|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
dobrze ze żadnych wiekszych problemów nie ma w zwiazku z tym paralizem. My też chodzimy późno spać. Tzn. Ok 24.00 bo wcześniej Olinek robi sobie tylko drzemki takie jak w dzień tzn po 30min a dopiero koło północy zasypia na nocWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Badzia spóźnione życzenia urodzinowe dla Ciebie sto latWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
ojej ja bym padla jakby mi maly chodzil spac o polnocy u nas max 20 i spi ale przewaznie o 19 klade go spac podziwiam ze wytrzymujesz do polnocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3993 |
|
Raczkowanie
|
Też padam jak już idę spać, ale w sumie chyba już się przyzwyczaiłam
ale fajnie byłoby jakby zasypial o 20Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3994 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3995 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj znów jakiś biedny jest. On zawsze jak się obudzi to zaciesza na całego a dziś to rano miał na czole napisane "czemu matka dałaś mi wczoraj tyle ryczeć"... i spuchnięty od wczorajszego płaczu.Tą nóżką trochę więcej rusza ale to nadal nie to co normalnie. Ja dzisiaj kibluję w domu. Nic mi sie nie chce robić. Cytat:
Dobrze, że jednak tata go przeszedł w ten sposób a nie inaczej.
|
|
|
|
#3996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
maleństwo Edytowane przez SzczesliwaNarzeczona Czas edycji: 2016-08-03 o 16:19 |
|
|
|
|
|
#3997 |
|
Rozeznanie
|
Czesc kobietki.
My po badaniach u okulisty niby niczego nie wykryl a jednak te dziwne akcje z oczkami sie zdarzaja :/ juz nie wiem o co chodzi rajku nadrobic Was to bylby prawdziwy cud
Edytowane przez Vivien26 Czas edycji: 2016-08-03 o 17:28 |
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzis znow u tz na wsi. Zosia na jalas godzine zostala z bratowa i o dziwo nie plakala chociaz nie zba jej i nawet ja uspal i to szybko😨 jak ci ludzoe to robia ja tak nie umiem z wlasnym dzieckoem 😱 no i duzo na dworzu jestesmy jej 6 letni brat cioteczny uparl sie na wozenie wozkiem 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, jestem mistrzynią 😀 przez 6 dni na wakacjach zgubiłam 5 tetr 😀 musimy kupić nowe tetry, bo zaraz nie będzie ani jednej 😂😂😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4001 |
|
Rozeznanie
|
agnieszka hihi przynajmniej masz nowe
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Raczkowanie
|
Co muszę zrobić żeby wrócić do klubu? Chciałam wrzucić zdjęcia Olinka
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia moze hraabina lubi nowe twarze
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Ok zgłoszę się; )
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Hej 😊 my wczoraj u rodziców, sesja, na szybko w kiku i pepco. Dzisiaj od rana do wieczora u teściów. Dzieci padły o 21. Jutro będę sprzątać troche, zrobię ogórki w musztardzie, na 17.40 mam wizytę u gina, wracam uspac dzieci a później śmigamy sie poszwedac po mieście 😊
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
jestinna współczuję
dobrze choć tyle, że nie ma poważnych konsekwencji.agaczilla ale super, bawcie się dobrze jutro. Moja córa też śpioch, w dzień śpi 5-6h a w nocy 11-12! Amb, Aninis ja też jestem za rodzicielstwem bliskości, ale jestem też za tym żeby nauczyć dziecko spania i wysypiania się jak ktoś mi mówi że śpi z dzieckiem, to zawsze myślę sobie, że prosi się o kłopoty. To oczywiście moje zdanie, nie chcę nikogo obrazić, po prostu takie są moje doświadczenia w tym temacie. Ja przyzwyczajałam dzieci od pierwszych dni życia do spania we własnych łóżeczkach i bez płaczu i bez problemów zawsze zasypiały szybciutko same. Do tego szybko zaczęły przesypiać bez karmienia całe noce- najstarszy miał 2 miesiące jak spał ciągiem 12h, średni 4, a Paulinka 3 miesiące. Do tej pory chodzą spać między 19 a 20 i idą spać chętnie że aż miło, zasypiają zupełnie sami. Czy naprawdę śpiącemu dziecku potrzebny jest rodzic obok? Rano jak przyjdą się przytulić, to fajnie, super. W dzień też mamy mnóstwo przytulasów i innych czułości. Ale uważam, że noc jest do spania i to jest wspólny czas dla mnie i tż. Poza tym chyba bym się wykończyła gdybym miała jeszcze karmić w nocy. |
|
|
|
|
#4008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kupiłaś coś w pepco? Ja dziś tam zajrzałam i kupiłam z 4 bluzeczki i jedna grubsza bluzę i spodnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i jak się budzi to z głodu więc wstaję nawet kosztem wykończenia a po północy jestem już tak nieprzytomny, że biorę go do łóżka 😊Cytat:
||
|
|
|
|
#4011 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Weszłam poczytać co u Was, bo Marta szaleje od 6,więc mój dzień będzie długi ☺ Jestina - przykro mi, Agata- baw się dobrze! A jak tż,dobrze już? Caramel- a karmisz mm czy piersią? Nie znam dziecka na piersi,które tak śpi. Marta- wspolczuje Ci bardzo tych pobudek,Sz. był identyczny,przełom nastąpił ok 8 m-ca więc może u Was też tak będzie! ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
W pepco kupiłam tylko ramkę zlozona z kilku ramek żeby sobie fotki z sesji wywołać i powiesić 😊 i butelkę Patryskowi 😊
Aga z chłopem różnie. Ale da się żyć.. A wiecie jak się wystraszyłam...jedziemy do rodzicow a on po chwili lapie sie za bok i jęczy ze go boli...myślę co jest grane a tu osa mu wlazala pod koszulkę i uzarla w 3 miejscach...M jest uczulony...lekko spuchl to mu dalam Aerius i zeszlo |
|
|
|
|
#4013 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może dlatego że są przyzwyczajone od pierwszego dnia, że śpią w swoich łóżeczkach, w swoich pokojach. Podobno każdy, czy dorosły czy dziecko rozbudza się w nocy kilka/kilkanaście razy i od razu zasypia nawet tego nie pamiętając. Pod warunkiem że budzi się w takich samych warunkach jak zasnął. Pewnie że zdarzają się noce że dzieci mi się budzą, np Paulina jak miała te alergiczne zmiany na skórze i bardzo się drapała, widać było że bardzo ją swędzi. Wtedy miała takie noce że budziła się chyba po kilkanaście razy, ale wystarczyło jej dać smoczka i od razu głowa w bok, oczy zamknięte i spała dalej. Cytat:
Paulina np w ogóle je dość rzadko, ale sporo. Ona zjada tylko 4, sporadycznie 5 posiłków na dobę, ale jej porcja mleka/mleka z kaszką to 200-240ml. |
||
|
|
|
|
#4014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry.U mnie mala tez jak spala w lozeczku budzila sie co troche teraz spi ze mna i jest tylko jedna pobudka na szybkie mleczko.Ze starsza corka bylo to samo spala ze mna ale potem z przelozeniem do swojego lozka i samodzielnym spaniem nie bylo najmniejszegi problemu
|
|
|
|
|
#4016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz że tak naprawdę większa część dzieci w wieku naszych nie potrzebuje karmienia w nocy, tylko traktuje pierś jak smoczek bo tak są nauczone i nie potrafią spać inaczej? A nocne karmienie 12+ miesięcznego dziecka jest już dla niego wręcz niezdrowe? ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ja uważam że spanie razem to pewnie dla niektórych wygodne rozwiązanie, tylko na pewno nie uczy niczego dobrego. Nikogo nie przekonuję na siłę, tylko piszę jak moje dzieci się nauczyły spać. Nie wiem może cała trójka jest po prostu jakimś ewenementem, a może takie metody są skuteczne skoro cała trójka śpi ładnie choć charaktery mają różne. |
|
|
|
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#4018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym nawet jak karmiłam najstarszego piersią, to od zawsze był przyzwyczajony do butelki, po prostu często odciągałam mleko, bo miałam przy każdym dziecku mało pokarmu, więc co któryś posiłek dostawał z butelki zamiast z piersi. Dzięki temu nigdy nie miałam problemu żeby wyjść z domu sama. No i w okresie kiedy dzieci się budziły w nocy na jedzenie, wstawaliśmy do nich na zmianę z tż. Jak Paulina miała ok 2 miesięcy i przespała nam pierwszy raz 8h to kolejnej nocy spróbowałam ominąć to karmienie które noc wcześniej przespała i zamiast od razu brać butlę, dałam jej smoczka - czasem spała dalej, czasem nie, wtedy karmiłam. W końcu sama z siebie zaczęła spać całe noce. Już od 3 miesięcy nie zdarzyło nam się ani razu, żeby chciała jeść w nocy.
|
|
|
|
|
|
#4019 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Hej ja na szybko.
My po szczepieniu, póki co wszystko super,, Hania waży 7620 g i ma 71 cm ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Czyli waga 75 centyl a wzrost w ogóle poza siatka centylowa taka niby długa, a dziwne bo kojarzę tu dłuższe dzieci, ktoś miał jakieś 73 cm... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- A esor super Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

Szczescie w nieszczesciu, ze to mocny czlowiek i obylo sie bez paralizu czy innych powaznych problemow. Jesli chodzi o spanie w lozku to tez czesto praktykuje i jest to glownie z wygody, zeby nie wybudzac sie podczas karmienia. Przedwczoraj Nina zbuntowala sie i nie chciala isc spac. W lozeczku tez marudzila, wiec polozylam ja na lozku. Udawalam, ze spie, ale nie podzialalo, odkrecilam sie plecami, to zaczela mnie kopac
Wkurzylam sie i wyszlam z pokoju a ta w najlepsze ryla glowa po lozku i podnosila wysoko dupke do gory. Taki maly kret
Pokrzyczala troche i cisza... Tak sie zmeczyla, ze padla i zasnela
U nas jest tak, ze jak obudzi sie kolo polnocy to juz bedzie regularnie sie budzic, wiec zazwyczaj czekam do tej 12 zeby juz sie nie wybudzac. Chociaz teraz ladnie spi w nocy, to zdarzaja sie noce z kilkoma pobudkami. Popsulo sie nam niestety usypianie

ojej ja bym padla jakby mi maly chodzil spac o polnocy u nas max 20 i spi ale przewaznie o 19 klade go spac 

jak ktoś mi mówi że śpi z dzieckiem, to zawsze myślę sobie, że prosi się o kłopoty. To oczywiście moje zdanie, nie chcę nikogo obrazić, po prostu takie są moje doświadczenia w tym temacie. Ja przyzwyczajałam dzieci od pierwszych dni życia do spania we własnych łóżeczkach i bez płaczu i bez problemów zawsze zasypiały szybciutko same. Do tego szybko zaczęły przesypiać bez karmienia całe noce- najstarszy miał 2 miesiące jak spał ciągiem 12h, średni 4, a Paulinka 3 miesiące. Do tej pory chodzą spać między 19 a 20 i idą spać chętnie że aż miło, zasypiają zupełnie sami. Czy naprawdę śpiącemu dziecku potrzebny jest rodzic obok? Rano jak przyjdą się przytulić, to fajnie, super. W dzień też mamy mnóstwo przytulasów i innych czułości. Ale uważam, że noc jest do spania i to jest wspólny czas dla mnie i tż.
kupiłaś coś w pepco? Ja dziś tam zajrzałam i kupiłam z 4 bluzeczki i jedna grubsza bluzę i spodnie
może dlatego że są przyzwyczajone od pierwszego dnia, że śpią w swoich łóżeczkach, w swoich pokojach. Podobno każdy, czy dorosły czy dziecko rozbudza się w nocy kilka/kilkanaście razy i od razu zasypia nawet tego nie pamiętając. Pod warunkiem że budzi się w takich samych warunkach jak zasnął. Pewnie że zdarzają się noce że dzieci mi się budzą, np Paulina jak miała te alergiczne zmiany na skórze i bardzo się drapała, widać było że bardzo ją swędzi. Wtedy miała takie noce że budziła się chyba po kilkanaście razy, ale wystarczyło jej dać smoczka i od razu głowa w bok, oczy zamknięte i spała dalej.