![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
wow jakie prosteee
![]() ej ja to podlamka normlanie, ja nie chce miec asymetrii....matkos boskos ![]() ale znalazłam na necie zdjecia ze wlasnie byla asymetria a po leczeniu jest oki... hehe moze ja tez bede miec symetrie jak sie nalezy;D patrzcie i podziwiojcie ![]()
#4502 | ||
Kokon pro
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hehe dziewczynki mamy monopol na ten watek ^^ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no u mnie trzeba poprawić oś między górnymi jedynkami,zmienić jeszcze kąty ustawienia dwójek i wyprostować szóstki...na dole "tylko" podciągnąć i zpionizować siódemkę-to cały czas w toku ![]() ![]() ![]() no ale mówisz, że z drugiej strony na dole nic ci nie usunęli?toż przecież logiczne,że symetrii nie będzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no mamy mamy monopol he he he no ale kurde gdzie reszta?????
![]() |
#4504 |
Wtajemniczenie
|
lol niezła dyskusja na temat studiów się wywiązała
![]() ![]() ![]() kasiek.. współczuję.. tacy popaprańcy chyba są wszędzie ![]() ![]() ![]() papryczko dzielna kobieto ![]() ![]() ![]() ![]() smv noo niezła ta asymetria... ja taką miałam przed założeniem, ale u mnie zęby wędrowały w drugą stronę.. jak oni chcą Ci to zrobić, ciekawa jestem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
smv koniecznie sie zapytaj swojej orto co i jak... dziwnie to wygląda.
A mnie dziś zaczeły ząbki boleć,chyba te sprężyny zaczynają w końcu działać. Ale może to i dobrze. Chce widzieć jakieś efekty w końcu... Teraz siedze nad radiologią stomatologiczną eh... :/ jutro egzamin... na szczęście jutro już koniec mojej sesji, chybaże bedą poprawki (mam nadzieje, że nie)...
#4506 |
Zakorzenienie
|
No wreszcie wróciłyście kobitki
![]() ![]() emeczka no kurcze podziwiam Cię znów-dwa kierunki studiów...no no... a pobieranie fuj, ręka mnie boli, ale i tak najgorzej będzie jak będą wyniki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() carla_87 a co Ty studiujesz??? ![]()
#4507 |
Zadomowienie
|
Reszta, czyli np ja - piszę pracę mgr
![]() ![]() ![]() Kasiek nie łam się - widocznie nie masz tam być, znajdziesz na pewno coś lepszego i mniej stresującego ![]() Co do asymetrii, to ja mam np. usuniętą lewą górną piątkę, a prawa górna jest na swoim miejscu, zamek nawet na niej przyklejony i nie planowana do usuwania - ciekawa jestem jak to się ma zmieścić wszystko ![]() ![]()
#4508 |
Raczkowanie
|
papryka85 ja studiuje higiene stomatologiczna na AM w Wawie
![]()
#4509 | ||
Kokon pro
|
Cytat:
na wlasny salon mnie nie stac a w moim ulubionym nie ma mijesca dla kolejnego piercera :P Cytat:
hyh ja tez juz sie zastanawiam jak ja w domu wytrzymam ;/ hm jak narazie to ciagne sprzedaz ciuchow na allegro jakby nie bylo wychodze na swoje, wiec nie zostane calkiem bez niczego ![]() ![]() ![]() zazdroszcze ![]() ![]() MARICKEN hm moze i cos znajde ale jakos mnie ciagnie na ten angielski moze zaocznie sprobuje pociagnac i pracowac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
kochane ja na dole mam usuwane 6 i 8
6 usunieta wlasnie po tej stronie gdzie kiel ma teraz wskoczyc a8 po drugiej stronie... wizyta 11 lutego, kurcze chodze znerwicowana;/ wcale mi sie to wszytsko nie podoba ![]() co do 2 kierunków-nic anic mi sie nie podoba;/ zadne ekonomie, przedsiebioroczosci, psychologie..nic po prostu. nie wiem kim chce byc tak szczerze powiedzawszy;o a mix jeszcze z 3 grudnia...staaary
#4511 |
Rozeznanie
|
A u mnie na uczelni pod koniec tygodnia odbędzie się fluoryzacja i troche mnie dziwi bo myślałam, że takie akcje to tylko w podstawówkach są.
![]() |
#4512 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak się włączę do dyskusji, ja uważam , że znajomość języków w zaawansowanym stopniu jest poprostu rewelacją i ogromnie otwiera perspektywy, więc wcale nie jesteś skazana na nauczanie w szkole, ale masz mnóstwo innych mozliwości pilot, sewardessa, tłumacz, po za tym jeżeli wyjedziesz zagranicę to masz szanse na dużo lepsze stanowisko, teraz prawie w każdej firmie szukają ludzi z angielskim na wysokim poziomie ze względu na zagraniczne korzenie spółek, trzeba pisać projekty plany w języku angielskim, więc jezeli do dobrej znajomości języka dojdzie odrobina kreatywności to mozna zajść naprawdę daleko.. ![]() pozdrawiam serdecznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sobie sama robię fluoryzację żelem elmex - co niedziela wieczorem ![]() ![]()
![]() |
#4514 |
Rozeznanie
|
Studiuje na politechnice.
Ja już od jakiegoś czasu zbieram się do zakupu tego żelu Elmex ale zawsze mi nie podrodze do apteki. Ale w tym tyg musze kupić nową szczoteczkę to od razu zakupie żel.
![]() |
#4515 |
Raczkowanie
|
hej wizazystki kochane!!! juz sie wypowiadalam na tym forum i mozecie kojarzycie
![]() wiem ze aparat ruchomy niewiele daje, szczegolnie osobom w moim wieku, ale ja juz dluzej nie wytrzymam i nie chce czekac tych 6 miesiecy albo i dluzej bo oszaleje!!!:p.... wiec moze ktos sie znajdzie na tym forum, mniej wiecej w moim wieku, kto mial albo ma ruchomy aparat, chcialabym sie dowiedziec o jesgo efektach (wiem ze leczenie jest dlugotrawale i meczace..ale zrozumcie ze ja dluzej nie wytrzymam i chce koniecznie cos z tym zrobic!!! mam nadzieje ze ktos mnie zrozumie i pomoze...buziaki
#4516 |
Przyczajenie
|
papryka85 płaczesz nad zwykłym pobraniem krwi, a to podobno mężczyźni boją się lekarzy (tak wyczytałem w tym temacie) :P
smv także jeszcze sam nie wiem co chciałbym robić, ale wybieram się na ekonomię, bo chyba jednak z tego kierunku najłatwiej znaleźć zródło dochodów I żeby było do tematu, to dziś byłem na wizycie. Wymiana łuku + założenie na dół gumek separacyjnych. Za tydzien zakladam aparat, a tymczasem mykam się najem za jutrzejszy dzien póki jeszcze tragicznie zęby nie bolą. Fakt niezdrowo jeść o tej porze, ale bardziej niezdrowo będzie jak jutro będę głodował. Dobranoc Edit: eeewelinaaa mój młodszy brat (15lat) nosi aparat ruchomy. Posiada on już go 3 lata to efekty jakieś tam są. Razi jednak to, że zęby u niego pomimo iż są prawie proste (żaden nie zachodzi na inny, stoją ładnie pionowo), to jednak pod względem poziomym jest wiele do życzenia, np. jedynki kończą się niżej niż dwójki, z kolei kły są dłuższe od dwójek i tak powstaje taki płotek, który ciężko skorygować aparatem ruchomym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
eeewelinaaa tu nie chodzi o naszą niechęć... tylko widzisz.. większość z nas miała przygody z ruchomym no i efekty są takie że teraz nosimy stałe
![]() wiesz naprawdę pisząc że te aparaty nic nie dają nie chcemy robić na złość czy nakłaniać do czegokolwiek. tak to już jest że w pewnym wieku potrzebne są większe siły żeby w buzi zaprowadzić porządek. dla przykładu mam kuzynkę, 8-letnią, która ma problemy ze ściskiem zębów, tzn nie ma miejsca w ogóle dla stałych zębów. żeby uniknąć totalnej katastrofy, orto już teraz zakłada jej haasa! sama więc widzisz, że nie piszemy złośliwie itd. po prostu wiemy po sobie jak to wszystko wygląda. co nie oznacza że Ci nie życzymy żeby udało Ci się ponaprawiać wady za pomocą ruchomego aparatu ![]() ![]() ![]() chcemiecprostezeby ekonomia fajna rzecz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Raczkowanie
|
eeewelinaaa moja siostra nosiła i też jej nic nie dało.mi też jak chyba jeszcze miałam z 10 lat orto już proponowała stały i mówiła ze z ruchomym będą tylko minimalne efekty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Kokon pro
|
hah prezenterka na tvn style tez ma krysztalek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
a ja juz po tygodniu widzę różnicę! mam szparę między jedynkami (no i oczywiście widać dziuraka między nimi!) Cały czas były ściśnięte, teraz się rozdzieliły! LOL oby tak dalej!
Jeśli chodzi o studia, to ja wyjechałam na Sokratesa do Niemiec: poduczyłam się języka, poznałam ludzi ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki za sesję ![]()
#4521 |
Zadomowienie
|
no właśnie my aparatki to wszystko wypatrzymy!!.. ja to nie wiem ale to juz jest dosłownie jakaś mania
![]()
Edytowane przez poldzia89 Czas edycji: 2008-01-23 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Raczkowanie
|
tak myslalm wlasnie ze pocieszajacych wiesci nie bedziecie mialy dla mnie
![]() ![]() ![]() a co do mojej pracy to wiem dobrze ze aparta poprostu nie wchodzi w gre, mimo tego ze noszenie apartu swiadczy wylacznie o tym ze dba sie o siebie i inwestuje w przyszlosci ![]() na wizyte jestem umowiona dopiero 20 lutegi wiec to duuuzo czasu jeszcze ![]() ![]() a tak sie zastanawiam czy wyrwanie 8 pomoze mi ze tak wada nie bedzie sie poglebiac? bo jesli tak to od razu bym je wyrwala;p zeby pozniej miec spokoj...wiem ze musze poczekac do wizyty i konsultacji ale moze Wy cos wiecie? ![]()
#4523 |
Raczkowanie
|
no dziewczyny u mnie sesja zaliczona... ufff w koncu odpoczne...
co do tego fluoru to tez nie można przesadzać. jest cos takiego jak fluoroza, czyli takie białe plamy na zębach. to wynika z przedawkowania fluoru. jeżeli macie taki żel jak Elmex to stosujcie go 4-5 razy w roku co dwa tygodnie.w zupełności wystarczy...a tak do codziennej higieny to lepsze beda te płukanki zawierające fluor, mają mniejsze stężenie wiec nie zaszkodzą. no i nitkowanie, to podstawa!! raz dziennie wieczorem i próchnicy nie będzie ![]() a co do tego zwracania uwagi na aparaty to prawda. u mnie to juz jest chyba jakies zboczenie ![]() ![]() ja po tych moich studiach, to tez myśle jeszcze o jakiś podyplomowych, może z zarządzania czy cos takiego. Mgr bede robić ze zdrowia publicznegpo. Chybaże się odważe i spróbuje jeszcze raz na stomatologie...takie ciche marzenie moje...
#4524 |
Przyczajenie
|
czesc.jestem nowa i mam zaszczyt dolączyć do Was aparatek za radą poldzi89. widze,ze dostalas mnostwo przemilych komentarzy i nie am co ukrywac,takei usta to kazdy by chcial
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
ja mam zamki metalowe mini. Są naprawdę malutkie i jak się już do nich przyzwyczaisz, to nie widać ich tak bardzo.
Moim zdaniem widać każdy aparat: kosmetyczny czy metalowy, a to za sprawą drucika ![]() no chyba, że językowy, jak to było kilka postów wcześniej. Ale to już baaaardzo duży wydatek.
#4527 |
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj na wizycie, nareszcie pozbyłam się expandera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I mam śliczne błękitne gumeczki ![]()
#4528 |
Zakorzenienie
|
Ale super!!! Nie wiem czy mają taki kierunek w Krakowie, ale się zorientuję...aczkolwiek nastawiłam się już na socjologię...Bo ze stomatologią jest u mnie tak, że odkąd zaczęłam się leczyć odkryłam u siebie zainteresowanie tą dziedziną(jak również ortodoncją-chyba nawet bardziej).Jest to jednak zainteresowanie czysto...teoretyczne...na pewno nie mogłabym być stomatologiem i...usuwać komuś zęby czy nawet borować
![]() ![]() ![]() ![]() chcemiecprostezeby nie tylko z moich obserwacji wynika,że panowie bardziej boją się lekarzy i wszelkich zabiegów niż panie ![]() ![]() ![]() ![]() Noooooo dzisiaj to nasze forum żyyyyyje ![]()
#4529 |
Rozeznanie
|
Carla zazdroszcze, że jesteś już po sesji u mnie dopiero od przyszłej środy. Póki co mnóstwo innych zaliczeń i projektów. Mam już dość szczególnie, że dziś zawaliłam kolosa i będę miała ćwiczenia nie zaliczone. Buuu zaraz ide na wizyte mam nadzieję że nie bedzie bolało bo już kompletnie się załamię. Musze sobie jakiś optymistyczny kolorek założyć może to poprawi mi nastrój.
![]() |
#4530 |
Wtajemniczenie
|
Witam was aparatki!
Przeglądam ten wątek już od dluższego czasu i muszę przyznać, że jest super ![]() Chciałam się was zapytać, czy 2500PLN to nie jest za drogo jak na aparat kryształowy, zwłaszcza że bede miec przezroczyste zameczki tylko na 6 przednich zębów. ![]() Dodam , że nie mieszkam w dużym mieście, więc i gabinet nie ma wybitnej renomy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.