyba muszę się trochę ogarnąć [/QUOTE] Ej, co to za załamki? Głowa do góry, jutro będzie lepiej!

Cytat:
Dziś 7 dzień pomiarów. Generalnie trzymam dietę, choć psychicznie różnie...
Mi się wydaje, że bardzo dobrze sobie radzisz

Cytat:
Mama uparcie twierdzi, że to wcale nie są dziewczęce ciuszki. Tż twierdzi, że prawdziwy facet nie boi się różu.

Jestem na zwolnieniu już 2 miesiące, czas leci jak szalony. Na pierwszy tydzień miałam plan uporządkować szafę. Nawet nie zaczęłam.
Stary 2016-08-02, 22:08   #3720
NiEBiE
Zakorzenienie

Konkardia, dziękuję!

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Jak Wam się śpi bez Tżów? U mnie druga noc bez mojego i przyznam, że dziwnie jakoś, zasnąć nie mogłam. Przy nim zasypiam w minutę.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości