Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-03, 00:38   #1201
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Witam się nocą. Jako że ucieklismy z tż na ŚDM z Krk to dopiero teraz was nadrobiłam 😁
My dziś po szczepieniu 5w1 i młody odłożyć się do łóżka nie dał. Strasznie niespokojny jest biedaczek. Dlatego drugi raz bw życiu śpi z nami w łóżku.
Pani doktor też go zważyła i wyszło 5400😨jestem wv szok bo 6 tygodni temu n ważył 3100

Fiazo mocne kciuki za Tomka. Oby was jutro do domu puścili.

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja zaczełam kąpać codziennie. Aby Gabi miała taki rytuał. Kąpie w samej wodzie więc myśle, że ok.

Ile może trwać ciemnieniucha?
U mojej siostry to i jak dziewczynki miały po 2 lata to ciemieniucha czasem się pojawiała więc długo chyba można się męczyć.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Pospane pół godziny, cycek zaliczony i znowu wrzask Skąd to dziecko ma tyle siły w płucach i gardle, to ja nie wiem
Też się zawsze nad tym zastanawiam. Zamiast paść to te dzieci jeszcze głośniej krzyczą.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63724971]Ja byłam z Zosia na kinder party jej kolegi a Hania została z tatą 😊
Zostawiłam 180ml mleka, poszło 100. Ale nakarmilam przed wyjściem i nie było nas tylko 3h. Dali radę, choc podobno bunt przy butelce byl. Spodziewałam sier, bo cyc to nie tylko jedzenie, ale też uspokajacz i odprezacz.

Zrelaksowalam się bez tego małego sxoguna a tylko ze starszą

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Brawo dla tż że został z małą i Ciebie że fajnie spędziłaś czas ze starszà

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63727361]Żabcia ja pisałam już, że u mojej starszej tylko jeden kosmetyk pomogł przy ciemieniusze - emolium na ciemieniuchę. Stosuje sie to w formie maseczki przed myciem. Polecone przez naprawde dobrego dermatologa. trochę kosztuje, ale warto. Zostało mi na szczęscie. Hania jeszcze nie ma, ale to nic wygranego. Pewnie i ją dopadnie. Ciemieniucha to nie kwstia prawidłowej pielęgnacji tylko hormonów. U nas trwała długo, kilka dobrych tygodni :/ Po emolium przeszło jak reką odjął i problem juz nigdy nie powrócił[/QUOTE]
Potwierdzam co do emolium. Nigdzie nie mogłam znaleźć Ziaji więc kupiłam to i jestem zadowolona. Mimo ogromnej ciemieniuchy, po pierwszym nałożeniu prawie wszystko znikło.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Mnie dłuższe drzemki nie ratują, bo mam jeszcze starszą córę w domu. Więc jak młodsze śpi to ja zajmuję się starszą
Nie pytajcie jak wygląda chałupa moja

Co do szczepień - my będziemy szczepić 5w1 ale zaczynamy trochę później szczepienia. Niby powinniśmy już teraz ale zaraz na urlop jedziemy więc już zaszczepię jak wrócimy.

A! I dziewczyny - patent na pieluszki bambusowe ja właśnie zamówiłam sobie materiał bambusowy na stronie i koleżanka mi go tylko obszyję. I to o wiele taniej wychodzi ja akurat zamawiałam ze strony "minky i tkaninki". Zamówiłam sobie na dwa duże otulacze bo małych mam już chyba ze 4. Uwielbiam je i praktycznie tylko je używam. I w ogóle uwielbiam bambus. Mam też chustkę na głowę dla młodego a dla starszej ochraniacze na pasy do fotelika.

Temat antykoncepcja. Czy któraś z Was decyduje się na długotrwałą antykoncepcję? Ja chyba zdecyduję się na implant. Któraś coś wie, słyszała, a może też chce sobie wszczepić?
Z tymi pieluchami super b patent.
A o wkładce nie myślałaś? ?ja tak do 2 lat planuje druga ciążę, więc póki co tylko o pigułkach myślę, a później zamierzam właśnie wkładkę założyć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-08-03 o 00:41
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 02:24   #1202
fiazo
Zakorzenienie

Chudziaszek brawo za wagę, pięknie przybrał.

Niech nas dziś wpuszczą, już jest środa 😛

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 03:18   #1203
kanwa
Zakorzenienie

Witamy się z nocnego karmienia.Idka usnęła o 21 i o 3 zaczęła się kręcić. Przebudziłam ją na przewijaku. Popuszczała bączki takie że tatusia obudziła Zmiana pieluchy i cycuś i dalej spać. Tylko teraz matce się spać chce średnio.
Co do szczepionek to my będziemy brać 6w1,pneumokoki,meningokok i i rotawirusy. Dużo myślałam i czytałam ale tak zdecydowałam.

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 04:36   #1204
fiazo
Zakorzenienie

U mnie karmienie nr 2 , bączki męczą, ciężko wychodzą.

Od wczoraj jest na sali z nami dziewczynka 9msc. Taki z niej gwizdek że szok. Myślałam że z moim ciężko przez te kolki. Co wejdzie pielęgniarka czy lekarz to ta w wisk. Matka nawet wyjść do wc nie może

Synek
Stary 2016-08-03, 05:52   #1205
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dobrze by było jakby była.
Oczywiście ze nie bo się obudziła

Nic nie zrobilam nic

Ale moze byc w chuscie tez jak nie śpi. Gabrysia zależy jak mi ma dzien raz zasnie a raz po prostu sobie w chuscie siedzi.
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że był temat szczepień. U nas też niestety nie ma 5 w 1 , a szkoda, bo miałam zamiar ją kupić. Weźmiemy 6 w 1.
Starszaków szczepiłam refundowanymi i nic im nigdy nie było ale wtedy mieliśmy gorszą sytuację finansową i ciężko byłoby nam płacić za szczepienie no i teraz mamy jeszcze 500+ więc już w ogóle

Moja pediatra ( bardzo dobry lekarz ) polecała te skojarzone. Chodzi o typ szczepionki dtp czyli przeciwko krztuścowi. Refundowane są przestarzałe- identyczne jak 50 lat temu- i u wielu dzieci podobno występują odczyny poszczepienne. Szczepionka jest pełnokomórkowa czyli ma całe bakterie krztuśca.
W tych skojarzonych dtp jest acelularna czyli nie ma w składzie całych komórek, a tylko fragmenty.
W tej pełnokomórkowej szczepionce jest co najmniej kilkaset razy więcej antygenów, a skuteczność obu jest taka sama.
Dodatkowo przekonuje mnie to, że z jakiegoś powodu dzieci urodzone wcześniej i chore (czyli teoretycznie słabsze) mają te skojarzone za darmo. Wynika z tego, że jednak są bezpieczniejsze.
Na bloniec ksztusiec mozna wykupic osobno wlasnie bezkomorkowa kosztuje 70zl. Tak robilismy przy starszym. Teraz u nas jej nie ma i czekam do wrzesnia jeszcze... potem będę musiala na coś się zdecydować
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam się nocą. Jako że ucieklismy z tż na ŚDM z Krk to dopiero teraz was nadrobiłam 😁
My dziś po szczepieniu 5w1 i młody odłożyć się do łóżka nie dał. Strasznie niespokojny jest biedaczek. Dlatego drugi raz bw życiu śpi z nami w łóżku.
Pani doktor też go zważyła i wyszło 5400😨jestem wv szok bo 6 tygodni temu n ważył 3100

Fiazo mocne kciuki za Tomka. Oby was jutro do domu puścili.

U mojej siostry to i jak dziewczynki miały po 2 lata to ciemieniucha czasem się pojawiała więc długo chyba można się męczyć.

Też się zawsze nad tym zastanawiam. Zamiast paść to te dzieci jeszcze głośniej krzyczą.

Brawo dla tż że został z małą i Ciebie że fajnie spędziłaś czas ze starszà

Potwierdzam co do emolium. Nigdzie nie mogłam znaleźć Ziaji więc kupiłam to i jestem zadowolona. Mimo ogromnej ciemieniuchy, po pierwszym nałożeniu prawie wszystko znikło.

Z tymi pieluchami super b patent.
A o wkładce nie myślałaś? ?ja tak do 2 lat planuje druga ciążę, więc póki co tylko o pigułkach myślę, a później zamierzam właśnie wkładkę założyć.

Brawo za wymiary rosnie jak na drożdżach.

SLIWECZKA niektorym brak wyobraźni.

