jasna cera plus ciemne włosy? co sądzicie? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-23, 17:26   #91
tulipanna.
Zakorzenienie

Dot.: jasna cera plus ciemne włosy? co sądzicie?

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
wyglada slicznie ale u pani Zimy, u ciemnego Lata czasem tez, ale u Wiosny i Jesieni
To jaki kolor wlosow polecilabys dla jesieni?
Mam bardzo jasna skore o cieplym, zoltawym podtonie. Czarne, chlodne brwi. I naturalny kolor wlosow w kolorze sredni braz. Bylam przez chwile ciemna blondynka - wlasciwie kolor wygladal jak jasniutki, zlotawy braz. Wygladalo to nijak, nie dosc ze rozmylo mi rysy to jeszcze w zestawieniu z czarnymi brwiami.... poza tym nie chcialabym rozjasniac wlosow.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 18:22   #92
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
To jaki kolor wlosow polecilabys dla jesieni?
Mam bardzo jasna skore o cieplym, zoltawym podtonie. Czarne, chlodne brwi. I naturalny kolor wlosow w kolorze sredni braz. Bylam przez chwile ciemna blondynka - wlasciwie kolor wygladal jak jasniutki, zlotawy braz. Wygladalo to nijak, nie dosc ze rozmylo mi rysy to jeszcze w zestawieniu z czarnymi brwiami.... poza tym nie chcialabym rozjasniac wlosow.
wiesz co jeszcze do niedawna bym sie bawila w analize kolorystyczna przez internet, ale w poniedzialek przezylam ciezki szok. cale zycie myslalam, ze jestem typowym Latem, ubieralam sie w chlodne kolory, malowalam, wlosy meczylam malowaniem na popielaty odcien, ktory trzymac sie nie chcial. a w poniedzialek dowiedzialam sie, ze jestem przeciez Wiosna

moja kolezanka z grupy jest dyplomowana wizazystka, na analizie kolorystycznej sie zna. tego dnia zalozylam lososiowa koszulke i chlodnoblekitna koszule na to, kazala mi sie przyrownac oba odcienie do skory. rzeczywiscie, przy chlodnym blekicie skora wygladala na chora, a cieply lososiowy kolor rozpromienial ją i swietnie komponowal sie. ona mowila mi, ze przykladanie kolorow do skory to jedyna pewna metoda, bo oczy i kolor wlosow czasem bywaja mylace, a u niektorych osob analiza kolorystyczna trwa nawet z 2h zawsze myslalam, ze Wiosny maja jaskrawo zolty lub miodowy blond, a bezowy to kolor typowo chlodny. pod sloncem mam faktycznie zlote refleksy. a wiec na te wiosne czeka mnie wymiana garderoby i kolorowki

przegladalam swoje stare fotki i rzeczywiscie korzystniej wygladam w jasnych, zywych kolorach, niz smetnych, ciemnych i chlodnych.

dlatego nie chce Cie wprowadzac w bląd w dodatku nie widzac Cie na zywo zajrzalam do mojej ksiazki ze studiow, dla jesieni najodpowiedniejsze sa rudawe blondy, typowe miedziane kolory, kasztanowe. z tego co opowiadala moja kolezanka, istnieja podgrupy: np.jasne Jesienie i ciemne. moze lepiej wygladalabys w jakims kasztanku lub typowym cieplym brazie? skoro masz ciemna oprawe oczu? moze brwi wygladaja tylko na czarne a sa ciemnobrazowe? trzeba sprawdzac w ostrym sloncu z tego co wiem nie ma typu cieplo-zimnego analiza kolorystyczna jak juz wspominalam u niektorych nie jest prosta sprawa i latwo mozna sie pomylic
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 19:10   #93
tulipanna.
Zakorzenienie

Truskawkowawiosno - dzieki Ci wielkie za obszerna odpowiedz Zalezalo mi wlasnie na takiej "ksiazkowej" sugestii

Szczerze mowiac ja jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o analize kolorystyczna. Tzn. bylam dopoki sama nie przeszlam jej - tu, na wizazu. Mialam duze watpliwosci - dlaczego, zaraz wyjasnie - wiec naczytalam sie mnostwo roznych artykulow i porad. Po tym wszystkim - tak na wyczucie potrafie rozpoznac typ kolorystyczny, ale nie ufam sobie pod tym wzgledem z racji, ze to wiedza nabyta na wlasna reke. Szczerze mowiac wygladalas mi na fotkach na typowa wiosne - myslalam, ze uzywasz tych srebrnych plukanek dlatego, bo rozjasniasz wlosy i wychodza zoltawe Jak masz naturalny, piekny cieply odcien blondu to...dobrze, ze te Twoje plukanki przestali juz produkowac 70 czy wiecej procent Polek jest latem, wiec nalezace do mniejszosci cieple typy powinny sie cieszyc poki moga

Chyba tak to jest, ze najtrudniej nam ocenic samych siebie. Moja siostra jest wiosna, ktorej musialam udowodnic, ze NIE JEST latem, za ktore sie uwazala. A ja...Coz, jestem "nietypowa jesienia", a bylam przekonana ze jestem krolewna sniezka - zima Farbowalam wlosy na chlodne brazy i na czern, ubieralam sie na czarno, bialo...Stosowalam chlodna kolorowke...Cos mi nie gralo, bo wszyscy od zawsze zachwycali sie tym, jak swietnie wygladam w brazach. Slyszalam mnostwo pochlebnych opinii, ze to kolor postarzajacy, a ja w nim rozkwitam itd itp. Postanowilam poprosic Tapcie o analize. Wyslalam jej fotki bez makijazu w roznych kolorach...I potwierdzilo sie jej wczesniejsze zdanie, ze jestem jesienia. Dowiedzialam sie, ze patrzy sie na skore dekoltu i szyi, bo twarz latwo reaguje na rozne czynniki zewnetrzne i np. zarozawia sie. Coz, na szyi jestem wyraznie zlocista. Dowiedzialam sie tez, ze brwi nie sa przy analizie kolorystycznej istotne. Zdarzaja sie takie smieszne przypadki jak ja, ktore bedac cieplym typem maja chlodny kolor brwi. Ja oczywiscie nie moge byc pewna, ze to czern. W kazdym razie wyglada na czern, a jesli nie jest to czern to z pewnoscia bardzo ciemny chlodny braz. Aha - zawsze wszyscy okreslajac w jakis sposob moje oczy mowili, ze sa czarne. Czarne... Po obiektywnym przyjrzeniu sie im zauwazylam, ze teczowka jest w kolorze brazowego, ciemnego bursztynu Kreski i rzesy - mocno wymalowane, faktycznie czarne. Jak widac dla mezczyzny kolor oka to nie kolor teczowki, tylko dominujacy kolor calosci

Powodzenia w wymianie kolorowki i garderoby. ja na poczatku bylam zalamana, ale po kupieniu odpowiedniego podkladu dalej jakos poszlo I o dziwo okazalo sie, ze mam bardzo duzo ubran w cieplych kolorach, ktore kupowali mi np rodzice - widzacy obiektywnie, w czym mi jest lepiej...Gdybys zobaczyla zdjecie z czasow, kiedy uwazalam sie za zime Wlosy przefarbowane na czern, twarz przefarbowana na rozowo = dominujace podtony: szarosc i zielen. Zrozumialam dlaczego zle sie czulam w swojej skorze - tak, 'niezdrowo'.

A tak na marginesie. Szukalam czegos mniej pracochlonnego na szybszy porost wlosow. bo jestem leniem i mam juz dosc poswiecania swoim wlosom 50% doby, ktora wole jakos w inny sposob spozytkowac...I patrz co znalazlam http://www.guam.istore.pl/sklep,385,...,308116,0.html Slyszalas moze o tym?
Stary 2008-01-23, 19:14   #94
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

ja mam jasną cerę...A nawet bardzo jasną i ciemne włosy. Mozę czarnych nie mam-mam brązowe (taki średni brąz) ale słyszę często że jest mi w im do twarzy .

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 19:22   #95
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

A tak na marginesie. Szukalam czegos mniej pracochlonnego na szybszy porost wlosow. bo jestem leniem i mam juz dosc poswiecania swoim wlosom 50% doby, ktora wole jakos w inny sposob spozytkowac...I patrz co znalazlam http://www.guam.istore.pl/sklep,385,...,308116,0.html Slyszalas moze o tym?
odpisze Ci w watku o przyspieszaniu wlosow
Stary 2008-01-23, 19:25   #96
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
odpisze Ci w watku o przyspieszaniu wlosow
Stary 2008-01-24, 14:28   #97
dagirll
Wtajemniczenie

No ja jestem ciekawa czy taki szampon mozna stosowac podczas odpuszczania swoich wlosow

dagirll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-24, 16:36   #98
Mloda999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mloda999 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie co to za kolor wlosow ma ta dziewczyna na teledysku http://www.youtube.com/watch?v=eDqsLfrfv0w .

I czy jak mam teraz jasniejsze wlosy i przeemaluje na np. ciemny blond to nie bede wygladac bladziej i starzej jesli teraz mam dosc blada cere?

podbijam...
Mloda999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 15:45   #99
Margaret90
Rozeznanie

Dot.: wiecie co słyszałam?ciekawe czy to prawda

Bardzo podoba mi się zestaw czarne włosy + blada cera. Sama jestem jasna i mam czarne włosy chociaż jestem chłodnym latem. Ale jeśli widze np. gothki które mają tone białego pudru na buzi to już niezbyt mi się podoba, ale naturalna blada cera owszem

Margaret90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 21:12   #100
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagirll Pokaż wiadomość
No ja jestem ciekawa czy taki szampon mozna stosowac podczas odpuszczania swoich wlosow
Przepraszam, a co to jest odpuszczanie? nie mam pojecia, a moze znam odpowiedz na pytanie, bo juz go zamowilam
Stary 2008-01-26, 13:50   #101
dezire
Zakorzenienie

a propo przejścia z jednego typu kolorystycznego w drugi
Rihanna przy swojej pierwszej płycie była ciepłym typem: brązowe włoski, koloru ubrań wiosny i jesieni

Obecnie wiadomo: czarne wlosy, jasniejsza cera, inna paleta kolorow i efekt zimy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rihanna_04.jpg (49,7 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rihanna green.jpg (40,0 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rihanna black.jpg (40,9 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rihanna.jpg (31,5 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rihanna blue.jpg (111,5 KB, 204 załadowań)

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-26, 17:05   #102
Aniolek_18
Raczkowanie

Moim zdaniem nie ma określonej reguły
Zależy to tylko i wyłącznie od naszych upodobań i oczywiście tego co nam pasuje...
Każdy wygląda inaczej i jedna osoba z porcelanową twarzą
i ciemnymi włosami może wyglądać zjawiskowo inna nie
Ja osobiście jestem i za jednym i za drugim
Sama mam ciemne (czarne ) włosy i raz używam bardzo jasnego podkladu
(mam jasną karnację) a raz staram się być ładnie opaloną
Czytaj: balsam brązujący + ciemniejszy podkład

http://www.premiermodelmanagement.co...x?refnum=37364

http://www.rnbjunk.com/immagini2/nicole3008.jpg
Stary 2008-02-01, 18:04   #103
Krejzola
Przyczajenie

Uwielbiam takie połączenia!
Sama jestem bardzo blada i czarnowłosa farbowana. Takie połączenie moze wyglądać zjawiskowo,oczywiście po małych poprawkach:P Ale zależy to też od oczów i ..ust! Np uważam ze ładnie bladolicej która ma takie bardziej wyraziste usta i oczy
To moja ulubiona bladolica pani:
Krejzola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 18:47   #104
MalaCzarnaXS
Raczkowanie

GG do MalaCzarnaXS

Ja też zaliczam się do bladych z naturalnie czarnymi włosami i niebieskimi oczami. Korciło mnie jeszcze niedawno, żeby się przefarbować, może zacząć opalać, ale dzięki wątkowi dla Bladolicych na wizażu zmieniłam zdanie Polubiłam siebie i zaczęłam doceniać to, co mam
I byłam JEDYNĄ dziewczyną w szkole, która przed studniówką nie poszła na solarę (sic!)
Podobno taki wygląd mi pasuje i z jaśniejszymi włosami jest mi niedobrze.

A co do połączenia ciemna cera+jasne włosy się nie wypowiadam, bo mi szkoda słów. No chyba, że cera jest naturalna a nie pieczona na solarium
MalaCzarnaXS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-04, 14:56   #105
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margaret90 Pokaż wiadomość
Bardzo podoba mi się zestaw czarne włosy + blada cera. Sama jestem jasna i mam czarne włosy chociaż jestem chłodnym latem. Ale jeśli widze np. gothki które mają tone białego pudru na buzi to już niezbyt mi się podoba, ale naturalna blada cera owszem
Ja się ubieram na czarno i słucham gotyckiej muzyki. Włoski mam naturalny kolor ciemny blond ale farbuję na ciemny brąz - wyglądają jak czarne O wiele lepiej czuję się w ciemnych niż w swoich naturalnych. Mam bladą cerę i nie muszę ładowac na twarz tony jasnego pudru, bo i bez tego wyglądam trochę jak trupik Szczególnie kiedy zrobię sobie jeszcze ciemny makijaż oczu Tylko efekt byłby lepszy gdybym miała duzo dłuższe włosy niż mam teraz, ale pracuję nad tym
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 04:21   #106
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Hortensja Pokaż wiadomość
Ciemne włosy to czarne czy brązowe? Bo to zależy.Czarne nie komponują sie pozytywnie z jasną cerą, a łagodnie brązowe - owszem
Twoim zdaniem.

Jestem brunetką o bardzo jasnej skórze i moim zdaniem "komponuję" się całkiem nieźle.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 10:50   #107
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Twoim zdaniem.

Jestem brunetką o bardzo jasnej skórze i moim zdaniem "komponuję" się całkiem nieźle.
jezeli dziewczyna ma jasną cerę i do tego naturalnie ciemne włosy, to takie połaczenie zawsze pasuje(np. typ Królewny Śnieżki)

co innego, jezeli blada dziewczyna o blond-jasnobrązowych wlosach zafarbuje sie na ciemno, wtedy moze byc roznie, czasem nawet kiepsko. rzadko kiedy taka zmiana wychodzi jej na lepsze
Stary 2008-02-05, 17:14   #108
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
jezeli dziewczyna ma jasną cerę i do tego naturalnie ciemne włosy, to takie połaczenie zawsze pasuje(np. typ Królewny Śnieżki)

co innego, jezeli blada dziewczyna o blond-jasnobrązowych wlosach zafarbuje sie na ciemno, wtedy moze byc roznie, czasem nawet kiepsko. rzadko kiedy taka zmiana wychodzi jej na lepsze
Ja mam mniej więcej tak jak piszesz, blada cera i naturalne włosy blond, farbowane na ciemno - owszem, jest leciutko trupi wygląd ale w takich czuję się dużo lepiej. I jedyną osobą, która mi mówi, że w tych ciemnych jest mi nieładnie jest moja mama.
Stary 2008-02-06, 12:32   #109
nerikka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja mam mniej więcej tak jak piszesz, blada cera i naturalne włosy blond, farbowane na ciemno - owszem, jest leciutko trupi wygląd ale w takich czuję się dużo lepiej. I jedyną osobą, która mi mówi, że w tych ciemnych jest mi nieładnie jest moja mama.
U mnie to tata narzeka, żem bledzioch, ale ja kocham jasną skórę, w połączeniu z ciemnymi włosami to już w ogóle, i tak też wyglądam, świetnie się z tym czuję i z tego co wiem, to podobam się taka innym. Ale mojemu ojcu dogodzić nie sposób, na moją bladość narzeka, a z opalenizny dziewczyny mojego brata, która też ma ciemne włosy, kpi. Dogodzić tu takiemu człowiekowi .
nerikka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-07, 11:48   #110
Finlora
Zakorzenienie

Mnie się wydaje, że w ciemnych mi lepiej niż w blond, chociaż to mój naturalny kolor, bo mimo bladej cery mam dosyć ciemną oprawę oczu
Stary 2008-02-07, 18:24   #111
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

Rzeczywiście mam naturalnie ciemne.
Niestety, będę chyba musiała zacząć farbować, bo pojawiły się pierwsze siew i panicznie się tego farbowania boję. mam rozpaczliwie suche włosy.

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Finfloro - ja z naturalnie ciemnymi też mam wygląd dość trupi...
A mamie nie dogodzisz - dla mam zawsze wyglądamy na niewystarczająco odżywione.
Stary 2008-02-07, 18:25   #112
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Rzeczywiście mam naturalnie ciemne.
Niestety, będę chyba musiała zacząć farbować, bo pojawiły się pierwsze siew i panicznie się tego farbowania boję. mam rozpaczliwie suche włosy.
nie myslalas o hennie nigdy? moze to bylaby jakas alternatywa
Stary 2008-02-07, 18:34   #113
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
nie myslalas o hennie nigdy? moze to bylaby jakas alternatywa
Myślałam. Bardzo myślałam (i nadal myślę). Ale czy henna pokryje z 15, może 20 siwych włosów?
Stary 2008-02-14, 22:22   #114
siódme niebo
Przyczajenie

Ja mam jasną cerę, zielone oczy, ciemną oprawę oczu i brązowe włosy. Jasne włosy mi Bardzo nie pasują, za to ciemniejsze niż mam- owszem,ale musi być dobrze dobrany odcień do koloru skóry
Mój typ urody to Jesień.
siódme niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 11:44   #115
cal
Raczkowanie

mam jasną skórę ,zielone oczy i naturalny ciemny/złoty blond.od jakis 6 lat farbuje sie na różne odcienie brązu .
wyglądało to zawsze bardzo naturalnie ,moja koleżanka poszła w prawie czarny (przy jasnej skórze) i też wyglądała świetnie .
zdaję sobie sprawe ,że nie wszystkim zmiana tego typu wyjdzie na dobre ale czasem sie zdarza
cal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 14:49   #116
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek

A wiec mi sie przytrafilo ze z natury mam ciemne wloski, ciemne oczka i jasna karnacje.... tragicznie to nie wyglada ale uwazam ze lepiej mimo wszystko wyglada sie gdy twarz jest opalona...pokaze to na moim przykladzie- najpierw foto z blada cera, nastepne juz z opaloną.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz_0148.jpg (48,0 KB, 190 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz_0142.jpg (39,6 KB, 286 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz_0156.jpg (32,8 KB, 210 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz_0163.jpg (51,2 KB, 300 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz_0164.jpg (53,8 KB, 95 załadowań)
Stary 2008-02-16, 11:52   #117
littleblack
Przyczajenie

jestem naturalną blondynką a cere mam tak jasną ze wręcz nie mogę się w ogóle opalać więc wyobraźcie sobie jak musze wyglądac w naturalnych wlosach to dopiero jest trup wszystko zlewa sie w jasnosc i jedną całość a jestem typem osoby ktora raczej woli byc widoczna na ulicy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 050.jpg (108,1 KB, 481 załadowań)
littleblack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-16, 12:10   #118
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mundziolek Pokaż wiadomość
A wiec mi sie przytrafilo ze z natury mam ciemne wloski, ciemne oczka i jasna karnacje.... tragicznie to nie wyglada ale uwazam ze lepiej mimo wszystko wyglada sie gdy twarz jest opalona...pokaze to na moim przykladzie- najpierw foto z blada cera, nastepne juz z opaloną.
Bez urazy, ale moim zdaniem opalenizna nie wyglada na Tobie dobrze
Stary 2008-02-16, 13:02   #119
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek

Cytat:
Bez urazy, ale moim zdaniem opalenizna nie wyglada na Tobie dobrze
ja zdecydowanie wole siebie z opalenizna
Stary 2008-02-16, 16:38   #120
serafinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez littleblack Pokaż wiadomość
jestem naturalną blondynką a cere mam tak jasną ze wręcz nie mogę się w ogóle opalać więc wyobraźcie sobie jak musze wyglądac w naturalnych wlosach to dopiero jest trup wszystko zlewa sie w jasnosc i jedną całość a jestem typem osoby ktora raczej woli byc widoczna na ulicy
wyglądasz naprawdę ślicznie
serafinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości