|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I
Cytat:
Nie trzymalam sie slepo artykułu tylko wybralam co mi bylo potrzebne ale nic z tego. Wczoraj polozylam go 18.30 co tez mi nie pasuje tak naprawdę bo o tej porze caly dom jeszcze zyje, to za wczesnie dla nas. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
A co ten Twój mąż taki niewychodny i nerwus, że tak wscibsko spytam
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bobki miało być...Taki ma charakter... Raz sam z nią był i mu wyła ale to było jak była mała i w gondoli jeszcze jeździła. Tak to pracuje w tygodniu to sama chodzę z psem i małą, czasem z koleżankami i ich dziećmi. A weekend jak mi się uda go wyciągnąć to idziemy razem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jutro mamy dermatologa, musze poprosic o cos na ta pupe odparzona. Kupilam ta masc pieciornikowa z ziai i tez nic. No i ciekawe jak wyniki testow... Bobas spi, mozg matki odpoczywa a za oknem brzydka pogoda
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj 3h, potem 1h, wiec wychodzi na to samo. I kladziemy wcześniej, tzn. kladziemy, bo jest śpiący, a nie klade bo mam takie widzimisię Nie wiem jak uśpić dziecko, ktore nie chce spac Po prostu wyeliminowalismy drzemkę ok. 18:00 i w zamian za to dluzej sie bawimy, zajmujemy go czyms i dlatego kladziemy 18:30-20:00 (zaleznie, keidy sie ostatnia drzemka skonczy).[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;63776931]No bo u nas dopiero od wczoraj pierwszy posiłek. Chciałam dawać na 8mcy kaszkę na noc, to mi dziecko zmieniło plany i od wczoraj dostaje obiadek bez cyca. A 2 na raz wprowadzać to chyba nie za bardzo co?[/QUOTE]Ja w ogóle jestem przeciwna kaszkom na noc ![]() Poznanianka, u nas tez TZ tylko RAZ byl na spacerze z mlodym Aczkolwiek ja nie mam z tym specjalnego problemu. U nas to podyktowane po prostu tym, ze nie bardzo ma kiedy isc sam na spacer. W tygodniu ja chodzę jak on jest w pracy, ew. tak jak wczoraj - tz dolaczyl do nas, bo mlody niespodziewanie zasnal, jak juz do auta szlam, wiec siedzialam w parku. W weekendy jak ma isc z mlodym na spacer, to wolę iść z nimi, bo dla nas to okazja do wspolnego spedzania czasu.---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Novakia, a nie myslalas o pieluchach wielorazowych? U nas jak wielo stosujemy, to pupa jest mega ładna. Za to Dady nas odparzają w momencie. Dziwne, bo jedynki Dady uzywalismy i sobie chwalilismy. |
|
|
|
|
#1865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1866 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie ma chustobuntu, mimo że ma motorek w pupie. Z tego, co czytam na grupach chustowych, bunty są przejściowe i normalne na tym etapie. Jakie wiązania stosujesz? Może delikatna zmiana by coś pomogła. Oby przeszło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas sytuacja inna bo Tż pracuje na zmiany...jak jest rano w domu to idzie czasem na spacer - mogę wtedy np. obiad spokojnie ugotować... A wspólne spacery - fajna rzez - też lubimy ![]() Poza tym nam od samego początku zależało nam by dzielić się opieką, wkrótce wrócę do pracy i część obowiązków automatycznie spadnie na Tż'ta
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
NOVAKIA rozumiem, że późniejsze chodzenie spać nie wchodzi w grę?
Pocieszę Cię, że moja mala kiedyś chodziła spać tak jak Grześ, a z dnia na dzień się przestawiła na godzinę później i przez to też troszkę później wstaje. POZNANIANKO mój mąż często chodzi z mala na spacery popołudniu / wieczorem, kiedy ja muszę coś porobić w domu. Ja wychodzę z nią do południa, a w weekendy najczęściej razem. Jakoś nigdy nie bylo z tym problemu, żeby poszedl sam, mala jest nawet spokojniejsza w wózku z nim, niż ze mną. ELVE moja też sama decyduje o tym, kiedy pójdzie spać . Nie da się jej uspac, nie chce to nie zaśnie, więc dłużej niż 5-10 minut z nią nie walczę. CORNFLOWER gryzaki to nuuuuda. Weźmie na chwilę do buzi i zaraz wyrzuca, meble są smaczniejsze... czasem rodzice, w których też ma zwyczaj się wgryzać ![]() Jak Ty się czujesz tak w ogóle? W miarę dobrze znosisz ciążę? Który to tydzień? âş DOTKA czemu jesteś przeciwna kaszkom na noc? W sensie wieczorem, czy w nocy? My wieczorem jemy kaszkę na wodzie
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2016-08-04 o 10:40 |
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba do miasteczka 10km podjechać, no to dolicz dojazd, spacer, to by wracali o 21, bez sensu ![]() U mnie też jest to, ze jak TZ wraca,to sie bawi z mlodym po prostu, a ja w tym czasie cos robie (a czesto nie, ostatnio ladnie spi i na lajcie w dzien wszystko robię), albo przewalam sie z nimi ![]() Bo kasza jest ciężka. Sama nie jem ciężko na noc,bo to nic fajnego dla żołądka, zwłaszcza tak małego. U nas na noc tylko mleko. Czasem daję kolację, ale to coś lekkiego, jakaś kanapka z twarożkiem itp. |
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tata chodzi na spacerki tylko w weekendy, ale jak już pójdzie to konkretnie, na 1,5-2 godziny
w tygodniu pracuje 8,5 godziny a dojeżdża po 1,5 w jedną stronę więc w ogóle mało co widuje córkę Z tego powodu w tygodniu opieka nad małą jest w 100% w moich rękach, a w weekend dzielimy się pół na pół.Jutro czeka nas 5,5 godzinna podróż pociągiem ciekawe jak mała to zniesie.
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dlatego rozumiem Ciebie z tymi spacerami ![]() Czasem trzeba coś dopowiedzieć by zrozumieć drugą osobę...są po prostu i tacy tatusiowie, że nie pójdą "bo nie"... nie dlatego, że są w pracy, że późno wracają...tylko im się po prostu nie chce...niestety znam takich... Z drugiej strony i matki takie się zdarzają, mam taką za płotem, że wolą gazetę, komórkę, książkę w rękę a dzieci do babci posłać lub samopas na podwórku...a tylko tata wkoło za nimi lata i organizuje czas...mimo, że to on pracuje a ona nie ma najmniejszego zamiaru ![]() Grunt znaleźć złoty środek do wychowania własnego dzidziola Co do kaszki, ja daję koło 18-18:30 Zasypia koło 20-20:15 po godzince zabawy i kąpieli więc chyba jest ok
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie, moj tz nie jest z tych 'niechcemisiów', zawsze chetnie sie mlodym opiekuje.
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka u nas nie chodzi o pieluchy a o kupy. A dady sa dla nas lepsze niż pampersy a wiele pieluch przerobilam. Nie chce wielorazowych to nie dla mnie.
Olilina pozniej nie próbowałam klasc i nie mam zamiaru kiedyś spal do 7 moze kiedyś znowu sie przestawi trudno
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Domek chodzi spac ok 20.30 ale marudny jest juz wczesniej no i bede probowac go klasc o godzinke wczesniej zobaczymy jak zadziala. Wczoraj takie mi histerie robil i nie chcial isc na drzemke az padl mi na rekach o 18.30 kolo 20.30 sie obudZil byla toaleta butla troche sie powiercil i poszedl spac i spal do 5.30 kiedy to dostal butle i jeszcze dospal godzine. Tylko wlasnie on lubi sie buntowac na drzemki, a jak nie pospi w dzien to tylko marudzi i ogolnie jest ciezko :/
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
Iclosemyeyes
matko 1,5 h w jedną stronę? A czy wy już nie mieszkacie w Krk? Mąż nie pracuje w mieście? dziewczyny współczuję, tych zarwanych nocek i nocnych pobudek. Mnie Młoda też kilka razy takie numery odwinęła, ale ja zazwyczaj nie wyciągam Małej z łóżeczka jak chce wstać np o 6 rano i Młoda pomarudzi, czasem popłacze (wtedy ją uspokoję) daję jej smoczek i pieluszką zakrywam troszkę buźkę( Młoda tak śpi), włączam misia z kołysankami i Młoda z reguły zasypia albo pobawi się i uśnie i tak do około 7.30 dośpi... ja bym tam bała się samą Młodą na spacer wysłać z tatą, pewnie by ją porozbierał do krótkiego rękawka i pampersa przy 20 stopniach :p no i bez czapy ani niczego na głowie kapelutka itd . :P Jak jesteśmy na wsio to owszem wychodzą i łażą po placu ale tam mam większą kontrolę :P co do ciuszków to Mała chodzi w rozm. 80 czasem włoży 86 i jest dobre, wiadomo rozmiar romiarowi nie równy. Ja mam juź kurteczkę na jesień z coolclubu, ale jest duża. Moja bratanica chodziła w niej jak ważyła 11 kg i miała rozmiar około 86-92... Teściowa kupiła nam kurtę zimową (taką cieńszą) niby rozmiar 80-86 a jest taka jak ta z coolclubu jak nie większa. Ja teraz kupiłam małej tą kamizelkę na 92 bo na teraz jest poprostu za długa a będzie miała i na wiosnę myślę ![]() a tak w ogóle to powiedzcie mi czy wasze dzieciaki tez tańczą? Bo moja od jakiś dwóch mscy jak śłyszy muzykę, to czy leży na brzuchu czy siedzi giba się na boki i się śmieje no ubaw niezły mamy. Ostatnio w sklepie tańczyła w wózku :P
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2016-08-04 o 11:11 |
|
|
|
#1878 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeździ mpk z przesiadką, bo autem stałby w korku ale niedługo ma się firma przenieść i będzie bliżej ![]() ja też miałam na początku obawy jak mąż chodził sam z małą, patrzyłam nawet z balkonu jak mu idzie ale się nauczył zwracać uwagę na takie detale i wszystko jest ok, mała zadowolona, nie chorowała nigdy
|
|
|
#1880 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mój luby nie chodzi sam z młodą na spacery, ale to dlatego, że nie przyszło mi do głowy żeby poszedł sam
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Moj czapke nosil zima tylko ewentualnie jak bylo goraco to mial taka zeby przed slonkiem chronic. Zreszta raczej sama lekko go ubieram
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
No chodzi o czapkę na słońce, ewentualnie silny wiatr. Ja tam aż tak zimo Małej nie chowam, myślę że jak jest 20 stopni to jednak to jest za zimno na krótki rękaw jak moje dziecko ma zimne łapki i dziób :P
dziewczyny walczące z odparzeniami. Też się z nimi bujałyśmy ale nam akurat pomógł biały krem nievea s.o.s. z emolientem ![]() mój też opiernicz zbiera, że nie podbija wózka a Młoda tam się trzęsie :P Iclosemyeyes a teraz rozumiem no przez Kraków to ciężko się przebic czy to samochodem czy autobusem... Ja niby do pracy miałam busem 7 km, ale jeździłam do centrum i czasem trwało to busem 45 minut :/ tęsknię teraz za Krk...
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2016-08-04 o 11:36 |
|
|
|
#1884 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieźle ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Kurcze to ja jestem hardcorowa....młody prawie cały czas krótki rękawek ma...body z długim nie miał założonego chyba z dwa miesiące - serio...jak jest chłodniej to mu kamizelkę lub bluzę na chwilę zakładam.... Długie spodnie zakładam jak jest poniżej 20 i jak rano po mokrej od rosy trawie raczkuje w ogrodzie ![]() Czapka to w upał by główkę zakryć od słońca...uszu nie zakrywam chyba od kwietnia ![]() Wiejski chłopak
|
|
#1886 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#1887 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
NOVAKIA współczuję tych pobudek... to ja chyba nie mam co narzekać... powodzenia w przestawianiu małego 😚 OILINA niestetu imienia małek nie zdradzę, bo nie chcę być skojarzona przez kogoś. świat jest mały 😐 ad.obgryzania wszystkiego to mała gryzie co popadnie. mimo że żadne zęby jej teraz nie idà... łóżeczko, piloty, nogi od krzeseł, nawet rama wózka jest zgryziona. taki pit bul maly 😉 dzoewczyny mała waży 7600 ile jedzà mm wasze córeczki ważàce podobnie. moja od kilku dni zjada 250/270ml czy to nie za dużo na raz !??! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
U mojej maksimum to było 180 mm, a teraz znów wróciła do 150.
Wiem, wiem, że na karku tylko takim tokiem myślenia trzymałam ostatnio Młodą na dworze, a jak zobaczyłam ją z bliska to z nosa, aż jej leciało więc nie sądzę, że było jej jakoś specjalnie ciepło. No ale każdy ubiera jak uważa za stosowne, ja się przyznaję, że czasem za ciepło Małą ubiorę dlatego mam od razu jakieś ciuchy na przebranie jak gdzieś idziemy. U Nas niestety termometr jest cały czas nasłoneczniony więc temperaturę sprawdzam na balkonie, więc czasem na górze pizga i wydaje się zimno a schodzimy na dół i jest ciepło itp. Często Młodą rozbieram na klatce na dole
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1890 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;63776746]U nas nawet jak jest drzemka 17-17.30, bo czasem mi padnie to o 18.30 marudzi do kąpieli i spania. Zegarek mu w dupkę wsadzili w szpitalu i taka sytuacja 😂 Moje dziecko raczkuje 😍 co prawda jeszcze nie cały czas i jak sobie przypomni to pełznie, bo tak mu jeszcze jest szybciej, ale już myślałam, że pominie ten etap, bo zaczął wstawać Mamy starszych dzieci kp. Kiedy Wasze dzieciaki zaczęły dostawać 2 posiłki nie cycowe?[/QUOTE] U nas dwa posilki jakos tak 7,5-8msc Cytat:
![]() Cytat:
ja przyznaje ze czasem za grubo mala ubieralam ale teraz juz tak nie przesadzam,najgorzej mnie twsciwa ciagle wkurzala powtarzajac ze jej zimno bo ma raczki zimne:-\dopiero jak pare razy po tym jak ja ubralam wedle mamusi i zobaczyla jak mala spocona jest to dala spokojU nas nocki w miare spokojne odkad mala.spi ze mna,coz nie chcialam jej przyzwyczajac ale skoro przesypia cale noce to super,zdarzy jej sie raz obudzic a tak to spi do 6-6:30zje i dosypiamy do 8 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Nasz ślub 16.08.2014 
Nie wiem jak uśpić dziecko, ktore nie chce spac
Po prostu wyeliminowalismy drzemkę ok. 18:00 i w zamian za to dluzej sie bawimy, zajmujemy go czyms i dlatego kladziemy 18:30-20:00 (zaleznie, keidy sie ostatnia drzemka skonczy).

Z tego powodu w tygodniu opieka nad małą jest w 100% w moich rękach, a w weekend dzielimy się pół na pół.
jeździ mpk z przesiadką, bo autem stałby w korku

no i bez czapy ani niczego na głowie kapelutka itd .