Mamy styczniowe 2017 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-04, 09:56   #3841
hope2016
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
To moja pierwsza ciąża, udało się już w pierwszych cyklu starań, ale od kilku miesięcy się przygotowywałam (ograniczyłam kawę, całkiem przestałam pić alkohol, brałam kwas foliowy i leczyłam tarczycę). Mam 31 lat, więc wolałam się przygotować, zamiast iść na żywioł

A właśnie, jak u Was z piciem kawy? Ja jestem strasznym kawoszem, na początku ciąży próbowałam całkiem przestać pić, ale nie dawałam rady - byłam niesamowicie senna, a jak poczułam zapach kawy od kogoś w pracy, to myślałam, że mu ją wypiję Poczytałam sporo na ten temat i wygląda na to, że spokojnie można pić 200 mg kofeiny czyli 2 filiżanki kawy z ekpresu lub jedną sypaną. I na taką jedną filiżankę z ekspresu sobie codziennie pozwalam Dla równowagi przestałam pić herbaty oraz jeść czekoladę (w kakao też jest kofeina). Ciśnienie i tak mam poniżej normy, więc pod tym względem nie ma ryzyka.
Ja przed ciążą nie piłam, nie piję i teraz, chociaż wczoraj jak maz zrobił sobie taką z mlekiem to musiałam łyka zrobić

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, uspokoilyscie mnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 10:05   #3842
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
To moja pierwsza ciąża, udało się już w pierwszych cyklu starań, ale od kilku miesięcy się przygotowywałam (ograniczyłam kawę, całkiem przestałam pić alkohol, brałam kwas foliowy i leczyłam tarczycę). Mam 31 lat, więc wolałam się przygotować, zamiast iść na żywioł

A właśnie, jak u Was z piciem kawy? Ja jestem strasznym kawoszem, na początku ciąży próbowałam całkiem przestać pić, ale nie dawałam rady - byłam niesamowicie senna, a jak poczułam zapach kawy od kogoś w pracy, to myślałam, że mu ją wypiję Poczytałam sporo na ten temat i wygląda na to, że spokojnie można pić 200 mg kofeiny czyli 2 filiżanki kawy z ekpresu lub jedną sypaną. I na taką jedną filiżankę z ekspresu sobie codziennie pozwalam Dla równowagi przestałam pić herbaty oraz jeść czekoladę (w kakao też jest kofeina). Ciśnienie i tak mam poniżej normy, więc pod tym względem nie ma ryzyka.
Ja piłam okazyjnie, piję nadal głównie z Dolce Gusto, lekarz mówił że do 3 dziennie jest ok, tylko lepiej sypaną, ale ja takiej nie trawię, więc raz na dwa trzy dni piję jakieś latte
Stary 2016-08-04, 10:05   #3843
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
przyjdzie paczka z h&m to będziesz wniebowzięta
Przyszła paka! I wszystko super, tylko legginsy za duże na brzuszku, ale jak urośnie, to i one będą dobre. Zamówiłam 2 sukienki, jeansy i właśnie legginsy.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63778891]Nie przemyślałam tego
W ogóle w ostatnich dniach mam wrażenie, ze Bąbelek mi się wtula w pęcherz [/QUOTE]
Mam to samo. Ciągle sikam, jak gdzieś idę, to i tam odwiedzam toaletę, np. w Obi 2 razy jak wybieraliśmy płytki na podłogę.

Cytat:
A mnie dziś dobijaja nogi :/ mam je tak ciężkie i spuchniete tez lekko są. Mam wrażenie ze ważą 50kg jakieś rady?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Mnie puchły łydki na samiuteńkim początku, około 5-6 tygodnia.
Może kup sobie jakiś żel / balsam na to? Wydaje mi się, że widziałam takie w Rossmannie z serii dla kobiet w ciąży. I na pewno pomoże położenie nóg wyżej.

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Hej !
Kochane powiedzcie mi czy też Wam dokucza ból podbrzusza po bokach ? Dzisiaj od 5 rano spac przez to nie moge.. dzwonilam do lekarza, mowil ze jesli nic innego sie nie dzieje (plamienia itd) to pewnie rozciaga sie macica. Ale i tak się martwię.

Różne bóle i chyba te skurcze przepowiadające mnie dopadają, ale est to d zniesienia. Dzisiaj po wstaniu miałam bóle jak na okres, ale przeszło.

Cytat:

Ja na początku odstawiłam kawę, a teraz od około 13 tygodnia zdarza mi się wypić pół kubeczka słabej z dużą ilością mleka raz na kilka dni.

Fajnie, że udało Ci się w pierwszym cyklu i że byłaś tak przygotowana.
My staraliśmy się 4 cykle po pierwszej stracie ciąży (tamta też była w 1 cyklu), więc i ja przez ten czas się przygotowałam - kwas foliowy, mniej kawy, alkohol sporadycznie, ograniczyłam bardzo palenie (do 2-3 papierosów w weekend), przeszłam się do endokrynologa, zbadałam tarczycę i przyjmowałam jod. Myślę, że ten jod mi bardzo pomógł.

Tż wczoraj przyjechał spędzić noc ze swoją żoną. Mam teraz dużo endorfin i super dobry humor.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 10:45   #3844
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

A ja siedzę u gina w poczekalni. Od dwóch dni mam straszne uplawy i pewnie kolejny stan zapalny :-( tak więc zamiast na zakupy podjechalam do lekarza...
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 11:29   #3845
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
U mnie 19t2d i wczoraj caly dzien mnie mdlilo wiec tego

Mnie mdli praktycznie codziennie ale jakoś z tym daje rade,te wymioty najgorsze... A ten raz to w ogóle dał mi popalić jak ja już bym chciała żeby te wymioty sie skończyły bo żyć sie nie da

W ogóle piękne łowy z lumpków macie, też sie musze wybrać i poszukać czegoś
Na chwile obecną zamówilam kołyske używaną, która będzie stała u nas w pokoju, ewentualnie po domu jeździła bo ma kółka a tak to dzieciątko w ciągu dnia będe starała się do łóżeczka w jego pokoiku odkładać.

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 11:39   #3846
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Na jaki kolor pomalować elewację domu z czerwonym dachem? Okna są białe, a drzwi będą w kolorze antracyt (takie prawie czarne).

Myślałam o szarym kolorze z ewentualnymi białymi ramkami okien i drzwi - co myślicie?
Szary chyba będzie najlepszy.
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
W szpitalu ogólnie przydaje się wszystko ja miałam za mało koszul (4 nie wystarczyły)-chociaz leżałam w styczniu to tam było tak goraco i pociłam się jak szczur. No i wiadomo koszula się wybrudzi. Codziennie maż zabierał brudne do domu i mama prała i prasowała. Ale ja leżałam w sumie tydzień. Teraz będę mądrzejsza i zabiorę minimum 6
Ja leżałam 2 tygodnie, miałam 3 koszule, mąż nadążał z przywożeniem nowych Nie chcę kupować za dużo, bo nie lubię typowo porodowych rzeczy.

Cytat:
Napisane przez monia_2405 Pokaż wiadomość
Z ostatniej chwili - moja babcia jest cudowna!
Fajną masz babcię

Cytat:
A w ogóle to jutro zaczynam porodówkę! Trzymajcie kciuki!
Powodzenia -zdaj relację.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63733441]
U mnie z 86kg () spadło do 79,4kg [/QUOTE]
Wow, bardzo ładnie spada.

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Ładnie! Ja jeszcze nie dobiłam do 50...
Waga piórkowa
Cytat:
Jak Wam się śpi bez Tżów? U mnie druga noc bez mojego i przyznam, że dziwnie jakoś, zasnąć nie mogłam. Przy nim zasypiam w minutę.
Źle. Po porodzie mózg mi się przestawił - wszystkie makaki muszą być w łóżku (młody, mąż) - jeśli męża nie ma, przewalam się z boku na bok i nie jestem w stanie zasnąć. On tego nie rozumie, jak go opieprzam, że ma nie spać na pufie.

Cytat:
Dla mnie płeć naprawdę nie ma żadnego znaczenia.
Dla mnie ma znaczenie z dwóch powodów - boję się, że będę porównywać chłopaków i zawsze któryś będzie lepszy, a któryś gorszy. Dwa - zagospodarowanie pokoju dziecięcego. Przez jakiś czas będą mieć wspólny i to narzuca pewne rozwiązania.

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63729031]
Moje samopoczucie jest fatalne :-( czuję się gruba o ociezala. Źle mi się śpi i przez to mam fatalne samopoczucie. Do tego mój synek nawet woli chyba tatę chyba muszę się trochę ogarnąć [/QUOTE]
Mój też ma fazę na tatę. Piszczy "atata", jak tylko mąż przyjdzie, mały raczkuje jak piesek i tuli się do nóg.

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Tańczymy do Eda Sheerana "Thinking out loud". Skracamy ją jednak do ok. 2min. Jesteśmy raczej beztalenciami, ale stwierdziliśmy, że spróbujemy układu - bardzo prosty tak naprawdę 2 na 1 z obkręcaniem i innymi dodatkami. Będziemy mieli ciężki dym żeby nam nóg nie było widać. Jakoś ogarniemy
Uważam, że to dobry wybór. Nie ma sensu brać piosenek dłuższych niż 2-2:30, bo to się nudzi. Choreografie z Tańca z gwiazdami tyle mają. Poza tym - im prościej, tym lepiej. Z dymem to świetny pomysł
Ja osobiście jestem przeciwniczką bardzo skomplikowanych układów tanecznych, kiedy para nie ma styczności z tańcem, nie czuje się pewnie w tańcu, wolniej łapie. Naturalny bujany wygląda lepiej niż choreografia rodem z Dirty Dancing u pary, która nie zdążyła sobie przyswoić techniki. Ja wiem, że wujek Kazio czy ciocia Janinka będą się wzruszać, ale jeśli traficie na tancerzy - gości - będą to analizować na dziesiątą stronę. Będzie dobrze
(Takie wynurzenia przyszłej konsultantki ślubnej)

Cytat:
Okropny nie? Młoda chyba w jakichś skarpetkach tam śmiga.
To są baletki. Ja szczerze powiem nie odważyłabym się ich założyć na taki parkiet - zęby na podłodze i te sprawy...
Cytat:
A suknię będę miała szytą na podstawie tej, tylko trochę modyfikacji wprowadzonych i inny materiał na dole:

https://twojasuknia.pl/suknia-slubna...tem,53576.html
Bardzo ładna suknia - mam nadzieję, że będzie jeszcze piękniejsza po zmianach.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63751721]
Mąż chory nie poszedł do pracy, całą noc oboje nie mogliśmy spać, bo go męczył kaszel itd, jakieś grypsko mu się przyplątało, jestem więc zmęczona i cała obolała po tej nocy. Staram się trzymać od niego z daleka, żeby się nie zarazić... Z jednej strony chcę mu jakoś ulżyć, ale z drugiej strony to nie mam do niego cierpliwości, wiecie na pewno dobrze, jacy są chorzy faceci Będę miała chwilę spokoju, jak po południu pojedzie do lekarza, wywietrzę wtedy w całym mieszkaniu. W ogóle on stracił głos, więc to ja musiałam dzwonić do jego szefa, że go nie będzie, i rejestrować go do lekarza [/QUOTE]
Mam nadzieję, że Cię nie zarazi Chory mężczyzna to trudna sprawa - zdrowia dla męża.

Cytat:
Jak myślicie dziewczyny, lepiej wkładane przez głowę, rozpinane? Jakiego typu ciuszków najwięcej potrzeba? Czy nasze zimowe dzieci w ogóle będą potrzebować krótkich rękawów?
Rozpinane lepsze, ale rzadko dostępne. Wiele dzieciaków nie lubi rzeczy wkładaych przez głowę. Polecam pajace i bodziaki, oprócz tego troszkę cieplejszych rzeczy. Krótki rękaw - body sprawdzi się, kiedy masz małego zmarzlucha - bodziak pod pajaca. Ja akurat mam typa, któremu jest zawsze za gorąco - dziecko śpi w samym bodziaku w śpiworku lub lekkim otulaczu.

Cytat:
Wiesz że ja się za bardzo nie znam. ale moim zdaniem najlepsze rozpinane, koniecznie żeby w kroku były rozpinane, żeby bez problemu pampersy zmienić.
Rozpinane. Pajace koniecznie z zapięciami po obu stronach nóżki (nie z jednej strony).
Cytat:
Mam na razie 2-3 body 56, mnóstwo ciuszków 62 i 68 i jakieś pojedyncze sztuki większych, bo bardzo mi się podobały Większość przez głowę (wierzę, że sobie poradzę), ale na rozpinane też poluję, szczególnie te w rozmiarze 56. Rękawy krótkie i długie mam pół na pół, bo uważam, że takie body z krótkim nada się np. pod pajaca.
Witaj. Wg mnie lepiej więcej ciuszków 62/68 - z 56 strasznie szybko wyrośnie.
Cytat:
Chciałam rodzić w prywatnej klinice (wypasiona, 1-osobowe sale, znieczulenie za darmo, świetna opieka, znajomy anestezjolog), która ma umowę z NFZ, ale z cukrzycą rodzić tam nie mogę.
Nawet jeśli będziesz miała unormowane wyniki?

Cytat:
Dziewczyny, wrzucam to co dostałam od mojej sis
Masz bardzo zdolną siostrę

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63765846]To nie śpioch jednak, ale co? Body?
[/QUOTE]
Bodziak.

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny chwilke mnie nie było a tu tyle wiadomości. Nie powiem Wam nic nowego, u mnie wczoraj wymioty ale to takie że później przez cała noc mnie wszystko piekło i spać nie mogłam, dzisiaj troszke odespalam ale nadal słaba jestem... Eh... Wg. Om to 17t1d wg usg tydzień mniej a ja sie nadal tak kiepsko czuje... Tragedia
Poproś lekarza o leki przeciwwymiotne. Ja dostałam receptę na Zofran, jest bezpieczny. Nie wiem, czy Cię to pocieszy - różnica jest w wieku ciąży u nas niewielka, a wymioty przeszły kilka dni temu.

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.Ja juz po wizycie Torbieli juz ni ma! Wsiąkła...normalnie...pos zla sobie Cieszy mnie to bardzo.Lekarz mowi ze chyba mamy dziewczynke...
Gratki

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
1) Przygoda w nocy - obudził mnie taki przeraźliwy skurcz łydki, że musiałam wyskoczyć z łóżka by się ratować - czy mogę wcinać magnez w formie "do picia"?
2) Popękały mi naczynka na udach - siniory na 3 cm Dopiero połowa 15-tego tygodnia a tu taka atrakcja - czy da się coś z tym zrobić, tzn. żeby nie pękło więcej?

Byłam u dentysty. Okazało się, że od kwietnia kiedy zakończyłam leczenie stomatologiczne, zrobiły mi się aż 2 dziury! Robiłam jednak bez znieczulenia.
Na skurcze - magnez (możesz ratować się muszynianką, bo jest w niej sporo mg) i ćwiczenia nóg przed spaniem (min stawanie na palcach lub pięty na podłodze, a palce na jakimś opasłym tomiszczu).
Naczynka na pewno bym skonsultowała.
Dzielna jesteś.

Cytat:
Co kupic szwagrowi i jego zonie na 5 rocznice slubu?
A co lubią? Planszówka, zestaw dobrych herbat, kaw, alkohol.
Cytat:
A mnie dziś dobijaja nogi :/ mam je tak ciężkie i spuchniete tez lekko są.
Na pewno pij pokrzywę, leż z nogami do góry.

Piękne łowy z lumpków

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 11:45   #3847
muffi24
Zadomowienie

Furjatka tez mam takie "ciężkie nogi Kładę na poduszkach ale średnio pomaga.

Zielona z kawą tak jak mówisz, różne są zalecenia ale wszyscy zgodni że jedna dziennie ok. Tylko kontroluj dodatkowo magnez

A mój mąż był wczoraj w pracy od 8-2.30 Dodam że to jest praca biurowa którą teoretycznie o 18 kończy. Za to w nocy jak na niego czekałam, leżałam na plecach i czułam takie lekkie uderzenia od środka Ale teraz już nic więc sama nie wiem

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 11:45   #3848
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Co do boli to też miewam, nawet teraz boli mnie jakby przed okresem. Czasem też mam takie bezbolesne skurcze ale wtedy po jednej stronie tak jakby brzuch sie napina i jest wybrzuszenie... Także to chyba norma. Co do kawy to takiej normalnej nie pijam ale za to chodzi za mną mrożone frapee... Mniam.
Zie_l_ona gratulacje, że przy pierwszym podejściu się udało, zaxdroszcze. Wielu osobom z tego co komentarze przeglądalam czy to tu czy na fb za 1 razem sie udaje, naprawde fajnie. My oboje zdrowi a 1,5 roku sie staraliśmy... Gdzie ja już doła łapałam a pomyśleć że niektórzy i po 8-10 lat sie starają...

Stary 2016-08-04, 11:51   #3849
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do boli to też miewam, nawet teraz boli mnie jakby przed okresem. Czasem też mam takie bezbolesne skurcze ale wtedy po jednej stronie tak jakby brzuch sie napina i jest wybrzuszenie... Także to chyba norma. Co do kawy to takiej normalnej nie pijam ale za to chodzi za mną mrożone frapee... Mniam.
Zie_l_ona gratulacje, że przy pierwszym podejściu się udało, zaxdroszcze. Wielu osobom z tego co komentarze przeglądalam czy to tu czy na fb za 1 razem sie udaje, naprawde fajnie. My oboje zdrowi a 1,5 roku sie staraliśmy... Gdzie ja już doła łapałam a pomyśleć że niektórzy i po 8-10 lat sie starają...
My też długo się staralismy o synka 1,5 roku, teraz 2 lata. Ale ja choruję na niedoczynność tarczycy i pco i tak wyszło. Ale najważniejsze, że są

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2016-08-04 o 11:52
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 11:57   #3850
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

cornflower_girl zapytam o coś przecowwymiotnego chodziaż ona chyba nie jest skora do przepisywania tego typu środków. Woli żebym do szpitala sie położyła chyba jak już nie bede rady dawać, no ale zobaczymy... Szczerze to już ten jeden raz w szpitalu mi wystarczy, teraz to jedynie w styczniu:P

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
My też długo się staralismy o synka 1,5 roku, teraz 2 lata. Ale ja choruję na niedoczynność tarczycy i pco i tak wyszło. Ale najważniejsze, że są
dokładnie najważniejsze że się udalo chociaż pamiętam jakie smuty mnie ogarnialy jak kolejna koleżanka, lub któraś z rodziny w ciąży a na pytanie ile sie starali odpowiadały 1-2 cykle...

Stary 2016-08-04, 11:59   #3851
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

A propos długości starań, mój mąż się burzy, że tu w pierwszym poście podałam, że w ósmym cyklu się udało U nas było tak, że od sierpnia po prostu nie zapobiegaliśmy, ale starać się zaczęliśmy w marcu, więc patrząc w ten sposób - w drugim cyklu starań się udało

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
cornflower_girl zapytam o coś przecowwymiotnego chodziaż ona chyba nie jest skora do przepisywania tego typu środków. Woli żebym do szpitala sie położyła chyba jak już nie bede rady dawać, no ale zobaczymy... Szczerze to już ten jeden raz w szpitalu mi wystarczy, teraz to jedynie w styczniu:P

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

dokładnie najważniejsze że się udalo chociaż pamiętam jakie smuty mnie ogarnialy jak kolejna koleżanka, lub któraś z rodziny w ciąży a na pytanie ile sie starali odpowiadały 1-2 cykle...
Mam znajomych co od 8 lat się starają... Oboje są zdrowi, przebadani, wszystko jest OK...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:03   #3852
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

mi w klinice endokrynologii powiedzieli, że nie będę miała dzieci a jak mi sie uda jakimś cudem zajść to nie donoszę a rok później urodziłam
Ale tez mi mega smutno było, bo akurat w rodzinie i wśród znajomych boom na dzieci był i oni się cieszyli a ja ryczałam.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:20   #3853
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
O takie mam cuda. Ja chcę znać juz płeć!!!
Śliczne ciuszki!

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
A tutaj moje pierwsze nabytki z lumpka, nastepne bede kupowac jak poznam plec - oby juz w poniedzialek...
Cudne!!

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63778461]Napić się wiadra melisy, żeby lepiej spać.
Budzić się w nocy co godzinę na siku. :/[/QUOTE]

Cytat:
Super, że się tak szybko udało... U nas też w zasadzie cykl nr 1... Kawy nie pijam, bo mi serducho wtedy nawala, więc wolę ograniczać kofeinę

Cytat:
Różne bóle i chyba te skurcze przepowiadające mnie dopadają, ale est to d zniesienia. Dzisiaj po wstaniu miałam bóle jak na okres, ale przeszło.
Mnie na okres boli właściwie codziennie...

Cytat:
Tż wczoraj przyjechał spędzić noc ze swoją żoną. Mam teraz dużo endorfin i super dobry humor.
Ale to fajnie napisałaś

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63783226]A ja siedzę u gina w poczekalni. Od dwóch dni mam straszne uplawy i pewnie kolejny stan zapalny :-( tak więc zamiast na zakupy podjechalam do lekarza...[/QUOTE] Dużo zdrowia!!

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
A mój mąż był wczoraj w pracy od 8-2.30
A ja myślałam, że mój ostatnio przesadził Był od 7.30-23.30 Dobrze, że choć nadgodziny płatne...

Cytat:
mi w klinice endokrynologii powiedzieli, że nie będę miała dzieci a jak mi sie uda jakimś cudem zajść to nie donoszę a rok później urodziłam
Super, że się udało! Grunt to optymistyczne podejście!

Ja mam wieczorny rytuał: siku-prysznic-siku

corn genialna ta grafika o rodzeniu i gorączce!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:23   #3854
zie_l_ona
Rozeznanie

Niestety, nie da się przewidzieć, ile zajmą starania, najważniejsze, że się udaje U mnie poszło nawet trochę za szybko, nie zdążyłam się oswoić z myślą, a tu już trzeba było mówić rodzinie, znajomym, że jestem w ciąży. Tak naprawdę, to dopiero koło 12 tygodnia rzeczywiście sobie uświadomiłam swój stan i zaczęłam się cieszyć.

A przypomniałam sobie jeszcze jeden gadżet, polecony przez koleżankę - jest coś takiego jak adapter do pasów dla kobiet w ciąży. Pozwala wygodnie zapiąć pasy w aucie mając wielki brzuch (dolny pas dodatkowo przyczepia się między udami i dzięki temu nie uciska brzucha). Planuję w tym miesiącu coś takiego zakupić, bo nie wyobrażam sobie jeździć bez pasów.
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:25   #3855
Lidka99
Zadomowienie

Czuję się dziś jakbym była po jakiejś całonocnej imprezie rano rzyganie i mdłości a teraz cały czas mi się spać chce i znowu zaczyna mnie mdlić
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:46   #3856
lusiaUk
Raczkowanie

Ja kawusie zastapilam kawa inką coprawda to nie to samo ale duzo zdrowiwj;*

Video wspomnienia
lusiaUk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 13:07   #3857
furjatka
Zadomowienie

Ten adapter tez musze kupić. Mój mąż codziennie praktycznie tyle pracuje. a co do staran - my też 1 cykl ale przez 4 lata jedziemy totalnie bez zabezpieczeń, tylko metoda objawowo termiczna. Nie wiedziałam że była tak skuteczna, szczerze mówiąc byłam pewna że coś jest z nami nie tak i nastawialam się na długie starania i leczenie.

Dzieki za rady co do nóg

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Przyszła paka! I wszystko super, tylko legginsy za duże na brzuszku, ale jak urośnie, to i one będą dobre. Zamówiłam 2 sukienki, jeansy i właśnie legginsy.

Mam to samo. Ciągle sikam, jak gdzieś idę, to i tam odwiedzam toaletę, np. w Obi 2 razy jak wybieraliśmy płytki na podłogę.

Może kup sobie jakiś żel / balsam na to? Wydaje mi się, że widziałam takie w Rossmannie z serii dla kobiet w ciąży. I na pewno pomoże położenie nóg wyżej.

Ja na początku odstawiłam kawę, a teraz od około 13 tygodnia zdarza mi się wypić pół kubeczka słabej z dużą ilością mleka raz na kilka dni.

My staraliśmy się 4 cykle po pierwszej stracie ciąży (tamta też była w 1 cyklu), więc i ja przez ten czas się przygotowałam - kwas foliowy, mniej kawy, alkohol sporadycznie, ograniczyłam bardzo palenie (do 2-3 papierosów w weekend), przeszłam się do endokrynologa, zbadałam tarczycę i przyjmowałam jod. Myślę, że ten jod mi bardzo pomógł.

Drugi trymestr i wzrost libido? Moje nigdy nie spadło co prawda tylko na brzuchu coraz trudniej leżeć ja wczoraj też poszalalam, wbiłam się w sexy komplecik z walentynek hahahahahaha brzuchol wylazil gdzie się da, boczyska tez, cycki wyplywaly... a mąż zachwycony bo pończoszki były

Na mnie też ten pas trochę wisi w gaciach ale jest hmmm przyszlosciowy ale ulga w porównaniu do zwykłych gaci,nie?

Edytowane przez furjatka
Czas edycji: 2016-08-04 o 13:09
furjatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 13:24   #3858
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle piękne łowy z lumpków macie, też sie musze wybrać i poszukać czegoś
Na chwile obecną zamówilam kołyske używaną, która będzie stała u nas w pokoju, ewentualnie po domu jeździła bo ma kółka a tak to dzieciątko w ciągu dnia będe starała się do łóżeczka w jego pokoiku odkładać.
Pokażesz jak wygląda taka kołyska? Też już zastanawiam się, co kupić.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Szary chyba będzie najlepszy.
I taki będzie. Tzn. ciekawe co na to powie Tż

Cytat:
Boskie!!!

Cytat:
Nawet jeśli będziesz miała unormowane wyniki?
Nie jestem pewna, ale chyba tak, musiałabym zapytać o to mojego ginekologa.
A póki co wyniki mam super, aż sama wątpię w tą cukrzycę. :P Oczywiście prawda jest taka, że trzymam dietę i godziny posiłków, więc może dlatego mam takie dobre te wyniki.

Cytat:
A co lubią? Planszówka, zestaw dobrych herbat, kaw, alkohol.
Właśnie, planszówki! Jeżeli lubią grać, to serdecznie polecam "7 cudów świata: Pojedynek". Świetna gra dla 2 osób.

Cytat:
Cytat:
Ale tez mi mega smutno było, bo akurat w rodzinie i wśród znajomych boom na dzieci był i oni się cieszyli a ja ryczałam.
Dziewczyny znam to! My staraliśmy się tylko 4 cykle, ale po utracie pierwszej ciąży te 4 razy były naprawdę przykre. Zwłaszcza, że w u mnie w pracy co chwila ktoś ogłaszał ciążę, a moja bliska koleżanka z działu zaszła w ciążę w marcu. Strasznie jej wtedy zazdrościłam. I wiecie co? Ona w maju straciła ciążę przez zapalenie pęcherza, miała bakterię e-coli. To było zaraz po moim pozytywnym teście ciążowym. Strasznie się z tym czułam, bo przez ten miesiąc tak jej zazdrościłam...

Cytat:
Ale to fajnie napisałaś
Tż ostatnio wyczytał, że nasz Bąbelek odczuwa moje nastroje i jeśli jestem szczęśliwa, to Bąbelek też jest. A że przytulanie wytwarza endorfiny, to teraz przytula mnie cały czas. Dlatego tak napisałam, on nawet stwierdził, że przyjedzie spać do mieszkania, żeby mi przekazać endorfinki.

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Czuję się dziś jakbym była po jakiejś całonocnej imprezie rano rzyganie i mdłości a teraz cały czas mi się spać chce i znowu zaczyna mnie mdlić
Oh matko. Po imprezie to przynajmniej miałabyś dobre wspomnienia i byłabyś wytańczona, a tak to bez sensu...

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:

Drugi trymestr i wzrost libido? Moje nigdy nie spadło co prawda tylko na brzuchu coraz trudniej leżeć ja wczoraj też poszalalam, wbiłam się w sexy komplecik z walentynek hahahahahaha brzuchol wylazil gdzie się da, boczyska tez, cycki wyplywaly... a mąż zachwycony bo pończoszki były

Na mnie też ten pas trochę wisi w gaciach ale jest hmmm przyszlosciowy ale ulga w porównaniu do zwykłych gaci,nie?

Ojj, moje libido było równe zero, dobrze, że Tż to absolutnie rozumiał i nie namawiał, ani nie dawał mi odczuć, że coś jest nie tak. Teraz jest już dobrze
Taak, ulga na brzuchu jest boska. Mam już 2 pary jeansów i za duże legginsy.

Stary 2016-08-04, 13:30   #3859
Konto usunięte

A moja przesyłka z H&M nadal w magazynie, a wyjeżdżamy w poniedziałek Zaczynam wątpić, czy zdąży dotrzeć
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 13:41   #3860
NiEBiE
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63790931]A moja przesyłka z H&M nadal w magazynie, a wyjeżdżamy w poniedziałek Zaczynam wątpić, czy zdąży dotrzeć [/QUOTE]
Moja tez zalegała, aż wczoraj zadzwoniłam na Infolinię zapytać i dzisiaj z samego rana przyszła. Może też zadzwoń?

Stary 2016-08-04, 14:06   #3861
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

NIEBIE ja akurat tą wzięłam http://olx.pl/i2/oferta/kolysk-conec...8-IDgx6lX.html
Nie chciałam nowej bo to wydatek a kołyska max do 5-6 mies., ugadałam się na 180zl wraz z przesyłką za pobraniem, więc uważam że cena ok a ułatwi to funkcjonowanie

Stary 2016-08-04, 14:28   #3862
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Iwona nie mam pomysłu na prezent z takiej okazji, ale może jakieś bilety na koncert, do teatru?

Kincert i jakiekolwiek wyjscie odpada bo szwagierka ma tp na 12.08

Juz kupilam pieknie zapakowany zesraw filizanek, cale biale, kwadratowe spodki i dosyc duze sa
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Witam się po porannych mdłościach i już mnie w nocy mdliło

Witaj
Też czytałam ten poradnik

Ja chyba będę kupować więcej rozpinanych

Super

Ale super ciuszki

Super że wszystko dobrze

Dobrze że torbiel znikła ciekawe kiedy my poznamy płeć
Dlugo Cie mecza tez te wymioty...
Cytat:

Jezeli masz ochote to pij tylko slaba.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:

Mi dzis przyszly spodnie wylicytowane za 27 zl z przesylka sa jak nowki z c&a bezowe bawelniane.
Jeansy po pierwszej ciazy sa dla mnie za duze jeszcze
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63783226]A ja siedzę u gina w poczekalni. Od dwóch dni mam straszne uplawy i pewnie kolejny stan zapalny :-( tak więc zamiast na zakupy podjechalam do lekarza...[/QUOTE]
Wspolczuje mialam przez cala pierwsza ciaze to byl koszmar

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 15:17   #3863
Konto usunięte

Cytat:
Moja tez zalegała, aż wczoraj zadzwoniłam na Infolinię zapytać i dzisiaj z samego rana przyszła. Może też zadzwoń?
Pisałam z nimi na czacie, babka powiedziała, że te paczki idą zza granicy i zwykle 3-4 dni to czas realizacji, więc zgodnie z tym paczki powinna być jutro albo w poniedziałek. Zobaczymy...

Ufff, dotarłam właśnie do rodziców, byłam wcześniej na poczcie, wysłać L4, na targu poo jakieś luźne spodnie (dorwałam ładne haremki za 22zł) i w szpitalu odebrać wyniki tego AFP. Chyba są ok, ale jeszcze zaraz poproszę mamę-laborantkę, żeby zerknęła
Stary 2016-08-04, 15:20   #3864
chupacabra88
Zadomowienie

Co do starań, to każdy komu się tak szybko udało powinien bardzo się cieszyć, bo tak naprawdę jest w gronie szczęśliwców. U mnie dookoła same problemy... Ludzie bardzo długo się starają tylko oo tym nie mówią.

A my staraliśmy się 17 msc. Przebadani, z mojej str wszystko ok. Niestety u Tż bardzo mało plemników do tego tylko 1% z niezmienionym DNA, reszta do kitu. Szykowaliśmy się na inseminację po ślubie, a później na IVF. A tu taki cud się zdarzył nagle

U mnie libido spadło na łeb na szyję, teraz po mału coś wzrasta, ale częstotliwość znikoma nadal. Eh

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 15:22   #3865
hope2016
Raczkowanie

Cytat:
Niestety, nie da się przewidzieć, ile zajmą starania, najważniejsze, że się udaje U mnie poszło nawet trochę za szybko, nie zdążyłam się oswoić z myślą, a tu już trzeba było mówić rodzinie, znajomym, że jestem w ciąży. Tak naprawdę, to dopiero koło 12 tygodnia rzeczywiście sobie uświadomiłam swój stan i zaczęłam się cieszyć.

A przypomniałam sobie jeszcze jeden gadżet, polecony przez koleżankę - jest coś takiego jak adapter do pasów dla kobiet w ciąży. Pozwala wygodnie zapiąć pasy w aucie mając wielki brzuch (dolny pas dodatkowo przyczepia się między udami i dzięki temu nie uciska brzucha). Planuję w tym miesiącu coś takiego zakupić, bo nie wyobrażam sobie jeździć bez pasów.
Ja już w adapter się zaopatrzylam i bardzo Wam polecam

hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 17:01   #3866
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
a co do staran - my też 1 cykl ale przez 4 lata jedziemy totalnie bez zabezpieczeń, tylko metoda objawowo termiczna. Nie wiedziałam że była tak skuteczna, szczerze mówiąc byłam pewna że coś jest z nami nie tak i nastawialam się na długie starania i leczenie.
My też korzystaliśmy z tej metody I też raczej się nastawiałam na dłuższe starania...

Cytat:
ja wczoraj też poszalalam, wbiłam się w sexy komplecik z walentynek hahahahahaha brzuchol wylazil gdzie się da, boczyska tez, cycki wyplywaly... a mąż zachwycony bo pończoszki były
O Ty niegrzeczna

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Szykowaliśmy się na inseminację po ślubie, a później na IVF. A tu taki cud się zdarzył nagle
Cudownie się stało! Jesteście bardzo dzielni!

Ja dzisiaj się czuję jak zdechlak. Wczoraj i dziś faktycznie odczuwam ciążę Jestem jak worek ziemniaków, nic tylko walnąć się na łóżko i spać... a mam tyle rzeczy do roboty
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 17:44   #3867
Konto usunięte

Kurde, te wyniki AFP mnie niepokoją... wg kartki z wynikami nic nie jest zaznaczone, że za niskie lub za wysokie, ale jak czytam w necie normy dla 17tc to jeden wynik jest w dolnej granicy, a drugi tuż za nią, więc idealnie nie jest... Może to świadczyć o zespole Downa lub innej wadzie chromosomalnej :x
A wizyta u lekarza dopiero na koniec sierpnia...
Stary 2016-08-04, 18:02   #3868
NiEBiE
Zakorzenienie

Zadzwoń do swojego gina i powiedz, że się niepokoisz, przeczytaj mu wynik i będziesz wiedzieć. Nie martw się na zapas!

Ja ze swojej morfologii ostatnio wyczytałam różne choroby, w tym białaczkę, a lekarz powiedział, że takie wyniki w ciąży są w normie.

Głowa do góry!

Stary 2016-08-04, 18:35   #3869
Lidka99
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63783226]A ja siedzę u gina w poczekalni. Od dwóch dni mam straszne uplawy i pewnie kolejny stan zapalny :-( tak więc zamiast na zakupy podjechalam do lekarza...[/QUOTE]

I jak u lekarza?

Cytat:
Na Polnej może Ci tak powiedzieli? Bo mi też tak powiedzieli..

Cytat:
Dlugo Cie mecza tez te wymioty...

No niestety coś mi się wydaje że do stycznia będzie mnie męczyć

Cytat:
My też korzystaliśmy z tej metody I też raczej się nastawiałam na dłuższe starania...

O Ty niegrzeczna

Cudownie się stało! Jesteście bardzo dzielni!

Ja dzisiaj się czuję jak zdechlak. Wczoraj i dziś faktycznie odczuwam ciążę Jestem jak worek ziemniaków, nic tylko walnąć się na łóżko i spać... a mam tyle rzeczy do roboty
Ja dziś tak samo

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63801141]Kurde, te wyniki AFP mnie niepokoją... wg kartki z wynikami nic nie jest zaznaczone, że za niskie lub za wysokie, ale jak czytam w necie normy dla 17tc to jeden wynik jest w dolnej granicy, a drugi tuż za nią, więc idealnie nie jest... Może to świadczyć o zespole Downa lub innej wadzie chromosomalnej :x
A wizyta u lekarza dopiero na koniec sierpnia...[/QUOTE]

Nie denerwuje się na zapas, skontaktuj się ze swoim lekarzem telefonicznie, na pewno jest wszystko dobrze
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 19:27   #3870
furjatka
Zadomowienie

Orlica dajemy Ci zakaz szukania głupot w googlach! Wszystko jest ok a jak chcesz być pewna to dzwoń juz do lekarza i się nie denerwuj!

Byłam właśnie u kosmetyczki - koleżanki. Wygaladam teraz jak po wojnie... Mówi ze to częste ze cera się przesusza w ciąży i pozostaje nawilżac, nawilżac i jeszcze raz nawilzac. I być delikatnym, bez żadnych kwasów, peelingow mechanicznych. Najlepsze olejki albo kremy dla dzieci ze skórą atopowa. A z paskudami walczyc wyłącznie punktowo. I bron Boze wysuszac skore czymkolwiek na bazie alkoholu. I mówi ze problemy z cera pewnie do końca 2 trymestru minimum zostaną...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości