|
|
#1261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
No i ten Cejrowski! Nie czytałam, ale oglądam program w TV oraz słucham minireportaży w 3. Jeżeli tak pisze jak mówi -to warto. Jeżeli chodzi o Coelho - trzeba przeczytać, by wyrobić sobie zdanie. W materiałach archiwalnych wizazu można znaleźć ostrą dyskusję na temat wartości jego książek. Wszystkim gratuluję ciekawych, czasami okazyjnych, zakupów.
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Na pewno była tam też lullaby22. Może to Ci jakoś pomoże..
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam dwa wątki, ale dość krótkie i bez zażartej dyskusji, wiec to chyba nie te. Dziś już znikam z wizażu, ale niebawem wrócę do poszukiwań.
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fabuła składa się z trzech opowieści ciągniętych przez stephensona równocześnie ale po jakimś czasie interesowała mnie już tylko jedna i o ile pierwsze tomy mnie wciągnęły, to późniejsze sobie odpuściłam bo ciągnęły się jak makaron, a cała historia straciła impet![]() a potem okazało się, że trzy tomy to dopiero początek cyklu, więc zupełnie go sobie odpuściał
|
|
|
|
|
#1266 |
|
po prostu Em :)
|
Mam!
![]() Od postu 1430. ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=czytacie
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emememsik dziękuję. Ciekawa była ta dyskusja, a ja żeby wyrobić sobie własne zdanie pożyczę po sesji Alchemika. ![]() Przeczytałam przed chwilą "Dobre ciało" Eve Ensler. Mądra książka, powinna być podwieszona na podforum Dietetyka. ![]() Znajdę tysiąc zajęć żeby przypadkiem nie uczyć sie prawa gospodarczego i handlowego.
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie zakupy
1. Yukio Mishima Zimny płomień 29,90 zł 2. Leena Krohn Tainaron 22 zł 3. Upodobanie do brzydkich kobiet Richard Millet 18,30 'Dom z papieru' - Dominiquez, ktoś wymienił w ostatnich zakupach, bardzo dobry wybór, mi się książka bardzo podobała ![]() Co do Coelho, odczuwam przyjemność z obcowaniem z jego książkami w oryginalnym języku I to tyle plusów. Zdecydowanie Alchemika i Piątą górę oceniam najsłabiej. Radzę sobie dawkować, bo w większej dawce jego styl i religijne nawiązania są niestrawne. Demon i Panna Prym czy Zahir to chyba najciekawsze pozycje moim zdaniem, a przeczytałam wszystko.
Edytowane przez Mia22 Czas edycji: 2008-01-23 o 02:54 |
|
|
|
#1269 |
|
Rozeznanie
|
Taverney, Amber, Mia.... boskie zakupy!
Mia daj znać proszę jak się czyta opowiadania Yukio Mishima Zimny płomień, też sobie ostrzyłam na niego pazurki, ale stwierdziłam, że nie teraz... ![]() |
|
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Foxina dziękuję. ![]() Obawiam sie, że ten watek będzie miał na mnie zgubny wpływ. Kupujecie tyle ciekawych książek, o których nie miałam nawet pojęcia, a teraz szperam w necie, żeby znaleźć o nich informacje i dowiedzieć sie czegoś o autorze. |
||
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dam znać jak przeczytam.
|
||
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
za Łamacze kodów dałam 173 zł na merlinie, mają właśnie wznowienie, bo nie mieli tego wcześniej.
Jak przeczytam to i Bruszkowskiego Zagubieni w Tokio, to oczywiście dam znać, ale zanosi się, że nastąpi to nie wcześniej niż wiosną Jak na razie przeraża mnie rosnąca kupka książek na stoliku w sypialni...
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam podobnie będę siedzieć i czytać na necie o tych książkach
|
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam kolejne zamówienie z Merlina. Tym razem nie wrzucam skanów, bo to same nudy o mobbingu. |
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
cyknęłam właśnie zamówienie w Empiku, aaa! filmowe inspiracje mi się udzielily
![]() 1. Jean-Dominique Bauby Skafander i motyl 19,20 zł 2. Eileen Chang Ostrożnie, pożądanie 22,91 zł 3. Agata Nowicka (endo) Projekt: Człowiek 21,99 zł |
|
|
|
#1276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewuchy, gratuluję Wam zakupów
Cytat:
![]() Ale dla mojego portfela to bardzo, bardzo dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mimo że za opowiadaniami (jako formą) nie przepadam.
|
|
#1277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłaś może na filmie? |
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na premierze i nie wiem teraz czy żałować, że nie przeczytałam wcześniej czy nie
film właściwie odebrałam z bardzo mieszanymi uczuciami. Ale dla rewelacyjnych zdjęć i świetnej muzyki na pewno warto wybrać się do kina. Jestem badrdzo ciekawa książki.
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później zabiorę sie za Coelho. Chętnie napisze jak go odebrałam i czy mi się spodobał. ![]() Mam Cesarza Kapuścińskiego. Czy u was też tak trudno było go dostać? Mój znalazła mama dopiero w trzecim kiosku i do tego był to ostatni egzemplarz, a poszła na zakupy o 6 rano.
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj przyleciała paczka z merlina i od Germini!
![]() Nowe nabytki: ![]() - Śmierc Króla Tsongora - Długa droga w dół - Miasto spadających aniołów - Extra virgin - Drzewo Janczarów - To wiem na pewno (Ger |
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam od koleżanki, że Miasto spadających aniołów jest świetne i wciągające. Gratuluję zakupów i wizażowej wymiany.
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Foxino, gratuluję zakupów i udanej wymiany
![]() Do mnie od Foxiny przyszła paczka z "Krótką piłką" Cobena i "Wyznaniami chińskiej kurtyzany" Miao Sing Wczoraj zaszło mi się do Empika (całe szczęście, że mam tam nie po drodze, więc rzadko zaglądam, a tym samym rzadko jestem narażona na pokusy ). Zgrzałam się na książkę "Miłość i Ludwik XIV" A. Fraser - czy któraś z Was miała z nią może do czynienia? Albo z inną książką tej pisarki?A o Stephensonie nikt nic poza Shachownicą nie wie?
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od marca zaczynam wymarzoną pracę
|
|
|
|
#1284 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej. Przyjmiecie mnie do grona bibliofilek? Bo ksiazki to moje uzaleznienie, czyz moze byc cos piekniejszego niz zapach swiezo wydrukowanej ksiazki??? ja moglabym miec takie perfumy
![]() Na ksiazki wydaje..duzo, szczegolnie odkad sie usamodzielnilam. W zwiazku z tym ze obecnie pomieszkuje za granica mam utrudniony dostep do polskich wydan, nad czym ubolewam niemilosiernie. Jestem stala bywalczynia Merlina i Amazona i podobnie jak niektore z was wariatki (ale to nic nie szkodzi, bo wariatom mozna wiecej,hi hi) zapisuje poszczegolne, absolutnie musowe pozycje, po czym zapelniam przechowalnie albo wishing list. Najgorzej jest kiedy zbliza sie termin wylotu do Polski - wtedy nie ma zmiluj! Laduje do " merlinowskiego koszyka" ile sie da, przy czym musze miec ograniczenia bagazowe na uwadze. Ale i tak srednio wychodzi 5-7 ksiazek do zabrania z Polski przy jednoczesnym, stopniowym "zwozeniu" ksiazek na emigracji zakupionych DO Polski - oj zbiera sie tego, zbiera, ale co robic??? Przeciez nie oddam, albo nie sprzedam bo to moje dzieci kochane, wychuchane, wyczekane...do ostatnich zakupow naleza: Cena wody w Finistere, Bodil Malmsten Gringo wśród dzikich plemion, Wojciech Cejrowski Jedz, módl się, kochaj, Elizabeth Gilbert Warto być przyzwoitym, Władysław Bartoszewski "Cene wody.." mam juz za soba. Musze przyzanc ze skonczylam ksiazke nieco rozczarowana. Autorka sili sie na glebie, ale ja tej glebii nie odnajduje, nie rozmumiem motywow niektorych dzialan glownej bohaterki. No coz, przyznam ze liczylam na wiecej, szczegolnie po tylu cieplych slowach pana Kapuscinskiego. Powoli zapelniem wishing list na Amazonie i choc jestem wzglednie stala klientka, wciaz nie moge sie nadziwic cenom niektorych pozycji np.Good in bed - J. Weiner - cena £0.01 £0.01
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
edit2: prepraszam - nie wiedziałam
![]() dokładnej treści posta nie jestem w stanie przytoczyć ale chodziło o czas oczekiwanaia na przesyłkę powitalną ze świata książki. dwie minuty po wysłaniu postu (-a?) dostałam maila z odpowiedzią z biura obsługi
Edytowane przez asiek14 Czas edycji: 2008-01-25 o 18:51 |
|
|
|
#1286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I przy okazji zajrzyj tutaj: http://www.demeterfragrance.com/Prod...?ProductID=926 Może to nie do końca świeży wydruk, ale jakieś tam powiązanie z książkami jest ![]() Cytat:
|
|
#1287 | |
|
Rozeznanie
|
Marthinisa, ja też tu właściwie jestem nowa, ale witam serdecznie.
Podziel się wrażeniami po przeczytaniu "Jedz, módl się, kochaj". A co do "Ceny..." potwierdziłaś trochę moje obawy.![]() Scarlett, gratuluję pracy. )Cytat:
Może się wreszcie skuszę, jeśli się wam spodoba.Do mnie dziś doszło kilka książek z Allegro: dwa pierwsze Pratchetty w mojej karierze ("Mort" i "Równoumagicznienie") i trochę klasyki ("Martwe dusze" Gogola i-wreszcie własny-"Sztukmistrz z Lublina"). Czekam jeszcze na Poe'go od Foxiny.
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odebrałam dziś W pogoni za rozumem Helen Fielding wydanie Świata Książki w twardej oprawie. Wygląda idealnie, jakby nigdy nikt jej nie otwierał. Do tego kupiłam ją po zabójczo niskiej cenie 2,30zł. Takie rzeczy to tylko na allegro.
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta, gratuluję zakupów!
Bardzo się cieszę, że info o kolekcji Kapuścińskiego okazało się dla Was tak cenne Ja tym razem w prenumeratę nie będę się bawić, bo parę tytułów mam i właściwie prócz dwóch, trzech nie interesowałoby mnie nic więcej. A jako, że swoje tomy mam w serii Czytelnika, to już się nie wyłamię i będę mieć w przyszłości pięknie białe okładki na półce, wszystkie ![]() A jak w ogóle z jakością wydania, możecie coś więcej o tych książkach napisać? ![]() Cytat:
![]() Marthiniso, witaj w wątku! ![]() I na koniec, moje dwoje nowych dzieci
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Anahstasia wydanie Gazety jest na gorszym papierze, (nie ma porównania do bieli Czytelnika) litery są mniejsze, a tekst ciaśniejszy. Dla mnie to spore minusy i nie rekompensuje mi tego paro złotowa różnica w cenie.
Reasumując ochłonęłam z pomysłu kupowania dalszych części i tak samo podstawię na jedno wydawnictwo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

, może dlatego nie zachwyciłam się tak do końca książką.

Na pewno była tam też lullaby22. Może to Ci jakoś pomoże..
Znalazłam dwa wątki, ale dość krótkie i bez zażartej dyskusji, wiec to chyba nie te. Dziś już znikam z wizażu, ale niebawem wrócę do poszukiwań.
(Oczywiście poza całą masą książek, które wynotowałam sobie w moim magicznym notesiku