Wstawać i spokojnie wypić herbatę czy jeszcze pospac? Chociaż pewnie Igi zaraz wstanie..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2016-08-03 o 05:54
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 06:57   #1206
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry. U Nas noc przyjemna bez problemów. Od 21 do 3, następnie 4 do 7.30 wielka kupa i teraz cycus. Powinny być jeszcze jedna dzemka do 10 ale jak na razie nic na to nie wskazuje

Zaczynamy kolejny dzień

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 06:59   #1207
Honcia
Zakorzenienie

Hej ho nowy dniu

Zaliczyłysmy najdziwniejszą nic w krótkim zyciu Marcelinki.
Padla o 23 nie jedząc nic od 19. Obudzila się i pociumkala, ale maleńko o 24 i spala do 4:30... Poranna pobudka o 6:50 i ladnie wyjedzone z piersi tyle, ze w międzyczasie dusila baka i wszystko zwróciła
Teraz lezy w naszym lóżku i radosnie macha konczynami

Podobno dziecko wie ile moze i powinno zjeść więc czekam aż znowu zglodnieje po tym chlusnięciuu

Zawsze jakies przeboje rano u nas

A co do wyczucia taktu u gosci nasi wczoraj przyjechali o 18:30. Moim zdaniem to jest pora kiedy się do niemowlaczka jużvnie przyjezdża... Ale to moje zdanie tylko

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-03, 07:22   #1208
fiazo
Zakorzenienie

Honcia też mam takie zdanie o gościach.

Synek
Stary 2016-08-03, 08:11   #1209
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Temat antykoncepcja. Czy któraś z Was decyduje się na długotrwałą antykoncepcję? Ja chyba zdecyduję się na implant. Któraś coś wie, słyszała, a może też chce sobie wszczepić?
Ja raczej polecę klasykiem, czyli tabletki Jakoś mi się nie widzi wszczepianie sobie czegoś...

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
A co do wyczucia taktu u gosci nasi wczoraj przyjechali o 18:30. Moim zdaniem to jest pora kiedy się do niemowlaczka jużvnie przyjezdża... Ale to moje zdanie tylko
Ja też tak uważam Jak Mała miała ze 2 tygodnie, to moi teściowie raz siedzieli u nas od 17 do 20
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 08:13   #1210
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
to dobrze
Sama uwielbiam to imie Hania ma tak na drugie(ja tez)

dokladnie podpbne zdanie, podobne Hanie)

nikt nie powiedzial, ze chodzi brudne

No i masz.. Moja Hania w domu pospi godzine maks ciagiem w ciagu dnia.. I to trzeba ruszac wózkiem.. Na dworze trochę inaczej bylo.. Pisalam, ze cos sie "psuje" :/
Moja Zosia też ma tak na drugie
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że był temat szczepień. U nas też niestety nie ma 5 w 1 , a szkoda, bo miałam zamiar ją kupić. Weźmiemy 6 w 1.
Starszaków szczepiłam refundowanymi i nic im nigdy nie było ale wtedy mieliśmy gorszą sytuację finansową i ciężko byłoby nam płacić za szczepienie no i teraz mamy jeszcze 500+ więc już w ogóle

Moja pediatra ( bardzo dobry lekarz ) polecała te skojarzone. Chodzi o typ szczepionki dtp czyli przeciwko krztuścowi. Refundowane są przestarzałe- identyczne jak 50 lat temu- i u wielu dzieci podobno występują odczyny poszczepienne. Szczepionka jest pełnokomórkowa czyli ma całe bakterie krztuśca.
W tych skojarzonych dtp jest acelularna czyli nie ma w składzie całych komórek, a tylko fragmenty.
W tej pełnokomórkowej szczepionce jest co najmniej kilkaset razy więcej antygenów, a skuteczność obu jest taka sama.
Dodatkowo przekonuje mnie to, że z jakiegoś powodu dzieci urodzone wcześniej i chore (czyli teoretycznie słabsze) mają te skojarzone za darmo. Wynika z tego, że jednak są bezpieczniejsze.
Bardzo ciekawe informacje ja już temat przerobilam dwa lata temu i wybraliśmy skojarzone. Teraz będziemy szczepic tak samo. Wtedy zaczęliśmy od 12tg życia, teraz też spróbuje to trochę przesunąć
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Chudziaszek brawo za wagę, pięknie przybrał.

Niech nas dziś wpuszczą, już jest środa 😛
Kciuki żeby was wypuścili!!!

Dziewczyny znalazłam tanie podklady, wrzucam foto. 30szt za 16zl w gemini. Są cueniutkie, ale jak na przewijania w domu i wietrzenie dupki w sam raz
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 08:14   #1211
australia87
Zakorzenienie

U nas noc ok, tradycyjnie dwie pobudki Ale i tak idziemy po południu do pediatry. Pewnie wyjdę na nadgorliwą matkę, ale jutro wyjeżdżamy na kilka dni i wolę się upewnić, że wszystko ok. Nie licząc tego, że Marysia od paru dni mi kicha częściej, katarek trochę też ma... A musi być zdrowa na przyszły tydzień, bo idziemy na badanie słuchu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-03, 08:16   #1212
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Hej ho nowy dniu

Padla o 23 nie jedząc nic od 19. Obudzila się i pociumkala, ale maleńko o 24 i spala do 4:30... Poranna pobudka o 6:50 i ladnie wyjedzone z piersi tyle, ze w międzyczasie dusila baka i wszystko zwróciła

Podobno dziecko wie ile moze i powinno zjeść więc czekam aż znowu zglodnieje po tym chlusnięciuu

Ja tez się zgadzam co do tego czasu i gości. Niestety u nas sporo osob pracuje do 17,18 i potem przychodzat tak późno. A my juz od 19 zaczynamy rytual kapania dzieci, przy dwojce jest co robić

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 08:20   #1213
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas noc ok, tradycyjnie dwie pobudki Ale i tak idziemy po południu do pediatry. Pewnie wyjdę na nadgorliwą matkę, ale jutro wyjeżdżamy na kilka dni i wolę się upewnić, że wszystko ok. Nie licząc tego, że Marysia od paru dni mi kicha częściej, katarek trochę też ma... A musi być zdrowa na przyszły tydzień, bo idziemy na badanie słuchu
Zawsze lepiej sprawdzić i uspokoic nerwy mamy
W temacie antykoncepcji u nas w grę nie wchodza tabsy bo w moim przypadku więcej szkód niz korzysci, dawno temu bralam i nigdy więcej. Na razie tradycyjnie zrobię zapas gumek a jak juz będę miala wszystkie dzieci to męża na wazektomię wyslę

Stary 2016-08-03, 08:27   #1214
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ho nowy dniu

To miałaś noc z przebojami :/
Co do gości zgadzam się z Tobą w zupełności
Cytat:
Lepiej dmuchać na zimne! Też bym pewnie przed wyjazdem poszła do lekarza jakby mnie coś zaniepokoilo.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63739431]Ja tez się zgadzam co do tego czasu i gości. Niestety u nas sporo osob pracuje do 17,18 i potem przychodzat tak późno. A my juz od 19 zaczynamy rytual kapania dzieci, przy dwojce jest co robić

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Fakt, że ludzie na tygodniu zwykle pracują. Wtedy odwiedziny w weekend
U Was to już totalnie wieczór zapelniony.

Dzanet te podklady to 60x40 czy 60x90?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 08:33   #1215
ania230
Zakorzenienie

Malutka usnela na mnie Kolezanka ma wpaść wypada sie uczesac i podłogi zamieść

Dzisiaj w nocy przewijalam Maje na łóżku i była wielka kupa na dwa razy i oczywiście wyrzut taki ze znalazla się na koldrze i prześcieradle.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-03, 08:44   #1216
fiazo
Zakorzenienie

Ania to ja ostatnio miałam tak w salonie. Narzuta do prania.

Ja też już nigdy więcej tabletek anty. Nie chcę już odwiedzać hepatologa.

Australia masz prawo do niepokoju i popieram wizytę u lekarza. Spokój matki najważniejszy.

Wychodzimy

Synek
Stary 2016-08-03, 08:46   #1217
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze lepiej sprawdzić i uspokoic nerwy mamy
W temacie antykoncepcji u nas w grę nie wchodza tabsy bo w moim przypadku więcej szkód niz korzysci, dawno temu bralam i nigdy więcej. Na razie tradycyjnie zrobię zapas gumek a jak juz będę miala wszystkie dzieci to męża na wazektomię wyslę
W sumie racja! Czemu to zawsze kobieta ma się faszerować tabletkami albo implanty sobie wszczepiać?!

Cytat:
Malutka usnela na mnie Kolezanka ma wpaść wypada sie uczesac i podłogi zamieść

Dzisiaj w nocy przewijalam Maje na łóżku i była wielka kupa na dwa razy i oczywiście wyrzut taki ze znalazla się na koldrze i prześcieradle.

Haha, u nas w nocy też była kupowa armata, ale na szczęście tylko przewijak ucierpiał, nie doleciało do łóżka

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:

Australia masz prawo do niepokoju i popieram wizytę u lekarza. Spokój matki najważniejszy.

Wychodzimy
Ja kiedyś brałam i na szczęście obeszło się bez żadnych "atrakcji" i skutków ubocznych.

Dzięki

Super!
Stary 2016-08-03, 08:47   #1218
ania230
Zakorzenienie

Fiazo super w domu najlepiej !

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-03, 08:50   #1219
zabciajs
Zakorzenienie

Dzanet, ja jakos przegapilam Twoje posty o tym emolium. Juz kukam jak to wygląda i gdzie to kupic. Dzięki.

Gabi po szczepieniu. Byla dzielna. Kiedy podac paracetamol? 38st?

A obszycie tego bambusa to nie problem? Trzeba chyba owerloka?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Aa i nic nie dało dokarmienie na spiocha przed moim snem. Pierwsza pobudka mimo to jak zwykle o 2.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-03, 08:53   #1220
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Wychodzimy
Super
W donu zawsze najlepiej, no i koncertów sąsiadki juz nie będziesz musiała sluchać

Cytat:
W sumie racja! Czemu to zawsze kobieta ma się faszerować tabletkami albo implanty sobie wszczepiać?!

Haha, u nas w nocy też była kupowa armata, ale na szczęście tylko przewijak ucierpiał, nie doleciało do łóżka

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Ja kiedyś brałam i na szczęście obeszło się bez żadnych "atrakcji" i skutków ubocznych.

Dzięki

Super!
W moim przypadku wszelkie hormony odpadają a nie jestem fanką spirali. Wazektomia kosztuje 2 tysie, na dluzsza metę chyba taniej wychodzi niz inne metody

Stary 2016-08-03, 08:59   #1221
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Gabi po szczepieniu. Byla dzielna. Kiedy podac paracetamol? 38st?
.
Powyżej 38 stopni I ja dałam kiedy darła się niemiłosiernie przez dwie godziny w nocy, bo to też przeciwbólowe jest.
Stary 2016-08-03, 09:01   #1222
agusiia69
Zakorzenienie

U nas dziś też była w nocy wielka kupa do tego stopnia ze musiałam mała cała przebierać wsio posZło po plecach i bokach. Ale tak to jest gdy robi kupę raz na 2-3 dni
Stary 2016-08-03, 09:27   #1223
ania230
Zakorzenienie

Dziecko mi pieknie spalo i zaczeli kosic i po spaniu :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-03, 10:17   #1224
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecko mi pieknie spalo i zaczeli kosic i po spaniu :/

U mojego sąsiada znów coś kują mlotem pneunatycznym... Ale oni remontuja od wiosny więc Marcelina przyzwyczajona od pierwszych dni do remontowych dźwięków.

Moze wyjdź z Mają na spacer

Stary 2016-08-03, 10:35   #1225
zabciajs
Zakorzenienie

Chciałaby któraś z Was kupić delicol? Cała nieotwarta oczywiście buteleczka
U mnie taniocha
Nie używam już, a kase doloże na emolient do ciemnienouchy hehe
Stary 2016-08-03, 10:35   #1226
kanwa
Zakorzenienie

Dziewczyny podobno przy szczepieniach nie wolno podawać paracetamolu.

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 10:38   #1227
fiazo
Zakorzenienie

Ja dziś walczę od rana z usypianiem. To przyszli lek podawać, to chodziliśmy na bioderka. Co uśpię to coś lub ktoś wybudza. Przy okazji pobytu sprawdzili nam bioderka i wszystko dobrze

Synek
Stary 2016-08-03, 10:38   #1228
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
U mojego sąsiada znów coś kują mlotem pneunatycznym... Ale oni remontuja od wiosny więc Marcelina przyzwyczajona od pierwszych dni do remontowych dźwięków.

Moze wyjdź z Mają na spacer
Czekam na koleżankę i wyjdziemy.

Wkurzylam się bo chciałam dzisiaj kupic huśtawke dla Mai była w opcji kup teraz a teraz patrze babka dala ja do licytacji :/ i teraz się zastanawiam czy uda mi się kupic do tej kwoty co było kup teraz.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-08-03 o 10:44
Stary 2016-08-03, 10:53   #1229
CarycaKatharina
Zadomowienie

Kanwa mi pediatra mówiła ze paracetamol moge, wiec chyba wolno.
Stary 2016-08-03, 10:54   #1230
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Dziewczyny podobno przy szczepieniach nie wolno podawać paracetamolu.

Mi również mówiła o paracetamolu ze można

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości