Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-04, 13:21   #691
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy suplementujecie jakieś żelazo bez recepty?

Za tydzień mam wizytę, w od dwóch tygodni nie biorę żelaza, bo odstawiłam kombo suplementy, w których było m.in. żelazo. Mam brać wszystko osobno, ale nie dostałam recepty na żelazo.

Chyba muszę się skusić na ten tydzień na jakieś bez recepty, bo czuje, że nabawiłam się już anemii.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja czekam, aż mi zacznie spadać wtedy mi gin przepisze coś.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 13:22   #692
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ja nie suplementuje, ale we wtorek robiłam morfologię i widziałam, że hemoglobina mi spadła w porównaniu z poprzednim badaniem. jeszcze mam w normie, ale wydaje mi się, że w pewnym momencie wyląduje na żelazie

Ja jestem na codzień biała jak ściana, ale nie długo będę przezroczysta. Sprawdzałam moją potencjalną anemię pod dolnymi powiekami i tam też bialutko. Nie wiem czy czekać ten tydzień czy kupić coś na własną rękę?

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 13:24   #693
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem na codzień biała jak ściana, ale nie długo będę przezroczysta. Sprawdzałam moją potencjalną anemię pod dolnymi powiekami i tam też bialutko. Nie wiem czy czekać ten tydzień czy kupić coś na własną rękę?

Poczekaj, tydzień to niedlugo, lepiej nie brać nic na własną rękę.

Paulina
Stary 2016-08-04, 13:27   #694
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że ja też tak będę miała, bardzo potrzebuję wypocząć, bo czuję, że dłużej nie dam rady.

Jak tylko szef wróci z urlopu, to skracam sobie godziny pracy, a potem urlop i mam nadzieję L4 Ledwo zipię, gdzie ta energia 2 trymestru?
musi nam się kiedyś poprawić. czasem mnie dobija jak gadam na fb z jakąś kolezanką co ma już dziecko i kazda mowi, ze sie tak swietnie czuła w ciąży, mam wtedy poczucie, że jakiś alien ze mnie
dziś przynajmniej nie wymiotuje, tylko żołądek się dopomina o jakieś jedzenie (mam jednocześnie ochotę i wstręt do jedzenia)
ale jestem szczęśliwa, bo dorwałam w sklepie ekologicznym green colę (nie mylić z coca colą, colą life, czy colą zero), to taka cola słodzona stewią bezpieczna dla diabetyków nawet, nie ma aspartamu i cyklaminianu sodu. więc przynajmniej mogę bez wyrzutów sumienia napić się czegoś z gazikiem
Stary 2016-08-04, 13:28   #695
Lilotka
Zakorzenienie

Wogóle mam dziś osiemnastkę 😂 co prawda drugią, ale jest. 😜

Paulina
Stary 2016-08-04, 13:30   #696
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

kochana, nie kupuj żelaza na własną rękę, bo lekarz powinien Ci dobrać odpowiednią dawkę, jeśli Twoje podejrzenia są słuszne.
robiłaś morfologię, bo jakoś nie zajarzyłam?
moja rada: przed wizytą u lekarza zrób morfologię i koniecznie zbadaj poziom ferrytyny.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość

sto lat Lwico!
Stary 2016-08-04, 13:31   #697
ila26
Raczkowanie

Cytat:
kochana, nie kupuj żelaza na własną rękę, bo lekarz powinien Ci dobrać odpowiednią dawkę, jeśli Twoje podejrzenia są słuszne.
robiłaś morfologię, bo jakoś nie zajarzyłam?
moja rada: przed wizytą u lekarza zrób morfologię i koniecznie zbadaj poziom ferrytyny.

Będę robić badania w poniedziałek. Czekam cierpliwie. Dzięki za rady.

PS. Czyli jednak ja też mam jakieś dolegliwości.

