|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Nawet stan wiedzy co niektórych pediatrów pozostawia wiele do życzenia, bo nie uaktualniają wiedzy. Mój mi wydrukował stary schemat żywienia, że powinnam rozszerzać dietę po 4 m-cu... a przecież najnowszy schemat mówi o 6 mcach. I co mam go ślepo słuchać, bo jest lekarzem? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||||
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
A profesor to niejeden gadał bzdury na studiach
Nie raz się przyłapało takiego, że cos palnął źle, to jeszcze nakrzyczał, że mamy nie pyskować heheCytat:
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o mnie:
ja spałam z Małgosią do 2 roku życia. Potem było 5 miesięcy różnie bo nocami do mnie przychodziła. Jak Krzyś się urodził to chyba JEDNĄ noc spał w swoim łóżeczku...Chyba je wystawię na sprzedaż- naprawdę nie używane. A Małgosia- no cóż- chodzi do taty spać , jak tata ucieka na inne łóżko to ona za nim w trakcie nocy...i też niewyspany ![]() Tata ją ogarniał w usypianiu po urodzeniu Krzysia i teraz też ma przechlapane A w ogóle tylko człowiek swoje młode odkłada w inne miejsce bo reszta żywych zwierząt to przy sobie układa i razem śpią, grzeją się i karmią. esor- wow, Hania to kawał babki !!! szczęśliwa..-- my też bezzębni. Ja to się spodziewam dopiero po skończonych 7 miesiącach ![]() aga- ale ten Twój chłop to maruda...aż siostra potrzebna do pilnowania? A która to ubierała koronkowe majtki do gina bo mi się przypomniało z poczekalni?
|
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawno temu pisałam, że u nas tyk było... Jak wyszliśmy z "kolek" to zaczeły się zęby, a pierwszy i tak się pojawił w okolicy 8 miesiąca Teraz mamy piękne bulwy od jedynek do 3 i nawet jedna trójka ostra (sam koniuszek na wierzchu), ale zatrzymało się i tylko co jakiś czas bardziej pcha łapki do buzi i marudzi. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
no zdarzy się, ale coraz rzadziej, powiedzmy raz na 2 miesiące, za to nad ranem przychodzi się przytulić od mnie i Lusi
|
||
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że była druga tu taka też ![]() A pogrubione maks prawdziwe
|
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może dziś jak zachce cyca w nocy to ja mu tego szczebelka po prostu podam?
|
|
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4061 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hahaha posmialam sie jak za starych dobrych czasow :-D
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ej wiecie ze ja nie wiem co to kleik ryzowy :-D. Co to po co to kiedy to i dlaczego to? Ktos mnie oswieci? 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, pogubiłam tetry 😀 oznaczałam ławki na których karmiłam 😂 ale za to torba jakoś łatwiej torbę się pakowało 😂 niesamowite jest, że Zuza jest najmniejszym członkiem rodziny, a bagaż ma największy 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już takim 3-4 latkiem to luz totalny Ja teraz upchałam siebie i łobuza do jednej walizki, a mała miała swoją jedną + wózek osobno + zabawki osobno |
|
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy daja aby dziecko podtuczyć, inni eby zapchać sztucznie na noc, żeby dłużej głodne nie było. A jest grupa dzieci, które mają problem z refluksem, ulewają, to w ich przypadku uzasadnione, zagęszcza się mleko. No ale wy chyba nie ulewacie? tego co mi wiadomo to nie ![]() Mi neonatolog kazała tuczyć Bartusia kleikiem A moja znajoma dawała kleik bo dziecko się nie najadało, mądra pediatra kazała od 4 miesiąca dawać. Ta zamiast walczyć o laktację dawała ten kleik na noc. Mały zaczął spać całą noc, wypadły noicne karmienia, laktacja umarła i dupa. dziś tylko mm. A szkoda, mogła powalczyć jeszcze o ta pierś.Ja swojemu dam kiedyś kleiku spróbować np na śniadanie, jak już będzie jadł np owoce. to może mu dam z owocami? No ale to w czasach jak będzie miał zastąpiony posiłek, więc to jeeeeeszcze przed nami ![]() A z najnowszych doniesień, co lekarze potrafią doradzić Jestem zniesmaczona. Spotkałam w parku na spacerze kolege z synkiem 2 miesięcznym. Opowiadał mi że ostantio mały się zatwardził. Ja myślałam, że z tydzień. a tu się okazało, że 2 dni tylko kupy nie zrobił. no ale oni jako młodzi rodzice, pierwsze dziecko, wystraszyli się. Poszli do swojej pediatry a ta kazała natychmiast jechac na IP i kazać mu zrobić lewatywę ![]() Dobrze, że nie są jacyś tępi. no nie pojechali oczywiście, tylko skonsultowali się z innym lekarzem, który oczywiście powiedział, ze dwa dni to ok A mały w trakcie rozmowy walnął kupę haha
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-08-04 o 16:27 |
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam Was na przystanku 😉
Badzia wracam od gina, usypiam Patryska i idziemy na szwedaczke po miescie 😊 i dlatego siostra 😉 Ja tam koronkowych majtek w ogóle nie mam 😉 Chlop mi zaproponował ze pojedziemy razem autem. Odmowilam bo by marudzil ze opóźnienie...Gina mi sugerował zmienić żebym chodziła jak to on nazwal "o ludzkiej porze"....taaa...juz go słucham.... ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- aaaa ..i mój chlop ma charakter swojego ojca a to narzekadlo do kwadratu....wiec wiecie.... |
|
|
|
|
#4070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I wcale nie miałam na myśli "nauczyłyście to macie"tylko to jak ważna dla malucha jest siła przyzwyczajenia! Kilka dziewczyn pisało, że dzieci im się budzą w nocy i o wspólnym spaniu, więc chciałam pomóc, opisać co ja robię, że moje dzieci nie mają kłopotu ze spaniem w nocy. No sorry, następnym razem polecę frazesem w stylu "ojej to przykre", bo jednak masz rację, dobre rady to samo zło, chociaż Marciar akurat prosiła o szczegóły.---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- I ja też ślepo nie wierzę we wszystko, co mi ktoś powie, ani w to co gdzieś wyczytam. Nie wiem skąd taki wniosek? Raczej wsłuchuję się w swoje dzieci. |
|
|
|
|
|
#4071 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#4072 |
|
Raczkowanie
|
Figa mam nadzieję, że jednak nie będziemy musieli tak długo czekać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
Mi się mały budzi ostatnio w nocy 3-4 a jest na mm to mu daje mimo że kleik mi już też jeden lekarz proponował ale nie daje jest glodny to dam poprostu mniejsza porcje i śpi dalej do 7. Mnie to nie przeszkadza
a na ulewanie też dostaliśmy zagęszczacz ale zapomniałam jak to się nazywało bo kleik to nie był w każdym razie nie dałam byłam u innego pediatry a się okazało że ma alergie na bmk stąd ulewanie. Także tego ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Mój się budzi raz lub dwa w nocy. Zazwyczaj wystarczy cyc i spi dalej 😊
Ja już prawie na miejscu. Stresa mam jak stad do Wladywostoku i z powrotem. Trzymać kciuki proszę 🙇 |
|
|
|
|
#4075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko tako, sama z siebie po prostu. To było na zasadzie: cooo 4 miesiące skończył i mu Pani zupek jarzynowych nie daje?! To chociaż niech mu pani kleik na noc poda Tylko no po co, skoro mam mleka na full no na to juz nie umiała odpowiedziec, tylko powiedziała: bo się tak daje dziecku w tym wieku ![]() A na ulewanie no, to coś jest specjalnego, któraś tu chyba nawet pisała że mają
|
|
|
#4076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4077 |
|
Rozeznanie
|
A co jest złego w kleiku ryżowym? Mój Witek jak ulewał, to tylko to tolerował. Paulina lubi kaszkę orkiszową.
Figa jeszcze sprostowanie, ja nie pisałam że skończyłam pedagogikę, tylko że studiowałam. Studiowałam dwa lata i zmieniłam kierunek, bo nie byłam zadowolona z poziomu wiedzy. A jakie są aktualne informacje na temat tego jak długo dzieci potrzebują karmienia w nocy i skąd czerpiesz wiedzę? Kurcze, bo skoro moje same zrezygnowały w wieku 2,3 i 4 miesięcy to po prostu uznałam że już nie potrzebują. I ja jak o tym czytam/ słyszę opinie to jednak jest mowa o tym że 3 miesięczne można odzwyczajać, a większość 6cio miesięcznych nie potrzebuje już jeść w nocy. Może są jakieś wiarygodne nowe źródła na ten temat? |
|
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
Lucy już wiem nutrition kupiłam ale nie użyłam.
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
Nam przy szczepieniu pediatra też kazał dawać słoiczek najlepiej, a Olinek skończył wtedy 3 miesiace
także tenAaaa bo powiedziała że mleko to już dla niego za mało. Hehe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

ma bulwy i bóle od 2 miesięcy a białe jeszcze nie wyszło
ale gdzie mi się tam śpieszy? Nie daję mu jeszcze udka kurczaka do obgryzania więc jeszcze nie potrzebuje 

no zdarzy się, ale coraz rzadziej, powiedzmy raz na 2 miesiące, za to nad ranem przychodzi się przytulić od mnie i Lusi

Jestem zniesmaczona. Spotkałam w parku na spacerze kolege z synkiem 2 miesięcznym. Opowiadał mi że ostantio mały się zatwardził. Ja myślałam, że z tydzień.