|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
A po co baza montowana pasami, skoro jak nie ma ISOFIXu to sam fotelik się montuje pasami?
Nie ogarniam tego, moje auto jest stare i nie mamy w nim ISOFIXu, a jakoś z malcem trzeba będzie jeździć.
|
#483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
godzinę. do metra 20 min jazdy samochodem. autobusami 1h20m, ale przynajmniej można się wyciszyć, bo w samym centrum Wawy w tym kipiszu i tak bym mieszkać nie chciala.
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baza nie jest niezbędna, spokojnie można się bez niej obejść. Kwestia co kto woli. Jak szukaliśmy fotelika to przejrzeliśmy testy bezpieczeństwa ADAC i szukaliśmy w naszym przedziale cenowym jak najlepszego. Noi w samochodzie był system isofix więc to też zadecydowało o wyborze.
|
|
#486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak byłam nastolatką to był to jakiś tam problem dla mnie, powód do kompleksów, ale szybko z tego wyrosłam Jestem przyzwyczajona do tego że jestem mała filigranowa xs, więc pojawiające się krągłości i związane z tym niewygody są dla mnie dość zaskakujące Jakiś tam push up mam, ale zdecydowanie wole koronkowe, tasiemkowe przylegające do ciała cudeńka niż gąbczaste pancerze
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie słyszałam o bazie mocowanej pasami.
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tak naprawdę to zwiększa komfort użytkowania. Zamiast za każdym razem przypinac fotelik pasami to po prostu wpinasz w bazę i już. Ja mam isofix w samochodzie, ale wybrałam fotelik bez bazy. Brałam pod uwagę koszt, używanie w innych samochodach itd Baza na pasy, spełnia tą samą funkcje co baza na isofix, tyle że montujesz ją pasami. |
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
To tak na szybko. Niektore rzeczy są tylko mi znane, chodzi o dekoracje pokoju. Mogę wyjasnic jak kogos interesuje.
POKOJ Stokke Mini? Baby Bed Commode IKEA Chair Footrest Changing mat Changing mat covers Animal Prints Bambi light Diper Bin Shelves Wet Wipes Box Bed Bumper Blankets Swaddles World Rug Owl Light Skip Hop Bed Mobile Bed Sheets Winter Sleeping Bag Matrass Protection for bed Baby Gym Futon Quilt Tetra Swadlers Deer Pillow Basket for blankets/toys IKEA stool/table? WÓZEK Bugaboo Buffalo Cybex Cloud Q Car seat Base do the car seat Sleeping Bag to the car seat Umbrella Mosquitiera Wet Wipes Box Mini Diper Backpack Skip Hop Mufka Sheets Butterfly pillow JEDZENIE Medela Swing Breast Pump Medela Bottles Bottle Sterilizer Bouncer Stokke Stokke Steps chair Bibs Bottle Warmer Drying rack for bottles Bags to freeze the milk? UBRANIA Thin hats Winter hat Pyjamas Body short sleeve Body long sleeve Pants Shoes Socks Bear Suit AKCESORIA Solly Baby Carrier Thermomether Pacifier Pacifier Holder Baby Bath Towels with hood Breathing Monitor Birth Announcements Cards Brush, Nail Clipper Bath Thermomether Skip Hop Waterproof Mats Nose Aspirator Frida Baby Hamper KOSMETYKI Pampers Wet Wipes Weleda Soap Pupa Cream Rash Cream Baby Ear Buds Cotton Pads Cream for Cold weather Washing Liquid Octenisept Spray for nose Sab Simplex MAMA Nipple Cream Nursing Pads Nursing gowns Nursing Bras |
|
|
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego nie mogę zdecydować się na zmianę
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#496 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to się łączy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tyle, że brak tego drugiego pokoju. Koleżanka kupuje mieszkanie, przejrzałam rzuty mieszkań i w 46m jakiś architekt zmieścił 3 pokoje delikatne jak ruchy motyla ja to ładnie brzmi Cytat:
W autobusach puściutko, w takiej stolicy mogłabym mieszkać ![]() Cytat:
Bardziej zazdroszczę, tego Twojego małego XS, bo ja to taka S… Ciekawe co będzie po ciąży… Chciałabym schudnąć, ale zobaczymy ile dam radę.
|
|||||
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Najgorzej, że to wszystko trzeba na raz kupić… |
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, to nie wiedziałam, że z tą bazą tak można jak nie ma ISOFIXu, a wkleicie jakieś przykłady? Nie mogę tego w necie znaleźć
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Nam się udało używana bazę + fotelik Maxi Cosi Cabriofix w super stanie, jak nowe za 120€ kupić
a nowy komplet to cena gdzieś 300€ w Polsce pewnie podobnie :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innych nie znam bo tej firmy się trzymaliśmy.A co do metrażu. Mam 58m2 i 4 pokoje Nasza sypialnia jest tak wąska, że się łóżko w poprzek nie mieści
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie dlaczego od razu? Ja zaczynam powoli juz od teraz.
|
|
|
|
#503 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie, chyba najlepiej kupować w każdym miesiącu coś. Nie wyobrażam sobie jakbym przed po porodem miałabym to wszystko kupić. I tak wydaje mi się dużo, a jest pewnie wiele rzeczy o których nie mam pojęcia
Co warto kupić w Ikei? Będę miała okazję być tam tylko raz, więc nie chciałabym o czymś zapomnieć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Lorelei24 Czas edycji: 2016-08-03 o 13:12 |
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do Warszawy jeżdżę załatwiać jakieś sprawy, do lekarza, do rodziców i na rozrywkę ale za to mam hamak, dziecko będzie miało swój własny ogród do biegania, więc plusy też widzę, nie będę mówiła, że tylko są minusy
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
U dr Ustianowskiego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, i pewnie zabezpieczenia będę kupować, na allegro też są. Ja mam ikee prawie pod domem więc takie pierdoły pewnie ogarnę później Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2016-08-03 o 13:36 |
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o łóżeczkach z ikei? ja niestety tylko na fotkach oglądałam, na żywo w sklepie jeszcze nie. chodzi mi zwłaszcza o takie białe co te dłuzsze boki ma szczebelkowe. zastanawiam się czy te łóżeczka są solidne w miarę
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio to oglądałam je na żywo i w sklepie prezentują się ok. Nie wiem jak po paru latach...Ja chyba zdecyduję się na łóżeczko z VOXa (który też nie grzeszy z jakością) bo wg mnie ładniej się potem składa do otwartego - nie ma tych wysokich bocznych płyt. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

masakra była. Urodziła się córa i tam z nią mieszkaliśmy przez prawie 3 lata :/ ciasnota taka,że ciężko było się ruszyć, ale nie chcieliśmy brać kredytu na mieszkanie na 30 lat
godzinę. do metra 20 min jazdy samochodem. autobusami 1h20m, ale przynajmniej można się wyciszyć, bo w samym centrum Wawy w tym kipiszu i tak bym mieszkać nie chciala.
A nie używasz stanika push-up?
jak byłam nastolatką to był to jakiś tam problem dla mnie, powód do kompleksów, ale szybko z tego wyrosłam
Jakiś tam push up mam, ale zdecydowanie wole koronkowe, tasiemkowe przylegające do ciała cudeńka niż gąbczaste pancerze