![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem idealna spacerówka w teren jest Bumbleride Indie. No i rozkłada sie na płasko.
fab starszak cały czas czasem jezdzi w wózku. Szczególnie jak zależy mi, zeby gdzies szybko dojść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
Fab, ladniutki ten wozek. Ale widze, ze mozna go od urodzenia z gondola uzywac, tak?
Gratulacje dla wszystkich dzielnych maluchow po szczepieniach ![]() A propo wozkow, czy tylko dla mnie wozenie 3-4 latkow jest dziwne? No 3 jeszcze przezyje. Ale jak widze takie wielkie dzieci w wozkach to dla mnie to komicznie wyglada. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Bylismy dzis z antkiem w miescie, bo musialam pozalatwiac pare spraw, bylismy w chuscie, bo nie chcialo mi sie targac z wozkiem autobusem. I chyba antek ma dosyc bliskosci, bo pod koniec juz plakal, na rekach plakal. Polozylam go i zaczelam sprzatac a ten wielki usmiech. Smutno mi sie zrobilo :p |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Z deszczem w butach
|
Fab moja corka jezdzila max do 2lat, od 18msc juz chyba tylko na zakupach i podczas wyjazdu do Londynu. Ale wlasnie my mieszkamy poza miastem i nie chodzimy w jakieś konkretne miejsca. Choc do sklepu (w sumie 2 km) corka zasuwa tam i z powrotem bez zajakniecia przy mnie. Tylko tatus musi coreczke ciagle na rekach nosic (teraz juz raczej na barana niz na rekach w sumie), tak sie dal wychowac to ma teraz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymek też już nie lubi chusty i chyba wydałam niepotrzebnie tylko kasę. W sumie może go miałam kilka razy zamotanego a na dworze nie byliśmy ani razu. Nie czuję się pewnie w wiazaniu. Chciałam zaczekać na jesień ale wtedy to już chyba będzie za późno żeby ją polubil Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
A może się złości, bo nic nie widzi? Próbowałaś wiązania na plecach? Ja powoli będę musiała spróbować, bo kociakowi głowa tylko chodzi na prawo i lewo, z pleców widziałby więcej.
Co do chwalenia to mi też mąż mówi, że dobrze sobie radzę, fajnie się małym zajmuję. Za poród też chwalił, ale znajomym za bardzo o tym nie opowiadamy, większość jeszcze nie ma dzieci, więc po co mają słuchać, chociaż u nas niby nic strasznego się nie działo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Co za niereformowalny czlowiek.
Ja sie tu sram bo boje sie jak pozniej malutek zniesie szczepienie a moj maz sie mnie pyta czy bede znowu zla gdy sobie wyjdzie na piwo do kolegi. No az nie wierze. Ale nie zamierzam sie prosic zeby został. Pewnie sama bede czuwac w nocy nad synkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Iwonia, a jak powiesz, że będzie Ci przykro, to co on zrobi? Pójdzie i tak?
Dziewczyny znalazłam dzisiaj taką sukienkę w lumpku, myślicie, że nada się na chrzciny czy zbyt codzienna?ImageUploadedByWizaz Forum1470244532.816412.jpg
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem juz zmeczona tym ze z nikad nie mam pomocy. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas antek bardzo lubi, ale potem juz za dlugo chyba bylo ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Ja bym powiedziala tak bede zla. Albo jutro ty powiedz, bedziesz zly jak pojde na piwo do kolegi? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Aggsek jak dla mnie super. Uwielbiam 'zwykłe' krecje, nie podoba mi się przesadne strojenie dzieci.
Fajna i wcale nie za prosta
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Widzi ze jestem wkur...powiedzialam zeby zszedl mi z oczu bo i tak nic tu po nim. Siedzi. Nie polazł. Nie odzywa sie. Chyba ze czeka az tamten po niego przyjedzie
Ja juz mu tyle razy mowilam co czuje ze wiecej nie zamierzam. |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup białego bodziaka pod spód w razie gdyby było zimno i będzie ekstra
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-08-03 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Manu solidaryzujemy sie. Zaraz musze sciagnac mleko do rozpuszczenia w nim zelaza. I pewnie jedna reka laktator a na drugiej niuniutek. Zartuje nie dam tak rady. Maly juz pare dawek ma pominietych przez to ze wieczorami czesto jestem sama i nie mam jak sciagnac. Niepotrzebnie czekam z tym do wieczora bo wiadomo umiesz liczyc??? Licz na siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wk@?(ia mnie tez to ze pracuje w domu. Wstaje o ktorej mu sie podoba, a dla mnie chwili ani pomocy 0. Mam wrazenie ze jakby wychodzil z domu troche by tesknil i moze Zo chociaz by sie zajal. Nie wiem jak to dalej bedzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
Co do facetów to Wam współczuję...mam podobnie. Trochę zmadrzal jak 4 tygodnie temu poszłam do rodziców...ja już nie oczekuję, że on się domysli...wykrzykuje mu to. W ogóle cały czas się klocimy....jutro idę do rodziców, bo on będzie robił odmrowczanie w mieszkaniu i nie chcę, by mała się nawdychala tej całej chemii...
#679 |
Zakorzenienie
|
Strasznie wam współczuję przypraw z mężami
![]() Iwonia, może dlatego że o Twoim akurat znaMy więcej szczegółów niż o innym ancymonach, to powiem że przegina pęto i to grubo. Ja bym nie siedziała cicho. Na Twojej głowie są obowiązki z 3 miesięcznym Igorem. Zaraz będą z 3 letnim i 13 to letnim. Pomyśl o tym, bo lepiej pewnie nie będzie widząc co odpierd&#/#. Nie mówię już o tym że akurat to piwo dość często mu się zdarza ? Jeśli się mylę, to przepraszam, nie jest moją intencją obrażenie kogokolwiek
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-08-03 o 19:24 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwonia na mojego zejdź mi z oczu działa wyśmienicie!! ![]() Siedzi koło mnie na kanapie i bawi się z Tymkiem jak to do Was pisze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego jestem tu sama jak palec, teraz nawet nie mam do kogo pojsc sie wyzalic. Mieszkamy tu 3 lata, a moi rodzice byli u nas raz na poczatku. Prosze zeby ktos do nas przyjechal i nic. Kazdy ma wazniejsze sprawy. Przepraszam, ze tak dzís medze ale juz mi sie ulewa. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Ej a pamiętacie jak dwa dni temu pisałam że koniec z szumami w naszym domu i oduczam Ninę, a dziś napisałam że kupiłam szumisia
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Sory za literowki ale Igorasek mi spi na prawym przedramieniu.
![]() Został. Stukal tylko esy-pewnie do niego ze mu nie pozwolilam wyjsc. Akurat malutek sie obudzil i plakal a ja z laktatorem sie szarpałam to moze dostrzegl ze jest wieczorami potrzebny. Najdziwniejsze jest to ze on na prawde uwielbia niunia ale ma te swoje odchyły jak tamtem ciagnie na piwo to jeszcze chyba mu nie odmôwił. Za to mi potrafi. Dzis przegial. Nawet nie bralam pod uwage ze nas moze zostawic po szczepieniu. Tylko w razie potrzeby tmrazem bedziemy nosic niuniutka. Po pierwszym mocno plakał to moj wymyslil zeby zawczasu dac mu pedicetamol i bedzie spac spokojnie. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Manu widze ze masz jeszcze gorzej z tym brakiem jakiejkolwiek pomocy od niego. U mnie zajmuhe sie Igoraskiem ladnie. Tylko usypianie mu czasem wyjdzie czasem nie. No i te wyjscia bo przeciez ma prawo. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Wiecie co niedawno tak zartem sniechem cos wspomnialam o drugim a on zapomnij w zadnym wypadku. Wiec sie pytam co rzeczywistosc z dzieckiem okazala sie inna niz myslales? A on ze raczej ja okazalam sie inna i nie zamierza po raz drugi z drugim dzieckiem wysluchiwac zeby siedzial z nami caly czas i nie wychodzil na piwo. ![]() ![]() Dodam na marginesie ze zawsze wychodzil mimo ze prosilam zeby zostal. Dzis jest pierwszy raz ze zostal a nie prosilam tylko powiedzialam zeby poszedl bo i tak nie moge liczyc na niego kiedy potrzebuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Iwonia, Fab dziękuje za zainteresowanie moim zniknięciem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Raz nie zawsze
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
manu wpadaj do nas, moge gruchać do dwóch niemowlaków zamiast jednego, żadna różnica
![]() Myśle, ze w kwestii wózków duzo zależy od trybu zycia. Na wakacje jak nigdzie nam sie nie spieszy nawet nie bierzemy wózka. Ale do złobka mamy 1,5 km, rano ciągniecie młodego czasem graniczy z niemożliwością. A zdecydowanie wole iść na piechotę z wózkiem niz brać samochod. Ostatnio co prawda głownie jezdzi na rowerku i to nas ratuje, ale wózek wciąż jest w grze. Na przykład jak musze zrobic zakupy z dwójka na pokładzie - wózek wtedy neutralizuje młodego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie to, że pisałaś że jest spoko to bym się obawiała, że was gdzieś przyskrzyniła i dlatego nam zaginęłyście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |||
Zakorzenienie
|
Monanka, haha
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak będzie za miesiąc dobra, to chyba faktycznie zostanę przy niej ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zadomowienie
|
A Ule zaczelam wrzucać na plecy. Ale nie czuje sie z tym zbyt pewnie. Tym bardziej, ze jest zdecydowanie mniej zadowolona niz na brzuchu. W sobotę widzę sie z doradca, moze cos wymyśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.