Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-22, 18:01   #4501
smv
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

wow jakie prosteee i kurcze masz zeby dolne pod gornymi jak sie nalezy a nie to co ja...
ej ja to podlamka normlanie, ja nie chce miec asymetrii....matkos boskos((

ale znalazłam na necie zdjecia ze wlasnie byla asymetria a po leczeniu jest oki...
hehe moze ja tez bede miec symetrie jak sie nalezy;D

patrzcie i podziwiojcie mi to moje future proste zeby smierdzą Indianami..i bedzie dupa a nie proste ząbki he
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mordaa.jpg (40,7 KB, 79 załadowań)
Stary 2008-01-22, 18:55   #4502
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Nie no a mnie mówią, że się "efektownie" złoszczę...toż ja wymiękam przy Tobie ale serio zgadzam się z wami laski-profesorowie lubią lizusów ble ale ja nigdy nikomu do tyłka nie właziłam i nie zamierzam również

kasiek87 teraz to i mnie ręce opadły na tę Twoją szparę między jedynkami...bosh...który to już raz??? moje zęby aktualnie wyglądają tak jak na załączonych obrazkach...oczywiście łańcuszek u góry już zżółkł kurrrrrrrr*&^%$^&*( nie wiem dlaczego moja orto nie ma kolorowych,muszę zapytać no jeszcze troszkę pracy, ale wyobraźcie sobie, że tu "mieściły się" jeszcze: czwórka z prawej i piątka z lewej cudnie po prostu było-trójkę z prawej miałam wysoko i poza łukiem, siekacze "pofalowane"...los masakrosssss...na dole też wszystko "pływało", ale góra była wstrętna...a teraz ehhh...
mi tez witki opadaja jak to ktos pisal ale powiem ci ze jest duzo mniejsza niz ostatnio wiec nie jest zle drut sie przesunal zabki tez ale to mi tak zawsze po zdjeciu lancuszka heheh ale juz blizej jak dalej jutro zrobie fotki zebow bo dzis za ciemno juz zobaczycie ze nie jest az tak zle ;D

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
wow jakie prosteee i kurcze masz zeby dolne pod gornymi jak sie nalezy a nie to co ja...

ale znalazłam na necie zdjecia ze wlasnie byla asymetria a po leczeniu jest oki...

patrzcie i podziwiojcie mi to moje future proste zeby smierdzą Indianami..i bedzie dupa a nie proste ząbki he
kochana moze ty zapytaj bo jak ten drugi zab wejdzie ci w luk to calkiem ci ta symetrie w piz&&u zrobi a raczej pozniej wszystkich zebow nie bedzie znow przesuwac w bok hmm dziwne dziwne ewentualnie kawalek lancuszkami ale to nie tak duzo naprawde nie wiem

hehe dziewczynki mamy monopol na ten watek ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 19:03   #4503
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczaki blade ja nie wiem jak to będzie weźno się tej pani orto wypytaj jak ona zamierza to dalej poprowadzić i czy będzie symetria, bo na razie na to się nie zanosi no ale może powiedziałaby Ci, że nie ustawi symetrii bo coś tam, żebyś była świadoma co się święci, a nie łapała nerwicę na takie widoki kurcze mnie orto zawsze mówi co będzie się działo...
no u mnie trzeba poprawić oś między górnymi jedynkami,zmienić jeszcze kąty ustawienia dwójek i wyprostować szóstki...na dole "tylko" podciągnąć i zpionizować siódemkę-to cały czas w toku jeszcze trochę...mam niewielką asymetrię twarzy(przy wyciągach się zmniejszyła, może jeszcze się zmniejszy), dlatego trochę "krzywo" się uśmiecham i może się wydawać, że góra z dołem coś nie do końca teges, ale to złudzenie jest na prawdę git

no ale mówisz, że z drugiej strony na dole nic ci nie usunęli?toż przecież logiczne,że symetrii nie będzie no ale ja ortodontą nie jestem-zaatakuj kobietę na dzień dobry przy najbliższej wizycie, bo bardzo jestem ciekawa, jaki ma plan mam nadzieję,że wizytę masz niedługo, bo jak nie zamierzałam Cię straszyć,tak zapewne to zrobiłam gratulacje papryka w każdym razie czekam w napięciu razem z Tobą

no mamy mamy monopol he he he no ale kurde gdzie reszta?????
Stary 2008-01-22, 19:04   #4504
emeczka
Wtajemniczenie

lol niezła dyskusja na temat studiów się wywiązała smv, jeżeli tak lubisz angielski, a nie chcesz być nauczycielką, to może po prostu powinnaś pomyśleć o drugim kierunku, który da Ci zawód i będzie dla Ciebie interesujący? u mnie to zdało egzamin- na komputerach trochę się znam (studiuję informatykę), a z ekonomią wiążę swoją przyszłość (studiuję ekonomię ). jak się jakoś fajnie dobierze kierunki, można w przyszłości się nieźle ustawić, znaleźć ciekawą pracę przy odrobinie szczęścia i wysiłku

kasiek.. współczuję.. tacy popaprańcy chyba są wszędzie rozumiem że sytuacja jest nie do odratowania? a może powinnaś zostać tym piercerem?

papryczko dzielna kobieto gratuluję pobierania krwi bez omdleń pożółkłe łańcuszki powiadasz? skąd ja to znam moja orto też nie ma kolorowych i te przezroczyste mnie do szału doprowadzają!!

smv noo niezła ta asymetria... ja taką miałam przed założeniem, ale u mnie zęby wędrowały w drugą stronę.. jak oni chcą Ci to zrobić, ciekawa jestem no ale ortodonci w ogóle takie czary mary potrafią robić z tymi zębami, że pewnie coś wymyślą a ząbki masz prościutkie (mówię o górnym łuku)! no i świetny ten miks

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 19:17   #4505
carla_87
Raczkowanie

smv koniecznie sie zapytaj swojej orto co i jak... dziwnie to wygląda.
A mnie dziś zaczeły ząbki boleć,chyba te sprężyny zaczynają w końcu działać. Ale może to i dobrze. Chce widzieć jakieś efekty w końcu...
Teraz siedze nad radiologią stomatologiczną eh... :/ jutro egzamin... na szczęście jutro już koniec mojej sesji, chybaże bedą poprawki (mam nadzieje, że nie)...

Ex - aparatka
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 19:53   #4506
papryka85
Zakorzenienie

No wreszcie wróciłyście kobitki my tu z kasiek87 i smv nadrabiamy za cały wizaż, ale długo byśmy chyba nie ucięgły

emeczka no kurcze podziwiam Cię znów-dwa kierunki studiów...no no... a pobieranie fuj, ręka mnie boli, ale i tak najgorzej będzie jak będą wyniki dzisiaj pójdę chyba spać z kurami, bo już mam dość neta, jestem cały dzień w domu szlag mnie trafia nie mam co poczytać, ludzie mają sesje nie ma z kim pogadać mamie zaczyna już szkodzić mój długi pobyt w domu, zresztą mnie chyba bardziej Boże, żebym w poniedziałek mogła już iść do pracy plisss...szef mnie powita chlebem i solą,w domu nie będą mnie widywać, co wszystkim na zdrowie wyjdzie...aaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! jak mi wyjdą beznadziejne badania to pierniczę, nie idę do lekarza, bo mnie na pewno usadzi ani mi się śni kisić się jeszcze po tym weekendzie!!!!

carla_87 a co Ty studiujesz???
Stary 2008-01-22, 19:57   #4507
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
no mamy mamy monopol he he he no ale kurde gdzie reszta?????
Reszta, czyli np ja - piszę pracę mgr już mi się coś robi Ja akurat jestem na 5 roku anglistyki i doskonale wiem co tam się dzieje i jak ludzie wylatują przez głupoty - powiem więcej, mam serdecznie dosyć tych studiów Fajne były miejscami, ale ogólnie orobiłam się jak dziki osioł i teraz pierwsze co mogę robić to uczyć w szkole, ale idę na podyplomówkę ekonomiczną od października jakąś...
Kasiek nie łam się - widocznie nie masz tam być, znajdziesz na pewno coś lepszego i mniej stresującego

Co do asymetrii, to ja mam np. usuniętą lewą górną piątkę, a prawa górna jest na swoim miejscu, zamek nawet na niej przyklejony i nie planowana do usuwania - ciekawa jestem jak to się ma zmieścić wszystko Aż chyba spytam orto na następnej wizycie...Swoją drogą - też mi zżółkł łańcuszek (natychmiast po zjedzeniu sera w ziołach), ale on jest srebrny więc jakoś bardzo tego nie widać echhh Ja już chcę mieć aparatos na dole nooo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 20:04   #4508
carla_87
Raczkowanie

papryka85 ja studiuje higiene stomatologiczna na AM w Wawie

Ex - aparatka
Stary 2008-01-22, 20:18   #4509
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
lol niezła dyskusja na temat studiów się wywiązała smv, jeżeli tak lubisz angielski, a nie chcesz być nauczycielką, to może po prostu powinnaś pomyśleć o drugim kierunku, który da Ci zawód i będzie dla Ciebie interesujący? u mnie to zdało egzamin- na komputerach trochę się znam (studiuję informatykę), a z ekonomią wiążę swoją przyszłość (studiuję ekonomię ). jak się jakoś fajnie dobierze kierunki, można w przyszłości się nieźle ustawić, znaleźć ciekawą pracę przy odrobinie szczęścia i wysiłku

kasiek.. współczuję.. tacy popaprańcy chyba są wszędzie rozumiem że sytuacja jest nie do odratowania? a może powinnaś zostać tym piercerem?

papryczko dzielna kobieto gratuluję pobierania krwi bez omdleń pożółkłe łańcuszki powiadasz? skąd ja to znam moja orto też nie ma kolorowych i te przezroczyste mnie do szału doprowadzają!!

smv noo niezła ta asymetria... ja taką miałam przed założeniem, ale u mnie zęby wędrowały w drugą stronę.. jak oni chcą Ci to zrobić, ciekawa jestem no ale ortodonci w ogóle takie czary mary potrafią robić z tymi zębami, że pewnie coś wymyślą a ząbki masz prościutkie (mówię o górnym łuku)! no i świetny ten miks
hyh niestety nie do odratowania hmm piercerem na dzien dobry tys za kurs podstawowy trwajacy 2 dni szkolenia sa w lodzi czyli 400 km ode mnie tak pi razy oko ;]
na wlasny salon mnie nie stac a w moim ulubionym nie ma mijesca dla kolejnego piercera :P

Cytat:
No wreszcie wróciłyście kobitki my tu z kasiek87 i smv nadrabiamy za cały wizaż, ale długo byśmy chyba nie ucięgły

emeczka no kurcze podziwiam Cię znów-dwa kierunki studiów...no no... a pobieranie fuj, ręka mnie boli, ale i tak najgorzej będzie jak będą wyniki dzisiaj pójdę chyba spać z kurami, bo już mam dość neta, jestem cały dzień w domu szlag mnie trafia nie mam co poczytać, ludzie mają sesje nie ma z kim pogadać mamie zaczyna już szkodzić mój długi pobyt w domu, zresztą mnie chyba bardziej Boże, żebym w poniedziałek mogła już iść do pracy plisss...szef mnie powita chlebem i solą,w domu nie będą mnie widywać, co wszystkim na zdrowie wyjdzie...aaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! jak mi wyjdą beznadziejne badania to pierniczę, nie idę do lekarza, bo mnie na pewno usadzi ani mi się śni kisić się jeszcze po tym weekendzie!!!!

carla_87 a co Ty studiujesz???

hyh ja tez juz sie zastanawiam jak ja w domu wytrzymam ;/ hm jak narazie to ciagne sprzedaz ciuchow na allegro jakby nie bylo wychodze na swoje, wiec nie zostane calkiem bez niczego nie martw sie badania wyjda dobrze ja tez sie martwilam o swoje ale wyszly idealnie :d a wiem ze my aparatki mamy jeden z wynikow zawyzony i powyzej normy przewaznie z powodu wlasnie przesuwania zebow dowiedzialam sie wlansie od lekarza jak poszlam zeby powiedzial co znacza te znaczki :d

Cytat:
Napisane przez carla_87 Pokaż wiadomość
zazdroszcze ja chcialam tez na stomatologie jakas dokladniej na technika dent. u mnie ale jest tylko prywatnie i dzienna kosztuje 1100 zl kosmos jak dla mnie :d

MARICKEN
hm moze i cos znajde ale jakos mnie ciagnie na ten angielski moze zaocznie sprobuje pociagnac i pracowac nie wiem lubie ten jezyk ;] u mnie juz sporo osob odpadlo wlasnie przez tego profesorka yh beznadziejny typ nie mowiac o tym, ze uwaza sie za niewiadomo kogo a tak naprawde wcale nie jest jakis zachwycajacy, szkoda gadac, a mowie nie chce isc na cos co totalnie nie bedzie mnie interesowac ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-01-22, 20:19   #4510
smv
Zakorzenienie

kochane ja na dole mam usuwane 6 i 8
6 usunieta wlasnie po tej stronie gdzie kiel ma teraz wskoczyc a8 po drugiej stronie...

wizyta 11 lutego, kurcze chodze znerwicowana;/ wcale mi sie to wszytsko nie podoba(

co do 2 kierunków-nic anic mi sie nie podoba;/ zadne ekonomie, przedsiebioroczosci, psychologie..nic po prostu.
nie wiem kim chce byc tak szczerze powiedzawszy;o

a mix jeszcze z 3 grudnia...staaary
Stary 2008-01-22, 21:01   #4511
Martilla
Rozeznanie

A u mnie na uczelni pod koniec tygodnia odbędzie się fluoryzacja i troche mnie dziwi bo myślałam, że takie akcje to tylko w podstawówkach są.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 21:21   #4512
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
kochane ja na dole mam usuwane 6 i 8
6 usunieta wlasnie po tej stronie gdzie kiel ma teraz wskoczyc a8 po drugiej stronie...

wizyta 11 lutego, kurcze chodze znerwicowana;/ wcale mi sie to wszytsko nie podoba(

co do 2 kierunków-nic anic mi sie nie podoba;/ zadne ekonomie, przedsiebioroczosci, psychologie..nic po prostu.
nie wiem kim chce byc tak szczerze powiedzawszy;o

a mix jeszcze z 3 grudnia...staaary

Tak się włączę do dyskusji, ja uważam , że znajomość języków w zaawansowanym stopniu jest poprostu rewelacją i ogromnie otwiera perspektywy, więc wcale nie jesteś skazana na nauczanie w szkole, ale masz mnóstwo innych mozliwości pilot, sewardessa, tłumacz, po za tym jeżeli wyjedziesz zagranicę to masz szanse na dużo lepsze stanowisko, teraz prawie w każdej firmie szukają ludzi z angielskim na wysokim poziomie ze względu na zagraniczne korzenie spółek, trzeba pisać projekty plany w języku angielskim, więc jezeli do dobrej znajomości języka dojdzie odrobina kreatywności to mozna zajść naprawdę daleko.. a co do drugiego kierunku to pewnie w odpowiednim momencie przyjdzie coś do głowy...

pozdrawiam serdecznie
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 21:31   #4513
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
A u mnie na uczelni pod koniec tygodnia odbędzie się fluoryzacja i troche mnie dziwi bo myślałam, że takie akcje to tylko w podstawówkach są.
Hehe no rzeczywiście ciekawa akcja A co to za uczelnia, może medyczna? Bo moja kumpela na 1 roku stomatologii przeszła kurs prawidłowego szczotkowania zębów
Ja sobie sama robię fluoryzację żelem elmex - co niedziela wieczorem Potem mam takie dziwne wrażenie jakby mi się zęby rozchodziły, tak jakby ten żel wnikał dosłownie wszędzie. Aha, i nie jest taki ochydny jak ten płyn do fluoryzacji który pamiętam z podstawówki ffee
Stary 2008-01-22, 21:45   #4514
Martilla
Rozeznanie

Studiuje na politechnice.
Ja już od jakiegoś czasu zbieram się do zakupu tego żelu Elmex ale zawsze mi nie podrodze do apteki. Ale w tym tyg musze kupić nową szczoteczkę to od razu zakupie żel.

Be Fit
Stary 2008-01-22, 22:02   #4515
eeewelinaaa
Raczkowanie

hej wizazystki kochane!!! juz sie wypowiadalam na tym forum i mozecie kojarzycie duzo tu sie osob wypowaida i wiem tez ze czasami ktos cos wspomni o ruchomym aparacie....zazwyczaj sa to niezbyt dobre wypowiedzi...Tylko ze ja jestem w powznej rozterce i wrecz zdesperowana!!!! wiem ze moze za stara jestem na aparat ruchomy ale juz dluzej nie wytrzymam!!!! musze cos zrobic ..nie moge zalozyc sobie aparatu stalego bo za miesiac wyjezdzam na pol roku za granice i bede pracowac w firmie przed kamera wiec usmiech jest niezwykle wazny i wiem ze z aparatem nie mam szans! wiec myslalm o tym ruchomym...zakladalabym go jak jaknajczesciej i w ogole mysle ze dalabym rade ja poprostu boje sie ze jak nic z tym nie zrobie to moje zeby beda z kazdym dniem coraz gorsze bo wyszly mi 8 i wydaje mi sie ze moja wada sie poglebia dlatego chcialabym zrobic cokolwiek zeby to sie juz nie pogarszalo a moze nawet troche poprawilo

wiem ze aparat ruchomy niewiele daje, szczegolnie osobom w moim wieku, ale ja juz dluzej nie wytrzymam i nie chce czekac tych 6 miesiecy albo i dluzej bo oszaleje!!!:p....

wiec moze ktos sie znajdzie na tym forum, mniej wiecej w moim wieku, kto mial albo ma ruchomy aparat, chcialabym sie dowiedziec o jesgo efektach (wiem ze leczenie jest dlugotrawale i meczace..ale zrozumcie ze ja dluzej nie wytrzymam i chce koniecznie cos z tym zrobic!!! mam nadzieje ze ktos mnie zrozumie i pomoze...buziaki

warto dązyc do celu...nagroda jest słodka...
eeewelinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 22:15   #4516
chcemiecprostezeby
Przyczajenie

papryka85 płaczesz nad zwykłym pobraniem krwi, a to podobno mężczyźni boją się lekarzy (tak wyczytałem w tym temacie) :P

smv także jeszcze sam nie wiem co chciałbym robić, ale wybieram się na ekonomię, bo chyba jednak z tego kierunku najłatwiej znaleźć zródło dochodów

I żeby było do tematu, to dziś byłem na wizycie. Wymiana łuku + założenie na dół gumek separacyjnych. Za tydzien zakladam aparat, a tymczasem mykam się najem za jutrzejszy dzien póki jeszcze tragicznie zęby nie bolą. Fakt niezdrowo jeść o tej porze, ale bardziej niezdrowo będzie jak jutro będę głodował.

Dobranoc

Edit:

eeewelinaaa mój młodszy brat (15lat) nosi aparat ruchomy. Posiada on już go 3 lata to efekty jakieś tam są. Razi jednak to, że zęby u niego pomimo iż są prawie proste (żaden nie zachodzi na inny, stoją ładnie pionowo), to jednak pod względem poziomym jest wiele do życzenia, np. jedynki kończą się niżej niż dwójki, z kolei kły są dłuższe od dwójek i tak powstaje taki płotek, który ciężko skorygować aparatem ruchomym.
chcemiecprostezeby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 23:16   #4517
emeczka
Wtajemniczenie

eeewelinaaa tu nie chodzi o naszą niechęć... tylko widzisz.. większość z nas miała przygody z ruchomym no i efekty są takie że teraz nosimy stałe pisałam kiedyś, że już w podstawówce nosiłam ruchomy aparat, ale dawał tak mierne rezultaty, że już wtedy orto mi mówiła że jestem skazana na stały. one nie dają specjalnie dużych efektów, może w niektórych przypadkach jakie minimalne, dopóki sie go nosi. bo potem zazwyczaj wada wraca. oczywiście biorąc pod uwagę również fakt że sie go sumiennie nosi (bo inaczej w ogóle nie ma o czym mówić). wiesz, my nie jesteśmy autorytetami. możemy Ci odpisać na podstawie naszych doświadczeń z prostowaniem. przypuszczalnie orto powie Ci to samo, ale może dla spokou ducha przejdź się na konsultację? taka rada ode mnie: wybierz sprawdzonego orto. bo wiesz, źle by było gdybyś trafiła do orto który będzie ściemniał że noszenie ruchomego aparatu coś da, a potem brał kaskę za leczenie a efektw by nie było. aha, jeszcze jedna rzecz. aparat ruchomy też wymaga regularnych wizyt kontrolnych. te aparaty są regulowane i podpiłowywane przez orto, więc trzeba chodzić na wizyty żeby aparat działał.
wiesz naprawdę pisząc że te aparaty nic nie dają nie chcemy robić na złość czy nakłaniać do czegokolwiek. tak to już jest że w pewnym wieku potrzebne są większe siły żeby w buzi zaprowadzić porządek. dla przykładu mam kuzynkę, 8-letnią, która ma problemy ze ściskiem zębów, tzn nie ma miejsca w ogóle dla stałych zębów. żeby uniknąć totalnej katastrofy, orto już teraz zakłada jej haasa! sama więc widzisz, że nie piszemy złośliwie itd. po prostu wiemy po sobie jak to wszystko wygląda. co nie oznacza że Ci nie życzymy żeby udało Ci się ponaprawiać wady za pomocą ruchomego aparatu przejdź się do orto i będziesz wszystko wiedzieć pozdrawiam (ehe no i sorki za przedługiego posta ).

chcemiecprostezeby ekonomia fajna rzecz bywa ciężko jeśli chodzi o naukę, ale faktycznie ofert pracy jest całkiem sporo. dobrze że się najadłeś mam nadzieję że nie będzie aż tak strasznie boleć zresztą to tylko tydzień, chyba z głodu nie umrzesz?

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 07:40   #4518
taramtaram
Raczkowanie

eeewelinaaa moja siostra nosiła i też jej nic nie dało.mi też jak chyba jeszcze miałam z 10 lat orto już proponowała stały i mówiła ze z ruchomym będą tylko minimalne efektyno ale wiadomo ja wtedy byłam przerażona bo nie znałam nikogo z aparatem i nic nie wiedziełam o tym i nie chciałam. a co do pracy- krzywe zęby można mieć , a aparatu już nie?a np jakbyś miałą kryształowy? wiem że ma aparat jedna z prezenterek na vivie
taramtaram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 09:36   #4519
kasiek87
Kokon pro

hah prezenterka na tvn style tez ma krysztalek ale moje sprawne oko wszystko wychwyci a np moja mama czy osoby niezadrutowane tego nie zauwazaja chyba ze stac cie na lingwalny czyli ten od spodu zebow ale to okolo 5 tys za luk ostatnio czytalam na necie po wpisaniu nazwiska mojej orto ze ona jest w grupie 15 orto z polski, ktorzy przechodza specjalistyczne szkolenie wlasnie dotyczacego leczenia tymi aparatami ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 09:42   #4520
aluchelek
Raczkowanie

a ja juz po tygodniu widzę różnicę! mam szparę między jedynkami (no i oczywiście widać dziuraka między nimi!) Cały czas były ściśnięte, teraz się rozdzieliły! LOL oby tak dalej!

Jeśli chodzi o studia, to ja wyjechałam na Sokratesa do Niemiec: poduczyłam się języka, poznałam ludzi I konsekwentnie uczyłam się angielskiego i czeskiego. Z tymi trzema językami ruszyłam szukać pracy Praca dla socjologa jest, ale smutne jest to, że można robić cokolwiek: od sekretarki przez urzędnika a na dziale sprzedaży skończywszy. Ja jednak myślę o czymś bardziej konkretnym i mam w planach jakieś studia podyplomowe

trzymam kciuki za sesję

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 11:27   #4521
poldzia89
Zadomowienie

no właśnie my aparatki to wszystko wypatrzymy!!.. ja to nie wiem ale to juz jest dosłownie jakaś mania zawsz jak z kims rozmawiam to patrze sie na ząbki :P oczywiscie nie caly czas !!

Edytowane przez poldzia89
Czas edycji: 2008-01-23 o 12:00
poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 12:23   #4522
eeewelinaaa
Raczkowanie

tak myslalm wlasnie ze pocieszajacych wiesci nie bedziecie mialy dla mnie...ja rozumiem wszystko o czym tu piszecie osobiscie marze o aparacie stałym juz teraz ale chyba musze sie z tym pogodzic ze realnie zaloze go soie dopiero za pol roku...bo na krysztalowy czy ten najmniej widoczny poprostu mnie nie stac! kurcze ze tez nie pomyslalm o tym aparacie wczesniej ...ale to chyba kazda sobie teraz moze to wytknac;P...no coz trudno ale nie spoczne dopoki nie bede miala ladnych prostych zabkow...

a co do mojej pracy to wiem dobrze ze aparta poprostu nie wchodzi w gre, mimo tego ze noszenie apartu swiadczy wylacznie o tym ze dba sie o siebie i inwestuje w przyszlosci

na wizyte jestem umowiona dopiero 20 lutegi wiec to duuuzo czasu jeszcze bo niestety kolejki sa takie dlugie a ortodontow w najblizszym moim miescie jest jak na lekarstwo.....

a tak sie zastanawiam czy wyrwanie 8 pomoze mi ze tak wada nie bedzie sie poglebiac? bo jesli tak to od razu bym je wyrwala;p zeby pozniej miec spokoj...wiem ze musze poczekac do wizyty i konsultacji ale moze Wy cos wiecie?

warto dązyc do celu...nagroda jest słodka...
eeewelinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 12:29   #4523
carla_87
Raczkowanie

no dziewczyny u mnie sesja zaliczona... ufff w koncu odpoczne...
co do tego fluoru to tez nie można przesadzać. jest cos takiego jak fluoroza, czyli takie białe plamy na zębach. to wynika z przedawkowania fluoru. jeżeli macie taki żel jak Elmex to stosujcie go 4-5 razy w roku co dwa tygodnie.w zupełności wystarczy...a tak do codziennej higieny to lepsze beda te płukanki zawierające fluor, mają mniejsze stężenie wiec nie zaszkodzą. no i nitkowanie, to podstawa!! raz dziennie wieczorem i próchnicy nie będzie
a co do tego zwracania uwagi na aparaty to prawda. u mnie to juz jest chyba jakies zboczenie i ze wzgledu na studia i na aparat
ja po tych moich studiach, to tez myśle jeszcze o jakiś podyplomowych, może z zarządzania czy cos takiego. Mgr bede robić ze zdrowia publicznegpo. Chybaże się odważe i spróbuje jeszcze raz na stomatologie...takie ciche marzenie moje...

Ex - aparatka
Stary 2008-01-23, 13:02   #4524
roksi1407
Przyczajenie

czesc.jestem nowa i mam zaszczyt dolączyć do Was aparatek za radą poldzi89. widze,ze dostalas mnostwo przemilych komentarzy i nie am co ukrywac,takei usta to kazdy by chcial co do gumek,fiolet jest trendy no i wybiela zabki,kotre i tak masz biale jak snieg(wlasciwie powinnien byc za oknem!) ja tez sie zastanawiam jaki kolor gumeczek sobie teraz narzucic,. co do blyszczyka idealny na studniowke,już w ta sobote heh. pzdr aparatki
roksi1407 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 13:06   #4525
poldzia89
Zadomowienie

Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez roksi1407 Pokaż wiadomość
czesc.jestem nowa i mam zaszczyt dolączyć do Was aparatek za radą poldzi89. widze,ze dostalas mnostwo przemilych komentarzy i nie am co ukrywac,takei usta to kazdy by chcial co do gumek,fiolet jest trendy no i wybiela zabki,kotre i tak masz biale jak snieg(wlasciwie powinnien byc za oknem!) ja tez sie zastanawiam jaki kolor gumeczek sobie teraz narzucic,. co do blyszczyka idealny na studniowke,już w ta sobote heh. pzdr aparatki
o witam przyjaciółeczke .. hehe fajnie ze dołączyłaśdo naszego forum ) a Gumeczki polecam oczywiście fiolecik pozdro ))

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 13:31   #4526
aluchelek
Raczkowanie

ja mam zamki metalowe mini. Są naprawdę malutkie i jak się już do nich przyzwyczaisz, to nie widać ich tak bardzo.

Moim zdaniem widać każdy aparat: kosmetyczny czy metalowy, a to za sprawą drucika
no chyba, że językowy, jak to było kilka postów wcześniej. Ale to już baaaardzo duży wydatek.

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 13:37   #4527
RoXi_7
Zadomowienie

Byłam wczoraj na wizycie, nareszcie pozbyłam się expandera 10 miesięcy udręki, najpierw hyrax, a później expander Teraz orto wzięła się za zamykanie małej szpary między 2 a 3 z prawej strony, z lewej ładnie się zamknęła po miesiącu Prawa strona mnie okropnie boli ale jakoś wytrzymam jak mus to mus Następna wizyta 26 luty
I mam śliczne błękitne gumeczki
RoXi_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 13:38   #4528
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carla_87 Pokaż wiadomość
Ale super!!! Nie wiem czy mają taki kierunek w Krakowie, ale się zorientuję...aczkolwiek nastawiłam się już na socjologię...Bo ze stomatologią jest u mnie tak, że odkąd zaczęłam się leczyć odkryłam u siebie zainteresowanie tą dziedziną(jak również ortodoncją-chyba nawet bardziej).Jest to jednak zainteresowanie czysto...teoretyczne...na pewno nie mogłabym być stomatologiem i...usuwać komuś zęby czy nawet borować owszem lubię wiedzieć co, jak, dlaczego, ale to by było na tyle. Parę miesięcy temu zainteresowałam się stanowiskiem asystentki stomatologicznej/ortodontycznej i znalazłam odpowiednie dwuletnie studium, ale...dzienne nie ma nigdzie zaocznych no i zrezygnowałam

chcemiecprostezeby nie tylko z moich obserwacji wynika,że panowie bardziej boją się lekarzy i wszelkich zabiegów niż panie znam facetów, którzy mdleją przy pobieraniu krwi ja nie zemdlałam, choć uważam,że jest to obrzydliwe-nie chodzi mi o ból, bo to tylko ukłucie, ale sam fakt wbijania do żyły i wyciągania krwi...no wstrętne i już!Jednak od każdej reguły są wyjątki-ja do przybytków medycznych chodzić nie znoszę, wszelkie badania (nawet jeśli bezbolesne) mnie stresują...Mam tylko dwóch lekarzy, którzy mnie nie stresują-dentysta i ortodontka ale mam nadzieję,że będzie ich więcej

Noooooo dzisiaj to nasze forum żyyyyyje
Stary 2008-01-23, 13:52   #4529
Martilla
Rozeznanie

Carla zazdroszcze, że jesteś już po sesji u mnie dopiero od przyszłej środy. Póki co mnóstwo innych zaliczeń i projektów. Mam już dość szczególnie, że dziś zawaliłam kolosa i będę miała ćwiczenia nie zaliczone. Buuu zaraz ide na wizyte mam nadzieję że nie bedzie bolało bo już kompletnie się załamię. Musze sobie jakiś optymistyczny kolorek założyć może to poprawi mi nastrój.

Be Fit
Stary 2008-01-23, 13:56   #4530
Aisza21
Wtajemniczenie

Witam was aparatki!
Przeglądam ten wątek już od dluższego czasu i muszę przyznać, że jest super, chyba się już od niego uzależniłam, dlatego postanowiłam wreszcie się ujawnić i dołaczyć do was. Ja co prawda jeszcze nie mam aparatu, ale będę mieć zakładany 4 lutego na górną szczeke(narazie).
Chciałam się was zapytać, czy 2500PLN to nie jest za drogo jak na aparat kryształowy, zwłaszcza że bede miec przezroczyste zameczki tylko na 6 przednich zębów.
Dodam , że nie mieszkam w dużym mieście, więc i gabinet nie ma wybitnej renomy.
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości