|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Cytat:
Ja wczoraj oglądałam Daleko od nieba. Film piękny. Uwielbiam Julianne Moore, to śliczna kobieta i bardzo mnie urzekła jej stylizacja w tym filmie. Piękne stroje, fryzury, makijaże. Historia smutna.
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
High School Musical 2 - za dużo śpiewania
ogólnie fajne.8/10
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Zupełnie jak miłość mi się podobał
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam ostatnio "Karmel" Nadine Labaki. Fantastyczny!
Super zdjęcia, piękna muzyka, trochę libańskiej egzotyki, film o kobietach, ale bez prostych odpowiedzi, fajny humor. Subtelny. I urzekający |
|
|
|
#4446 |
|
Rozeznanie
|
Hostel 2 -niby kopia jedynki, a jednak zakonczenie strasznie mnie zaskoczylo. Ogolnie podobal mi sie.
|
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
Jestem legendą
chyba robią za duży szum wokół tego filmu
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
książka była zdecydowanie lepsza niż film. Film to produkcja typowo amerykańska z happy endem, książka szokuje opisem psychiki człowieka, który zostaje sam na świecie... choć nie ukrywam, że film też polubiłam.
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś już tu chyba pisałam
Od tamtego czasu obejrzałam spoooro filmów Z tych ostatnich:właśnie skończyłam "Czekolade" - suuper film, żałuję że wcześniej go nie widziałam ,ale nadrobię, na pewno obejrzę jeszcze raz z mamą 10/10"Piraci z Karaibów- skrzynia umarlaka" i "Piraci z Karaibów -na końcu świata" - fajne, lubię takie filmy na odprężenie, a Jack Sparrow jest boski 8/10 x2"Libertine" ("Rozpustnik") , nie da się chyba nie zauważyć, że to kolejny film z Johnym Deepem co poradzę,że uwielbiam go jako aktora no i jest pieruńsko przystojny Film o prawdziwej postaci, tym bardziej godny polecenia 9/10 No to tak do kompletu -"Charlie i fabryka czekolady"- fajna bajka, kolorowa , tylko mnie te umpalumpasy denerwowały, i tak za dużo bliźniaków ostatnio "Prestiż"- Piękny, magiczny film o tym jak pasja może zniszczyć życie, niezła obsada, fajne zakończenie- polecam 9/10 "Dom nad jeziorem"- znana para Keanu Reeves i Sandra Bullock. Jeden z moich ulubionych filmów romantycznych, widziałam 2 razy, obejrzę trzeci 10/10"Crank"- zupełnie inne kino, gość dostaje truciznę, żeby przeżyć musi dostarczać organizmowi adrenalinę, na prawdę niezły 8/10 "Śmierć a pogrzebie"- humor angielski, lubię, polecam- 8/10 "Epic movie"- parodia w stylu "Strasznego filmu" mnie to już bawić przestało. Były śmieszne momenty, ale to za mało 5/10 "Dejavu"- fajny, akcja i "elementy niewiarygodne" , czasami zbyt naciągany 7/10 "Źródło"- nie wiem jak mam ten film ocenić, może nie mam na tyle "wrażliwości" ale nie łapię tego filmu, nie oceniam, nie mieści się w moich skalach Widocznie to wszystkie filmy jakie uważam za godne omówienia, bo wiem że widziałam ich dużo więcej pozdrawiam serdecznie Kinomaniaczki
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
taak...dubbing beznadziejny...
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl i skafander- jakie to głupie tłumaczenie- dlaczego nie tak jak chciał autor- motyl w skafandrze??
Co ja tutaj będe pisać. A jednak trzeba. Aktorstwo najwyższej próby- nie piszę już o głównym bohaterze- to rozumie się samo przez się- ale Seigner, Max von Sydow, ach, wszyscy zresztą... Zdjęcia - co mogą zdjęcia- pokazać całą urodę i istotę świata- świata widzianego w większości jednym okiem... Wydźwięk- nie kręciła mi się żadna łza w oku, choć film do głębi przejmujący i wstrząsający. To jednak inny wstrząs, nie emocjonalno- uczuciowo- łzawy. A bohater- nie był, czy ja wiem, jak to rzec- wzruszający, anielsko- dobry- sam o sobie pisał, że jest cyniczny. I tu czapki z głów- bo film szanuje bohatera, nie żeruje na uczuciach, pokazuje normalnego człowieka- i egocentryka, i wcale nie aniołka. I graniczną, wstrząsającą sytuację, w której się znalazł. Pokazuje też najprostsze ludzkie sprawy, istotę relacji, oddanie i dobro, daje także -paradoksalnie- zastrzyk kopa życiowego. Wyjątkowy film. |
|
|
|
#4453 |
|
Raczkowanie
|
Diabeł ubiera się u Prady
Oglądałam drugi raz. Ten film spodobał mi się głównie dlatego, że był dobrze zrobiony, lekki, odpowiedni na wolne popołudnie czy wieczór. Z grających aktorów znałam jedynie Meryl Streep, która spisała się świetnie. Nie mam do nic do zarzucenia pozostałym aktorom. Bardzo spodobała mi się ścieżka dźwiękowa, według mnie świetnie pasuje do tego filmu. |
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
perełka-20 a to się rozpisałaś
i w większości się zgadzam
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Prawo Bronxu Nic szczególnego, ani rewelacyjnego, ale myślę że do obejrzenia na raz. Niewiele akcji. Ale gra w nim D☠☠☠☠☠ więc nawet z tego powodu warto spojrzeć na ten film. Ocena średnia 5/10 tak jak film
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
|
|
|
#4456 |
|
Wtajemniczenie
|
Wreszcie obejrzałam "Pamiętnik" . Boski! Nic dodać, nic ująć tylko 10/10 !
|
#4457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy takiej ilości filmów jakie widziałam ostatnio, te były na prawdę dobre. A może za nisko je oceniłam A inne które widziałam to "Transformers", "Inwazja", "Godziny szczytu3" , "Szklana połapka4", "Głosy2" -to filmy, przez które przebrnąć można, oprócz "głosów", które uważam za stratę czasu, reszta to takie lekkie kino, które się po prostu ogląda i zapomina. Aaale, zapomniałam, że jakiś czas temu oglądałam "państwo młodzi Chuck i Larry" no i to jest na prawdę fajna komedia z fajną obsadą i na fajny temat 7/10 "Wpadka" dla mnie zbyt naiwna, to nie takie proste wszystko, no ale ogólnie może być 6/10 "Ewan wszechmogący"- tak jak "państwo młodzi..." podobało mi się, fajna, ciepła komedia i fajna postać Boga 7/10No i przecież "Gwiezdny pył"- w końcu jakaś baśń. Dla mnie, miłośniczki tego gatunku 8/10 Aaa, nosz kurcze ostatnio jeszcze "Batman początek"- może być, w zupełnie innym stylu niż reszta "Batmanów" tak 6,5/10 A dodatkowo "Kobieta kot" z Halle Berry, mam słabość do tej postaci (kobiety kota ) więc mi się podobał i film, fajnie pokazane powstanie tej postaci, no i Halle bardziej mi się podoba jako kocica niż Michelle Pfifer ( która wydawała mi się nie zrównoważoną kocicą )Mam w domku "Pamiętnik" i nie zawaham się go obejrzeć . No i na pewno napiszę recenzję króciutką.
|
|
|
#4458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj oglądałam "XXY" http://xxy.filmweb.pl/ kino chyba nie dla wszystkich, trzeba być bardzo otwartym i wyrozumiałym myślę, aby nie wyjść z pokoju w czasie jednej ze scen (mój TŻ wyszedł). ale mnie się podobał, fantastyczna scenografia, zdjęcia, urok miejsc, aktorzy mi nieznani ale ich gra bardzo dobra. sama historia bardzo smutna ale jednocześnie napawająca nadzieją i otwierająca oczy na nieznane nam kwestie. POLECAM
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj obejrzałam SMAKOSZA 1. Nie będę sie rozpisywać bo był beznadziejny
2/10
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w tym filmie drażnią niektóre momenty, nawet nie wiem czemu,ale jakby zwolnienie akcji następowało. Jednak film uroczyi romantyczna historia.
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na pokazie "Persepolis" i gorąco gorąco wszystkim polecam! Animowany folm na podstawie komiksu Iranki, której przyszło dorastać w ograniętym rewolucją islamską kraju. Piękny. 10/10
|
|
|
|
#4462 |
|
Konto usunięte
|
Ostatnio obejrzałam Testosteron. Nie spodobał mi się
|
|
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
8 mila co tu dużo gadać. boski film, i tyle.
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też nie powalił, teraz jestem ciekawa czy Lejdis będzie taką samą (jak dla mnie) kichą,bo reklamowany jest jako babski testosteron.
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
"Autostopowicz" b. fajny, moja ocena to 9/10
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacytowałam tylko dwa z ostatnich postów na tej stronie... I wychodzi na to, że jeśli film był beznadziejny- to nie na co pisać, jeśli był boski- tym bardziej nie ma co o nim pisać, boski i tyle... ![]() A mi się tak marzy, zeby ktoś jednak napisał cokolwiek, z dwa zdania, jakąś śladową opinię, cokolwiek, ach, ta wymiana myśli -to proces zanikający w dzisiejszym świecie, jak widać
|
|
|
|
|
#4467 |
|
Konto usunięte
|
8 mila boska? również chętnie poczytam uzasadnienie.
|
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no boski i tyle! beznadzieja i kropka.
|
|
#4469 |
|
Konto usunięte
|
ja wczoraj ogladalam 'Dreamgirls'- moja ocena 9/10 ciekawy, duzo spiewu i tancow wkoncu to musical, w niektorych momentach troche nudny ale ok,
'Twarda sztuka'- 10/10 super film 'Topór'- 10/10 |
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mi to się po głowie snują długie, długaśne recenzje, wspomnienia błysku w oku jakiegoś aktora w konkretnej scenie, jakieś czarodziejskie ujęcia, nad którymi mogłabym sie rozwodzić itd zawsze gryzę się w język, a w niecie w palce, żeby nie rozwodzić się godzinami... A tu proszę bardzo- jak szybko można- boski i tyle, beznadzieja i kropka. I koniec.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

ja oglądałam na kompie, więc już wiem o co cho 

ogólnie fajne.

2/10