|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III
hej plotkary
![]() dawno mnie tu nie bylo. musialam odpoczac, poukladac sobie wszystko w glowie. srednio mi to wyszlo, szczerze mowiac ![]() ![]() pare dni temu zaczelo mi znowu odwalac - poklocilismy sie. poszlo oczywiscie o moj gruby brzuch... skonczylo sie z zyletka w rece.. usiadomilam sobie, ze musze przezwyciezyc moj egoizm i robic wsyztsko, by nasz zwiazek sie nie rozpadl, bo chociaz nie okazuje tego, to jest on dla mnie priorytetem.. walki ciag dalszy ![]() a poza tym u mnie wszystko w porzadku. srednia ocen jak najbardziej mi odpowiada ![]() ![]() caly spedzony z moim kochaniem! w sumie tylko lezelismy, gotowalismy a pozniej jedlismy. na obiad upichcilismy najpyszniejsze placki ziemniaczane, jakie kiedykolwiek jadlam! a pozniej upieklismy kruche babeczki z masa budyniowa, mniam ![]() ![]() na razie wyrzutow sumienia brak i mam nadzieje, ze sie nie pojawia. musi byc dobrze! pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Phenomenka -
![]() ![]() To super,że jednak wszystko się ułożyło z TŻ-tem i się pogodziliście,proszę nie miej żadnych wyrzutów sumienia,nie warto ... ![]() ![]() LoLcia - Moim zdaniem,jeśli naprawdę czujesz,że to jednak nie to,to nie powinnaś się dalej męczyć ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Może to jeszcze jakiś chwilowy kryzys,przeczekam do marca,jeżeli pojadę do Norwegii i wrócę,to będę już pewna,a jeżeli nie,to zobaczę jak nam się będzie układało,w sumie i tak póki co nic nie tracę,jeżeli zdarzy się coś przełomowego,to wtedy będzie mi łatwiej.
Szczerze mówiąc może też tak jest dlatego,że ciągle jesteśmy tylko tutaj u mnie,u Tż-eta byłam przez całe 7miesięcy tylko jeden jedyny raz,widzę jak unika przed mamą tematu o mnie,bo jak mama pisze do niego esemesa,gdzie jest,lub coś podobnego,to jej nie odpisuje w ogóle,a jak mu mówię'No odpisz,bo będzie się martwić' to mówi'później do niej zadzwonie' ![]() Może gdybym zobaczyła jak ważny On jest dla innych,jak w towarzystwie go traktują,stałby się dla mnie inny nie wiem czy wiecie o co mi chodzi,ale dla mnie takie coś jest ważne.. A właśnie teraz skończył mi się pakiet i Tż-et pojechał na stację mi kupić ![]()
#4684 |
Zakorzenienie
|
LoLciu - To w takim razie ja życzę,aby ten kryzys szybciutko minął ...
![]() Na pewno się ułoży wszystko ![]() Idę wziąć kąpiel ... ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
Nie dziękuje Aguś
![]() ![]() Przepraszam,że Wam tak truję,ale musiałam wylać smutki,dobrze jest wiedzieć,że ktoś mnie rozumie ![]() ![]()
#4686 |
Zakorzenienie
|
Lolciu - mam nadzieję, ze wszystko się ułoży... Moze to tylko chwilowe takie?
![]() A ja po lotkach, plotkach, soku ![]() ![]() Tak myśle, ze może jeszcze jakies notatki z WOSu zdążę zrobić czy coś... ![]()
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lolcia, wiesz, ja powiem tak... najbardziej doceniamy gdy zaczynamy tracić lub, co gorsze... tracimy nieodwołalnie, pamiętaj.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
hehe zapraszam na babeczki, zostaly chyba jeszcze trzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Moje! wszystkie 3! chociaż już dzisiaj się tak objadłam cuksami,że
![]() ![]() ![]() Tak wiem,wiem-że tak naprawdę drugą osobę docenia sie dopiero wtedy kiedy się ją traci,ale trudno mi to sobie teraz tak racjonalnie wytłumaczyć,nadal wmawiam sobie usilnie,że to tylko chwilowy kryzys i że Tż-et w końcu zacznie mnie zapraszać częściej do siebie ![]()
#4690 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a gdzie jest w lutym bo nie słyszałam jeszcze o tym a chętnie bym poszła? ![]() Cytat:
![]() idź na całość, skoro miałaś takie marzenie - pogadaj koniecznie z mamą szybko. Coś Ci się od życia należy przed szpitalem, a marzenia trzeba realizowac ![]() Cytat:
![]() tez ostatnio zauważyłam, że W KOńCU (blah, po przeszło roku ![]() ![]() Strasznie się z tego cieszę, czuję się wolna ![]() Cytat:
Rozumiem, że ciężko Ci powiedzieć TZ, ze to koniec...ale jeśli takie wahania beda sie u Ciebie utrzymywac to...ja bym tak zrobila. jezeli juz teraz on Cie nie pociaga to co bedzie za pare lat? choc masz racje,chyba warto poczekac az wrocisz z Norwegii ![]() Pytanie do reszty: Jak bylo z Waszymi TZami? Przekonywalyscie sie do nich z czasem zaczynajac z nastawieniem "a nuz cos z tego bedzie" czy od razu czulyscie,ze "ten i tylko ten"? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zycze dalszych dobrych dni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() heh dobra, pewnie zaraz bede sie zbierac chociaz... skoro jutro moge dluzej pospac to kto wie ![]() dzis moglabym wziac udzial w konkursie na lenia patentowanego wieczoru ![]()
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, Cukiereczki... ale Was zaniedbuję ostatnio
![]() ![]() ![]() Mam ostatnio sporo na głowie, ale część na szczęście należy do pożytecznych przyjemności. Mam nadzieję, że mi darujecie ^^" Pozdrawiam, A. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oj tak, ja również nie żałuję. Ale trzeba pomyśleć o nich racjonalnie. Taki "niewyżyty" stworek nie nadaje się do trwałego związku i nigdy się nie zmieni ![]() ![]() Daj sobie czas z TŻtem, jeśli poczujesz, że jednak nie pasuje Ci... może to brutalnie zabrzmi... ![]() Kolejna historia z chłopakiem typu "Maczo": W ubiegłym roku szkolnym miałam duże powodzenie u chłopaków. Dosyć fajnych, starszych ![]() ![]() ![]() Gdy tylko do mnie podchodził, nie wiedziałam co robić... Ciągle uganiał się za mną ON, ktoś, kto tak bardzo mnie pociąga. Zupełnie mnie murowało, nie potrafiłam wykrztusić słowa. Nie wiem co sobie myślał, ale ja miałam ochotę rzucić mu się na szyję ![]() ![]() ![]() Gdy napisał "muszę Ci coś powiedzieć", od razu biegłam po paczkę husteczek ![]() ![]() ![]() Właściwie sama w pewnym sensie zawaliłam swoją nieśmiałością... Ale nawet, gdyby wiedział co do niego czuję... szybko by się skończyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4694 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tak kiedyś powiedziałam po 3 latach ![]() Cytat:
![]() ![]() oby z TŻ-em i z jedzeniem układało się wszystko jak najładniej ![]() Cytat:
a teraz nie byłam pewna od początku, później zaczęłam się upewniać a teraz przechodzę kryzys za kryzysem i to już nie chodzi o TŻ-a tylko o mnie i o moje "widzi mi się" i ogólne przekonanie że ta to jestem jednak stworzona do bycia samej ![]() i jeśli sie nie zmienię to staropanieństwo mnie czeka jak nic ![]() i bądź tu mądry i pisz wiersze....... ![]() Karolinko - poczekaj na przełom... a jak sie nie pojawi, a myśli sie nie zmienią to ... wiesz co ![]() Nefre - czekam na foto tego cuda ![]() Mango - Ty to zawsze masz historie :P Ather - jak zawsze wybaczam ![]() idę na Chirurgów nic w końcu już dziś nie zrobiłam... no ale jutro też jest dzień ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zakorzenienie
|
Kochane doczytam was jutro jak wstane, a dziś idę już do łóżka.
Dobranoc Aniołki ![]()
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4698 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() obudzilam sie jak TZ wychodzil i mimo,ze moge jeszcze chwile pospac to poijam pyszna kawke i smigam na necie ![]() Slyszalyscie,ze Heath Ledger nie zyje? ![]() ![]() ![]() ide zaraz umyc glowe i zorbic sie do pracy.Do piatku coraz blizej na szczescie. ![]() udanego dnia robaczki ![]()
#4699 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jakoś mi dzisiaj nie po drodze do szkoły ![]() ![]() impreza sie udała tylko ktoś podrąbał mojej mamie papierosy (nie skapła sie ![]() ![]() mango, lolciu mnie też do takich lovelasów ciągnie i własnie sie niedawno na jednym przejechałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
No nie miałam tyle do cytowania i coś mi ucięło
![]() W każdym bądź razie phenomenko ciesze się że już jesteś ![]() ![]() Lolciu eh ![]() co do rezonansu z łękotką wszytsko ok, ale zarzepkowo i w dole podkolanowym niewielka ilość płynu a także jakieś hiperintensywne ognisko w chrząstce stawowej rzepki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja dziś po południu wybieram się na kręgle ze znajomymi ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry Aniołki ![]() Znow spałam dłużej niż'klasycznie' i znów czuje się nie wyspana ![]() idę po śniadnie ![]() Miłego dnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Wreszcie się wyspałam xD Pogoda świetna,nic tylko wyjść z domu... Idę na korki z polaka potem jadę do Galerii Bałtyckiej. A nuż trafi się coś ciekawego ![]() Band zwie się '30 Seconds To Mars', ostatnimi czasy ma średniawą reputację przez łatkę znanego aktora-wokalisty ![]() ![]() A i szczerze polecam ich debiutancką płytę ![]() Coma gra w gdyńskim klubie Ucho ,bilety są za 30/35 zł , tak se myślę,aby nie 'pokombinować'i przełożyć termin zabiegu na 26 lutego , bardziej wyrobię sie z badaniami/szkołą i rozrywką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
shism ja uwielbiam 30STM
![]() a płyty wydali już dwie ![]() jedź na ten koncert bo warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
;*
Posprzeczałam się dzisiaj z dwoma kumpelami. jaka ja kłótliwa dzisiaj jestem ;( I JEst mi strasnzie przykro ;( Tyle nauki ejszcze mam, ale nie mam ochoty nic robić. Kompletnie.. Dziwnie.. a tak wiosennie za oknem.. ehh.. Schizm - smigaj na koncert i nie marudź! ![]()
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam podobną sytuacje.. Z tą róznicą, że ja jestem zawsze u TŻ-ta, on do mnie przychodzic nie chce, od czasu kiedy mój brat( pod wpływem alkoholu) powiedział do niego "Cześć H*** "... ![]() To bylo straszne, ile ja wtedy płakałam przez własnego brata to.. Zawsze jestem u TŻ-ta jego mama mnie lubi, rodzeństwo też, baa nawet babcie poznałam ![]() Ale..jest jeszzcze jedne kolega..Taki bliski kolega, mogłabym powiedziec przyjaciel, ale ja w przyjażn nie wierzę. Więc jest bliski znajomy, z którym zawsze moge pogać, na niego liczyć, swego czasu na poczatku naszej znajomości mielismy sie ku sobie, ale wtedy poznałam swego TŻ-ta. Wiecie ogólnie ze mną to było dziwnie. Chcecie przeczytać? (Nie macie wyjścia, i tak sie wyżale ![]() Przeprowadziłam sie. Głównie w tym miesteczku chodziłam tylko do Kościoła, ewentualnie do sklepu ![]() Potem schudłam,pozbylam sie kompleksów, koleżanka wyciagnęła mnie na imprezę i się zaczeło. Poznałam owego bliskiego kolege, potem reszte znajomych, calą "ekipę" TŻ-ta.. Przykro mi, mam wyrzyty sumienia co do tego bliskiego kolegi, bo wiem ze go skrzywdzialm, a on dalej mnie kocha, o czym wiele razy mi mówił.. Jednak nie potrafiłabym zostawić TŻ-ta bo wiem ze on mnie bardzo kocha i to widać. Strasznie chciałam być taka jak oni, jak ta "ekipa" nowyi znajomi, dopiero potem zrozumiałam ze oni wcale nie są tacy cool jakby sie wydawało. PRzestalam chodzić na imprezy, nie odpowiada mi to fałszywe i obłudne towarzystwo. Szczerze to nie moge doczekac sie konca szkoly, kiedy wyjade stąd i nie wróce. Alez mnie wzięło ![]() ![]() A dziś w szkole nawet przezyłam, o dziwo. Mieliśmy małą hmm.."reprymendę"( albo jak kto woli mozna inne słowo dać ![]() od dyrektora. A mianowicie wszytskie trzecie klasy dostaly opiernicz za oceny i frekwencje. Myslałąm ze mnie wyczyta przy wszystkich za godziny opuszczone ale naszczescie nie ![]() ![]() Dzisiaj siostra przyjezdza , zafarbuje mi ładnie wloski, jutro kolezanka robi mi akrylowe paznokcie, zeby na studniówce jako tako wyglądać. Hmm..a tak w głębi duszy, w glębi siebie czuje ze cos jest nie tak. Z jedzeniem oczywiście . Schudłam 4kg. Ciesze sie, ale jeszcze 10kg przede mną. Coraz mnie jem, coraz więcej ćwiczę. To mnie martwi, wstręt do jedzenia, jem praktycznie owoce, kefiry jogurty, rano owsianke lub jakąś ziarnista bułkę. Do tego dochodza godzinne lub dwu godzinne codzienne cwiczenia. To sie znowu zaczęło. ![]()
![]() |
#4706 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za wbijanie sie do lekarza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Orzeszku... nie wiem co Ci napisać... Ty dobrze wiesz ze tak nie można, że to jest choroba i że musisz z tego wychodzić a nie wplątywać sie coraz bardziej.... ![]() ![]() taka piękna pogoda dziś, aż mi się nie chce siedzieć w domu ![]() ![]() dziś jeden z wykładowców z okazji ostatniego wykładu w tym semestrze przyniósł nam całą furę pączków, eklerów i ptysi ![]() ![]() jednak są ludzie i ... ludzie ![]() miłego popołudnia Kochane ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Boze mam dosc pewnego chlopaka... podoba mi sie, bylismy razem na zabawie,tanczylismy, mamy wspolne tematy do rozmowy,lubimy sie itd itp. a on sie boi czegos wiecej bo twierdzi ze go szkrzywdze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ewusia_marchew: ale masz fajnego tego pana ![]() ![]() orzeszek01: z taka sluzba na pewno bedziesz wygladac bosko ![]() ![]() nefre: Nie martw sie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wogóle kupiłam sobie dziś bluzke z napisem: "I love life"- totalna ściema, ale cóż... Jakiś taki przygnębiająco-męczący ten dzień ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
Nie Dziewczyny, nie chodze do psychologa.
Byłam kiedyś 2 razy, ale szczerze mówiąz zniechęciłam sie do tej kobiety. Nie podobał mi sioe sposób w jaki ze mną rozmawiała, ona w ogóle mnie nie rozumiała. Poza tym, "to" na jakis czas przeszło. Ale teraz wróciło. Baby, piszesz ze sie głodze, ale ja wiesz..nie czuje głodu , naprawde. A na samą myśl ze miałabym isc do kuchni zrobic sobie jakąś kanapke( o zgrozo o tej porze chleb--->moje myslenie), to no nie wyobrazam sobie . Ja nie jestem głodna. Nie czuje tego. Wiem, ze jestem chora. Wiem też ze ta choroba nazywa sie ED. chce schudnąć 10kg,do wagi 49 kg, wtedy bedzie dobrze, bede sie dobrze czuła sama ze sobą. To jest moja granica, której nie przekroczę , obiecuję. BTW, gdzie Wy macie ta piękna pogogę? U mnie śnieg, zimno, brr, nic tylko przy grzejniczku siedzieć ![]()
#4710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie w nocy dzis tez pruszylo ale juz stopnial snieg na szczescie. Ale zimnoo jest ![]() tamonita: Takie koszulki sa fajne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.