Stary 2016-08-04, 13:33   #698
anolta
Zakorzenienie

Ja kapalam córkę codziennie do kąpieli miałam hipp, ale to tylko kropelkę, do smarowania nic. Też wychodzę z założenia, ze im mniej tym lepiej. Czasami stosowalam balsam hipp i oliwkę hipp, ale to tylko do masażu shantala jak już zaczęłam ją masować 😀 do pupy niezawodny linomag zielony 😊

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Zuzza super wieści!

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:

Sto lat ! 😘

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 13:34   #699
Lilotka
Zakorzenienie

Mariea, anolta dziękuję 😙

Paulina
Stary 2016-08-04, 13:34   #700
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja kapalam córkę codziennie do kąpieli miałam hipp, ale to tylko kropelkę, do smarowania nic. Też wychodzę z założenia, ze im mniej tym lepiej. Czasami stosowalam balsam hipp i oliwkę hipp, ale to tylko do masażu shantala jak już zaczęłam ją masować do pupy niezawodny linomag zielony

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Zuzza super wieści!

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Sto lat !

Jeśli chodzi o kosmetyki naturalne, to odkryłam ostatnio markę CUTIS HELP MIMI.
Słyszałyście? Używałyście?

Stary 2016-08-04, 13:35   #701
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Będę robić badania w poniedziałek. Czekam cierpliwie. Dzięki za rady.

PS. Czyli jednak ja też mam jakieś dolegliwości.

badania koniecznie, bo żaden lekarz raczej na przypuszczenia leków nie wypisze i Ty też nie powinnaś nic brać bez badań. ferrytyna pokazuje rzeczywisty poziom żelaza w organizmie, dlatego ją się powinno badać, a nie poziom żelaza, który trochę zakłamuje rzeczywistość, bo pokazuje ile w danej chwili żelaza jest we krwi
Stary 2016-08-04, 13:35   #702
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o kosmetyki naturalne, to odkryłam ostatnio markę CUTIS HELP MIMI.
Słyszałyście? Używałyście?

Niestey ja nic nie słyszałam 😐

2017 - synek
Stary 2016-08-04, 13:41   #703
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Moja położna powiedziała, że im mniej kosmetyków tym lepiej do drugiego miesiąca syna kapała raz w tyg jak przyjeżdżała. Mi kazała obmywac mu fałdki codziennie bawelniana husteczka sama woda. Emolientow też nie pozwoliła używać i podała dokładnie takie same argumenty. Ja używałam hipp oliwkę i płyn.

Też uważam że im mniej tym lepiej.

Cytat:

Za tydzień mam wizytę, w od dwóch tygodni nie biorę żelaza, bo odstawiłam kombo suplementy, w których było m.in. żelazo. Mam brać wszystko osobno, ale nie dostałam recepty na żelazo.

Chyba muszę się skusić na ten tydzień na jakieś bez recepty, bo czuje, że nabawiłam się już anemii.

A może zamiast suplementów, które zazwyczaj marnie się wchłaniają, i powodują bóle brzucha (na mnie tak żelazo wpływało) spróbować naturalnie? Zmiksować pęczek pietruszki z sokiem pomarańczowym i cytrynowym i wodą, przecedzić i wypić, herbatka z pokrzywy, suszone morele...
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 13:44   #704
anolta
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o dolegliwości, to rzeczywiście tak było w pierwszej ciąży ze z dnia na dzień przeszło.

Ale teraz nie wiem jak to będzie. Dziś wymiotowalam, jak spojrzałam na imbir, nawet nie zapach tylko spojrzenie wystarczyło. Ssie mnie i glowa boli. Jem sporo, bo jeszcze jest sporo produktów, które mi nie zaszkodziły i które nie wywołują wstretu. A muszę jeść, bo to okropne ssanie, yhhh.

Mi pomaga Coca cola niestety, ale staram się nie pić 😕 przebywanie na świeżym powietrzu, morze moje kochane i jak się wczoraj przekonałam basen. Staram się funkcjonować normalnie, bo córeczka w końcu też ma wakacje między zlobkiem a przedszkolem, w tym tygodniu wymyśliłam kolorowy tydzień, dziś dzień "żółty" 😆😀

2017 - synek
Stary 2016-08-04, 13:47   #705
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Sto lat!
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 13:50   #706
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Też uważam że im mniej tym lepiej.

A może zamiast suplementów, które zazwyczaj marnie się wchłaniają, i powodują bóle brzucha (na mnie tak żelazo wpływało) spróbować naturalnie? Zmiksować pęczek pietruszki z sokiem pomarańczowym i cytrynowym i wodą, przecedzić i wypić, herbatka z pokrzywy, suszone morele...
dokładnie, najlepszy sok z pokrzywy, ma mnóstwo żelaza, tylko trzeba uważać żeby nie był konserwowany alkoholem. ale tak czy inaczej zanim cokolwiek sie zacznie robić trzeba zbadać morfologie i ferrytyne

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość

Mi pomaga Coca cola niestety, ale staram się nie pić 😕 przebywanie na świeżym powietrzu, morze moje kochane i jak się wczoraj przekonałam basen. Staram się funkcjonować normalnie, bo córeczka w końcu też ma wakacje między zlobkiem a przedszkolem, w tym tygodniu wymyśliłam kolorowy tydzień, dziś dzień "żółty" 😆😀

nie wiem gdzie mieszkasz, bo nie jest łatwo dostać, ale polecam do picia tą green colę, albo takie napoje zevia. one są bezpieczne i faktycznie mi też pomagają. ja sklepowej coca coli już unikam od dawien dawna
Stary 2016-08-04, 13:52   #707
zuzkka
Zakorzenienie

Lilotka spełnienia marzeń 😘😃

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 14:11   #708
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
musi nam się kiedyś poprawić. czasem mnie dobija jak gadam na fb z jakąś kolezanką co ma już dziecko i kazda mowi, ze sie tak swietnie czuła w ciąży, mam wtedy poczucie, że jakiś alien ze mnie
dziś przynajmniej nie wymiotuje, tylko żołądek się dopomina o jakieś jedzenie (mam jednocześnie ochotę i wstręt do jedzenia)
ale jestem szczęśliwa, bo dorwałam w sklepie ekologicznym green colę (nie mylić z coca colą, colą life, czy colą zero), to taka cola słodzona stewią bezpieczna dla diabetyków nawet, nie ma aspartamu i cyklaminianu sodu. więc przynajmniej mogę bez wyrzutów sumienia napić się czegoś z gazikiem
moze jak tak jak ja przesypiala 15h a teraz przyszlo dziecko i spi 4 to wspomina to jak najpiekniejszy czas swiata
Stary 2016-08-04, 14:35   #709
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
A nie ma sprawy
Krem na odparzenia, krem cynkowy,czyli zastępca znanego sudocremu http://www.ceneo.pl/24723414#tab=click
płyn do mycia i kąpieli http://www.ceneo.pl/24723413
wybrałam ten bo nie ma zbędnych składników, które mogłyby podrażniać
oliwka wybrałam tą, która nie ma oleii mineralnych i manajprostszy skład http://www.ceneo.pl/43949298#mh=s0H6...MHCAKrtxf-vlA2
krem pielęgnacyjny do pupy HIT nad hity, do tej pory używamy go wszyscy. Nadaję się do pupy, na poranione karmieniem brodawki, suche kolana, popekane usta. Jest rewelacyjny http://www.ceneo.pl/33852921#mh=b1T6...Z851fi0wwIUDg2
krem do twarzy na zimię Wahałam się między tym a nivea baby na zimę, oba mają super składy https://mamotoja.pl/rossmann-babydre...2,124,r19.html
puder po prostu puder, bez zbędnych składników http://www.rossmann.pl/Produkt/babyd...-g,107781,6089
nawilżane chusteczki te mają najlepszą opinię jeśli chodzi o delikatny skład http://www.rossmann.pl/Produkt/babyd...zt,358728,6081
dodatkowo chcę kupić bawełniane chusteczki nienawilżane i po prostu moczyć je w przegotowanej wodzie
do prania też najmniejskładników podrażniających, mam nadzieję, że dadzą rade doprać wszystko http://www.ceneo.pl/10899251

i dodatkowo w razie potrzeby dokupię płyn na ciemieniuchę, ale wcześniej nie będę go kupowała http://www.ceneo.pl/27255099

aaa i jeszcze z 20 ampułek soli fizjologicznej i czopki paracetamolowe dla niemowląt.
Ja trochę mniej tym razem kupuję, w pierwszej ciąży szalałam, teraz nie będę wymyślać
-sudocream sprawdził się u nas rewelacyjnie, bardzo cieniutka warstwa delikatnie wklepana, żeby skóra mogła oddychać, Lena miała tylko raz pupę odparzoną, jak dostaliśmy w prezencie pampersy dada, to był koszmar, nigdy więcej tych pampersów nie kupiłam i nie kupie, u nas zielone pampersa sprawdzały się rewelacyjnie do samego końca.
- olej kokosowy ma bardzo dużo zastosowań u maluszków, bardzo polecam:na skórę,na pupe i na ciemieniuchę generalnie na duży +
-oliatum
żadne inne mazidła mi nie potrzebne,muszę poszukać jeszcze coś dobrego na brodawki, bo akurat u mnie bepanthen się nie sprawdził
-chusteczki nawilżające pampers zielony
-sól fizjologiczna
-octenisept
-woda morska
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Podobno zadne nawilzacze w tym oliwka nie sa potrzebne jezeli skora dziecka nie jest wymagajaca.
Generalnie oliwka jest odradzana, często zatyka pory i robią się problemy skórne, przynajmniej mi odradzano.
Stary 2016-08-04, 15:17   #710
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja trochę mniej tym razem kupuję, w pierwszej ciąży szalałam, teraz nie będę wymyślać
-sudocream sprawdził się u nas rewelacyjnie, bardzo cieniutka warstwa delikatnie wklepana, żeby skóra mogła oddychać, Lena miała tylko raz pupę odparzoną, jak dostaliśmy w prezencie pampersy dada, to był koszmar, nigdy więcej tych pampersów nie kupiłam i nie kupie, u nas zielone pampersa sprawdzały się rewelacyjnie do samego końca.
- olej kokosowy ma bardzo dużo zastosowań u maluszków, bardzo polecam:na skórę,na pupe i na ciemieniuchę generalnie na duży +
-oliatum
żadne inne mazidła mi nie potrzebne,muszę poszukać jeszcze coś dobrego na brodawki, bo akurat u mnie bepanthen się nie sprawdził
-chusteczki nawilżające pampers zielony
-sól fizjologiczna
-octenisept
-woda morska

Generalnie oliwka jest odradzana, często zatyka pory i robią się problemy skórne, przynajmniej mi odradzano.
Poprzednio mi się podobna ilośc kosmetyków sprawdziła więc teraz ilość podobna, a jakość lepsza. Oliwka rzeczywiście najrzadziej w użyciu, myślałam o masażu nią.
Ale bez kremu na niepogodę to sobie zimy nie wyobrażam. Mam cerę naczynkową i obawiałam się zawsze, że jak u dziecka za wczasu nie zadbam to też się będzie męczyć.
Wodę morską na początku zastąpie solą fizjologiczną. Jeszcze gaziki się przydają, szczególnie do oczu, bo płatki kosmetyczne mogą włoski zostawiać. Moja mała miałazatkane kanaliki łzowe i gaziki były najlepsze do zmywania ropki.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 15:24   #711
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi spadalo zelazo w kazdej ciazy i bralam biferfolic , żelazo z kwasem foliowym i wit c specjalnie dla kobiet w ciazy
Cytat:

Najlepszego ja mialam tydzien temu 8 osiemnastke

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 15:35   #712
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Poprzednio mi się podobna ilośc kosmetyków sprawdziła więc teraz ilość podobna, a jakość lepsza. Oliwka rzeczywiście najrzadziej w użyciu, myślałam o masażu nią.
Ale bez kremu na niepogodę to sobie zimy nie wyobrażam. Mam cerę naczynkową i obawiałam się zawsze, że jak u dziecka za wczasu nie zadbam to też się będzie męczyć.
Wodę morską na początku zastąpie solą fizjologiczną. Jeszcze gaziki się przydają, szczególnie do oczu, bo płatki kosmetyczne mogą włoski zostawiać. Moja mała miałazatkane kanaliki łzowe i gaziki były najlepsze do zmywania ropki.
Gaziki jałowe też używałam, a płatkami i wodą często myłam jak kupka na plecach wylądowała

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

https://m.facebook.com/story.php?sto...30509077058743 nie wiem czy uda się włączyć, tak mi się z tymi snami skojarzyło
Stary 2016-08-04, 16:22   #713
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Mi lekarka przepisała Ascofer, to jest chyba bez recepty. 2 razy po 1 tabletce.

Cytat:

Sto lat!

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Gaziki jałowe też używałam, a płatkami i wodą często myłam jak kupka na plecach wylądowała

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

https://m.facebook.com/story.php?sto...30509077058743 nie wiem czy uda się włączyć, tak mi się z tymi snami skojarzyło
czekam na te sny
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 16:24   #714
Lilotka
Zakorzenienie

Dziękuję kochane za życzenia. 😙😘😚

Paulina
Stary 2016-08-04, 16:28   #715
MartaMagda
Zakorzenienie

Lilotka zdrowka Ci zycze
Dzisiaj czwartek, czyli cotygodniowy czas na rzyganko... dlaczego to wypada wlasnie w czwartki?

Sent from my SM-G386F using Wizaz Forum mobile app
Stary 2016-08-04, 16:31   #716
szerlejka
Raczkowanie

witam, zaginiona mama się odnalazła,
po przebojach z wymiotami ( pobyt w szpitalu 2x) jestem w domu
ale też nie ma dobrze bo mam krwiaka podkosmówkowego i muszę leżeć, biorę No-Spe i Luteinę 2x100
wczoraj miałam już USG genetyczne, wszystko prawidłowo, krwiak jest nadal, co do płci to prawdopodobnie będzie chłopczyk
pozdrawiam przyszłe lutowe mamy
szerlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 16:35   #717
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szerlejka Pokaż wiadomość
ale też nie ma dobrze bo mam krwiaka podkosmówkowego i muszę leżeć, biorę No-Spe i Luteinę 2x100
wczoraj miałam już USG genetyczne, wszystko prawidłowo, krwiak jest nadal, co do płci to prawdopodobnie będzie chłopczyk
Ojej, ale sie musiałaś wymęczyć z tym wszystkim... Trzymam kciuki zebys mogla niedługo normalnie funkcjonować
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 16:42   #718
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szerlejka Pokaż wiadomość
Dobrze Cie tu znowu widzieć i życzę zdrówka
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 16:50   #719
szerlejka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ojej, ale sie musiałaś wymęczyć z tym wszystkim... Trzymam kciuki zebys mogla niedługo normalnie funkcjonować
dziś jeszcze wymioty były a to 13+0 xD
ręce mam pokłute jak narkoman... położna pobierając mi PAPPA mówi ze mam zrosty na lewej ręce...

oby to wszystko się wyprostowało i w końcu było dobrze
szerlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 16:58   #720
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, najlepszy sok z pokrzywy, ma mnóstwo żelaza, tylko trzeba uważać żeby nie był konserwowany alkoholem. ale tak czy inaczej zanim cokolwiek sie zacznie robić trzeba zbadać morfologie i ferrytyne

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

nie wiem gdzie mieszkasz, bo nie jest łatwo dostać, ale polecam do picia tą green colę, albo takie napoje zevia. one są bezpieczne i faktycznie mi też pomagają. ja sklepowej coca coli już unikam od dawien dawna
Oooo, dzięki Mariea 😘😙 mieszkam w Szczecinie, gdzieś powinna być 😀 ze też wcześniej o tym nie wiedziałam 😕

2017 - synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości