![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jasna cera plus ciemne włosy? co sądzicie?
Cytat:
![]() Mam bardzo jasna skore o cieplym, zoltawym podtonie. Czarne, chlodne brwi. I naturalny kolor wlosow w kolorze sredni braz. Bylam przez chwile ciemna blondynka - wlasciwie kolor wygladal jak jasniutki, zlotawy braz. Wygladalo to nijak, nie dosc ze rozmylo mi rysy to jeszcze w zestawieniu z czarnymi brwiami.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moja kolezanka z grupy jest dyplomowana wizazystka, na analizie kolorystycznej sie zna. tego dnia zalozylam lososiowa koszulke i chlodnoblekitna koszule na to, kazala mi sie przyrownac oba odcienie do skory. rzeczywiscie, przy chlodnym blekicie skora wygladala na chora, a cieply lososiowy kolor rozpromienial ją i swietnie komponowal sie. ona mowila mi, ze przykladanie kolorow do skory to jedyna pewna metoda, bo oczy i kolor wlosow czasem bywaja mylace, a u niektorych osob analiza kolorystyczna trwa nawet z 2h ![]() ![]() przegladalam swoje stare fotki i rzeczywiscie korzystniej wygladam w jasnych, zywych kolorach, niz smetnych, ciemnych i chlodnych. dlatego nie chce Cie wprowadzac w bląd w dodatku nie widzac Cie na zywo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Truskawkowawiosno - dzieki Ci wielkie za obszerna odpowiedz
![]() ![]() Szczerze mowiac ja jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o analize kolorystyczna. Tzn. bylam dopoki sama nie przeszlam jej - tu, na wizazu. Mialam duze watpliwosci - dlaczego, zaraz wyjasnie - wiec naczytalam sie mnostwo roznych artykulow i porad. Po tym wszystkim - tak na wyczucie potrafie rozpoznac typ kolorystyczny, ale nie ufam sobie pod tym wzgledem z racji, ze to wiedza nabyta na wlasna reke. Szczerze mowiac wygladalas mi na fotkach na typowa wiosne - myslalam, ze uzywasz tych srebrnych plukanek dlatego, bo rozjasniasz wlosy i wychodza zoltawe ![]() ![]() ![]() Chyba tak to jest, ze najtrudniej nam ocenic samych siebie. Moja siostra jest wiosna, ktorej musialam udowodnic, ze NIE JEST latem, za ktore sie uwazala. A ja...Coz, jestem "nietypowa jesienia", a bylam przekonana ze jestem krolewna sniezka - zima ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia w wymianie kolorowki i garderoby. ja na poczatku bylam zalamana, ale po kupieniu odpowiedniego podkladu dalej jakos poszlo ![]() ![]() A tak na marginesie. Szukalam czegos mniej pracochlonnego na szybszy porost wlosow. bo jestem leniem i mam juz dosc poswiecania swoim wlosom 50% doby, ktora wole jakos w inny sposob spozytkowac...I patrz co znalazlam http://www.guam.istore.pl/sklep,385,...,308116,0.html Slyszalas moze o tym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
ja mam jasną cerę...A nawet bardzo jasną i ciemne włosy. Mozę czarnych nie mam-mam brązowe (taki średni brąz) ale słyszę często że jest mi w im do twarzy .
![]()
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
No ja jestem ciekawa czy taki szampon mozna stosowac podczas odpuszczania swoich wlosow
![]()
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
podbijam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Dot.: wiecie co słyszałam?ciekawe czy to prawda
Bardzo podoba mi się zestaw czarne włosy + blada cera. Sama jestem jasna i mam czarne włosy chociaż jestem chłodnym latem. Ale jeśli widze np. gothki które mają tone białego pudru na buzi to już niezbyt mi się podoba, ale naturalna blada cera owszem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
a propo przejścia z jednego typu kolorystycznego w drugi
Rihanna przy swojej pierwszej płycie była ciepłym typem: brązowe włoski, koloru ubrań wiosny i jesieni Obecnie wiadomo: czarne wlosy, jasniejsza cera, inna paleta kolorow i efekt zimy
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nie ma określonej reguły
![]() Zależy to tylko i wyłącznie od naszych upodobań i oczywiście tego co nam pasuje... Każdy wygląda inaczej i jedna osoba z porcelanową twarzą i ciemnymi włosami może wyglądać zjawiskowo inna nie ![]() Ja osobiście jestem i za jednym i za drugim ![]() Sama mam ciemne (czarne ![]() (mam jasną karnację) a raz staram się być ładnie opaloną ![]() Czytaj: balsam brązujący + ciemniejszy podkład ![]() http://www.premiermodelmanagement.co...x?refnum=37364 http://www.rnbjunk.com/immagini2/nicole3008.jpg
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Uwielbiam takie połączenia!
Sama jestem bardzo blada i czarnowłosa farbowana. Takie połączenie moze wyglądać zjawiskowo,oczywiście po małych poprawkach:P Ale zależy to też od oczów i ..ust! Np uważam ze ładnie bladolicej która ma takie bardziej wyraziste usta i oczy ![]() To moja ulubiona bladolica pani: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Ja też zaliczam się do bladych z naturalnie czarnymi włosami i niebieskimi oczami. Korciło mnie jeszcze niedawno, żeby się przefarbować, może zacząć opalać, ale dzięki wątkowi dla Bladolicych na wizażu zmieniłam zdanie
![]() ![]() I byłam JEDYNĄ dziewczyną w szkole, która przed studniówką nie poszła na solarę (sic!) Podobno taki wygląd mi pasuje i z jaśniejszymi włosami jest mi niedobrze. A co do połączenia ciemna cera+jasne włosy się nie wypowiadam, bo mi szkoda słów. No chyba, że cera jest naturalna a nie pieczona na solarium |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Jestem brunetką o bardzo jasnej skórze i moim zdaniem "komponuję" się całkiem nieźle. ![]()
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co innego, jezeli blada dziewczyna o blond-jasnobrązowych wlosach zafarbuje sie na ciemno, wtedy moze byc roznie, czasem nawet kiepsko. rzadko kiedy taka zmiana wychodzi jej na lepsze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że w ciemnych mi lepiej niż w blond, chociaż to mój naturalny kolor, bo mimo bladej cery mam dosyć ciemną oprawę oczu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Niestety, będę chyba musiała zacząć farbować, bo pojawiły się pierwsze siew i panicznie się tego farbowania boję. mam rozpaczliwie suche włosy. ![]() Cytat:
![]() A mamie nie dogodzisz - dla mam zawsze wyglądamy na niewystarczająco odżywione. ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wiedźma
|
Myślałam. Bardzo myślałam (i nadal myślę). Ale czy henna pokryje z 15, może 20 siwych włosów?
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Ja mam jasną cerę, zielone oczy, ciemną oprawę oczu i brązowe włosy. Jasne włosy mi Bardzo nie pasują, za to ciemniejsze niż mam- owszem,ale musi być dobrze dobrany odcień do koloru skóry
![]() Mój typ urody to Jesień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
mam jasną skórę ,zielone oczy i naturalny ciemny/złoty blond.od jakis 6 lat farbuje sie na różne odcienie brązu .
wyglądało to zawsze bardzo naturalnie ,moja koleżanka poszła w prawie czarny (przy jasnej skórze) i też wyglądała świetnie . zdaję sobie sprawe ,że nie wszystkim zmiana tego typu wyjdzie na dobre ale czasem sie zdarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
A wiec mi sie przytrafilo ze z natury mam ciemne wloski, ciemne oczka i jasna karnacje.... tragicznie to nie wyglada ale uwazam ze lepiej mimo wszystko wyglada sie gdy twarz jest opalona...pokaze to na moim przykladzie- najpierw foto z blada cera, nastepne juz z opaloną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
jestem naturalną blondynką a cere mam tak jasną ze wręcz nie mogę się w ogóle opalać więc wyobraźcie sobie jak musze wyglądac w naturalnych wlosach to dopiero jest trup wszystko zlewa sie w jasnosc i jedną całość a jestem typem osoby ktora raczej woli byc widoczna na ulicy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
ja zdecydowanie wole siebie z opalenizna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.